Üdvözlöm a The Office és a Mad Men világában

 
Beküldte: Kanyecc 2010 November 13, 20:57-kor a(z) Mad Men témába.

Pancakespeedy adott a blogján egy remek tippet. Az egyik oldalon lemodellezték a The Office irodáját és a Mad Men reklámügynökséget. Komplettbe. Nagyon durva, hogy mennyire törekedtek a részletességre. Mi meg persze elsiklottunk felette, mert előbbi se mai darab.

the-office[1]

Tovább…

Kommentáld!

Mad Men – 1.06 – Babylon

 
Beküldte: Kanyecc 2007 October 7, 11:35-kor a(z) Mad Men témába.

madmen_106.jpg
Premier:
2007/08/23
Írta: Maria Jacquemetton, Andre Jacquemetton
Rendezte: Andrew Bernstein

Don-ékat az izraeli turisztikai hivatalból keresik fel, hogy New York-ban a segítségükkel ismertebbek legyenek, és ezzel egy kapcsolatot is teremtsenek a két ország között. A cél, no meg a vágyak, érdekében a férfi felkeresi Rachel-t, aki nem akarja tovább bonyolítani a szálakat, még ha bele is van zúgva. Salvatore Romano-ék sem lazsálnak, mivel a lányok segítségével keresik a rúzsaikra illő jellemeket, melyek majd az eladás, és reklámoz során lesznek nagyon fontosak…

Megjegyzés: Bő egy hónapos kimaradást követően újra elővettem a sorozatot. Nem tudom, meddig fogom pótolni, de már kezdek visszazökkeni a régi kerékvágásába. Az elején kicsit szoknom kellett, mivel manapság nem igazán csinálnak ilyen fajta sorozatokat, de ezt már leírtam a pilot-kritikámban.

Kissé álmosító egy rész volt, de azért így is voltak olyan jelenetek, melyek egyből felébresztettek. Ott volt például, amikor Salvatore vezetésével felmérték a csajokat, no meg a rúzsokat. Peggy igen érdekes egy személyiség. Amint azt már láthattuk az előző részek során: nem szereti a feltűnő dolgokat, inkább elvegyül a többiek között, mint átlagos egyén. Most meg azt halljuk tőle, hogy nem akar elvegyülni. (Ez pont olyan, mint szeretem a divatot, de nem akarom azt, hogy mindenki az a divatstílust használja, amit én használok.) És még emellett egy jó reklám mottót is mond. Nagy változáson menne keresztül a karakter?

Don is kicsit kész volt. Elsőként, a rész elején testvére “születési” pillanata, vagy inkább bemutatási pillanata idéződik fel benne. Másodszor megtudja felesége, milyen körülmények között esett át első csókján egy zsidó fiú személyében, harmadszor meg Rachel-höz ragaszkodik, amellett, hogy ott van neki a szeretője, a felesége. Tipikus férfi, ha lehet ilyen mondani.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Mad Men – 1.05 – 5G

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 27, 9:41-kor a(z) Mad Men témába.

madmen_105.jpg
Premier:
2007/08/16
Írta: N/A
Rendezte: N/A

Don öccse – Adam – tűnik fel a színen! Látszólag a testvér ennek nem igazán örül, mivel múltját már félre tette, és új életet kezdett. A helyzetet már csak az bonyolítja túl, hogy Peggy kihallgatja a férfi egyik beszélgetését a szeretőjével. Ken-nek megjelenik az egyik novellája az Atlantic Monthly-ban, mellyel egy lavinát indít be! Nem csak, hogy Pete kezd el rá irigykedni és hozza feleségét egy általa kínos helyzetbe, de még Paul is kibukik…

Megjegyzés: Na, erről van itt szó. Pörögnek az események, mi meg csak lessük a számlálót, hogy még mennyi van hátra! Mostanság Don körül eléggé pörögnek az események! Most öccse tűnik fel, akit már régen elfelejtett, és a múltjával együtt menesztett. Munkahelyén érthető is, hogy minél gyorsabban le akarta rendezni az ügyet, mivel tudja, hogy milyen pletyka terep van náluk. Azért nem semmi, amit levágott az egész rész alatt. Az a hideg tekintet! És a végén táskájában 5000 dollár búcsúként az öcsinek. Hát én biztosan nem adtam volna neki, az összes megtakarított zsét, egy hasonló szitúban.

Peggy egy véletlen folytán kihallgatta Don egyik beszélgetését, melyben a kagyló másik felén a szeretője volt. Ez még nem is lenne gond, de a kíváncsisága igen, mivel letehette volna a kagylót, azonban nem tette. A következő hibáját pedig ott követte el, hogy kétségbeesett helyzetében Joannal mindezt megosztotta. Kíváncsi vagyok Joan tényleg tud titkot tartani, vagy nem!

Újabb biznisz kezdődött el a cégnél, még pedig a magánszámla nyitása. Don marha jól vezeti fel mindig az ötleteket, és amint láttuk tényleg tetszik a főnököknek az ötletei többsége. Még arra is gondoltak, hogy ne haza, hanem a munkahelyre küldjék ki a kimutatást! Tudom, hogy ez már a múlt, de tényleg odafigyelnek a készítők minden apró részletre!

Pete igen csak kibukik Ken novellájára. Nem csak, hogy abban a lapban jelenik meg, melyet apja is olvas, de még ezzel még jobban bevágodik munkahelyén. Nem is csoda, hogy elkezdi utánozni és ő is leadja egyik – vagy éppen egyetlen – művét, csak éppen itt kerül a képbe neje, mivel a kiadónál első nagy szerelme dolgozik.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Mad Men – 1.04 – New Amsterdam

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 27, 9:00-kor a(z) Mad Men témába.

madmen_104.jpg
Premier:
2007/08/09
Írta: Lisa Albert
Rendezte: Tim Hunter

Pete elkezdheti élvezni a házasélet problémáit, ugyan is felesége kiszemelt kettőjüknek egy közös lakást, egy igen drága környéken! Mivel nincs keretük megvenni, szüleikhez fordulnak segítségért. Míg Trudy szülei támogatja az ifjú házaspárt, addig Pete-é nem! A munkahelyén sem könnyebb a fiú helyzete, ugyan is az egyik ügyfél az ő általa felvetett tervre bólint rá, melyen Don, igen csak felhúzza magát…

Megjegyzés: Hm… Jelentős színvonal változás, már mint részemről, hiszen nagyon elégedett voltam ezzel a résszel! Talán Pete kis kalandja kellett ide, hogy végre feldobja a történet menetét. Míg Don és a többiek, próbálják meggyőzni új ügyfelüket – aki az acélt akarja reklámoztatni – hogy tervük jó, addig ő ellenük megy és hátuk mögött az este folyamán felveti saját tervét – “Amerika az acélgerince” – melyre ekkor még nem válaszol semmit, viszont más nap igen csak lenyűgözi az ügyfélt! Nem is csoda, hogy Don igen csak kiborul, és kirugatja. Azonban ehhez a fő-főnök beleegyezése is szükséges, melyet természetesen nem kapnak meg, mivel Pete családjának jelentős befolyása van a térségben. Azonban még ezt követően is a készítők Don-t állítják be a jó megmentőnek! Mekkora ötlet vol már!

Betty és Helen szálát kicsit uncsinak véltem, azonban nem haszontalannak, hiszen utóbbi életéről újdonságok derültek ki! Feltűnik az ex-férj is közben, valamint a gyerekek lelkiállapotáról is lerí, hogy nem éppen az övükéhez hasonló. Amint láthattuk, még mindig jár pszichológushoz. Azt hittem csak egy részes kaland lesz, ez de ezen a részen is kellemeset csalódtam.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Mad Men – 1.03 – Marriage of Figaro

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 26, 17:48-kor a(z) Mad Men témába.

madmen_103.jpg
Premier:
2007/08/02
Írta: Tom Palmer
Rendezte: Ed Bianchi

Pete visszaérkezik a nászútjáról. Barátai már az első házas napján jól meg is szívatják, amolyan pajkosan. A csapatnak a C-magos hashajtó mellett, még Miss Menken ruhaüzletének híresítés tervein is dolgozniuk kell. Don saját kezébe veszi utóbbi ügyét, melyből a végén egy tiltott csók is lesz. Lánya születésnapi zsúrján nem is csoda, hogy csak erre tud gondolni, míg a meghívott banda hölgy részlege, a nem rég ideköltözött Helen Bishop-ot faggatja mindennapjairól…

Megjegyzés: A díszlettel továbbra is meg vagyok elégedve, azonban a színvonallal valahogy még mindig nem. Lehet, hogy maga a stílus teszi, de valahogy úgy érzem, nincs nagy története ennek a sorozatnak. Az AMC tényleg egyedit alkotott, azonban, lehet az a helyzet, mint a többi TNT-s sorozatokkal: Nem az én korosztályomnak írták. De azért én még is folytatom a továbbiakban is.

Ez a rész még is egy fokkal jobb volt, mint az előző! Lehet köszönni Pete visszatérésének, no meg a kínaiaknak, a csirkéknek, és a nomád körülménynek. Látszólag, tetszik is a fiúnak a házas élet, azonban kissé zavarja esküvője előtti félre lépése Peggy-vel, melyet vele is tudat! Szegény lány! Mindenkivel csak a baja van. Joan-éktől kap egy betiltott könyvet, melyből megízlelheti milyen is a házasélet sötétebbik fele.

Don igen csak félre lép, mikor egyik ügyfelét – Miss Menken-t – megcsókolja az üzlete tetején. Második szerető személyét, úgy tűnik nem akarta kiadni, pedig meg tehette volna, csak éppen akkor jó kora hazugságban kellett volna vele élnie. Betty, mint ha egy fokkal jobb színben lett volna a zsúron. Kétségtelenül most egy nem várt vendég húzta ki a szarból Helen Bishop személyében, mikor áthozta a történtek után is egy tortát, mivel Don részegen gondolkozóba indult lánya eredeti tortájával.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Mad Men – 1.02 – Ladies Room

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 26, 15:32-kor a(z) Mad Men témába.

madmen_102.jpg
Premier:
2007/07/26
Írta: Matthew Weiner
Rendezte: Tom Palmer

Don-éknak a cigarettát követően, most egy dezodornak kell reklámot csinálniuk. Kollégái egyre agyamentebb ötlettel állnak elő ez ügyben, melyek nagyon nem tetszenek neki. Feleségével – Betty-vel – sincsen minden rendben, ugyan is orvosai szerint nem fizikai, hanem lelki betegsége van, ezért pszichiáterhez fordul. Peggy teljesen el van keseredve, mivel az össze férfi csak “desszertként” tekint rá…

Megjegyzés: Igaz a pilot részt én nem kommentáltam, de jobban tetszett, mint tess-nek! A sorozat stílus kísértetiesen felidézi az akkor időt. Próbáltam keresni olyan pontokat, melyen elbukhattak volna, azonban az odafigyelésre nagyon odafigyeltek a készítők. Eddig még nem találtam semmi olyan tárgyat, mely gyanús lehetett volna! Pedig, aztán ott lett volna az öngyújtó, vagy éppen a pszichológus kezében a ceruza helyett toll.

Peggy-n igen látszódik, hogy még kezdő, azonban nagy szerencséje van, hogy Joan vette a szárnyai alá, mert mindenben, amiben csak kell a segítségére lesz. Most is elintézte neki, hogy a szenvics helyett a fiú elvigyék ebédelni őket. Nem tetszik neki, hogy mindenki friss prédaként tekint rá, és hogy akiben már bízna – jelen esetben Paul – az is megbántja! Már-már meg akarna törni, azonban még sem akar arra az asszonyra hasonlítani, aki a WC-ben sír mindig, mert nem bírja a strapát.

Betty valamitől igen összetört odabent. Lehet, hogy sejti férje kicsapongásait! A remegő kézt a rész elején nem igazán értettem, de a végére kitisztul, mi a probléma. Don látszólag szereti nejét, azonban neki már extra vágyai vannak, melyet csak is egy másik nő tudja megadni neki. Betty-re, mint feleség, és nem mint szexpartnerként gondol.

Dezor bizniszben utaznak most a cégénl, azonban Don kollégái, megint csak hülye ötletekkel állnak elő! Úgy tűnik, megint neki kell orvosolnia a helyzetet, és így érthető is kijelentése: “Miért is fizetlek benneteket!”

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Mad Men – 1.01 – Smoke Gets in Your Eyes

 
Beküldte: tess 2007 July 27, 21:24-kor a(z) Mad Men,Pilot témába.

madmen_101.jpg
Premier: 2007/7/19
Írta: Matthew Weiner
Rendezte: Alan Taylor

Don Draper egy menő reklámcégnél dolgozik és ahogy lenni szokott a legjobb a szakmájában. Azonban a ’60-as években felszínre kerülő krónikus halálfélelem a dohányzástól rajta is kifog. Legújabb megbízása, hogy a még vonzóbbá tegye a Lucky Strike-ot az embereknek, de egyenlőre lövése sincs a reklámot illetően. Munkatársa Pete Champbell kihasználja Don pillanatnyi zavarát és elkezdi építgetni a karrierjét társa háta mögött.
A nagymenő reklámcég viszont nem csak férfiakból áll, így feltűnik a színen Peggy Olsen is, aki Don új titkárnője lesz. Peggy nagyon kedves és visszahúzódó, de mi van ha ez csak a látszat…

Megjegyzés:
Pár hónapja teljesen el voltam ájulva a sorozat promojától, de most… A Pilot valahogy nem adta vissza azt az érzést, amit még anno a promo. Érdekes! A hangulatra és a stílusra mondjuk nem lehet panasz, de mégis sántít valami. Ez a valami pedig nem más mint a történet. A valamivel több, mint 45 percből ugyanis nem derül ki szinte semmi. Persze a végén azért van egy kis ledöbbenés (Peggy éjszakai jelenete, Don hazatérése), de ha egy kicsit szemfülesebbek vagyunk akkor ez sem ér miket meglepetésként. Mindenesetre azért furcsa, hogy semmi érdemleges koncepciót nem kaptunk, így a sorozatból akár bármi lehet még. Ez persze biztató, de nem nekem. Én ugyanis szeretem látni miként merre halad egy sorozat. Nos ez a Mad Men-ből teljes mértékben hiányzik. Vagyis a Pilot-ot megnézve semmivel sem tudok többet a sorozatról, mint a promo után. És ez azért gáz!

Ellenben a sorozat hangulata döbbenetesen jóra sikeredett. Olyan mértékben átadja a nyüzsgő ’60-as évek világát, mintha a moziban lennék. Korabeli design, életfelfogás és persze zene. No meg egy valag cigi füst. Nem vicc, annyi van belőle, hogy a képernyő előtt már meg lehet fulladni. Mindehhez jön némi jazz és a korra olyan jellegzetes elegancia. Mostanra kicsit giccses talán, de azért még nekem cool.

Az eddig elhangzottak alapján a sorozatból nyugodtan lehetne egy feelgood sorozat. A baj csak az, hogy nincs eyecandy! A csajok vonzóak a korabeli ruhákban meg minden, de valahogy egyik sem egy nagy nő. Az viszont pozitívum volt, hogy a sztriptízelő csaj kissé hájas volt. Egy az egyben retro :D ! Az alakításokat figyelembevéve sem lettem lehengerelve. Don karaktere jó és kész! Van benne némi ketősség, de majd meglátjuk. Pete meg amolyan Matthew Broderick 2, szóval szintén a meglátjuk kategória.

Összességében nem sok minden szól a sorozat mellett. Sőt alig van valami! A frankón eltalált hangulat és Peggy karaktere, ami még vonzó számomra, no meg Matthew Weiner. A palinak köszönhető a Mafiózók, szóval csak nem zakózik olyan nagyot, ha meg mégis akkor mi van. A Mad Men így első nekifutásra egy olyan sorozat, amiért nem nagyon fogok sírni, de persze biztosat majd csak 2 rész múlva.

This entry has a rating of 1

Kommentáld!

free web stats