Plakátba zárva: PEN15

 
Beküldte: Kanyecc 2019 January 19, 14:07-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Az igazán eredeti ötletek stream szolgáltatokon születnek. Már régen nem releváns kifejezés az, hogy kábelen, mert ott sem annyira eredetiek azok az eredetiek. Most a Hulu hoz el számunkra a PEN15-tel egy eléggé egyedi formációt. Annyira egyedit, hogy muszáj beszélni róla, mert ilyenre más példát biztosan nem tudnék hozni – csak rábeszéléssel tűnhet ismerősnek a stílus, de mélyebben belegondolva még úgy sem!

A produkció elkészüléséért a The Lonely Island a felelős, azaz Andy Samberg, Akiva Schaffer és Jorma Taccone trió, akik maguk alkotják előbbit. Előző évből az Alone Together kötődik nevükhöz, még korábbról pedig a Comedy Bang! Bang!. A főszereplők sorában: Anna Konkle és Maya Erskine, akik készítőként is helyet foglalnak a sorozatban, de ők formálják meg azt a két nőt, akik 13 éves kívülálló lányokat alakítanak a 2000 évek elején. Azért ebben a korban játszódik, mert „életed legjobb napjai a legrosszabbá válhatnak egy géltoll-vonástól” – jelentsen ez bármit. A premier február 8-án lesz, további készítők sorában: Becky Sloviter, Marc Provissiero, Brooke Pobjoy, Debbie Liebling és Gabe Liedman.

Kinél lesz nézős?

Kommentáld!

Plakátba zárva: Sex Education

 
Beküldte: Kanyecc 2019 January 11, 10:02-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Sok az újdonság mostanság, talán pont ezért van az, hogy cirka 24 órán belül két cikket is kap ugyanaz a sorozat. A holnap startoló Sex Education-höz érkezett plakát a napokban, amit vétek lenne kihagyni az oldal tartalmai közül. Aki lemaradt volna az ajánlójáról, az ide klikkelve pótolhat. A szkriptért: Laurie Nunn volt a felelős, aki berobbanhat az ötlettel a tévés piacra. Csak pár darab rövidfilmet tud felmutatni a múltjából, így vízválasztó lesz számára a nézők fogadtatása. Szerintünk nem kell aggódni. A történet középpontjában: egy középiskolás srác lesz, aki a suli egyik rosszkislányával afféle szexterápia klubot hoznak létre – és hogy az egész pikantériája még egy szinttel tovább legyen emelve, az anyja munkája se áll messze a témától, ugyanis szexterapeuta.

A főszerepben tehát legfőképpen a fiatalság áll. Ez is arra ad következtetni, hogy a Netflix bennük látja az igazi jövőképet, hiszen a Stranger Things által is mennyire jól működött a kémia, a közeg és úgy egészében minden. Másrészről, egy újabb közönségre tehet szert, hiszen ez a téma a tizenéveseket a legfőképpen foglalkoztatja. Na, de név szerint kik is lesznek képernyő?… azt mondanám: Emma Mackey, Gillian Anderson és Asa Butterfield. Ez pedig a már felemlegetett plakát, hétvégi darálós lesz sokaknál, van egy sanda gyanúm.

Kommentáld!

Plakátba zárva: The Punisher – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2019 January 10, 8:47-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Csak ismételni tudom magam, hiszen cirka 1 héttel a The Punisher visszatérése előtt már mindent közölt a Netflix a rajongói felé, amit akart. Csak szinten kell tartaniuk a pletyiztetést, hogy a jövő pénteki premier visszhangja még nagyobb lehessen. Tavaly rendesen megnyirbálásra került a Marvel-franchise a szolgáltató házatáján. Sokan féltik is Jon Bernthal-ot, hiszen ő sem lehet biztonságban. Egyelőre nem tudni, milyen irányba akarnak haladni az univerzummal, viszont ne feledkezzünk el arról se, hogy a Disney+ egyik betevőjét is ez fogja megalapozni (a másik a Star Wars-univerzum építése!). Nemrég nyilatkozta Kevin Feige, a Marvel Studios feje azt, hogy az ősz tájt elstartoló stream szolgáltató lehet az otthona azoknak a történeteknek, amiket mindenképpen el akarnak mesélni, csak hosszukból adódóan mozifilmes formában nincs lehetőségük. Természetesen élmény és minőség tekintetében hoznál a kötelező mozis színvonalat, hiszen alapvetően a prémium contentre törekednek platformtól függetlenül.

Na, de…! Ne fessük az ördögöt a falra. Az előzetest követően a plakát se hoz szégyenfoltot a The Punisher 2. évadjára, mert nagyin ott van a szeren. Beszéljen helyettem inkább ez!

Kommentáld!

Plakátba zárva: Star Trek: Discovery – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2019 January 9, 11:27-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Pont születésnapon érkezik a Star Trek: Discovery 2. évadja a CBS All Access jóvoltából.

A CBS stream szolgáltatása már több nevesebb sorozatnak szolgáltat otthont, köztük a legújabb Star Trek-franshise tagnak is, amit a közönség egyértelműen kajál. A hosszabb várakozási idő miatt döntöttek úgy a csatornánál, hogy Short Trek címen websorozattal állnak elő, hogy ezzel is beszéltessék a rajongókat, illetve egy-két karakterről többet tudhassunk meg. Pl.: a legutóbbi The Escape Artist alcímen futott webizód középpontjában: Harry Mudd volt.

Mint láthatjátok, a kampány beindult. Rengeteg plakát érkezett az elmúlt hetekben a 2. évadhoz, melynek többségét a tovább mögé dugtuk.


A tovább mögött folytatódik a plakátgaléria!

Tovább…

Kommentáld!

Plakátba zárva: Coroner

 
Beküldte: Kanyecc 2019 January 7, 15:46-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Esett már szó a CBC-re érkező Coroner-ről. A kanadai tévécsatorna legújabb halottkémes krimisorozata lesz, aminek M.R. Hall regényei szolgáltatják az alapokat. Főszerepben: Serinda Swan-t láthatjuk, aki egy ex-sürgősségit alakít, aki halottkémként olyan ügyeket karol fel, ahol nem éppen hétköznapiak a halálesetek. Magánéleti szálon egy tinédzserfiút kapunk mellé, ugyanis nemrég vált özveggyé a nő. Az első évadja 8 részes lesz, amelyben Alli Chung, Roger Cross, Paniz Zade, Eric Bruneau, Ehren Kassam, Tamara Podemski, Lovell Adams-Gray és Saad Siddiqui kapott még szerepet. A forgatás Torontoban zajlott, mutatnám a friss plakátjait.

A premierje este folyamán lesz. Nézettségi adataira kíváncsi lesz, tippre hamar berendelik a folytatását, mert előzetesek alapján is jónak tűnik.

Kommentáld!

Robbantott a The Masked Singer

 
Beküldte: Kanyecc 2019 January 6, 13:10-kor a(z) Nézettség,Vizuális egyveleg témába.

Megint kérdéssel kezdeném a bejegyzést: Ki látta a The Masked Singer című énekes versenyreality-t? Milyen volt a nyitány, jöhetnek komment formában a vélemények, mert komolyan érdekel, mit dobott össze a Fox évkezdésre.

Gyorstalpalóval tartozom! A koreai alapokra épülő énekes reality lényege, hogy a versenyzők (akik egyébként hírességek) maszkokban/álarcokban mérettetik meg magukat. Ezeket úgy képzeljétek el, hogy tetőtől talpig be vannak öltözve (lásd: a plakátokon), csak a fülünkre támaszkodhatunk. A zsűriben: Ken Jeong, Nicole Scherzinger, Jenny McCarthy és Robin Thicke foglal helyet, míg a műsorvezető: Nick Cannon. A versenyző valós kilétére csak a kiesést követően derül fény, akkor veszi le a jelmezét, szóval mehet a találgatás nézői és zsűri oldalról is, hogy kiket castingolt össze a Fox. A nagymeló itt az, hogy ne szivárogjon ki idő előtt!

Elsőre a nép kajálta. Nyilván annyira nem releváns egy január 3-diki nyitóadat, hiszen alig kaptunk újdonságokat, de ettől függetlenül a pilot részt 9.21 millióan látták a 21 órás blokkban, ami kiemelkedő. Oly annyira, hogy megverte a sávjában új résszel jelentkező SEAL Team-et, ami mindössze 6.22 milliónyi embert ültetett le a teljes lakosság körében. Csökkent is az előző részéhez képest 5.7%-nyit. A 18-49 éveseknél már jóval jelentősebb a sikere, hiszen 2.9-es demót könyvelhet el, ami nagyjából This is Us-színvonalnak tekinthető. A hetet biztosan magáénak tudhatja, mert ilyen számokat semmi sem fog tudni szállítani.

További érdekesség, hogy a SEAL Team a fiatalok körében 10%-ot esett az előző (2×12-es) részéhez képest, de tavalyhoz (1×10-hez) képest ugyanekkor pedig konstans módon tartotta magát. Egy másik különlegesség, hogy a The Masked Singer a tavaly ilyenkor futott 9-1-1-es epizódhoz (azaz a sorozatnyitányhoz) képest 61%-kal (utóbbi: 6.809M; 18-49-ben: 1.8) rakott le jobb mutatót az asztalra.

Mutatnák néhány kedvcsináló plakátot hozzá. Hamarosan érkezik részünkről is a kritika, mert nagyon tetszetős az elképzelés.

“Can you guess the celebrity behind the mask?”


Kommentáld!

Plakátba zárva: Proven Innocent

 
Beküldte: Kanyecc 2019 January 5, 15:19-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

A midseason a kedvenc időszakom. Erre az időszakra ütemezik a tévécsatornák azokat a sorozataikat, amikkel az új évet akarják megalapoztatni, valamint a meglévő kínálatba vérfrissítést szállítani. A FOX részéről a Proven Innocent lehet a nagydobás, amiből végül Brian d’Arcy James távozott szereplőcsere miatt, de ezt úgy se vesszük észre, mert még a pilotját várjuk bőszen (nah meg az eredeti pilotban szerepelt csak, amit újra forgattak), amit február 15-én kapunk meg. Egyébként, Kelsey Grammer kapta meg a karakterét. A történetnek még van egy másik érdekessége, hogy két idősíkban játszódik, ugyanis az egyik főhőst, Madeline Scott karakterét fiatalon is láthatjuk Clare O’Connor által, illetve idősebb „kiszerelésben” is Rachelle Lefevre alakításával.

Jogi dráma lesz, amiről nem esett szó.

Hagyván némi szünetet… folytatnám…! Középpontban: egy ügyvédnő áll, aki egy olyan cégnél dolgozik, ahol olyan ügyeket vesznek elő, ahol ártatlanok lettek elítélve. Főhősünk is egy ilyennek áldozata, így szívügye a meghurcoltokon való segítés. A rendezésért Patricia Riggen a felelős, míg az írószékben: David Elliot, Danny Strong és Stacy Greenberg foglal helyet. Mutatnám a napokban kijött plakátot hozzá. Részünkről abszolút várós.

Kommentáld!

Plakátot a magyar népnek: A Tanár – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2019 January 3, 19:31-kor a(z) hazai marketing témába.

Rajtunk az iskola szeme.

Szeretem, amikor egy csatorna kreatív, és mer a sorozatához szlogent társítani. Ha valakinek nem derengene, segítek, A tanár 1. évadja „Ország, vigyázz! Jön a tanár!”szöveget kapta, míg a folytatás a fentit. Sokakkal ellentétben az RTL Klub programingje úgy gondolta, hogy A mi kis falunk még töltse csak 3. évados szünetét, és az évet ne a folytatásával kezdjék, hanem helyette A tanáréval, aminek a visszatérését tavaszra tettük oly sokan. (Ne feledkezzünk el a héten startolt napi telenovella jellegű „vidéki” sorozatáról se, a Drága örökösökről, ami lényegében egy afféle A mi kis falink-klón, azaz kiütötték volna egymást, aminek valóban nem sok értelme lett volna.)

