Befejeződött a The Witcher-tévésorozat forgatása

 
Beküldte: Kanyecc 2019 June 24, 8:32-kor a(z) Kulisszák mögött témába.

A Netflix az élőpélda arra, hogy a PeakTV-s korszakában miként kell érvényesülni. A streaming szolgáltató az elmúlt években számtalan húzócímet tett le az asztalra, elég csak felemlegetni a Stranger Things-et, a Daredevil-t vagy a többi Marvel-Netflix sorozatot, amelynek korszaka a hónapban zárul le végérvényesen. Fejükbe vették azt is, hogy a játék adaptáció területén is megmutatják, hogy mire képesek. Első próbálkozásuk a Castlevania volt, ami nem is sikerült annyira rosszra, látszódott az igyekvés. Véleményem szerint, ez az a részleg, amihez kevés gyártó akar nyúlni; ha pedig nyúl, akkor valamiért a projektek félresiklanak. Ott az Assassin’s Creed-története, amiből betyár jó – akár antológia stílusú – sorozatot lehetne készíteni, mégsem merik meglépni, pedig a kötetek és a játék nagyon adja magát.

A Netflix első igazi gamerek felé való nyitása a The Witcher lesz. 2017 májusa óta tudjuk, hogy Andrzej Sapkowski regényei jó kezekbe kerültek, hogy valami olyan születhessen, amit jó nézni. A forgatókönyvet Lauren Schmidt Hissrich és Alik Sakharov vette a kezébe. Első körben 8 részt kapunk, amiről a készítők elmondták, hogy tökéletes hossztanilag, mert kellően mozgalmassá, karakterdússá tudják tenni a tartalmát, azaz felesleges idő kitöltéssel ne nagyon számoljanak a nézői.

A produkció szereplőgárdája roppant mód népes. Most kivételesen úgy teszem közzé mindezt, hogy feltűntetem a karakterek neveit is, akiket alakítanak a színészek. A listán helyet kap: Adam Levy (Mousesack), Amit Shah (Torque), Anna Shaffer (Triss), Anya Chalotra (Yennefer), Björn Hlynur Haraldsson (Eist), Charlotte O’Leary (Tiffania), Eamon Farren (Cahir), Freya Allan (Ciri), Henry Cavill (Geralt), Inge Beckmann (Aridea), Jodhi May (Calanthe), Joey Batey (Jaskier), Lars Mikkelsen (Stregobor), Luke Neal (Vyr), Maciej Musial (Sir Lazlo), Matthew Neal (Nimir), Millie Brady (Renfri), Mimi Ndiweni (Fringilla), MyAnna Buring (Tissaia), Natasha Culzac (Toruviel), Rebecca Benson (Marilka), Roderick Hill (Fletcher), Royce Pierreson (Istredd), Shane Attwooll (Nohorn), Sonny Serkis (Martin), Therica Wilson-Read (Sabrina), Tobi Bamtefa (Danek), Tom Canton (Filavandrel) és Wilson Radjou-Pujalte (Dara).

A forgatás Magyarországon zajlott, ami azóta már véget ért. A főszereplő Genry Cavill, aki Gareltet formálja meg tette közzé május végén, hogy végeztek a felvétellel. Egyelőre nincs infó, hogy mikor kerülhet képernyőre az 1. széria, de pletyka szinten olyanokról lehet hallani, hogy decemberi debütöt szánnak neki.

Íme a színész kitett instagram bejegyzése:

Kommentáld!

Kulisszás képek az Into the Badlands végjáték forgatásáról

 
Beküldte: Kanyecc 2019 April 8, 9:36-kor a(z) Kulisszák mögött témába.

Március végén visszatért az Into the Badlands, ami közel egy évet pihent, így nem is csoda, hogy az AMC elrendelte a sorozat zárását. Nem jól történt ez, hiszen alapvetően nem készítették fel a készítőket a zárásra, így fel is merül a kérdés, hogy az évad- és egyben sorozatzáró epizód mennyire állja majd meg a helyét, illetve a hátramaradt 5 részben miként sikerül válaszokat kapnunk, valamint kifejteni azt – végjátékként tálalva -, amit a folytatásra szántak. A visszatérő epizód persze hozta a kötelezőt, de sose kételkedtem az írókban. Az biztos, hogy hiányozni fog, már csak azért, mert nagyon bírom az ilyen stílusú ötleteket. Szerencsére a Warrior folytathatja ezt a vonalat a Cinemax jóvoltából, így teljes kihalásról nem beszélhetek.

Összeszedtem az utolsó részhez néhány kulisszás képet, mert csak… Igazából indoklás nélkül megálljak a helyüket a blogon. Ám ha még is kellene mögé tennem, akkor csak annyit tennék hozzá, hogy vessetek egy pillantást a ‘tovább előtti’ fotóra, ami biztosan sokaknak mosolyt csal a szájára. [Még ilyenkor is jó kedvűen mosoly. Egyemmeg]

(A tovább mögött folytatódik a galéria! Benn hagytam, hogy melyik részekhez kapcsolódik az adott fotó, így spoilerveszély azért akad. Csak saját felelősségre csekkoljátok!)

Tovább…

Kommentáld!

Kibeszélők az Alvilághoz

 
Beküldte: Kanyecc 2019 March 6, 13:11-kor a(z) Kulisszák mögött,Magyar előzetes témába.

Tegnap megvolt az Alvilág 3. epizódjának premierje, döntésponthoz érkeztünk. Egy íratlan szabály azt mondja, hogy ennyi részt követően bátran eldönthetjük a sorsát az adott produkciónak, hogy a folytatására maradunk-e vagy átadjuk a helyet másnak a bizonyításra. – Jöhetnek az állaspontok hozzászólás formájában.

Addig viszont evezzünk más vizekre. Az RTL Klub átvette azt a külföldi pozitív szokást, hogy az adott részekhez kísérőműsort gyárt, amelyben átbeszélik a látottakat, illetve beavatnak minket olyan kulissza titkokba, amikre lehet nem gondoltunk. Pl.: miként valósították meg az adott üldözéses vagy verekedős jelenetet. Három ilyet hoztam el a már leadott három epizódhoz. Cirka nettó 10 percet kapunk, akinek bejött az eddig látott anyag, annak kutya kötelessége benevezni rá. A kérdező/beszéltető székben: Kecsmár Alexandra foglal helyet. A videókat a tovább mögött tálaljátok!

Tovább…

Kommentáld!

Forog a Korhatáros szerelem 2. évadja

 
Beküldte: Kanyecc 2018 July 8, 11:25-kor a(z) Kulisszák mögött témába.

Az elmúlt években megszaporodtak a sajátgyártású produkciót a hazai körökben, aminek kimondottan örülök. Nem csak a kereskedelmi tévék, hanem még a közszolgálati is be mer vállalni ilyesmit, hogy egyedibbé tegyék műsorkínálatukat. A Tv2-nek noha csak egyetlenegye van, az viszont kellemesen kikapcsolt az év első felében. A Korhatáros szerelem berendelésének hírére sokáig kellett várnunk, nagyjából két hónapot a finálét követően, miután a csatorna közhírré tette: lesz 2. évad. Azóta eléggé hírmentes a folytatás kiléte, viszont mi vettük a fáradságot, és felkerestük a szereplők hivatalos instagram oldalait, ahova azért szépen posztolgatnak ki kulisszás fotókat. Epizódszámról sincs információnk, de ha tippelnem kéne, akkor megtartják a 13 részes szerkezetet, amit azért bánok maximum, mert 10-be sokkal jobban működött volna az első etap anyagja – de 8-ben még jobban. Kicsit túl lett húzva.

Kíváncsi leszek, hogy a jövőévi Televíziós Újságírók Díjánál számíthatunk-e Korhatáros szerelem jelölésre, esetleg díjra; vagy ez ki van zárva. Ha emlékezetem nem csal, akkor a 2017-es felhozatalba azért nem került bele, mert évvégére esett a premierje, a teljes etap pedig 2018 elsőfelében zárult. Soraimat zárnám, és egyben mutatnám a legfrissebb kulisszás képeket.

Korhataros-szerelem-S2-bts-001

(A tovább mögött még megtekinthető további négy fotó!)

Tovább…

Kommentáld!

Bakiparádé az Egynyári kaland 3. évadhoz

 
Beküldte: Kanyecc 2018 July 8, 10:47-kor a(z) Kulisszák mögött,videó témába.

Sokan egyetértünk abban, hogy az Egynyári kaland első évadját már biztosan nem fogják überelni az írók, hiszen ahhoz az kellene, hogy ismét visszaköltözzön a történet a Balaton partjára, és ott kalandozzanak főhőseink. Az MTVA a gyengébb nézettség ellenére berendelte a sorozat folytatását, így a 4. évad zsebben. Gondoltam hozok képeket, aztán kiderült, hogy mindössze egyetlen egyről van szó, így a cikk lényegét másra helyezném, egy videóra. A 3. etaphoz nemrég kijött egy bakiparádé, aki szinten van, annak ajánlom figyelmébe, mert jókat lehet mosolyogni a színészek félremondásain, rontott cselekedetein. Ezt mutatnám meg elsőként, nem hosszú, alig 3 perc körüli, szóval még az is veheti a fáradságot, aki éppen agyal a folytatásának elkezdésén – hátha pont ez hozza meg a kedvét hozzá.


A végén pedig mutatnám a fentebb emlegetett fotót:

20180704egynyari-kaland

Kommentáld!

Mindy Kaling vendégeskedni fog az FXX-nél

 
Beküldte: Kanyecc 2018 June 22, 17:33-kor a(z) Kulisszák mögött témába.

“It’s always sunny when you’re visiting your friends on @alwayssunny #Season13

– az alábbi tweetet nemrég twittelte ki a színésznő utalva arra, hogy az It’s Always Sunny in Philadelphia 13. évadjában vendégszerepelni fog. Egyelőre nincs arról információ, hogy melyik epizódjában is tűnik fel pontosan, azonban lehet vele számolni. A most már FXX-en futó veterán várhatóan szeptemberben tér vissza a képernyőre.

DgEfiYqU8AANqnR

Kommentáld!

Budapesten forog a Cobra 11

 
Beküldte: Kanyecc 2018 May 5, 12:25-kor a(z) Kulisszák mögött témába.

Egy magyar nézőnek a Cobra 11-et biztosan nem kell bemutatni. Anno, amikor elindult az RTL Klub sugárzása, a csatorna első átvett sorozatai között kapott helyet. A szlogen adott, szerintem mindenki fejében megvan, de azért leírnám:

„Körzetük az autópálya, tempójuk halálos, autótolvajok, zsarolók, gyilkosok ellenfelei, a Cobra 11 emberei éjjel-nappal bevetésre készek a biztonságunkért!”.

Április végén a stáb hazánkba érkezett. Pontosabban Budapesten forgatott, de lehet, hogy még mindig itt vannak. Erdogan Atalay a közösségi oldalán nyomatja a tartalmat a rajongói felé, azonban kis netes hadjárat után kerítettem nektek a forgatásról képeket is. Voltak a Parlament előtt, valamelyik kisutcában robbantottak, valamint felmentek a Gellérthegyre is, ha jól látom. A lényeg, hogy aki rajong a sorozatért, az örülhet, mert hazánk se marad ki az autórobbantós jeleneteikből, amivel nálam elmélyültek – a másik, hogy mindig repkednek az autók az autópályán, majd felborulnak.

Egyébként, hogy kevésbé jó, ám tényközlő hírt is írjak, ismét lekerült az RTL Klub műsoráról a 21. évadja, amibe még tavaly tavasszal kezdett bele. Április 29-én volt terítéken a 21×15-ös epizód, aminek a Tv2-es Nagy Duett ellen kellett volna helyt állnia, azonban a jelek szerint ez nem történt meg, mert most hétvégén már a Híradó után esti filmet kapunk. Egyelőre nincs információnk, hogy mikor és melyik timeslotban adják le a hátramaradt 7 részét.

Cobra11_Budapest-001

 

(A tovább mögött folytatódik a galéria!)

Tovább…

Kommentáld!

Kulisszás videó a Krypton-hoz

 
Beküldte: Kanyecc 2018 March 15, 20:39-kor a(z) Kulisszák mögött,videó témába.

A Superman története is megkapta a legújabb sorozat feldolgozást, de hát ne csodálkozzunk, hiszen a “képregény-adoptációk fellegvárában élünk”. Nincs olyan évszak, hogy a mozis vagy a tévés világ ne hozna egy újabb szuperhőst. Nemsokára a Syfy kezd bele Kripton sztorijába, hogy egy másabb stílusban kedveltesse meg a néppel – kíváncsian várom, hiszen az elmúlt 10 évben egyetlen igényes változatot se kaptunk belőle. A premier előtt a csatorna leadott egy Making of Legend címre hallgató kulisszás filmet, amolyan kedvcsinálóként vagy alapozókent. Klikk a tovább mögé, akit érdekel a 22 perces anyag!

Tovább…

Kommentáld!

Jelenetfotók a Tóth János 2. évadból

 
Beküldte: Kanyecc 2018 March 15, 18:39-kor a(z) Kulisszák mögött témába.

Március 22-én érkezik a Tóth János 2. évadja a DunaTV­-re. Egy kisebb szünet után folytatódik a köztévé komédiája, ami rettentően hosszú lett. 52 részen vagyunk túl, ami a telenovelláknál egy normális epizódszám, nem pedig egy ilyen elképzelésnél. 6-8 epizóddal sokkal jobban működhetett volna; ezt túlhúzták, mint annak idején az FX az Anger Management-et. Azért jó látni, hogy hetente 100-150 ezer néző kitartott mellette, de azért arra is kíváncsi lennék, belőlük mennyi az, amennyi látta mind az 52-t?!

Most mutatnék néhány jelenet fotót a 2. évadhoz.

TothJanos-S2_BTW-004

(A tovább mögött folytatódik a galéria.)

Tovább…

Kommentáld!

A hét képe

 
Beküldte: Kanyecc 2018 February 16, 15:30-kor a(z) Kulisszák mögött témába.

Tegnap megmutattunk a Troy: Fall of a City promóciós fotóit, ami Trója bukásának történetét viszi a képernyőre a brit BBC és a Netflix jóvoltából. Egy kulisszás kép azonban kimaradt onnan, amit külön mutatnék meg, mert vicces. Vajon csak a szabadidejét üti el színészünk, vagy egy jelenetfelvételében játszik szerepet a szobabicikli – ami valószínűleg nincs a kameraképben?

6

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats