Breaking: Elkaszálta az HBO a Luck-ot

 
Beküldte: Kanyecc 2012 March 15, 1:03-kor a(z) Canceled/Ended: 2007/08 témába.

Ilyen is megtörténhet? Meg bizony. Az HBO nemrég berendelte a sorozat 2. évadját félretéve a nézettségi mutatókat. Fel is emlegettük a Treme-effektust kritikájánál, hiszen a minőséget tartották szem előtt akkor, amikor döntött a sorsáról. És tulajdonképp ez is az HBO-szlogenjét bizonyítja: ő tényleg nem tévé. Reggel olvashattátok a szomorú, letaglózó hír a hírmorzsáinkban, miszerint a sorozat a harmadik lovát vesztette el a forgatásán. Szerencsétlen állat beverte a fejét, mely olyan rosszul érte, hogy az állatorvos az elaltatás mellett döntött. A stáb ekkor ismételten összeroppant, hiszen az előző etapban, az elsőnél is 2-től meg kellett válnia. A PETA innentől kezdve el kezdte támadni a készítőket, a sorozatot, és mindent megtett, hogy több ilyen ne fordulhasson elő. De mivel az HBO-ról és Michael Man-David Milch párosról van szó, ők se olyanok, akik a pénzt, a hasznot tartanák szem előtt.

Egy órája érkezett a hivatalos közlemény, melyet megdöbbenve, ám teljesen mellettük szólva és együtt érezve könyveltem el. Az HBO a készítőkkel együttesen úgy döntött, hogy leállítják a forgatás, s egyben be is fejezik azt. Nem lesz második évad. Ennyi volt. Hiába tartották be a magas biztonsági szabályokat, amivel a forgatás elvileg zökkenő- és balesetmentesen zajlott volna, még sem sikerült. És mivel a jövőben is előfordulhatott volna hasonló eset, így inkább leálltak. „We are immensely proud of this series, the writing, the acting, the filmmaking, the celebration of the culture of horses, and everyone involved in its creation.” – folytatta az egyik készítők.

Michael Mann és David Milch kezdetleges nézeteltérése ellenére azt nyilatkozták: remélik, hogy a jövőben is együtt fognak dolgozni valami projekten, mert működött. Hogy mi lesz a leforgatott részekkel, azt nem tudni. Nincs infó róla. Tippemre befejezik őket, tisztelegve az elhullott állatok előtt. Bár az ellenkezője is elképzelhető, hogy sose látjuk. Az első évad 8 részes, elvileg 2×02-nél járt a forgatás. Nem tudom, ez legyen a legkisebb problémánk, hiszen egy minőségi sorozattól kellett elbúcsúznunk – ismételten! De ezt az indokot megértjük.

RIP Luck

Kommentáld!

Búcsúzik a Jezebel James, mi meglepő

 
Beküldte: tess 2008 March 25, 9:20-kor a(z) Canceled/Ended: 2007/08,Hírek témába.

Hát nem meg jósoltam már a Pilot-nál, hogy Amy Sherman-Paladino és a FOX most tényleg borzalmasan mellé nyúltak. Persze én akkor szigorúan a történetről beszéltem, mivel már egy jó ideje nem követem napra pontosan a nézettségi adatokat. A premier katasztrofális volt és hát a folytatás is. Már múlt hét vége felé lehetett olvasni olyan insider infókat, hogy cancel lesz a sorozatból, de ezek többsége nem megbízható forrásokon láttak napvilágot. Azonban a FOX most végérvényesen bejelentette a hírt. A széria mérlege két hét adás és 3 borzalmas leadott rész. Ettől függetlenül tuti megnézem, már csak a jó lehúzás miatt is.
jezebeljames_cancel.jpg

Szerinted most rúgnak ki minket?!

A FOX a széria helyét ismétlésekkel tölti ki, valamint a finálé alatt egy filmet ad majd. Hallelujahhh! Amúgy meg egy batár nagyot koppantam, mivel az Upfronts ideje alatt voltam olyan bátor, hogy 80% esélyt adtam neki a túlélésre. Totálisan infantilis vagyok! Szerencsére Kanyecc észnél volt, de az ő 45%-a sem szebb. Hiába a nagy nevek kérem, ők is el tudnak hasalni, de nem is kicsit!

4 Hozzászólás

Jericho-kasza

 
Beküldte: Kanyecc 2008 March 22, 9:01-kor a(z) Canceled/Ended: 2007/08 témába.

FERCSA már hajnalban röviden, tömören,nuts-osan beszámolt a szomorú hírről, miszerint a CBS törölte a Jericho második évadját. A hírt elsőként a hollywoodreporter szivárogtatta meg. (Azon csodálkoztam, hogy most nem Ausiello-tól kaptuk meg a friss forrást, hanem Amerika egyik legnagyobb sorozat honlapjától, ahonnan elég sűrűn merítünk infókat.) A Nuts-hadművelet megbukott!

jericho1.jpg
A törlés szót, most nem kell szó szerint értelmezni, mivel a hetedik – utolsó – rész még jövő kedden adásba fog kerül. Inkább arról lenne szó, hogy nem lesz harmadik évad, azaz itt a finálé ideje. A készítők vésztartalék gyanánt, azért leforgattak egy alternatív folytatásos befejező részt is, a már meglévő záró mellé, lesz ami lesz alapon. (Még se vágják maguk alatt a fát!) Most már a rajongók sem fogják megmenteni a sorozatot jelenlegi sorsától, hiszen terveztek nagy megmozdulást, melyről már írtunk. Már csak az a kérdés: Lesz-e mersze valamelyik csatornának berendelni a folytatást? (Mert hogy ez még mindig benne van a pakliban.) Elképzelésünk az volna, főleg kábelszinten a Lifetime, vagy a Sci-fi Channel. Talán a CW, de őt nagyon nem tartjuk vevőnek rá. Igazából a felsorolt három közül egyikre sem mondanám azt, hogy megvenné.

Mindezt felfogható az alacsony nézettségnek. Jogos lehet a felháborodás, hiszen égi megváltást ne várjanak már egy alacsony-költségvetésű sorozattól, viszont ha életbe akar maradni, akkor meg tartson egy megadott szintet. Ez hetek óta nem sikerült. A döntés megszületett. (A végén még igazam lesz: Múltkor beposztoltam egy képet a hetedik részből, mely akár az évadzáró utolsó perceiből is lehetett! Hát majd kedden kiderül.)

A rossz hír mellé közölnék egy jót: Az AXN nem törődvén a TV2-vel újra adni kezdte az első évad részeit, valamint a második évadot is elhozza hazánkba. Premier dátumot még nem közlünk, nézzétek sűrűn az AXN-blogot.

Kommentáld!

Cancel/Ended – 2007/08 #2

 
Beküldte: Kanyecc 2008 February 23, 10:01-kor a(z) Canceled/Ended: 2007/08 témába.

Ahogy azt már említette tess nem igazán sikerült az előző idényben tartani ezen a téren a frontot. A novemberi állapothoz képest sok sorozat került fel eme, nem olyan becses listára. Mivel még nincs itt az idény vége pontosan meg nem tudnám mondani, mennyi sorozat kerül bele ebbe a körbe, viszont azt tudom, hogy már kb. 20 sorozattal lehet számolni. Idén még jól tartjuk magunkat a tavalyi 109-hez képest, ami valljuk be nem kis szám.

Több olyan sorozat van jelenpillanatban, amik valami égi megváltásra válnak. Ezek között van már elkaszált sorozat, és van olyan, amik még hivatalosan élnek, de stáb-színvonalban már cseppet sem. Pár nevet sorolnék fel, amik igen csak nagy gondban vannak: Friday Night Light, Bionic Woman, Blood Ties, Cane, Moonlight, stb. Most azonban jöjjenek olyan sorozatok, amiket már 100%-osan befejeztek vagy töröltek.

Befejezve:

Extras – Futottak még? …ha esetleg valaki, inkább a magyar címén szeretné szólítani. A BBC és a HBO közös produkciója két évad és egy különkiadás részt élt meg. Egybe pack lemeze már kapható, aki akarja, már rendelheti is. Nem volt szerencsém hozzá, mivel már vége van, nagy valószínűséggel nem is lesz.

Las Vegas – A drámai hírt éppen tegnap közöltem. Az NBC úgy döntött, nem kér többet a sorozatból, így végső nyugalmába helyezte. Összesen 106 részt élt meg. Szép szám. Ez alatt a több mint száz rész alatt igen sok eye-candy csaj fordult meg a sorozatban, hiszen a kaszinó fényűzéséhez elengedhetetlen követelmény, emellé társult még az akció, a vígjáték jellem. Hiányozni fog, szó se róla.

The 4400 – Négy évad, szép kerektörténet és az USA NETWORK szintén ledöbbentő híre. Nem voltam annyira nagy rajongója a sorozatnak, de még sem mondhatom azt, hogy nem néztem. Még egy hosszú – 32 órás – a maratonnal is megtiszteltük. Hazánkban három évadja debütált, ebből az első országos tevén. Vágjuk belőle a komplett sorozat DVD-packot.

