Dirty Sexy Money – 2.01 – The Birthday Present

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 12, 20:26-kor a(z) Dirty Sexy Money témába.


Premier: 2008/10/01
Írta: Craig Wright, Craig Wright, Jon Harmon Feldman
Rendezte: Jeff Melman

Nick-nek születésnapja van, amit a Darling család a megszokott módon ünnepel. Mielőtt még eljutnánk a nagyhacacáréhoz, kisebb időutazást kell tennünk, mert sok minden történt ez idáig. Jeremy nem száll le Lisa-ról, sőt újra megkapja a tiltott csókot, aminek Nick szemtanúja lesz. Patrick felesége ittas állapotában rátámad férjére, viszont ő húzza a rövidebbet. Karen és Simon folytatják tovább a macska egér párbajt, csak éppen senki nem tudja a mese végét…

Megjegyzés: Ezt nevezem erős nyitásnak. Komolyan, annak idején mikor két-három nap alatt letoltam az első évadját, nem gondoltam volna, hogy ennyire színvonalas folytatással készülnek a készítők. Kicsit rendhagyó, kicsit kirívó, de mindenre tudtak időt szakítani. Szó se róla, 2007/08-as idény legjobb drámasorozata lett nálam, sőt a második évad se rendített meg ebben. Bepróbálkoztam a Brothers & Sisters-szel, a Cane-nel, de mind cancelt kapott, egyedül a DSM nem. Nézzük a nyitás milyen durvaságokat hozott.

Elsőként kezdjünk az in medias res kezdéssel, hiszen az első öt perc valójában az utolsó öt-hat perc volna, mellyel megcsinálják a körítést, a szálak összekuszálását. Nick-nek születésnapja van, amelyet a család a megszokott módon: fényűzés és médiafénye mellett ünnepel meg. Alapjába véve hiába emelték ki a készítők mindezt főszálnak, elveszett a rengetegbe, amit utólag nem sajnálok, mert pusztán csak figyelem elterelésre szolgált.

Folynak az örültebbnél örültebb, de annál szappanoperásabb történeti részek kialakítása. Gondolok itt Simon és Karen kapcsolatára. A férfi kiejti a „szeretlek” szócskát, aminek hatására teljesen összekuszál minden érzést a lányban. Mindez egy terv része, amit látszólag sikerült megvalósítani, de Karen-t sem kell féltenie. Nem adta oda azt a bizonyos üzemanyagmintát, amivel több milliót hozhatna a család konyhájára, viszont ellopta Simon legértékesebb tárgyát. Érdekes húzás, mert nem tudom hova tenni egyikkőjüket sem. Mindkettő húzza a másikat, egyidejűleg pedig a mi agyunkat, mert ember legyen a talpán, aki nyomon tudja követni az eseményeket.

Patrick választás előtti élete szintén hatalmas fordulathoz ér. Felesége az egyik este rátámad, ittas állapotában, mivel férje cuccai között kutakodva rálel a transzi lotyó képeire. A rövidebbet, azonban ő húzza, mivel egy véletlen folytán megcsúszik a padlón és beveri a fejét a mosdóba, amitől azonnal meghal. A rendőrségre nem vihették az ügyet, mert nem csak a kampánynak tett volna keresztbe, hanem mindez kihatott volna az egész család életére. Itt jött a képbe kedvenc sofőrjük, aki szokásához hűen eltusolja az egészet.

Miután azt hinnék, hogy ezt már nem lehet tovább tetőzni… nagyot tévedünk, mivel lehet. Jeremy részéről érkezik a folytatás, mikor rástartol Nick nejére, aminek szemtanúja lesz. Másodjára sikerült elcsavarni a nő szívét, sőt most ő kezdeményezett. Mi lesz a folytatásban? Eszméletlen, milyen jól összerakták az egészet és még szót se említettünk Nola Lyons-ról, akit Luxy Liu személyesít meg. Miért van olyan érzésem, hogy nem véletlenül tűnt fel abba az italozóban, ahol Jeremy kiönti szívét.

Akinek nem volt szerencséje hozza, az azonnal vesse rá magát, mert eszméletlenül jó családi dráma. Minden megvan benne, ami garantálná a kikapcsolódást. Évadnyitásnak teljesen korrekt. Egy új szereplőt köszönthetünk, egy régi búcsúztathattunk. Kérdések sokasága adott: Mi törtét Patrick szeretőjével? Ki dobta fel Letitia-t Dutch meggyilkosának ügyében? Ki áll győzelemre: Simon vagy Karan? Lesz miről beszélni, lássuk a folytatást.

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Dirty Sexy Money – Season 1

 
Beküldte: tess 2008 August 26, 19:26-kor a(z) Dirty Sexy Money témába.

Premier: 2007/9/26
Finálé: 2007/12/5
Évad: 10 rész
Csatorna: ABC, idehaza RTL Klub
Nézettség: itt

A Dirty Sexy Money egy tipikus dráma-vígjáték a ’70-es ’80-as évekre jellemző családmodelles körítéssel. Ergo ilyen volt anno a Dallas, meg még jó pár sorozat, idehaza mostanság meg ilyen az a fránya Barátok közt. Vagyis a forma nem éppen a legeredetibb, de ez cseppet sem érdekelte a Craig Wright producert, akit többek közt Emmy-re is jelöltek a Six Feet Under miatt. Merthogy Wirght nem kezdő a szakmában, eddig olyan produkciókon dolgozott, mint az említett Six Feet Under, a Lost vagy éppenséggel a Brothers and Sisters.

