Private Practice – 3. évad kezdés

 
Beküldte: Kanyecc 2009 October 8, 16:13-kor a(z) Private Practice témába.

Ha már az anyasorozattal nem vagyok kibékülve, akkor legalább a Private Practice-nak adjak egy kis esélyt azzal, hogy megnézem, mit hoztak össze a harmadik évadra. Vakon pillantottam bele a folytatásba, hiszen az első évad után félre tettem jó mélyre. Igazából semmi késztetést nem éreztem afelé, hogy most én elővegyem és tartósan rákapjak. Valahogy Addison nekem kevés. Az ABC vele akarja összepárosítani a kórházas sorozatok legkirályabb „műtős nénije” címet. Nem véletlenül kapott külön koncepciót a Grey’s Anatomy sztrája.

24cddc88e4d643447c7eb05a190d5757[1]

(És itt álljunk meg egy kicsit. Azért untam ár a PP-re, mert a karakterek orbitálisan klisések. Lerí róluk, hogy ki-kivel fog kavarni. Mi a következő lépés. Adott egy szűk baráti társaság, ahol mindenkinek megvan a helye. Nincs semmi kiugrás, nincs semmi WTF! Az esetek snasszak és folytathatnám…)

Most a múltat félre teszem, mert sokak szerint magára talált a második évadra, amelybe elvileg olyan eseteket vittek bele, ami a terhességre, a mesterséges megtermékenyítésre játszik rá. Mindez nem véletlen, hiszen Violet-re épült a szezonfinálé és az évadnyitó epizód is. A lecke fel volt adva. Kellett egy bazi nagy cliffhanger, amit sikerült összehozniuk. Lestünk, mint boci az új kapura. (…mert azért a fináléra mégis be kellett neveznem.)

Külön pozitívumként könyvelődött el bennem, hogy végre kezdtek valamit Dell-lel. Szerencsétlen fiú az első évadban csak volt és volt. (Ezt láttam, erre hivatkozom. Sorry az egyhangúságért.) Most viszont mit látok. Felnőtt. Végre összeszedettebb lett a karakter. Jó volt látni az aggódó képét, még ha kicsit a régi énjére is emlékeztetett.

ee303fcb8eb4c63950de9996642ff1d5[1]

Tehát. A harmadik évad cold openjében próbáltak a készítők felültetni bennünket. Gondoltátok volna? Hogy a francba ne, hiszen pont erről beszéltem fentebb. Túlságosan klisés – még mindig – a sorozat, ezért nem is hittem a szememnek, inkább vártam a fordulatot, mert olyan nincs, hogy egy főszereplőt a tudtom nélkül* írjanak ki a sorozatból. Az ominózus jelenet természetesen a temetéses volt. Ki lehet a koporsóban? – Egyedül ez a kérdés foglalkoztatott, merthogy Violet nem, abban is 100%-osan biztos voltam.

A drámát fenntartották az egész rész alatt. Bár néha erőltetettnek éreztem egy-egy jelenetet, gondolok itt: az „Én vagyok az apa!” jelenetre, amivel csak a nézőket idegesítették, vagy amikor Addison foggal-körömmel ragaszkodott a babaműtéséhez, mert csak ő képes a kórház legnagyobb eseteit levezényelni.

Nálam mégsem itt ásták el magukat. Hanem ezzel az idegesítő flashback-ezéssel, amivel az őrületbe kergettek. Egy képkocka a jelenből, egy másik a múltból, majd ismételjük meg ezt még 5-ször, hogy Kanyecc ideire menjük.

Végülis az évadnyitás remekre sikerült, ha egy divat PP néző szemével nézem, mert a cliffhanger megoldódott. Minden kérdésre megkaptuk a választ. A temetős részben igazunk lett. A baba az anyjához visszakerült. És senki se halt meg. Kigondolta volna, hogy ilyen happy endet kapunk a végére… HÁT ÉN! Ezért is vetem meg, mert mindenegyes mozzanata kiszámítható. Semmi élvezet, semmi izgalom. Mondhatni, arra volt jó a 3×01-es rész, hogy befejezzék azt, amit az előző évadban félbehagytak. Felkeltsék a nézők figyelmét egy epizód erejére.

Hogyan tovább? – tehetnénk fel jogosan a kérdést, mert ez így nagyon gyenge volt. Ha az írók között ültem volna, minimum elcsúsztattam volna az egyikük „felébredését”. Mire fel ez a nagy sietség. Még a végén megérjük, hogy 3×02-es részre Violet felépül, esetleg dolgoznik is. Na az kéne néplázítónak. (Tuti ez lesz!)

* Ha az ember sok hírmorzsát ír, akkor önkénytelenül olyan hírbe is belefuthat, amelyben megannyi spoilert lapul.
Premier: 2009/10/01
Írta: Shonda Rhimes, Jon Cowan, Robert Rovner
Rendezte: Mark Tinker
Nézettség: 11.50 millió (4.5, #2)
This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Private Practice – 1.07 – In Which Sam Gets Taken For A Ride

 
Beküldte: Kanyecc 2008 September 7, 2:13-kor a(z) Private Practice témába.


Premier: 2007/11/14
Írta: Emily Halpern
Rendezte: Jeff Melman

Sam-et egyik betege házhoz hívja. Mikor megérkezik a megadott címre, azt hiszi rossz helyen jár, de nem. Egy vegyesboltba hívták, ahol egy lőtt férfit kell ellátnia, miközben a rabló egy terhes anyuka, akinek éppen elfolyt a magzatvize. Addison és Pete egy tapasztalatlan anyukának segít hagyományos módon világra hozni újszülöttjét, kinek férje szolgálatközben halt meg. Dell és Naomi páciense teljesen kibukik, mikor megtudja, hogy ismételten fia született…

Megjegyzés: Ká-ó vagyok. Eszmélten jó rész lehetett volna, csak éppen tudtam az egész végkimenetelét, azaz túl kiszámítható volt az elejétől kezdve. Természetesen a készítők próbáltak belevinni némi csavart, hol ott nem kellett volna. Néha az egyszerűség a legjobb gyógyír az egészre. Úgy tűnik, soha sem fogom megszeretni ezt a sorozatot. Nyugika, nem vagyok egyedül ezzel a helyzettel. A mostani epizód középpontjában a családalapítás volt, ami valljuk be: nem a házasságnál kezdődik, hanem a közös gyermek megszületésekor.

Tehát kaptunk egy hármasszülést, mint kiderült a fenti ismertetőből. Nekem tetszett volna, ha nem keverik bele az érzelmeiket a doktorok. Mire gondolok? A kezdés már jól indult Pete és Addison közösen a konyhában, ahol Dell rajta kapja őket vadcsókolózás közepette, az esti szexet megbeszélve. A másik szálon Violet és Cooper-t emelném ki. Végre a csajszi rávette magát egy alkalmi szexre, ami úgye nem sok kötöttséggel jár. Egyből belement, csak éppen nem tudta mire vállalkozik. Ekkor tudtam, hogy a végére mindkét szálon valakinek inába szál a bátorsága és visszakozik.

Mikor lehetett mindezt tudni, ténylegesen?! A készítők belekeverték ezt a hármasszüléses felállás. Azaz az alkalmi szexet szembesítették az elkötelezettel, amit általában az igazival szokás csinálni, valós érzelmek mellett. Biztos voltam benne, hogy Cooper nem fog belemenni, mert nem titok mit érez iránta. Nem lenne hozzá mersze, mert azzal mindent lerombolna. Mint kiderült visszakozott, de legalább látta meztelenül, amit mi sajnos nem.

Addison és Pete kifogott egy olyan anyukát, akinek férje szolgálatteljesítés közben meghalt. Előző részek valamelyikében volt szó Pete-ről, aki éppen gyászolta feleségét. Szinte biztos volt, hogy valamilyen módon ki fog ez az eset hatni esti kalandozására. Dell most sem hagyott minket cserben. Megmutatta mennyire otthon mozog a nővérkedésben.

Tetszeni tetszett. Vártam a nagy összejöveteleket, de megint elhalasztották. Soha sem jön újra össze mind a három pár. Vagy mégis? Gondolok itt Naomi-ra és Sam-re, akiket a végén a dráma túszejtés igen közel hozta egymást.

Track list:
Say It’s Possible by Terra Naomi
You’ll Come Around by Monkey
Prelude by The Cinematic Orchestra
Good Thing by Fine Young Cannibals
You Have Been Loved
by Sia
A Place We Used To Know by Tim Myers

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Private Practice – 1.06 – In Which Charlotte Goes Down the Rabbit Hole

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 31, 21:33-kor a(z) Private Practice témába.


Premier: 2007/10/31
Írta: Jenna Bans
Rendezte: David Solomon

Charlotte, mint páciens keresi fel a magánpraxist, azonbelül Pete-t, mivel alvászavarban szenved, és ez gátolja a munkájában. Coopernek szembe kell szállnia kollégája, Sam nézeteivel, mivel a jelek szerint egyik szkerózis multiplex-ben szenvedő betege bántalmazza tinédzser lányát. Naomi újra elkezd randizgatni. Közben Addison-nal vizsgált egy házaspárt, akiknek a jelek szerint: nem lehet gyermekük. Nem meddőség áll a háttérben, hanem egy örökletes betegség, ami által már csak évei vannak…

Megjegyzés: A család! – Mi a frászra utalok ezzel? Az előző epizódban feltűnt, hogy minden egyes résznek van valami mondani valója. Ennek ez volna. Önmagában nem tudnám eldönteni, mire gondolja. Mindjárt elmesélem. Egyébként látszólag kezd magára találni a sorozat. Végre a szerelmi szálak sem merülnek el a gondok közepette. Ezzel szemben, lenne mit javítani, de a mozgolódást értékeljük. Lássuk, melyek voltak ezek.

Tehát családcentrikus epizód. Ne tessék minden esettben ugyan arra gondolni! Charlotte felkeresi Pete-et, mivel alvászavarban szenved. Ennek hatására elfelejt szavakat, már pedig így nem dolgozhat, mert különben megkérdőjeleznék józan ítélőképességét. Cselekednie kell, de nem könnyű esett. Kiderül róla, hogy olyan családban nőtt fel, melyben a szeretet, az érzéseket, nem igazán mutatták. Erre Violet segítségével jönnek rá. Persze sejthettük volna, mivel minden megmozdulása, beszólása egy újabb gúnyolódásnak adott utat. Tipikusan az a karakter, aki kőkeményen nő képében él bennünk, közben egy érző lélek.

Addison-ék kifognak egy érdekes esetett, páciens. Angie és párja, lehetséges meddőség miatt keresi fel őket. A vizsgálatok negatívak mindkettőjüknél. Ez még semmi. Közben kiderül, hogy nem szeretne gyereket a nő, mivel gyógyítatlan betegségben szenvedhet. A vizsgálatok eredményei alátámasztják elméletét, de mit sem ér az élet egy gondos odafigyelő nélkül.

Pozitívumként emelném ki Naomit. Újra elkezdett randizgatni. A felállás roppant érdekes. Voltak utalgatások az előző rész/részekben, de nekem nem esett le a tantusz. Dell állhat a képben. Ez minden megmagyarázna. Már ami Sam felháborodását eredményezte, egyik beszólását követően. Most vagy elaludtam a lényeges részt, vagy konkrétan nem mondták ki, hogy kettőjük között lenne valami. Meg nem mondom. Addison és Pete kapcsolata is, mintha újabb szintre lépett volna, de csak mintha. Elcsattant egy csók, de Addison néni csak játszadozik. Nem akarja elkötelezni – egyelőre – magát, de biztosra akar menni. Cooper és Violet kapcsolata, amolyan semmilyen. Jöhetne az a várva várt csók, mert kikészülők.

Pluszba egy fél értékkel megelőlegezném neki a mozgolódását, de tartom magam az előzőekhez. Ha nem volna a GA-spinoffja tutira cancel-t kapott volna az első pár részt követően. Mindenképpen végig fogom nézni, ha már belekezdtem. Nem akarom elpocsékolni rá az időm, de nagyon úgy tűnik, hogy azt csinálom.

Track list:
Turn My TV On by Van Hunt
Lord, How Long? by Tom McRae
All We Are by Matt Nathanson

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Private Practice – 1.05 – In Which Addison Finds a Showerhead

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 30, 23:49-kor a(z) Private Practice témába.


Premier: 2007/10/24
Írta: Marti Noxon, Shonda Rhimes
Rendezte: Julie Anne Robinson

Addison nem bírja kiverni a fejéből Pete-et. Állandóan vele álmodik, melyet pletykás barátnőinek is kikotyog. Maya azzal keresi fel, hogy feltehetően nemi betegséget kapott el. Nem tudja mitévő legyen, hiszen az orvosi titoktartás köti, de még is csak Naomi lányáról van szó. Cooper már-már lendületbe volna Violet-nél, azonban felbukkan Alan, aki teljesen elcsavarja fejét. Dell belevág a nőgyógyászatba, azonban koránt sem úgy működik minden, ahogyan azt a próbák során véghezvitte…

Megjegyzés: Eljutottam az évad feléig. Példát statuálok. Amolyan „kényszerdarálásnak” vetettem alá magam. Most hallasz először róla? Nálam megszokott dolog. Akkor szoktam beiktatni, amikor kíváncsi vagyok egy adott sorozatra, viszont az elején a színvonal az elvárásaink/elvárasaim alatt teljesít. Szerencsére félúton, mintha kezdene magára találni, ami jócskán ráfér. Mindegyik főszereplő nagyon bejön, inkább a történettel volnának gondjaim és azzal a bizonyos: „már megint kaptunk egy-két különleges esetet” felállással, ami teljesmértékben áthatja az egész történetét.

Most vettem észre, hogy minden epizódnak van valami mondani valója. (Tapsot nekem!:) Noha megszokott sémáról lenne szó, tehát gondolnom kellett volna rá már a kezdetekben. Aki látta, annak hamar leeshet az egész, hiszen a szex került középpontban. Elsőként Addison álmaival kezdődött minden, amelyben ott volt álmai pasija, azaz Pete, akivel csak nem akarja olyan könnyedén újra összeszűrni a levet. Kár, pedig nagyon élvezném a felállást.

Másodjára Maya barátnőjének a lehetséges nemi betegsége, amit magára kellett vállalnia. Ismételten a szex, hiszen ilyen betegség csak védekezés hiánya mellett léphet fel. (Itt ragadjunk le egy pár mondat erejére.) „XY- kromoszóma volnék”, ezért a nőgyógyászatot csak távolból ismerem, azonban annyit sejthettek volna a leánykák, hogy egy ilyen komolynak hangzó – tehát hétköznapi nyelvben nem hallott – betegségnél: előzetes vizsgálatokat hajtanak végre és nem csak úgy felírnak gyógyszereket, a két szép szemünkért. Tudom, ez csak egy sorozat, ahol a tudatlanság uralkodik 13 éves korában, de ne süllyesszük a színvonalat le.

Harmadszorra Alan felbukkanása jelentette a szex-et szemünkben. Tudom, nem történt semmi, de Violet és közte annál több. Leányzónk még mindig fülig szerelmes bele. Tipikus felállás következhet, azaz legyünk csak barátok, aztán később visszahódítalak. Csak akkor lép fel a probléma, ha az újjal a közös nagycsaládos életet tervezik. Újra pofára esik szegényke. Itt kell egyetértenem Cooper-rel, miszerint mindig hozzá megy elpanaszolni bánatát. Utóbbi részéről kaptunk egy átlagos mellékvágányt, ahol egy futó kapott helyet. Szintén badarságnak találom, hogy egy Olimpiai selejtezőt az este/éjszaka alatt rendeznének meg. Másfelől ne feledjük ki Dell nőgyógyász-pályafutását se. Chris Lowell karaktere mindig színt tud vinni a sorozatba, szerepeljen bármilyen jelentben. Végezetül Violet páciense, akit majdnem bántalmaztak.

Értékbeli változás nem történt az előző epizódhoz képest. Tartja a szintjét. Talán, mintha magára talált volna, de nem akarom elkiabálni, mert csak sírás lenne, az öröm vége. Most viszont tovább kellene építeni a különböző szerelmi kapcsolatokat, mert a végtelenségig nem húzhatják el. Egyszer úgy is szóba kell hozniuk az újabb szinteket.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Private Practice – 1.04 – In Which Addison Has a Very Casual Get Together

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 30, 22:22-kor a(z) Private Practice témába.


Premier: 2007/10/17
Írta: Andrea Newman
Rendezte: Arvin Brown

Addison party-t csinálna a kollégákkal otthonában, azonban valamiért mindenki elfelejt visszajelezni neki, amitől kiakad. Ezt az állapotát tovább tetőzi egy titok, melynek gondolatára Dell vezeti rá. Violet jól megvan mindaddig, míg fel nem bukkan Naomi-nál Cammi-t, ex-pasijának jelenlegi nője. Cooper egy tinédzsert kezel, akinek látszólag semmi baja, viszont elcsavarta a fejét az a bizonyos „vakszerelem”…

Megjegyzés: Esélylatolgatásokkal hagyjunk fel. Megkapta a második évadjára szóló berendelését, ami napról napra egyre közelebb. Ezzel a tudattal próbálom magammal megértetni a felállást. Oké a PP-ben van valami, ami mindenképpen odaültet a képernyő elé. Mivel nem vagyok Grey’s Anatomy-rajongó, sőt az első évad harmadik részét sem tudtam végig nézni, így nehezen keresném – találomra – a titoknyitját benne. Magamra vagyok utalva. Szerencsére nem adtam neki kaszát, inkább folytattam, mint az oly sokszor szoktam. Meglepetésemre, nem vettek vissza a szerelmi mércéből, de a viccesebb megmozdulásokat jelenesettben: tudtam értékelni.

Ilyen volt Addison bulija, amire senki nem jelezte az ottlétét. Kicsit kínos lehet. Vannak a munkatársak, akik a téma hallatán mindig más irányba terelik a szót, ezzel kibújva az egyenes válaszadás alól. Az elején roppantul mókása sikerültek, ezek a jelenetek, de amikor változott a felállás, azaz vérre ment az egész, akkor szalad el a szekér alóluk. Turner mellékszála, valamelyest helyre rakta a dolgokat, mert tényleg sikerült egy egyedi esetet kifognia. – erre a megjegyzésre később – azaz lejjebb – visszatérek.

