Plakátba zárva: Downton Abbey: The Movie

 
Beküldte: Kanyecc 2019 August 23, 19:05-kor a(z) MoziGuru,Vizuális egyveleg témába.

A Downton Abbey nem az az elképzelés, ami itthon nagy nézőtömeget mozgatott volna meg, de az tény, hogy nemzetközi fronton számos elismerést zsebelt be. A mai napig amondó vagyok, hogy a DunaTV kínálatában tökéletes helye lenne, de egyelőre csak kisebb kábeles premierjén van túl. Ha emlékeim a helyükön vannak, talán a Story4-en volt elsőként látható. Az országos debüt még kiadóhelyen, és közszolgálati tévén megtalálná a korosztályát – csak egy tipp, feléjük, hogy mire lenne érdemes költeni.Mint azt korábban olvashattátok, immáron nyakunkon a mozifilmjének érkezése, hiszen szeptember 12-én lesz terítéken. A főszereplők többsége visszatért, így senki se érezhet hiányosságot, ha végig nézte az elmúlt évadjait és benevez a filmre.

Révén, hogy nagyon közel a globális premierje, így egy rakatnyi kreatívot készítettek hozzá. Nekem inkább az lenne a kérdésem, hogy a készítőknek mi volt a szándéka készítése során, mármint lesz-e Oscar-díj beérés az erőlködésükből vagy ezen a fronton már nincs esélye egy kosztümös elképzelésnek.

(A ‘tovább mögött’ folytatódik a plakátgaléria. Azokat se hagyjátok ki a sorból. Ha pedig tetszik, ne felejts el a megosztás gombok egyikre klikkelni!)

Tovább…

Kommentáld!

Jönnek a Star Trek-filmek DVD-n és Blu-ray-en

 
Beküldte: Kanyecc 2019 August 14, 16:54-kor a(z) Magyar DVD,MoziGuru témába.

Nem szokásom filmes megjelenést elhozni a blogra, de a Star Trek mégis csak tévésorozat. És azt se feledjük, hogy a CBS All Access részéről a franchise mondhatni, virágzásnak indult. Az már csak egy másik dolog, hogy az elmúlt években készült hozzá mozifilm is, amik most érkeznek DVD-n és Blu-ray változatban is. A Star Trekről, a Star Trek: Sötétségbenről és a Star Trek: Mindenen túlról van szó. Nézzük a mélyére a tényeknek!

Augusztus 23-án kerül megjelenésre mindegyik. Egyetlen kiadásra helyezném csak a fókuszt, a Star Trek: A trilógiára, ami DVD és Blu-ray változatban is a magyar piacra kerül. 5.990 Ft kontra 10.990 Ft lesz az árazása a pakkoknak, amik 3-3 lemezt foglalnak magukba. Felhívnám a figyelmet a hangzásra, ugyanis megkapjuk az 5.1-es élményt a DVD-nél is magyarul, de ha valaki többre vágyik, akkor ajánlanám az eredeti angolt, amit TrueHD 5.1-ben szállítanak a Blu-ray kiadásokon. Extrák között lesz változás – többet kapunk a kékváltozaton. Hogy mi is a differencia, azt a tovább mögé rejtettem. Vannak borítómintáink is, ezek se hiányoznak a cikkből!

(A ‘tovább mögött’ folytatódik a galéria, ahol a többi megjelenést is lehet csekkolni!)

Tovább…

Kommentáld!

Plakátba zárva: Downton Abbey – The Movie

 
Beküldte: Kanyecc 2019 May 22, 17:36-kor a(z) MoziGuru,Vizuális egyveleg témába.

Szép ívet tud felmutatni a Downton Abbey. Anno 2011-ben startolt brit széria egy XX. századi arisztokrata család életébe kalauzolta el a nézőket. 6 évadnyi sztorizgatás után döntöttek úgy az ITV, hogy nem kérnek be új szezont belőle, ám, mivel akadtak kérdőjelek a finálét követően a készítők tettek egy olyan ígéretet, hogy ezeket majd egy film formájában megválaszolják. 2018 nyarán be is érett a berendelése, amit szeptember folyamán tálalnak mozis környezetben, merthogy mozifilmként érkezik a projekt. A régi szereplők többsége visszatér, tehát ismét láthatjuk: Maggie Smith-t, Michelle Dockery-t, Elizabeth McGovern-t és még sok mást. A szkriptet ugyanúgy Julian Fellowes neve alatt jegyezzünk, míg a rendezői székbe Michael Engler ülhetett be.

Mutatnék a korábbi plakátjai mellé újabb kettőt, amin már a szereplők is feltűnnek. Ki-mennyire várja a zárófilmet? – Tényleg van értelme ilyenre pénzt áldozni?

„We’ve been expecting you.”


Kommentáld!

Plakátba zárva: Downton Abbey-mozifilm

 
Beküldte: Kanyecc 2019 March 29, 13:07-kor a(z) MoziGuru,Vizuális egyveleg témába.

Michael Engler rendezésével kapjuk meg ősszel a Downton Abbey mozifilmet, melynek promózása elkezdődött. Szeptember 13-án lesz a nemzetközi premierje, de arról egyelőre nincs információnk, hogy a magyar mozik is becsatlakoznak-e a mókába. A THR.com az “év elején” kiadott egy listát, hogy melyek lesznek azok a filmek, amiket a 2019-es portfólióból mindenképpen várnak – ő is köztük volt. A briteknél nagyon ment, Amerikában a PBS szolgáltatott otthont számára, ahol megint csak kajálta a nézőközönség. A kosztümös drámák világában kiemelt helyen szerepelt, ezért is várják odakinn, hogy mit sikerült esti film formájában összehozniuk. A szereplőgárda a megszokott módon roppant népes, a régi arcok többsége is visszatér, mint pl.: Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Michelle Dockery, Joanne Froggatt, Elizabeth McGovern, Maggie Smith vagy Penelope Wilton. Mutatnám a kreatívait, amik a napokban láttak napvilágot.


Kommentáld!

Dragon Ball mozis környezetben Budapesten?! IGEN!

 
Beküldte: Kanyecc 2019 March 28, 17:36-kor a(z) hazai marketing,Magyar hírek,MoziGuru témába.

Köszönhetően a Pólus Mozi Anime Filmklubnak, április 12-én (péntek) egy cseppet sem hétköznapi nosztalgiára hívják a műfaj rajongóit, ugyanis 19 órás kezdéssel műsorukra tűzik az 1986-87-es Dragon Ball 1-2 mozifilmeket eredeti japán hanggal, illetve magyar felirattal. Előbbi a Shenlong legendája, utóbbi Az alvó királylány kastélya címen fut jelenleg a köztudatba, bár azt megjegyezném zárójelesen, hogy mindkettőnek akad egy korábbi címötlete a neten. A történetekről nem igazán írnék, mert nem azon van a hangsúly, hanem a nosztalgiázáson. Aki annak idején gyermekként sietett haza, hogy a 16 óra körüli délutáni matinéblokkja előtt feszítsen az RTL Klubnak, annak kutya kötelessége elmenni, ha van éppen fölös kétórája.

A két mozifilmet egymás követően vetítik. Terjedelemben 50 és 45 percről beszélhetünk. Árazásban se szálltak el, a felnőttek 1.890 Ft-ot, a diákoknak 1.420 Ft-ot kell fizetnie az esti programért. Az esemény hivatalos Facebook eseményét itt találhatjátok.

Na ki megy?

Kommentáld!

Déli előzetes: The Dark Tower

 
Beküldte: Kanyecc 2017 May 7, 12:10-kor a(z) MoziGuru,videó témába.

Nemrég mutattuk meg a The Dark Tower plakátjait, ami alapján már sejteni lehetett, hogy Stephen King (egyik legelismertebb és komplexebb) művét ismételten őrülten jó szereposztással fogják a mozikba vinni. Augusztus 4-én megkapjuk A Setét torony történetének első felvonását, melyet követően jó eséllyel egy sorozat is mellé fog társulni a 2018-as esztendőben. Ez persze még csak papíron létező tény, tudomásom szerint a projektbe nem kezdtek bele, viszont az első alapkövet már lefektették a Sony Pictures-szel. A rendezésért Nikolaj Arcel volt a felelős, illetve a tavalyi hírek alapján a pilotját is ő irányíthatja. Nem is szaporítanám tovább a szót, mutatnám a hozzákészített 3 perces ajánlót, amiben láthatunk pisztoly újratöltési technikát, illetve egy kibontakozó cselekményt.


Kommentáld!

Ilyenek A setét torony-film plakátjai

 
Beküldte: Kanyecc 2017 May 4, 20:50-kor a(z) MoziGuru,Vizuális egyveleg témába.

Nehezen, de azért beérett a The Dark Tower (idehaza: A setét torony) világának megvalósítása. (Rohadt sokat kellett várni rá. A komplex világok egyik hátránya.) A legutolsó hírek szerint a mozifilmet követően kapni fogunk egy 10-13 részből álló sorozatot is, melynek pilotját Nikolaj Arcel és Anders Thomas Jensen valósít meg. Showrunner castingról egyelőre nincs infóm, tavaly még nem találtak rá embert. Másik kőbe vésett tény a sztori, ami Roland karakterére fog fókuszálni. A forgatás kezdetét 2017-re ígértek, a premiert 2018-ra, viszont ez felejthető, hiszen az első mozifilm érkezését is februárra ígérték, ám ebből nem lett semmi. Jelenpillanatban nyáron fog debütálni.

Igaz, ezek a plakátok a mozifilmhez kapcsolódnak, de remélhetőleg lesz hamarosan visszacsatolás rájuk, ha beérik a sorozatprojekt készítése is. Reméljük a legjobbakat… Jah, és mindenki szerezze be a könyvsorozatot, mert félelmetesen jó.

dark_tower_ver2_xlg dark_tower_ver3_xlg
dark_tower_xxlg

Kommentáld!

The Boy (2016) / A fiú – filmkritika

 
Beküldte: Kanyecc 2016 February 2, 18:53-kor a(z) MoziGuru témába.

Kicsit másabb vizekre evezünk. Kaptunk premier előtti jegyeket The Boy című mozifilmre, melyet már magunk mögött tudhatunk. Minderre az első reakcióm – amit valószínűleg a címből szűrtem le – annyi volt, hogy erre nincs időm. Aztán, miután sort kerítettem az ajánlójára teljesen másképp álltam hozzá, hiszen valami olyasmit ígértetett, amire régóta vágyom: egy izgalmas horrorra, kellően beteg, de mégis reális ahhoz, hogy akár átültessük a valóéletbe. Arra akarok kilyukadni, hogy akár a szomszédos kisvárosban is játszódhatna – de ne írok többet, mert az spoilereket tartalmazhat, ami elrontaná a végső csavart.

Gruesome-Banner-TheBoy-Review-820x410

Szóval a történetnél tartottam. Adott egy amerikai középkorú bébiszitter, aki Angliába, egy eldugottnak mondható kisváros egyik lakásába nyert felvételt. A gyermek választotta ki sok jelentkező közül. Szerencsés a nő, azaz látszólag az, hiszen maga mögött hagyhatta a múltját, és egy jól kereső állásra tett szert. Azonban munkája csak látszólag tűnik egyszerűnek. Miután megérkezik a lakásba, nagyjából feltérképezi azt, elkezdenek zajlani az események. Megérkeznek a szülők a „gyermekkel”, akinek különlegessége, hogy egy porcelánbaba. Jól olvassátok, egy porcelánból készült gyerekre kell vigyáznia. Rögtön felröhög a tények láttán, azonban hamar belátja, hogy a humorosnak vélt helyzet sokkal komolyabb.

A családtagok azért szeretnék, hogy valaki vigyázzon a gyermekükre – akit élőnek hisznek –, mert már régen hagyták el az otthonukat. Ki szeretnének kapcsolódni, feltöltődni. Ehhez kell főhősnőnk, aki az elején komolytalannak véli a feladatot (mégis csak a semmittevésért fizetik!), azonban az idő múlásával rádöbben, hogy nem kellene. Nincs egyedül. A porcelánbaba mellett feltűnik egy férfi még, aki heti rendszerességgel hozza a friss árút, valamint viszi el azt, ami megmaradt. Kettőjük között egyfajta szerelmi szál kezd kibontakozni, de ez nyilvánvaló tényként kezelhető. Tehát tulajdonképpen hármukról fog szólni a történet.

MV5BMjA0NzUxNTg5Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwMzA4NzA3NzE@._V1_SX640_SY720_

És, hogy miként kapcsolódik a The Boy egy sorozatcentrikus oldalhoz. A szereplőgárdát tudnám felhozni példa gyanánt, hiszen a főhősnőt, Greta-t Lauren Cohen formálja meg, aki jelenleg a The Walking Dead-ben látható tartós szereplőként, míg előzőleg a Chuck-ban és a The Vampire Diaries-ben is megfordult. Aki nézi az AMC zombisorozatát az nagyjából képbe van, hogy mit képzeljen maga elé az alakítása során. Totálisan jól hozza azt, amire őt „felbérelték”. Rupert Evans-ről már ennyi jót nem tudok felidézni. A szükséges karakterképében mutatkozik, aki azért kell, hogy a nézői is higgyen a szemének. Karakterét úgy tudnám leírni, mint ha nézőként a testén keresztül épülnénk be a történetbe és szívnánk magunkba a sok képtelen para jelenséget.

Ha ki kellene emelnem a film erősségeit, akkor mindössze kettőre hívnám fel a figyelmet: (1) Lauren Cohen minőségi helytállása egy olyan helyzetben, amikor a nézőt az altatásba vezetik az írók, csakhogy jobban üssön a végkifejlet; (2) és magára a végkifejletre, amivel rengeteg apró részlet – érdemes lesz figyelni ilyenekre, az operatőrök kicsivel több „törtmásodpercnyi” plusszal próbálnak jelezni – kerül a helyére, hogy az miért is úgy történet ahogy…

theboy-2

2016 év a horror filmes szekciójában jól kezdődött. A The Boy azon filmek közé tartozik, amit simán újra kell nézni, mert annyi apróságot rejtettek el a készítők, amikre az odafigyelő ember se figyel fel. Nincs ezzel baj, hiszen először nehéz leszűrni melyek a fontos infók, és melyek azok, amik elhanyagolhatók. Számomra befutott vele Stacey Menear. Komolyan, öröm volt nézni az utolsó félóráját, mert azok a húzásokat kaptuk, amiktől a klisé szót lehet temetni. Lauren pedig tovább erősített arra a tényre, hogy a buta karaktereket hagyják meg másoknak.

Simán ajánlom még azoknak is, akik paráznak tőle. A horror jelzőt túlzásnak érzem, inkább használjuk a thrillert, abból is a jobb végértékűt.

Kommentáld!

Stargate-filmtrilógia a láthatáron

 
Beküldte: Kanyecc 2014 June 4, 23:08-kor a(z) Hírek,MoziGuru témába.

Talán már a filmes blogokon olvashattátok a hírt, miszerint a MGM és a Warner Bros. zöld utat adott egy újabb Stargate reboot-nak, amit a mozivászonra fognak elkészíteni. Különlegessége a projektnek, hogy trilógiában (mi másban?) gondolkodik a készítő, Roland Emmerich, akinek egy régi álma válhat valóra, mivel saját elképzelése szerint valósíthatja meg azt a Csillagkapu-történetet, azaz azt, amit annak idején megálmodott. Segítőpartnere Dean Devlin lesz.

Tudtátok, hogy annak idején is már trilógiában gondolkodtak a készítők, ám ez a terv valamiért elhalványult, és végülis meghiúsult? Amit biztos az új művel kapcsolatban, hogy az első mozifilmet veszik alapul. Egy darabig agyaltak azon, hogy az eredeti színészgárdával (Kurt Russell-lel és James Spader-rel) valósítják meg a feltámasztását, azonban az idő múlása miatt ez már nem kivitelezhető (20 év telt el azóta!), helyette most azon megy az agymenés, hogy mint visszatérő szereplők tűnjenek fel, ezáltal emeljék a filmet olimposzi magasságokba. Reméljük összejön, illetve egy fiatalosabb csapattal újra tudják éleszteni az amúgy megkopott franchise-t, hiszen a Stargate Universe sorozat cseppet se hozta azt, amit elvártam tőle.

További különlegesség, hogy Joseph Mallozzi, az egykori sorozat showrunnere ellenzi a projektet. Véleményét részletesebben blogján fejti ki, miért is! – mindezt annak idején, amikor a reboot csak gondolati síkon létezett. Főként az van ellenére, hogy sokan a Star Trek-hez hasonlítják.

Természetesen meg lehet érteni mindkét részleget. Joseph-et azért, mert ami jó, az úgy kell hagyni. Nem kell reboot, mert belerondíthat az összképbe. Ám az ellenkezőjét se lehet kizárni. Illetve azt a tényt se, hogy a rajongók nyitottak bármiféle újdonságra, ami a franchise-zukhoz kapcsolódik, azaz játékra, filmre, sorozatra, képregényre, bármire! Mallozzi szerint a Star Trek mellett csekély a rajongótáboruk, amivel egyet kell értenem, de azt se feledjük el, hogy míg az egyik 20 éves, a másik cirka 50 éves múlttal büszkélkedik, viszont a meglévő rajongóktól (és az esetleges újaktól) ne vegyük el az örömperceket azzal, hogy nekiállunk ellenkampányt indítani az ellen, amihez egykoron nagyon sok közünk volt.

Lényeg, hogy jön az új film. Egy már biztos, hiszen zöld utas!

Kommentáld!

Veronica Mars: The Movie-plakát

 
Beküldte: Kanyecc 2014 January 10, 21:41-kor a(z) MoziGuru,Vizuális egyveleg témába.

Kickstarter-t mindenki a Veronica Mars által ismerhette meg. Kicsit a Jericho-ra emlékeztet ez a fajta rajongói aktivitást serkentő projekt, hiszen a CBS egykori sorozatát is a halálból hozták vissza, csak rövidebb idő alatt. Mars kisasszonynak 7 évet kellett várnia a film elkészítéséig. A fentebb említett „adakozós oldalon” gyűjtötték össze azt a keretet, amiből Rob Thomas-ék feléleszthették a kultikus tinisorozatot egy filmes zárásra. Nem semmi, főleg, ahogy az se, amit a támogatók kaptak, hiszen folyamatosan elhalmozták őket plusz információkkal a forgatást illetően. Látjátok, mindig megéri adakozni, mert kifizetődik.

A film hivatalos amerikai premieridőpontja: március 14, de aki ellátogat a South by Southwest Festival-ra, azok már március 7-én megnézhetik. Azon az egy héten már tutira nem fog múlni semmi, de azért ha valaki némi perverzitást érez, az vásároljon jegyet és utazzon ki. Már csak két hónap, és itt az, amire régóta vártunk.

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats