The Sarah Connor Chronicles – Season 2

 
Beküldte: tess 2009 December 24, 0:29-kor a(z) Terminator: TSCC témába.

Premier: 2008/9/8
Finálé: 2009/4/10
Szezon: 22 részes teljes évad, ami a 2009-es Upfronton kapta meg a kaszát
Csatorna: FOX
Nézettség: 6,3M-ós premierből a fináléra csak 3,6M néző maradt

Az ugye tiszta sor, hogy a FOX mindig bele tud nyúlni a tutiba, aztán a folyamatos fontoskodásának hála szépen minden jót lehúz a békasegge alá. Nem egy példa volt erre már és valószínűleg nem egy lesz még a közeljövőben. Mindenesetre akkorát még egyszer nem fogok csalódni, mint azt tettem a Terminator sorozat esetében. A Pilot ugye maga volt a gyönyör, amit aztán szép lassan követett az enyészet, ami egy brutálisan gyenge évadban teljesedett ki. Pedig mennyi lehetőség és hype volt benne végig.

terminator-tscc-season2

Aztán a fene se tudja miért, de Josh Friedman megkapta a lehetőséget a 2. évadra. Bárcsak ne lettek volna ilyen szívélyesek vele a FOX pénzeszsákjai! Az évad ugyanis sorra szállította a rém gyenge részek teljes hadát. Egyszerűen rossz volt nézni, hogy az írók nem tudnak semmi érdemlegeset kezdeni egy ekkora franchise-zal. Unalmas volt, vontatott és folyamatosan érződött rajta a „B-hatás”. Cameron szánalmasan gyenge visszatérése, Jesse megjelenése, John léha szerelmes mindennapjai és persze Mrs Weaver értelmetlen ténykedései, vagy az ultra koca Bussy Phillips aranymálna díjas játéka hogy csak párat emeljek ki a közröhejes témák hadából.

Aztán az évad második felére hirtelen az írók megemberelték magukat és elkezdtek megdolgozni a pénzükért. A mexikói rész után egyre inkább tetten érhető volt a fejlődés, ami egyfajta minőségbeli javulást is eredményezet. A sorozat nagy mumusa ugye a gyenge forgatókönyv volt és a röhejesen kevés pénz. Azonban ahogy szép lassan kezdtek beérni az érdemleges koncepciók az a fránya „B-hatás” is kezdett elmúlni. Persze a jótól még így is messze voltunk, de hát nem is csodát várt az ember. Hirtelen egyszerre guilty pleasue sorozat lett, amit aztán a fináléra sikerült elég rendesen lenullázni.

Merthogy az utolsó 3 rész amennyire tökös lett, annyira értelmetlen is. Jutott a végén jóbólis és rosszból is, de logikai bukfencből mindennél több. Egyszerűen annyira túldramatizálták az egészet, hogy a végén már csak a lehetetlen és persze értelmetlen megoldások voltak az egyetlen alternatíva. Gondolok itt a fél stáb kiírtására, ahol talán Derek volt a legröhelyesebb. Most komolyan, kit érintett meg a halála? Vagy ott volt még a SkyNet semmiből jövő akciója, hogy Mrs Weaver és Jesse eredettörténetéről ne is beszéljünk. Annyira kusza volt az egész és mesterkélt, hogy már szabályosan fájt.

Na és akkor ott volt még a finálé, ami feltett az egészre a koronát. Feszültség az ugye volt, hisz mindenki reménykedett, hogy nem basszák el a végére a készítők, de hát csak összejött. Egyszerűen annyi logikai bukfenc volt benne, hogy hihetetlen, ember legyen a talpán, aki érti mit akartak ebből kihozni a készítők. Az időutazás meg egyszerűen egy vicc volt akárcsak a záró képsor, amit én úgy nem értettem, ahogy volt. Cameron most akkor rokon vagy mi? Ááá, hagyjuk is, vagy 100 kérdés van bennem, ami magyarázatra vár, de…

terminator-tscc-season2b

Amúgy összességében is azt kell mondjam, hogy az évad 2. fele bőven elég volt hozzá, hogy nézhetővé tegye a sorozatot. A jótól nagyon messze van, újranézési ráta egyenlő a nullával, de az tény, hoy tudtam volna folytatni, főleg az időutazós feeling miatt. Meg hát ez volt az a sorozat, amiben gépek voltak és világvége! A végére még az amúgy „B-kategóriás” színészeket is sikerült megszoknom, csakúgy mint az agyon dramatizált jeleneteket. Hiába, ha nem akarsz megbolondulni a belső kitikai hangtól, akkor lejjebb adod a szintet.

Azonban a FOX már ennél jobban nem bírta lejjebb adni és májusban elkaszálta a sorozatot a gyér nézettség miatt. Részemről azért adok neki egy laza 3/5-öt, hisz minden hibája ellenére közepes sorozat volt, vagyis még éppen nézhető. Azonban ha nem a Terminator franchise dolgozott volna a háttérbe, meg persze Summer Glau fergeteges teste tuti kaszáltam volna az 1. évad után.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

TSCC – 2.04 – Allison from Palmdale

 
Beküldte: tess 2008 October 1, 19:02-kor a(z) Terminator: TSCC témába.


