Chuck – 3.13 – Félévad utáni megnyugvás

 
Beküldte: RaulReal 2010 April 11, 16:07-kor a(z) Chuck témába.

Korábban ugyebár bejelentettük, hogy bizony ezen a ponton lett volna vége kedvenc NBC-s sorozatunk harmadik idényének, azonban az élet és a nézettség úgy kívánta, hogy az eddigiek során kitűnő színvonalat és elképesztő tempót diktáló Chuck kapott plusz hat epizódot, amelyet az ezen a héten látottak alapján nem lesz túl könnyű értelmes történésekkel megtölteni. Hivatalosan ugyanis nincsen vége az évadnak, mindössze három hetes pihenőre mennek hőseink, azonban a történet teljes lezárást kapott, ennek fényében pedig a szálakat elvarrták a készítők, mi pedig várhatjuk hogy mit dob össze a kreatív stáb erre a rövidke időtartamra, ami még ebben a szezonban hátravan.

chuckS3fel

Az előző rész előrevetítette a nagy finálét, azonban igazából sejteni sem lehetett, hogy mégis mit hoznak ki az egészből az írók, a hírek követői persze tudhatták, hogy ismét lesz egy nagy távozója a sorozatnak. Őt igazából nem fogjuk túlzottan sajnálni, hiszen szerepe szerint egy rendkívül ellenszenves figurát alakított, mégis színt vitt a történésekbe, ahogy annak idején a bájos Hannah is. A cselekmény mindenesetre igazán pörgő ritmust vett fel az első percektől kezdve, hiszen a Sarah-t elrabló Shaw ki tudja, hová vitte főhősünk szívszerelmét, aki elkeseredetten próbálkozott mindenféle segítség után kajtatva megmenteni Walker ügynököt. Epikus fogás volt az a csavar, ahogy végül rövidre zárta a rendező a kaland első felvonását, és a helyzetkomikum is tökéletesen ütött, mi pedig a fejünket foghattuk.

Kaland és feszültség tehát volt bőven, senki sem az volt, akinek látszott, így pedig állandó kétségben tartottak minket a készítők, ahogy szépen lassan kibogoztuk a szálakat és fény derült a disznóságra. Ezúttal is nagy szerepet kapott az üzlet, így erőteljesen “buymore-izálódtunk”, a derűs hangulatú történésekbe azonban enyhe dráma is vegyült, hiszen Morgan állását otthagyva próbált meg ügynöknek állni, ami mondanunk sem kell, hogy igen nagy baklövésnek tűnt.  Festői környezetnek sem voltunk híján, hiszen a cselekmény rejtélyes módon visszavezette a szálakat egyenesen Párizsig, ahol annak idején szörnyű dolgok történtek, mégis a végső leszámolásnak tökéletes környezetet nyújtott a helyszín.

chuckS3felB

Enyhén hangzik azonban szarkasztikusan, hogy az epizód legnagyobb erőssége lett a gyenge láncszem, hiszen végre egyről-kettőre mozdult a Chuck és szöszke szerelme közti kapcsolat, ami már három évadnyi játékidő óta húzta az idegeinket és zongorázott rajta kegyetlenül. Hősünk ugyanis óriási baklövésnek tűnő lépésre szánta el magát, és válaszút elé állította Walker ügynököt, akinek döntenie kellett későbbi életéről, és iszonyú meglepetés volt azt látni, hogy az emberi kapcsolatok terén igencsak tréningre szoruló nőszemély végre kimondta, amit gondol. Hogy mi lenne az?

Ugrás mögé rejtettük volna a kritika nagy részét, ha konkrétumokat akarnánk szolgáltatni, így azonban marad a mellébeszélés és csak azoknak válhatnak 100 százalékban érthetővé az eddig leírt sorok, azonban nagyon is érdemes megtekinteni a részt, hiszen végig képes fenntartani az érdeklődést, annak ellenére, hogy eléggé nyálas képsoroknak lehetünk tanúi. A végső csavar azonban megfizethetetlen és felteszi az epizód “i”-jére azt a bizonyos pontot.

Kissé elgondolkoztató volt azt látni, hogy a gerlicék végre egymásra találhatnak, ugyanis az eddigiek során végig ez volt a legfőbb probléma, minden küldetés végkimenetelének kérdőjele. Úgy tűnik tehát, hogy a nagy csapat ismét összeállhat majd, és még ráadásul egy plusz fővel is gyarapszik a későbbiekben, főleg tudják ezt azok, akik követik a casting-híreket, tekintve hogy egészen szép csillaghullásnak lehetünk tanúi a hátralévő minimum hat rész történetében. Imádkozhatunk azért, hogy ne merüljenek ki az írók az ötletek sokaságából, ugyanis talán még egy negyedik szezon jár a Chucknak, és egy rövidebb, de igazán ütős kémsztorit emlegethetünk majd néhány év elteltével.

Összességében tehát 7/10-re értékelném az epizódot, ugyanis annak ellenére, hogy tényleg remek harcjelenetek és poénos történések jellemezték a részt, mégsem dobtam el az agyam ettől, hiszen komolyan lehúzta az a tettetett érzelmesség, amit egyszer már emlegettem az évad során. Igen, Kristin Kreuk kiírására gondolok, tekintve hogy az is egy tökéletesnek tűnő történet volt, remekül kivitelezve, mégis lehúzta a romantikus szálért felelős írók munkájának következetlensége, illetve ha van ilyen szakosztály a stábon belül, bizony őket hibáztathatjuk azért, hogy hőseinket csupán most, sok-sok rész elteltével merték nyíltan egymással szembeállítani és végre kérdőre vonni.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Chuck – 3.12 – Chuck vs the American Hero

 
Beküldte: RaulReal 2010 April 2, 17:05-kor a(z) Chuck témába.

Legutoljára ugyebár ott hagytuk abba a történetet, hogy főhősünket Beckman tábornok Washingtonba rendelte, hogy ott további instrukciók kiosztása után Rómába küldje egy különleges misszióra. Mondanunk sem kell, hogy ez egyáltalán nem nyerte el Chuck tetszését, így minden valószínűség szerint utoljára visszarepült szülővárosába, hogy összekapja csapatát és új fejezetet kezdve ügynök életében külföldön, idegen környezetben is próbára tegye tudását mint macsó playboy. Groteszk hatást vált ki kissé ez a kifejlet, ami manapság jellemzi az NBC sorozatát, hiszen senki sem gondolhatta komolyan anno, hogy a kétballábas eladóból végül ténylegesen ügynök lesz, és túlléphet önnön korlátain.

chuck312a

Soha ne mondd, hogy soha alapon márpedig a csoda bekövetkezett, az elmúlt héten parádés körülmények közt Chuck végül levizsgázott, azonban a frissen kémmé vált szereplő nem örülhetett teljesen kinevezésének, hiszen magára haragította szívszerelmét, így pedig a durcás Sarah Shaw karjaiba menekülve kereste a boldogságot és megváltást. A város James Bondja tehát azért tért vissza, hogy visszaszerezze Walker ügynök szívét, valamint a Római küldetésére sem ártott a felmentősereg, hiszen egyedül még az interszekt sem vághatott neki egy ilyen túrának. Jelentkezőből persze nem volt hiány, így többek közt Casey, Morgan és Mr. Csodálatos is jelentkezett a bátorságot követelő misszió végrehajtására, ami persze komikus véget ért, hiszen a randikommandó lényegében csúfos kudarcot vallott.

