Desperate Housewives – 4.02 – Smiles of a Summer Night

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 31, 19:49-kor a(z) Desperate Housewives témába.


Premier: 2007/10/07
Írta: Bob Daily, Matt Berry
Rendezte: David Grossman

Lynette-t megviseli a kemoterápia. A csajok meglepetéspartit csinálnak neki, hogy ezzel is elfeledtessék vele a rossz dolgokat. Bree kiadja mindenkinek az ukázt, azonban Katherine ezzel nem törődik, sőt még pofátlanul a saját készítésű pitéjét – ami sokkal ízletesebb – tálalja fel az összejövetelen, melyből nem kis bonyodalmak adódnak. Edie elkezdi zsarolni Carlos-t, mivel nem akarja elveszíteni. A férfinek nehéz döntést kell meghoznia…

Megjegyzés: Lilaakác-köz ide vagy oda, nekem nagyon megtetszett a sorozat. Kissé érdekesen haladgatok a nézésével, mivel folyamatosan pótlom az előző évad történéseit, miközben nézem az éppen aktuális heti részeket a TV2 jóvoltából, de persze nem élőben, hanem archívumról. A rész főtémája a mosoly, mely mögé az itteni lakók olyan önfeledten elbújtatják titkos érzelmeiket, véleményeiket. Nem egyszer lesz rá példa. Az előző rész színvonalát nem ütötte meg, viszont közelében járt. Nézzük meg, miképpen alakultak az egyes szálak.

Edie-Carlos-Gabriel hármas számomra a legkapósabb. Eszméleten mire nem képes ez a nő. Tudomást szerez Carlos offshort pénzéről. Érzi vesztét, ezért elkezdi zsarolni. Elsőnek vesz egy stílus, drága kocsit, amit vissza kell szállítania, mert túl feltűnő lenne. Másodjára bepróbálkozik a legmerészebb húzásával, a házassággal, azaz az eljegyzéssel. Sakk! Még nem tekinthető sakk-matt helyzetnek. Azért érzitek, az előző részben azért nem akarta elhagyni, mert félő hogy kárt tesz önmagában, most meg pont ő bérel fel meggyilkolására embert. Kétségtelenül túllőtt a célon. Cselekednie kell, de ne higgyük a gyors munkában. Itt lesznek még pofára esések.

A másik kedvenc szálam Bree és Katherine által alakított duó. Minden egy piteharccal kezdődött, azonban a végére már átértékelődtek a dolgok. A nő körül valami nem stimmel és ez nem csak nekik annyira szembetűnő már. Elkezdődik a gyanakvás nem csak a szomszédok, hanem a Mayfair lány szemében is.

A többiek szála lényegében elhanyagolható. Lynette szenved a kemoterápiától. Gabrielle-nek kiderül az egyik titka, miszerint apja rákban halt meg és az anyja nem engedte, hogy sírni lássa az apja, így az egész haláltusát magába fojtott érzelmekkel kellett megélnie. Susan élvezi a terhességet. Az önálló döntéseket még nem képes hozni, mivel nem szeretné sem lányát, sem Tom-ot megbántani. Ennek ellenére sikerül, még ha pár röpke pillanatról van szó ezalatt.

Tehát célpontban a Mayfair család, akinek szívét nagy titok nyomja, már csak az a kérdés, mikor szabadul fel valamelyik szomszéd pletykája által.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Desperate Housewives – 4.01 – Now You Know

 
Beküldte: Kanyecc 2008 April 26, 17:24-kor a(z) Desperate Housewives témába.

desperatehousewives_401_1.jpg
Premier:
2007/09/30
Írta: Marc Cherry
Rendezte: Larry Shaw

Edie érzi a vesztét. Carlos el akarja hagyni, azonban cselhez kell folyamodnia. Felakasztja magát önszántából, hátha azzal majd jobb benyomásra téríti leendő férjét. Gabriel-ben újra ég a szerelemlángja, csak éppen nem Victor, hanem Carlos iránt. Mindenkinek vannak titkai, azonban most célkereszt a Lilaakác köz új lakójára irányul. Susan egyik régi barátnője, Katherine, és családja tér vissza…

Megjegyzés: Tudni kell rólam, hogy nem vagyok nagy Született feleségek rajongó. Mondhatni, amikor a Lost és ő tűzvonalba került, akkor előbbi mellett tettem le a voksomat. Most már tudom, hogy ez nem volt teljesen jó ötlet, hiszen egy zseniális drámasorozatról van szó. Kicsit húzósnak tűnhet, de idább-odább volt szerencsém – elvétve – egy-egy résszel. A szívembe igazából a negyedik évados felvezető résszel lopta be magát, amikor megismerhettük a Lilaakác-köz zűrös, múlttal rendelkező, ne éppen egyhangú életét. Sok titokra fényderült, de mint hasonlóan a Lost-hoz, a készítők még mindig tartogatnak újakat. Hiába új évad, a lendületet adottnak tekintem, szóval vágjunk bele a közepébe.

desperatehousewives_401_2.jpgA sort elsőként az Edie-Carlos-Gabriel trióval nyitnám meg. Nem kétséges, kinek drukkolok. (Carlos és Gabriel kapcsolatának.) Edie hozta a képmutató magatartását, ami által a nézők szívébe nem hinném, hogy belopta volna magát. Cselhez kellett folyamodnia, hiszen Carlos nélkül nem tudna élni, másrészt a csalódásokat nehezen éli meg. Hát igen, amikor az egoizmusra is gondolni kell, akkor pattan ki a fejéből egy elég merész gondolatsor: Felakasztja magát, mikor a férfi haza ér. Elő is készíti a terepet, csak hát McCluskey-re nem számított, no meg a kint hagyott kukákra, amik által jó pár perccel tovább lógott, mint sem kellett volna. Ezzel a húzásával, viszont elérte a célját. Carlos marad mellette, míg Gabriel élvezheti a házasélet hátrányait.

Bree és Tom Orson még mindig teteti a terhes életet. Nincs más lehetőségük, viszont ha ez kiderül: Jó nagy marháknak fogják nézni mindkettőjüket. Ha meg nem akkor, lesz egy babájuk, mellyel nem sokat kellett vesződniük. Gondok, azonban a nagyszülőkkel és az 50+-osokkal akadnak, akik mindenáron meg szeretnék érinteni Bree hasát, azaz a babát. Lesz is csehaj-huhaj, azaz poén áradat, mikor a Katherine-partyján bele áll a grillkiszedő a hasában…

Lynette egyre nehezebben viseli a kemoterápiát. Egyre fáradékonyabb és emellett még Muriel sem száll le róla az iskolai teendők végzését illetően. Az anyja, persze szekálja, hogy mondja el barátainak, viszont ő nem kér a szánom-bánomságokból, valamint a sajnálkozásból. Legalábbis azt hiszi, de addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik (…) azaz nem marad sokáig titokban betegsége. Susan eközben rádöbben, mennyire idős. Mindenáron gyereket akar, mert fél az időurától. Szerencséjére, a megváltás nem Mike-tól, hanem Adam Mayfair szájából hangzik fel, miszerint teherbe esett. (Jöhet a mentősegítség! Kitől lett terhes? …valamiről lemaradtam?)

Végezetül, kire ha nem Katherine-ékre terelődne a végszó. Susan régi barátnője. Állításuk szerint, a nagymama miatt költöztek vissza, de szerintem több áll a háttérben. Új szereplők (nekem biztosan), újabb titkok. Jól kezdődik az évad. Lendületesen, csak így tovább.

This entry has a rating of 4

4 Hozzászólás

Desperate Housewives – 4.00 – Secrets and Lies (avagy a 2. nekifutás)

 
Beküldte: tess 2008 April 23, 11:10-kor a(z) Desperate Housewives témába.

Mostanság kezd egyre nagyobb divat lenni, hogy a sorzatok, amikor visszatérnek a több hetes, vagy hónapos hiatusból, akkor nem rögvest az új résszel jelentkeznek, hanem egy összefoglalóval. Ez egyébként minden szempontból egy tökéletes lépés. Elsőnek ott van mindjárt az anyagi megfontolás. Ezeket a részeket nem kell leforgatni, csupán csak vágni kell. Vagyis a több pénz marad a folytatásra. Másodszor, kitűnő feszültség keltő szerepük van, hisz a rajongó hiába látta már az összevágott képeket, mégis leüll és megnézi, hátha lesz benne valami új. Meg persze a függősége miatt is. Harmadszor pedig jöjjön a legfontosabb tényező, vagyis az új nézők toborzása. Egy rész alatt szintbe hozni azokat az embereket, akik egyáltaán nem látták a sorozatot. Így nem kell több évadot megnézniük, csupán csak egy részt. Megéri mi?
desperatehousewives_400.jpg
Nos, a Desperate Houswives is sűrűn nyúl ehhez a prózai megoldáshoz. Bevallom, férfiasan nem vagyok nagy DH fan. Mint a Gurun is látszik, anno néztünk pár részt, de nekem annyi elég is volt. Valahogy nem jött át az a feeling, ami a nőknek. Ez a sok nőies téma és a folytonos agyhúzás nekem sok volt. Meg ahogy bele-bele nézegettem a folytatásban némely esetben inkább a soap vonal dominált, mintsem a dráma.
Na, ezt az állóvizet kavarta fel számomra a TV2, amikor elkezdte reklámozni a 4. évadot. Jé, Magyarország még sincs annyira lemaradva! Szóval belekezdtem a Secret and Lies című összefoglalóba, ami arra hivatott, hogy az előző 3 évadból felvilágosítson.

Hát bevallom nekem nem jött össze. Már az elején csak néztem, mint a boci arra a bizonyos újkapura, mivel a főcím előtti 4 perces egyvelegből szart sem értettem. Sőt szerintem senki sem, aki nem darálta le az előző évadokat. Aztán persze jött a karakterenkénti bemutató és a gyorstalpaló, alig 8 percben. Meglepetésemre az 1. évad történései abszolút kimaradtak, biztosan nem fontosak elven. Helyette inkább a 2. és a 3. évad dominált. De aztán lehet tévedek. A lényeg nem is ezen van, hanem a tempón. Az egész karterhistória egy jól megtervezett monológra épült és tényleg csak a fontosabb jeleneteket ragadták ki. A nagy probléma nem is ezzel volt, hanem a ritmussal. Egyszer túl gyors, egyszer túl lassú. Sok volt néha a kicsapongás, aminek hála nem is tudtam, hogy akkor most melyik nőről, bocsánat feleségről beszélünk. Ami viszont átjött, az a totális soap hatás. Ennyi házasságot és újrakezdést az életben nem láttam. Itt minden kapcsolat megromlott legalább egyszer, ha nem kétszer. És akkor mi várható a folytatásban?

Ezzel most nem azt mondom, hogy rossz volt az összefoglaló, mert tényleg nagyjából képbe került az ember. Inkább csak azt, hogy jól demonstrálta a sorozat célközönségét. Egy az egyben nőies téma, jókora soap beütéssel. Bár azt szögezzük le, hogy a fináléval annyit elértek, hogy megnézek még pár részt. Idie öngyilkosságára valóban kíváncsi vagyok.

This entry has a rating of 2.5

2 Hozzászólás

DH 1.04 – Who’s that Woman?

 
Beküldte: tess 2006 May 31, 1:24-kor a(z) Desperate Housewives témába.

dh104.jpg
Első vetítés:
2004/10/24
Írta: Tom Spezialy, Marc Cherry
Rendezte: Jeff Melman
Vendég szereplők: Christine Estabrook (Mrs. Marth Huber), Mary Pat Gleason (Ms. Butters), John Haymes Newton (The Cable Guy), Michelle Ewin (Cashier)
Lynettenek gondjai akadnak a fiúkkal és nem tudja, hogy mihez kezdjen velük. Az egyetlen megoldás a gyógyszer lenne, de végül is nem megy bele. Gabrielle és John egyre nagyobb bajba kerülnek és már Carlos is féltékenykedik. Szerencsére teljesen félreértelmezi az esetett és azt hiszi, hogy felesége a kábeltévéssel csalja meg. Erre viszont ő is gyorsan rájön, hogy csak képzelgés. Susan is nagy bajban van, hisz Mrs. Huber elárulja, hogy tud mindenről és zsarolni kezdi a nőt. Susan és lánya Julie sikeresen visszalopják a bizonyítékot Mrs. Hubertől, így a nő hoppon marad. Azonban ennek ára is van, hisz Mike Edievel ment moziba. Breenek problémái akadnak a fiával, de szerencsére egy kis kiruccanás egy sztriptíz bárba és az anyjai szeretett közelebb hozza őket. A lányok megmutatják a levelet Paulnak, aki persze hazudik nekik és megbíz egy magánnyomozót, hogy derítse ki ki is volt a rejtélyes küldő.

