Robin Hood – 1.04 – Parent Hood

 
Beküldte: Kanyecc 2007 November 30, 13:39-kor a(z) Robin Hood témába.

robinhood_104.jpg
Premier:
2006/10/28
Írta: Mark Wadlow
Rendezte: Richard Standeven

Roy-t leütik és elviszik Gisbourne emberei, amikor Robinék megpróbálnak lovat szerezni tőlük. A sheriff megfenyegeti a férfit, hogy ha nem hozza le neki Robint, akkor felakasztja az anyját másnap reggel. Marian, Clan falujába próbál élelmet csempészni, mivel járvány miatt lezárták, azonban a sheriff nem oldja fel a zárlatot, mivel más tervei vannak vele…

Megjegyzés: Reméltem is, hogy kisebb botlás volt az előző rész, mert ezt már tényleg jobban élveztem és jobb is volt. A történések három szálon volt, melyből már kettőt felvezettem. A harmadikat nem tartottam annyira fontosnak, pedig bele lehetett volna tenni, ugyan is Robinék találnak egy csecsemőt az erdőben, miután visszatérnek Little John-hoz a rossz hírrel. Az igazán ütős dolog ebben az, hogy Gisbourne gyerekéről van szó. Durva mi.

Roy-t nem igazán értettem a részben. Kár, hogy meg kellett halnia, mivel azért jó arc volt. Ellenben azt még mindig nem értem, miért nem osztotta meg szíve tervét Robinnal?! Tuti segített volna, sőt még lehet túlélte volna anyjával együtt. Most meg ennyi. Mariannek is bűnhődnie kellett tettéért. Már azt hittem felakasztják, de ez a hajvágatás nagyon ott volt. Szerintem még dögösebb rövidebb hajjal! :D De ez az én véleményem csak!

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Robin Hood – 1.03 – Who Shot the Sheriff?

 
Beküldte: Kanyecc 2007 November 28, 16:26-kor a(z) Robin Hood témába.

robinhood_103.jpg
Premier:
2006/10/21
Írta: Paul Cornell
Rendezte: Richard Standeven

Egy gyilkos ólálkodik Nottinghan környékén, aki többször is megkíséreli megölni a sheriff-et. Ő persze egyből Robin Hood-ra keni az egészet, hol ott más a tettes. Az öldöklési kísérletekben több ártatlan is meghal, ezt szeretett sheriffünk kihasználja és hősünket kezdi el vádolni eme tettekért…

Megjegyzés: Lankad a figyelmem, vagy éppen a történet kezd laposodni? Kaptunk egy lazább részt, mely sok idegesítő jelenetet tartalmazott. Persze ezek is kellenek, mert még is hogy nézne ki nélküle a sorozat. Meg kell vádolni hősünket, úgy hogy a hívek is ellene forduljanak. Ellenben ami megfogott, az a gyilkos kiléte volt. Találgathattunk volna agyba-főbe, nem jöttünk volna rá, ezért is volt olyan érzésem, hogy megtörtént anno valami a múltba, melynek árnyéka most jött el kísérteni. Szegény nézők meg szedjék össze a nagy semmiből, mert rá vezetés az nem volt egy csepp sem.

Nottinghan- és Locksley lakói bepöccentek a történésekre, amikor Robinék megpróbálták kiengesztelni őket, lekenyerezésnek könyvelték el a nemes, jó szándékú tettet. Én amondó vagyok, hogy hülyeség volt ez az egész, de jöhet az ellenérv: Marian igen dögös, mint Éjjeli őr. Szerintem apja sejti titkát, de nem mer rákérdezni, beavatkozni, mivel ő sem különb nála. De ha mélyebbre hatolunk, akkor felfedezhetjük az egyenlőséget. Míg Marian a szegényeket védelmezi, addig apja a zsarnok sheriffet, még ha nem is önszántából utóbbi.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Robin Hood – 1.02 – Sheriff Got Your Tongue?

 
Beküldte: Kanyecc 2007 November 28, 14:59-kor a(z) Robin Hood témába.

robinhood_102.jpg
Premier:
2006/10/14
Írta: Dominic Minghella
Rendezte: John McKay

Robin és Much a sherwoodi erdőbe menekül, ahol pár magukat “halottaknak” nevező területvédővel gyűlik meg a bajuk. Míg Robinék megpróbálnak velük egyezkedni, ami nem igazán sikerül elsőre, addig Locksley-t sheriff és csapata lepi el, hogy hősünk hol létére szert tegyenek…

Megjegyzés: Hasonló erősségű folytatás. Talán egy kicsivel gyengébb, de még mindig megállja a helyét. Ami még mindig tetszik, hogy nem egyből jut el hősünk Sherwood-ba, hanem fokozatosan. A filmhez még mindig hű, persze annak is kell lennie, mert a történet nem változhat. (Csak a filmet láttam, erre alapozom tudásom egy részét.)

Szóval Robin-nak és Much-nak meggyűlik a baja a sherwood népével, akik azért nevezik magukat halottaknak, mert valamiyen bűn miatt körözik őket. Ezen emberkék között van Little John, valamint a társak, akik még az elején ellenségként kezelik őket, és csak a vérdíj lobog a szemük előtt. Mivel Robin feladja magát a “locksley nyelvekért”, Muchnak kell valamit tenni kiszabadítása érdekében. Az elején még nem áll mellette senki, de aztán John szíve megenyhül és csapatával csatlakozik az egyszemélyes felmentő sereghez.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Robin Hood – 1.01 – Will You Tolerate This?

 
Beküldte: Kanyecc 2007 November 27, 22:03-kor a(z) Pilot,Robin Hood témába.

robinhood_101.jpg
Premier:
2006/10/07
Írta: Dominic Minghella
Rendezte: John McKay

Robin és Much visszatér Lucksley-ba kereszteshadjáratból, ahol meg kell hogy tapasztalják: Sok minden változott elmenetelük óta. A sheriff még kapzsibb mint valaha, és ezen változtatni kell. A tervét, azonban Dan Scarlett gyermekei “keresztbe” húzzák, ugyan is fel akarják őket akasztani, olyan tettért, amiért valójában más járna…

Megjegyzés: És közhírré tétetik: Az angolok tudnak jó sorozatot rendezni. Nem mintha még nem bizonyították volna elégszer, lásd Jekyll. Most kérdezhetnénk azt, hogy mi újdonságot tud nyújtani a modern kori feldolgozás a régiekkel ellentétben. Jó kérdés, mert kapásból én sem tudok, olyant mondani, ami eltért volna, legalább is a történetet illetően. Azonban a humor nagyon ott van a toppon és ezt díjazom. A pilot részt nagyon élveztem, nem lankadt egyszer sem a figyelmem, ami újabb ponttal illeti.

Hazánkban az RTL Klub-on láthattuk az első évadját, mely, ha emlékeim nem csalnak, akkor vasárnap délutáni időben volt premieren még a nyár folyamán. A második évad berendelésével került fel a „mit nézzek me” listámra. Pár hónap csúsztatás ide vagy oda, de megnéztem és ez a lényeg. Odakinn egyébként 2×10-nél járnak.

No, de nem menjünk ennyire előre, nézzük meg még is kik foglalnak helyet a sorozatban. Itt van a Techers-ből „ismerté vált” – legalább is általam – Jonas Armstrong, aki még a The Ghost Squad című sorozatban is játszott mint főszereplő. Ő alakítja Robin-t. Aztán a méltán mókás karakter – Much – szerepében Sam Troughton vélhetjük felfedezni. Igen, a Hex Remiel-jéről lenne szó. De hogy ne csak a pasikat taglaljuk, van pár eyecandy jelenség is, mint például Marian személyében Lucy Griffiths. A forgatókönyvet Dominic Minghella írta.

A sorozatot mindenkinek ajánlanám unalmas óráira, mert elképesztő mennyire jól megcsinálták. Nagy dolgokra ne számítsatok, vagy még is, hiszen Robin feltűnése az első 5 percben mindenképpen szóra érdemes. Elméletileg jövő nyáron jön a második évad, valamint valamikor a tavasszal az ismétlés. Aki teheti: szerezze be! Engem lenyűgözött.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

free web stats