Számomra az epizód legnagyobb jelenete az volt, amikor Violet és Copper meglátta Cammi-t feltűnni Naomi irodájában. Utóbbi, úgy a mendő anyukáknak nyújt vigaszt, valamint több száz dollár ellenében esélyt egy olyan terhességre, melynek kihordása minimális %-k mellett sikerül. Reális viszonyítási alapot nem tudok mondani, viszont Violet-nek beleültetik a bogarat a fülébe és kíváncsisága határtalan lesz, de emellé társul a megtartoztatása, ami a „jobb tudatlanság” összképében nyilvánul ki. Persze mi sejtjük, hogy ez csak egy állapot.

Szerelmi szálak ide vagy oda. Most a készítők megleptek bennünket egy igen egyedik esettel. (Fenti gondolatmenetet folytatnám.) Nem furcsa nektek valami? Ebbe a magánklinikába csak olyan betegek járnak, akik nem éppen hétköznapi problémák megoldását „keresik”! …de nem? Komolyan, egy influenzás beteget nem kezeltek vagy szénanáthában szenvedőt. Mindig valami extrém jön a képbe, melynek megoldásaira az orvosi lexikonok apróbetűs bekezdéseinél lehet jobbik esettben megtalálni. Vannak ennél egyedibb esetek, mint a most következő! Pete-nek egy ájulásos öregembert kell megmentenie, míg Coopernek a vakszerelem ellen kell hadjáratot indítania. Reménytelen felállások, de egyszer a megoldás orvosolva lesz. Ahogyan Dell nőgyógyászati tehetsége.

Az előző epizódnál fényévekkel jobb. Volt benne buzgóság, szerelem és nem utolsó sorban humor, ami nagyon feldobta nálam az összképet. Innentől a sorozat már csak padlót foghat. Folytatni folytatom, már csak a csajok miatt, hiszen ez valójában egy Született feleségek magánpraxisa. Örült hasonlat, de a Született nyomozók után nem annyira.

This entry has a rating of 2

1 Hozzászólás

Private Practice – 1.03 – In Which Addison Finds the Magic

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 30, 21:27-kor a(z) Private Practice témába.


Premier: 2007/10/10
Írta: Shonda Rhimes, Marti Noxon
Rendezte: Mark Tinker

Addison és Pete közösen kezelnek egy házaspárt, akik nem régen házasodtak. A nászútjukat, azonban későbbre kell halasztaniuk, mivel a 34 éves nőnek szexuális problémái adódnak meglévő szüzességéből. Dell nagyanyja csoki tortáival keresi a bevágódást a csajoknál. Cooper kifog egy különleges betegség-tűnetet négy fiatal kislánynál. Violet megpróbálja meggyőzni egyik páciensét, hogy hagyja el hazug feleségét…

Megjegyzés: Doktor Addison-nal még mindig hadilábon állok. Egyszerűen nem tudok: egyről a kettőre jutni vele. Cancel-t adni nem akarok, mert annyira nem rémes, mint egy Brothers & Sisters – csak mondtam egy be nem jött drámapilotot a csatorna kínálatából –, viszont meg sem közelít egy – bivalyerős – Dirty Sexy Money-t. Annyira kiszámíthatóak az egyes jelenetei, hogy már elveszti a „varázsát”. Használjuk a szót, hiszen a csajok ebben a részben a „magic”-ket keresték. Hát ezzel nem voltak egyedül. Próbáltam feltérképezni a közel jövő eseményeit, de valahogy lefulladt az agyam, inkább nézzük meg: Mit kaptunk újfent.

Pont itt kattant el az agytekervényem! (…) Semmit. Pete életében egy fontos időszak érkezett el. Meghalt feleségének évfordulója, hogy egészen pontos legyek. Addison-nal marják egymást. Miután Montgomery-kisasszony nem tud minderről semmit sem, így nyugodt szívvel és lélekkel „eszi” imádott, ám titkolt szerelmének pici szívét. Igen, az a csók áll a háttérbe már sokadszorra. Kérdem én: Erről fog szólni kettőjük kapcsolata az első évadba, talán a folytatásban? – Nagyon úgy tűnik. Van egy olyan érzésem, hogy emiatt kapja meg a kaszát, mert hagyján a jó orvosi ügyek, ez így nem frankó.

