Prison Break – Kezdett az 5. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2017 April 29, 17:44-kor a(z) Prison Break témába.

A Prison Break meghatározó láncszeme volt a sorozatos pályafutásom kezdetének. Vele, illetve a Lost-tal és a Desperate Housewives-szal olyan trió rajtolt el a 2000-es évek közepén, amikre bátran ráhúzhatjuk a korszakalkotó jelzőt. Nála rögzült elsőként az is, hogy a back nine berendelést az írók milyen könnyedén tudják megoldani sztori szempontból. Szerintem sokunknál megvan az a jelenet, amikor Scofieldék meg akarnak szökni a Fox River Állami Fegyintézetből, azonban, amikor a zsilipet fel akarná emelni, hiba csúszik a gépezetbe. Az a hiba valójában még 9 résznyi pluszt takart. Valaki örült neki, Én személy szerint kevésbe, de beletörődtem a húzásba. Az első évadnál maradandót alkottak. Ez megkérdőjelezhetetlen. A folytatásnál már a pénzszerzés dominált – meg is látszik a minőségen, ám ettől függetlenül örültem a sorozat visszatérésének, mert bíztam, hogy visszarepítenek minket a gyökerekhez, amikor még a Prison Break egy gondosan megtervezett logikai játék volt.

Prison.Break.S05E01.WEB-DL-Rip.x264.Hun.Eng-HHD.mkv_000322068

A kezdés tagadhatatlanul korrektre sikerült. Abszolút ráéreztek az írók arra, hogy milyen tempót kell diktálniuk ahhoz, hogy egy lendületes évadnyitást könyvelhessenek el. 42 percében zajlanak az események. A részt indító összefoglaló elengedhetetlen eleme a startnak, ugyanis szükséges felfrissíteni a mi történteket. Bevallom, …a zárófilm kimaradt az életemből, azonban egy cseppet se éreztem azt, hogy hátrányban lennék. Gondosan adagolják az információkat, vannak az epizód alatt is visszacsatolások, így az írók megpróbálnak mindent a helyére tenni – ami egy olyan húzás, amit mindenképpen pozitívan él meg az ember. Mondjuk nincs más választásuk: ha nézőket szeretnének, akkor kellenek az emlékek.

A rész két szálon fut. Az elsőben T-Bag-et, talán az egyik legjobb badass karakterét veszik elő ennek a korszaknak. Kiengedik végre valahára a börtönből, azonban egy levél meglepő tartalma sokkolja. Egy rajzról vagy fotóról beszélünk, amin feltűnik az ifjú Scofield egy börtönablakban, amin kipillantva egy mecsetet láthatunk. Az eseménylavinát abszolút beindítja, fel is keresi Lincoln Burrows-t, hogy megossza a kéretlen levelét vele. Itt fűzik össze a másodikkal, majd hagyják, had teljesedjen ki mindkettő külön-külön ágon, hiszen Lincoln-nál elmarad a szívélyes fogadtatás – de hát ezt vártuk! Nincs semmi meglepő ebben. Halottnak hitt öccsének léte felkavarja.

Rohannak az írók az események mezején! Jól éreztem? Bátran vonjuk le ezt a következtetés, mert event sorozat révén sokkal kevesebb idejük lesz a sztori mesélésre, amit a nyitányban éreztettek is. Zajlottak a történések, indokolatlan időhúzós jelentről pedig be se tudok számolni, pedig kétszer néztem az 5×01-et, hogy mélyebb kritizálásba kezdhessek. Gondosan összerakták, néhol inkább azt jött át, hogy hajtja őket a tatár. Igazából a tatár jelenpillanatban Scofield volna, őt pedig – még ha az utolsó másodpercekben is, de – meg kellett mutatniuk a nézőknek, hiszen visszatért a Fox egykori zászlóhajósa. (Mellett a Blindspot-os csajnak a tetkói butaságok.)

Prison.Break.S05E01.WEB-DL-Rip.x264.Hun.Eng-HHD.mkv_002348309

A Prison Break mondanivalója nem más, mint az, hogy minden okkal történik. Kellett Lincoln-nak a fenyegetettségi helyzet, máskülönben a T-Bag által kapott rajzot elengedte volna rossz tréfa gyanánt. Jó volt újra azt látni, hogy Sarah se az a fajta újraházasodott özvegy, aki a lelkibékéjét keresi, valamint nem ismeri fel azt a fajta helyzetet, amikor ténylegesen fenyegetettségben a családja. Jól operáltak a karakterek jellemeivel. A múlt abszolút nem törlődött ki, sikerült ennyi év kihagyását követően „újraéleszteni” a karaktereket, mint ha csak hibernálták volna őket.

Egyelőre nem teljesen értem, miért akarják eltűntetni Michael-t a valóéletből. Sok kérdés merül fel, hiszen már réges-régen megölhették volna, még sem tették?! Miért? Vagy csak annyira jól eltűnt, hogy senki sem talált rá? Kétlem, legalábbis ahogy Lincoln-t lekövették, az nagyon adta magát. (A 24 eleganciáját éreztem ilyen téren.) Az egész folyamat profizmusra vall, amitől pedig a kérdéseim még nagyobb súlyt kapnak. Bízom abban, hogy nem kell sokat várni a válaszokra, tanultak az előző 2 évad gyengeségiből, és most méltó módon hozzák vissza a testvérek szabadulóművészetét a valóéletbe. Nem lesz egyszerű mutatvány, de – event jelleg révén – nincsenek is nehéz helyzetben – már ha az ötletlufit a kipukkadás fenyegeti.

Prison.Break.S05E01.WEB-DL-Rip.x264.Hun.Eng-HHD.mkv_000727719

Részemről jöhet a folytatás. Pörgős történetet kapunk régi – emlékezetes – arcokkal, akik abszolút felidézték az első etap feelingjét. Jó volt újra látni a Fox River-t, a visszakapcsolással pedig az írók jelezték felénk, hogy bizony érdemes lesz a részletekre odafigyelni, mert hiba van ott a Blindspot az NBC-nek, ahol hasonlóan a tetoválás a sztori egyik alappillére, ők előbb feltalálták a „spanyolviaszt”. Száz szónak is egy a vége… abszolút pozitívként éltem meg a felélesztését, többet kaptam a vártnál, így nem kérdéses a folytatása.

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Prison Break – 4.15 – Going Under

 
Beküldte: tess 2009 April 24, 11:05-kor a(z) Prison Break témába.

Egyre inkább azt érzem, hogy az igazi „high-concept” a Prison Break-ben tetőzött ki teljesen, mivel itt szó szerint minden okkal történik. Az előző rész kissé leült, mint már említettem és az alkotók ástak maguknak egy korrekt kis gödröt, amiből nem lesz valami könnyű kievickélni. Legalábbis ezt hittük eddig, de erre adtak most egy olyan pofont, amilyet akár minden nap el tudnék viselni többször is.

Lincoln belemegy a tábornok alkujába és Sucre-vel közösen Gretchen és Self után erednek. Ezért cserébe a tábornok megműtteti Michael-t, aki közben érdekes felfedezést tesz. Mi van akkor, ha nem minden az aminek látszik? Eközben Gretchen és Self próbálják eltűntetni a nyomaikat és megkötni az üzletet, ami nem is megy olyan könnyen…

Kezdjük mindjárt azzal, hogy egyszerűen fergetegeset alkottak az írók megint. Mekkora ötlet volt már visszahozni D.B. Coopert az 1. évadból!!! Akárki találta ki hatalmas pacsi neki. Annak meg pláne, aki kitalálta a szószerinti fordítását a részekből egészet elvnek. Egyszerűen köpni-nyelni nem tudtam és csak faltam a perceket. A megoldás végig ott volt és mi nem is figyeltünk rá. Egy laza kis szójátékból hirtelen áteveztünk a kémia világába, onnan meg a jövőbe és mindehhez egy régóta halott mellékszereplő asszisztált, akire sokan nem is emlékeznek. Mi ez, ha nem high-concept? Mi ez, ha nem IQ?

