The Return of Jezebel James – 1.02 – Frankenstein Baby

 
Beküldte: tess 2008 March 27, 10:32-kor a(z) Return of Jezebel James témába.

thereturnofjezebeljames_102.jpg
Premier: 2008/3/14
Írta: N/A
Rendezte: N/A

Coco odaköltözik Sarah-hoz és nyomban össze is rúgják a port. A helyzetet csak tovább fokozza, hogy közben megjelennek a nem éppen szeretetre méltó szülők, akiknek valahogy be kell adni kettejük nagy ötletét, vagyis a babát…

Megjegyzés: Félelmetes a sztori mi? Bár nem tudom, miért vagyok ennyire kiakadva ezen, hisz ez csak egy sitcom, szóval ne várjunk tőle csodát. Bár én azért vártam, mivel Amy Sherman-Paladinó volt a creatori székben. Teszem hozzá rögvest, mindez fel sem tűnt. Magyarul ismét kaptunk egy szánalmas részt.

Parker Posey-nak pedig sikerült az ami eddig oly kevés egykori eyecandynek, egyszerűen jellegtelennek tartom már. Ez a túljátszott karakter ugyanis már nem csak idegesítő, de megalázó is. Nagy pénz az úr, de akkor is… ilyen fost el nem játszanék. Coco karaktere meg egy az egyben szar. Mással nem is operálnak benne, mint a helyzetkomikumokkal. Csak meg ne szakadjanak benne az erőlködéstől a készítők.

Az egyetlen értelmes megmozdulás az öreglány behozása volt, akin viszont tényleg lehetett röhögni. hihetetlen mekkora arc volt, főleg amikor elővette a „sumákoltók mi” szövegét. Ezt leszámítva viszont totális káosz és zűrzavar. Két hónap múlva már tuti nem is emlékszünk erre a merényletre!

This entry has a rating of 1

Kommentáld!

The Return of Jezebel James – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2008 March 22, 15:14-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Pilot,Return of Jezebel James témába.

return_101_1.jpg
Premier:
2008/3/14
Írta: James Grissom
Rendezte: N/A

Sarah Thomkins sikeres író és egyben szingli is. Amolyan tökéletesen hibbant nagyvárosi nő, aki legújabb hóbortja szerint mindenáron terhes akarna lenni. Azonban egy orvosi vizsgálat során kiderül, hogy nem lehet gyermeke. Sarah, mivel teljesen szőke agyilag a saját húgát Coco-t kéri meg a baba kihordására…

Megjegyzés: Tudni kell róla, hogy talán a legnagyobb szitkom-fan vagyok a GURUsok között. Nézem a leggagyibbakattól a legjobbakig mindent. Elsősorban azért rajongok a műfajért, mivel nincs olyan sorozat, amiből húsz-, húszonnéhány percet ne bírna ki az ember, persze erre jöhetnek a kivételek, mert hogy vannak olyanok is. Ennek ellenére nem hagyom abba semmi pénzért. A legjobb példa a Back To You. Már régen a kukába dobtam volna, de kinézze akkor, ha én nem? (Kicsit hülye gondolkodás, de várom a megváltást részéről.) Másrészről, a szitkomnak fáradtan, munka után ne álljon neki senki. Néha három-négy részt követően friss állapotomból is úgy lefáraszt, mint annak a rendje.

A The Return of Jezebel James pontosan ebben kategóriába tartozik. Nem kellett várni kétrésznyit sem, hogy kibújjon a szög a zsákból. Jött az első jelente, én meg csak kapkodtam a szavak után, mert mint ha egy Gilmore Girls-szitkomba kerültem volna. Ment a nyelvpörgetés ezerrel, én meg fogtam a fejem, mire vállalkoztam kissé fáradt állapotomban, de jelentem túléltem. Ezt a hatást biztosra veszem, hogy Army Sherman-Paladino Gilmore-os alkotótól kaptuk meg. Nem fogom megköszönni neki, azt várhatja.

return_101_2.jpg
Ha szitkom, akkor legyen vicces és ne legyen alájátszott nevetés. Nem tudom, mennyire voltak képben a készítők, amikor összehozták ezt a részt, de ez roppantul vicctelen lett. Oksi, röhögnek alatta. A jelzés megvan, mikor kéne fogunk a hasunkat, de én nem erre vagyok vevő. Az ember agyán ekkor átfut egy aprócska gondolatsor, hogy most mitévő legyen: Röhögjön, ha már hallja az idegesítő alájátszást vagy ragaszkodjon a szokásaihoz. Részemről volt pár elmosolyodás, de már csak szánalomból. Igen, szánom-bánom a FOX-ot, mert ezzel csak a csatornahírnevét rontja. Ahogy azt tess írta: „Belenyúlt a tutiba.” (…a tuti lebőgésbe. – egészíteném ki, hát ha valakinek nem tiszta.)

Lauren Ambrose alapjába véve jó színésznő volna, de ezt a szerepet talán nem neki szánták. Félelmetesen jót alakított anno a Six Feet Under-ben, viszont most érte el a szakadék szélét. A helyében én visszakoznék egy másik műfaj felé. Már a történettel sem vagyok megelégedve. Ekkora marhaságot kitalálni. Nem hinném, hogy a való életben sűrűn fordulna elő, valamint a nézők vevőek lennének erre a: lányom hord már ki a pasim spermájából leendő gyermekem, mert én nem tudom szitura. Sokad részről, pedig a már emlegetett ruhatár tudja felkavarni bennem az érzéseket. Tudjunk, Parker Posey már veregeti az 40-es korosztályt, de ezt azért ennyire nem kellett volna kihangsúlyozni.

A premier múlt pénteken volt. Dupla résszel, melyet dupla nagy lebőgés követett. Nem szeretünk kárörvendőek lenni, de egy Cancelen nem lepődnénk meg. Igaz csak hét rész lett berendelve belőle, de ha így folytatja, akkor gondban lesz az évadzáróval. Amúgy sem áll a FOX szívéhez közel az elnézzük stílus.

This entry has a rating of 1

Kommentáld!

The Return of Jezebel James – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2008 March 19, 20:23-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Pilot,Return of Jezebel James témába.

thereturnofjezebeljames_101a.jpg
Premier: 2008/3/14
Írta: James Grissom
Rendezte: N/A

Sarah Thomkins sikeres író és egyben szingli is. Amolyan tökéletesen hibbant nagyvárosi nő, aki legújabb hóbortja szerint mindenáron terhes akarna lenni. Azonban egy orvosi vizsgálat során kiderül, hogy nem lehet gyermeke. Sarah, mivel teljesen szőke agyilag a saját húgát Coco-t kéri meg a baba kihordására…

Megjegyzés: Hát kb. ennyi lenne az a hatalmas történeti egység, amire képes volt a Gilmore Girls-t is megalkotó Amy Sherman-Paladino. Egyszerűen katasztrofális, hogy úgy mondjam és ehhez még hozzá jött a borzalmas nézettség is. Mekkora már, hogy a CW beelőzte a dupla részes premiert! A FOX tehát ismét belenyyúlt a tutiba, de ezen ki lepődött meg? Nyugi nem kell félni, folytatom az osztást!

Mindjárt itt is van Parker Posey, aki hihetetlenül túljátssza a karakterét. Ennyire sötét nőkért azért nem érdemes sitcom-ot nézni. Aztán ott van a stylelist, aki végig lógós göncöket adott neki. Totál low budget feelingje van az egésznek. Pedig Posey kisasszony anno a Blade Trinity-ben piszok szexi volt. Most viszont…
thereturnofjezebeljames_101b.jpg
De nem kell megijedni Lauren Ambrose sincs a toppon. Szerintem ő is maximálisan visszasírja a Six Feet Under minden egyes részét ezek után. A karaktere egyszerűen jellegtelen és unalmas. Persze ebben nagy szerepe van az agyonsztárolt creatornak Amy Sherman-nak is. A Gilmore Girls-ből megismert szófosás itt is megvan, de a többi valahogy eltűnt. Nincsenek poénok és nincsen dráma sem. Az érzelmek pedig egyszerűen hiányoznak. Hihetetlen, hogy ezt képes volt a szemünk elé tárni!

Nyugi, ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül. A Tv.Com mint tudjuk jó adatbázis, de a legtöbbször átkozottul túlértékelt. Viszont a Pilot-ot itt is lehúzták, volt olyan ember aki szerint fájdalmas volt nézni. Maximálisan egyetértek vele. Már-már vetekedett a Welcome to the Captain-nel. Egyszóval ez egy kalap szar, amit a FOX képes volt bezsákolni. Aki meg elhiszi, hogy nem lesz kasza, az egy idióta! Az egész produkció egy frankó Total Recalt érdemelne, szigorúan vágatlan verzióban. Vége!

This entry has a rating of 0.5

3 Hozzászólás

free web stats