5ive Days to Midnight – 1.03 – Day 3.

 
Beküldte: Kanyecc 2008 February 24, 11:20-kor a(z) 5ive Days to Midnight témába.

5ivedaystomidnight_103.jpg
Premier:
2004/06/09
Írta: N/A
Rendezte: N/A

J.T. egyre jobban kezdhet aggódni, mivel közeledik halálának napja. Elsőként, azt veszi fejébe, hogy nem-e Claudia – a biztosítója – lesz-e a gyilkosa, így a tőle kapott fegyvergolyóját megvizsgáltatja. Másrészt, megpróbálja megváltoztatni az életét, váratlan csavarokat visz bele, mint azt tette előző nap a lány megmentésénél…

Megjegyzés: Tudjátok mi a legrosszabb? Egy türelmetlen néző. Tegnap barátnőmmel lestem meg a soron következő részt, és hát mindenkire rávarrta már a gyilkosságot. Mondom, ilyen nincsen. Közben, én is el kezdtem gondolkodni, ki lehetne a lehetséges elkövető, de semmi épkézláb ötlet nem jutott az eszembe. Ez nem baj, hiszen ez a minisorozatok lényege. Milyen egyszerű lenne, ha a finálé előtt már tudnánk. Elvesztené értékét, meg se nézném többet, nem beszélvén, hogy lehordanám.

A csavarok ebben a részben adottak voltak. Kellettek bele, mert már kezdett lájtosodni. Most nem Claudia férjére célzok, hanem arra a nőre, akit hiába mentett meg J.T., meghalt mindenképpen. Ez újabb ötletes fordult, hiszen hogyan mentse meg saját életét, ha a sors holtan akarja látni a következő napon. Megpróbálkozik elmenekülni a városból, viszont egy visszatérnek félórán belül. Hiába, a sors. Emellett még Claudia férje is rá szál.

Mit várok az utolsó résztől? Mindenképp pörgést. Van egy olyan érzésem lesz benne elég durva lehidalás, részünkről, de ez lesz az arányjavító. Most csak közepest adnék neki, mert szinte elhanyagolható a története.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

5ive Days to Midnight – 1.02 – Day 2.

 
Beküldte: Kanyecc 2008 February 17, 12:56-kor a(z) 5ive Days to Midnight témába.

5ivedaystomidnight_102.jpg
Premier:
2004/06/08
Írta: N/A
Rendezte: N/A

Elérkezett a második nap. J.T. Neumeyer életét próbálja úgy alakítani, hogy semmi hasonlóság ne legyen az aktában írtakhoz. Lecserélteti bérelt kocsiját, kedvenc kabátját. A nyomozás tovább folyik. Rendőrünk sem tétlenkedik, kezd hinni hősünk halálában, ezért mindent megtesz, hogy megmentse. J.T. sem ül a babérain. Egyik halálcikke hátulján felfigyel egy balesetre, melyet a közelgő vihar okozott, ezért elmegy a helyszínre, hogy válaszokat találjon…

Megjegyzés: Sokkal erősebb, mint a pilot rész. Most már érezhető, hogy szarban a haza. Ahogy telik az idő egyre rejtélyesebb a sorozat. Claudiáról új dolgok derülnek ki, bár én ezeket még hagytam volna érlelni, de mivel egy miniről van szó: nincs idő mindenre. Másrészről felfigyeltetek arra, hogy mennyi értékes barátjai vannak fizika tanárunknak? Egy aki megvizsgálta az aktatáskát, egy aki a vérét elemezte és egy biztosítási ügynök. Kicsit fura volt, hogy így összejött neki az élet, de ez, mindössze a gördülékenységet segíti.

Feltűnik Claudia férje, akit nem illet az „ex” jelző. Beindulhatnak a rozsdás agytekervények. Gondolom, mindenki fejében átfutott az az ötlet, elképzelés: mi van ha a nő férje a gyilkos. Bennem legalábbis átfutott, de még ekkor sem ezt tartanám a legvalószínűbbnek. Ha meg ő lesz, akkor ez a legelcsépeltebb minisorozat a világon. Továbbá tanárunk kezd hinni az időutazásban. Mondjuk, más alternatíva nekem sem jutna eszembe. Ifjú géniuszunk észreveszi, hogy a dokumentum nem mai darab. Jó pár éves. Jöhet a következő kérdés: Miért küldik vissza az aktát a távoli jövőből, mi célt szolgálván ezzel?

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

5ive Days to Midnight – 1.01 – Day 1.

 
Beküldte: Kanyecc 2008 February 17, 1:34-kor a(z) 5ive Days to Midnight,Pilot témába.

5ivedaystomidnight_101.jpg
Premier:
2004/06/07
Írta: Robert Zappia, Anthony Peckham, David Aaron Cohen
Rendezte: Michael W. Watkins

J.T. Neumeyer fizika tanár élete egyik napról a másikra gyökeresen megváltozik. Felesége halálának évfordulóján talál egy táskát a temetőben, felesége sírjánál, mely egy gyilkossági aktát tartalmaz. Az akta nyomatékos áttekintése után, éri a meghökkentő tény: saját halálának aktáját fogja a kezében, mely öt nap múlva fog megtörténni (a papír alapján.). Ezt követően megindul a verseny az idővel, hogy megakadályozza a közeljövő eseményét, és kiderítse: ki akarja megölni…

Megjegyzés: Elsőként leszögezném, hogy egy minisorozatról van szó. Már a cím utal arra, hány részes. (Négy részes, nem öt!) A Sci-fi Channel egyik minije, hogy pontosabb legyek. Ez már sokat mond. Az idő múlásával igen csak jó koncepciójúakat dobott képernyőre a csatorna. (Lásd: Tin Man, The Triangle, The Lost Room, stb.). Valljuk be, ezek rövidségük miatt jönnek be. Nem túl hosszú, mégis nagyon mozgalmas. (Lásd: The Lost Room, melyet teljes mélységében és hosszában csak élveztem. Zseniális mű, az újabb időszakból, hisz ne feledjük: 2004-ben járunk most.)

Nem kell sok ész rájönni, mivel állunk szemben. Fizika tanárunk szembesül a jövőjével. Már ez egy árulkodó tény, hiszen ez csak időutazással lehetséges. Az aktán minden hiteles, így nincs kétség. Másrészről ott van a fanatikus padavan, aki valami nagyon durva dolgot fedezett fel, csak éppen nem kíváncsi rá Neumeyer. Öreg hiba, majd az lesz.

A bevezető rész hűen hozta, azt, amit kell. Megismerjük az alapkoncepciót, lefekteti a cselekményt. Erősnek nem mondhatom a nyitást, mivel ha csak az előzetest lestem volna meg, akkor is tisztában lettem volna, mivel állok szemben. Már csak az a kérdés, kinek áll céljában megölni, kedvenc fizika tanárunkat. Igen, tanárt. Ez már egy fura mozzanat. Mindenesetre a nyomozás megkezdődik. 5 napja van, hogy megtudjon mindent, mert különben lánya egyedül marad.

Szereposztás tekintetében elsőként Kari Matchett tűnt fel, aki számomra az Invasion-ból lett ismert. Ezt követően meg a Studio 60-ból. De mellette még ott van Nicole de Boer (Holtsáv, Star Trek: Deep Space Nine) és Hamish Linklater (The New Adventures of Old Christine). Szóval ne várjatok nagy alakokat. (Most nem fikázni akarom a sorozatot, de alacsony költségvetés, meg mi egymás.)

Hazánkban először a Hallmark műsorán debütált, jó párszor tudtommal, aztán most az M1 műsorán próbál nézőkre találni.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

free web stats