A komikus elemek így túlsúlyban voltak epizódban, és persze szerencsére a kaland sem maradt el, hiszen a szuper jellemmel megáldott Shaw öngyilkos akcióra indult, hogy feláldozza magát az országért, majd jelöletlen sírban felejtse el őt a haza, tekintve hogy a kémek igazi azonosságát általában még a szoros családtagok sem tudják, így Ellie még a mai napig azon töpreng, vajon miért küldözgeti testvérét szerte az országban a Buy More, mikor az alig jár be dolgozni. Elég érdekes volt azt látni, ahogy Sarah bepöccenve nem hajlandó szóba állni hősünkkel, hiszen elterjedt sztereotípia, hogy egy kis érzékenység csodákra képes, no persze nem egy vérre éhes ügynök esetében, aki tulajdonképpen a legjobb partit kiválasztva sütkérezik a napon, miközben belülről pedig felemészti a mérhetetlen sötétség, ami ezzel a munkával jár nap mint nap.

chuck312b

Többek közt a Jeffster duó is megcsillogtatta ügynöki kvalitásait, és meglepő módon jobbak voltak mint Chuck mini elit alakulata, hiszen rájöttek merre is tart az ügynökcsapat feje. Kacagtató volt látni, ahogy Chuck egy szuper verdában, egyfajta 007-es utánérzéssel, szmokingban feszítve repeszt célja felé, tekintve hogy az idők végezetéig úgy emlékezhetünk majd erre a tévés karakterre, mint egy szimpla eladó, aki a fejében zakatoló gépezettel szenvedve próbálja meg plátói szerelmének szívét elnyerni. A világ azóta nagyot változott, ahogy Carmichael ügynök is, és bizony manapság már nem az a kétbalkezes eladó, aki megismerhettünk három évvel ezelőtt, egy szürkének induló hétköznap, a Buy More pultja előtt várakozva. Meg kell jegyeznünk, hogy a badass arc még mindig kissé erőltetett a színész számára, azonban ahogy halad a történet, úgy lesz ez egyre jobb, még ha a női főszereplő, Strahovsky kisasszony manapság kissé bele is fásult a melóba.

Az évad második feléhez közelítünk és ez erősen érezhető is, hiszen mint korában említettem, ezen a ponton jött volna az évad fináléja, azért is volt ennyire erős ez a rész. Kínzó cliffhanger zárta a cselekmény legújabb darabját, ugyanis akár egy merész húzással ki is írhatnák az egyik főszereplőt, ami meg is fog történni. A találgatások folytatódhatnak, hogy ki lesz az, persze csupán azokat éri majd a történés felkészületlenül, akik nem követik folyamatosan a casting-híreket. Mi próbáltuk titokban tartani a távozó kilétét, így tiszta lelkiismerettel várhatjuk a (majdnem) évadfinálét, és az azt követő hat epizódot. A következő blokk minden valószínűség szerint már egy egészen új vonalat vesz majd fel.

Összességében tehát túlzás nélkül állítható, hogy ez a rész ismét egy 9/10-es szinten mozgott, ami mostanában már nem is meglepő, ha a Chuckot említjük. Nagyon erős ez az évad, és érdeklődve várhatjuk, hogy vajon miként fejezik be ideiglenesen ezt a szálat, és hogyan is folytatják a történetet a készítők. Ha az eddigieket átnézzük a fenti Chuck kategóriára kattintva, máris látható, miért követjük hétről-hétre a sorozatot és boncolgatjuk ki minden szeletét, hiszen a szórakoztatási blokkban egyedülálló műsor az évad során egyszer sem süllyedt a 7-es érték alá valamiféle fatális hibának köszönhetően, így le a kalappal az NBC előtt. Aki pedig nem hiszi, annak azt javasolhatjuk, hogy járjon utána, ugyanis megéri.

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Chuck – 3.10-11 – No more Mr. Nice Spy

 
Beküldte: RaulReal 2010 March 28, 16:40-kor a(z) Chuck témába.

Az igazság az, hogy nem éppen ez a két epizód címe, azonban mégis helytálló lehet ezzel a főcímmel előadni a Chuck legutóbbi két felvonását, ugyanis drasztikus változások következtek be cselekményben és a felállásban. Történt ugyanis, hogy ahogy annak idején előrevetítettük, bizony Casey beleszaladt egy komoly csapdába, ennek köszönhetően pedig árulónak kiáltották ki, és végül a civil életbe száműzték a sorozat egyik legdurvább arcát. Persze bővebb körítést kapott a történés, azonban mégis körülbelül ennyi volt a lényege az élvezhetőre sikerült résznek, habár végre megtudhattuk, hogy bizony John is emberből van, legyen bármilyen marcona a lelkiállapota a hét nagy részében.

chuck31011a

“Bag ‘em and tag ‘em, Sarah, excuse me…Agent Walker.”

A legfontosabb változás tehát az volt, hogy a Tic Tac alcímmel futó rész végén búcsúzhattunk az egyik főszereplőtől, no persze csak annak kém mivoltától, hiszen a későbbiek során is feltűnt a hadnagy, viszont erősen degradált prioritásban tetszelgett. Úgy tűnik, hogy bizony eljön a világvége, hiszen a nagy csapatot a készítők kezdik szétrugdosni, ez pedig, mondanunk sem kell hogy a rajongók legnagyobb felháborodására történik. Az elmúlt három évadban ugyanis nehezen tudtuk volna elképzelni hogy a trió útja elválik, most azonban bekövetkezett a tragédia. A kezdeti pozitív előjelek után, lásd a két új vendégszereplő, komoly változások következtek be, ugyanis per pillanat úgy tűnik, hogy a Superman ex-főszereplője, Shaw ügynök is otthagyja Chuckékat, így pedig maximum a Jeffster duón szórakozhatunk majd a későbbiek folyamán.