A pilotot maga Wirght írta, a munkálatok pedig már 2006 júliusában elkezdődtek. Társa az a Greg Berlanti volt, akinek a kultikus Everwood vagy éppenséggel az Eli Stone is köszönhető. Berlanti mellett executive prodercerként ott csücsült még Bryan Singer (House M.D.), Matthew Gross (Day Break), Josh Reims (Everwood) valamint a társ-produceri titulust is birtokló Melissa Berman (Everwood). Az alkotók tehát eddig mind bizonyítottak már, így igazából nem is volt véletlen, amikor az ABC 2007. május 11.-én berendelte a sorozatot. A forgatás 2007. július 17-én kezdődött és szeptember végén már a szemünk elé is tárult a gyönyör.

A klasszikus családmodelles dráma alapvető jellemzője mindig is a hatalmas pénzvillogtatás és persze a roppant erős szereplőgárdában rejlett. Utóbbira pedig ismételten nem lehet panasz. A készítők törekedtek rá, hogy minél inkább ismert arcokat szállítsanak, sok eyecandy-t és természetesen nagy húzó neveket. Utóbbi kategóriába tartozik Peter Krause, aki a Six Feet Under óta, csupán csak egy mini-sorozatban, a The Lost Room-ban villogott. Méltó visszatérés volt részéről a szerep, csak úgymint Donald Sutherland-nek, aki egy élő színészóriás, bár mostanság nem annyira keresett. Marketing szempontjából viszont tökéletes választásnak bizonyult. Az eyecandy vonalon Natalie Zae (Eyes), Samaire Armstrong (The O.C.) valamint Zoe McLellan (J.A.G.) emelhető ki. Ismert arcok meg persze vannak dögivel, de talán Seth Gabel (Nip/Tuck), Glenn Fitzgerald (egy vödör filmben szerepelt), Sofía Vergara (The Knights of Prosperety) és Balir Underwood (In Treatment) lehetnek ismerősek.

A készítők és a stáb tehát adott, már csak egy épkézláb sztorira és egy vödör pénzre volt szükség. Utóbbiban természetesen nem akadt hiány, lévén ABC sorozatról van szó, így egyes források szerint az idény legdrágább sorozatává vált a Dirty Sexy Money. Bár ezt őszintén szólva nem is csodálja senki a Pilot láttán. Az nagy összegek esztelen invesztálása aztán meg is hozta a jutalmat, ami 10,44 millió nézőt jelentett.

A sztori szerint Nick George apja repülőgép balesete után átveszi a Darling család ügyes-bajos dolgainak az intézését. Teszi mindezt úgy, hogy megfogadta soha nem fog a nagyhírű New York-i családnak dolgozni. A háttérben természetesen nemes indok húzódnak, jótékonykodás a család pénzéből és az apja gyilkosának a megkeresése. Ebben segítségére lesz a család feje Trip, aki fiaként tekint George-ra. Természetesen a Darling család sem makulátlan, így szép lassan egyre több titok kerül a felszínre, mellyek élénken befolyásolják majd a szereplők egymás közötti viszonyát…

A teljes első évad:

1.01Pilot (Kanyecc 3 rész után)
1.02The Lions
1.03The Italian Banker
1.04The Chiavennasca
1.05The Bridge
1.06The Game
1.07The Wedding
1.08The Country House
1.09The Watch
1.10The Nutcracker

Végső soron is Wright és csapata szállították azt, amit az első synopsisok és előzetesek ígértek. Vagyis kaptunk egy csillogó, pénzszóró drámát családi köntösben sok-sok kis titokkal. Inkább a körítés, sem mint a sztori, ami erős, de ezt jelen esetben hajlamosak vagyunk elnézni. A főszál egyértelműen Nick nyomozása apja gyilkosa után, a többi meg csak amolyan körítés. Minden szereplőt aktívan bevonnak a történésekbe és alig pár rész alatt egy komplexnek tűnő kapcsolathálót alakítanak ki, ami csak első nekifutásra komplex. Ugyanis az esetek nagy többségében minden karakter csak egy felületes kistörténetet kap, ami vagy pár rész alatt megoldódik, vagy egy kevésbé hatásos cliffhangerrel a fináléban zárul.

De akkor mégis mi a vonzó a sorozatban? Egyértelműen a széles paletta, mert itt aztán mindenki megtalálhatja a neki szimpatikusszereplőt. Első nekifutásra is a sorozat legalább laza 20 karakterre operál, akik közül azért mindenki megtalálhatja a számára leginkább vonzót.

Amit viszont nem sikerült megemésztenem az a cím. Sexy-nek szexi a sorozat (sok az eyecandy, vagy mindenki az?), Money-nak money, mert a pénzhiánynak még csak a csírája sem látszik. Ellenben egy cseppet sem Dirty. És ez itt a kulcsszó! Van sok-sok kis titok, ami szép lassan a felszínre kerül, de valahogy nem igazán képesek sokkolni. Pedig aztán van itt minden, törvényen kívüli gyerekek, házasságtörés, hazudozás, gyilkosság, összeesküvések, transzszexuális kapcsolatok meg miegymás. Viszont egyetlen történet sem piszkos. Még Nick nyomozása és a törvényen kívüli gyerekek sem. Ez pedig nagy kár! A sorozat olyannyira csillogó lett, hogy a sötét oldal teljes mértékben el lett hanyagolva. Sokkal inkább kaptunk egy családi vígjátékot jókora soap beöntéssel, mint egy igazi drámát. Ezzel persze semmi gond, hisz igazi kellemes kis szórakoztató guilty pleasure sorozatot kaptunk, holott a lehetőségek végig ott voltak egy igazi darkos hangvételű drámához. Talán a folytatás, majd meghozza ezt a számunkra.

És ha már folytatás, akkor érdemes szólni egy keveset az ősszel induló 2. évadról is. SPOLEREK JÖNNEK!