Premier: 2008/9/29
Írta: Toni Graphia
Rendezte: Charles Beeson

Cameron egy szoftver hiba miatt teljesen elveszti az emlékezetét, ami szépen bajba is sodorja. Rövidesen a rendőrségen találja magát, ahol összeismerkedik egy helybeli csavargó lánnyal Jody-val. Eközben Cameron kezdi felidőzni a régi emlékeit, amikor még ember volt a jövőben. John anyja segítsége nélkül próbál Cameron nyomára akadni, miközben Sarah a szomszéd Kacyre felügyel a kórházban…

Megjegyzés: Istenigazából fölöslegesnek tartom a túlzott kibeszélést, mivel lényegében nem változott jelentőset a széria. Továbbra is hozza az eddigi trendet, ami viszont sajnos csökkenő tendenciát mutat. Még így is bőven nézős, de hétről hétre veszít a pozíciójából és persze a hype-ból is. Ennek ellenére nem egy fórumon láttam 5/5 és 4/5-ösértékelést, szóval akkor mégis csak lenne hype? A FOX mindenesetre kacérkodik a kaszával és meg is értem.

Hiába kaptunk egy viszonylag új történetet a lényeg így sem változott. Cameron visszaemlékezéséből láthatunk egy újabb részletett a jövőből, ami minden szempontból sántít. Először is sok a logikai bukfenc, másodszor a CGI valami förtelmes. Egyszerűen nem értem a FOX miért ennyire zsugori a sorozattal. Aztán ott van Weaver és Ellison ügynök perclopása is, mivel érdemlegeset a mai napig nem sikerült intézniük. Ugyanez vonatkozik Bussy Phillips karakterére is, aki valami förtelmes ebben a dagadt szerepben. Meg amúgy is mi szükség van rá? Bezzeg John nőjét ki kellett írni!

Összességében a széria ott van, ahol szerintem senki sem gondolta a Pilot után, a béka segge alatt. Látvány minőségbeli esés, ami csak nem akar megállni. Ebből pedig piszok gyorsan cancel lesz, amit az egyik újonc bejön. Sajnálom a szériát és főleg a szereplőket, mivel ezt sokkal jobban is meglehetne játszani. Nem kéne más, mint némi pénzalap és pár értelmes showrunner. Így sajnos én is lemondok a sorozatról. Foglalkozni foglalkozom vele a jövőben is, hisz Guru vagyok, de tuti nem aggódom a miatt, ha 2-3 rész lemaradásom lesz. Feltéve, ha még megél annyit a széria.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

TSCC – 2.03 – The Mousetrap

 
Beküldte: tess 2008 September 24, 0:21-kor a(z) Terminator: TSCC témába.


Premier: 2008/9/22
Írta: John Wirth
Rendezte: Bryan Spicer

Sarah és Derek titokban Dixon segítségére sietnek, akinek Cromartie elrabolta a feleségét. Sarah tisztában van vele, hogy csapda az egész, de már csak a becsülete miatt is segítenie kell egykori férjének. Eközben John tovább folytatja a lázadozást, aminek köszönhetően folyamatosan lerázza a védelmére rendelt Cameront. Ennek viszont gyorsan meg is lesz a következménye. Weaver találkozóra hívja Ellison ügynököt és egy érdekes ajánlatot tesz az FBI ügynöknek…

Megjegyzés: Lement a 3. rész a Terminator sorozatból, de továbbra sem tudom hova tenni a FOX egykori hype bombáját. A rajongók oda meg vissza vannak tőle, ellenben a kritikusok többsége szerint nem jobb, mint egy laza közepes. De akkor mégis mire fel ez a nagy felhajtás? Merthogy a netes forgalom egész rendesen magával rántotta a szériát, aminek inkább vesztenie kellett volna a népszerűségéből. Gondolok itt a brutális letöltési arányra és a hihetetlen gyors feliratozásra. Most akkor mégis mi a fene van?

Hát megmondom, semmi! A sorozat ugyanis detto azon a szinten dekkol, mint az előző részekben, vagy akár az 1.évadban. Lehetőségek mintha lennének, de ezek kihasználása igen csak távoli cél. Ehhez még társul a brutális B-kategóriás feeling,ami egy az egyben a pénzhiányt jelzi. Jó példa volt erre a villanyoszlop felrobbantása. Láttunk valami hevenyészett kis tüzet, majd a folytatásban már a romokat. A készítők szabályosan rettegnek már attól, hogy valami érdemlegeset mutassanak. Pedig a két eyecandy többé már nem tudja elvinni a vállán a sorozatot. Summer Glau egyre jellegtelenebb, míg Lena Headley egy az egyben karakterközpontú, magyarán totál kiszámítható.

Az egyedüli pozitívum talán a dráma orientáltság volt, bár kérdéses ezt a szálat meddig tartják fent. Nem hiszem, hogy minden részben lehet valakit a halálba kergetni, hogy aztán abból valami erkölcsi maszlagot tudjunk leszűrni. Ellenben azt kell mondjam Ellison története kezd alakulni, végre Richard T. Jones tesz valamit a pénzéért, de ezt még ne kiabáljuk el annyira. A története viszont felvet számos kérdést, többek közt a legfontosabbat: Weaver most egy Terminator, vagy egy Terminator klónja? És ha Terminator, akkor minek kerestet másik Terminatorokat? Érzésem szerint van itt némi logikai bukfenc, de ne legyen igazam.

Aztán ott vannak még ismételten a kis mellékszereplők, akikkel végre kezdeni kéne valamit. Mondjuk Busy Phillips-nek kegyetlen jól áll dagadt tehén szerepkör, de ebbe a sorozatba egyszerűen felesleges. Riley-val meg nem ártana végre valamit kezdeni, mert részről részre veszít az értékéből, mígnem a végére csak egy jellegtelen cameo titulusba nem szorul. Kár lenne érte, végül is Leven Rambin nem rossz nő, meg hát van benne valami vonzó, szóval ki kéne már használni.

Összességében a Terminator sorozat ott van ahol eddig is volt, a kötelező hétfői programok közt, amit csak a Prison Break miatt nézek még. A héten bejött a Heroes, szóval könnyedén lehet, hogy pihenőre küldöm a szériát, bár ez a drámai szál mondjuk most bejött. Istenigazából a sorozatnak két dologra lenne szüksége, hogy újra dübörögjön:

  • Egy valag pénzre, mert a jelenlegi költségvetés teljesen alkalmatlan egy látványos akció sorozat készítésére.
  • Új showrunner meg pár tökös író, akik végre értelmes sztorit is képesek tálalni.

  Ezen változtatások nélkül viszont félő, hogy a sorozat idő előtt el fog vérezni, amit most egy cseppet sem bánnánk. Hihetetlen, hogy ezt mondom, holott a Pilot rész után teljesen meg voltam bolondulva. Hiába, a TSCC ékes példája a sorozat leépítésnek. Reboot or Die, lenni vagy nem lenni, nézni vagy nem nézni, csak rajtatok múlik.

  This entry has a rating of 2.5

  Kommentáld!

  TSCC – 2.02 – Automatic for the People

   
  Beküldte: tess 2008 September 17, 19:02-kor a(z) Terminator: TSCC témába.


  Premier: 2008/9/15
  Írta: Natalie Chaidez
  Rendezte: Jeffrey G. Hunt

  Sarah és a többiek új városba költöznek, ahol John-nak egyből iskolába kell járnia pihenés gyanánt. Itt ismerkedik meg a kissé züllött életű Riley-val, aki hirtelen nagyon fontos kezd lenni a számára. Eközben a jövőből egy hírnök érkezik, aki egy két nap múlva esedékes atomrobbanásra hívja fel a csapat figyelmét. Sarah és Cameron nyomban rá is vetik magukat a feladatra és jelentkeznek dolgozónak az erőműbe…

  Megjegyzés: Erre mondják tán, hogy így kell szarból várat építeni. Amennyire nagy csalódás volt a premier, annyira nagydurranás lett a folytatás. Kár, hogy nem fordítva lett, hisz ez a kis baki, potom 800.000 néző mínuszt jelentett a szériának, de legalább már javul a tendencia minden téren.

  Elsőnek ott van mindjárt John karaktere, akit látszólag kezdenek kimozdítani a mellékszereplői titulusból. Végre nem az elvakult jövőképek lebegnek a szeme előtt, hanem megcsillan a fiatalság is. Bizony, a kis John kamaszodik, vagyis lázad, nőzik és leszarja a világot. Ebben pedig tökéletes társ Leven Rambin karaktere, aki Rileyt alakítja. Nem tipikus eyecandy, de végre egy üdítő látvány. Mondom ezt minden téren, hisz a sztorira is pozitív hatást gyakorolt. Kezdetben annyira nem jött be a karaktere, nagyon is emlékeztetett az 1. évadban látott öngyilkos csajra, de az a lego robotos poén végül mindent vitt.

  És ha már nevek meg poénok, akkor a legnagyobb minden kétséget kizáróan Bussy Phillips volt. Tudjátok a terhes anya, aki anno a Dawson’s Creek-ben domborított nagyot és azóta sem. A mostani szerepe is inkább csak poén volt, de azért szorult bele némi filozófia is tán.

  Ami viszont tényleg betalált az a pár kis apró újítás, amivel tényleg sikerült végre életet vinni a sorozatba. Ilyen a hevenyészett jövőkép a gagyi CGI-vel, de ne ezt nézzük. Legalább volt! Jó tudni, hogy a budge-ből erre is áldoznak nem csak Shirley Manson cameo értékű szerepére. Ezt a higanyterminátort meg végképp nem tudom már sehova sem tenni. Nem ártana ha adnának neki valami apró kis célt, amit mondjuk az utolsó 5 percekben belesuvasztanának, mivel így az egész egy random B-kategóriás akció, némi sci-fi öntettel a tetején. 

  Ellenben Summer Glau képes a megújulásra, olyannyira hogy még az életkedvünk is visszaadta. Ez a szexi dög stílus nagyon bejön, a sejtelmes gondolatok meg pláne. A fene se tudja mit hoznak ebből ki a készítők, de én még mindig nem tudok szakadni a premierben tett kijelentésétől: „I love You John…” Tessék már ezzel valamit kezdeni, szerintem milliók lennének rá vevők! Addig viszont marad a heti közepes szint, a „terminator of the week” történeti egység, de legalább a kedvem sikerült visszahoznia.