Aztán persze ott volt még a végtelenségig belénk sulykoltak azzal a bizonyos felirattal és sokkoló végkifejlettel. Az egész Cég behálózta a fiúk életét már a kezdetektől fogva és még mennyi részlet nem tisztázott. Erről még igen csak komoly bőrt lehet lehúzni, sőt ezt már jóval előbb meg kellett volna játszani. Lesznek még itt meglepetések és persze csalódások is. Itt főleg arra gondolok, hogy Lincoln kezd megbarátkozni a Céges szolgálatokkal, ami érzésem szerint jól is alakulhat. Gondjuk csak el, Michael megint rácsok mögött és megint meg kellene szöknie, de ezúttal a bátyja elől. Fergeteges lenne! Ellenben, hogy a tejfelesszájú Self és a rettenetesen idegesítő Gretchen legyen a társa már túlontúl is büdös nekem. Az meg pláne, hogy megint kezd klikkesedni a móka, hisz Mahone menekülőben, míg Sucre végleg kilépett. Sarah meg… tényleg mi van Sarah-val?

Akárhogy is, ez egy remek kis felvezetője volt a „fall finale”-nak, aminek sokkolnia kell, de rettenetesen. Nincs mese, ez a sorozat a legjobb amit eddig láttam, éppen ezért Michael szavait kell idéznem: Így nem lehet vége!

Premier: 2008/12/15
Írta: Zach Estrin
Rendezte: Karen Gaviola
Nézettség: 5,36 millió néző (18-49: 2,3 #8)
This entry has a rating of 5

1 Hozzászólás

Prison Break – 4.14 – Just Business

 
Beküldte: tess 2009 April 24, 10:41-kor a(z) Prison Break témába.

Hát végre eljött az idő, amitől annyira féltem, de valljuk be várható volt. A történet kissé leült, vagy pontosabban eljött az idő, amikor már nem a szánk íze szerint alakult. Ezen mondjuk nincs mit csodálkozni, mivel annyira túlhajtották az egészet, hogy szinte lehetetlen lett volna ezt a történetmenetet és feszültséget tartani. Szóval a szokásos gyönyörfaktor most kicsit alábbhagyott, de így sem volt okunk semminemű panaszra.

Az előző rész ugye ott ért véget, hogy Michael randira hívta Self-et, aki korrektül meg is jelent. A szokásos huzavona után aztán látszólag összefognak, de a háttérben komoly félrelépések történnek mind a két oldalon. Self a modern technikával operál, míg Michael a jó öreg Sucre-t hívja segítségül. Eközben a tábornok is gőzerővel nyomoz és erőfeszítései hamarosan eredményesek is lesznek…

A nagy probléma ezzel a résszel a történetben rejlett, bár máshol még ennek is örülnének, de hát ezen a szinten ez kissé kevés volt. Ellenben mint említettem teljesen megértem a készítőket, mivel egyszerűen ezt nem lehetett volna tovább fokozni. Hova is akarok kilyukadni? A feszültség adott volt most is, de sajnos a történetet már nem tudták annyira sűríteni, mint az előző részekben. Ennek eredményeként jöttek a szokásos bagatell húzások, amit itt nevezzünk mázlinak/a sorsnak/vagy csak szopatásnak. Gondolok itt Michael hirtelen rosszullétére, Mahone bukására, T-Bag begolyózására és még sorolhatnánk.  Lényegében ebben a részben hirtelen mindent leromboltak, amit eddig sikerült felépíteni.

Merthogy a történet eddig fergeteges volt és ebből adódóan egy idő után teljesen kiszámítható. Nagyképűen mondom ezt persze, mivel nem igaz a szó szoros értelmében. Az tiszta sor volt eddig, hogy Michael diktálja az ütemet, de az addig vezető utat homály fedte. Most viszont szó szerint kivontak mindenkit a forgalomból és behozták a szokásos véletlen faktort. Istenem, de utálom ezt! Mostantól sajnos úgy fest vége a heist-stylenak és jön a szokásos PB kumák móka.