Érdekes volt a 10. részben megismerkedni Casey volt szerelmével és rokonaival, mégis túl nagy árat kellett fizetnünk a flashback megnézéséért. A Final Exam alcímmel futó epizód ugyanis végre elhozta azt a problémakört, amiről a laikus nézők azt hihették, hogy bizony sosem fog bekövetkezni, különben a szériát akár “anblock” le is zárhatnánk, vagyis Carmichael ügynök eljutott a végső tesztig, amikor is önmagával és egy áruló ügynök kilétének felkutatásával is szembe kellett néznie ezen a héten, hogy végre megkaphassa a plecsnit és egyedül dolgozzon, bébicsőszeit maga mögött hagyva.

chuck311b

Rendkívül izgalmas volt látni, ahogy az akadályokat hiba nélkül teljesítő, végül egy kis segítséggel célba érő Chuck elsőre vette az akadályokat, ugyanis a szereplő komoly jellemfejlődésen ment keresztül, ez pedig főleg abban nyilvánult meg, hogy többek közt amikor Casey ismerősét mentette, hajlandó lett volna akár el is tenni láb alól a rosszfiút. Talán mondanunk sem kell, hogy a történéseken leginkább Sarah kapta fel a vizet, aki megvillantotta a televíziózásban eddig látott legszebb lábakat és elhatározta hogy ő bizony soha többet még csak hozzá sem szól hősünkhöz, inkább egy szuperebb emberrel múlatja idejét. Nem meglepő, ha önzőnek nevezzük a főszereplő szívszerelmének viselkedését, azonban tényként kezelhető, hogy minden valószínűség szerint Walker ügynök is ráunhatott már védence társaságára, így inkább a hátsó ajtón távozna.

Nem valószínű persze, hogy a készítők ezt meg merik lépni, hiszen tömeghisztéria törne ki a nézők közt, azonban ez az új irányvonal rendkívül nyugtalanító. Egy komoly cliffhanger zárja ugyanis a 11. epizódot, amely után százféleképp folytathatják még az évad hátralévő részében a cselekményt, tekintve hogy immár visszafordíthatatlanul fel látszik bomlani a szuper csapat, így keserítve bennünket. Az igazság az, hogy több mint nyolc rész hátravan az évadból, így pedig korainak tűnhet azt mondani, hogy bizony ez a szezon többé-kevésbé a végéhez közeledik, ennek oka pedig az lehet, hogy eredetileg 13 részes volt a berendelés, később módosították ezt a számot legnagyobb örömünkre.

Ha egy keveset járatjuk az agytekervényeinket, nagyjából úgy képzelhetjük el az egészet, hogy két epizód múlva kapunk egy kereknek is mondható lezárást, végül pedig egy félévadnyi cselekményt sűrítenek abba a hat részbe, ami még marad, persze az egész procedúrát egy két hetes szünet fogja megelőzni, ugyanis a Téli Olimpia afféle be nem tervezett leállás volt, a szünet pedig most éri utol egy kis ideig kedvenc NBC-s műsorunkat.

A két rész tehát nagyjából a 7/10-es értéken mozgott, tekintve hogy jó ötlet az, hogy egy részleges reboot segítségével megkeverik a sorozat lapjait, azonban így szétrobbantani a csapatot elég nagy zsákutca lehet, bár inkább haladjunk ezen az irányvonalon, mintsem Chuck és Sarah kapcsolatán rágódjunk még további 3 évadon keresztül, hogy aztán végre, mint egy jó szappanoperában végül egymás karjában találják magukat, hogy egy végső misszióban megmentsék a világegyetemet és egy kémképző szakiskola pedagógusaiként megöregedve a kis Carmichael ügynököket képezve fulladozzanak az unalomban. Az eddigieknek megfelelő színvonalú körítésben láthattuk tehát az elmúlt két részt is, azonban ilyen hirtelen ennyi drasztikus lépést megtenni akár botorságnak is tűnhet.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Chuck – 3.09 – Chuck vs The Beard

 
Beküldte: RaulReal 2010 March 13, 14:23-kor a(z) Chuck témába.

A nézőközönség java azt várhatta az elmúlt rész eseményeit figyelembe véve, hogy kedvenc NBC-s sorozatunk kifullad és semmi újdonságot nem lesz képes ezentúl felmutatni, ugyanis az egyik leghíresebb és legnagyobb színfoltot jelentő vendégszereplő távozott a stábból. Nos, a károgó tömegek szerencsére tévedtek, így ugyanazzal a lendülettel folytatódott kedvencünk, amelyet ebben az évadban megszokhattunk, azonban számos régen várt újítást is behoztak a készítők, valamint olyan cselekményt kanyarítottak az epizód köré, amelyet nagyon sokáig fogunk még emlegetni, hiszen bekövetkezett az, amire régen vártunk. Valaki megtudta a gigantikus titkot, de haladjunk sorjában, az élményromboló eszközöket mellőzve, azaz spoilerek nélkül persze.

Chuck309A

A jelenleg futó szezon egyik legnagyobb újítása volt az, hogy főhősünk végre normálisan használni tudta a fejébe csempészett adatbázist, így a Ring ügynökeit nem kímélve, nuncsakutól kezdve a különféle kardokig és modern pisztolyokig minden eszközt bevetett, hogy legyilkolássza, pontosabban inkább helyre tegye a rosszfiúkat. Ez egy nem várt csavar miatt azonban hirtelen megváltozott, hiszen Chuck két szék közt a pad alá esett, ennek köszönhetően pedig igencsak bajba került, ugyanis kiderült hogy a Nemzetvédelem bizony nem tart igényt a frissen kiképzett, szinte tökéletes kém szolgálataira, ha azt nem képes ellátni a rá bízott feladatokat. A lényeg tehát az, ha nem villant hősünk, leküldik egy az Isten háta mögött lévő katakombába, ahonnan még James Bond se tudná kihozni. A második eshetőség pedig a Buy More elnevezésű épületegyüttes.

Ezen a ponton fejhangon szakadhatunk a nevetéstől, hiszen ki ne akarna olyan jó arcokkal együtt dolgozni mint a Jeffster nevű formátum, akik előbb vagy utóbb biztosan leteszik majd a névjegykártyájukat egy híresebb kiadó asztalán, hogy Bon Jovival együtt dalolva járják be a világot. Persze még sok munka választja el őket ettől, hiszen még a fizetésemelést sem képesek kiharcolni munkahelyükön. Kellemes, agyament poénjaikon minden második percben a fotel alá kerülhetünk, hiszen a tévézés történetének egyik legdurvább formációjáról beszélünk, persze csupán az Agymenők után. Ami a szórakoztató egységben lévő további viszonyokat illeti, Morgan próbál továbbra is helyt állni fontos pozíciójában, ami egyre nehezebben megy, tekintve hogy barátja igen keveset tartózkodik a boltban, annak ellenére, hogy kizárták a csapatból. Ellie tovább folytatja nyomozását, hiszen nyugtalanítja Chuck rejtőzködő magatartása, azonban Mr. Csodálatos nyomására elmennek kicsit kikapcsolódni. A nagy kérdés tehát, hogy vajon ki jön rá előbb? A választ persze a hétfői epizódban láthattuk, illetve a nem mindennapi reakciót is.

