Charlie’s Angels – Vége az első évadnak

 
Beküldte: Kanyecc 2011 December 22, 21:47-kor a(z) Charlie's Angels témába.

Az ABC fizethet egy Coca Colát nekem, mert a Charlie’s Angels volt az első 2010/11-es újonc, amelynek megnéztem az összes kijött epizódját. Szám szerint 8-ról beszélünk. A csatorna a gyenge nézettség láttán határozott úgy, hogy felfüggeszti a gyártását. Az amerikaiaknál csak 1×07-ig került adásba, mivel a novemberi sweeps-ben nem akarták a statisztikájuk romlását, ezért maradt talonban egyke. Idehaza azonban a héten az AXN leadta. Beelőztük a jenkiket ismételten, bár sok veszteni valójuk nem volt. Az 1×08-as rész csak egy random sztori lett, amolyan töltsük ki a rést, mert messze van még 1×13.


A Charlie’s Angels-t besorolhatjuk az elbukott remake próbálkozások közé. Minden második kísérlet ugyanis kihullik a sorból. Ez a mérce. Általában a minőség, a rossz casting és az untatott sztorik együttes erejével mutatkozik ilyenkor, s mutatkozott Ivan Goff és Ben Roberts közös produkciójában is. Az eredeti mű a ’70-es években futott. Kultsorozattá nőtte ki magát, így a nyomás adott volt. Egyedül Charlie szerepére becastingolt Victor Garber-rel voltam elégedett. Valljuk be, azért egy hangon sok mindent nem lehet elrontani, kb. ez az indokom arra, hogy miért nyerte el alakítása a tetszésem. Ezzel szemben megy az a tény, hogy Bosley szerepére a szépfiús ex-CSI: Miami-st rakták be, Ramon Rodriguez-t, akinek túlságosan tenyérbemászó tekintete van. Elb*szott vigyorával pedig egyenesen a sírba tud kergetni. Mint egy kisgyerek, aki megkapta vacsorára a meleg kakajóját. És még csak a főszereplőknél tartok. Az angyalokról kicsit később.

Inkább előbb kitérnek a történetre. Megalapoztak két átívelő sztorit. A hirtelen jött kaszának következtében esélyük se volt befejezni őket. Kihozni egy kerek történetet. Engem is kicsit meglepetett a tény, hogy nem csak a képernyőről került le a produkció, hanem a forgatását is leállították, amire ritkán kerül sor. De hát, ha úgy vesszük, akkor a nézettségi mutatók teljes mértékben ellene szóltak. 8.74 millióval kezdett, amit eleve átlagosnak tekintettük. Hétről hétre csak csökkent, egyszer se stagnál. Az utolsó két részét már csak 5.38, illetve 5.13 millióan nézték. Mindehhez szerényes célközönség demó társult. Elkerülhetetlenné vált az elkaszálása. Erősen az NBC-s sorozatok teljesítményére emlékeztetett.

Visszakanyarodva a vezérszálakra (…) sejteni lehetett, hogy az egyik Charlie-nak a felfedésére fog orientálódni. Illetve arra, hogy leleplezzék őt, és/vagy megöljék. Hogy miképp kivitelezték volna a tettet, arra kíváncsi vagyok máig. A random sztorik átlagosak voltak minden esetben. Egyedül az 1×05 végén tudtak hozni egy fordulatot, amikor az egyik angyal őse lepaktál a rossz csajszival. És ennyi. 8*42 percet erre elpazarolni? Időpazarlásként könyvelem el a Charlie angyalait. Ő pontosan az az újonc, amitől ha nem is vártunk volna sokat, de legalább egy Hawaii Five-0-s stílust mindenképpen. Milyen érdekes, hogy ott működtek még a véletlen sztorik is, itt pedig egyet leszámítva egyszer se. Hazudnék, ha az 1×03-at leminősíteném. A drogkartelles epizód bejött. Ott eltalálták a vendégszereplőket. Élmény volt végig izgulni, a végigizgulhatatlant.

Szóval az angyalok nehéz esetek. Eltúlozták őket. Az izgalmi faktor a békasegge alatt. Általában ellövik a „kilátástalan helyzetben vagyunk” szitut, ahol vacoghatna a fogunk, de aztán valahonnan mindenki merít némi pluszt és végülis a happy end adott lesz. Mentésükre szóljon az összevisszaság, illetve a random életmód, hogy a nézők tényleg bármikor becsatlakozhattak. A Charlie leleplező hadjárata mellett a szereplők múltja jelentené a másik átívelő részt. Mindenkiről egyre több mindent tudhattunk meg. Mit csinált előző életében. Miért kaphatott egy újabb esélyt. És így tovább. Csak hát ezt se tudták úgy kivitelezni, hogy ne legyen semmiképp se klisés. Kilométerekről lerítt pl.: hogy Bosley nagy vetélytársa egy nő lehet.

Ez így az ABC-nek tényleg nem jött össze. A Charlie’s Angels elkaszálásával helyesen döntött. Kár lett volna rá még időt és pénzt fecsérelni. Folyamatosan romlott a nézettsége. A célközönségben se produkált erősen. Megérdemelte. Nem fogom siratni. Annak is örülök, hogy a végére értem, pedig az elején tényleg nagyon azon voltam, hogy nyárra fog csúszni a ledarálása. A csatornának be kell látnia, hogy minőségrovására nem szabad remake-et berendelni. Sok dolgot elspóroltak benne, azzal pedig, hogy állandóan iPad-eket és hightech kütyüket virítanak benne maximum egy ócska NCIS: Los Angeles utánzatot csinálnának, amire nem vagyunk kíváncsiak, de gondolom ezt ti is éreztétek. Vicc, mert szerintem totál érdektelen lett ez az egész.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Charlie’s Angels – 6 rész után

 
Beküldte: Kanyecc 2011 December 16, 17:20-kor a(z) Charlie's Angels témába.

Elővettem egy újabb félretett sorozatot, csak mert megjött a kedvem az akcióhoz. Tudom, választhattam volna jobbat is, hiszen ott a Chuck, amiért annyian odavagyunk, vagy a Hawaii Five-0, ami tényleg jobb minőséget diktál, mégis arra voltam inkább kíváncsi, hogy a Charlie angyalai hova fejlődött az elmúlt másfél, két hónapban. A 2. rész után maradt abba az angyalok története. Viccesen írtam is anno, hogy ha netán előveszem újra, akkor a készítők meghívhatnak egy Coca Colára. És lám, hát ha nem is meghívtak, de szereztem két nagyon pöpec retró poharat minap a Spar-ban, szóval valahogy összejöttek a dolgok.

4 rész kellett, hogy fejlődjön valahova a történet. Addig csak random történetekkel dobálóztak, ahogy általában az lenni szokott. Megértjük. Ilyenkor célszerű, hiszen valahogy új nézőkre kell szert tenniük. Ha már az elején előállnának egy csavarral, akkor a közben becsatlakozót elijesztenék. Az 5-6. részben egy-egy főszereplő kapott némi múltbeli visszakacsintót. Nem, nem flashback formában, hanem a múltjukból hoztak a jelenben egy régi ismerős arcot. Hogy kinél működött a legjobban, arra csak annyit tudnék mondani, hogy semelyiknél se. Na jó, az 1×06-ban kialakult átívelőszálra szívesen kíváncsi lennék, melyben Bosley kerül a középpontban, valamint egy régi cimborája, akiről máig nem tudja, hogy ki az. Csavar persze lesz jó pár, azonban az izgalmi faktor átlagot súrolja, mert tudjuk, hogy most már el kell indulniuk valamerre.

Építkeznek az írók, azt kell mondanom. Ez jó. Ugye tegnap a Whitney-nél pont az ősöket, a régi barátokat hiányoltam, itt viszont hozzák, mint ha rendeltem volna. Ennél már csak az lenne a szebb, ha egy váratlan pillanatban felbukkannának ismét. Ennek az esélye közelít a zéró felé, mivel a forgatását leállította az ABC, és csak a 8. részig jutottak el. Ennyit kapunk, de legalább megkapjuk. Folytatásra pedig ne tessék számolni, mert a nézettsége kritikán aluli.

Az a probléma, hogy sok minden kritikán aluli ebben a produkcióban. Szép helyeken forgattak. So-So. Néha bejön Ramon Rodriguez alakítása, főleg amikor drogkarter szerepkörben alkalmazzák, azonban a többségében szépfiús mivoltja miatt egyszerűen nem tudom komolyan venni. Hasonló a történet az angyalokkal is. Mit tuszkolnak belénk folyton? Nyugi, az angyalok megoldják. – Oké, ezzel tisztában vagyunk, mert különben miről szólna a következő rész, de így rész alatt nagyon illúzió- és akcióromboló hatást kelt. És ez az egyik legnagyobb hibája a produkciónak. Javarészt emberrablós történetekkel álltak elénk, mint ha a készítők nem néznének network sorozatokat. Pl.: a CSI-franchise-t, vagy Criminal Minds-ot, vagy NCIS-franchise-t. És sorolhatnám.

A Charlie angyalai több sebből vérzik. Hogy a csajok helyére lehetett-e volna jobb színészeket találni az biztos. Ennél még a mozifilmek is jobb színvonallal rendelkeznek. Látványra ne számítsunk. Az luxus lenne. A robbantásos jeleneteket ritkábban látunk, viszont azok se olyanok, amire elejtenénk egy hűha-t. Próbáltam pozitív oldalról nézni. Az 1×06-os részig egyszerűen csak azért néztem, mert éppen mást csináltam alatta. Viszont a zárása annak meg tetszett. Végre elindítanak egy lavinát, egy átívelő szálat. Miért kellett ennyit várni rá? Ha 13 részesre tervezték, akkor mondjuk megértem, de így az 1×08 végén úgy állunk, hogy sehogy. Kaptunk is, meg nem is! Ez így nagyon nincs rendben. A végén megszerettem volna hátha…

This entry has a rating of 1.5

1 Hozzászólás

Charlie’s Angels – 2 rész után

 
Beküldte: Kanyecc 2011 October 23, 22:52-kor a(z) Charlie's Angels,Pilot témába.

Megérkezett az akciósorozatok legalja. Néha tényleg komolyan ledöbbenek, hogy lehetnek ennyire komolytalanok a fejesek. Egy pilotötlet alapján nehéz a döntés, aláírom; de miután látják a leforgatott pilotot és akkor már le lehet szűrni (akár józan paraszti ésszel), hogy a nézőknek mi lesz az első reakciója. A Charlie’s Angels-t még nézői szemmel is nehéz nézni, (kritikusról nem beszélve!) A felújított mozifilm se nyerte el a kritikusok szívét, de legalább generált olyan bevételt, amivel kihozták magukat nullára. A sorozat nem fog! 13 epizódot kértek be belőle, 8-diknál leállították a forgatást, mert botrányos nézettséget hozott.

Nehéz a dolga a kultsorozat remake készítőknek? – Másra nehéz gondolni. 4 évvel ezelőtt a The CW feldolgozta a 90210-et, ami most is fut. Érkezett a Melrose Place 2.0, ami elvérzett. 2 évvel ezelőtt a CBS a Hawaii Five-0 modernkori kivitelezését dobta képernyőre, amit szeretek is és szintén az élők sorában kell emlegetnünk. A Charlie’s Angels pedig a tendenciának megfelelően kihullott a sorból. (Ergo, a következő feldolgozás bármi legyen, az be fog futni. Tessék így számolni, tessék valami jót bekérni, ami sokévados lesz.)

Több sebből vérzik a sorozat. A pilotot a 9. percig élveztem. Onnantól viszont olyan zuhanórepülésbe ment át, amit meg se lehetett fékezni. „Becsapódott a földbe, és nem maradt semmi belőle” – Ezt tessék úgy érteni, hogy ami tetszett az első percekben, arra a végére már aligha emlékeztem, mert annyira sokkoltak. A karakterek bénák. Nem gyengék, hanem bénák! Esetlenek. A színésznők egyáltalán nem áll jól ez a szerep. Legalábbis a kezdő angyaloknak. Voltak jelenetek, amikor alig tudták magukban tartani a mosolygást. Borzasztó volt látni mindazt, mit elénk tálaltak. A párbeszédekről ne beszéljünk. Azt, amit az 1×02-ben a két csaj a parton levágott… – jelölni szeretném citromdíjra.

No és a látványvilág? Az akciójelenetekkel se tudtak maguk mellé állítani. Nem elég, hogy alig kapunk, de azoktól se esett le az álam. Sajnálom az angyalokat. Talán, amit pozitívumként tudnék felhozni, azok a nagytotálok és azok a montázsok, amelyekben felvezetik az adott jelenetet. Pl.: amikor a Miami partján fotózkodnak a csajok, bevágnak pár életképek szörfösökről, strandolókról. Kb. ennyi. Negatívum még az erőltetett humoruk, ami rosszabb, mint a legagyzsibbasztóbb szitkom, ami létezik a világon. (Nálatok melyik az, na, azt is überlik!)

Összességében? Ha a 8 epizódot valaha is megnézem (úgy se!), akkor meghívhatnak egy coca colára a készítők, mert kitettem magamért. Nem csodálkozom, hogy kaszát kaptak. Semmi meglepetés nincs az arcomon, mert így volt helyes. Csak gratulálni tudok ahhoz, mert ennyi kötötték az ebet a karóhoz. Az NBC legalább megannyiszor visszadobta a Prime Suspect-et, miután berendelte, még ha ő is elvérzett, de az ABC…?!

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Charlie’s Angels – Pilot

 
Beküldte: tess 2011 October 2, 16:46-kor a(z) Charlie's Angels,Pilot témába.

Évről évre el tudnám mondani, hogy a pilot kínálat egyre inkább a béka segge felé orientálódik, amire az esetek nagy többségében mindenki más alternatívákban keresi a válaszokat. Az én alternatívám Hollywood kreatív hanyatlása, amit jól példáznak a sorozatos remake öltetek és adaptációk. Így kaphatott esélyt a Charlie’s Angels franchise is, ami még valamikor a ’70-es évek második felében számított megkerülhetetlen tényezőnek. Aztán McG a 2000-es években modernizálta az angyalokat, lebutított látványorgiát prezentált, ami ugyan sikernek bizonyult a pénztáraknál, de bődületesen leszerepelt a kritikáknál. Az ABC idei újonca pedig sajnos pont ezt a hullámot hivatott meglovagolni.


A történetbe igazán nem mennék bele, elvégre aki a tv-sorozatos paletta ezen kultúrkörével nincs tisztában, annak komoly problémái lehettek a gyermekkorában. Olyan elcsépelt klisé gyár és örökigazságok olvasztótégelye ez, ami igazán megérett volna már egy alapos ráncfelvarrásra. Itt jött a képbe a Gough-Millar írópáros, akiknek már egyszer bejött a modernizálás, elvégre Superman kalandjait mégis csak épkézláb formában tálalták a Smallville-ben. Ami viszont cirka 10 éve működött, most nagyon nem jött össze. Az angyalok modernkori installációja ugyanis több sebből vérzik, de mindközül az író munka a legborzasztóbb. A páros végtelenül leegyszerűsítette a scriptet, ami már az első 5-10 perc alatt kimerített a hevenyészett és felszínes fogalomkört. A párbeszédek egyszerűen ostobák és primitívek, a karakterek felszínesek, míg az egész köré tálalt történet hiteltelen. Ezek után rendező legyen a talpán, aki ebből érdemleges produktumot képes varázsolni.

A sorozat egyetlen mentsvára ugyanis pont Marcus Siega rendező, aki az évek során magára szedett némi rutint a The Vampire Diaries és a Dexter forgatásán. Siega okosan bánik a dekoratív tálalással, mindent a cosmopolita attitűdnek és a high-vallue mentalitásnak rendelt alá. A gyönyörű képek viszont sajnos sorra súlytalannak bizonyultak, elvégre az ilyenkor megszokott coolság itt teljes terjedelmében hiányzik. Így az a pár jól megkomponált akciójelenet csak úgy lóg a levegőben eyecandy gyanánt, amit sajnos a nevetségesen alacsony feszültség faktor sem tud életképessé avanzsálni.

Az írói buktatók mellett érdemes még megemlíteni a borzasztó színész játékot, ami bőven beillene egy nagatív iskolapéldának is. Egyedül Minka Kelly (FNL) az, aki valamelyest helyt állt, de tőle se várjunk Emmy-díjas alakítást. Ellenben Rachael Taylor (Grey’s Anatomy) és Annie Ilonzeh (Melrose Place) csak dekoratív látványelemnek illenek be, színésznek egy percig sem. Annyira mesterkéltek és felszínesek, hogy már-már a nevetséges kategóriába tartoznak. A legrosszabb pedig az, hogy ők ezt vérmesen komolyan is gondolják, így a játszi könnyedség is igen csak gyorsan izzadtságszagú játékba megy át. Ramon Rodriguez (Daybreak) meg… a létező legrosszabb Bosley.

Összességében tehát az ABC új remake próbálkozása hatalmas zakónak bizonyult már a pilot után. Minden pólusából párolog a cosmopolita lélektan, az erős női hősnő szerepkör, csak sajnos teljesen felszínesen és hiteltelenül. Tudom én, hogy az ABC is akart magának egy high-vallue akció sorozatot, de ebbe pénzt és energiát feccölni a totális pazarlás. Tipikus példja annak, hogy azt a világot éljük, amikor egy nagy név már nem feltétlenül ér fel a sikerrel. Szerintem mindenki tudna erre vagy 10 példát hozni az utóbbi évek terméseiből.

This entry has a rating of 2

2 Hozzászólás

free web stats