Women’s Murder Club – 1.03 – Blind Dates and Bleeding Hearts

 
Beküldte: Kanyecc 2008 July 23, 19:52-kor a(z) Women's Murder Club témába.


Premier: 2007/10/26
Írta: Gretchen J. Berg, Aaron Harberts
Rendezte: Sarah Pia Anderson

Lindsay-éket megint az éjszaka kellős közepén küldik ki egy gyilkossági ügyhöz. Egy nőt gyilkoltak meg és hagytak a környék örömlány negyedben, ami valójában transzvesztita negyed. Mint később kiderült, anyukáról van szó, akit 15 éves lánya várt haza, mindhiába. Szabad idejében ismerkedett netes társkeresőkön, hogy ráleljen az igazi. A csajok elsőként ezen a szálon indulnak el, kérdés: Jól teszik-e?…

Megjegyzés: Nyomozós csajos sorozat. Még mindig elvetem. Már az elején kijelentettem, hogy nem miattuk fogom nézni, mármint a csajok miatt. Egyik sem az esetem, főleg nem Laura Harris karaktere, akinek ősz hajától a falra tudnék mászni. A történet megint laposra sikerült. Nem érzek benne semmi CSI vagy Criminal Minds irányvonalat, valami aprócska jelet, durván fogalmazva: lopást. Teljesen eltér a nagyoktól. Ez nem lenne nagy baj, ha fel tudná kelteni az embert, de nem tudja, így nem kell csodálkozni a végítéleten.

A történet miről szólt? Egy anyukáról, akinek ez idáig nem volt semmi ideje az igazi felkutatására. Most belevágott, de nem éppen ért rózsástul, mesébe illően véget az élete. Valaki megölte. Mint később kiderül az edzője, mert nem akarta veszni látni tanítványát. Persze nem direkt, csak éppen gondatlanul. Betömte olyan anyaggal a nő száját, amire allergiás volt. (Yeah, a New York-i helyszínelőkben volt hasonló bűneset, amikor a csaj orgazmus közben halt meg. Még is volna valami aprócska összeköttetés?!)

Mellékvágányon Lindsay volt a középpontban. Ex-e állandó bosszantgatására belekezd a vakrandizásba. Nem éppen a legjobb időben. (Látván a halott anyukát.) Jill beszerez neki egy mentőst, aki nem az esete, de mivel vissza akar vágni, felvállalja barátjának. (Nem volt vicces egyáltalán.) Claire hozta a magánéleti gondjait. Falra mászok tőle. Férjével elhidegült kapcsolta, ezért némileg fel kéne tüzelni. Sikerül neki. Egyedül Cindy kotnyelessége miatt folytatom az egészet, no meg Warren megjegyzései miatt. Előbbi végre klubtag lett. (Head Shoot.) Hagyjanak már fel ezzel a szar klubtag lettél szöveggel. Szerintem, pusztán barátokról van szó. Ha már vannak haverjaink, ivócimboráink, akkor az egy klub?

Összességében nagyon nem tetszett. Szerintem lejött az egészből. Folytatni fogom-e? (…) Noná, ezek a nehéz esetek tudják a legnagyobb meglepetést hordozni. Bár nem reménykedem ilyenekben, viszont a Life is Wild után már tényleg nem tudom. Végezetül jöjjön a megszokott zenei részleg listája, amik elhangoztak ebben az epizódban.

Track list:
Away We Go by Chris Trapper
In From the Outside by Chris Trapper

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Women’s Murder Club – 1.02 – Train In Vain

 
Beküldte: Kanyecc 2008 July 13, 18:56-kor a(z) Women's Murder Club témába.


Premier: 2007/10/19
Írta: Barbara Hall
Rendezte: Michael Fields

Az előző részben felvezetett „csókfóbiás” sorozatgyilkos háttérbe kerül, mivel a helyi lakosság pánikba esik, amikor kiderül, hogy három embert öltek meg a metrón. Lindsay szerint, csak agy áldozatot akart lelőni a gyilkos, a másik kettő életét csak megtévesztésből oltották ki. Jill ez alatt barátjához költözik, míg Cindy azon van, hogy bekerüljön a négy barátnő társaságába…

Megjegyzés: Eltelt néhány hónap a pilot részt láttán. Most sem enyhült meg a szívem iránta. Nem volt célszerű a New York-i helyszínelők után – közvetlenül – megnézni ezt a folytatást, mert a színvonal valahogy a békesegge alá csökkent. Na, nem akarok én rosszat mondani róla, hiszen mégis csajos sorozat! Lehet itt van a probléma. Nem értenék a nők nyelvén?! Mint ha az ABC azért bólintott volna rá anno a projektre, mert a Született feleségek – ami szintén csajos sorozat – sikerét látván, némi krimivel is le szerette volna ültetni a nézőket a tévéképernyő elé.