Értékelés: 5/5
Végre poénos és egyben feszült is volt a sorozat.

Kommentáld!

DH 1.03 – Pretty Little Picture

 
Beküldte: tess 2006 May 31, 1:20-kor a(z) Desperate Housewives témába.

dh103.jpg
Első vetítés:
2004/10/17
Írta: Oliver Goldstick
Rendezte: Arlene Sanford
Vendég szereplők: Keith Pillow (Newscaster), Anne Dudek (Brandi), Emily Christine (Ashley Bukowski), Nealla Gordon (Mrs. Bukowski)
Susannak eszébe jut, hogy a héten Mary Alicenél lenne a vacsora. Nyomban beszél is a többiekkel és megállapodnak, hogy a vacsi nem marad el hanem halott barátnőjük emlékére mégis megrendezik. Susan ismét veszekedik volt férjével Karllal és egy véletlen folytán meztelenül kizárja magát és még Mike is megjelenik. Gabrielle és John lebuknak a szomszéd kislány Ashley előtt. Gabrielle mindent megtesz, hogy a lány kedvében járjon. Lynette mérges lesz a férjére, amikor kiderül, hogy nélküle jár el partizni. Természetesen a méltó bosszú nem is hiányozhat. Zack egyre jobban érdeklődik anyja halála felől és még a gyilkos fegyvert is megtalálja. Paul persze nem válaszol semmire. Közben a rendőrség megtalálja a ládát és kiderül, hogy emberi maradványok vannak benne. A vacsi pocsékul sül el és Rex távozik otthonról. Bree persze felkeresi a dokit, hogy megvitassa vele a történteket, de ekkor a valami érdekeset talál. Mary Alice kezeléseiről készült felvételeket.

Értékelés: 4/5
Az a láda már kezd idegesíteni!

Kommentáld!

Desperate Houswives 1.02 – Ah, But Underneath

 
Beküldte: tess 2006 May 31, 1:11-kor a(z) Desperate Housewives témába.

dh102.jpg
Első vetítés:
2004/10/10
Írta: Marc Cherry
Rendezte: Larry Shaw
Vendég szereplők: Adam Lieberman (Vet), Vincent Duvall (The Adjustor), Timothy Brennen (Cop), Jan Hoag (Beefy Midde-aged Woman)
Susan végre kierőszakol magának egy vacsorameghívást Miketól, de ekkor megjelenik Edie és ő is meghívatja magát. Gabrielle majdnem lebukik, amikor Carlos váratlanul hazatér. Gabrielle mérges a férjére, amiért ő elhanyagolja. Ezért bánatát John házában tölti ki, aki viszont szerelmes belé és ezzel már Gabriellenek is szembe kell néznie. Mrs Huber felfedezi Susan mérőtálját a leéget ház maradványai között és máris kombinálni kezd. Bree elviszi a férjét egy házassági tanácsadóhoz. Lynette teljesen megőrül a gyerekektől és már az idegösszeroppanás szélén áll. Eközben Paul eltűnteti a medencéből kibányászott ládát a folyóban. A vacsora katasztrófálisan sült el és Susannak szembesülnie kell azzal, hogy Mike még mindig a volt feleségét szereti. Azonban nem minden stimmel a férfival, hisz érdekes dolgokat rejteget a hűtőben.

Értékelés: 4/5
Az első rész jobb volt. Ez amolyan kegyelem 4-es. De azért felvet még pár kérdést.

Kommentáld!

free web stats