  This entry has a rating of 3

  Kommentáld!

  TSCC – 2.01 – Samson and Delilah

   
  Beküldte: tess 2008 September 10, 18:55-kor a(z) Terminator: TSCC témába.


  Premier: 2008/9/8
  Írta: Josh Friedman
  Rendezte: David Nutter

  A sztori ott folytatódik, ahol abbamaradt, bár egy érdekes csavart azért belevittek a készítők. Camaron a robbanásnak hála teljesen bekattan, és John életére tör. A Connor családnak így nincs mit tennie, menekülőre kell fognia. Közben Reese és Dixon John-ék nyomát követik és reménykednek, hogy előbb megtalálják őket, mint Cameron. Eközben Ellison ügynöknek be kell számolnia a történtekről az FBI-nak…

  Megjegyzés: Visszatért hát a Terminátor sorozat, de messze nem olyan nagy felhajtással, mint amekkorával indult valamivel több, mint fél éve. Hiába, az első évad nem csak nekem volt csalódás, hanem a kritikusok nagy részének és a rajongóknak is. És ez meg is látszott a hypeon, meg persze a marketingen. Érzésem szerint a FOX is sejti, hogy már nem olyan nagy húzónévvel van dolga, mint télen.

  Viszont ennek a negatív hatásnak is meg van a maga előnye, ugyanis végre nem elvárásokkal felvértezve ültem le a rész elé. És ez a nem mindegy, mert ha túlteng bennem a hype, elragad a maximalista gondolkodás, akkor bizony ezt a részt, már az elején lelőttem volna, azt majd az iPodon elővettem volna valamikor. Merthogy a premier hozta az előző évad minden hibáját. Előnyét? Azt tuti nem, mivel a kőkemény CGI most igen csak kimaradt a mókából. Sajna.

  Már az nagy vicc volt, hogy a kocsi felrobbanása után Cameronnak alig lett baja, mármint ami a külsejét illeti. Én azt hittem, hogy valami fémvázas csaj szaladgál majd körbe-körbe, de nem így lett. Helyette inkább egy rész elejéig bepakolták negatív szereplőnek. Istenigazából nem volt valami túl jó lépés, meg hát Summer Glau sem hozta a formáját. Bizony, kezd kopni az a bizonyos cutie jelző elég rendesen. Bár azzal az érzelmes maszlaggal kissé megvettek, de a reboot után kétlem, hogy folytatnák. Ellenben jó volt látni, hogy a készítők foglalkozni akarnak John és Cameron jövőbeli kapcsolatával is.

  Aztán ha újdonság, akkor ott van egy új karakter Catherine Weaver személyében, akit a Garbage frontembere Shirley Manson alakít, méghozzá elég szarul. Hiába, a csajnak inkább énekelnie kéne, mert a színészi játéka önmagában vicc és ez csak az első része volt. Amiben viszont tényleg nagyot csalódtam pozitívan persze, az a filmes elődöktől átvett húzások. Ilyen volt pl. a folyadék/higany terminátor. Tudjátok a 2. részben volt. Na ez tényleg nagy ötlet!

  Ezt leszámítva viszont maradt minden a régi. Közepesen összecsapott történet, erősen B-kategóriás filmekre hajazó akció jelenetek és persze klisé had a köbön. Ellison ügynök meg Cromartie karaktere meg egyenesen felesleges. Szó szerint csak a helyet foglalják. És mi az egészben a legszörnyűbb? Hát az, hogy az premier megint jól kezdődött, de most kb. 5 perc alatt sikerült elbaszni az egészet, holott a sorozat két megálmodója készítette az egészet.

  This entry has a rating of 2

  Kommentáld!

  The Sarah Connor Chronicles – Season 1

   
  Beküldte: tess 2008 September 10, 16:38-kor a(z) Terminator: TSCC témába.

  Premier: 2008/1/13
  Finálé: 2008/3/3
  Szezon: 9 részes, de 12-re lett berendelve csak időközben jött a WGA sztrájk
  Csatorna: FOX
  Nézettség: katt ide
  Vizuális egyveleg: itt

  Gondolom a Terminator franchiset nem kell bemutatnom senkinek. Eddig 3 mozifilm készült belőle, melyből az első kettő ugye kultikus, míg a harmadik elég rendesen megosztotta a közvéleményt. Van képregény verziója és még a játékpiacot is sikerült meghódítania, szóval már tényleg csak egy tv sorozat hiányzott a listáról. Magát a sorozat létét már 2005-ben megszellőztette a Variety, de mint tényleges produkció csak 2006 augusztusától létezik, amikor is a FOX áldását adta a Pilotra. Na és akkor hirtelen elgurult mindenkinek a gyógyszere, hisz a hatalmas hype mellé nagy nevek is társultak.

  A Pilot-ot nem kisebb név jegyzi, mint David Nutter, akinek hát arany keze van tv-s berkekben. Hadd ne soroljam fel az eddigi Pilot rendezéseit, melyekből sorozat is lett. Tud valamit a faszi annyi szent! Az írói feladatokat pedig az a Josh Friedman, aki eddig leginkább csak a filmes területen ténykedett. Szerencsére olyan nagy arcok is betársultak mellé, mint James Cameron vagy Gale Anne Hurd (kismillió film producere). A produceri munkálatokból pedig kivette a részét a magyar fenegyerek Andy Vajna is, aki anno sikerre vitte a produkciót. 

