NBC újoncok (6) – Community

 
Beküldte: Kanyecc 2009 May 4, 19:33-kor a(z) Upfront 2009: NBC témába.


Műfaj:
Egykamerás szitkom.

Készítők: Russ Krasnoff (The Soloist), Dan Harmon (The Sarah Silverman Program), Joe Russo (Arrested Development), Anthony Russo (Arrested Development) és Gary Foster (The Soloist).

Szereplők: Joel McHale (The Soup), Chevy Chase (Saturday Night Live), Gillian Jacobs (The Book of Daniel), Yvette Nicole Brown (Rules of Engagement), Danny Pudi (Greek) és Alison Brie (Mad Men).

Stúdió: Sony/Krasnoff Foster Entertainment.

Történet: Középpontjában egy harmincas éveiben járó férfi lesz, aki úgy dönt, hogy újfent belekóstol az iskolai életbe. (Mindezt tessék komolyan venni, de ha nem tettétek volna még ,akkor a promo kép is eléggé árulkodó tud lenni.)

Berendelve: 13 epizód.

Anyagok: Weboldal; interjú: Joel McHale-vel, Gillian Jacobs-zal és Chevy Chase-zel. Itt nézhető meg egy előzetes, itt meg egy jelenet, és itt egy színfalak mögött.

Kanyecc mondja: Egy szóval leírva: Tetszik, de pont ezért fog az elsők között elvérezni. Az ilyen stílusú sorozatokat valahogy nem kedvelik a nézők. Gondoljunk csak vissza a Teachers címre hallgató – szintén – NBC-s sorozatra, amelybe tanárok kaptak szerepet és terepet. Na úgy… csak 6 epizódnyit ért meg, aztán csókolom. Hiába jön a sztori, ez bizony kasza gyanús lesz nézettség szempontjából, ha nem kap egy erős felvezetést. 20%-nyi túlélést jósolok neki.

A tovább mögött egy ajánló róla.

Tovább…

1 Hozzászólás

NBC újoncok (5) – 100 Questions (aka. 100 Questions for Charlotte Payne)

 
Beküldte: Kanyecc 2009 May 4, 18:55-kor a(z) Upfront 2009: NBC témába.


Műfaj: Többkamerás szitkom.

Készítők: James Burrows (Will & Grace, Friends), Kelly Kulchak (Psych), Ron West (Psych) és Christopher Moynihan (For Your Consideration).

Szereplők: Sophie Winkleman, Joy Suprano (Law & Order), Christopher Moynihan (For Your Consideration), David Walton (Quarterlife) és Elizabeth Ho (Women’s Murder Club).

Stúdió: Universal Media Studios és Tagline.

Történet: Egy nőről fog szólni, aki nagy nehézségek árán visszatér a nagyvárosi nyüzsgőségbe. A címet simán tekinthetjük témajelölőnek, hiszen majd valamilyen módon belecsempészik azokat a kérdéseket-válaszokat a koncepcióba, de ez egyelőre számomra titok.

Berendelve: 13 epizód.

Anyagok: Weboldal; interjúk: Chris Moynihan-nel, Sophie Winkleman-nel. Itt nézhető meg egy előzetes, itt meg egy jelenet, és itt egy színfalak mögött.

Kanyecc mondja: Az NBC-nek sok jó szitkomja van. Feleslegesnek véltem a berendelését, de így utólag belegondolva, egyelőre egyik újonc se büszkélkedhet a teljesítményével. Másrészről, minden esztendőben bepróbálkozik valami újjal, ami ha bejön, akkor marad. Legutóbb a 30 Rock volt ilyen, de az három évvel ezelőtt. Előzetese alapján eléggé viccesnek tűnik, de mégsem tudom, hogy kell-e ez nekünk. 40%-ot adok neki.

A tovább mögött egy ajánló róla.

Tovább…

Kommentáld!

NBC újoncok (4) – Day One

 
Beküldte: Kanyecc 2009 May 4, 18:26-kor a(z) Upfront 2009: NBC témába.

NUP_134807_5100

Műfaj: Dráma

Készítők: Jesse Alexander (Heroes, Lost, Alias) és Alex Graves (Fringe, Journeyman).

Szereplők: Adam Campbell (Harper’s Island), Catherine Dent (The Shield), Julie Gonzalo (Eli Stone, Veronica Mars), David Lyons (ER), Derek Mio (Greek), Carly Pope (24), Thekla Reuten (Sleeper Cell) és Addison Timlin (Cashmere Mafia).

Stúdió: Universal Media Studios.

Történet: Az alapsztori egy apokalipszis után játszódik, amelynek néhány túlélője maradt csak. Ez a kis csapat neki áll feltérképezni a világot, hogy rájöjjön mi okozta a nem várt eseményt, valamint neki áll a társadalom felépítésének.

Berendelve: 13 epizód.

Anyagok: Weboldal; interjúk: Julie Gonzalo-val, Thekla Reuten-nel, Addison J. Timlin-nel, David Lyons-szal, Jesse Alecander-rel és egy színfalak mögött.

Kanyecc mondja: Most mi legyen a Day One-nal. Elgondolkodtam rajta, hogy mit lehetne egy ilyen sorozatból kihozni. Semmi épp ötletem nincs. Valahogy az NBC nagyon erőlteti ezt a Világ végét. Miért mondom? A Heroes-nak nem megy jól a sora. Egyáltalán! Rengeteg nézőt vesztett a harmadik évad premier és finálé között. Erre a csatorna behoz egy hasonló témájú koncepciót. Sok esélyt nem adok neki. 35%-ot maximum, és még túlzásokba is estünk.

Tovább…

1 Hozzászólás

NBC újoncok (3) – Mercy

 
Beküldte: Kanyecc 2009 May 4, 17:40-kor a(z) Upfront 2009: NBC témába.


Műfaj:
Kórházi dráma.

Készítők: Adam Bernstein (30 Rock, Rescue Me), Gail Berman, Lloyd Braun, Liz Heldens (Friday Night Lights), Gretchen Berg és Aaron Harberts (Pushing Daisies).

Szereplők: Taylor Schilling, Michelle Trachtenberg (Gossip Girl), James Tupper (Samantha Who?, Men in Trees), Guillermo Diaz (Weeds), Jaime Lee Kirchner (Just Legal), Delroy Lindo (Kidnapped), James LeGros (Sleeper Cell), Diego Klattenhoff (Men in Trees).

Stúdió: Universal Media Studios.

Történet: Nem lesz könnyű móka pótolni a Vészhelyzetet, ezért a csatorna egy másik kórházas sorozatot is berendelt. A Mercy középpontjában három főállású ápolónő fog állni. No és miről fog szólni bővebben? Hát hármójuk magánéletéről és munkáséletéről.

Berendelve: 13 epizód.

Anyagok: Weboldal; Interjúk: Jamie Lee Kirchner-rel, Michelle Trachtenberg-gel, Taylor Schilling-gel. És itt egy jelenet, egy színfalak mögött és egy ajánló róla.

Kanyecc mondja: Nekem bejön. Nem lesz vele probléma. Hihetetlen, de a Mercy-ről nekem leginkább a Private Practice jut az eszembe. Legalábbis ott is keveredik a kórházas élet a magánélettel. Konkrétan nővéres koncepciót eddig még nem kaptunk. Hogy miért, az jó kérdés, mindig inkább belemásznak valamelyik nagyobb rétegébe. A női sorozat lesz, merthogy csajok vannak benne? Hm. Jókat kérdezek magamtól, de Adam Bernstein neve mindenképpen ígéretes, ahogyan Aaron Harberts-é is. Michelle Trachtenberg már bizonyított. Részemről nézős lesz. 80%-ot adok a túlélére.

A tovább mögött csekkolható az előzetese.

Tovább…

1 Hozzászólás

NBC újoncok (2) – Parenthood

 
Beküldte: Kanyecc 2009 May 4, 17:18-kor a(z) Upfront 2009: NBC témába.


Műfaj: dráma

Készítők: Jason Katims (Friday Night Lights), Ron Howard (Arrested Development), Brian Grazer )24, Lie to Me, Shark), Thomas Schlamme (The West Wing, Studio 60 on the Sunset Strip, Sports Night).

Szereplők: Peter Krause (Dirty Sexy Money, The Lost Room, Six Feet Under), Maura Tierney (ER), Craig T. Nelson, Dax Shepard, Bonnie Bedelia (The Divison), Monica Potter (Trust Me, Boston Legal), Erika Christensen (Six Degress), Sam Jaeger és Sarah Ramos (Runaway).

Stúdió: Imagine Entertainment és Universal Media Studios.

Történet: Az alapok már le vannak fektetve, hiszen a 90-es évekbeli sorozat, az In the Parenthood feldolgozása fog érkezni. Mindennek annyi lenne a különlegessége, hogy a klasszikus darab szitkom volt, míg a feldolgozás dramedy lesz. Tehát lényegében mindent újra kell formálni, dolgozni, de az alapsztorit próbálják megtartani, ami a gyermeknevelés nehézségeire megy majd rá, s még jó pár más dologra. Egy mondatba összefoglalva: egy család életéről fog szólni.

Berendelve: 13 epizód.

Anyagok: Weboldal. Interjú: Craig T. Nelson-nal, Maura Tierney-vel, Peter Krause-zal, Ron Howard-dal. Itt egy színfalak mögött, itt egy jelenet és egy előzetes róla.

Kanyecc mondja: Az ilyesmiknek valahogy mostanság nincs nagy sikere. Legalábbis nekem egyből az ilyen nagycsaládos drámasorozatok ugranak be. Az viszont pozitívum, hogy a készítők között helyet kap Jason Katims, azaz a Friday Night Lights-showrunnerje. Engem speciel nem fogott meg benne semmi. Voltak jobb pilotok is, ezért tőlem mindössze csak 20%-ot kap, hol ott ott van Peter Krause, akit egyenesen imádok, de ettől függetlenül se lépek vissza…

A tovább mögött keresd az előzetesét!

Tovább…

Kommentáld!

NBC újoncok (1) – Trauma

 
Beküldte: Kanyecc 2009 May 4, 16:56-kor a(z) Upfront 2009: NBC témába.


Műfaj: dráma

Készítők: Peter Berg, Sarah Aubrey (Bad Santa, Friday Night Lights), Dario Scardapane és Jeffrey Reiner (Friday Night Lights).

Szereplők: Derek Luke (Notorious), Cliff Curtis (10,000 B.C), Anastasia Griffith (Damages), Aimee Garcia (George Lopez), Kevin Rankin (Friday Night Lights), Billy Lush (Generation Kill) és Jamey Sheridan (Law & Order: Criminal Intent).

Stúdió: Universal Media Studios, Film 44.

Történet: Az NBC-nek kell pótolni a távozó kórházas sorozatát, a Vészhelyzetet, ezért berendelt egy újabb ilyen koncepcióval megáldott művet. Míg előbbiben a kórházban történetek a nagyobb dolgok, addig itt a terepen fognak. (Múltkor posztoltunk ki róla egy bejegyzést, amelyben láthattatok egy látványos robbanást San Francisco egyik részén.)

Berendelve: 13 epizód.

Anyagok: Weboldal. Interjú: Anastasia Griffith-szel, Cliff Curtis-szel, Derek Luke-kal. Itt egy színfalak mögött, itt egy jelenet és itt egy előzetes róla.

Kanyecc mondja: Hm. Igazából nem is tudom merre kezdjem. Az a harci helyzet, hogy az ER úgy volt jó, ahogy volt. Legalábbis az elején szerettem, de aztán 6. évadjánál abba maradt részemről. Miben lesz más a Trauma? A fenti linken láthattuk, hogy a készítők nem veszik félvállról a dolgokat. Szép kis summát fizetnek ki a városnak, csakhogy foroghasson az, aminek kell. A készítők sorában két Friday Night Lights készítőt jegyzünk. Ennek bizonyára sokan örülnek, hiszen már letettek valamit az asztalra. A szereplők között is feltűnik egy ilyen emberke, de összességében még mindig nem ájultam el tőle. Biztos vagyok benne, hogy az egyik túlélője lesz az idénynek, ezért kb. 60%-os elhalálozási eséllyel illetném csak.

tess mondja: Az NBC nagyon akarja a Vészhelyzet egykori nézőit, így szépen szállítja is az adagot, de ez már egy új generáció. A hangsúly a Pilot alapján az akción lesz, de a szokásos klisé dráma is szerepet kap. Várósnak várós, de nem élem bele magam, mivel túlzottan is sokat ígér a Pilot. Azok a CGI betétek, a sok akció… hát tuti zabálta a költségvetést és ha a folytatásra nem jut ugyanennyi akkor bizony durva csökkenés várható a nézettségben. Részemről 50% a túlélési esélye,de ahogy lenni szokott itt sem a Pilot fog dönteni, hanem kb. a 3. rész.

A tovább mögött a hivatalos előzetese

Tovább…

1 Hozzászólás

free web stats