A sztori, persze nem volt annyira lapos. Tudjátok, a felállás maradt a régi, azaz egy rész/egy ügy. A háttérben pedig ott van az a bizonyos csókfóbiás sorozatgyilkos, melyről vagy az évadközepén, vagy az évadfinálé tájékán lesz bővebben egy történt kibontva egy-, esetleg dupla részben. Most megkaptuk a tuti bűnesetet, melynek gyilkosát már az első 10 percben gyanítani lehetett, hiszen egy feltörekvő cég, mindig sok szennyessel rendelkezik. Nincs mese, erre a szűkítésre akkor döbbentem rá, mikor Lindsay közölte az elméletét. Talán nem kellett volna, viszont jó tudni mennyire nyomozós gondolkodásom van. (Az ego kötelez.)


Mellékvágányon ott vannak a különböző magánéleti szálak. Lindsay még mindig féltékeny Tom-ra, aki megadja a lehetőséget hiszen Heather-rel huncutan öltözködik munkahelyén, aminek láttán elakad az ex lélegzete egyből. Jill az előző részben már lefektette, hogy odaköltözik barátjához, Luke-hoz, viszont most már valóban ott is lakik. Claire és férje részéről kaptunk egy nyálas, önsajnálatot. Fuj, nem kell több belőle. Cindy egyre rámenősebb. Mindenáron klubtag szeretne lenni, csak ott a probléma, hogy nincs semmiféle klub, maximum egy közösség.

Összességében nem tudott lekötni. Ha nézem is a folytatásban, az csak a mellékvágányra kerül sorozatgyilkos sztorija miatt fog megtörténni, hiszen minden epizódban kiderül róla valami, amit eddig még nem tudtunk. Remélem, nem akarják sokáig elhúzni, mert az nagy kár lenne, talán még a kaszáját eredményezné nálam.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Women’s Murder Club – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2007 October 21, 12:42-kor a(z) Pilot,Women's Murder Club témába.

Azt hiszem a krimi kategória mára már elérte azt a szintet, hogy nehéz újat mutatni. Ezt a tényt, még a Women’s Murder Club sem tudta megcáfolni, pedig aztán valamilyen szinten próbálkozott. Hiába, lehet ötvözni két sorozatot (Szex és New York + mondjuk CSI), azonban meg kell találni a megfelelő mércét is, mivel ha az egyikből túlzottan többet kapunk, mint amennyit várnánk, akkor lehet fogni a fejeket, hogy már megint milyen agyrémet rendeltek be.

womensmurderclub_101.jpg
…És ott kezdődik a probléma, hogy igen csak felére sikerült ez az arány. Ha most visszagondolok a történetre, akkor elsőként csak is Tom-Lindsay kapcsolata ugrik be, no meg a csini szőke – Bernhard – “beköltözzek vagy ne” szituja, ami egy kriminél szerintem másodlagos lenne! Persze rá lehet fogni az egészre, hogy ez sem mellékes, mert még is csak ott van a Szex és New York beütés. Ami igazán rábiflázott nálam, az, az a jelenetsor volt, mikor a csajok, már a hulla körül is magánéleti problémájukkal foglalkoztak. Na ekkor mondtam azt, hogy állj, mert nem holmi pletykás, nyávogós sorozatra vagyok kíváncsi. De hát még is csak csajok szerepelnek benne, és a cím már sok mindent elárul.

A sorozat alapkoncepciója a következő lenne: adott három, majd négy barátnő. Mindegyik más munkakörben mozog otthon. (riporter, boncnok, nyomozó és ügyész) Céljuk egy: megfejtsék a legrafináltabb bűnügyet is. Persze nem a munka az első. Itt jön képbe, a fenti kitérőm. A stílus maradt a régi megszokott: “egy rész, egy ügy”. De amint majd azt lehet látni az első rész végén, bevezetik a folytatást is. Ezt én jó ötletnek tartom. Kicsit a Criminal Minds-ra emlékeztet a következő ügyük, hiszen amint hallhattuk nem ez az első ilyen esetük. De ezt majd a folytatásban taglalnám.

A sok pletyka, nyávogós rész néha az ember agyára tud menni. A szereplőkkel nincs sok bajom. Főként a riporter csaj az, aki igen csak szimpi volt nekem. A többieket lehet hanyagolni. (Nem az én korosztályom, mondhatni) Nem tudom hányan néztek, de a zene, az ami megint csak nem maradt meg bennem. Ez két dolgot eredményezhet: 1) vagy annyira bele olvad a sorozatba, hogy azt már tanítani kellene 2) vagy alig van, és ha van nem is tűnik fel.

Annyi biztos minden esetre, hogy az ABC nem nyűgözött le engem sorozatával, ahhoz képest, hogy milyen szépet hozott a pénteki punnyatagban! És, hogy milyen szépen megtartotta eredményét, a folytatásban is! Nézni, nézni fogom, de lehet, hogy most kicsit hanyagolom, és inkább más vizekre evezek.

Műsoron: Pénteken 21.00-kor az ABC-n

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

free web stats