Délelőtti előzetes (1): Sirens (US)

 
Beküldte: Kanyecc 2013 November 21, 8:58-kor a(z) kábelsorozat,videó témába.

2014 első negyedévében érkezik az USA Network műsorára a Sirens-remake. A jenkiknek kellett egy saját változat, ugyanis az alapjai a britektől származik. Az írók sorában: Bob Fisher és Denis Leary, míg Victor Nelli, Jr. lesz a rendezője. A szereplőgárda is kicombosodott az idő múlásával, ahol helyet kapott: Michael Mosley (Pan Am), Kevin Daniels (Modern Family), Jessica McNamee (The Vow) és Kevin Bigley (Game Change). Tehát minden adott, hogy egy remek komédiát láthassunk. Mellesleg egy mentőst, szóval a téma is önmagában újdonságnak számít a műfaj függvényében az óceánon túl. Mutatnám a legelső előzetesét, ami alapján egyből lehet mérlegelni.


Kommentáld!

Ground Floor – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2013 November 19, 11:34-kor a(z) kábelsorozat,Pilot témába.

Jaj, egy újabb TBS-es komédia. Többkamerás mivoltától előre retteg a nép. Kell nekünk az állandó aláröhögés? Szerintük igen, pont emiatt szoktam az első 2-3 rész után búcsút mondani mindegyik próbálkozásuknak. A Cougar Town az egyik feketebárányuk, mivel az ABC-től átvették, és ezáltal csak a sugárzás helye módosult, a formula nem. Bill Lawrence az egyik kedvenc komédiaíróm. Hozzákapcsolódik az ABC ex-szitkomja, valamint az újonnan érkezett Ground Floor, ami már megkapta az aláröhögős felállást – de ne írjuk le előítéleteink alapján.

A kevés pénz, az egyszerű megoldások érződnek a Ground Floor-nál. A TBS inkább átvesz országos csatornától sorozatokat, amik már befutottak, mert egy szindikátusi utóvetítés jelentősen olcsóbb, mint egy újat fenntartani. Azt se feledjük el, hogy számtalan 10/90-es formátummal dolgoznak, aminél ha megkapja az egyik a berendelését, azzal a következő 4-5 évben találkozni fogunk. Mindezt alapul véve Bill legújabb próbálkozását végig mosolyogtam, mert a vártnál jobbra és humorosabbra sikeredett.

A történetének középpontjában: egy munkahely áll. A műfaja: munkahelyi szitkomnak is nevezhető – erős túlzásokkal. Adott egy sokemeletes épület, melynek magasabb szintjén egy csapat öltönyös ember (=bankárok) dolgozik, illetve az egyik alacsonyabb szintjén egy csapat átlagember (=épületüzemeltetéssel foglalkozó), akiket a fentiek lenéznek, mert semmire se vitték. Tehát egy társadalmi különbségekre épülő komédiával állunk szemben. Főhősünk, Brody (Skylar Astin) összekeveredik egy bárban egy alsóbb szinten dolgozó nővel, Jenny-vel (Bridge Heelan), akivel meg is lesz az egyéjszakás kalandja. Igen ám, de ő többet kezd el érezni iránta, mint amennyit főnöke szerint lehetne. Ez meg is hozza a várt konfliktus helyzetet és számtalan vicces szituációt.

A sorozatot a hátán a zseniális szereplőgárda viszi, amivel Bill Lawrence meg vett kilóra. Nemcsak a főszereplők szimpatikusak, hanem a mellékszereplők is. Kétségtelenül Stewart Mansfield-et alakító John C. McGinley az egyik legjobb, aki hozza a Scrubs-os Dr. Cox-ot. Jó párbeszédei vannak, és számtalan vicces jelenetet alapoz meg. A „lenézettekből” a hasonmása Mark lehetne, akit Rory Scovel testesít meg, bár őt inkább erőltetettnek mondanám. És van James Earl, akiről nehéz a pilot alapján beszélni, mert kap is szerepet, meg nem is.

Helyszínből sokat nem kapunk. Összességében adott két beltér, néha egy-egy bárféleség és egy lakás a hancurnak. Még se érzem azt, hogy kevesebbet kapnánk. Jól megírt szövegekkel operálnak, számtalan humort rejt magában az elénk tárt társadalmi különbség; arról nem is beszélve, hogy mind Brody, mind Jenny karaktere teljesen szimpatikus. Végre kezdem az alagút végét látni, amit Bill hozhat el a TBS-nek, ami előzőleg inkább a feketekomédiákkal foglalkozott, mint sem a rendesekkel, amik nyitnak mindenki felé.

Összességében maradok, mert szórakoztató. Sokkal kevesebbet néztem ki belőle. Az biztos, hogy a Cougar Town lesz a váltója a Ground Floor-nak, tehát Bill-nek lesz bőven munkája, amit speciel nem sajnálok tőle, míg ilyen minőséget szállít.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Hell on Wheels: berendelve a 4. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2013 November 15, 0:22-kor a(z) Berendelés,kábelsorozat témába.

Az AMC berendelte a Hell on Wheels negyedik évadját, ami jövő nyár végén lesz terítéken. Ismételten 10-13 epizóddal (nem tisztázott!) fognak belevágni a szériában, amelynek John Wirth lesz a showrunner-je.

Két dologra ad következtetni a hír. Az első, hogy van értelme szombaton sorozatot adni. Ilyenkor az amerikaiak nem szeretnek tévézni. Általában valami sporteseménnyel, illetve ismétlésekkel töltik fel a csatornák a timeslotokat – némelyik bérbe adja, hogy ne legyen vele problémája. Főleg a kábeles részleg használja ki a legjobban. Ide kerülnek a gyermek műsorok, amelyek ellen könnyebb felvenni a harcot. A másik, hogy az AMC elkezdett kiégni. Nem bántani akarom őket, de az elmúlt 1 esztendőben jelentősen visszaesett a minőségük. A Breaking Bad-re és a Mad Men-re is egyaránt panaszkodtak a kritikusok, ott a Low Winter Sun, amit nézhetetlennek véltünk, de a The Killing se mutatott túl a közepesnél.

2014-ben persze lehet minden másképp, mert jön Craig Silvestri által a Turn című sorozat, illetve újoncként mutatkozik be a Halt & Catch Fire. Visszatérőket se feledjük, hiszen a The Walking Dead-ről se kell lemondani – a Low Winter Sun-ról pedig még nincs döntés.

Visszakanyarodva. A Hell on Wheels nézettsége így alakult az elmúlt évek alatt: az első szériát áltagban 2.98 millióan nézték (0.99-es demó), a másodikat 2.36 millióan (0.55-ös demó), míg a harmadikat 2 millió körül. Utóbbiról nincs pontos szám, csak annyi, hogy a 3 napos utónézéssel együtt elérte a 3 milliót.

Kommentáld!

Esti előzetes (2): Treme – 4. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2013 November 14, 19:33-kor a(z) kábelsorozat,videó témába.

Megjött az az előzetes, amivel az HBO feladta a leckét minden kedves várakozó rajongójának, ugyanis másfél percben szállítják azt a hangulatot, ami a Treme-et annyira jóvá teszi. Kár, hogy nálam ez a dráma egy holtsávba került próbálkozás, mert valahogy se a korért, se a történetért nem rajongok, ettől függetlenül kalapom kell emelni a zseniális készítőgárda előtt, akik kritikusok százait kényszerítik kispadra. (Értsd: rosszat ritkán olvasni róla!) Így kell csinálni! December 1-jén indul a sorozatzáró széria. Utána pedig jön a csönd, és az utolsó szavainak beírása a sorozattörténelembe. Igaz, már ott emlegetjük, de az HBO számtalanszor meglepett már minket4


Kommentáld!

Délutáni előzetes (3): Eagleheart: Paradise Rising

 
Beküldte: Kanyecc 2013 November 12, 16:14-kor a(z) kábelsorozat,videó témába.

November 14-én tér vissza az Adult Swim legelborultabb sorozata, az Eagleheart harmadik évadja. Nem láttam az előző kettőt sem! – Jöhet többötökből a kijelentés, de nyugi, ez pontosan az a produkció, ahol ezt háttérbe lehet szorítani. Az új széria a Paradise Rising alcímet kapta, ami teljesen különálló sztorit szállít. Mellesleg epizódhosszban se az a hosszú fajta, mert 10 percekről beszélünk, tehát összességében évadonként egy filmnyi hosszúsággal. Mutatnám a beszédes előzetest, de vigyázat, mert eléggé fárasztónak tűnhet. Talán azért, mert az is valójában. Ki lesz ott a premierjekor?! Kezeket a magasba: .o/


Kommentáld!

Cleaners-plakát

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 21, 16:32-kor a(z) kábelsorozat,Vizuális egyveleg témába.

Emily Osmenti és Emmanuelle Chriqui főszereplésével október elején elstartol a Crackle legújabb sorozata, a Cleaners, amiről nem olyan rég írtunk egy rövidebbet. A berendelésének híre és az előzetesének megmutatása után már tényleg időt kell(ene) szentelni a pilot megpillantására. Főleg azért is, mert az oldal elérhetővé tette mindenki számára a nyitányt – tetszik tudni 1,5 héttel ezelőtt, amikor bepróbálkoztam, mert egyetlen p2p oldalon se találtam meg, sőt geo bannolással védték a tartalmukat. Ezen azóta változtattak. Használjuk ki. A pilotot Paul Leyden írta és rendezte. Már elérhető mind a 6 része, elvileg!

Kommentáld!

Újabb rekord a The Walking Dead-nyitánynál

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 14, 21:10-kor a(z) kábelsorozat,Nézettség témába.

Úristen. Az AMC és az FX manapság országos tévék fölött jár. Kár, hogy nincs semmi olyan kimutatás, amiben megnézhetnénk, mennyit növekedett ennek a két adónak az előfizetőszáma az elmúlt 3 év alatt. Legutóbb az American Horror Story: Coven premierjének adataitól dobtunk hátast. Azelőtt a Breaking Bad sorozatfinálé vágta ki a biztosítékot. Gondolhattuk, hogy a The Walking Dead ezt tovább fogja fokozni, de tippelni se mertük volna, mennyire fog elszállni a zombik iránti rajongók hadától a különböző demó, shared és milliós nagyságrendben kifejezett mutató. És amikor megláttam az első mutatóit, csak annyit mondtam: a büdösmindenit!

Felvezetésnek ennyi bőven elé, lovagoljunk a számokon. A 4×01-es epizódot 16.1 millióan (8.1-es demó) látták összesen, melyből a célközönség 10.4 milliót tett ki (8.2-es demó), míg a 25-54 évesek 8.8 milliót (7.3-as demó). Ejha. És ha ez nem lenne elég, akkor a Talking Dead se okozott csalódást, amit összesen 5.1 millióan láttak (2.7-es demó), melyből a 18-49 évesek 3.3 milliót (2.6-os demó), míg a 25-54 évesek 3 milliót (2.5-ös demó) tett ki.

Emlékeztetőül csak had idézzem fel, hogy miként futott az előző szezonban. Ugye a 3. évadjaval 10.4 milliós átlagot hozott, illetve 5.4-es demót, ami a 2. évadhoz viszonyítva mindkét szekcióban 55%-os növekedést jelentett. Számokban kifejezve: a 3×01-es részt 10.87 millióan (5.8-as demó) nézték, míg a 3×16-os finálét 12.42 millióan (6.4-es demó).

És mi jár ilyenkor az ember fejébe? Leírom. Elsőként az futott át az agyamon, hogy a Super Bowl után megvan a második olyan timeslot, mármint esemény utáni, amit simán ki lehetne adni eladásra bármelyik adónak, aki fizetne azért, hogy egyik sorozata a vártnál nagyobb odafigyelést kapja. Valószínűleg a TWD 4. évadjának zárására a mutatók 20 millió fölé fognak kerekülni. Simán ki tudnám nézni ezt. Aztán át futott még olyan is, ami simán kivitelezhető, hogy holnap megmutatom az előző hét összegzőjét, mármint a heti nézettség újra feléledne.

Tess hamarosan jön a hozzátartozó kritikával. Az AMC felemelkedését bármelyik adó megirigyelhetné. Elképesztő, miket visznek véghez.

1 Hozzászólás

Délutáni előzetes (3): DirecTV

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 10, 16:54-kor a(z) kábelsorozat,videó témába.

Végre érkezett kábeles adókra is némi frissítés. Erről a DirecTV gondoskodik, ugyanis tegnap este elstartolt a Call Me Fitz és a Less Than Kind negyedik szériája, valamint bemutatkozott a legújabb sajátgyártású sorozatuk, a Full Circle. Utóbbi talán jobban érdekel minket. Előbbit pedig azért emelném ki, mert a Comedy Central jól lemondott az adásáról, holott hajdanán nekik köszönhetjük a gyors magyarországi premierjét. Nézzünk elsőként egy csatornaajánlót, majd a tovább mögött 4:2 felállásban előzeteseket az adott produkciókhoz.


Tovább…

Kommentáld!

Délutáni előzetes (2): My Crazy Roommate

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 10, 16:21-kor a(z) kábelsorozat,videó témába.

Van az a tévécsatorna, hogy Bounce TV. Én is most hallok először róla, de berendelte élete első komédiáját, amit október 15-én egyből meg is kapunk. A címe: My Crazy Roommate. Ne várjatok semmi pluszt tőle, inkább csak a szokásos: „röhögjünk mindenen” stílust. A készítője a The Jamie Foxx által ismert Bentley Kyle Evans. A főszereplők sorában: Laila Odom és Brittany Richards, akiknek a karaktere közösen él egy Los Angeles-i lakásban. A humor fekete lesz. Plusz, még itt említeném meg, hogy a BRKDWN-t fogja felvezetni, ami inkább a Youtube-on éli nagyobb életét.


Kommentáld!

Délutáni előzetes (1): Cleaners

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 10, 15:40-kor a(z) kábelsorozat,videó témába.

Hupsz. Egy elfelejtett premierről számolnánk be. A Cleaners-ről legutóbb augusztusban írtunk annyit, hogy majd november tájt érkezik a Crackle műsorára. Jelentem: október 3 óta elérhető a pilot epizódja. Elstartolt. Jött is egy előzetes hozzá, le is vagyok valamelyest nyűgözve, mert akármennyire furának tűnt annak idején a története, valami van benne, ami megmozgatja a fantáziám. Jöjjön tehát egy másfél perces ajánló. 6 részt kapunk, mindegyik félórás hosszúságú. Időzítsük be az őszi hajtásba Paul Leyden új jövevényét.


Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats