Sanctuary – 1.12-13 – Revelations

 
Beküldte: RaulReal 2009 October 9, 7:02-kor a(z) 2008/09 sorozatai,kritika,Visszatérők: 2008/09 témába.

Mindenki ismeri a történetet, miszerint a webes sorozatnak induló Sanctuary elnyerte a Syfy tetszését, a neves stúdió pedig felkarolta, pénzelte és levetítette a Menedék lakóinak kalandjairól szóló történetet. Dr. Magnus, a több mint száz éves tudós azzal foglalatoskodik, hogy különféle természetfeletti lényeket fogad be, otthont adva ezzel az árváknak és védve az emberiséget a veszélyes egyedektől. A furcsa otthon lakóinak természetesen nem ilyen egyszerű az élete, az első évad 11 részében különböző ügyeket kellett megoldani a professzornak, lányának Ashley-nek, és a frissen csatlakozott Zimmmannek.

sanc113

A kalandok során szembekerültek már Hasfelmetsző Jacktől kezdve a jetiig, és talán az egyik legjobb részben egy kíváncsi riporterpáros tagjaival is meg kellett küzdeniük. A természetfeletti lények rendkívül széles palettájával találkozhattunk az eddigiek során, a fontos és érdekes morális kérdések felvetése mellett pedig szemkápráztató helyszínekben és rendkívül ötletes és látványos jelenetváltásokban gyönyörködhettünk. A szörnyüldözés a végéhez közeledett, hiszen lassan elértünk a nagy fináléhoz, a dupla-évadzáróhoz.

A történet szerint egy ideig, mint mindannyian tudjuk, békében éltek egymás mellett az emberek és a különleges lények, míg egy napon az egyikük a “Föld urára” támadott. A Menedékbe is eljut ennek és a növekvő számú gyilkosságoknak a híre. Mint kiderül, egy nemzetközi fenyegetést nyújtó vírusról van szó, amely a harmadik világháború kitöréséhez vezethet.

Hogy véletlenül se legyen nyugta Magnuséknak, gondoskodik róla Druitt, alias Hasfelmetsző Jack, aki nagy bejelentéssel tér vissza a Menedékbe. Elmélete szerint a Szövetség áll a közelgő káosz mögött, azonban mielőtt ezt jobban kifejthetné, betoppan az Angliai Menedék vezetője, Dr. Watson, alias Sherlock Holmes. Ezzel kezdetét veszi a pokol a különleges otthonban, mert a vendégek, a kórt behozva, megfertőzik Magnus első számú segédjét. Nincs idő hát gondolkodni, gyorsan kell cselekedni. Az egyetlen megoldást az jelentheti, hogy az Ötök ismét összeállnak és a több száz éves tudósnő apja által elrejtett vért felkutatva előállítják a vakcinát. Eközben Ashley és a farkasember Henry beszivárog a Szövetség főhadiszállására, ahol elfogják őket. Hőseink, pedig a láthatatlan lány, Clara felkutatása után Indiába indulnak, ugyanis dolguk van. Meg kell menteniük a világot.

– What the hell was all that about?
– Well, the guy who invented radio just dissed Jack the Ripper.

sanc113_02

A fogvatartott Ashley-t és Henry-t eközben kegyetlenül kínozzák. Az elveszett vámpír város felkutatásakor a Menedék apró, de elszánt csapata óriási problémával találkozik. A települést gyakorlatilag a földdel tették egyenlővé. Sherlocknak hála azonban rekonstruálni tudják az épületek elhelyezkedését, így végül lejutnak a Föld alá. Itt azonban újabb meglepetés várja őket, aki nem más, mint Nicola Tesla. Az Ötök összegyűltek tehát, azonban a Magnus apja által kijelölt feladatokat még végre kell hajtaniuk, hogy a kulcsok megszerzésével hozzájuthassanak a vérhez. Csoportokban kell majd dolgozniuk, Watson és Hasfelmetsző egy logikai feladványt kap, Magnusnak is az eszét kell használnia, Teslának megrázó élményben lesz része, az ifjú Clara és Will pedig jobban teszik, ha észrevétlenek maradnak.

Miután mindannyian kiállják a próbát, a vért megszerezve visszatérnek a Menedékbe. Eközben a fogvatartottak is megmenekülnek, habár beüt egy apró gikszer. Ashley-t a Szövetség hű szolgájává teszi, aki ellopja a vért és átadja azt a Szövetség vezetőjének. Innen folytatódik ma este a Menedék lakóinak története és kiderül, látunk-e majd epikus csatákat emberek és földöntúli lények között.

sanc113_03

Az első évad ingadozó teljesítménye után az évadzáró epizódok felüdülést jelentettek a széria rajongói számára, és kiderült, bizony bármely sorozatban rejlő potenciált ki lehet használni, csak akarni kell. Ezt rendkívül jól sikerült megvalósítani, hiszen a 12-13. epizódban megvolt minden, amit csak a stílus képviselőitől várhatunk, értem ezalatt az izgalmat, látványt és egy vékonyka szerelmi szálat. Ne felejtse el senki tehát, ma, október 9-én, este a kalandok folytatódnak, a Menedék lakói pedig végre visszatérnek.

PREMIER: 2008/12/29 ÉS 2009/01/05
ÍRTA: SAM EGAN, DAMIAN KINDLER
RENDEZTE: MARTIN WOOD
NÉZETTSÉG: 2,1 MILLIÓ
This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Kiket gyászolunk a 2008/09-es idényben?

 
Beküldte: Kanyecc 2009 May 10, 21:33-kor a(z) Visszatérők: 2008/09 témába.

Csak megértem, hogy eljutottam ehhez a bejegyzéshez. Noha még az idény nem ért véget, de már javában mennek a finálék. Hiszitek vagy sem, de idén és szép számmal fognak eltűnni sorozatok a képernyőről, melyek helyére majd érkezhetnek újak. Pár héttel ezelőtt a Zap2it jóvoltából egy linket mutattunk meg az idei távozókról. Megadjuk nekik a tiszteletet és most csatornánként rendszerezve felsorolás formájában újra megemlékezünk róluk.

Országos csatornán
 • ABC: According to Jim, Boston Legal, Dirty Sexy Money, Eli Stone, Homeland Security USA, Life on Mars, Opportunity Knocks, Pushing Daisies.
 • CBS: The Ex List, Swingtown.
 • The CW: 4 Real, 13 – Fear is Real, Easy Money, In Harm’s Way, Stylista, Valentine.
 • Fox: Do Not Disturb, Hole in the Wall, King of the Hill, MADtv, Prison Break, TalkShow With Spike Feresten.
 • NBC: America’s Toughest Jobs, American Gladiators, The Baby Borrowers, Celebrity Circus, Celebrity Family Feud, The Chopping Block, Crusoe, ER, Fear Itself, Last Comic Standing, Late Night with Conan O’Brien, Life, Lipstick Jungle, Momma’s Boys, Most Outrageous Moments, My Own Worst Enemy, Nashville Star, The Tonight Show With Jay Leno.
Kábelcsatornán:
 • ABC Family: Kyle XY, The Middleman, Roommates.
 • Cartoon Network: Foster’s Home for Imaginary Friends, My Gym Partner’s a Monkey.
 • Comedy Central: Mind of Mencia, Chocolate News.
 • Disney Channel: The Emperor’s New School, The Suite Life of Zack and Cody.
 • FX: The Shield.
 • MyNetworkTV: Celebrity Expose, Jail, Magic’s Biggest Secrets Finally Revealed, Masters of Illusion, Street Patrol, The Tony Rock Project, Under One Roof, Vice Squad, The World’s Funniest Moments.
 • MTV Network: TRL (Total Request Live).
 • The N: South of Nowhere.
 • Showtime: The L World.
 • SoapNet: Greg Behrendt’s Wake-Up Call.
 • SyFy: Battlestar Galactica, Charlie Jade, Stargate Atlantis.
 • TBS: Frank TV.
 • TLC: Flip That House, Trading Spaces.
 • TNT: Trust Me.
 • USA Network: The Starter Wife.

Kommentáld!

Hírmorzsák: Berendelték a Bones 4. évadját.

 
Beküldte: Kanyecc 2008 March 25, 13:26-kor a(z) casting,Hírek,sajtóközlemény,Visszatérők: 2008/09 témába.

 • A mai hírmorzsánkat tömény bulvárral kezdenénk meg, de higgyétek el: megéri elolvasni. Nos, arról volna szó, hogy az egyik hazai bulvármagazin fülébe jutott egy olyan hír, hogy áprilistól majd Sebestyén Balázs fogja átvenni a Legyen Ön is milliomos című vetélkedőt, amit egyébként meg Vágó úr vezet/vezetett. Viszont az RTL Klub ezt a hírt megcáfolta, így kihalt az a remény, hogy kapunk-e újra nézett kvíz show-t.
 • Lehet örülni a Dr. Csont-rajongóinak, mivel berendelte a FOX a sorozat negyedik évadját. Hát nagyon nem lepődtünk meg a döntésen, hiszen tipikusan olyan krimisorozat, aminek még a hatodik évadját is el tudnánk képzelni a csatornán. Másrészről meg jól teljesített, bár egy House-zal nem volt kétséges.
 • Áll a bál, a Scrubs-stábja megszívhatja a fogát. A sorozat forgatása javában tart, de arról még mindig nem született döntés, hogy lesz-e folytatás, vagy mi a franc lesz. Mert úgy tetszik tudni: Az NBC-ről talán az ABC-re megy át a népszerű korházas szitkom. Már csak az a kérdés, várjuk a Cancel-hírt, vagy inkább várjuk a folytatást. (Nem vagyok nagy Scubs-fan!)
 • Az a hír járja, hogy Joss Whedon új sorozatában, a DollHouse-ban, több Buffy szereplő is fel fog tűnni. Hát minket nem vert oda a hír. Titeket?
 • Az a hír járja 2, hogy Heroes-éknál casting erősítés várható a harmadik évadra. Adam Munro visszatérése mellett még számolhatunk tovább 12 új karakterrel a következő fejezetben. Ez a szám, megint csak irreálisan nagy, de hát egy új kezdethez kellenek az új szereplők, különben nem lehetne belevágni a közepébe olyan embernek, aki nem kíváncsi az előzményekre.
 • Kelly Preston a Medium utolsó négy részében fog feltűnni, mint vendégszereplő.
 • A CBS április 29-ére hozza vissza a Shark-ot, melyet az NCIS fogja felvezetni, és akit a Secret Talents of the Stars fog követni. Ezt követően, április 30-án 20 órakor debütál a The Price is Right Million Dollar Spectaular. (Szép hosszú címe van.)
 • Futon volt olyan kedves és megosztotta velünk, hogy az amcsi Big Brother 8 győztese Evel Dick Donato, visszatérni a 9. évadba is.
 • Kiele Sanchez vendégszerepelni fog a Samantha Who?-ban.
 • Gerald McRaney vendégszerepet kapott a Woman’s Murder Club-ban. Részletről olvass itt.
 • A SpikeTV úgy döntött, hogy nem csak sorozataival kápráztatja el nézőit, hanem műsorára tűzi a Star Warsfilmeket. Nem nagy szám, már ha az vesszük figyelembe, hogy idehaza is kéthavonta egyszer minimum feltűnik az egyik rész. Inkább egy James Bond-ra kellett volna időt és pénz fecsérelniük. Gazdaságosabbra jött volna ki, szerintem.
 • Tess már reggel megírta a The Return of J.J. törlését, viszont pár dolog lemaradt belőle, még hozzá a további menetrendet: március 28. és április 11. között: 19:00-tól Bones-ism., 20:00-tól Canterbury’s Law. Április 18-án: 19:00-tól House-ism., 20:00-tól Canterbury’s Law. Április 25-én 19:00-tól v FOX Friday Night Movie.

4 Hozzászólás

Berendelték a Prison Break negyedik évadját

 
Beküldte: Kanyecc 2008 March 24, 14:13-kor a(z) Visszatérők: 2008/09 témába.

LoL. (ahogy mondani szokás.) Nem a hír láttán kezdtünk el mosolyogni  hanem a publikálás időpontja miatt. A SpoilerTV még húsvét előtt megírta a nagy hírt, melyet a Mick Santora My Spaces blogján megerősített, miszerint „So we got word on Wednesday that we are officially picked up by the network for Season 4., azaz a FOX már hivatalosan is bejelentette, hogy berendelte a negyedik évadot. Arról már volt szó, hogy milyen irányokban akarják folytatni a történetet, de én jobban örültem volna egy befejezésnek. Hagyják már békén szegény Scofieldékat, és inkább rendeljenek be egy újabb ütős újoncot.

1 Hozzászólás

The L Word: Hat évados lesz végül

 
Beküldte: Kanyecc 2008 March 12, 11:06-kor a(z) Visszatérők: 2008/09 témába.

Amit tiltanak, azt csinálják. – Mondhatnánk ez is. A ShowTime-on egy percet sem tétovázott, amikor rábólintott a sorozat 6. évadjára. Igazi meglepetés, ez kétségetlen. Nem beszélvén arról, hogy idehaza igen csak háttérbe szorult a vetítése. Első két évadját a Cool nyomta le, de aztán abba maradt. (Ki tudja miért?)

A következő évad 2009 elejére várható. Szerintem, tartani fogják a jól megszokott januári premiert, de ezt ne vegyétek 100%-osra, azt viszont igen, hogy csak nyolc részes lesz a záró évad. Ilene Chaiken elmondása alapján, ennyi bőségesen elég lesz az összes szál elvarrására. Az már csak egy másik kérdés, erről hogyan vélekednek majd a rajongók, akiket most nem lep el a bőség. Jelenpillanatban még javában zajlik az ötödik évad vetítése, a Cool-nak meg üzennék, hogy ne csak a 24-et hozza fel amerikai szintre, hanem mást is.
lword5.jpg

Kommentáld!

Breaking news: NBC + DirecTV = FNL Season 3

 
Beküldte: Kanyecc 2008 March 6, 11:21-kor a(z) Visszatérők: 2008/09 témába.

Van isten! – fogalmazhatnánk így is, de ez több mint jó. Nem hittem volna, hogy két napon belül két parádés hírről számolhatunk be. Tegnap ugye bár a CW visszatérő hatosáról írtunk, míg ma egy tegnap folyamán elsuhant breaking news-ról számolnánk be. Elsők között a deadlinehollywooddaily-on olvashattuk a nagyszerű hírt, miszerint nem kapta meg a Cancelt a Friday Night Light, mivel az NBC és a DirecTV közösen felkarolta a sorozatot!

A sorozatnak úgy igazán az a fránya sztrájk kavart be. Sokat esett a nézettsége, így a csatorna nem volt megelégedve vele. Hosszú szünetelés alatt megjelentek a savefnl petíciós oldalak, de szerintem nem ez hatotta meg a csatornákat, de nem is a tömérdeknyi meccslabda. Az elmúlt időben az a hír is járta, hogy vagy a CW vagy a TNT ölelné fel, de ebből végül nem lett semmi hivatalos hír, viszont a DirecTV plusz NBC közös projekt már hivatalos. Ez annyit fog jelenteni, hogy a kiadások feleződni fognak és mindkét helyen mehet egyszerre a premier, mint az volt a QuaterLife esetében az NBC és az MTV-nél.
fnl_cast_1.jpg

Kommentáld!

A CW az első berendelő 2008/09-re!

 
Beküldte: tess 2008 March 5, 11:38-kor a(z) Visszatérők: 2008/09 témába.

Az idei szezonban mindenképp a CW az első mindenben! Mármint ami a bejelentéseket illeti. Ha nem csal az emlékezetem akkor az idei teljes évados sorozat berendelés a Gossip Girl volt. Jajj, vagy egy hétig röhögtem a sok okoskodón, akik azt írták tuti cancel lesz. Emberek kérdezzetek meg már engem!

Nos a CW a minap bejelentette, hogy a következő szezonra már tutira berendel 6 sorozatot. Így jövőre it biztosan találkozunk a Gossip Girl-lel, a Supernatural-lal, a Smallville-lel, a One tre Hill-lel, az Everybody Hates Chris-szel és az America’s Next Top Model-lel. Lehet emésztgetni a hírt, mert ugye nem kicsit sokkoló.
cw.jpg
Elsőnek itt van mindjárt a One Tree Hill. Sokak szerint ez lett volna az utolsó évad, de a restart és a 4 éves ugrás bevált. Vagy csak nincs értelmes alternatíva, mivel az összes újonc vagy cancel, vagy egyenlőre még nem tisztázott. Meg aztán egy 5. éve futó sorozatot nem kell agyon promozni és állandó nézőtábora is van.

A Gossip Girl 2. évadja engem örömmel tölt el és persze megint csak röhögnöm kell. Jajj, érdemes visszaolvasni a nagyobb fórumok okoskodásait. Hihetetlen némelyik komolyan mondom!
Ellenben a Smallville tényleg hatalmas hír. Az írósztrájk előtt ugyanis úgy festet ez lesz a Final Season. Lex papa a folytatásban már nem kíván szerepelni, úgy meg mi értelme van az egésznek. Most ugye borult a koncepció, így ki tudja mit hoz a jövő. Most vagy egy teljes évad következik Lex-szel, vagy egy csonka nélküle.

Kommentáld!

Akikről még nem tudunk semmit: CBS

 
Beküldte: Kanyecc 2008 February 17, 17:25-kor a(z) Hírek,Visszatérők: 2008/09 témába.

Véget ért a sztrájk. Jöhetnek vissza a sorozatok. Öt csatornából már háromnak közöltük a menetrendjét. Ezek között volt a CBS-é is. Továbbá az sem titok már, hogy a Cold Case, a Criminal Minds, a CSI: Crime Scene Investigation, a CSI: Miami, a CSI: New York, a Ghost Whisperer, az NCIS, a Numb3rs, a Two and a Half Men, a Without a Trace és The Big Bang Theory +Survivor és The Amazing Race már 100%-ok, hogy jön a 2008/09-es idényben. A sor szép hosszú. Nem lesznek itt problémák, hiszen mind olyan sorozat, melyre büszke lehet a csatorna.

De mi a helyzet azokkal, akik nem kerültek fel a listára? Amint azt észrevehettétek: csak a The Big Band Theory kapta meg a biztos folytatást. Többiek elől sincs ez az esély elzárva, viszont ő minden téren előnyt élvez. Hat újoncból egy már tovább jutott, egyet töröltek, a Viva Laughlin-t. Ott van a Kid Nation. Egyes híresztelések szerint: a készítők már megtalálták a második évad helyszínét, de arról eddig nincs hírünk – vagy elfelejtettem volna már? – hogy lesz-e folytatás. Igazából, most nem csak az újoncokra szerettem volna kitérni. Akik nem kaptak bizalmat nagy/kis meglepetésre, azok a következőek lennének: Cane, Jericho, Moonlight, Shark, The Unit

  • Itt a Cane, amihez még nem volt szerencsém. Meglepetésre, viszont Fercsának nagyon is. Részéről már lement az mind a 13 rész. (Ennyire rendelték be májusba.) Jelenpillanatban hiátusba helyezték. Ez a következőképpen alakulhat: Megkapja a full évad berendelést, vagy elkaszálják.
  • Visszatért a Jericho második évadjával. A kezdés nagyon szarul sikerült, valamint a folytatás – történetet érteném ez alatt – sem volt erős. Hét rész mindenesetre zsebben. A készítők felkészültek mindkét döntésre, azaz, egy befejezéssel, illetve egy folytatással. Döntés mostanság nem hinném, hogy lesz. Ennek egy oka van: A CBS nem igazán akarja folytatni a sorozatot. Talán, ennek tudható be az alacsonyabb költségvetés jutatása is.
  • A másik nagy kérdéses újonc a Moonlight. Tess tudna róla órákat regélni. Hozzá sem volt még szerencsém. Próbálom, visszatéréshez időzíteni a pótlást, csak egy probléma van: Nincs több rész! :D Szintén 13 rész, midseasonra berendelt. Teljes évadra még nem kapta meg ő sem a berendelést. Nézettsége, annyira nem lett vészes, bár ebben közre játszott a pénteki timeslot, amikor nagyon minimális a verseny.
  • A Shark ért a legnagyobb meglepetéssel. Nincs benn a 11 cím között, pedig nagyon jó ügyvéd sorozat. Stílusban a House-ra emlékeztet, nagyon élvezhető, jók a szituációk. Ezért én inkább feledékenységnek fognám fel, mint sem félelemnek. 90%-ra teszem visszatérését a 2008/09-es idénybe.
  • Az egység már egy érdekesebb szitu. Három évadot maga mögött hagyván, talán nem jelentene neki kihívást megszerezni egy újabb évadot, azonban a lista igen csak telített. Nem csodálkoznék, ha a sztrájk egyik áldozatának könyvelhetnénk el.

Kommentáld!

free web stats