Jekyll – 1.06 – Episode Six

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 31, 15:19-kor a(z) Jekyll témába.

jekyll_106.jpg
Premier:
2007/07/28
Írta: Steven Moffat
Rendezte: Matt Lipsey

A titokzatos nő fogságba ejtette Mr Hyde-ot, ugyan családját – Claire és a gyerekeket – magával viszi a Klein & Utterson-be, mely az évad során munkájukkal milliárodos vállalatá nőtte ki magát. Nincs más teendője, tehát mint, hogy elmegy értük! Előtte, azonban még kitérőt tesz Reimerékhez is…

Megjegyzés: Valljuk be, ez a sorozat valakinek vagy nagyon bejön, vagy óriásit csalódik benne! Én utóbbihoz tartoznék! Óriásit csalódtam! hiába csináltak egy briliáns befejezést az utolsó percekre, addig semmi sem volt! Próbáltam megérteni, hogy mi a fenéről van szó, és hogy, hogy lehetséges ez az egész hisztéria, amit letoltak a sorozatban! Apucink igen csak le tudott fárasztani. Az a sok gondolkodás, áhh, tényleg látszott, hogy a nő befolyása alatt állt!

A sorozatban több arc is megkapta a halál beteljesülését! Ott van a móka Mikink – Benjamin – akinek elvesztése számomra nagy szívfájdalom volt. Aztán útközben meg kellett válnunk a G.I.Joe-s katonától – Carver-től – aki szintén jól festett az utolsó részben! Éppen el is gondolkodtam halálán, mivel eléggé groteszk volt, már a azt vesszük figyelembe mennyire jó soldier. Mr Syme-t is elérte a sors, avagy Mr Hyde lélegzete! Nem volt semmi az a jelenet sem! És a végén kimaradt? Hát persze, hogy a rákos ürge megússz mindent. Nem értem hol ebben az összefüggés!

A meglepetések nem fejeződtek be, hiszen kiderült, hogy Claire valójában egy klón! Sokkoló hír, de miért ne lehetne! A másik még sokkolóbb az a befejezés volt! A titokzatos hölgy, aki segített Claire-nek mindvégig még sem az akinek mutatta magát. Egyszer mint segítő, másszor mint főmufti tűnik fel. És a vége (…) na jön a szokásos Lost BUMM, melytől leesik az állunk és már az Apuci beszólást sz*rt sem ért. Áttérünk az Anyucira!

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Jekyll – 1.05 – Episode Five

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 31, 14:02-kor a(z) Jekyll témába.

jekyll_105.jpg
Premier:
2007/08/21
Írta: Steven Moffat
Rendezte: Matt Lipsey

Úgy tűnik a stabilizálás Mr Hyde-nak kedvezett, ugyan is Jackman annyira elgyengült saját testében, hogy nem tudja visszavenni az irányítást! Persze emlékeiben osztozik partnerével. Elsőként csak Claire-ében, majd aztán egyre több dolog villan be neki, míg el nem jut gyökereihez: a valódi Mr Jekyll-hez, kinek volt egy titkos szérumja másik énje ellen…

Megjegyzés: Na, ez kell ide! Meg is vagyok ezzel a résszel is elégedve teljes mértékben. Az előzőnek a szintjét, mondjuk, nem üti meg, de azért itt is volt pár emlékezetes pillanat, melyet majd nehezen feledünk el az idő múlásával!

Elsőként itt van az újabb időutazás, azonban most a gondolatokban. (Nem, mint ha az előzőben nem ott lett volna, de ez más volt!) 19. század második felében járunk, mikor is Mr Jekyll-ről az egyik író egy könyvet írt. Mondhatni pont ugyan az volt köztük a helyzet, mint a való világban Ms Reimerrel, aki mindkét felet tanulmányozta. Felmerül egy titkos szérumról is a szó, mely arra ad reményt a sorozat folytatásában, hogy van visszaút. A szérum nem más, mint Claire, akinek kiköpött hasonmása a múltban is jelen volt. Valójában ő fogta mindig vissza Mr Hyde teljes mértékű újjászületését. Ezzel a résszel nincs is gond!

Azonban kicsit már meguntam ezt a sok maszkos kommandóst, vagy minek nevezzem őket. Négy-öt ember, így is tudja, hogy mi folyik a színfalak mögött, erre rejtegetik a képüket. Kicsit a magyar filmeket idézi fel bennem, mert olyan bénán teszik, amit tenniük kell, hogy azt már tanítani kell. A másik meg, hogy mi hasznuk van a magánnyomozóknak abból, ha igazolják, amit tudnak? Már ez az egész nem is a pénzért megy, hanem a felfedezésért?

De legalább a vége mindent kárpótolt, az az áramelszívás igen egyedi ötlet volt, és jóra is sikeredett!

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Jekyll – 1.04 – Episode Four

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 30, 12:25-kor a(z) Jekyll témába.

jekyll_104.jpg
Premier:
2007/07/14
Írta: Steven Moffat
Rendezte: Matt Lipsey

7 évvel korábbi történéseket ismerhetjük meg. Bepillantást nyerhetünk Claire és Jackman különös találkozásába, gyermekeik megszületésébe, és persze Mr Hyde “újjászületésébe” is. Ez alatt Mr Syme sem tétlenkedik a jelenben, mivel próbálja stabilizálni Claire férjét, csak éppen azt nem tudják, hogy melyik énje marad meg véglegesen…

Megjegyzés: Lehet mondani olyant, hogy az eddigi részek közül ez volt a legjobb? Hát persze, mert egy így van! Aprócskát néztem a végén, hogy most mi is van! Minden sorozat lelke a múlt árnyéka, mondta az egyik haverom. És tényleg igaza van ebben, mert egy jó történet mindig több évre visszamenőleg nyúlik vissza, ahol a készítők megalapozzák a gyökereit az adott sorozatnak! Kissé sántított a dolog, már ami Mr Hype újjászületését jelent, azonban nem is ezért vagyok oda, hanem inkább a 7 évvel ezelőtt történteknek.

Nem kellett sokat várni Mirandáékra! Nagyon jól használták azt, amihez értenek. Már csak azt nem értem, miért is engedte be őket Mr Syme, hiszen nem vádolták meg semmivel. Jó, ott volt a Winston Churchill teória, de az csak teória! Ahogy mondta Syme még ők sem tudják, hogy valójában, mivel állnak szemben. Viszont ezt, így hallván különös, mert akkor még is hogyan fejlesztették az azt a dobozt, mely stabilizálná a férfi egyik énjét? Sok kérdés merül fel ezzel a résszel kapcsolatban! Talán kapunk rájuk a következőben választ!

Kinek, hogyan tetszett a már általam is dicsért múlt árnyéka? Nekem nagyon bejött. Nem gondoltam volna, hogy ilyen módon találkoztak. És ahogyan kialakul Mr. Hyde az egyszerűen mesés volt. Először azt hittem, hogy már az elején feltűnik, mikor a motoros ürge molesztálta őket, de valljuk be, jobb is, hogy nem mert, így sokkal jobb volt!

This entry has a rating of 3.5

1 Hozzászólás

Jekyll – 1.03 – Episode Three

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 29, 18:08-kor a(z) Jekyll témába.

jekyll_103.jpg
Premier:
2007/06/30
Írta: Steven Moffat
Rendezte: Douglas MacKinnon

Dr. Jackman a történteket követően úgy dönt, hogy lelép jó messzire a családjától, de ez nem lesz egyszerű, hiszen amint elalszik Mr Hyde, egyből átveszi a helyét! Próbál küzdeni ellene, azonban válaszokat akar, így felkeresi Mr Syme-ot, aki elárult. Benjamin sem tétlenkedik ez idő alatt, hiszen előkészíti a különleges spéci koporsót, mely kedvencünknek a hazatérésében játszik majd szerepet…

Megjegyzés: Ahogy Dr. Jackman, úgy én is eléggé fáradt voltam ehhez a részhez! Valahogy kezd lepunnyadni a történet. Nem az az eredeti, amit a Pilot részben tapasztalhattunk. Mr Hyde még mindig nagy arc, azonban kezd megtörni a vaskos szív, már ami Jackman családját illeti. Az előző részben a gyereket nem bántotta, most pedig az asszonyt. Sőt még hagyta magát kétszer is pofán csapatni, amikor lett volna alkalma újra visszavágni, mint az tette az elején!

A szövege még mindig bejön. A másik pozitívum meg az, amit alakított az alaksorban, mikor szegény humor Ferold Benjamink életének véget vetett! Sajnálom az ipsét, mert tényleg jó stílusa volt neki is, és jól is bánt a szavakkal! Ezek szerint Mr Syme nagyon fejes volt, mint ő, ha már csak a halálozást vesszük alapon.

Katherine-ék nem sok szerepet kaptak, azonban az alatt a pár perc alatt is sok mindent tudhattunk meg! Ott van például a 15 éve meghalt öregasszony, akivel az előző részben találkozhattunk. Pusztán csak képzeletünkben jelent volna meg, vagy neki is olyan titka van, mint a különös Hyde familynek? Nem tudni, mint hogy azt sem, mi a funkciója a speckó koporsónak!

This entry has a rating of 1

Kommentáld!

Jekyll – 1.02 – Episode Two

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 29, 14:42-kor a(z) Jekyll témába.

jekyll_102.jpg
Premier:
2007/06/23
Írta: Steven Moffat
Rendezte: Douglas MacKinnon

Dr. Jackman egyre nehezebben tudja visszatartani Mr Hyde-ot! Több, mint hat héttel telik el, melyből nem sok magánélet jut számára! Állandóan csak kérdezősködik másik énje után, azonban Ms Reimer mindkét fél felé titok tartó! Nem is csoda, hiszen van más titka is. Az idő teltével Benjemin-nak – a fekete kocsis csapat főnökének – is kezd elfogyni a türelme, mivel már be fogva szeretné látni az átváltozott Mr Hyde-ot, azonban főnöke – Mr Lennox – ezzel még koránt sem ért egyet…

Megjegyzés: Sokan azt mondják, hogy jobb volt ez a rész, mint az előző, azonban én ezzel nem éppen értek egyet! A sorozat stílusa tényleg hagy maga után kivetni valót, de talán ezért is nem kaszálom el rögvest! Vannak benne jó részek, vannak benne király részek, és vannak benne punnyadások! Összességében még sem tud feldobni annyira, mint kellene!

Újdonságok derültek ki! Feltűnik Jackman anyja, aki negyven éve ott hagyta a pályaudvaron. Azonban mielőtt még azt hinnénk, hogy kegyetlen volt, tévedünk, hiszen Reimer-t éppen azért bérelte fel, hogy fiára figyeljen! Igaz, utóbbinak ez sok álmatlan órájába került, no meg kissé rámentek az idegei is, de a lényegen nem változtat.

Feltűnnek a rossz fiúk is, azaz a fekete furgonosok. Megtudhatjuk, hogy Benjamin már igen régóta várja azt a pillanatot, hogy befoghassák Mr Hyde-ot, azonban főnöke még nem így vélekedik a dolgokról. Valójában mire várnak? Már annyira izgat ez a kérdés, hogy csak na! Mr Hyde miért annyira fontos számukra. Látszik, hogy tele vannak pénzzel és amint láthattuk még egy egész állatkertet is vettek, csak hogy munkájukat biztonságosan tudják végezni. Nagyon kíváncsian várom ezen a részlegen a fejleményeket.

Kétség kívül most is Mr Hyde vitte a prímet! Már csak miatta is folytatom a sorozatot, mert annyira jól alakítják a személyiségét, hogy az már bámulatos. Az állatkertben történtek szerintem kissé laposak volta, azonban Benjaminnel való beszélgetése szerintem emelte a színvonalat, nem is beszélvén a repkedő oroszlánról. A vége, minden esetre elgondolkodtatott, hiszen hogy szökött meg az anyja az “ellenség” bázisáról, és hogy akarja Jackman utalni, ami már teljesen átvette a testét? Jah, a telefonos jeleneteket se feledjük ki a sorból! Mekkora ötlet volt már!

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Jekyll – 1.01 – Episode One (a.k.a Pilot)

 
Beküldte: Kanyecc 2007 July 24, 21:16-kor a(z) Jekyll,Pilot témába.

Az angolok van pár sorozata, ami igazán megtud fogni! Ott van például: a Black Donnellys, a Skins vagy éppen a Jekyll! Igen jól látjátok, a most következő sorozat is közte van! Még pedig azért, mert első benyomásra, ha nem is kápráztatott el, de tetszett! “Régóta” – egy hete – foglalkoztat, hogy valójában miért is ez a promo reklámképe a sorozatnak! Így neki ültem és megskubiztam! Jelentem ki: Nem tettem olyan rosszul!

jekyll_1011.jpg
Tisztára Freddy tekintete az ELM utcából!

Már az első pár másodperc javában felkeltette a figyelmem: (Teszem hozzá, promoját még nem láttam) Közeleg éjfél, nem tudni mi jön, feltűnik a két főszereplő és titokzatos részletekben nem igazán bele mélyedvén, megkezdik a történet kibontását: Egy digitális magnó, egy GPS helyzetmegfigyelő és a diktafon! (Nem véletlen az meghatározott névelő!) Ez a három a legfontosabb tárgy, melyek munkájukat nélkülözhetetlenné teszi! Mi meg nézünk, hogy mi a f*sznak azok! Aztán Dr. Jackman bele ül a titokzatos székbe, mely engem leginkább egy villamosszékre emlékeztet, és vája az éjfél beteltét!

Ezekkel a sorokkal azt hiszem kellőképpen felkeltettem az érdeklődést, így jöjjön az alapkoncepció, mely Dr. Jackman-ről szól! tess már kirészletezte ez! Tessék ott elolvasni! Én csak annyit tennék hozzá, hogy Dr. Jackman, nem bíztos, hogy Mr. Hype! De az sincs kizárva, hogy igen! Nem hadoválok! …konkretizálók!

Csak, a tisztán látás miatt: Mr. Jekyll és Mr. Hype alakját Stephenson ötlötte ki, melyből az idő során számtalan feldolgozás készült! Ami arra ad következtetést, hogy valójában nem is, annyira új ötletről van szó, hanem inkább egy újabb feldolgozásról! (És bizony utóbbi a valós!) Teszem hozzá, aki nem hallott felőle, és nem is látta, annak ez tök mindegy, mert ámulni fog egy picit!

Steven Moffak írta (Coupling), Douglas Mackinnon rendezte! Ezen felül még a sorozatjavára szóljék, hogy a Bionic Woman főszereplője – Michelle Ryan – az egyik főszereplő! Mondjuk úgy, hogy egy kis bepillantást nyerhetünk leendő munkájában, ezen sorozat közreműkődésével! És bevallom öszintén, nem sok panaszom lehet rá! No, meg egy kicsit eyecandy is, szóval yupp! …és utóbbiból nem sok van! Sőt… alig van!

Ha, a műfajt szeretném meghatározni, akkor kicsit gondban vagyok! A tv.com sci-fi-ként tűnteti fel, az imdb thillerként, a musicalre meg azt írták, hogy horror-thiller-dráma! Stílusában kicsit, mint ha a Masters of Horror-t véltem volna felfedezni, így jogosan jelenthetem ki, hogy nem horror, inkább thiller drámával fűszerezve! (18-as karika semmiképpen nem mehetne rá, hiszen nem volt: csukd be a szemed gyermekem jelenet!)

Összességében nem okozott csalódást! A következő részt is meglessük és ha bejön, akkor folytatjuk! Egyébként a BBC1 műsorán megy szombatonként! Hivatalos honlapját itt leshetitek meg! Hangulatát tekintve kissé rémísztőnek, darkosnak mondható, de akinek tetszik ez a stílus, annak feltétlenül ajánlott!

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Jekyll – Episode One (Pilot)

 
Beküldte: tess 2007 July 5, 8:47-kor a(z) Jekyll,Pilot témába.

jekyll_101.jpg
Premier: 2007/6/16
Írta: Steven Moffat
Rendezte: Douglas Mackinnon

Dr. Jackman élete teljesen összeomlott 6 hónappal ezelőtt amikor is sötét alteregója felülkerekedett személyiségén. Azóta megszállottan tanulmányozza magát hű segédjével Katherine segítségével. Azonban Hyde után nem csak ők nyomoznak hanem egy magánnyomozó is, valamint egy fontoskodó feka. Jackman eddigi legnagyobb érdeme, hogy végig sikerül titokban tartania Hyde előtt, hogy családos ember, de ez hamarosan fenekestül megváltozik és Hyde beszabadul a családi fészekbe…

Megjegyzés: Korrekt egy nyitány volt mi tagadás! A téma szerintem sokaknak ismerős lehet, de szerencsére ez egy modern kori feldolgozás, így könnyen meglepetés érhet bennünket. A fő szál egyenlőre még kusza, így esélytelen látni a történet végét, de az már most borítékolható, hogy ütős lesz. Van pár karakter, akit még nem lehet sehova sem tenni (ilyen pl a feka faszi), de gondolom hamarosan minden értelmet nyer.
Mivel a történet eddig nem valami nagy eresztés, így nem maradt hátra más mint a döbbenetesen jóra sikerült hangulat. Komolyan mondom már-már hátborzongató. Nem az a tipikus horroros témavezetés jellemzi, sokkal inkább a thriller és a krimi irányába kacsingat. Ezt spékeli meg a tökéletes színjátszás, ami leginkább a főszereplőket jellemzi. James Nesbit egyszerűen fergeteges a szerepben. Hyde-ként pedig zseniális! Azok a morbid poénjai és a kiszámíthatatlan viselkedése egyszerűen zseniális. Sosem lehet tudni róla, mikor csap le legközelebb és ez jó, mi több nagyszerű! Érdemes megemlíteni, hogy a sorozat némi eyecandy vonallal is rendelkezik. Itt most nem feltétlenül az amerikai sémára kell gondolni, de akkor is. A lófejű tipikus angol csaj mellett ugyanis van két nem is olyan rossz nő. Az egyik a Katherient alakító Michelle Ryan, aki mellesleg és színészileg is nagyon ott van. Egyébként a csaj ősszel a Bionic Wohman-ben domborít majd.

Összességében egy közepes angol sorozattal van dolgunk, ami azért megér még egy menetet lévén a Pilot nem sok mindent fedett fel előttünk. Persze a vége kissé ütős, de cseppet sem a tipikus amerikai cliffhanger. Itt bizony a nagy pofa eldobás majd csak a finálé környékén lesz, addig meg csak érlelődik a cucc. A folytatás lehetőséét én kizárnám, mivel Michelle Ryan ősztől ugye foglalt, így tutira vehető, hogy a 6. rész lezárja a történetet. Akinek sok ideje van, szereti az angol sorozatokat és az igazán megkomponált történetet annak kötelező a sorozat. Mindenki másnak viszont felejtős. Feliratra meg ne is számítson senki sem eltekintve a hazai felhozatalt az angol sorozatok terén, így a penge angol nyelvtudás előny.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

free web stats