Ami feltűnhet a plakátján az Trokán Nóra, aki új szereplőként érkezik Ubrankovics Júlia távozásával keletkezett űr betöltése érdekében. Nyilván már az elejétől népszerűsíteni kell, ezt meg is teszik. A 2. évad január 12-én, szombaton tér vissza 20 órás kezdéssel, tehát megkapja a főműsoridőt. A színésznő egyébként Kovács Lillakarakterét formálja meg, aki az új igazgatóhelyettest alakítja. A kezdés szinapszisát másolnám a csatorna oldaláról:

„A tanár második évadának első epizódjában indul az új tanév. A Kőrösi Csoma Szakgimnáziumot összevonják egy gimnáziummal, így új diákok érkeznek. Egyikük, a balhés Gyula, aki elítélt piti bűnöző és sürgősen be kell fejeznie az iskolát azért, hogy ne kelljen ismét javítóba vonulnia. Rácz igazgatónak (Anger Zsolt) és Szilárdnak (Nagy Ervin) lesz gondja vele bőven.

Az első epizódban megérkezik Lilla (Trokán Nóra), Szilárd hajdani nagy szerelme, aki ezentúl igazgatóhelyettesként fog a suliban dolgozni.”


Kommentáld!

Plakátba zárva: Stranger Things – 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2019 January 2, 13:44-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Tavaly nem kaptunk Stranger Things-et, de szerencsére abban a korszakban élünk, hogy ezt díjazni tudjuk a rengeteg remek elképzelés miatt. Nem is volt ott a Google TOP10-es listáján sem, azaz a rajongók tisztában voltak a helyzetével, így elmaradt a tartalom utáni sóvárgás.

Stílusosan az új évet a kampányával kezdte el a Netflix. Dobott a népnek egy jóféle plakátot és egy előzetest is, valamint egy premierdátumot: ami július 4-ére esik. Tehát most nyáron érkezik a komplett évadja, ami azért is jó húzás, mert a történet 1985 júliusában kalauzol. Noha infó nincs a készítők terveiről, azt azért lehet tudni, hogy a Starcourt Mall nevű áruház szerepet kap valamilyen módon – ahogy az az ajánlóból is kiderül. Az epizódcímekről már egy ideje lehullott a lepel, mutatnám őket, hátha valakinek beszédesek:

3×01 – Suzie, Do You Copy?
3×02 – The Mall Rats
3×03 – The Case of the Missing Lifeguard
3×04 – The Sauna Test
3×05 – The Source
3×06 – The Birthday
3×07 – The Bite
3×08 – The Battle of Starcourt

Ki-mennyire várja?

“One summer can change everything.”

Kommentáld!

Plakátba zárva: The Protector

 
Beküldte: Kanyecc 2018 December 1, 17:09-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Novembert a Netflix-szel zártuk, és a decembert is velük nyitjuk, ugyanis kijött két plakát a stream szolgáltató első török sorozatához, a The Procetor-hoz. Bizony feltűnhet, hogy nem veszik fél vállról a sorozatgyártást, hiszen egyre inkább terjeszkednek. Nemrég debütált a lengyelek által készült 1983, illetve az olasz Baby, azonban az év utolsó hónapjában is lesz lehetőségünk európai ötletek fogadtatására, hiszen 7-én jön a francia Plan Couer és a német Dogs of Berlin, valamint 14-én a címben említett török elképzelés.

10 részes elképzelés Isztambulban játszódik, ahol egy boltos epikus kalandjait követhetjük nyomon egy felfordult világban. Hakan lesz a főhősünk, aki megtudja, hogy egy titkos, ősi rend leszármazottja/tagja, akiknek célja, hogy megvédjék városukat a gonoszeröktől.

Binnur Karaevli nevéhez kapcsolódik a projekt, aki többek között Can Evrenol-lal és Onur Guvenatam-mal dolgozott együtt. A főszereplők sorában: Ayca Aysin Turan, Cagatasy Ulusoy, Hazar Erguclu, Mehmet Kurtulus és Okan Yalabik. Nagyjából fél hónapja elérhető az ajánlója, amit már több mint 1 millióan tekintettek meg, ami bizalomra ad okot, miszerint a népnek tetszik a kezdés beharangozója. Egyesek szerint olyan, mint ha a török Assassin’s Creed született volna meg – de ez azért kicsit felelőtlen kijelentés, főleg másfél percnyi tartalom után. Meglátjuk! Mi biztos bepróbáljuk, már csak eme utolsó kijelentés miatt, mivel nagy AC-rajongó vagyok.Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats