Hajónapló: 2019-01-17

 
Beküldte: FERCSA 2019 January 16, 15:54-kor a(z) Gépház témába.

Kapitány a hajónaplónak. Csillaghajónk Krisztus után 2019 Január 11.-én hatalmas meteorrajjal találkozott. Hajtóművünk több napra inaktívá vált, hajónk szerkezete hatalmas károkat szenvedett. A javítható károk helyreállítását már elkezdtük, de irdatlan mennyiségű az elmaradásunk . Ennek ellenére a személyzet továbbra is elhivatottan vág bele az eljövendő ismeretlenbe, a sorozatok végeláthatatlan tengerébe. Tartsatok velünk!

Kommentáld!

Békés, boldog karácsonyt!

 
Beküldte: Guru_press 2014 December 25, 19:06-kor a(z) Gépház témába.

Faragatlanok?… dehogy, csak fáradtak voltunk! (:

doctor

Boldog, békés ünnepeket minden kedves olvasónknak! (Az elmúlt hetekben rengeteget túlóráztunk, ami érződött a blogon is. Sokan sorozatozással, mi alvással és relaxációval töltöttük a Szentestét, de majd jövőre újult erővel csapunk a munkába.)

Most viszont jöjjön egy karácsonyi témájú kérdés: Milyen sorozatos ajándékot hozott a „Jézuska”? ­– Tessék felvállalni a függőséget, ez nem ciki, hiszen köztudott, hogy a tévézésből lehet tanulni is a butulás mellett. Ki kapott olyan pólót, pulóvert vagy egyéb ruhadarabot, ami valamelyik kedvencéhez kapcsolódik? Esetleg tárgyat, mondjuk bögrét, kést, nemtudoménmit? Dicsekedjetek, had csorogjon a nyalunk, had sárguljunk az irigységtől, milyen jó is az olvasónknak!

Éés van még egy második kérdésünk is: Mit néztetek karácsonykor? – Jöhetnek a tippek. Reszkessetek betörők mellett volt-e sorozatdarálás?

agent

3 Hozzászólás

Szolgálati közlemény

 
Beküldte: Kanyecc 2014 December 17, 23:55-kor a(z) Gépház témába.

Szép estét mindenkinek! Csak szeretném jelezni, hogy a munkánkból fakadóan karácsonyig éjszakai bagoly üzemmódban tudunk kedvetekre tenni. Sajnos napközben egyáltalán nincs időnk. Még annyi sem, mint 1-2 hónappal ezelőtt. Az elmúlt 3 hétben Heti Hetesen, The Divide-on és Family Guy-on éltem, más sorozat nem fért fel a repertoáromba, így pl.: ezért nincsenek kritikák se. Ha az ember nem néz újdonságot, nincs is miről írnia. A lényeg viszont, hogy próbáljuk az általunk fontosabbnak vélt híreket, infókat cikkekbe szedni. Ebből kifolyólag már 3 napja íródik (mondhatni folyamatosan bővül) a kiposztolásra szánt hírmorzsák, illetve a nézettségi mutatók is már pótlásra kerültek, csak hát körítés nélkül még se posztolom.

A lényeg, hogy még kb. másfél hét, de inkább 2015-ben helyre áll a lelki béke. Újra megpróbálunk a helyzet magaslatán lenni. Addig meg bírjátok ki. Nekünk se jó érzés ez az „adunk is, és nem is” felállás.

Megértéseteket előre is köszönjük! Célszerű követni Facebook oldalunkat, ahol hamarabb kiposztolásra kerülnek a főbb hírek.

Kommentáld!

Ismét leállunk egy kicsit

 
Beküldte: Kanyecc 2013 June 25, 10:11-kor a(z) Gépház témába.

Szép, hűvös nyári napra ébredtünk. Két napja, sőt inkább 1 hete nem igazán írtunk sokat. Szó sincs alkotói válságról, mert lenne bőven annyi kritika – legalábbis részemről –, amiről kellene írni, de sajnos a Nagy Betűs Élet előtti záróvizsga hét számomra közrejátszik abban, hogy félre tegyem a hobbimat egy kis időre. A blog nálam mindig is hobbi volt, a hobbit pedig nehezebb letenni, mint a munkát, viszont most muszáj. Terveim szerint jövő hétfőtől visszaáll a rendes kerékvágás: napi nézettség, napi egyéb más… Tess-ről annyit tudok, hogy valami fontos projekten dolgozik, így nagyon rá se számítsatok. Azért pihenő időben lehet írunk egy-két cikket. Ismétlem: lehet, ami koránt se biztos.

Szóval addig is jó pihenést és sorozatnézést mindenkinek. Nem tűntünk el, csak a prioritás közrejátszik a blognál. Vendégkritikákat továbbra is szívesen fogadunk, a népszerű sorozatokhoz pedig pláne: Teen Wolf, Falling Skies, Hannibal, stb.

Kommentáld!

Szolgálati közlemény

 
Beküldte: Kanyecc 2013 May 21, 9:49-kor a(z) Gépház témába.

A következő napokban sajnos még ennyire se tudok a blogra koncentrálni, mint az elmúlt napokban. Épp most íródik a második szakdolgozatom, a végső leadási határidőig pedig még két hét. Elhavazva annyira cseppet se érzem magam, de szeretek időben kész lenni – nehogy a konzulensek megszívassanak, és ne írják alá. Lényeg tulajdonképp csak annyi, hogy a következő 1 hétben – részemről biztosan – csökkentett üzemmódban halad a blog. Napi híreket azért próbálok kitenni, de minden mást passzolok.

Sorry és megértésetek előre is köszönöm!!!4444

Plusz: ezúton jelezném, hogy ha valaki kellő inspirációt érez bármelyik sorozat évfinálé kritikájának megírásával kapcsolatban, az ne fogja vissza magát. Minden segítséget szívesen fogadunk, a nyomát pedig cikk formájában publikáljuk. Ezért is köszi! (:

1 Hozzászólás

Mini reform

 
Beküldte: Guru_press 2012 February 1, 14:22-kor a(z) Gépház témába.

Kísérletezésbe fogtunk az elmúlt napokban. A megszokott délelőtti amerikai hírmorzsánkat eltoltuk délutánra, illetve még számos más módon próbálunk többet közölni a nagyvilág sorozathíreiből, meglátjuk összejön-e. A formula a következő. Délelőttönként általában vagy angol, és/vagy kanadai, és/vagy ausztrál hírekkel jelentkezünk. Van bőven, így érdemes naponta foglalkozni ezekkel a részlegekkel, minimum egy-egy poszt erejére. Délután pedig jön a jenki részleg.

Az elmúlt napokban több magyar hír is kikerült, mi is meglepődtünk, de ennek is van kerete, szóval hozni fogjuk. Elsőként a facebook.com/sorozatguru oldalunkra tesszük ki, amelyeket napvégi hírmorzsáinkban persze összegyűjtünk, de ha elsőként akarsz tudni a hírekről, érdemes követni bennünket.

Persze tiszteletbe tartjuk azt is, ha nem. Akik így vannak, azokra is gondoltunk. A blog oldalsó sávjában található az „Aktivitás” menő, ahol a Facebook üzenőfalunkra és twitterre kiküldött infókat egyaránt elolvashatjátok kötöttségek nélkül. Ezen kívül a harmadik fülecske mindig egy kérdés lesz, ahova várjuk véleményeiteket. Jelenpillanatban, hogy „Mi a kedvenc sorozatod?”.

És a végére: ha kérésetek van, kérdésetek van, bátran vegyétek fel a kapcsolatot velünk, valamelyik közösségi szférában vagy e-mailban.

Tovább…

3 Hozzászólás

Szolgálati közlemény

 
Beküldte: Guru_press 2011 November 12, 1:11-kor a(z) Gépház témába.

„Holnap” (=ma, csak alvás után van nálam az új nap!) tartunk egy laza napot. Okkal. Ha már 11/11/11-es projektünk nem készült el időre. Másrészről, pedig melózunk, ami kicsit megnehezíti mostanság a hétvégéinket, de próbálunk beállni valahogy. A lényeg, lesz hírmorzsázás, amit Facebook-on keresztül fogunk nyomni napközben. Miért? Sajnos telefonról nem megy a WordPress. (Nokia, Symbián. Soroljam?!) Ezzel reméljük szerzünk pár új rajongót is oda. Lehet amúgy ajánlani ismerősöknek. Másrészről, aki utálja az „Arckönyvet”, az twitteren is elolvashatja a kiírásainkat, mert össze van a kettő kötve.

Kommentáld!

Előzetesek

 
Beküldte: Kanyecc 2011 July 23, 17:57-kor a(z) Gépház témába.

Jelzés értékű poszt következne. Remélem minden Kedves Olvasónk ismeri a Gurutube-ot?! (Használati útmutató.) Kellene? Nem feltétlenül, de ajánlott. 3 évvel ezelőtt azért hoztuk létre, mert nem akartunk függeni: se a Youtube-tól, se a Dailymotions-től, se mástól. Azóta zökkenőmentesen működik. (Köszi FERCSA) 12.218 videó – java előzetes – található rajta. Vannak időszakok, amikor pangás van, illetve olyanok, amikor tumultus. Napi 4-5 videót szoktunk kirakni (bejegyzés formájában), de a javát meg se mutatjuk, mert így is sokalljuk néha a számot. Távol álljon tőlünk a promóblog szócska. Ezért hoztuk létre a napi előzetesek rovatot, melyekben a kiposztoltak mellett azok is feltűnnek, amik nem kaptam „főcímlapot”!

Mire akarok kilyukadni? Érdemes követni twitteren a hírfolyamot, ha valaki fenn van, mert a feltöltés pillanatában posztolódik oda a tartalom. (Néha csúszik, ez az A-ból B-be megtett út galibája lehet.) Ezen kívül egy béta tesztet indítunk Facebook-on. (Ha gondoljátok, csatlakozzatok.)

A cél egy. Az pedig, hogy ne maradjatok le semmiről. Ma 15 videót töltöttünk fel, melyből csak egyet – a Spartacus előzetest – mutattuk meg. Van olyan nap is, amikor 40-50-et, mert annyira elszabadul a kampánygépezet. Egy hete próbáljuk beidőzíteni az újoncoknak az ajánlóit, de nagyon nem akar összejönni. Pedig van elég sokhoz. Lásd: a gyűjtőtagét.

Merjetek bátran kattintani az oldalt lévő „legutóbbi 10 előzetes” listára, illetve alul a Gurutube menüpontra.

Kommentáld!

Lájkoljátok a rajongói oldalunk is!

 
Beküldte: Kanyecc 2011 June 11, 15:12-kor a(z) Gépház témába.

Tovább…

2 Hozzászólás

SorozatGuru-app a Facebook-on

 
Beküldte: team 2011 February 3, 16:05-kor a(z) Gépház témába.

Minimális megszépülésen futott át a blog. Vittünk bele egy kis színátmenetet (lásd a lap tetején!), hogy ne tűnjünk annyira sötétnek. A designváltás féléven belül esedékes lesz. (FERCSA éppen „dolgozik a bányában”.) Ott szerepel az 5 éves teendőlistánkon, de nehéz elhagyni a sötét oldalt. Az átállás persze könnyű volt, a visszaállás nem lesz az.

Kikerült a jobboldali sávba a Facebook-os alkalmazásunk (köszi FERCSA!) lájkolós boksza, ami két okból nagyon hasznos tud lenni: 1) Ha lájkoltok (like-oljátok) bennünket, akkor a híreinkről a Facebook-on keresztül is értesülhettek. Olyan, mint egy RSS olvasó. 2) Illetve azért, mert a hamarosan játékokat fogunk indítani az FB-s rajongói oldalunkon (értsd: alkalmazáson), ahol több értékes sorozatos relikvia fog otthonra találni. (Pl.: Feláldozom a The Pacific-es csomagomat, de lesz más egyéb is.) A nyereményeket köztük fogjuk kisorsolni.

Szóval, ha tetszünk, akkor kattints a like gombra, mert az nekünk is, és nektek is jó.

1 Hozzászólás
Következő oldal »

free web stats