Reaper – 1.03 – Rebellion

 
Beküldte: Kanyecc 2008 April 22, 22:54-kor a(z) Reaper témába.

reaper_103.jpg
Premier:
2007/10/09
Írta: Kevin Murphy, Craig DiGregorio
Rendezte: Kevin Dowling

Az Ördög újabb megbízatást ad Samnek. Eddig sem volt könnyű a helyzete, viszont most bekapja a legrosszabb démonirtó melót, a rovarírást! Az elmúlt pár hétben, több ember hallt meg rovarcsípés által, ami elég ritka esett ezen a környéken. A helyzetét még tovább tetőzi, hogy Andi egyik régi barátja tűnik fel a színen, aki mindenáron rá akarja venni a leányzót a főiskolára…

Megjegyzés: Ha már az AXN berendelte, akkor mi se hanyagoljuk el. Remek sorozatról van szó, viszont nem ez a rész lesz az, amelyik hanyatt vág. Kétségtelenül, nagyon ötletesre sikeredett az újabb befogandó embereke, de ahogy az előző rész villámevős csókája sem jött be, úgy ez sem. Igaz itt legalább egy csini csajt sikerült összecastingolniuk a készítőknek. A történet lapos, már csak azért, mert nincs annak sok értelme, hogy mindenkit kinyírunk, akik kapcsolatba lép az adott személlyel, legyen az fiú vagy lány.

Megint csak kemény két szál uralkodott. Az egyik a már említett rovarcsípős csajszi, míg a másik Andi és a főiskola. Elsőként nagyot röhögtem rajta, hiszen lerí róla, hogy sík hülye mindenhez. Ez persze a rész végére adja már magát. Harmadrészt, a mi kis főnökünk megint el tudott kápráztatni bennünket. Néha át fut az agyamon, ki a legsíkabb! …ő vagy Sock?!

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Reaper – 1.02 – Charged

 
Beküldte: tess 2007 October 8, 11:57-kor a(z) Reaper témába.

reaper_102.jpg
Premier:
2007/10/2
Írta: Tara Butters, Michele Fazekas
Rendezte: Peter Lauer

Sam nem nagyon akar tovább az Ördögnek dolgozni, így a következő küldetéshez tartozó edényt sem nyitja ki. Azonban a városban hirtelen áramkimaradások és spontán villámcsapások lesznek, melyek áldozata vétlen emberek. Sam így két hűséges munkatársával együtt felveszi a harcot az újabb szökevénnyel szemben egy távirányítós kisautóval…

Megjegyzés: Messze nem volt olyan poénos és persze ütős mint a Pilot. Bár az is lehet, hogy így a 2. részre megszűnt az újdonság ereje is. Shock karaktere kezd egyre idegesítőbb lenni, míg Sam szimplán unalmas. Tudom én hogy kell az őrlődő karakter meg minden, de azért ilyen unalmasan ne ábrázoljuk kérem. Meg ott van ez a titkolt szerelmi szál vagy mi az isten. Ebből az életben nem lesz értelmes kapcsolat, mint ahogy a közeljövőben sem kapunk normális történetet. Magyarán marad minden random felállásban a régi jól bevált „monster of the week” szellem jegyében. Ebből viszont rengeteg van. Az egyetlen értelmes pont, ami miatt viszont érdemes nézni az Ray Wise játéka. Nem is gondoltam, hogy az Ördög ekkora buli arc lenne!

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Reaper – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: FERCSA 2007 October 3, 18:57-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Pilot,Reaper témába.

Amikor először hallottam a Reaperről, megvallom, nem voltam annyira lelkes, de azért – ofc – megnéztem – éés nem bántam meg. Az idei év negyedik olyan sorozata, amit néznék tovább a pilot végén (ha ránéztek a dátumra, meg látjátok, hogy erre jó esélyem van még ma), a Gossip Girl, a Journeyman és a Chuck után a Reaper is belopta magát a szívembe.

reaper 1x01a

De mi is az a Reaper? Nos, tv.com szerint egy dráma-komédia, ami stimmel is. De mi emeli ki az átlagból már az alapsztori olvasása után? Hát az, hogy már az alapsztori is elképesztően beteg (sőt, megkockáztatom, csak azt elmondva betegebb, mint a sorozat). Merthogy az alapsztori az, hogy a főhősünk – Sam – lelkét eladták a szülei még a születése előtt az ördögnek, és ezért most a pokolból elszökött lelkek fejvadásza lesz — mi ez ha nem beteg? Én röhögtem rajta, de pont a betegsége miatt nem fogott meg, és nem vártam annyira – remélem ezzel mások nem lesznek így, mert kihagynának valamit jót. Hát, az alapsztori ennyi, nem tudok és és talán nem is lehet erről többet írni – de ez nem is baj így, a Reapertől nem valami megfoghatatlanul nagy elgondolkodtatós überdrámát várunk el – hanem csak azt, hogy szórakoztasson, és azt meg is teszi.

A főhősünk, Sam épp most lett 21 éves, jön a lélekátadás napja: amiről ő mit sem tud, felkészül az ujjab munkanapra, és csak kicsit furcsállja a szülei viselkedését. Egy hónapot járt egyetemre, mert túlságosan “álmostítónak” találta, aztán visszaköltözött a szüleihez, és elment dolgozni egy leginkább a Tescohoz hasonlíto boltba. Itt ismerkedik meg (vagy csak ide is követte, nem tudni) a legjobb barátjával, Sockal. Szerintem a készítők tőle várták a szórakoztatást, viszont szegény “bozontos hajú – nagyon hülye – mindent beválalós – stb” karakter annyira klisés már, hogy ez levon valamennyit az összértékből, viszont még mindig vicces, leginkább azon az elmebeteg módon, amit sosem ununk meg. Ő lesz Sam társa a fejvadászatban, és irigyli Samet, mert végre történt vele valami cool. Persze nem lehetne sorozat a sorozat, ha nem lenne benne valami cutie eyecandy is, amit most Andi személyében találunk meg (a Heroes alakváltós hőse), aki tényleg szép és cutie, egy nagyon szerethető karakter, bár az elején eléggé megijedtem egy-két mondata után, hogy mégse lesz olyan jóban Sammel, és inkább valami antihős lesz, akit mindenki utál, de nem, hál’isten. Ott van még Ben, aki meg is sérül az első fejvadászás során, aki szintén be van avatva (rajtuk kívül senki), aki viszont – egyenlőre – eléggé érdektelen, cserébe nem is szerepel sokat (így vagyunk ezzel Josieval is).

reaper 1x01b

Azért eléggé meglepődne az ember, ha egyszercsak megjelenne előtte az ördög, és a maga nagyon eltalált stílusában közölné vele azt, hogy mostanól őt szolgálod, és lélek-fejvadász leszek – ráadásul az ördög nem is annyira ördögi, megvan a maga stílusa, de nem annyira gonosz, mint az hinné az ember. A világ, a poklos dolog vicces (túltengés, túlnépesedés van a pokolban, ezért szöknek a lelkek, stb), és ehhez köthető a pilot legjobb poénja is: “Nos… néhány hely ami
földi pokolnak látszik,…az az is. -Mint a Gépjármű Ügyintézési Hivatal a Union Street-en? – Pontosan”,
de mint írtam, maga az ördög is hatalmas arc.

Miért szeressük? Hát, mert vicces, már az alapötlet is, a feldolgozás már kevésbe borult, de azért még mindig hasonfetrengős, de ez leginkább csak akkor jön át, ha az ember nem egyedül nézi (erre tipikus példa a My Name Is Earl: egyedül is nagyon jó, de ha többen vagytok nagyon durva), viszont kap egy négyest, nagyrészt azért, mert már várom a következő részt.

A feliratot meg thx Andro@Indigo-nak!

This entry has a rating of 4

3 Hozzászólás

Reaper – 1.00 – Unaired Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2007 July 20, 17:33-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Pilot,Reaper témába.

Kellemes nyári délután! Egész nap csak döglöttem, semmi értelmeset nem csináltam! Menni kéne balcsira, de visszahúz a szív! …látván, hogy tess az ideji év egyik finomságát már reggel bedarálta, így nekem is cselekednem kell, hiszen még dobot is rá egy kafa értékelést (4.5/5-re is értékelte, én sem húzom majd le annyira), akkor már nem is lehet annyira tragikus az egész! Talán feltámad a CW!

repear.jpg
Az alapsztorit már tess lerendezte, smakkoljátok meg ottan, akit érdekel az a része, én inkább neki kezdenék egyből a kritikámnak! Szóval meleg van, füt a rohadt gép, de egy ilyen sorozat után: nem számít semmi! Anno jól leszoltam, ez úton is szeretnék a készítőktől elnézést kérni, mert akkor nekem kurvára nem jött át az egész! Most már tiszta a kép, és köszönet az egyik újságíró (kritikus) kollégának, aki megosztotta velünk az ideji év, egyik “biztosan nézni fogom” sorozatát!

Amint azt már tess is közölte posztjában, én a Supernatural + Szellemírtók ötvözetét véltem felfedezni a történet szálába beépítve! Ördög, egy porszívó, kis Jedi képesség + jó barát = Reaper! Na és a sorból ne feledjük ki a különös eseteket sem, melyeket be kell gyűjteniük, valamint leadniuk a “hivatalban” az ördögnek, szintén amolyan szellemírtós stájlban! Darálásra teljesen alkalmas! Már most felkeltette az érdeklődésem a további részek során! A főhősünket itt is Sam-nek hívják! Van egy Samünk a Supernaturalban is! Úgy tűnik a CW-s író brigádnak nincs nagy leleményessége nevek terén!

Mivel ez egy Unaired pilot nem sok változás fog benne történi, míg átalakul Pilottá! Részemről is teljesen oké a sorozat, bár még mindig van egy kis homály! (Azok az vérebek a sátán művei voltak?) Értékelést lásd lejjem! Mindenkinek kötelező! Jah és kedvet kaptam egy kis Supernatural-hoz is! :D

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Reaper – 1.00 – Pre-Aired Pilot

 
Beküldte: tess 2007 July 20, 11:28-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Pilot,Reaper témába.

reaper_100.jpg
Premier:
2007/7/20 legalább is ekkor került ki a netre
Rendezte: Kevin Smith

Sam 21. születésnapja nem éppen a legjobban kezdődik. A munkahelyén hőst kell játszania a tv-s dobozok ellen, aztán egy halom véreb kergeti, majd a kocsi hátsó ülésén megjelenik a Sátán. WTF! És ha ez még nem lenne elég, akkor az apja bejelenti neki, hogy pár éve eladta a lelkét a Sátának, hogy meggyógyuljon egy betegségből. Ettől kezdve aztán a nagyfőnök is megjelenik és nyomban rá is sózza Sam-re az első küldetést…

Megjegyzés: A Pilotról neves egyszerűséggel annyit kell tudni, hogy kegyetlen nagyra sikeredett. Ez mondjuk nem is volt kétséges, mivel Néma Bob, polgári nevén Kevin Smith rendezte. Vagyis telis tele van jobbnál-jobb poénokkal. Must See!!!
Bret Harrison is hatalmasat alkot Sam szerepében és ezzel végre normális karaktert is szerzet magának. A The Loop-ban ugyanis nem nagyon találta meg ezt a stílust szerintem. Ott olyan vontatott volt a játéka, no de itt…

Egyébként a sorozat vonzereje nem is a történetben, hanem sokkal inkább a karakterekben rejlik. Egyszerűen mindenki a toppon van, így piszok nehéz lenne bárkit is kiemelni. Nekem a Sátánt alakító Ray Wise volt a kedvencem, de vajon miért. Egyszerűen zseniális ez a faszi és még szeret hokizni is. Amúgy meg egy az egyben egy maffiózónak néz ki, no de sebaj.
Csajok terén Nikki Reed-et lehetne megemlíteni, de ha már így szóba került akkor gondolkozunk el egy kicsit. A csaj leginkább a The OC-s szerepe miatt lehet ismerős. Na tényleg ő az? Naná! Reed ugyanis tipikusan az a piszok jó csaj, aki kevés szereppel büszkélkedhet. Na de majd most…

Ahogy Kanyecc-cal töprengtünk a részleteken szóba jött a legérdekesebb kérdés is. Vajon mire hasonlít ez asorozat? Kanyecc szerint egy szimpla Supernatural némi Szellemirtókkal. Hát… van benne valami, de z még mindig nem a nyers igazság. Ha megnézzük az alkotókat, akkor olyan neveket találunk, mint Michele Fazekas, Tara Butters vagy Mark Gordon. Nem sokat mondanak mi? Akkor segítek: Ed, Law and Order: SVU vagy éppen a Criminal Minds. ÉS akkor még ott van az isten Kevin Smith is. Én perfekt arra következtetek ebből, hogy az Ed humor vonala és Smith beteg elméje adja a poénokat, míg a többi sorozat a bűntényeket. A Criminal Minds és az SVU is szimpla 1 rész/1 ügy alapkoncepcióval dolgozik. Vagyis a Reaper személyében ismét van egy monster of the week sorozatunk. Lehet sajnálkozni meg nem is, de ezt el kell fogadni. Az átívelő szál szerintem még várat magára, de ilyen poénok mellett ez kit is érdekel.
Supernatural fanoknak kötelező, hisz ugyanazzal a sorozattal és kultúrkörrel van dolgunk csak éppen pepitában. Szóval ha a CW nem bassza el a promot és nem töketlenkedik, akkor ismét egy frankó sorozatot alkotott, ami mostanság nem nagyon jött össze neki.

Részemről a sorozat mostantól kötelező, bár kíváncsi vagyok mi lesz vele úgy a 4. rész környékén. Kb akkor van a nagy vízválasztó. Kevin Smith ugyanis egyenlőre csak a Pilot-ot rendezi, ami azért nagy veszteség. Ekkor potenciális humorzsákot csak úgy a kukába dobni badarság lenne.

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

free web stats