Hagyjuk őket, hátha másutt jobb a felállás. Francokat. Violet padlón van elhagyott pasija miatt. Titokban az üzenetrögzítőjét hallgatja újra és újra. Cooper tud minderről, de szavai falat fognak. Ekkor találja meg önmagát egyik férfi páciensében, aki el szeretné hagyni feleségét, de csak nem tudja. Többször elpróbálják a felállást, majd kivitelezik. A problémamentesség, azaz a happy end-es szakítást egy tudott, de eltitkolt betegség felbukkanása oszlatja ketté. A hálózat csapdájában!

Lépjünk tovább. Sam és Naomi között szintén dúl a háború, mármint Bennett-úr lányát hétvégére megkapta, amitől az anya teljesen padlót fog. Dell által kínálgatott csoki tortái nyújtanak vigaszt számára. Komolyan, ilyenek leszünk ennyi idős korunkra, ha nem szedünk fel egy jó bigét? Vagy ha netán munkatárs csajról van szó? Ez számomra kísérteties. Ott van Violet, aki tanácsadó, közben saját magát kéne kezeltetni, nem mások problémáiba megtalálni vigaszát, odúját.

Nagyon gyenge. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de Grey’s Anatomy-spinoff ide vagy oda, eddig nagy csalódás számomra. Az ABC-től többet vártam el. Odadörgöl az orrunk alá egy nyálas, csöpögös újoncot, amit a GA-fanok elvből néznek, mert spinoff. Ha nem szedi össze magát, akkor hamarosan részemről törlést kap, mert kezdem az Ugly Betty szintje alatt érezni az egész történetet. Belegondolni is durva, milyen mélyen van az! És még ők keresik a „magic”-et?!!! (…) Akkor mit mondja én?

This entry has a rating of 1

Kommentáld!

Private Practice – 1.02 – In Which Sam Receives an Unexpected Visitor

 
Beküldte: Kanyecc 2008 June 20, 11:35-kor a(z) Private Practice témába.


Premier: 2007/10/03
Írta: Mike Ostrowski
Rendezte: Tony Goldwyn

Folytatódik a szerelmi dráma. Cooper, Pete és Violet jelenik meg Addison házában, mivel Sam-nek házhoz rendeltek egy sztriptíztáncost, ami Cooper fejéből pattant ki, csak ott a bibi, hogy hamarosan megérkezik Naomi is köreikbe. A kórházi élet sem fenékig tejfel, mivel egy nagyon beteg gyerekről kiderül: nem a vérszerinti szülei nevelték fel. Charlotte-tal közösen próbálják felgöngyölíteni a szálakat…

Megjegyzés: Kérdeztétek már oly sokan: Miért nézek olyan sorozatot, ami egyszerűen nem tud lekötni. A válasz nagyon egyszerű és kézenfekvő. Mazoista vagyok. Félre téve a humort, ami részben fedi a valóságot, szeretek újabb és újabb esélyeket adni, mert olyan kis naiv vagyok, aki kitart a végső percekig! (…) Hátha megváltozik valami, hátha rákattanok, ami egyenes út egy be nem tervezett daráláshoz. A Private Practice nem könnyű dió. A kezdés nem sikerült fényesre, tess sem cáfolta meg a kritikámat, viszont az a bizonyos második esély ott lebeg a szemem előtt.

A felállás eléggé érdekes. Nem tudom azt mondani, hogy nem nézi senki, hiszen a Grey’s Anatomy nézőinek kötelező, mert Doktor Addison – állítólag – piszkosul jól alakított benne, ellenben itt valahogy nem tud érvényesülni. Talán a fura új környezet lehet a hunyó, amit eléggé kétlek. A napfényes tenger part a folytatásban már nem kapott nagy szerepet, amit sajnálok. A magánpraxis jó ötlet, de nálam nem kifizetődő.

Mit kaptunk ebben a részben? Egy erős drámát a nyakunkba. (Yeah, deja vu-érzés! Már nem tudom melyik sorozat pilotjánál figyelhettük meg, viszont volt rá példa az egyik 2007/08-as újonc között.) A babák mindig meg tudják hatni a nézőket, főleg ha gyógyíthatatlan betegségben szenvednek. A készítők tovább kavarták a szálakat és beleloptak egy cserehadműveletet, ami jó pár éve volt esedékes a helyi kórház szülészeti részlegén. (Azaz valaki kicserélt két csecsemőt!) Nem tudom mióta váltak a magánklinikák magánnyomozókká, azonban kissé viccesnek találtam ezt az nyomozósdit. Remélem nem vagyok egyedül ezzel. A végén, persze mindenre fényderült. Az anyukák már a saját kisdedjükkel térhettek haza. Ott sírtak, miket csak siratni próbáltak! Én inkább – „véletlenül” – a belepörgetés gombhoz nyúltam, mert már nem bírtam.

A szerelmi bonyodalmakkal ott a probléma, hogy adott három-három ugyan azon nemű főszereplő, akiknek már megvan/megvolt a szíve választottja, csak valamiért még nem sikerült vagy már sikerült ezt tudatni. Mire szeretnék kilyukadni? Naomi mi a francért van kiakadva, ha már dobta kollégáját, barátját? Tipikus helyzet: Ha az én kutyám megdöglött, akkor a szomszédé se éljen tovább. Kicsit gyerekesnek találtam, köpjetek le, ha nincs igazam.

Folytatni fogom, noná. Szeretek olyan sorozatról kritikát írni, amit maximum a „hülye” amcsi rajongók miatt nézek. 70%-ben úgy is abba marad, a maradék 25%-k három-négy epizód után és van a vége az az 5 %, ami megéli a finálét. Szerintem utóbbi között lesz.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Private Practice – 1.01 – In Which We Meet Addison, a Nice Girl From Somewhere Else

 
Beküldte: tess 2008 June 19, 15:41-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Pilot,Private Practice témába.

A történetről nem igazán szólnék, mivel Kanyecc már kivesézte itt, meg amúgy is említésre sem méltó. Nekem túl lineáris volt, túl kiszámítható. Aztán lehet bennem van a hiba, mert ha jól emlékszem anno mindenki oda meg vissza volt érte.


Sőt összességében engem piszkosul nem hatott meg az egész. Egyszerű, simlis felvezetővel nyitni, aztán az a gagyi táncos móka, hát… Vagy nem vették be az írók a kötelező pirulákat, vagy éppen túl sokat szedtek. Mert ennyire fantáziátlan képsorokat igen csak kevés helyen látni. Mindenki a Gossip Girlt szidta a szezon folyamán a túl egyszerű és kiszámítható sztori miatt, de akkor kérdem én, ez mi volt?

Ez lenne a híres/hírhedt Grey’s Anatomy spin-off sorozata, ami a következő réteg bőrt akarja lehúzni az amúgy is nyüglőddő kórház drámáról, meg az önsanyargató nyavajgásba fulladt anyasorozatról. Merthogy kérem itt álszent hisztin és nyavajgáson kívül nem volt semmi. Minden karakter kapott valami latymatag esetet, amibe megpróbálták beleszőni a karakterük pár jellemző jegyét. Hogy sikerült, hát ez túlzás, maradjunk annyiban, hogy próbálkoztak több kevesebb sikerrel.

Pedig aztán igen nagy segget kerítettek a sorozatnak, amit csak tovább fokozott a nevesebbnél-nevesebb szereplők leigazoltatása. Kate Walsh-t ugye nem kell bemutatni remélem, hisz az egész mizéria az ő karakterére épül. A további szerepekben is ismerős arcokra bukkanhatunk, olyan nevekkel találkozhatunk, mint Tim Daly (The Nine), Audra McDonald (The Bedford Diaries), Paul Adelstein (Prison Break), Taye Diggs (Day Break), Amy Brenneman (Judging Army), Chris Lowell (Veronica Mars) és KaDee Strickland. Mostanság nem igen volt olyan sorozat, ami ilyen bika szereplőgárdával startolt volna. Shonda Rhimes creator, akinek a nevéhez ugye a Grey’s Anatomy is fűződik mégsem tudott egy épkézláb sorozatot összerakni. Neves egyszerűséggel az egész már 10 perc után az érdektelenségbe fuladt.  Ettől kezdve a rész számomra arra ment ki, hogy összahasonlítottam a szereplők egykori szerepeit a mostanival. Azt kell, hogy mondjam szánalmas képet kaptam. Taye Diggs valami csapnivaló, Chris Lowell meg egy szimpla IQ nélküli szörfös, akit a büdös életben nem vesz senki komolyan. A legnagyobb illúzió romboló viszont Paul Adelstein volt, aki a Prison Break-es Kellerman szintjét még csak megközelíteni sem tudta. Egyszerűen szánalmas volt, hogy holmi szexbolond gyermekorvost csináltak belőle. Igazi badass karakterszínész volt erre most… Durva példa tudom, de kb. olyan mintha Samuel L. Jackson mondjuk ezentúl Aaston Kutcher szerepeit játszaná el.

Szóval ilyen bámulatos produkció után mit is mondhatnék… Valahol azon a szinten vagyok, mint Kanyecc. Nem akarom elhinni, hogy ennyire szar a sorozat, szóval a hiba tuti bennem van. Viszont minnél jobban nézegetem kénytelen vagyok rájönni, hogy mégsem. A szereplők abszolút nem vonzóak, a történet csapnivaló és hát a rész végi csattanós monológók, vagy az E.R.-ből ismerős heroikus záró képsorok is hiányoznak. Ez valami egészen új kórház dráma akarna lenni, amit sajna egyelőre nem igazán vesz be a gyomrom. Meglátjuk, a folytatás hátha jobbra sikerült és meg fan leszek, de kétlem.

This entry has a rating of 0.5

Kommentáld!

Private Practice – 1.01 – In Which We Meet Addison, a Nice Girl From Somewhere Else

 
Beküldte: Kanyecc 2008 June 11, 15:28-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Pilot,Private Practice témába.


Premier: 2007/09/26
Írta: Shonda Rhimes
Rendezte: Michael Grossman, Mark Tinker

Doctor Addison ott hagyja a Seattle Grace kórházat Naomi tanácsára, és inkább a naposabb Los Angeles-i Oceanside Wellness praxisban folytatja pályafutását az ott lévők nagy megdöbbenésére. Az elején persze lesznek nézeteltérések, de a kevés munkaerő, valamint -beteglétszám is igen jelentősen le tudja fogni a kollégákat…

Megjegyzés: Már az elején lefixálnám, hogy nem vagyok Grey’s Anatomy-rajongó. Az első két részt követően abba hagytam. Ha nem csal az emlékezetem, hazánkban tegnap ment le a harmadik évad fináléja, melyet a készítők amolyan Backdoor pilotak szántak. (Tudjátok, ami volt a Knight Rider-remake-nél. Ha bejön, akkor jön a full évados spinoff sorozat, ha nem akkor meg nem.) Mennyire tetszett a nézőknek? …hát most had ne keressem elő a nézettségi számait, de biztos tetszett, ha már az első évadja lepörgött és berendelték a folytatást. GA-fórumokon, viszont pont az ellenkezőjét lehetett olvasni. (Ebből már arra lehet következtetni, hogy csak azért nézték, mert valami nagyot vártak, közben meg nem kapták meg. Van ilyen. Látjátok mennyi múlik a pomozáson..)

Tehát mondhatni, teljesen vakon vágtam bele a spinoff-sorozatba. Van ez így. Nem ez lesz az első és nem ez lesz az utolsó alkalom. Első látásra nem hatott meg. Nem tudom, mivel érveljek mellette. Addison-ról annyit kell tudni, hogy az első évad végén tűnik fel az eredeti sorozatban, ahol egyre több szerepet kap. Hamar belopta magát a nézők szívébe, így nem volt kérdéses: kivel kéne egy új „sikeresnek” ígérkező projektbe belekezdeni.


A sztorit már most látom magam előtt. Egy magánkórház kislétszámban fogadja a betegeket, valamint kislétszámban vesz fel dolgozókat. Ebből már leszűrhetjük: Nem lesz itt semmi élet, viszont a készítők tutira rá mennek majd a szereplők magánéletére. A pilot rész erre remekül példálózott. („Nem a csókod miatt jöttem ide.”) Továbbá már, így első menetben kimutatódott ki-kivel kavarhat a folytatásban. (Három párkapcsolatot rögvest fel lehetne sorolni: Naomi-Sam, Cooper-Violet és Addison-Pete.) Felfoghatnák mindezt spoilernek, viszont annyira kézenfekvő az egész. Írjuk már le az elején? Vagy adjunk neki esélyt a folytatásban? Jó kérdés, de szó sincs Lost-ról! (Mármint kérdés-kérdést szüljön.)

A színészek jók, a zene jó, csak ne lenne annyira elcsépelve az egész sztori. Első látásra nagyon elvan. Kezdésben, Addison kikap egy koraszülést. Kivágja a hepajt, mert nem steril a szoba, nincs megfelelő „szerszám”, amivel belekezdhetne a biztos műtétbe. Már-már szánnom bánom, de még sem. Aztán Naomi-ék egy halott pasi spermáiért küzdenek, viszont a végső döfést a kettyós nő hozta, aki csempelapokat kezdett el számolni. Anyám! Mi lesz még a folytatásban? Addison-on legalább jókat lehet röhögni, de a többieken…

Hazánkban már kapható magyar változatban az RTL Klub műsorán. Jövő héten fogunk mi benneteket emlékeztetni rá, mivel mára sikerült épp rendszer összerakni. A folytatás, persze nyomon követjük. Nem vagyok olyan ember, aki első ránézésből ott hagyna bármit. Kíváncsi leszek, minderről tess hogyan fog vélekedni, de van egy olyan sanda gyanúm: részéről sem fog elmaradni az osztás.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

free web stats