Ellenben jöhet a kötelező agyalás is, hogy most ebből a készítők miként vágják ki magukat? Mert bizony most aztán tényleg elég rendesen maguk alatt vágták a fát. Mahone a sitten, Lincoln, T-Bag és Michael a Cégnél, Sarah depresszióban, Self meg teljesen bekattanva. Hova tovább? Ezen kívül mi volt ez a laza future spoiler a tábornok lányával? Kérdések hada ismételten, de már kevésbé életképes tálalásban. Mondom, nem győzőm hangsúlyozni, hogy ezt PB szinten kell érteni. A sorozat fergeteges, de az eddigiekhez képest most kicsit visszavettek.

Premier: 2008/12/8
Írta: Graham Roland
Rendezte: Mark Helfrich
Nézettség: 5,39 millió néző (18-49: 2,1 #11)
This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Prison Break – 4.13 – Deal Or No Deal

 
Beküldte: tess 2009 April 21, 21:40-kor a(z) Prison Break témába.

Nincs mentség, elég rendesen le vagyunk/vagyok maradva a Prison Break nézésével, de hát ez most tényleg jó. Sőt, egyenesen hulla jó! Az utolsó részt ugye még január elején veséztem ki, amikor is a sorozat eljutott ismét a csúcsra. A 4. évad sosem látott magasságokba emelkedett, még ha ezt a nézők nem is értékelik. Hiába, egy széria véghajrájában csak a notorikus fanatikusokra lehet számítani és kész!

Anno pár hónapja arra hivatkozva álltam le a Selfless után, hogy a folytatás tuti nem tud még ennél is durvábbat mutatni és azt az élményt meg ugye nem akartam elpocsékolni. Én már csak ilyen élményfüggő vagyok, ez van. Most viszont, hogy visszatért a sorozat az utolsó nagy hajrára ideje hát folytatni a nagy kedvencet, főleg hogy van talonban még pár rész.

A sztoriról csak annyit, hogy végre kiderül Self mekkora szemét és ennek fényében előbb T-Baget, majd Gretchent zsarolja meg, hogy új vevőt tudjon szerezni. Eközben a fiúkat felültetik és Lincoln a kormány kezére kerül. Azonban ezzel nincs minden veszve, hisz Self előttük is lebukik, így akár tisztázhatják is a nevüket, de ehhez mindenkinek vissza kell mennie a raktárba…

Számomra kétségtelenül a legnagyobb meglepetés az iram volt, ami egy cseppet sem lassult be. Pedig az esetek 99,99%-ban az alkotók egy ilyen súlyos rész után visszavesznek és benyomják a szép lassú adagolást. Itt szemlátomást a túladagolásban bíznak, ami eddig be is jött. Fergeteges az iram, durva a feszültség faktor, és ami a legszebb, hogy tömör a történet is. Volt idő, amikor egy ilyen sztorit 2-3 részen keresztül húztak, de itt minden a heist-stylenak megfelelően ment.

Viszont most már nem rejtették el annyira az apró kis részleteket, mint ezelőtt. Vagy ennyire ráállt az agyam? Mindenesetre jó volt nézni Self keménykedését, holott végig tudni lehetett, hogy a végén nagy leégés lesz. Fergeteges élmény volt! Sőt, ha jobban belegondolok kissé kiszámítható is volt, de most annyira a szám íze szerint írták a forgatókönyvet, hogy szavam se lehet. Tipikus példája volt ez annak, amikor a rajongókat is tisztelik a készítők nem csak a csatornafőnököt.

Persze azért így is maradt pár megválaszolatlan kérdés, no meg néhány future spoiler, amit nagyon más sorozatban nem lehet látni. Itt főleg Mahone rejtélyes eltűnésére gondolok meg persze a tábornok lányának a megingására. Utóbbiból tuti lesz valami, Mahone meg reméljük egy terv részesen. Annak kell lennie, más alternatíva nem elfogadott!

De a legszebb kétségtelenül a finálé volt, ahol bebizonyosodott, hogy bizony Michael tökös gyerek is tud lenni. Jaj, Istenem, de kevés rész zárult így! Folytatás? Naná, most azonnal, dara minden mennyiségben, mert ezt egyszerűen nézni kell!

Premier: 2008/12/1
Írta: Christian Trokey
Rendezte: Bobby Roth
Nézettség: 5,8 millió néző, (18-49-ben: 2.3 #9)
This entry has a rating of 5

Kommentáld!

Prison Break – 4.12 – Selfless

 
Beküldte: tess 2009 January 6, 18:11-kor a(z) Prison Break témába.

Premier: 2008/11/24
Írta: Kalinda Vazquez
Rendezte: Michael Switzer

Michael és a többiek megszerzik a Scylla-t, de ehhez el kell kapniuk a tábornokot is. Az egyetlen menekülési esélyük a Cég bejáratán keresztül lehetséges, amihez Sara nyújt majd támogatást, mivel elrabolta Lisa-t. Eközben Self és Trishanne kiszabadulnak Feng fogságából. A GATE-nél T-Bag lebukik, így a várakozás hirtelen fegyveres túszdrámába csap át…

Megjegyzés: Hmmm… izé… nem találok szavakat. Ez egyszerűen hihetetlen menet volt, ami egy nem mindennapi élménnyel ajándékozott meg. Nálam most a PB eddig mindenidők legjobb sorozata, a rész meg hát… szóval tudjátok. Ilyen szintű feszültség gerjesztést és történettömörítést nem mostanában láttam. És ami a legszebb, hogy nem kellett még magyarázat sem hozzá, totál egyértelmű volt minden, mégis sokkoló. Szép volt fiúk!

Ha valamelyest bele akarnék menni a részletekbe, akkor azt mondanám, hogy eljött az idő, amire már szerintem egy jó ideje várunk. Végre nem mások dirigáltak, végre nem kellett menekülni, végre az történt, amit Michael mondott. Pont, mint a régi szép időkben. Ez már annyira hiányzott nekem, mint egy pohár hideg víz. Arról nem is beszélve, hogy hirtelen mekkorát fordult a világ. Hirtelen minden stílusos lett, egyszerűen lüktetett a heist style. Sőt összességében most végre mindenki megtanulhatta mi is az a „heist”.

Egyedül talán az volt a bosszantó, ahogyan az egész finálét felvezették. Hirtelen minden túl szép lett, túl sok jó dolog történt, így mindenki valami drasztikusra számított. Ez persze be is következett, de ez szerintem már nézőpont és megítélés kérdése. Nem lőném le a poént, bár a rész címe szerintem sokatmondó, meg bizonyos szinten számítani is lehetett rá, de ettől függetlenül ütött.

Folytatás? Naná, de nem egyből. Tavaszig van még idő bőven a pótlásra, meg aztán ezt az élményt emészteni kell. Nem akarom magam áltatni, de félek a folytatás már koránt sem lesz ennyire ütős, így most pár napra jegelem a sorozatot. Feltéve ha bírom. Na, most lenne jó heti szinten tolni az egészet.

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

Prison Break – 4.11 – Quite Riot

 
Beküldte: tess 2009 January 6, 15:39-kor a(z) Prison Break témába.

Premier: 2008/11/17
Írta: Seth Hoffman
Rendezte: Kevin Hooks

Gretchen nem tudja szállítani a tábornok kártyáját, így Michael nem megy kórházba, hanem a többiekkel tart és megkezdik a behatolást a Cég épületébe. Eközben T-Bag közli a hírt Gretchen-nel Trishanne-ről, aki Feng-től kér segítséget. A tábornok egyre inkább hajtja az embereit, hogy a Scylla minél előbb biztonságba kerülhessen…

Megjegyzés: És végre eljött az idő, amikor azt mondhatom minden fenntartás nélkül, hogy a sorozat hozza az 1. évad szintjét. Vége a lejtmenetek sokaságának, végre beérett a fanatizmus és a rajongás, ugyanis megint öröm Prison Break-et nézni. 