Az évad ugye az írósztrájknak hála igen csak kurta lett, ami jelen esetben 10 részt jelent. A nézettség a premier óta sokat esett, de a finálét így is majdnem 7 millióan nézték, ami azért nem gyenge szám. Talán a WGA-nak köszönhető, hogy nem zárult igazán nagy dúrral a sorozat. Semmi extra történés, vagy kiemelkedő eset, egy laza kis rész végi agyhúzás, amit kapunk. Ez viszont nagy kár, hisz ezzel az ember érdeklődése kibír egy hetet, de fél évre azért kissé kevés.

Pedig lehetett volna ezt hova fokozni. Gondolok itt Brian visszatérésére a családi ügyekben, Carmelita titokzatos eltűnésére, Patrick kampányára, vagy éppenséggel Nick családi helyzetére. Utóbbiban még igen csak sok potenciál van, lévén Karen-nel ez a szexuális töltöttség nem hiszem,hogy véletlen lenne. Arról nem is beszélve, hogy Leticia is beszált a képbe. De a legnagyobb kérdés az Trip és Karen kis akciója Simon Elder ellen. Na ott azt mondtam, hogy WTF!!! Lehetőségek teljes sora tehát, melyeket igazán ki kellene már használni!

Összességében tehát a Dirty Sexy Money egy tipikus darálásra szánt guilty pleasure sorozat, ami csak úgy hemzseg a lehetőségektől. Egyetlen hibája talán csak, hogy túlzottan is csillog. Némi piszok igazán nem ártana, ami aztán egészen biztosan jó írányba billentené a történetet is. A karakterek mind rendben vannak, csak egyszerűen nem lehet őket egyik nagy skatulyába sem besorolni. Nincs vezéregyéniség, nincs fő gonosz, pedig egy Jocky istenem mennyit nyomna a latba. Amíg ezek a változások nem lesznek eszközölve, addig a sorozat egy erős közepes, de nem győzöm hangsúlyozni sokkal több van benne. Folytatás októberben.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Dirty Sexy Money – 1.10 – The Nutcracker

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 25, 1:25-kor a(z) Dirty Sexy Money témába.


Premier: 2007/12/05
Írta: Craig Wright, Jill Soloway
Rendezte: Tony Goldwyn

Brain-t tette miatt felfüggesztik a plébánián félévre. Nem találja se hol sem a helyét, de Isten nem hagyta el! Megmutatja neki a helyes utat. Hasonló a helyzet Karen-nel, aki Simon-nal kezd el kavarni. Nick-nek most az ötéves költségeket kell beszerezni Elder-nek, ami Tripp tudtával történik. Jeremy Lisa tanácsára bevallja az igazat Sofi-nak. Juliet nagy úgy tűnik, hogy rálelt az igazira. Patrick színleli Carmelitával történt szakításukat, azonban a szeretőt valaki elrabolja…

Megjegyzés: Nyi-ha. Nem mondhatnám bivaly erős zárásnak, de megállja a helyét. Sok szál maradt elvarratlan, viszont nincs késztetés a folytatásra. Ez a tíz epizód teljesen korrekt cselekményt bontott ki. Most már bonyolódhat tovább az egész. Mint várható volt, nem derül fény Dutch gyilkosának kilétére. A képmutatás még mindig ott van, ami elbizonytalanítja az embert. Nem tudjuk, mit higgyünk az adott karakterek valós érzéséről, tetteiről. Tipikusan, mint egy jégtömb. Egyharmada a vízszint felett, míg kétharmada az alatt. Nem tudod, mikor okozhat kárt, mert a lényeg bennünk van. – Tartja a közmondás.

Nem estem le a székről az utolsó percekben, még sem panaszkodom. Hozta, amit a haza megkövetelt. Látszik, hogy felkészült a második évadra. Ha valaki megkérdezné, ki a veszélyesebb? …Simon Elder vagy Tripp Darling, akkor én Nick nevét választanám. Egy közvetítőnél veszélyesebb sosincs. Kiszámíthatatlan, akár a saját orra alá is gyűjtheti az információt. Mire alapozom kijelentésemet?! Nagyon egyszerű. Nem véletlenül, azaz műszaki hiba miatt halt meg Dutch. Valaki megölte okkal. Mindkét fél esélyes a bűncselekmény elkövetésére, azonban nem lennék meglepődve, ha a második évadban újabb konkurencia lépne színre, a valós gyilkos. (Lehet utána kéne olvasnom a spoilerjeinek.)

Dutch ott van minden részben, de nem mint áldozat. Mióta nem hallottunk Nick részéről a gyilkos felderítéséről. Most akkor átadta az aktákat a rendőrségnek vagy nem? A család tényleg minden szabadidejét felőrli, amit Lisa tud és érzi a vesztüket. Talán Letitia remekül hajtotta végre tervét az előző epizódban?! És mi a célja Tripp-nek lányával? …de inkább az még jobban érdekelt, hogy mitől akadt ki a Simon-nál töltött közös vacsorájuk alkalmával? Valamit titkolnak. Áhh. Csúcs!

A testvérekre sem lehet panaszunk. Brain két, három napig vergődik, majd magára talál. Ehhez persze anyja, majd apja szavai kellettek. Látszólag fia elvesztése még mindig megviseli, azonban méltó akar lenni a Darling névre. Beáll apja mellé dolgozni. Nem várt fordulat. Hiányozni fog a hívő káromkodása. Mindig jókat kuncogtam rajta. A nagy kérdés szemembe Juliet és újdonsült pasija felbukkanását illetően merült fel. Tényleg az-e, akinek mondja magát?! Nem-e Simon-nak dolgozik, mert már ezt sem lehet kizárni. Sőt elég logikus lenne azután a megszólalása után, miután kinyilatkoztatta maradását. Hát ha beteg apám bajban lenne, biztos nem a szerelmemmel tölteném önfeledten az időt. Már csak a lelkiismeretem nem engedné. Jeremy elveszti újabb szerelmét. Most nem a pénznek tudhatja be, hanem a hazugságának.

A rész csúcspontja mi volt? (…) Kétségtelenül, mikor Jeremy megcsókolta Lisát. Na ekkora esett le az állam. Egyszerűen nem tudtam hova tenni az egészet. Talán ezért nem érintette meg kirúgása a galériából, merthogy nem igazán magyarázkodott.

Mindenféle érzések bennem vannak. Most egyből újra nem nézném meg semmiképpen. A jövő esedékes lesz egy maraton alkalmára. A történet nagyon, a karakterek szintúgy. A folytatásig sokat kell aludnunk, mivel csak október 1-jén érkezik. Nagyon messze van. Sok kérdés fogalmazódott meg bennem megint. Egy részét már leírtam, a többit megtartom magamnak. Tudjátok mi a legdurvább az egészben? Nem két évadot látok benne, hanem minimum három-négyet. Majd amikor berendelik a folytatást, tessék visszaemlékezni erre a bejegyzésemre, mert én megjósoltam. Ha tehetitek szánjatok rá egy hétvégét, mert megéri a pénzét.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Dirty Sexy Money – 1.09 – The Watch

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 24, 23:52-kor a(z) Dirty Sexy Money témába.


Premier: 2007/11/28
Írta: Yahlin Chang, Liz Tigelaar
Rendezte: Andrew Bernstein

Nick megtudják az igazat, miszerint Latitia-tól és Dutch-tól származik egy testvére. Egy visszapillantás (flashback) keretében bepillantást nyerhetünk a múltat, amikor apjuk megtudta Letitia-tól az igazságot és fulladt kudarcba titkos együttlétük. Sofi mindenképpen látni szeretné Jeremy lakását, azonban ez majdnem szakításhoz vezet. Karen időközben Simon-nal szűri össze a levet, míg Ellen tudatja férjével, ha nem hagyja ott Carmelitát, akkor elbúcsúzhat a kampányától, elnöki posztjától…

Megjegyzés: Van egy jó és egy rossz hírem. Kezdeném előbbivel. Nem a fáradságnak nyilvánítható ki gyenge szereplése. Az előző részben tényleg laposodott a sztori, melynek íze a folytatásban is érződik. (Ezáltal megtudtátok utóbbit.) Lehet darálóra venni a hangvételt. Most kaptunk egy nem várt, de unalmas sztorit. Végre néhány kérdésre fényderült. Köztük a nagy titokra: Ki nem vérbeli Darling? Lost-feeling szintúgy átjárta az egészet. Nem sok sorozatnál tapasztalhatunk ilyen visszaemlékezősdit. Kicsit furcsa, de némileg teljesen korrekt lett. A múltbeli szálak tisztázására mindenképpen.

Nem húznám tovább. Brain-ről van szó. Teljesen padlót fogtam, hol ott ugyan ennyire egyértelmű lett volna. Rafináltan a két ikerre terelték a hangsúlyt az előző részekben. Végig azt hittem, hogy a két „mihasznának” becézett Jeremy és Juliet volnának a valós testvérei. Át sem futott az agyamon az utálatos Brain, aki a kezdetektől megvetette Nicket. Hát ez nem az ő napja. Majdnem lesittelik megvesztegetés miatt. Nocsak, talpra állt az ex. Nem hagyja magát sodorni az árral, inkább színre lép. Kiharcolja a gyerektartást és lelép Brazíliába Brain-t maga mögött hagyva. Nem semmi drámának lehetünk szemtanúi az záró percekben.

Párhuzamosan egy visszaemlékezésnek lehetünk szemtanúi, mikor Latitia és Dutch titokban etyerésztek. Az asszony tudta az igazságot, de csak jóval később tudatta mindezt Dutch-csal, aki ezt követően neheztelt rá. Nem csoda. Ilyen titok után mit várt? Azért a végére tartogat némi meglepetést.

És mi a helyzet a többiekkel? Jeremy tovább folytatja a randizgatást Sofi-val, aki mindenáron meg szeretné nézni lakását. Elsőként Nick-ékét szeretné megszerezni, de Lisa nemet mond rá. Végső elkeseredésében vesz egy romosat, amit tovább amortizáltat haverjaival. Ez okozza majdnem a vesztét, mivel a lány nem látja benne a feltörekvést, csak az elégedettséget, már pedig ilyen férfire nincs szüksége. Juliet hazatér a nagy utazásából. Kíváncsi vagyok merre járhatott. Ellen észhez tér. Megmondja férjének a frankot, miszerint ha nem hagyja ott szeretőjét, akkor búcsút mondhat jövőjének, elnöki posztjának. Karen összeszűri a levet Simon-nal. Szintén nem várt fejlemény. Egyrészt nem tudom mire vélni az egészet, ki akar kit csőbe húzni. Egyikkőjüket sem kell félte, az élet jól elbánt velük.

Tetszett is, meg nem is. Voltak benne jó részek, ahogyan akadt benne negatív. Kibékülök egy átlagossal. A kérdések sora fogyatkozott, de tudnék mellé még újabbakat feltenni. Inkább megtartom őket a szezonfináléra. Hátha addig kapunk rájuk válaszokat. Melyekre gondolok?! Karen valójában azt íratta alá Patrick-kel, mint amit mondott? …vagy tervez valamit? A finálé miről fog szólni?! Talán megválasztják Patricket kormányzóvá?! Nem folytatnám, inkább nézném tovább.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Dirty Sexy Money – 1.08 – The Country House

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 24, 22:53-kor a(z) Dirty Sexy Money témába.


Premier: 2007/11/21
Írta: Nancy Won, Josh Reims
Rendezte: Michael Schultz

Közeleg a Hálaadás. Nick végre együtt lehet a családjával. Legalábbis szeretne, azonban Tripp egy összejövetelt szervezett vele, Simon Elder-rel és Patrick-kel édes hármasba, ahol még ott lesz lánya, felesége és Lisa. Letitia elkezdi megfúrni Lisa-ék kapcsolatát, azzal hogy direkt elfecsegi a nem kívánt csókot, ami Karen és Nick között csattant el az esküvőt követően. Ellen követeli férjétől Carmelitával való találkozását. Jeremy-nek sikerül felszednie kiszemelt áldozatát, csak éppen hazudnia kellett kiléte miatt. Brain foggal-körömmel küzd fiaért…

Megjegyzés: Elérkezett a nem kívánt epizód. Elfáradtam volna? Nem tudom, de valahogy nem tudtam élvezni ezt a részt, mint az előzőeket. Kiveszett belőle a lendület. Teljesen kiszámíthatóak voltak a történések. Nem vagyok megelégedve. Civakodás járta át az egészet, azaz majdnem leszámítva Jeremy-éket. A sorozatcselekménye nagy átalakuláson megy át. Jelenpillanatban mindez negatív irányba hat ki az egészre. Nem kell rosszra gondolni, mindjárt kifejtem részletesebben: Hol csúszott félre az egész.

Elsőként Letitia és Karen tervét emelném ki. Annyira kézenfekvő. Tiszta anyja lánya. Csak éppen előbbi két pasi mellett megálljt tudott parancsolni. Karennek, mindez nem sikerült. Negyedikre vált el, mert megijedt a szerelemtől. Nickhez ragaszkodik kiskora óta, de ezt a lehetőségét elcsaklizta. Hiába próbálják meg kontár módon megfúrni Lisával való kapcsolatát, nem fog összejönni. De ha mégis akkor rá leszek a legmérgesebb, mert sejthetné: mire megy ki ez az egész. Snassz szál. Teljesen kiszámítható, ami rontja a színvonalat.

Elérkezett a nagy igazságpillanata. Simon Elder a középpontban, Tripp kommentálja életútját. Ebből még jó is kisülhetett volna, viszont nem így lett. Sejthettük. Valami okának lennie kellett a találkának. Noná, hogy a civakodás, a felbőszítés állt a háttérbe. Kíváncsi volt, meddig bírja elviselni a sértegetéseit. Tripp ezáltal felmérte a terepet. Mint később kiderült, Elder bosszút forral. Első jele a Darling-pláza lerombolása lett, eléggé képmutató módon.

Full negatív az egész, ellenben néhány jópofaságot vélhetünk felfedezni a többiek részéről. Elsőként Brain-t emelném ki. Nagyon megkedvelte a fiát. Foggal-körömmel küzd érte, viszont tetteivel csak maga alá ásta a gödröt. Kifejtem. Arra gondolok, amikor fiát svédnek adatta ki jelenlegi családja környezetében. Aztán ott van a vesztegetés, ami szintén nem célravezető. Jeremy szintén meglepett bennünket. Próbál a Darling név nélkül csajozni. Nem könnyű a helyzete, viszont ezzel azt akarja elérni, hogy ne a pénze miatt zúgjon bele az adott illető. Ám bár kicsit érdekes is egyben. Ki ne ismerné Darling-ékat?! A pálmát Patrick felesége viszi. Belelőtt férje lábába, mivel nem bírja férje tetteit. Végre, erre kellett oly sokat várnunk. Mennyire jól állt neki a bosszú.

Ma mindenképpen kivégzem. Ha fáradt vagyok, ha nem. Kíváncsi vagyok a végkimenetelre. Másrészről, szembesítem magamat a tényekkel, miszerint ha a folytatás szintén gyengus lesz, akkor darálásra nem alkalmas. Lehet ebbe fáradtam el. Előző részben feltett kérdéseimre nem sok válasz érkezett, szóval lesz még miről beszélni a folytatásban.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Dirty Sexy Money – 1.07 – The Wedding

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 24, 21:24-kor a(z) Dirty Sexy Money témába.


Premier: 2007/11/14
Írta: Jake Coburn, Peter Elkoff
Rendezte: Jamie Babbit

Elérkezett az újabb nagy nap Karen életében, a negyedik esküvője. Kérdés, hogy meddig fog tartani. Tripp a jól megszokott módon: leissza magát, ahogyan az ilyenkor szokás. Brain és fia remekül kijön egymással, azonban visszatér az ex-e, aki bejelenti, hogy magával viszi Brazíliába a kiscsemetét. Patrick elmondja feleségének titkos viszonyát Simon tanácsára. Juliet közben kibékül Nathalie-val, Jeremy háta mögött…

Megjegyzés: Megint megcsinálták. Egyszerűen nem tudok kiigazodni az egészen. Annyira remekül csűrik-csavarják Simon szálát, hogy nem tudom mire vélni az egészet. Észbontó. Most érkeztem el arra a pontra, amikor le kellene tennem, mert ha hamar kivégzem, nem marad jó sorozat holnapra. Ismervén magamat, ezt hülységnek találom, mivel nem napokra tenném félre, hanem hónapokra. Addig kell nézni, míg lehet! Részemről, kapni fogja a hype-ot, de még mennyit. Elsők között fogom folytatni, de előtte végezzünk az első idénnyel.

Tehát Karen esküvőjénél tartottunk. Nem véletlenül issza le Tripp magát a zöldföldig, vagy hogyan mondják. Kicsit deja vu érzése lett megint. Lánya összes esküvőjén ezt csinálta, most se hagyhatja ki. Nem tudom kit sajnáljak a legjobban. Brain-et, a papot, aki megint fölöslegesen mondatta ki velük az boldogító igent vagy magát Karen-t, aki férje egyik felszólása után döntött a boldogító nem mellett. Megspórolhatták volna azt a három milliót, amit válás gyanánt, kb. félórányi együtt lét után kapott golfosunk, aki emellett klubtag is lett. Kíváncsi leszek, erről a puszta tényről megfeledkeztek-e?

