Bionic Woman – Season 1

 
Beküldte: tess 2008 April 28, 21:45-kor a(z) Bionic Woman témába.

Premier: 2007/9/26
Finálé: 2007/11/28
Részek: 8 rész került adásba a berendelt 13-ból
Csatorna: NBC
Idehaza:

Mára már ugye köztudott, hogy 2006-ban az NBC nagyot durrantott a Heroes-zal, aminek az alapkoncepcióját a hősök adták. A hype és a nézettség a fellegekben száguldott, így már akkor sejteni lehetett, hogy a következő szezonra melyik sorozat mutatja majd a kötelező irányelveket. Az új trendi tehát a szuperhős lett, aki sebezhetetlen és szinte hallhatatlan is. Erejével pedig a jó ügyért küzd. Így született meg tehát a Moonlight, a The Sarah Connor Chonicles, a New Amsterdam, vagy éppenséggel a Bionic Woman.
bionicwoman_s1a.jpg
A sorozat egyébként egy ’72-es ABC remake lenne, ami hajdanán 2 évadot élt meg, majd a 3. évadra átvette az NBC. A széria újra feltámasztásáról, már 2002-ben lehetett hallani, de akkor valahogy még nem érkezett el az ideje. A projectben radikális változások 2006. októberében következtek be, amikor is Laeta Kalogridis a WB-s Birds of Prey készítője nekilátott az írói feladatoknak a Battlestar Galacticaból ismerős David Eick produceri bábáskodása alatt. A kezdeti tervek olyannyira jól sikerültek, hogy 2007. január elején az NBC be is rendelte az egy órás Pilot részt, majd a májusi Upfront-on hivatalosan megadta az első évados berendelést. A produkció felett az NBC és David Eick produkciós cége ügyelt közösen, de ahogy várható volt nem teljes összhangban.

Az első nagyobb kavarások a szereplőknél voltak, ahol is lecserélték Jaime testvérét alakító Mae Whitmant (Thief, Arrested Development) Lucy Hale-re. Aztán hirtelenjében egyre több BSG szereplő kezdett átigazolni a sorozathoz. Katee Sackhoff Sarah Corvus szerepében már az elejétől tuti volt. Őt követte a szintén BSG-s Aaron Douglas és Mark Sheppard. Az igazi nagy leigazolás viszont mégis csak Isaiah Washington volt, aki a Grey’s Anatomy után ide dezertált. Bátran kijelenthetjük tehát, hogy David Eick hozta a maga kis csapatát és persze egy húzó nevet. A főszerepet viszont mégsem egy ismert amerikai színésznő kapta meg, hanem az angoloknál félelmetesen népszerű Michelle Ryan, aki a Jekyll után egyből az államokba is költözött.
bionicwoman_s1b.jpg
A változások sora ezzel viszont még nem ért végett. A sorozat menete nem felelt meg ugyanis a fejeseknek, így többszöri showrunner váltás történt. Glean Morgan (X-Files, Millenium) kezdte a sort, akit májusban cserélt a Friday Night Light-os Jason Katism , aki októberben adta át a stafétát a Sopranos-ból ismert Jason Cahill-nek. A folyamatos csetlés-botlásnak végül a WGA sztrájkja vetett végett. A sorozatot a sztrájk után már nem folytatták anyagi okoból és az idő rövidsége miatt, de a hivatalos cancelre az NBC előrehozott Upfrontjáig kellett várni.
Összességében ez a kavarás végig nyomon követhető a sorozaton is. A premiert majdnem 14 millióan látták, ellenben a fináléra már csak alig 6 millióan maradtak. Ez a tendencia figyelhető meg a külföldi adók esetében is. Az angoloknál pl. az ITV2-n 2,5 millióan voltak kíváncsiak a premierre, ami csatornarekordot eredményezett. A folytatás viszont hozta az amerikai átlagot.

A sztori szerint Jaime Sommers egyedül neveli húgát Becca-t, miközben az esküvőjére készül. Azonban a véletlen közbeszól és súlyos balesetet szenved, amit csak barátja segítségével él túl. Az egész hátulütője, hogy a felépüléshez félig gépé alakították. Mindennek az ára pedig nem más mint a barátja halála és egy titkos szolgálati munka, ami általában keresztezi a magánéletét is.

A teljes első évad:

1.00 – Unaired Pilot
1.01 – Pilot
1.02 – Paradise Lost
1.03 – Sisterhood
1.04 – Faceoff
1.05 – The Education of Jaime Sommers
1.06 – The List
1.07 – Trust Issues
1.08 – Do Not Disturb

A sorozat legnagyobb problémája egyébként pont a történetben rejlik, hisz az alapkoncepció pár évtizede tényleg sikeres volt. Az NBC pedig az anyagi forrást maximálisan rendelkezésre is állította. A gond viszont ezzel csak annyi, hogy nem látszik. Mármint a ráfordított idő és pénz. Egy David Eick-től szerintem azért többet várt az ember, mint lagymatag történetet sablonos és kritikán aluli karakterekkel. Már maga a Pilot nagy bukta volt kritikailag, de a folytatásnak még ezt is sikerült überelnie. Tudom jól, hogy a BSG magasra tette a lécet akárcsak a Heroes, de akkor még mindig ott van a látvány. Simán lehetett volna egy jó kis feel good sorozatot csinálni belőle, de hát ez sem jött össze. A CGI betétek szintén szerencsétlenek, a koreográfia és a harcbetétek pedig a leggagyibb tv filmeket idézik. Éppen csak a drótok hiányoztak. A zenei betéteket meg hagyjuk is. Volt itt próbálkozás, de a műfaj belövése nem jött össze. Persze a színészek javíthattak volna ezen a gyér mérlegen, de hát ez sem történt meg. Michelle Ryan tényleg tehetséges és szép. Azonban itt egy buta kis gnóm volt, akit saját „húga” játszva lenyomott. Lucy Hale volt az egyetlen ugyanis, aki amellett hogy eyecandy volt még hozta a szerepét is. Nem úgy mint a többiek, aki valami félelmetesen nagyot égtek. Főleg Miguel Ferrer, aki meg sem közelítette a Crossing Jordan-ben nyújtott alakítását. A Third Watch-os Molly Price pedig minden egyes mondatáért golyót érdemelt volna. Hihetetlen tényleg, hogy mennyire nem hozta senki a formáját. Az meg végképp hihetetlen, hogy az NBC hagyta ezt!
bionicwoman_s1c1.jpg
Végső soron is hiába volt a sorozat az NBC egyik stabil adása, már az elejétől látni lehetett a kaszát. A meglepő mindvégig az NBC jóakarata volt. Bár ha hinni lehet a pletykáknak, akkor nem is csoda, mivel hatalmas összegeket ölt bele. Sorra érkeztek az anyagi támogatások, melyek lényegi hatást mégsem voltak képesek okozni. Mondjon bárki bármit ez tuti nem volt egy nyereséges befektetés és ezen még a dvd megjelenés sem lendít. Aki meg tényleg minőségibb világmegmentős hősnőt akar csodálni, annak ott van a FOX Terminator sorozata a TSCC. Ezt leszámítva viszont a csúcs még mindig a Heroes, aminek az árnyékából nem igen tudott kilépni a Bionic Woman.

