The Dresdent Files – 1.08 – Lélek kedvezményezett

 
Beküldte: stikli0 2009 April 11, 18:55-kor a(z) The Dresden Files témába.


Írta: Jack Bernstein
Rendezte: Rick Rosenthal

Új rész, új sztori. Harry egy ismeretlen ágyban ébred, egy ismeretlen házban. Egy nő készíti neki a reggelit és viszi be a férfihoz. (Persze, hogy ott dugdossa az ételtartó alatt a nagykést)
De ne ugorjunk ennyire előre. Menjünk csak vissza egy nappal: Harryt egy átlagos férfi keresi fel átlagosnak nem tekinthető ügyével. Víziói vannak, amikben meghal. Csak úgy. De meg lehet így halni?! Nos, a válasz igen, mert épp Harry lakásán dobja fel a pacskert a fickó…

Nekem kicsit kusza volt így másodszori nézésre is a rész. Betoppan a férfi felesége és ő is meghal. Amikor a nőt vizsgálják a rendőrségen, Harrynek sikerül ellopnia egy keveset a halott férje hamvaiból. De gubanc van és nem az övé volt. Harry persze nyomozásba kezd és eljut a pár házához. Rendre bemegy, azonban mintha káprázna a szeme, az elhunyt ügyfele és virul (persze semmire nem emlékszik). Megtudjuk, hogy egy Sharon nevű fiatal nőci a gyilkos, aki az életbiztosításokért öli meg az embereket, majd pedig feltámasztja őket – a pénz reményében. „A varázsló” most saját bőrén megtapasztalja, hogy milyen az, amikor nem ura önmagának. Megszúrják egy hegyes gyűrűvel és láss csodát – más emlékei vannak. Van a rész végén egy minimális fight, de kb. ennyi.

Pro: A sorozatnak különleges hangulata van, Harry viccei az adott helyzetbe illőek. Ebben a részben Maci Laci dejavu érzéséről beszél, :D persze ironikusan és szarkasztikusan. A rész végén hatalmas meglepetésemre megcsókolja Murphy-t. Ez nagyon nagy poén volt.

Kontra: Kevés akció, a történet picit kacifántos a sok halál és feltámasztás miatt. A rész végén pedig placcsanunk, mert nem tudjuk meg, mi lett a szexi Sharonnal. Egy kocsiban ülve figyeli, ahogy Harryt hazaviszik és elhagyja a várost (ezt a beszélgetéséből tudjuk meg).

Norbi

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

The Dresden Files – 1.07 – Bad Blood

 
Beküldte: Kanyecc 2007 December 14, 12:33-kor a(z) The Dresden Files témába.

dresdenfiles_107.jpg
Premier:
2007/02/25
Írta: Jack Bernstein
Rendezte: Rick Rosenthal

Bianca életét majdnem kioltják. Az elkeseredett vámpír csak egyetlen emberben bízhat, Harry Dresden-ben, aki jön neki eggyel a múltban történtek miatt. Varázslónknak nincs mit tennie, kénytelen körmére járnia az ügynek, mert az idő múlásával híresebb nevek is szóba jönnek…

Megjegyzés: Folytatódik a vámpírok szála. Újabb rész róluk, ami megint csak tetszett. Talán az egész sorozatot rájuk kellett volna építeni. Részemről, biztosan egy fix nézőre találtak volna. Mondjuk, anélkül is nézem. A vámpírok mellé társult a múlt. Végre rejtélyes varázslónk múltjába nyerhettünk egy kis bepillantást. Így már minden tiszta, miért nem bízik benne annyira Morgan, no meg a tanács. Minden esett során meggyanúsítja, ilyen múltját követően nem is csodálom. Csak az éppen apró betűsen közölték, hogy, amolyan önvédelem miatt.

Mindkét szál odacsapott, de még sem volt annyira erős, mint a Hair of the Dog című rész. Az akció megint csak megvolt. Több akcióval sokkal élvezhetőbb, mint azokkal az unalmas nyomozásokkal, amik inkább a rejtélyre építkeznek. További ilyen részeket, és neki állok a bűnbánásnak.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

The Dresden Files – 1.06 – Walls

 
Beküldte: Kanyecc 2007 December 2, 19:12-kor a(z) The Dresden Files témába.

dresdenfiles_106.jpg
Premier:
2007/03/11
Írta: Hans Beimler, Robert Hewitt Wolfe
Rendezte: John Fawcett

Harry szeme előtt hal meg egy főiskolás lány, aki a segítségét akarta kérni. A nyomok egy diákcsoporthoz vezetnek, ahol nem túl együtt működőek vele, ezért sajátos módszerével: kihallgatja őket. Így derül fény, hogy birtokukban van egy sötét mágiához fűződő tárgy, amellyel bárhova be tudnak menni, csak éppen a tárgy belőlük táplálja önmagát…

Megjegyzés: Ki hitte volna! Tartja magát a sorozat. Lehet az AXN csinálta jól, és nem a Sci-Fi, amikor is gyártási sorrendben adta le a sorozatot. Ez a rész is tartalmazott pár érdekes dolgot. Például megtudhattuk, hogy Harry apja zárta be Bob-ot a koponyába, és csak ő tudta a feloldó kódot. Nem semmi. Felvetődik a kérdés egyből: Miért tette ezt? Erre nem hinném, hogy választ kapunk valaha is, de se baj, még mindig bírjuk Bob-ot.

Ez a diákcsoportos rész egy kicsit a Greek-et juttatja az eszembe. Lehet, neki esem a folytatásnak, mert meghozta a kedvemet a rész. Harry-nak egy különleges lénnyel kellett szembe szállnia, aki egy viasz kézbe van zárva. A lopás, az ölés volt halála előtt a főtevékenysége, így hogy újra életre kelljen hordozójával is ilyen tetteket kellett véghezvinnie, ami által ereje egyre jobban visszatért. De mondani szokás: Nem játssz a tűzzel, mert megégsz. No és az a végső ajánlat, nem semmi. Morgan neki állt dolgozni?!

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

The Dresden Files – 1.05 – Hair of the Dog

 
Beküldte: Kanyecc 2007 December 2, 17:32-kor a(z) The Dresden Files témába.

dresdenfiles_105.jpg
Premier:
2007/02/11
Írta: Laurence Walsh
Rendezte: Michael Nankin

Murphy nyomozó ismételten Harry segítségét kéri egy gyilkossági ügy felderítésében. Varázslónk, Bob-bal kicsit körbe néz a helyszínen, aki beazonosítja a két vérmintát, mely közül az egyik egy vérfarkasé. Időközben átveszi az FBI az ügyet, ami nem jelent számára semmi jót…

Megjegyzés: Hezitáltam rajta, hogy meg merjem-e adni neki a maximális pontszámot, de végül nem adtam, mert a végére kezdett laposodni. Valahogy az utolsó négy-öt percnyi levezető annyira el tudja rontani az egésznek az összhatását, hogy azt már tanítani kéne. A vérfarkasos történet nálam nagyon ott volt. Az tetszett benne a legjobban, hogy mint áldozatok tűntek fel a részben, és nem mint gyilkosok.

Harrynek most a szívére kell hallgatni: vagy hagyja meghalni az ártatlan lányt, aki csak azért vált vérfarkassá, hogy az FBI-os csaj a vérfarkaskötelékét megszakítsa – ami 9 vérfarkas halálával váltódik ki – vagy hagyja a rossz győzését egy nemes tettért. Ő inkább előbbit választotta. Az effektek is nagyon jól lettek megvalósítva. Nem jött le rajtuk az a gagyiság, mint az első részek során.

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

The Dresden Files – 1.04 – The Boone Identity

 
Beküldte: Kanyecc 2007 November 30, 19:02-kor a(z) The Dresden Files témába.

dresdenfiles_104.jpg
Premier:
2007/01/28
Írta: George Mastras
Rendezte: James A. Contner

Harry-t egy gyászoló apa keresi fel, mivel halott lányának szelleme jelenik meg éjszakánként előtte. Harry szerint, csak akkor gyugodhat békében, ha a gyilkos megbűnhődik tettéért, csak éppen ott a próbléma, hogy maga a gyilkos már évek óta halott, míg a lány pár hete…

Megjegyzés: Na, ez volt az eddigi legunalmasabb rész, mellyel szembesülnöm kellett. Lehet, hogy nekem nehéz a felfogásom, de az is, hogy nem figyeltem annyira oda a cselekményre, mint kellett volna, ugyan is harmadszori nézésre állt össze a sztori. Nem semmi mi. Egyébként jó volt, csak már untam a sok ismétlő jelenetet.

Harry-nek egy testtolvajjal, ha nevezhetjük így, van dolga. Módszere egy egyiptomi isten nevéhez fűződik. A lélek átvitel módja, hogy a tettes a beköltözendő ember szívére teszi a kezét, és öngyilkos lesz. Ez által megtörténik a csere. A gyászoló apa lánya is, így halt meg, és majdnem Connie is.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

The Dresden Files – 1.03 – Birds of a Feather

 
Beküldte: Kanyecc 2007 November 21, 10:58-kor a(z) The Dresden Files témába.

dresdenfiles_103.jpg
Premier:
2007/01/27
Írta: Peter Egan
Rendezte: Michael Robison

Harry-t most egy fiatal fiú – Scott – keresi fel, mivel “rémségeket” lát. A varázsló, persze elhessegeti, mivel azt hiszi csak rosszakat álmodik. Bob kérésére, azonban jobban körmére jár az ügynek. Közben Connie is segítségét kéri, mivel az egyik áldozatát élve megnyúzták, és hogy még jobban keveredjenek a szálak: Scott tanárnője volt az, akit a minap látott…

Megjegyzés: Kezd megtetszeni a sorozat. De most komolyan. Ne gondoljátok azt, hogy most is valami nagy látványvilágot tártak elénk a készítők, mert szinte semmi sem volt – jegyzem meg, nem is baj – de a sztori most kimondottanul tetszett. Jót tett, hogy belehozták a Harry gyermek korát. Legalább van valami elképzelésünk, mi-hány méter vele kapcsolatban.

Szóval a sztori annyit takart, hogy van a mi Scott fiacskánk, aki már kis korában elég nagy dolgokat tudhatna véghezvinni a rossz oldalán, de még nem igazán tudatosult benne ereje. Anno a Holló klán helyezte el jelenlegi családjánál, azonban a ismételten védelmezniük kell a gonosz bőrbe bújok ellen. Harry, Bob kérésére öleli fel a fiú szálát, mely kísértetiesen vonásokat őriz saját gyermek korából.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

The Dresden Files – 1.02 – Rules of Engagement

 
Beküldte: Kanyecc 2007 November 20, 12:43-kor a(z) The Dresden Files témába.

dresdenfiles_102.jpg
Premier:
2007/02/18
Írta: Curtis Kheel
Rendezte: Michael Grossman

Harry segítségét egy fiatal lány kéri, aki egy férfit akar megtalálni, azonban ő már eltávozott az élők sorából. Lesz is gondja Connie Murphy-val. A gyilkosjelek, “ördögi dologra” utalnak, melyet egy pokolfajzat követhetett el. Közben kiderül, hogy a megbízó álnevet használt, így már Harry-t nem az ügy, hanem inkább a hazugság háttére érdekli…

Megjegyzés: Egy fokkal jobb részt láthattunk. Nem volt annyi gagyi effekt, valamint a sztori is kapósabb volt. Harry és Connie kapcsolatát kezdem megszokni. Érdekes, hogy egy magánnyomozó, csak így szimplán becsatlakozhat a rendőrség munkájába. Feltűnik végre a rejtélyes koponya lakója – Bob – is, ki nagy segítséget nyújt az ügyben, így szellemként is.

Ami első ízben megtetszett az, hogy nem egyből belevágnak a lecsóba. Hagyják, had bontakozzon ki a történet: Niki feltűnése, valamint a rejtélyes pasi megtalálása. Azonban a háttér mélyebb, mint hinnék, mivel az álnévvel, áll megbízás volt a cél. A lány abból az okból bérelte fel a varázslót, hogy megtaláljon egy bizonyos láncot, mellyel pokolfajzattá átváltoztatott barátját, akarja ismételten visszaváltoztatni átlagos emberré. Ezzel persze párhuzamosan Sirota – az ördög – is igényt tart a becses ékszerre, hiszen egyik “lelkének” elvesztése függ ettől. Morgan megint csak ütőset alakított. Kezd megtetszeni a sorozat.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

The Dresden Files – 1.01 – Storm Front

 
Beküldte: Kanyecc 2007 November 20, 11:45-kor a(z) Pilot,The Dresden Files témába.

dresdenfiles_1011.jpg
Premier:
2007/03/18
Írta: N/A
Rendezte: David Carson

A chicagói Harry Dresden-t, egy különös gyilkosság helyszínére hívatják, ugyanis az egyik helyi gengsztert, valamint barátnőjét rejtélyes módon ölték meg. Szívük kirobbant a testükből, hol ott erőszakra utaló nyomoknak helye sem volt rajtuk. Harry szerint, fekete mágiával állnak szembe, mivel, mint varázsló jártas a témában. Már csak az a kérdés, kinek állt szándékában a tett kivitelezése…

Megjegyzés: Most röhögni fogtok, de új kritikát írók a meglévő mellé, mivel én: nagyon nem emlékeztem már erre a részre, pedig aztán megnéztem a premier után pár nappal/héttel, de szinte semmi sem rémlett, össz-vissza annyi, hogy lehúztam egy pötyet, de az okokat ne kérdezzétek! Lusta vagyok visszakeresni. Mindegy is. Felkarolom a sorozatot, ha már Magyarországon megvolt – az AXN műsorán – az évaddebütálás. Meg egyébként is mindig érdekeltek a bukott sorozatok, még ha ő csak részlegesen is tartozik közéjük. Pedig aztán a nyár folyamán még a rajongók is drukkoltak neki, egy esetleges második évad berendelése érdekében, de nem jártak sikerrel.

Amint azt már mondtam egy sci-fi sorozatról van szó. Mivel kábelen ment, ezért nagy effektekre ne számítsatok, mert igen csak csalódni fogtok. Az alacsony költségvetés első ízben itt mutatkozik meg. Hezitáltam is, hogy folytassam a nézését, vagy sem, de kitartás. Szóval főszereplőnk egy varázsló, aki segíti a rendőreinek munkáit. Minden rész egy külön történetet ölel fel, így ha netán útközben lemaradnátok valamiről, akkor sem kell csüggedni, sokat nem vesztettetek.

Nagyon nem részletezném, hogy mi tetszett és mi nem. Azt mindenki maga döntse el, azonban szerintem a pilot rész, annál a jelenetnél éri el a tetőpontját, mikor Bianca bárjába érkezünk, ahol ugye bár mindenki megkaphat mindent, csak kívánnia kell. Persze mindezt csak saját felelőségre. A gyilkos kilétére tippelni sem mertem volna, mivel tutira nem találtam volna el. A szálak annyira keverednek, hogy elveszel a részletekbe. Főként csak Harry és a rendőr csajszi – Connie Murphy – maradt meg bennem, mint szereplő.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

free web stats