The Dead Zone – Szintén az USA NETWORK sorozata. Egyszerre jelentették be a kettő befejezését. Ő már egy kicsit tovább húzta, hiszen hat évad után kapta meg a lezárást. Hazánkban a Viasat 3 műsorán ment/megy. Ötödik évad debütálása még ősszel megvolt. 80 részt élt meg, nyugodjon békében.

WWE Smackdown – Mi lesz a péntek estékkel? A CW közel két hete jelentette be, hogy nem kér több részt belőle. Ez azért érhetett bennünket sokkolva, mivel a show két órát töltött ki az amúgy is unalmas péntekből és lerí róla, hogy ismétlés jön a helyére, amivel közel sem tudja hozni azt a nézettséget, mint vele. Ők tudják!

Cancel:

Cavemen – Hát igen, mi más?! Az ősemberek csak az őskorban állták meg a helyüket. Ilyen modern világban már senki nem vevő rájuk. Azaz lenne pár fanatista rajongó, akik feláldozták hajukat a sorozat megmentésére, de azokkal belsőleg van valami probléma. (Már bocsánat a hasonlatért.) Kampányukról már írtam itt és itt. Hat rész már lement, bele értve az új pilot részt, az ABC műsorán; hét még hátra van a 13 részesre tervezett első évadból. Kíváncsi leszek, hogy mikor kerülnek ezek leadásra, és hol? Hiszen manapság igen elterjedt ezek netre vitele, ami érthető. Minek vágják maguk alatt a fát.

2 Hozzászólás

Cancel/Ended – 2007/08 #1

 
Beküldte: tess 2007 November 12, 15:59-kor a(z) Canceled/Ended: 2007/08 témába.

Az előző szezonban kissé nyögvenyelősen ment a cancel sorozatok kategorizálása, amit így visszagondolva nem is csodálok. A 2006/07-es szezonban ugyanis nem kevesebb, mint 109 cancel volt. Laza mi?! Na jó pontosítsunk egy picit: volt pár olyan sorozat is, ami be lett fejezve, ergo normális körülmények közt távozott a képernyőről. De ebből még mindig kevés van!

Cancel/Ended kategóriában ebben az évben eddig 6 sorozat van, de nyugodtan elkönyvelhetjük magunkban, hogy a júniusra lesz ez 100 is. A jelenlegi listán eddig 4 cancel szerepel és 2 befejezés. Lássuk hát, miből élünk!

Befejezés:

Scrubs – Az NBC méltán híres sitcom sorozata, ami a szezon végére végleg elköszön a 7. évaddal. Egy sitcomtól azért ez nem rossz, sőt… A legfrissebb pletykák szerint az NBC már gondolkodik egy alternatív vonalon is, vagyis felmerült egy spin-off széria gondolata is.

Queer Eye – A Bravon futó sorozat is szép kort élt meg a kábel tv-n. Igaz egyetlen részt nem láttam belőle, de elnézve a promo anyagát nem is bánom. A lényegen viszont mit sem változtat, miszerint a 100. részel leköszön a képernyőről.

Cancel:

Nashville – Nem élet az élet bukás nélkül, de ezt a FOX biztosan jobban tudja nálunk. Az évad első cancelje címet ugyanis a csatorna realityje vitte el. Adásba két rész került, de olyan borzalmas nézettségi adatokkal, hogy egyből el is húzott hiatusba. A többit meg gondolom mindenki kitalálja.

Viva Laughlin – Ha a FOX dicsősége az évad első cancelje, akkor a CBS-é az évad első hivatalos cancelje. Meg végső soron is ez tényleg egy sorozat és nem reality. A széria 2 részt élt meg, de a borzalmas nézettség itt is közbeszólt. Pedig a beharangozó szerint volt benne minden: remake szál, Hugh Jackman és némi vegasi éneklés. Vicces bukta volt.

Online Nation – A lavina elindult és jó csatornához híven a CW sem várt sokat az évad első canceljével. Az Online Nation 3 rész után gond nélkül ment a kukába. Azóta se bánja senki sem. Egyébként ezt már az upfrontnál sejteni lehetett, hisz a CW kreativitási és persze anyagi gondok miatt rendelte be a szériát.

Hate: A hivatalos közlemény szerint Showtime cancel lenne, de még adásba sem került. Egyes infók szerint, meg nem is sorozat, hanem egy tv film. Most akkor mi van?

Kommentáld!

free web stats