Igaz eddig kimaradt, de volt kedvenc momentumom. Ebben a részben Letitia szájából hangozott el Karen felé, amikor segítségét felajánlotta Nick megszerezésében. Eszméletlen. Mi következik ezután. Nick azután a csók után meginogott. Majdnem visszacsókolt, de tudta türtőztetni magát. Én a lánya felbukkanására tippeltem volna, de meglepetésnek teljesen remek volt. Kiki és Brain fia is összetalálkozott. (Egyszer utána nézek a pontos nevének.)

Meglepetések sora koránt sem ért véget. Juliet és Natalie kibékül Jeremy tudta nélkül. Hoppácska. Ennek azért örülök, mert Natalie-t alakító Tamara Feldman a sorozat legszebb eyecandy jelensége. Kár, hogy nem láthatjuk enyhén meztelten állapotban, de kezdésnek ez sem rossz. Remélem, összejön újra Jeremy-vel. Brain-nek sem könnyű. Feltűnik az ex-e, aki jól csőbe húzza. Egy utolsó szexre lefekszik vele, majd másnap közli költözésüket Brazíliába. A legszörnyűbb, hogy nem tesz ellene semmit sem. Gyerektartást fizetheti maximum, ami eléggé gáz. Patrick tette még mindig bennem van. Simon átvette a család java felett az irányítást. Kezdi egymás ellen fordítani a tagokat. Belülről akarja megfúrni őket. Tripp bosszút forral ennek fejében. Már csak Nick-nek kellene eldönteni, merre húzza a szíve. Reménytelen helyzet.

Tetszett? Hiába adtam rá kevesebb pontszámot, nálam No.1 sorozat még mindig. Eszméleten, ami benne folyik. Az elmúlt évek legerősebb nagycsaládos sorozata. Visszasírjuk a Dallas-t? Nem hinném. A Cane, a Life is Wild, a Brothers & Sisters elbújhat mögötte. Aki teheti az vessen rá egy pillantást. A hogyan kérdésre a választ FERCSA megadta áprilisban. Első nyolc epizódot keresd a GuruTube-on.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Dirty Sexy Money – 1.06 – The Game

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 24, 18:11-kor a(z) Dirty Sexy Money témába.


Premier: 2007/10/31
Írta: Yahlin Chang, Craig Wright
Rendezte: David Petrarca

Tripp-ék hivatalosak a „jobb Manhattanért” nevezetű konferenciára, ami valójában egy nagytételű pókerjátszma, 20 milliós belépővel. Ott lesz Simon Elder, aki Nick segítségét kéri a Darling-pláza elnyerésében. Brain kezd megbarátkozni helyzetével és már fiát is felvállalja. Jeremy kétkezű munkát vállal, mint egy szálloda parkolósa. Karen-ék előre hozza házasságot, azonban ehhez előző férjétől el kell válnia, amiről azt hittem, hogy már megtörtént…

Megjegyzés: Kispiszok leszek és tess-től elcsaklizom a sorozatát. Megtetszett! Nincs mese, a 2007/08-as idény legerősebb újonca. Nálam minden bizonnyal. Az érdeklődésem totálisan a tetőfokon, hiába maradt ki két nap az előző epizódok óta, semmit sem változott a felállás. Ugyan úgy mozgalmas, ugyan úgy tudnak meglepetéseket okozni. Most sem történet ez másképpen. Legjobban a változatosság tetszik benne. Nem ülnek rá egy bizonyos dologra. Túllépnek rajta vagy éppen felpörgetik valami olyannal, amire nem számítanánk.

Évente megrendezésre kerül egy nagyszabású, nagytételű póker összejövetel, amit csak Jobb Manhattanért néven futtatnak, mint konferencia. Tripp az elmúlt években sok mindenüket hagyta ott. Most nem szeretné ezt, sőt felesége figyelmezteti Nick-et a közelgő veszélyekre. Simon Elder sem maradhat ki mindebből. – Ekkor mondtam azt, hogy már jól indul az egész. Nem mindenki juthat be, ami tovább emeli a tétet. Nick sakkot kap. Nem tudja, mit tegyen. Várható volt Elder lépése. Olyan lapot mutat fel, amit jogosan tekinthetünk royalflösnek. Őt sem kell félteni. Cselesen oldja meg a helyzetet, de meglepetések ezt követően sem maradnak el.

Egy kívülállónak is kitisztuljon a kép, Nicket arra kéri meg Simon, hogy vegye rá Tripp-et a Darling-pláza bedobására. Cserébe odaadja a meghamisított rendőrségi jelentés eredeti példányát. Nick és Tripp szövetkezik, de mindezt Elder tudta nélkül teszik.

Patrick körül is zajlik az élet. Titkos szeretője nem bírja tovább a titkolózást. Olyanra kényszeríti, amit nem szabadna: Nyilvános utcán való csókolózásra, melyet természetesen megörökítenek. Vártunk már. Azt hittem, kezd beindulni a kampány, közben csak apja fogadott fel egy nyomozót, aki állandóan a nyomukban volt. Megpróbálja némi „költöző pénzzel” elküldeni a transzvesztitát, azonban nem sikerül neki. Az a csalódottság, ami ráült az arcára utánozhatatlan. Ezért szeretem ezt a sorozatot.

Hiszitek vagy sem, de Brain-szála tetszik a legjobb. Juliet kezdi megrontani fiát, ami nem tetszik neki. Tényleg igaz, amit vacsoránál mondott az előző részben, miszerint a család kívülállója lenne. Kérdem én, akkor Juliet és Jeremy ki? Utóbbi beváltja szavát. Rámozdul a munkára. Istenem, nagyon eltalálták az írók ezt az állást. Nem gondoltam volna rá soha, de legalább nem az egyik legpuccosabb helyre, hanem csak közelébe vitték. Pontosabban, az alaksori pakolójába, de legalább rádöbbent, mennyit jelent a Darling utónév a csajfelszedésnél.

Oda vagyok érte. A jövő héten mindenképpen eljutunk a fináléjáig, de miért van olyan érzésem, hogy nem lesz meg Nick apjának gyilkosa? Ha már kérdéseknél járunk: Miért járt Patrick Simon-nál? Milyen terveik vannak? Talán apja ellen irányulnak? És Tripp az elpocsékolt 40 év miatt ment bele a ház licitre tételébe? – sok, sok kérdés. Válaszokat szeretnék kapni.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Dirty Sexy Money – 3 rész után

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 22, 16:10-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Dirty Sexy Money,Pilot témába.

Kezdem úgy érezni, hogy a legjobb sorozatok maradtak hátra – nekem – a 2007/08-as idényből, amit már nyugodt szívvel tekinthetünk a tavalyinak. Az ABC iszonyatosan sok szitkommal rukkolt elő, melyen én önfeledten végig siklottam. Volt csúcspont, holtpont, de a végre kikészülés lett mindenképpen. A drámái, azonban piszkosul megállják a helyüket. Az Eli Stone-t merem ajánlani mindenkinek, a Private Practice a Grey’s Anatomy-fanoknak kötelező, a Women’s Murder Club valahogy félre siklott, azonban a Dirty Sexy Money csak annyit mondanék: Ez igen!

Nem pusztán pilot-kritika következne, hiszen nem tudtam letenni és egy ülő helyembe ledaráltam az első három epizódot. Mennyire tetszett? Hát ennyire!! Iszonyatosan jó lett. A legnagyobb problémám, hogy nem tudom merre kezdjem a kitárgyalást, azonban annyit tudok, sok negatívumra tőlem ne számítsatok.

Kezdeném azzal, amivel anno tess. Durva szerepgárdát és készítőbrigádot sikerült összehozniuk. A pilot részt, ugye Edward Horton rendezte, ami már önmagában hatalmas név, viszont inkább a szereplőkkel foglalkozzunk. Köztük megtalálható a Sports Night-os és Six Feet Under-ös Peter Krause, aki az egyházfőt alakítja. Fergeteges, ahogyan a The O.C.ből imádottammá vált Samaire Armstrong is. Ott Anna volt, itt a Juliet. Ez bizony az ő szerepe. Eszméletlenül jól alakítja a milliárdos lotyót, aki valójában szingli szűz. És ha már túltettük magukat a fergeteges- és az eszméletlen alakításon, akkor jön a képbe Seth Gabel a kicsapongó ifjonc, aki egyébként Juliet ikertesója.

A legmegdöbbentőbb, hogy még csak a fiatalokról esett szó, amikor ott van Donald Sutherland és Jill Clayburgh. Ők a vénrókák mindközött. Ez az én sorozatom! Sok panaszom nem lehet. Főleg nem Tamara Feldman feltűnését követően, akinek a neve az elkövetkezendő napok valamelyikén tutira el fog hangzani ismételten a cukorfalat topikunkban. (Lásd a következő képen.)

Ha választanom kellene a közeljövőben feltűnt nagycsaládos sorozatok közül, azaz Brothers & Sisters, Cane, stb. Tutira mellette tenném le a voksot. Hiába némileg sablonos a sztori, az alakítások eszméletlenül jók benne. Hihetetlen, de a három rész alatt egyszer sem éreztem úgy, hogy unnám egy kicsit. Frappánsul ki lett benne minden találva. Tipikusan nem az a család, ahol a hatalomvágy miatt történik a civakodás, a kettészakadás, a megoszlás, pedig ez sem szorul a háttérbe. Minden szélsőség megtalálható. Van elkényeztetett kisasszony, zűrős tini, no meg elnökjelölt melegünk. Áhh kész. Zenében, egyszerűen hibátlan.

Egyszerűen nem találok negatívumokat. Melyik volt a kedvenc poénom benne? – na, jah. Ilyenből sincs hiány. Dráma sorozat, ami önti önmagából a humorosabbnál humorosabb jeleneteket. Elsőként a Darling-telefont emelné ki, amin mindegyik családtag külön csengőhangot kapott Nick titkárnője által. Aztán jön a nem éppen hívő plébános. Sorolhatnám tovább, de nem lövőm le őket.

Lezárnám. Bevallom őszintén nem tudok negatívumot mondani. Annyira jó lett az egész, hogy folytatni kell. A főszál mellé hozzácsapódik egy meredek mellékszál, ami szintén nagyon nagy. Kicsit az egész Eli Stone-re emlékeztet, ahol a betegség mellé a szerelmi háttér csatlakozik. Itt másképpen van. A TV2 remek döntést hozott, honosítását illetően. A tavalyi idény egyik legjobb drámája címre simán jelöltetheti magát. Minden benne van, nem győzőm hangsúlyozni! Ez bizony nálam maximális pontszámot fog kapni!

This entry has a rating of 5

4 Hozzászólás

Dirty Sexy Money – 1.05 – The Bridge

 
Beküldte: tess 2007 November 6, 13:07-kor a(z) Dirty Sexy Money témába.

dirtysexymoney_105.jpg
Premier:
2007/10/24
Írta: Peter Elkoff, Jessica Brickman
Rendezte: James Frawley

Nick jobban megakarja ismerni Simon Eldert és ehhez egy vacsorán keresztül vezet az út. Közben az ikrek a 25. szülinapi partijukat szervezik, ami nem kevés fejtörést okoz Nick-nek. Közben Brian és fia is lebuknak otthon, így nincs más választásuk, mint hazaköltözni a Darling házba…

Megjegyzés: Miért van az, hogy én mindig meglátom a fától is az erdőt. Az előző résznél valami olyasmit írtam, hogy ki fog borulni az a bili Brian-nél, és hát nem összejött. Lassan lottóznom kéne bazz! A gond csak az volt ezzel a bilivel, hogy igen kicsi volt. Sőt úgy egészében az a baj ezzel a sorozattal. Mindenből kapunk egy keveset, pont annyit, hogy felcsigázzon és kész. Nincs benne semmi szájtátás meg hasonló, az meg egyenesen lehetetlen, hogy elgondolkoztasson. Amolyan tipikus guilty pleasure érzést ad és kész. A részt önmagában élvezzük, mert jó is, de utána csak az űr marad. Ez gáz!

Szintén gáz volt ez a gyerek téma is. Honnan tudtam én, hogy nem lesz belőle semmi? Túl sekélyes volt már az elején. Nem különben idegesítő volt Simon karaktere is. A készítők persze tutira röhögnek, hogy megetettek minket, hisz most akkor ki ölte meg Dutch-ot. Mind a két milliomos makulátlan emberként lett ábrázolva. De ne is folytassuk, mert hosszú távon ez kezd kiborító lenni. Olyan az egész sorozat, mintha egy napi részekben tálalt szappanoperát kapnánk a szokásosnál igényesebb köntösben. Jó nézni, nem az, de valami hiányzik belőle. Vagy inkább valami sok(k) hiányzik belőle.

Ezt az érzést még a finálé sem tudta feledtetni velem, pedig azért az sem volt rossz. Na nem verte az eget, csak egy kicsit szokatlan volt. Azt hiszem a sorozat varázsa nálam most kezd elmúlni és ez azért gáz. Ha visszanézném újra az eddigi részeket szerintem az értékelések felét tuti lehúznám. Nagyon úgy tűnik gondok lesznek még itt a jövőben, de egyenlőre olyan jól adagolják a sekélyes történetet és a bombasztikus látványvilágot, hogy hagyjuk még magunkat egy kicsit etetni. De egyszer tutira megunjuk…

This entry has a rating of 3

9 Hozzászólás

Dirty Sexy Money – 1.04 – The Chiavennasca

 
Beküldte: tess 2007 November 5, 15:17-kor a(z) Dirty Sexy Money témába.

dirtysexymoney_104.jpg
Premier:
2007/1017
Írta: N/A
Rendezte: N/A

Nick Trip tanácsára Olaszországba látogat, hogy felkeresse apja egykori magánnyomozóját. Az útra magával viszi Lisa-t is egy romantikus hétvége reményében, de Karen és újdonsült vőlegénye is velük tart. Eközben Trip elkezd kutakodni a múltban és felmerül benne a nagy kérdés: Mi van a valamelyik gyermeke nem is az övé, hanem Dutch-é? Jeremy és Natalie kapcsolata lelepleződik Juliet előtt…

Megjegyzés: Nem igazán tudom még most sem, hogy mi az, ami ennyire vonzó ebben a sorozatban, de mégis sikerült minden rész végére elérni nálam a függőséget. El sem tudom képzelni mi lesz, ha egyszer beérem és várnom kell heteket a folytatásra. Szívás lenne! Pedig a mostani javuló tendencia tutira magával hozza a folytatást. Picsába!

És hogy miért is kell mindenáron folytatni? Hát a történet kezd istenesen beindulni és az átívelő szálak is adottak. Ott van példának okáért egyből Trip és a DNS tesztje. Most vajon ki nem az ő gyereke? Én Brian-re tippelek már csak az irónia miatt is. Egyébként a nagy nézés Karen esetében lenne, de hát akkor ugrik az egyik kedvenc fikcióm. Mekkora lenne már Nick-et és Karen-t összehozni egy laza kis pattingre. Áááá az maga lenne a gyönyör az alkotók részéről, de ahhoz ugye valamit kezdeni kellene a mostani házassággal is. Aztán ott van Brian „svéd” kölke is, aki egyre inkább kezdi lebuktatni az apját. Attól mondjuk nem tartok, hogy ez a közeljövőben bekövetkezne, de azért érdemes odafigyelni rá. Ha másnak nem, hát poénos résznek mindig bejön. Jah és persze ott van még a fináléban látottak, amik csak úgy ütöttek istenesen.

Most akkor Jeremy apa lesz? Bazz ez azért meredek! Natalie-nak tutira van valami titka és ez a gyerek… Aztán ott van Simon Elder karaktere is és persze az a bizonyos „C” betűs alak. Remélem néztétek Elder kocsijának a rendszám tábláját! Easter-egg vagy csak némi spoiler ezt mindenki maga döntse el, de az már most biztos, hogy a sorozat beindult. A tálalással eddig sem volt semmi baj, hisz látszik rajta, hogy nem sajnálták se a pénzt, se a kreatív ötleteket. Az egyetlen hiba eddig a sekélyes történet volt, amit mondjuk a poénos részekkel sikerült is felejtetniük. Szerencsére a mostani rész végére egészen sok szál lett felvázolva, szóval ennyi közül csak tudnak valamihez nyúlni a jövőben. És akkor talán végre kilábalna a széria ebből a guilty pleasure és dramedy koncepcióból. Nem mintha zavarna, de egy idő után azért idegesítő látni, hogy csak pazarolják a lehetőségeket.

This entry has a rating of 4

2 Hozzászólás
Következő oldal »

free web stats