Chuck309B

Sokadszorra mondjuk már, de a történet még mindig két szálon fut, ahogy eddig is láthattuk, valahogy mégis képesek a készítők az érdeklődésünket fenntartani, és hétről-hétre elkápráztatni. Nagy a potenciál továbbá a frissen kibontakozó ügynökkapcsolatban is, hiszen az ég is egymásnak teremtette Shawnt és Walker ügynököt, Chuck pedig minden valószínűség szerint örökké egy harmadik, felesleges tag lesz ebben a vicces háromszögben. Mindenesetre érdemes lenne a készítőknek végre egy normális nőt keríteni hősünknek, aki huzamosabb ideig is hajlandó lenne a kétbalkezes kettős ügynök mellett maradni, mert habár e héten megvolt a nagy lelepleződés, képtelenség még ennyi epizódon keresztül újdonságokkal szolgálni, főleg hogy a készítők arra gyúrnak, hogy következő évad is legyen kedvencünkből, hiszen a Hősök befuccsolni látszik, a Parenthood pedig korántsem hozta azt a szintet, amit beharangoztak a csatorna felelős munkatársai.

Buy More-os őrület, beszivárgó ügynökök, akciódús kalandok és a Jeffster felejthetetlen koncertje varázsolt az e heti résznek egy tipikus chuckos bukét, amelyet bizony száz közül is felismerne az ember, és letagadhatatlan stílust képvisel már azóta, mióta a nagyközönség az eszét tudja. Érdekes lenne ezen a ponton kiírni egy szavazást, hiszen erősen kérdéses megint, hogy milyen irányt vesz majd fel a sorozat, hiszen ha egy átlag fanatikus nem nézi meg előre a részek címét, akkor bizony minden alkalommal erős meglepetések érhetik az egyént, hiszen a lazábban összekapcsolódó epizódok minden alkalommal más problémakört boncolgatnak, ezzel az érdeklődés középpontjában tartva kedvencünket.

Összességében tehát 8/10-es értékelést vágott jelen esetben zsebre a Chuck vs The Beard alcímmel futó epizód, hiszen Hannah távozása után nem a magába keseredő, szakállat növesztő és pizsamában szaladgáló ex-ügynököt mutatták be a készítők, inkább egy tettre kész, a csak azért is morálnak eleget tevő főhőst építették bele a cselekménybe. Üdítő folt tehát még mindig a tévés produkciók körében a sorozat, hiszen ezt a megújulást és figyelemfelkeltő, már-már a kés hegyén táncoló lavírozást kevés műsor tudja jelenleg megismételni, főleg ha a csatorna további szériáira gondolunk.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Chuck – 3.08 – Chuck vs The Fake Name

 
Beküldte: RaulReal 2010 March 6, 13:22-kor a(z) Chuck témába.

Könnyes szemmel búcsúzhatunk a Téli Olimpiától és kezdhetünk örömködni ugyanazzal a lendülettel, hiszen számos kedvencünk tért vissza, így a trendnek megfelelően Chuckék is ismét az NBC műsorprogramján díszelegtek, hogy egy a korábban megszokott epizóddal örvendeztessék meg a 007-es stílust kedvelő nézők százezreit. Az elégedettségi faktor nagyjából az egekben van, hiszen a sorozat továbbra is szállítja azt a színvonalas cselekményt és látványos megvalósítást, amit az eddigiek során megszokhattunk. Rendkívül erősen teljesít tehát a műsor, így ezen a héten is képesek voltak a kreatív stáb tagjai egy váratlan küldetéssel megkavarni minket, azonban az epizód befejezése igencsak sokkoló lett, azonban sajnos nem pozitív értelemben.

chuck308A

“Who the hell is Bartowski?”

A cím alapján nagyjából ki is következtethetjük, miről is lenne szó, azonban a poénok lelövése nélkül álljunk inkább neki röviden elemezni. Adott egy világhírű bérgyilkos, egy a nőkhöz mit sem értő Buy More-os balfácán, és egy dögös szöszke által vezényelt csapat. Mi jöhet ki ebből az egyenletből? Alapvetően zűrzavaros történések sorának lehet ez a felállás az alapja, a készítők mégis képesek voltak úgy variálni, hogy senki ne maradjon szórakozás nélkül. Amint azt az előző epizódokban megszokhattuk, Chuck kezd átalakulni egy gyilkos, kegyetlen és megbízhatatlan titkos ügynökké, amit bizony Sarah nem nézhet tétlenül, ezért el is kezd kavarni a szuper képességekkel rendelkező főnökkel, hátha főhősünk fogja a zöld hátitáskáját, és a szélnek ereszti magát. Gondolhatjuk, hogy ez sosem fog bekövetkezni, a próbálkozás mindenesetre ügyes.

A feladat tehát nem más, minthogy egy könyörtelen bérgyilkos bőrébe bújva játssza el ügyetlen, bár mostanság egyre ütősebb képességekkel megáldott ügynökünk a gonosz emberke szerepét. Természetesen e mellé kapunk egy jól hangzó, érdekesnek tűnő kiiktatásokkal teli küldetést is, amelyet bizony néhány hónappal ezelőtt Chuck még a tévében sem láthatott. A helyzet persze rengeteget változott azóta, így amellett, hogy hallhattunk az “I know kung-fu” után egy újabb zseniális idézetet, kalandban és intrikákban sem volt hiány. Annak idején rengeteget dilemmázott a Buy More egyik üdvöskéje a Sarah múltját övező rejtélyeken, és most örömmel jelenthetjük ki, hogy végre némi információ ki is szivárgott, azonban nem biztos, hogy ennek Bartowski is úgy örült a cselekményben, mint mi. Casey ezúttal is hozta a szokásos badass szerepkörét, amelyet megszokhattunk tőle, azonban meglepő módon Chuck is csatlakozott a rosszfiúk köréhez.

Chuck308B

Nevetséges, és néhol megdöbbentő szituációkban tehát nem lehetett hiányunk, hiszen a fentebb említett küldetés számos izgalmat tartogatott nekünk, a való életbeli jó hangulatról pedig ezúttal is Kristin Kreuk gondoskodott. Ahogy azt tudhattuk, a vendégszereplők egyike eltávot kapott a sorozatból, és ha a híreknek hinni lehet, a Fringe című paranormális produkcióban boldogíthatja majd tovább a nézőközönséget. Amit le kell szögeznünk, és ami levont nagyban a végértékelésnél, az az adott karakter kiírásának körülményei voltak, hiszen abban a világban, amelyben mindannyian mozgunk és éljük mindennapjainkat soha nem történne meg egy ilyen szituációban ez a “borzalmas” tragédia. Illúzióromboló hatást keltettek ezzel a írók, hiszen ha egy kicsit is belegondolunk, ehhez bizony egyikünknek sem lenne elég bőr a képén. Ez szinte biztos.

Hiányzott továbbá Morgan személye is, hiszen sokszor képes színt vinni az epizódok élvezhetőségébe, ehelyett persze ott volt nekünk a Jeffster duó, akik Big Mike-al az élen ismét képesek lehettek egy kis derűs hangulatot a tévéképernyőkre varázsolni. Kíváncsian várhatjuk persze, hogy miként fog kiegészülni ismét a boltbeli legénység Chuck legjobb haverjának “Pöttöm Pankájával”, illetve erősen törhetjük a kobakunkat azon, hogy vajon mikor kapunk ismét olyan nagy neveket kézhez, mint Kreuk és a modern Superman. Akik persze követik a híreket, tudhatják hogy hamarosan kiegészül a stáb két veterán ügynökkel, akik megint sok potenciált rejthetnek majd magukban, pusztán jelenlétükkel.

Összességében tehát erős 7/10-et adnék erre a részre, hiszen habár hozta azt az irányvonalat és hangvételt, amelyet a Chucktól mostanság minimálisan is elvárni lehet, mégis a porba tiporta az epizód az ügyesen felépített cselekményt egyetlen kevésbé átgondolt, drámainak szánt, de mégis nevetségesen illúzióromboló jelenetsorral, ennek köszönhetően pedig egyik szemünk sírt, másik nevetett, ahogy egyik kedvencünké avanzsálódott vendégszereplőnk távozott a sorozat stábjából. Mindenesetre meglátjuk, hogy jövő héten mit lesznek képesek az alkotók nélküle összehozni, ámbár egy igazán melankólikus, depresszív epizódra számíthatunk.

This entry has a rating of 3.5

1 Hozzászólás

Chuck – 3.07 – Chuck vs the Mask

 
Beküldte: RaulReal 2010 February 13, 15:19-kor a(z) Chuck témába.

Ha nem lenne a Lost utolsó évada, azt mondhatnánk, hogy az Chuck nyújtja legmaradéktalanabbul azt a szórakozás faktort, amelyet elvárhatunk egy sorozattól, hiszen kedvenc hősünk kalandjai hétről-hétre képesek a megújulásra, köszönhető ez persze azoknak az új, visszatérő vendégszereplőknek is persze, akik amellett hogy újabb bonyodalmakat csempésznek a történésekbe, számos variációs lehetőséget hoztak magukkal, ugyanis Hannah és Shaw karakterét számos rajongó már egymás mellett akarja látni, azonban meglehetősen érdekes módszerekkel lehetne összeboronálni a ki tudja meddig vendégeskedő új szereplőket. Az interszekt ettől függetlenül teljes sebességgel robog tovább a hullámvasúton, az öveket pedig érdemes bekapcsolni, hiszen ezen a héten is igencsak rázós utunk volt.

Chuck307A

“strong, kinda Superman-y type of a guy.”

A kalandok folytatódtak, mégpedig nem is akárhogy, hiszen első alkalommal láthattuk a csapat legújabb tagját bevetés közben, ami sajnos – számára legalábbis – igencsak rosszul végződik, így Chucknak kell elrohannia és otthagynia álmunkahelyét, hogy segítsen a csávában lévő főnökön. Eközben főhősünk nővére és Morgan is kutakodni kezd, hogy kiderítsék, vajon mit rejteget előlük a Nerd-herd egyik ikonikus vezére, persze a Jeffster team segítsége éppen annyira válik be, amint azt az előző rész végén gondolhattuk. Amellett, hogy ez az epizód is átadja azt az izgalom mennyiséget, amelyet az előző felvonásokban megkaptunk, fontos változások követeznek be a kémes sztoriban rendkívül fontos szerepet játszó szerelmi szálakban, hiszen mind Chuck és Hannah, mind pedig két eddig nem várt karakter közt szorosabb lesz a szál.

A legfőbb kérdés, ami megfogalmazódhat bennünk immár két évada, hiszen az elsőben még igencsak átmeneti, megjátszott dologról volt szó, vagyis hogy összejön-e valaha főhősünk és Sarah Walker ügynök? Az NBC sikersorozata számít az egyik legjobb kémes dramedy-nek, azonban amellett, hogy ismét megvillantották a készítők annak a lehetőségét, hogy a segédcsapat nem lesz mindig ott Chuck mellett, vajon melyik nő mellett fog kikötni kétbalkezes kockánk? Úgy tűnik ugyanis, hogy Kristin Kreukkel is hosszabb távon számolhatunk, az új szuperkém – egyébként elhangzott ennek a hétnek a legjobb beszólása is, ahogy a kép alatt olvashatjuk – sem tűnik olyannak, mint aki pár rész után elröppenne. Be kell vallanunk persze, hogy a képbe a Ring is belerondíthat, persze nem valószínű, hogy bármely főbb karaktert fel merné áldozni a gárda.

Chuck307B

Bele se merhetünk gondolni, mi lesz még itt, hiszen a magára hagyott Morgan minden bizonnyal egyfajta bosszúhadjáratot indíthat majd volt legjobb barátja ellen, a visszatérő Anna pedig még inkább megbolondíthatja a történéseket. A románcok egyre csak bonyolódnak, Ellie sem maradhat nyugton, az évad eddigi részében azonban nem gyengén kihagyták a Jeffster formációt, akik a korábbiak során is számos humorforrást hordoztak magukban, tekintve hogy kevés helyen láthatunk olyan agyament társaságot, mint a Buy More két ezen dolgozója, de ezt persze ez a stáb egészéről elmondható, tekintve hogy elég meghallani részenként akár egyszer Casey elégedetlen morgását és robotszerű gesztusait, máris fetrenghetünk a nevetéstől, az interszekt – most már kevésbé – önfejű bevillanásairól nem is beszélve.

A cselekmény tehát igen nagy erőkkel halad, a jósolgatásokba nem mennék bele, hiszen az ég tudja csak, mi lesz még itt, körülbelül olyan szinten mozogna egy esetleges találgatás, szereplők túlélési rátáinak számolgatása, mintha a Lost utolsó részének képkockáit próbálnánk leírni. Egy biztos, a Chuck befejezése is frenetikus lesz, persze az elvakult fanatikusok reménykednek egy negyedik évad eljövetelében, amelyre nagy valószínűség mutatkozik. Nem szabad elfelejtetnünk, hogy most egyik kedvencünk több hetes pihenőre vonul, köszönhetően a sportközvetítéseknek, amelyet az NBC is élő, egyenes adásban mutat be a nézőközönség számára, azonban jó esélyt ad ez az időszak azoknak, akik esetleg lemaradtak a sorozattal, így egy gyors darával be is hozhatják az elmulasztott kalandokat és poénokat.

Összességében tehát a 8/10-es értékelést simán megérdemli a maszkos epizód is, hiszen kalandokból, poénokból és romantikából sem maradtunk koppon, azonban némiképp kissé zavaró motívum az, hogy néhány jelenetet túlzottan “nyálasra” vesznek, lásd a számos összeborulás ebben a részben is, persze ez is kell, szirup nélkül egy torta sem adható el, azonban én személy szerint inkább az akciókra helyezném a főbb hangsúlyt. Embere választja természetesen, így az alkotók dolgába nem szólhatunk bele, csupán reménykedhetünk, hogy megjön az eszük és végre kezdenek valamit a Chuck-Sarah párossal, ugyanis ez a szituáció már kezd az Így jártam anyátokkal feleségkereső hadműveletére hasonlítani. Azt pedig ha jól gondolom, senki sem szeretné.

This entry has a rating of 4

5 Hozzászólás

Chuck – 3.06 – Chuck vs Nacho Sampler

 
Beküldte: RaulReal 2010 February 5, 10:30-kor a(z) Chuck témába.

Az elmúlt héten fordulópont érkezett el az NBC sorozatának történelmében, hiszen Chuck megkapta élete első önálló küldetését, amelyet ég és föld közt lebegve, egy Ring-ügynökökkel teli repülőgépen végül nagy nehezen meg is oldott és eközben sikerrel játszotta a James Bond-ot, ugyanis a Buy More-ba csalogatott még egy igen szemrevaló teremtést, akit az úton ismert meg. Az eddigi évad legjobb fogása, hogy két ismert arcot is sikerült már szerződtetnie a készítőknek, így csupán abban reménykedhetünk, hogy meg is tudják tartani őket, így pedig sok részen keresztül élvezhetjük a társaságukat, mert bizony Kristin Kreuk személye nem gyengén dobta fel az egyébként is pörgős epizódot.

Chuck306A

Ahogy ezidáig megszokhattuk, ismét két szálon futott a cselekmény, azonban a múlt heti gyengébb bolti történésekhez képest, jelen esetben végül Chuck két élete összekapcsolódott, nem is gondolnánk, hogy mennyien. Főhősünk ugyanis kezd egyre jobban ügynökké válni, persze mivel az éremnek mindig két oldala van, így nehezen tudjuk csak eldönteni, hogy örüljünk-e ennek. Mérföldkő ez a sorozat történetében, mint már említettem, ugyanis amellett, hogy az interszektet használva legyőzhetetlenné növi ki lassan magát Chuck, láthatjuk a szemében megvillanó könyörtelenség és a tökéletes megtévesztés nyomait is. Ez mindenek előtt Sarah-t nyugtalanítja, hiszen ő sem az a ma született bárány, ha pedig erősen akarnánk fogalmazni, sokáig vezette meg Bartowskit, így jó tanítómestere volt a széria címszereplőjének.

A kicsi, de rendkívül ütőképes csapat ezúttal egy kockát vesz a célkeresztjébe, aki Chuck lebutított alteregója, így elvileg nem okozhat nehézséget hősünknek, hogy a célszemély bizalmába férkőzzön és megtudja, milyen kapocs köti a Ring szervezetéhez. Azonban korántsem olyan könnyű valakiből “top secret” információkat kihúzni, mint az első olvasatra tűnik, így Sarah közbelépése után kezdődik el csupán a rejtély kibogozása, eközben pedig a Buy More-tól kezdve olyan egzotikus vidékekig terjed a cselekmény, mint a Dubai-ban évről-évre megrendezett fegyverkiállítás, ahol Casey legnagyobb örömére a titkos ügynökök is ellátogathatnak, mivel a látszattal ellentétben Chuck béta verziója több titkot  is rejteget.

Chuck306B

A történet kitárgyalásánál csupán egy kérdés maradhatott hátra, mégpedig mi is az a Nacho Sampler? Talán nem túl nagy spoiler, ha eláruljuk, hogy egy ételről van szó, mivel gyakran – ahogy a mondás is tartja – az emberekhez a legkönnyebb út a hasukon át vezet. Valószínűleg ha Casey ezt a kifejezést meghallaná, rögtön szikéhez kapna, így figyeljünk oda arra, hogy milyen kontextusban és környezetben használjuk ezt a végtelenül bölcs igazságot. Akció terén tehát nem volt kivetni való a hatodik epizódban, hiszen repkedtek a kábítólövedékek jobbra-balra, számos pofont kiosztottak jók és rosszak egyaránt, és aki megszállottan követi Chuck kalandjait, lassan már kung-fuzni is megtanulhatott. Egyedül amiben hiányt szenvedhetett a Nacho Sampler, az a klasszikus kémes humor volt, amit az évad eddigi részeiben megszokhattunk.

Az agyatlan, hazudozásra épített megtévesztéseknek tankönyvi példáját láthattuk ezen a héten, azonban a szokásosnál is erősebb volt a jócsaj faktor, hiszen itt van már nekünk Hannah. Humoros volt látni, hogyan is próbálnak bevágódni nála a boltban dolgozó kockák, hiszen ha valaki francia filmeket kezd el nézni, és Hattyúk Tavát hallgat szabadidejében egy nő kedvéért, ott már bizony komoly gond van. A Sarah-t megszemélyesítő Yvonne Strachovski is törne a világhírnév felé, hiszen ezúttal majdnem topless jelenettel örvendeztette meg a rajongókat, azonban a két sztár jelenlétét figyelembe véve nem hallgathatjuk el azt a tényt, hogy minden bizonnyal összecsapás lesz végül köztük. Ez pedig több, mint valószínű, hogy Kreuk távozásával jár majd, persze ne fessük előre az ördögöt a falra, mert megeshet, hogy tényleg megjelenik.

Chuck306C

Az epizódot egy nagyon erős 8/10-re értékelném, ugyanis ebben a szezonban igencsak szórakoztató évadot sikerült összehoznia a kreatív stábnak, ugyanis a felhőtlen szórakoztatás és izgalmas, látványos kalandok tökéletes egyvelegét nyújtja jelenleg a Chuck és laza hangulatával, eyecandy faktorával keresve sem találhatnánk jobb kémes sorozatot. Ki tudja, meddig tart még ez az erős színvonal, azonban nem is muszáj ezen elmélkednünk, inkább élvezzük a feelgood vadulást. A széria egyébként a jövő heti epizód után közel egy hónapos szünetre megy az NBC sportközvetítése miatt, azonban márciusban folytatódnak a kalandok és persze menetrendszerűen érkezni fognak a kritikák is.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Chuck – 3.05 – Chuck vs First Class

 
Beküldte: RaulReal 2010 January 30, 17:43-kor a(z) Chuck témába.

Elképesztő iramban és töretlen lelkesedéssel haladnak a történések az NBC kémes sorozatában, ugyanis nem telhet el úgy egy hét sem, hogy ne volnának képesek az alkotók meglepni minket valamivel. Ha az eddigiek során nem volt elég főhősünk új, mindenki számára érdekesnek ható szuperképessége, elegendő ha arra gondolunk, milyen nagy nevekkel töltötték fel mostanában a stábot. A kis csapat ugye kapott egy új tagot, aki döntéseivel és elbizakodott stílusával még Casey számára is feldolgozhatatlan személyiségnek tűnik. Az évad ötödik része képes volt ezen a héten ismét újat húzni, ezzel pedig két erőteljes pofont adva, lüktető fejjel és káprázó szemekkel várhatjuk a folytatást.

Chuck305A

A cselekmény szerint ugyanis Chuck-ot elküldik első önálló missziójára, amelynek során föld és ég közt kell megszereznie egy létfontosságú tárgyat, úgy hogy a Ring ügynökei ne vegyék észre, és lehetőleg persze egy darabban kellene megúsznia az ütközetet. Ezt persze mondani könnyebb, mint végrehajtani, így számos balszerencsés lépés és kacagtató szituáció örvendeztethet meg minket ebben az epizódban is. Fontos megemlítenünk, hogy a széria készítőinek jár egy csattanós ötös, ugyanis immár a második fontos és mindenki számára ismerős arccal örvendeztettek meg minket, így amellett, hogy megmosolyogtató más sorozatok sztárjait az NBC üdvöskéjében látni, erősen reménykedünk benne, hogy sokáig maradni fognak, hiszen dinamizmussal és új lehetőségekkel töltik fel a sorozatot.

Mert ugye be kell vallanunk, hogy a Chuck – Sarah szál kezdett már kicsit ellaposodni, így az ügyetlen, a nőkkel bánni nem tudó félig civil, félig ügynök szerepkört tovább nem lehetett erőltetni. Felesleges persze ezen nyavajogni, hiszen belátták az újítás szükségének tényét az írók, így valószínűleg újabb szerelmi háromszögre és munkahelyi civakodásokra számíthatunk a továbbiak során. Természetesen a Buy More-t sem hagytuk ott, mert a fedősztori mindennél fontosabb, ahogy ezt minden jó kém is tudja.

Az ötödik rész elenyészőbb fele a boltban játszódott, azonban ezúttal nem volt képes a kreatív stáb a főszálhoz hasonló izgalmas és vicces cselekményt hozzátenni, így ez gyengébbre sikerült mint a korábbiakban láthattuk. No persze a sorozatok nagy átlagához képest korántsem volt unalmas, azonban a Chuck harmadik évadbeli alakításához képest egy csöppet gyengébbnek lehetett érezni, de ezt az epizód utolsó képsorai minden bizonnyal meg fogják változtatni és a nézőközönség is erőteljesen kuncoghat majd azon, ahogyan Morgan nagy nehezen beleilleszkedik új szerepkörébe, társai pedig nagy nehezen végre elfogadják, mint Big Mike jobbkezét.

Chuck305B

Összességében tehát kedvenc akciókomédiánk még mindig hozza azt az elképesztő színvonalat, amelybe idén belekóstolhattunk, a verekedések és Chuck képességének random működtetése számos izgalmat tartogatnak számunkra, az interszekt bekapcsolásának módszere és annak láttatása pedig még mindig elképesztő animáció kíséretében zajlik le. Új főnökük, és a lehetséges szerelmi háromszög harmadik tagja pedig számos variációs lehetőséget magukban rejtve teszik érdekfeszítővé a harmadik etap hátralévő részeit. Így egy nagyon erős 8/10-es értékelést érdemel a Chuck vs First Class és nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem csoda, ha alig tudjuk kivárni a soron következő epizódokat, hisz fenomenális történéseknek lehetünk még szemtanúi, ha a készítők is úgy akarják és tartani tudják a színvonalat.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Chuck – 3.04 – Chuck vs Operation Awsome

 
Beküldte: RaulReal 2010 January 23, 16:30-kor a(z) Chuck témába.

Az NBC különös húzással, szinte egymás után adott le három epizódot közel két héttel ezelőtt, így érdemesnek láttuk egybe venni kedvenc ügynökünk jelenleg futó kalandjainak tárgyalását. Az előző kritikában már említettem, hogy hétről-hétre követni fogjuk az interszekt minden mozdulatát, így inkább később, mint soha alapon bele is vágnánk a hétfőn látottak tárgyalásába. A 3. rész igencsak idegölő fogással, egy kínzó cliffhanger kíséretében ért véget, így a rajongótábor nagy része idegeskedve várhatta, mi is fog Mr. Csodálatossal történni. Érdekes problémát vetett fel, hogy főhősünk sógora meghal, vagy beépítik, ugyanis ennek megfelelően változott a széria hangvétele.

Chuck304

Elképzelhetjük, hogy Ellie milyen arcot vágna, bármely lehetőség is valósulna meg, mindenesetre bátran kijelenthetjük, hogy a különleges misszióval tarkított eheti kaland számos meglepetést hordozott magában. Az első többek közt, hogy Chuck-nak szembesülnie kellett azzal, hogy ebben a szakmában bizony nem babra megy a játék, így életek függnek tőle és cselekedeteitől. Valamint értelmet nyer az a problémakör, miszerint eddig a világtól kellett megmenteni őt, most azonban a Földet és lakosságát kell óvni a sorozat főszereplőjétől. A Buy More-ban történő incidensnek ugyan van némi helyzetkomikuma, illetve jobb belátásra bírja egyik barátját, mégis elgondolkoztató.

Emellett hősünk egy tanoncot kap maga mellé, aki annak ellenére, hogy ideiglenesen tartózkodik csupán a csapatban, mégis a frászt hozza a mobil szuperszámítógépre, aki még mindig nem tud mit kezdeni ex-nőjével, jelenlegi kollégájával, azaz Sarah-val és Casey is akkor csámborog arra alkoholtól bűzlő lehelettel, amikor igazán nem kellene. Érdekesség, hogy az eddigi főellenség helyett a Ring nevezetű egyesülettel kell szembeszállnia a mini-szupercsapatnak, azonban a legyőzhetetlennek tűnő fenyegetés ellen ezúttal már igencsak bevethető állapotban van Chuck is, aki ha kell rumbázik, karatézik, lövöldözik, esetleg még nyaktörő mutatványokat is bevállal. El kell ismernünk, hogy ezek a jelenetek ötletdúsra és szórakoztatóra sikerültek, így egy percig sem unatkozhatunk a 40 perces cselekmény-darabkák feldolgozása közben.

Chuck304B

A Buy More-ban sem áll meg eközben az élet, hiszen a jobb létre szenderült üvegszemű pojáca helyett Big Mike mást jelöl ki a helyettesi posztra. Ez jócskán felborítja a boltbéli hierarchiát, így az ott dolgozók – a BKV által ellesett módszerekkel – sztrájkba kezdenek és megalakítják a Kockaharcosok Klubját. A rendszeresen megtartott rendezvénysorozatok teljesen felborítják az üzlet rendjét, a kék-zöld foltoktól virító, napszemüvegben járó modern gladiátorok pedig állandó jelleggel elriasztják a be-betévedő szerencsétleneket. Morgan is komoly választás elé kerül, ugyanis el kell döntenie, hogy melyik ösvényt választja. Ebben persze teljesen magára marad, ugyanis legnagyobb cimborája éppen családi gondokat próbál megoldani, de természetesen a munka ismét belekeveredik ebbe, és hogy teljes legyen a mix, még a Ring is látogatóba jön, hogy a gyilkos szándékú különleges osztag tagjai elvegyék azt, ami jár. Vagyi az interszektet, nem meglepő módon.

Többek közt a negyedik epizódban tűnik fel egy rövidnek látszó, ám szuper cameo erejéig a modern Clark Kent, azaz a 2006-ban leforgatott reboot főszerepét alakító Brandon Routh. Első blikkre ugyanazt a karaktert várhatjuk tőle, mint amilyet a korábban már vendégeskedő, Bryce Larkint alakító, jelenleg a White Collar című sorozatban pallérozódó Matthew Bomer is lazán letett az asztalra. Kíváncsian várhatjuk, hogy Sarah belébolondul-e és Casey megpróbálja-e majd naponta kétszer megölni az egyelőre vendégszerepben feltűnő új ügynököt. Mindenesetre újdonságban nem volt hiány ezen a héten sem, már csupán a pontszámok kiosztása, valamint egy rövid előretekintés maradt hátra.

Chuck304C

Bátran kijelenthetjük, hogy a Chuck ezen a héten szállította az évad eddigi legszórakoztatóbb epizódját, így a javuló tendenciát mutató folytatásos kémsztori megérdemli a 9/10-es értékelést, mert tisztában lehetünk azzal, hogy bizony várhatóan a 3. etapnak is lesznek mélypontjai, ahogy azzal korábban már szembesülhettünk, ennek ellenére azonban ha valaki a felhőtlen nevetést izgalmas percekkel kívánja párosítani, talán nem is találhat jobb módot arra, mint elkezdi az NBC szériáját. Persze ha nem akarjuk megvásárolni, elegendő bekapcsolni a készülékeket, tekintve, hogy a Cool csatorna töretlenül halad hétvégenként Chuck kalandjaival.

This entry has a rating of 4.5

1 Hozzászólás

Chuck – 3.01-02-03 – Elkezdődött a harmadik évad

 
Beküldte: RaulReal 2010 January 17, 21:10-kor a(z) Chuck témába.

Tudja ezt majdnem minden sorozatfanatikus szerte a világon, hiszen az NBC remek kampányt folytatott kedvenc titkosügynökünk kalandjainak felvezetésére, az ütős plakátok, adrenalindús előzetesek mind azt sugallták, érdemes Chuck-al és ügyefogyott csapatával maradni, hiszen ez az egyik legjobb olyan széria, amely tökéletesen vegyíti a humor az akcióval, emellett pedig eredeti és szerethető karakterei hétről-hétre leültetnek a televízió képernyői elé. Elég itt Yvonne Strahovskira, vagy a főhős hihetetlenül kinéző testvérére gondolnunk, máris elfelejtük, hogy a beépített szuperharcos távol áll angol elődjétől, azaz a 00-ás kódszámú halálos fegyverek prototípusától, James Bond-tól.

Chuck03A

“I know kung-fu!” – Ezzel az ütős és kínzó mondattal fejeződött be anno a második etap, magára hagyva nézők millióit, fejükben a kibírhatatlan kérdéssel. Mi lesz ezután? Azt mindannyian gondolhattuk, hogy nem válik egy csapásra tökéletessé a kétbalkezes kémmé avanzsált eladó, így nem is kellett csalódnunk a készítőkben, amikor felhangzott a jól ismert betétdal, az első képsorok lepergése után pedig vigyorgó arccal vehettük tudomásul, igen…végre megtörtént és elérkezett a harmadik premier napja is. Nem kevés fejfájást okozhatott a kreatív stábnak, hogy eldöntsék, milyen irányban is viszik tovább a cselekményt, azonban az első epizódok fényében egészen ügyesen feltalálták magukat. Persze ezért kapják a pénzüket, így nem csoda, hogy mindent elkövettek azért, hogy az eddigi színvonalat biztosítsák számunkra.

Hosszú vitákat lehetne folytatni arról, hogy a Chuck kinőtte-e gyermekbetegségeit, amelynek jeleit az előző évadokban itt-ott felfedezhettük, az első 3 rész azonban abszolút lenyűgözőre sikeredett. Olyan felütést kaptunk, ami után az ember tátott szájjal tekintget általában jobbra-balra, majd pedig csak órák múlva képes felocsúdni a megdöbbenésből. Mert igaz, hogy kedvenc ügynökünk nem lett olyan tökéletes, mint a Human Target címszereplője, szerethető, botladozó karaktere és új képességei mégis az első számú akcióhőssé avanzsálják a jelenlegi sorozatok közt. Természetesen Jack Bauert senki sem nyomhatja le, de mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy ő másik kategóriába tartozik.

Chuck03B

A remek animációkon kívül erősödött az eyecandy faktor is, így ne lepődjünk meg ha ismét feltűnik néhány régen látott ismerős, hogy kis csapatunknak segítsenek. Nem szabad megfeledkeznünk az első két évadban megismert trióról sem, akik némi viszály után bár, de újra felveszik a fonalat, hogy kiiktassanak pár rosszfiút. Casey és Sarah teljes mellszélességgel állnak Chuck mellett, aki továbbra is próbálja eltitkolni családja elől másik énét, illetve próbálja elcsavarni utóbbi társa fejét. Érdekes motívum ez a sorozatban, hiszen azt várhattuk volna, hogy ennyi idő alatt megoldják a problémát, de tulajdonképpen Chuck és Sarah kapcsolata jelenti sokszor a mozgatórugót, amire számos – egyébként rendkívül jól sikerült – epizódot építettek a készítők, így nem hagyhatják el, vagy oldhatják meg ezt a magánéleti válságot.

Nem szabad elfeledkeznünk a Buy More dolgozóiról sem, akik továbbra is vállvetve küzdenek a vevőkért és elismerésért, több-kevesebb sikerrel persze. Ezen a ponton meg kell jegyeznünk, hogy számos változás következett be a stáb tagjai közt, hiszen kivált a csoportból Morgan kedvese, akit pénzügyi okokból bocsátottak el. Bár nem hinném, hogy az apró, de tüzes egzotikus lányka annyira sok pénzbe került volna, inkább feláldozták a szakállas félnótás barátnőjét, mintsem minőségbeli romlást eredményezzen a pénzhiány. Van járulékos veszteség is a harmadik évad felütésében, azonban erről inkább ne beszéljünk, hiszen komoly poént lőnénk le vele. Mindezek mellett pozitívumként kell megemlítenünk, hogy Casey továbbra is a bolt rabjaként szenved, így biztosra vehetjük, hogy számos nevetséges helyzet fordul még elő a későbbiekben.

Chuck03C

Jó nők, veszélyes szituációk és remek humorral fűszerezett küldetésekre fizet az be, aki vállalkozik arra, hogy harmadszor is figyelemmel kíséri Chuck-ék történetét, mely az előzetes várakozásoknak megfelelően 19 epizódos lesz, és hetente figyelemmel kísérjük a cselekmény alakulását kritikák formájában. Mindenesetre az első három rész ügyes figyelemfelkeltő eszközökkel operálva megkapja a 8/10-es értékelést, azt azonban erősen le kell szögeznünk, hogy aki nem akarja tönkretenni a néhány héten át tartó élményt, inkább kerülje a túl sok információt szolgáltató adatbázisokat, amelyek pontosan leírják az epizódok címeit. Több spoilert tartalmaznak ezek, mint gondolnánk, elég az eddigi utolsó részre gondolnunk, amelynek befejezése cliffhanger-ekben igencsak gazdag és őrlő hatással hathat az ember lelkére.

This entry has a rating of 4

1 Hozzászólás
Következő oldal »

free web stats