  A hype másik nagy forrása a szereplőkben rejlett, ami cseppet sem véletlen. A címadó Sarah Connor nem más, mint Frank Miller vizuális orgazmusának, a 300-nak az egyik főszereplője Lena Headey. Mondani se kell a hölgyemény igazi eyecandy, a 300-ban látott cici villantás után meg pláne az lett. Ettől függetlenül mindenki meglovagolta a kötelező témát, vagyis melyik Sarah Connor a jobb? Headey vagy Hamilton a nyerő? Ellenben a női terminátort alakító Summer Glau-t egyetlen kritika sem érte, de vajon miért. A csaj igazi cutie, meg a nem gyengén agyonhypeolt sci-fi kult a Firefly egyik főszereplője is volt. Magyarán az egykori rajongók most a Terminator brancs részesei lettek. E két hölgyemény mellett a John Connort alakító Thomas Dekker (Heroes) egyszerűen el is törpül, de ezt ki csodálja?

  Az első évad:

  1.00UnAired Pilot (Kanyecc kritikája)
  1.01Pilot
  1.02 Gnothi Seauton
  1.03The Turk
  1.04Heavy Metal
  1.05Queen’s Gambit
  1.06Dungeons & Dragons
  1.07 The Demon Hand
  1.08Vick’s Chip (1)
  1.09What He Beheld (2)

  A sztori szerint a sorozat a 2. és a 3. film közt játszódik, de ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy a végkifejlet azonos lesz majd a 3. moziban látottakkal. Időközben McG bejelentette egy új Terminator trilógia a Salvation munkálatait, ahol már az elején kikötötték, hogy a 2009 nyarára tervezett film semmilyen kapcsolatban nem áll, majd a sorozattal. Hogy ez mennyire jó nekünk, majd csak jövő nyáron derül ki.

  A történet gerincét egy újabb Terminator, Cameron képzi, akit a jövőből védelmi céllal küldtek vissza. Feladata a szokásos, megvédeni John Connor életét. Ehhez viszont ideutazniuk kell, hogy a számukra jövőbeli katasztrófát megakadályozzák. A gond csak az, hogy Cromartie is időt utazik, így a terv látszólag befuccsolt. Sarah persze végig a kezében tartja az irányítás és szisztematikusan elkezdik felkutatni a SkyNet ősét, hogy azt elpusztítva megakadályozzák a közelgő armageddont. Eközben találkoznak a rokon Derek Reesel, valamint rengeteg Terminátorral és jövőből visszaküldött katonával, meg persze Cromartie-val, aki szép lassan újjáépíti magát.

  Hát ez lenne a hatalmas történet, amit megpróbáltak egy kicsit túlcifrázni 9 rész alatt. Persze tudom én hogy a lényeg kimaradt, mivel a WGA sztrájk nem a legjobbkor jött, de ezt egy valag másik széria is beszívta. A lényeg viszont cseppet sem itt gyökerezik, hanem a Pilotnál. Még 2007 nyarán napvilágot látott egy UnAired Pilot, ami valami bődületes hisztériát váltott ki. Mondjuk ezen nincs is mit csodálkozni, hisz nem gyenge látványvilágot kreáltak a készítők már rögvest a nyitójelenetben. Nem volt lacafaca, keményen csattogtak a zöld hasúk a stúdiók asztalán.

  Na és itt is van a hangsúly, ami jelen esetben is a pénz. A készítők túlzott megalomán hajlamának hála a premier valóban nagy durranás lett, de a folytatás már cseppet sem. Részről-részre romlott a színvonal, mígnem a végére már megjelentek a B-kategóriás filmekre jellemző hibák is. Rém gyenge CGI, a harci koreográfia teljes hiánya, valamint a casting is egyre unalmasabb lett. Elindult hát a lejtmenet, ami látszólag megfékezhetetlen volt.

  A két eyecandy persze eladta a sorozatot, de ez a kritikai szempontból édes kevés volt. Mindenki a történetben látta a végső reményt, ami viszont a nyersanyag minőségéhez hasonlóan csapnivaló volt. Összeherdált történeti egység, melyek látszólag egy hatalmas egész részeit képzik majd valamikor. A részek végén meg a szokásos sablon cliffhanger, ami azért annyira jó volt, hogy a nézőt rávegye a folytatásra. A minőségi akció sorozatból hirtelen feelgood sorozat lett, amit csak a téma tartott életben. Holott a produkciót a Gilmore Girl egykori díszletei fölött forgatták, de látszólag sem hozott minőségbeli javulást. 

  Összességében tehát a The Sarah Connor Chronicles a 2007/08-as szezon egyik legnagyobb csalódása volt. A túlzott hype és a franchiseban rejlő lehetőségek miatt mindenki nagyobb és látványosabb produkcióra számított, amit sajna nem kaptunk meg. Ebben mondjuk nagyszerepe volt a FOX-nak is, aki minden bizonnyal nem adta meg a teljes anyagi támogatást a sorozatnak. Persze a készítők is hibásak a csapnivaló minőség miatt, aminek hála a széria nem több mint egy simán közepes sorozat némi feelgood után érzettel. Nyers tudom, de sajnos ez a realitás és akkor lehet még finom is voltam.

  This entry has a rating of 2.5

  Kommentáld!

  TSCC – 1.09 – What He Beheld (2)

   
  Beküldte: tess 2008 March 6, 3:38-kor a(z) Terminator: TSCC témába.

  sarahconnorchronicles_109a.jpg
  Premier: 2008/3/3
  Írta: Ian Goldberg
  Rendezte: Mike Rohl

  Sarah üzletelni kezd egy titokzatos idegennel, akinél állítólag a Török van. A gond csak az, hogy az idegen nagyon okos és rájön, hogy sokkal többről van szó a háttérben. John a titokzatos idegen személyazonosságán dolgozik, miközben a születésnapját kéne ünnepelnie. Eközben Ellison ügynök nagy felfedezést tesz az FBI-nál…

  Megjegyzés: Hát ennyi volt kérem, vége a Terminator sorozat 1. évadjának! A sorozat tipikusan abba a kategóriába tartozik, amely mellett nem lehet szó nélkül elsiklani. Én ugye folyton gyaláztam itt a Gurun, de mégis minden héten megnéztem. Akármennyire is gyenge volt, nálam mégis biztos pont volt a folytatás. Na de nézzük, hogy megérte e?

  Őszintén szólva azt kell, mondjam nem! A finálé egy az egyben hozta azt a szintet, amit az egész évad. Kemény közepes volt tehát, ami most szerencsére egy kicsit kilengett a pozitív irányba. A történet sajna most sem volt valami ütős, de legalább annyit elértek vele, hogy felkavarták azt a több részen át rohadó állóvizet. Erre volt jó példa mindjárt az elején az Ítélet Napjáról pár képsor. Az életérzés már majdnem megvolt, de ekkor jött a vágás mondjuk. Én vártam a kőkemény CGI jövőképet, de hát erre megint nem volt zseton. Sőt, összességében megint nem volt semmire zseton. A harci jelenetek ismét kimaradtak, vagy pótolva lettek snassz vágóképekkel. Gondolok itt a kínai csákó csomagtartóban landolásáról, vagy az SWAT egység medencés mókájáról. Pedig de szép is lett volna!
  sarahconnorchronicles_109b.jpg
  Na de akkor vessünk egy pillantást a történésekre is. A jövő megmentő team következő célpontja Sarkissian, akinél a török van. A pali piszok okos és hát át is veri hőseinket. Minő meglepő? Most komolyan, kinek nem esett le már az elején, hogy a „titokzatos idegen” csak egy öleb? Aztán ott volt Reese tényfeltáró parktúrája is. Hát szerintem még a leggyökerebb IQ-val rendelkező nézőt sem lepte meg John szülinapi ajándéka. Ááá, nem is folytatom, mivel ez már kezd tényleg betegen idegesítő lenni. Sokkal inkább ott van a kis mexikói tökös csajunk, akiről megint nem tudni semmit. Szerintem a csaj most ajánlotta fel a szolgálatait vagy ilyesmi. Ez mondjuk azért nem rossz, egyel több eyecandy van legalább.
  Az igazán nagy eresztés viszont Ellison ügynök feltámadása volt. Az ügynök végre rájött Lazlo titkára és már tolta is a SWAT-ot. Aztán meg nézte az eredményét. Nem volt látványos megmozdulás, de mindenképpen elegáns volt. Főleg miután Cromartie csak szimplán életben hagyta. Na, ez érdekes alapja lehet a folytatásnak!

  Összességében azt tudom mondani, hogy a fináléra azért odatettek a készítők egy lapáttal, de ez még mindig túl kevés volt. Egyszerűen hiányzott belőle a sokkolás, hiányzott a csúcspont, ami után az ember markolja a bőrfotelt. A fináléban persze erre tettek némi próbálkozást, de hát az sem volt az igazi. Most felrobbant egy szereplő és akkor mi van? Komolyan mi a tököm baja lehet neki, megkarcolódik a fémváz? Na, szerintem ezzel mindent el is mondtam. Egyébként nekem ez amolyan kis eszkábáltnak tűnt. Az évad ugye 13 részes lett volna, szóval még távolról sem szabadott volna vége lennie. A készítők viszont felkészültek relatíve minden eshetőségre. Már-már az arcunkba toltak egy alternatív finálét, ha nem jönne össze a következő évad. Ott volt az a Johnny Cash-es zenés sokkolás, ahol Ellison szembesül a tényekkel, ott volt Cromartie elvonulása, a nagy bumm a fináléban és ezzel együtt Sarah-ék elbukása is. Mi ez, ha nem egy alternatív vég? A folytatásról egyelőre még nem tudni semmit, legkésőbb májusban az Upfront-on minden kiderül.

  This entry has a rating of 3.5

  Kommentáld!

  TSCC – 1.08 – Vick’s Chip (1)

   
  Beküldte: tess 2008 March 6, 1:16-kor a(z) Terminator: TSCC témába.

  sarahconnorchronicles_108a.jpg
  Premier: 2008/3/3
  Írta: Daniel T. Thomsen
  Rendezte: J. Miller Tobin

  Reese megtalálja Vick chipjét Cameron-nál, ami igen csak rosszul veszi ki magát. A tisztánlátás végett Sarah látni szeretné a chip tartalmát, amit John próbál meg feltörni. Mint kiderül a Terminator egy igen csak jól beépült modell volt, akinek fontos küldetése is volt, ami nagyban hozzájárul majd a SkyNet megszületéséhez. Eközben Cromartie sorra járja az iskolákat és John után kutat…

  Megjegyzés: Hát sajnos eljött a finálé ideje, amit szerintem nem sokan vártunk. Hiába van mélyponton a sorozat, akkor is egy kőkemény guilty pleasure-rel van dolgunk. Egyszerűen hiányozni fog és kész. Ebben pedig nagy szerepe van az eyecandy vonalnak is, ami most erősebb, mint valaha. A két nő tényleg félelmetesen jól nézett ki, szóval esélytelen lenne a választás!

  Ugyanezt sajnos a történetről megint nem lehet elmondani. Egyszerűen csapnivaló és kész. A mostani részben produkáltak meg pláne. Úgy a 30. perc környékén én speciel azon kaptam fel a fejem, hogy nem tudom, mi történik. Olyan összevisszaság jellemezte az egészet, hogy az ember már kínjában nem is törődött az egésszel. Tudom, a logikai összefüggés biztosan megvan, de a tálalásnak hála ebből semmi sem látszik. Azt meg felejtsük is el, hogy ez a finálé felvezetője lenne, mivel egy dekautalás nem volt rá. Magyarán ismét egy epizód centrikus low-budget valamit kaptunk. Picsába!
  sarahconnorchronicles_108b.jpg
  Ellenben karakter fronton történt némi előrelépés. A szereplőket igen csak sikerült megbolygatni, így már senki sem bízik a másikban. Sőt, senki valós indítékára következtetni sem lehet. Jó példa erre Cameron. A csaj most komolyan melyik oldalon áll? Egyszer olyan, mintha titkolna valamit, utána meg mintha saját maga tanulna, végül meg mintha már szeretne is. Amikor például a chipjét kivették, hát úgy nézett mintha megölnék. Hiába, Summer Glau nem csak jó nő, de még játszani is tud. Bár azt kell, mondjam John is kezd belejönni a témába. Kettejük közt végig volt szerintem szexuális töltöttség, de ezt persze sose láttuk élesben. Most viszont az a mozdulat… Nem lenne baj belőle, ha folytatnák véleményem szerint.

  Ezt leszámítva viszont a sorozat hozta a szokásos átlagot, vagy még egy kicsit kevesebbet is. Pedig annyira beleéltem magam egy kis odabaszós történetbe, aminek a végén majd káromkodom egy jót. Hát nem így lett! Lassan tényleg szent ember leszek, ha ez így megy… ja és nem elfeledni, már csak egy rész van! Ha az sem lesz ütős, akkor inkább jöjjön a cancel, mert ez már tényleg kínzás!

  This entry has a rating of 2.5

  Kommentáld!

  TSCC – 1.07 – The Demon Hand

   
  Beküldte: tess 2008 February 27, 11:14-kor a(z) Terminator: TSCC témába.

  sarahconnorchronicles_107a.jpg
  Premier: 2008/2/25
  Írta: Toni Graphia
  Rendezte: Charles Beeson

  Sarah a T-888-as modell kezét kutatja, hogy végleg leszámolhassanak a géppel. A kéz viszont eltűnt, és mint kiderül az új gazdája nem más, mint Ellison ügynök. Az ügynök szép lassan kezdi összerakni a kirakós elemeit, igaz ebben nagy segítségére van Sarah egykori kezelőorvosa is. Közben Cameron a Török után kutat és meglepő dolgokat csinál, melyekre még Reese is felfigyel…

  Megjegyzés: Erre szokás azt mondani, hogy most akkor mi van. Olyan szinten kétértelmű volt a rész, hogy lehetetlen értékelni. Egyből a finálé után bőven jó lenne, pár órás pihi után meg éppen csak elmegy kategória. Az igazat megvallva a mostani rész, valahol a két szélsőség közt van.

  Lényegi durvulás most sem történt, így aki valami nagy finálé felvezetésre számított az most bebukta. Szép csendes kis alapozás volt megint, ami rejtett kis szállakkal azért sikerült megfűszerezniük. Ilyen csoda volt Cameron is. Summer Glau most vagy bika jó színész, vagy isteni jó eyecandy. Nem tudom eldönteni, de az a tény, a mostani alakítása fergeteges volt. Először rendőr cuccban trónolt, majd balettozni kezdett. WTF!!! Utána meg jött az érzéketlen gyilkoló gép style az oroszokkal. Félelmetes! Ember legyen a talpán, aki ki tudja ismerni a karakterét. Egyszerűen nem tudom még mindig eldönteni, hogy Cameron önálló tudatra ébredt, vagy a SkyNet rejtett parancsait követi. És hát amennyire rühellem ezt a kétkedést annyira örülök is neki. Ebből még bőven szép dolgokat lehet kihozni.
  sarahconnorchronicles_107b.jpg
  Hasonlóan kellemes csalódás volt Ellison ügynök is. A pali lényegében még mindig nem tud semmit, de viszont már mindenre rájött. Na, ez egy jó húzás volt a készítők részéről. Ebbe még bármit bele lehet magyarázni, meg persze ott vannak a kétségek is. Az ügynök egyelőre igen csak ingatag talajon áll, így nem lepődnék meg, ha netán majd Sarah-ék oldalára áll. Mindenesetre érdemes lesz odafigyelni rá a jövőben.

  Ellenben a két Connor, akiknek a hátukon kéne vinni a sorozatot (bocsi, az egyiknek a mellén) valami csapnivalóak voltak. John megint hisztizett, míg Sarah rejtve próbált sokkolni a felbukkanásával. Itt mondjuk éreztem némi elfajzott heroikus-klisét, de valahogy nekem nem jött át. Mindezek mellett a másik két karaktere annyira jó szuperált, hogy nem is foglalkoztam vele.

  Verdict téren viszont megint ott vagyunk, ahol a part szakad. Jövő héten jön a finálé, de egyelőre semmi tutit nem tudunk. Ez azért félelmetes! Az alkotók 7 rész alatt nem tudtak semmi emberit az arcunkba tolni. Volt persze nem egy szál, amit nyitva hagytak, de ezekhez még javában kéne pár rész. Egyszerűen hiányzik belőle a komplex jelleg. Egy Terminátor sorozattól az ember szerializáltságot vár el, nem epizód alapú csihipuhit döcögős történettel. Viszont a karakter fronton végre sikerült előre lépni. Még akkor is, ha a két főszereplőnek pont nem.

  This entry has a rating of 3.5

  1 Hozzászólás

  TSCC – 1.06 – Dungeons & Dragons

   
  Beküldte: tess 2008 February 21, 18:37-kor a(z) Terminator: TSCC témába.

  sarahconnorchronicles_106a.jpg
  Premier: 2008/2/18
  Írta: Ashley Edward Miller, Zack Stentz
  Rendezte: Jeffrey G. Hunt

  John felfedi kilétét Dixon előtt és elhozza az orvost, hogy segítsen Reese-zen. Ezzel viszont lelepleződik Sarah is, aki kénytelen közölni a nyers tényeket a férfival. Eközben az eszméletlen Reese újraéli a 2027-ben történt eseményeket, melyek következtében visszautaztak az időben…

  Megjegyzés: Nem tudom mi ütött a FOX-ba, de a mostani hétfő mindenképpen ütős volt. Gondolok itt elsősorban a Prsion Break fináléjára és az utána következő Terminator sorozatra. A széria ugye a premier után döbbenetes lejtmenetet vett, amit már az eyecandyk sem tudtak feldobni. Az akció sorozatból gyorsan guilty pleasure lett, majd enyészet. Nos, ennek a hanyatlásnak vetett véget a mostani rész.

  Szerencsére az alkotók nem sokat tököltek és gyorsba lezárták Dixon felvilágosítását. Ezért csak szeretni tudjuk őket, hisz jó pár résznyi klisétől szabadítottak meg minket. Meg aztán egyelőre nagy szerepe nincs is a palinak, szóval kár lett volna erőltetni. Helyette kaptunk egy flashback szerű jövőképet, amelyből kiderült a jövő. Végre értelmet nyert Andy Goode és Cameron karaktere is. Láthattuk a cseppet sem rózsás jövőt és azt a nagy titkolózást. Olyan nagy titkokat azért nem tudtunk meg sajnos, de azért jó volt mégis szembesülni a tényekkel. A gépek titkos fegyver az időgép volt. Ámen! A jövőbeli John kegyetlen viselkedése végig erre ment ki. No meg Cameron átprogramozására.
  sarahconnorchronicles_106b.jpg
  Viszont mégis azt kell mondanom, hogy elég gyorsan történt mindez. A jövőt és ezzel együtt Reese-t elég gyorsan rövidre zárták. Mostantól maximum a 4 visszatért katona építkezését tudják majd mutogatni. Vagy legfeljebb behoznak még egy jövőbeli karaktert, aki John mellett harcolt. A nagy kérdés viszont mégsem ez, hanem Cameron. Reese vajon miért gyűlöli ennyire? És a jelenben mi ez a sok kis apróság, amit csinál? Először úgy festett, mintha az érzelmek alakulnának benne, de most sokkal inkább olyan, mintha egy programot követne. Érdekes lesz, még kérem szépen!

  A történet tehát jelen esetben a toppon volt, nem úgy, mint a CGI. Elég sok jövőbeli jelenet volt, de igen csak kevés képet mutattak belőle. Sőt még azok is gyérek voltak. Kérem, ide pixel kell és pénz! A látványtól döglik a nép. Sajna a FOX ezt nagyon nem akarja felfogni, mivel még mindig zsugori. Továbbra is az a véleményem, ha a sorozat nem több mint egy Smallville szintű CGI-t kapna két részenként, akkor igen csak elszaladna vele a ló. Így viszont sajnos egy helyben stagnál. Hiába jó a sztori és kivételesen a szereplők, ha nincs meg a vizuális egyveleg, aminek hála bevesszük a fikciót. Ez van sajna, de ez most azért halovány fejlődés volt, amit még egy kis hype is megtold.

  This entry has a rating of 3.5

  7 Hozzászólás
  Következő oldal »

  free web stats