A történet most nem volt túlzottan agyafúrt, de itt nem is erre mentek rá a fejesek. Sokkal inkább a feszültséggenerálásra, ami valami hihetetlen jól sikerült. Én ennyire még az életben nem szorítottam emberek! Szabályosan azt vettem észre, hogy levegőt sem veszek, amikor Michael-ék behatoltak. Aztán jött Sucre hibája és meg eldobtam az agyam ijedtemben. Totál kiszámítható volt így visszagondolva, de egyszerűen beszippantott a sorozat és kész.

Amikor meg elékezett a finálé, hát az maga volt a totális depresszió. Olyan, mintha a drogostól megvonnák a szert. Ha ezt heti lebontásban nézném tuti eldurrant volna már az agyam, de így… nincs mit tenni jöhet a folytatás. Nem érdekelnek a napi rutinok, a betervezett programok. Akarom és kész! Azt hiszem ez a függőség.

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

Prison Break – 4.10 – The Legend

 
Beküldte: tess 2009 January 6, 15:20-kor a(z) Prison Break témába.

Premier: 2008/11/10
Írta: Karyn Usher
Rendezte: Dwight Little

Gretchen átadja Michael-éknek a hiányzó oldalakat, melyek a Scylla-hoz vezető végső utat mutatják meg. Azonban a tervrajz igen csak zagyvaságnak tűnik, de szerencsére kiderül, hogy egy David Baker nevezetű férfi tudna segíteni a problémákon. Mahone nyomban útnak is indul begyűjteni a férfit, miközben Sara és Michael a kórházba mennek. Sucre és Lincoln pedig tovább folytatják a munkát, ami egy aknamezőn ér véget…

Megjegyzés: Ahogy várható volt a folytatás cseppet sem ütött akkorát, mint az előző rész, de hát ez nem meglepő. Hiába, nem lehet minden részben kinyírni egy főszereplőt. Ellenben a feszültség maradt a régi, bár ismételten az alapozás került előtérbe.

Ez mondjuk köszönhető annak is, hogy egyszerre több szál is futott, melyre nem igazán volt idő maximálisan. Egyedül talán T-Bag gyanakvása kapott értelmes kidolgozást, mely Trishanne elszólásából eredeztethető. Sejtettem én, hogy a csaj nem potyára van a sorozatban, de ez azért már sokkoló volt. És sajnos, most nem a pozitív oldalról. Trishanne mint ügynök, na ne már! Szerintem a készítők kezdenek egyre jobban betépni, mivel már mindenki szövetkezett mindenkivel. Ezek után ember legyen a talpán, aki átlátja mindezt.

Persze a fináléban megint sokkoltak a készítők, bár ez most csak felemás érzelmeket váltott ki nálam. Amennyire szórakoztató volt, annyira erőltetett is. Így aztán megint ott vagyunk, ahol a part szakad.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Prison Break – 4.09 – Greatness Achieved

 
Beküldte: tess 2009 January 4, 0:16-kor a(z) Prison Break témába.

Premier: 2008/11/3
Írta: Nick Santora
Rendezte: Jesse Bochco

Michael-ék a GATE-nél vannak és próbálnak minél előrébb jutni a Whistler által eltervezett úton. T-Bag közben fedezi a csapatot, de nem várt események jönnek közbe. Visszatér ugyanis a főnök, valamint megjelennek a rendőrök is, akik az egyik eltűnt alkalmazott után nyomoznak. Eközben Self Mahone-t próbálja meg leszerelni, hogy ne ölje meg egyből Wyatt-et, hanem előtte még tudják a hasznukra fordítani a férfit. Gretchen önálló lépéseket tesz és felkeresi a tábornokot…

Megjegyzés: Na, most vagyok ott, hogy bűn lenne folytatni a sorozatot, de most pont nem a negatív oldala miatt. Ellenkezőleg, ez a rész annyira ütött, hogy a folytatás csak szarabb lehet ennél. Azt meg ugye kinek a gyomra veszi be?

Merthogy a rész rég nem látott magasságokba emelte a szériát. Ez színvonalra tényleg ott volt, mint az 1. évad húzósabb részei. Egyszerűen megszámolni sem tudom hányszor állt meg bennem az ütő, hihetetlen izgalmak voltak végig. Ha a Lost forradalmasította a történetvezetést a sorozatok világában, akkor a Prison Break a feszültség generálást vitte tökélyre. És akkor hol van még a sztori?