Olvasnivaló:

NBC Upfront 2007

Évadnézettség

Dvd beharangozó

This entry has a rating of 0.5

1 Hozzászólás

Bionic Woman – 1.08 – Do Not Disturb

 
Beküldte: Kanyecc 2008 April 28, 19:05-kor a(z) Bionic Woman témába.

bionicwoman_1081.jpg
Premier: 2007/11/28
Írta: Jason Smilovic
Rendezte: Gwyneth Horder-Payton

Jaime-t Berkut vakációra küldi, hogy kiheverje Anthony halálát. Azonban a vakáció közben történik egy kis baki, így Jaime-nek be kell segítenie. Az egyik szívességet aztán követi a másik, míg végül egy ördögi felfedezést tesz. A kiszemelt célpont nem más, mint Becca újdonsült fiújának az apja…

Megjegyzés:
Hihetetlen, hogy annyi szarozás és showrunner váltás után csak ilyen gagyi történettel tudtak előállni az írók. Egyszerűen bűn volt rá még a pénzt is fecsérelni! Szerencsére jött a WGA sztrájkja és abbamaradt a merényletsorozat. Így a berendelt 13 részből végül csak 8 ment le. Vn Isten!

Egyébként próbáltam kritikus szemmel végig ülni az egész merénylet sorozatot, de igen nehezen ment. Egyszerűen még a legapróbb kezdeményezést sem láttam rá, hogy valami épkézlább évadátívelő történetet hozzanak ki belőle. Ez azért szégyen, de a szereplők meg ássák is el magukat. Ilyen kiszámíthatóan még a Barátok köztben sem játszanak. Még hogy Jaime elmondja az igazat mi… Az akció jeleneteket, meg a Tűzvonalban szarrá veri. Most akkor hol van itt az igazság? Áááá, hagyjuk is, minden karakter kár érte!

Track list:

“Lady” by Two Gallants
“First Cool Hive” by Moby
“Teenagers” by My Chemical Romance
“Where Are You Going” by The Dave Matthews Band

Kommentáld!

Bionic Woman – 1.07 – Trust Issues

 
Beküldte: tess 2008 March 27, 10:11-kor a(z) Bionic Woman témába.

bionicwoman_107.jpg
Premier: 2007/11/14
Írta: Kerry Ehrin
Rendezte: Alex Chapple

Jamie és Antonio közös feladatot kapnak, melyben egy afrikai diktátor életét kell megóvniuk. Az ügyet tovább bonyolítja, hogy Antonio-t érzékenyen érinti a bevetés, mivel pár éve volt már dolga a diktátorral. Eközben Jamie a Berkut és a magánélete közt lavíroz, Lévén, hogy Tom-mal épp randizni készül…

Megjegyzés: Most osszam le a részt, vagy már úgy is tudja mindenki mekkora szarral volt megint dolgom. Szerencsére már csak egy rész és vége az NBC merénylet sorozatának. Ez a széria ugyanis olyan szinten tré, hogy már nem tűri meg a papírformát.

A történet zéró, a karakterek zérók, a megvalósítás zéró. Isaac Whasington pedig maga a nyers döbbenet. A pasas olyan szarul játszott, hogy az hihetetlen. A fináléban való nyögdécselésről meg ne is beszéljünk. Egyszerűen hihetetlen, hogy volt az NBC pofáján volt bőr ezt bemutatni. Az egyetlen értelmes megmozdulás talán a rész eleji megtévesztés volt, amikor Tom-ot mindenképpen negatívnak akarták beállítani, ergo feszültség gerjesztés címszó alatt. No de nem is folytatom, mivel ez most tényleg bődült gyenge volt. Szerencsére már csak egy rész van hátra!

Egyébként meg olvastam olyat, hogy az a bizonyos apartman, ahol a diktátor is megfordult ugyanaz, mint ami szerepelt a BSG 3. évadjában. Bionic Woman – Battlestar Galactica crossover emberek!

This entry has a rating of 0.5

Kommentáld!

Bionic Woman – 1.06 – The List

 
Beküldte: tess 2008 March 20, 19:09-kor a(z) Bionic Woman témába.

bionicwoman_106.jpg
Premier: 2007/11/7
Írta: Bridget Carpenter
Rendezte: David Boyd

Berkut és a CIA ismét közös bevetésen vesznek részt Párizsban. Jamie kapva kap az alkalmon és társul ezúttal Tom-ot választja. A küldetés célja egy ügynök lista megszerzése, de persze közben azért marad idő a romantikázásra is. A bevetés viszont balul sül el, így Jamie-re hárul a mentőakció lebonyolítása…

Megjegyzés: Az utolsó Bionic Woman részem nem mostanában volt, de mivel anno együtt néztem a Moonlight-tal gondoltam itt az ideje a pótlásnak. Meg aztán kitudja, hátha javult a színvonal is a hónapok alatt.

A nyers tények persze cseppet sem ilyen vidámak. Míg a Moonlight képes volt fejlődésre és a feel good-á válásra, addig a Bionic Woman egyszerűen csak stagnál. Nincs mese, itt komoly kreativitási gondok vannak, mivel a mostani sztori is egy merő rakás szar volt, hogy érzékien fejezzem ki magam. Ügynök listát visszaszerezni egy identitását alaposan őrző bűnözőtől? Minden évben van ilyen emberek! Hol vannak az új ötletek? Vagy csak a bevett sémákig jut az IQ-ből? Katasztrófa! Az meg aztán végképp hülyeség volt, amikor behozták azt a Tom gyereket, meg a „lámurt”.

De nem kell aggódni a folytatásban sem csalódunk! A tálalás ugyanis borzasztó! Az akció jelenetek undorítóak, már-már látszik a kötél. Dinameki és koreográfia meg egyenesen nem is létezik. A feszültség keltés zéró, az eyecandy faktorral együtt. Aztán Michelle Ryan nem rossz nő, de itt… Az az estélyi ruha egyenes maga volt a fertő. Az egyetlen üdítő pont Becca volt, de ő is csak Lucy Hale miatt, aki még mindig bika szép csaj. Ellenben a rész totál felejthető kategória!

Track list:
“The Little Things” – Earlimart

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Bionic Woman – 1.05 – The Education of Jaime Sommers

 
Beküldte: tess 2007 November 12, 15:31-kor a(z) Bionic Woman témába.

bionicwoman_105.jpg
Premier:
2007/10/24
Írta: Elizabeth Heldens
Rendezte: Jonas Pate

Egy iraki katona egy beültetett chipnek hála megöl több tucat embert. A nyomok az alkaidához vezetnek, de mint kiderül ők csak vevők. Berkut-nak ezúttal a forrás kell, az pedig a jelek szerint az egyetemen van. Jamie tehát a küldetésnek hála be is iratkozik és gyorsan barátra is lel Tom személyében. De mi van akkor, ha a jóképű férfi nem az, akinek mondja magát…

Megjegyzés: Jó látni, hogy a készítők tudna Sarah Corvus nélkül is gondolkodni. Ez egy tipikus epizód rész volt, amit mellesleg pofásra is sikeredett. Persze ezt nem úgy kell érteni, hogy megváltotta a világot, de azért nem volt rossz. Ellenkezőleg azt kell mondanom, hogy ez az egy rész egy eset felállás még jól is elsülhet. Mindenképpen jobban, mint az évadot átívelő szál. Az egyetlen probléma, hogy nem volt eyecandy a részben, vagyis Becca karaktere most kimaradt.
Amúgy a készítők most tényleg kitettek magukért, hisz némi easter-eggs alapú poént is kaptunk. Mekkora volt már Jonas szövege, amikor megkérdezte Jaime-t, hogy „Mennyi fog az angol akcentus?” Michelle Ryan csont angol. Hatalmas, ezen még én is mosolyogtam.

Track list:
“Recoil” by Ani Difranco

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Bionic Woman – 1.04 – Faceoff

 
Beküldte: tess 2007 November 12, 14:09-kor a(z) Bionic Woman témába.

bionicwoman_104.jpg
Premier:
2007/10/17
Írta: Robert Rovner, Jon Cowan
Rendezte: Paul Shapiro

Jamie és Anthonio Paraguayba utaznak egy küldetés miatt. Feladatuk megmenteni egy CIA kémet a lefejezéstől. Látszólag ezzel minden rendben is lenne, de hamarosan Jamie-nek rá kell döbbennie, hogy a feladat valójában nem a férfi megmentése, hanem a likvidálása. Eközben Jonas elkapja Sarah Corvus-t és a gyógyulásáért cserébe egy alkuval áll elő…

Megjegyzés:
Némiképp kezd bonyolódni a történet, de azért még mindig ne várjunk tőle csodát. A mostani részben a családi dráma és a „többé nem hazudunk egymásnak” klisé volt az uralkodó. Nyálas egyveleg volt és gagyi finálé. Ezek most komolyan nem ismerik a cliffhanger fogalmát, vagy azt hiszik, annyira menő a sorozat, hogy nem is használják.

A sok elfuserált jelenet közt viszont akadt pár érdekes történet is. Az egyik ilyen, hogy Sarah Corvus tényleg igazat mond. Tényleg haldoklik a csaj és Jamie-re is ez a sors vár 5 éven belül. Reményeim szerint ez némileg majd átértékeli az átívelő szálat, de a mostani helyzetet elnézve ne számítsunk gyors javulásra. Mindenesetre bíztató, hogy tudnak a jövőbe is tekinteni egyesek.

Ezt leszámítva viszont a rész szó szerint szarásig volt rosszabbnál-rosszabb képsorokkal. A CGI-t mint olyat itt tutira nem ismerik, pedig aztán az NBC állítólag nyomatja a pénzt a sorozatba. Jamie ugrabugrija meg még rosszabb. Komolyan azt vártam mikor látom a tartó kábeleket. Ááá inkább hagyjuk is, mert ez a sok badarság leértékeli azt a kis future-spoilert, amit kaptunk.

Track list:
“Going Under” by Evanescence”
“Living Life” by The Eels

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Bionic Woman – 1.03 – Sisterhood

 
Beküldte: tess 2007 November 11, 14:47-kor a(z) Bionic Woman témába.

bionicwoman_103.jpg
Premier:
2007/10/10
Írta: David Eick
Rendezte: Steve Boyum

Jamie következő missziója nem szokványos lesz. Egy milliomos kanadai lányára kell vigyáznia, miközben meg kell küzdenie Jonas folyamatos kémkedésével is. A helyzet csak tovább bonyolódik, amikor feltűnik Sarah Corvus és segítséget kér. Sarah állítólag halálos beteg és szép lassan kezdi elveszíteni a személyiségét. Az egyetlen megoldás Jamie lehetne, de ahhoz el kellene mennie Anthony Anthros-hoz, aki viszont a szervezet egyik legfőbb ellensége…

Megjegyzés: Az előző rész katasztrófális volt, így az ember simán minőségbeli javulást vár, ha az írók közt ott látja David Eick nevét is. Hát Eick papa lehet, hogy nagy arc a BSG-ben, de itt szart sem ért a tudása. Persze azért lehetett érezni, hogy az egész sztori kezd elmenni a lelkizős kategóriába és a Corvus kisasszony sem kőgonosz. Próbálkozások azért vannak, de a még mindig nem akar összeállni a sorozat. Valahol olvastam egy olyan kritikát a sorozatról, miszerint ez nem rossz történet, meg minden csak a nézők sokkal többet várnak tőle. Ergo túlértékeltük az egész alapkoncepciót. Meglehet! Anno amikor kiderült, hogy a Heroes párja lesz én valami hasonló kategóriára számítottam. Sőt ott volt még az a bizonyos remake láz is, ami manapság kezd egyre divatosabb lenni. David Eick neve meg már csak hab volt a tortán. A BSG-t, olyan szinten sikerült feltámasztania, hogy több évi egyeduralom után végre megszűnt a Stargate széria vezető szerepe. Szóval meglehet, hogy túlértékeltük bizony a sorozatot, de ekkor is… Ennél azért mindenki többet vár szerintem egy David Eick-től.

Ha a történet csapnivaló, akkor legalább a körítés lehetne jó. Nem célom, hogy feltétlenül egy akció sorozatot nézzek, ellenkezőleg. Simán lehetne belőle csinálni egy Dity Sexy Money-t is, de sajnos ez a vonal is halott eddig. A megvalósítás eddig sivár, mind a képi világot, mind a track listet illetően. Pont olyan szürke és jellegtelen, mint maga a sorozat. Az eyecandy vonal, mint olyan meg hát nincs is. Most komolyan mutassatok egy jó nőt ebben a sorozatban. Talán még Jamie húga az, akit érdemes megnézni, de hát ő meg kissé fiatal. Max moziba érdemes vinni, a folytatásra meg még várhatunk egy keveset.

Szánom és bánom, hogy ezt kell mondanom, de a sorozat eddig nem igazán tudott semmi maradandót lepakolni az asztalra. Azt meg már tényleg csak szánni tudom, aki erre a részre benyom egy „geat” vagy egy „superb” értékelést. Most komolyan ezek mit néznek?

Végezetül itt a kőkemény track list, csak azt tudnám minek:
“Date with the Night” by the Yeah Yeah Yeahs
“Breakin’ Dishes” by Rihanna

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Bionic Woman – 1.02 – Paradise Lost

 
Beküldte: tess 2007 November 11, 13:31-kor a(z) Bionic Woman témába.

bionicwoman_102.jpg
Premier:
2007/10/3
Írta: Jason Smilovic
Rendezte: Tim Matheson

Jamie Anthros halála után nem tud semmi hasznosat kezdeni az életével. Jonas keménykedésének hála végül mégis belép a titkos szervezetbe és megkezdi a kiképzést. Közben egy Idaho-i kisvárosban elszabadul a pokol és a teljes lakosság meghal. Jamie ezzel meg is kapja az első hivatalos küldetését 3 nap után. Sarah Corvus ismét feltűnik a színen, de most sokkal barátságosabb verzióban…

Megjegyzés: Érdekes ez a Bionic Woman tényleg. Na persze nem a történet miatt, hanem a sok szarakodásnak köszönhetően. Például, ott van a főcím, ami nem is főcím. Most komolyan egyáltalán kiírták a sorozat címét, mert én abszolút nem találkoztam vele. Aztán Michelle Ryan alakítása sem hozza azt a szintet, amit a Jekyll-ben láthattunk. Sőt minden téren alulmarad. A csaj piszkosul nem nyújtja a maximumot és még az eyecandy beütése is eltűnt. Most komolyan, mit műveltek ezzel a jó nővel. Na persze a többi színész sem volt a toppon és erre a legjobb példa a Grey’s Anatomy-ból már ismert Isaac Washington. A faszi karaktere annyira felületes, hogy már szánni sem érdemes. Full a nevetséges kategória.

És megint eljutottunk a kategorizálásig. Mostanában ez nálam kezd trendi lenni, de hát nincs mit tenni. A sorozat tényleg akkor kreativitási űrben szenved, hogy azt bárki megirigyelhetné. Nem véletlen tehát a hírekben hallott folyamatos szarakodás és az állandó showrunner csere. Ezen aztán végkép nincs mit szépíteni, még akkor sem, ha a David Eick és csapata elrejtett egy fasza kis easter-eggs-et a részben. Na mint a tévében emberek? Hát persze, hogy a BSG és ha jól láttam, akkor ez pont az Exodus volt. Vicces, hogy erre van eszük a kreatív agyaknak, de egy normális történetet mégsem tudtak összetákolni.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Bionic Woman – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2007 October 14, 23:09-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Bionic Woman,Pilot témába.

bionicwoman_101.jpg
Premier:
2007/9/26
Írta: Laeta Kalogridis
Rendezte: Michael Dinner

Jaime Sommers egy átlagosnak mondható nő, aki piszok keményen dolgozik és közben egyedül próbálja nevelni fiatalabb húgát. A sors iróniája folytán viszont egy balesetet szenved, amiben életét veszti. Azonban barátja a biotechnikus Will Anthros megmenti azzal, hogy egy titkos project részesévé teszi. A nő roncsolt szerveit biotechnikai másolatokra cseréli ki, így létrehozva egy élő robotot. Jaime persze nem ért semmit és elmenekül, de ahogy lenni szokott teremtői és az előző alany üldözőbe veszik…

Megjegyzés: Isten igazából nem tudok se többet, se kevesebbet mondani a sorozatról mint hajdanán Kanyecc. Mindenki valami Heroes-hoz hasonló dologra számított, de helyette kaptunk egy Painkiller Jane-t. Ez van emberek! Sokan piszkosul nem erre számítottak, de szerintem az alkotók sem. A Pilot részből összesen 3 verzió készült, a stáb összetétele is folyamatosan változott, de a minőség így sem javult. Pedig az alkotók közt volt David Eick a Battlestar Galactica atyaúristene is.

Mint már említettünk egy remakeről van szó a sorozat esetében, ami hajdanán 3 évadot élt meg és mérhetetlen sikereket. Erre viszont most roppant kevés esély van. Anno egy éve a Heroes is piszok lassan melegedett be, de ott bizonyos szinten körvonalazódott a jövő. Itt ellenben semmi sincs. Példának okáért a titokzatos idegen meg a szökevény az ki az isten? Telis-tele van a történet lyukakkal, melyek a kapkodás és az összecsapás érdemei. Túl felületes lett a munka sajnos, aminek viszont mi isszuk meg az árát.

A karakterek sem éppen valami nagy eresztések, pedig a stáblistával ez esetben sincs probléma. A fél BSG itt van, de hogy minek azt már nem tudom. Katee Stackhoff ismét keménykedik, de sajnos azt kell mondanom meg sem közelíti Starbuck karakterét. Michelle Ryan sem tündököl, holott a Jekyll-ben igen is a toppon volt. Ott volt tehetsége és szépsége is, de itt nincs! Nyers ezt így leírni de hát ez az igazság. A színész játéka kimerül a megrémülők és az enyhén vagány vagyok arcokban. Szánalmas, pedig mekkora tehetségnek tartottam.

És pont ez mondható el a megvalósításról is. Akció jeleneteknek dögivel kéne lenniük, de sajnos nincsenek. Ami van az meg egyenesen gyalázatos. Mért van az, hogy éppen csak a drótokat nem lehet látni. A koreográfia csapnivaló csak úgy, mint a fényképezés. Persze van pár jelenet, ahol próbáltak beújítani, de az összképet figyelembe véve inkább csak mosolyogni tudok rajta. Sokak szerint a zene viszont igen is ott volt a toppon, de én ezzel is vitatkoznék. A teljes track list ugyanis csupán két számból állt:

“Breathe Me” by Sia
“Whoo, Alright, Yeah” by The Rapture

Na persze volt aláfestő zene is, de hogy minek azt már nem tudom.

Összességében az NBC nem tudom hova akar kilyukadni ezzel a sorozatával, mivel igen csak leszerepelt nálam. Persze az amiknak minden szar bejön és erre bizonyíték a nézettség is. Én totál buktát jósoltam volna, de hát nem jött be. Miért is? Hát a sorozat nagy mázlija szerintem a pofás marketig és nem más. Erre az NBC is rájött és rögvest meg is emelte az ilyesfajta költségvetést. Ezzel viszont csak hizlalják azt a bizonyos lufit, ami hamarosan ki fog durranni, ha nem történik némi minőségbeli változás.

This entry has a rating of 0.5

2 Hozzászólás

Bionic Woman – 1.00 – Unaired Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2007 July 25, 10:58-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Bionic Woman,Pilot témába.

Huha… Ezzel aztán keményfába ütötte fejszéjét az NBC-n ! Mint már anno kijelentettem: vevő vagyok mindenre egy rész erejéig, ha nem tudok dönteni, akkor meg kettőig! Hát most itt ez a 2007/08-as finomság és azt mondom rá, hogy Painkiller Jane + Terminátor! Megállja! Ne értsétek szó szerint, lejjebb majd jön a bővebb gondolt sor!

bionicwoman_100.jpg
Elsőként inkább jöjjön az alapkoncepció
: A történet – akár, mint a Jekyll – nem mai darab, ugyan is az eredeti változat a ’70-es években ment egy másik konkurens csatornán, az ABC-n! Fogalmazzunk úgy, hogy az NBC ennek a retronak ad új külsőt! A főhősünk – Jaime Sommers – “véletlen” során autóbalesetet szenved, és életét csak a modern kori titkos technológia mentheti meg! Ez alatt azt értsétek, hogy modern korbeli kütyüket építenek testrészei helyére (amik annyira összeroncsolódta, hogy “meg kellett tőle válnia”) és ezzel egy mondhatni terminátorhoz hasonlítható csajban születik újjá! A modern kütyüknek hála, azonban szuperképességekre tesz szert, melyet a jó oldalán kamatoztat majd a továbbiakban! (Remélem tiszta!)

Szóval miért is mondtam fenn, hogy Painkiller Jane + Terminátor? Mert hogy mindkettő sorozatból véltem felfedezni kisebb vonásokat! Elsőként, persze egy Jane ugrott be, hiszen ott is hasonló majd nem a szitu, ha a csaj + szuperképesség + közjó triót vesszük alapon! Igaz ott, halhatatlan főhősünk, de itt is majdnem! Másodszor pedig azért terminátor, mert a látása + hallás + fürgesége kiváló! És még lehet nincs vége – egyik esetben sem – a sornak, teszem hozzá kutyafuttában!

A készítők köreiben David Eick nevét is felfedezhetjük, aki mondhatni otthonosan mozog a sci-fi világában, hiszen a BSG szülőatyjáról – tess szerint: atyaúristenéről – van szó! Ennek ellenére kaptunk egy B kategóriásnak mondható, akcióban szerényes, Painkiller koppintást! Igen, mert hogy szerintem nagyon arra üt! A ’70-es évekbeli eredeti verziót nem láttam, de ez annak biztosan simán elmenne! Manapság már másra van szüksége az embernek! Lásd.: Sarah C.C.-féle akció!

Jót sajnos, nem sokat tudok mondani! Mert ez egy kész katasztrófa, már bocsánat a kifejezésért! Az persze lehetséges, hogy a nézeteim pár részt követően megváltoznak, de így első látásra biztosan nem! Rengeteg az üresjárat, kevés az akció! Egyedül, amikor felkaptam a fejem, az a lábas-jelenet, meg mikor ment egy kis harc a rossz ellen a háztetőn, de hát erre is fél órát kellett várnunk! Döcögősen indult be nagyon a sztori! Javára szóljon a zene, mert az nekem speciel tetszett! Kissé mondjuk Resident Evil-es, de bejön!

Anno adtam neki 50%-ot, mert Heroes – milyen Heroes-ról beszéltem itten már nem is tudom – és mert Painkiller Jane! Nos, ez az 50% a mai napon átíródik 10%-ra! Azt hiszem ráleltünk az évad első buktájára, mert szerintem az lesz! Ha még sem akkor (…) Az ki van zárva! :D Ellenfelei között ott van a Bones és a Criminal Minds (ellenük nincs esélye), a Gossip Girls (tiniknél biztos befutó) és Private Practice (hölgyek kedvence lesz)! Szerdáról van szó, még azt is hozzá tenném!

Összességében nagyon nem vagyok megelégedve, mert az NBC csinált már 100-szor jobb sorozatot is! (A Heroes-ra gondolok itt)! Túlságosan is lapos egy kereskedelmi csatornának! Premiere szeptember 26-án lesz 21.00-kor! Hivatalos honlapját itt leshetitek meg!

This entry has a rating of 1.5

1 Hozzászólás

free web stats