Kész vendetta volt ez kérem, egy olyan momentum, amire már egy ideje vártunk. Bizony Wyatt és Mahone közös ügyéről van szó. Eddig ugye semmi konkrétabb leszámolás nem volt, mert hirtelen mindenki szövetkezett mindenkivel, majd a szövetségesek idővel relatíve társak lettek. Itt viszont ez nem volt. Helyette inkább a nyers férfias düh uralkodott. Végre!

Aztán ott volt még Michael rosszulléte, amit okosan felépítettek pár rész alatt. Jó persze a óz orrvérzés már pár évad óta megvan, de akkor is. Kíváncsian várom, mit hoznak ki belőle? Mint ahogyan Sarah orvosi mentalitására is kíváncsi vagyok. Nem nagyon volt lelkes ugyanis, hogy Mahone-t és Wyatt-et egyedül kellett hagynia.

Eddig ez mondjuk egy tipikus 4. évados PB értékelés lenne, de ami ezután jött, na az tényleg meredek volt. Szóval ez most mocskosul nagy spoiler lesz, tehát ha tényleg koppanni akarsz, akkor eszed ágába ne jusson folytatni az olvasást.

SPOILER veszély:

Gretchen és a tábornok szeretők vagy mi. WTF!!! Na, ez totál kicsinált! Egyszerűen nem tudok mit kezdeni az infóval, letaglózott és kész. Ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy Gretchen a 3 oldal közül kinek a pártján áll. És amikor azt hittem, hogy ez a csúcs, ez a vég, akkor bizony jött a finálé. Olyan áldozatot kaptunk, amit egyszerűen nem akartam elhinni. Bellick a jelek szerint elment örökre! Tudom, hogy nem volt a kedvenc karakterem, sőt sokaknak nem volt. Főleg borzalmas volt az a bődületes lejtmenete a 3. évadban, amikor gond nélkül kiírtam volna, de most… Valahogy benne volt a csapatban, ténylegesen is családtag volt. Erre kiírják! Na persze még nem tudni, hogy valóban, vagy csak én nem tudom, de ez akkor is sokkolt. Pedig végig ott volt az orrunk előtt a felvezetése, de mégsem esett le. Mindenesetre lesz, ami lesz, de ez tényleg szép volt Bellick. Szép volt Wade Williams! 5/5

This entry has a rating of 5

3 Hozzászólás

Prison Break – 4.08 – The Price

 
Beküldte: tess 2008 December 28, 20:31-kor a(z) Prison Break témába.

Premier: 2008/10/20
Írta: Graham Roland
Rendezte: Bobby Roth

Glenn Las Vegas-i hibájának hála a csapat radikális lépésekre szánja el magát, hogy megszerezzék az utolsó kártyát, ami ráadásul a tábornoknál van. Az ügyből viszont teljesen kizárják Glennt, aki valahogyan felveszi a kapcsolatot Wyatt-tel és árulóvá válik. Közben Gretchen találkozni akar Sarah-val, hogy tisztázzák a múltban történteket. T-Bag ismét bajba kerül, amikor megjelennek a kínaiak…

Megjegyzés: Erről van, itt szó kérem! A történet dübörög, a feszültség az egeket vagdalja, és ami a legszebb, nincsenek hajtépő ötletek és cliffhangerek. Most vagy csökkent a hype részemről, így alacsonyabbak lettek az elvárásaim, vagy az alkotók végre magukra találtak. Mindenesetre ez tényleg jó volt, sőt egyre jobb lesz!

Bár az igazat megvallva nem tudtam mit kezdeni ezzel a sok flashback betéttel, melyek valamelyest kitöltötték az űrt, de kétlem, hogy mostanság fontos szerepük lenne. Lincolc története tuti időkitöltés volt, ellenben Sarah és Gretchen még simán megérne egy misét.

Ami viszont mindenképpen ütött az az akció és a pörgés volt. Végérvényesen is két akciót láttunk. Volt ugye a tábornok leszerelési kísérlete és persze Glenn becserkészése. Amúgy az alkotók jól tették, hogy menesztették a karakterét, mivel uncsi és felületes is volt.

A 40 percnyi folyamatos pörgés mellett persze volt itt idő az építkezésre is, mely igen csak bizarr kapcsolathálót eredményezett a végére. Trishanne és T-Bag mondjuk, kissé merek a számomra, főleg hogy elég sok mindent akarnak elhitetni velem. Aztán ott vannak a kínaiak és Gretchen is, no meg persze a tábornok és a csapata. Érzésem szerint ott sincs minden rendben. De ami a legjobban foglalkoztat, mi a fene valójában a Scylla? Kérdések hada ismét, de már messze nem olyan szinten, mint mondjuk 1 éve. Kezd, a sorozat feltámadni csókolom.

This entry has a rating of 5

1 Hozzászólás

Prison Break – 4.07 – Five The Hard Way

 
Beküldte: tess 2008 December 28, 20:13-kor a(z) Prison Break témába.

Premier: 2008/10/6
Írta: Christian Trokey
Rendezte: Garry A. Brown

A csapat kettéválik, amikor tudomást szereznek T-Bag-ről. Mahone, Bellick és Michael foglalkoznak az üggyel miközben a többiek Las Vegas-ban próbálják begyűjteni a következő kártyát. Közben T-Bag-et elfogja Gretchen és közös munkára kényszeríti. Kettejük együttműködésének hála Michael-ék fogságba esnek. Self kezd beparázni Wyatt miatt, így a menekülés helyett inkább a kezébe veszi a dolgokat. Közben Vegas-ban is folynak az események, ahol Sucre hozzáállásán áll vagy bukik minden…

Megjegyzés: Milyen régen is volt már, hogy utoljára PB részt néztem, de ez egy cseppet sem látszott, hisz a sorozat jó 2 perc után teljesen beszippantott. Hiába, fanfavorit a cucc még akkor is, ha mostanság kissé nem a szám íze szerint alakult a történet. De azt mondom megérte vári, mert ez a mostani rész most tényleg ütött.

Kezdjük mindjárt azzal, hogy végre tényleg több szálon futott a történet. Meg se tudom számolni mennyi lényeges momentum volt, amire majd idővel gondolom, építkeznek is. Meg aztán nagy ötlet volt kettéválasztani a csapatot is. Mindegyik oldalon volt izgalom, így a feszültség most tényleg tapintható volt. Pont mint a régi szép időkben.

Egyedül talán csak némi erőltetést Self karakterében láttam. Olyan mintha a készítők nem tudnák eldönteni, hogy ez most szükség van rá vagy sem. Mindenesetre a tábornokkal való beszélgetése egyszerre volt idegesítő és tanulságos is. Érzésem szerint tuti lefizetik, de majd kiderül. A másik ilyen nyögvenyelős szitu Glenn volt meg a pénzéhsége. Jó tudom, hogy pont az utolsó kártya előtt kell megcsavarni az egészet, de ez akkor is gagyi húzás volt. Meg mi az, hogy nem lopják vissza a kütyüt? Országokat átszelő összeesküvésben mindent megtesznek, de egy szaros biztonsági főnöktől meg beszarnak. Nevetséges.

Ami viszont mindenképpen pozitívum volt az Gretchen visszahozása. A csaj keményebb, mint valaha és méh T-Bag-gel is megtalálták a közös nevezőt. A finálé meg egy az egyben ütött. Frappáns lesz a folytatás remélhetőleg, amit már várok. Főleg hogy daráláson van a cucc, mivel ezt heti lebontásban nem lehetne kibírni. 

Amúgy meg nem tudom kinek tűnt fel, hogy szerepelt a részben Jude Ciccolella is, aki a 24-ben volt Mike Novick, Palmer legfőbb tanácsadója.  A pali fergetegesen jól alakított, az a csavar meg Sucre-val tényleg impozáns volt.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats