Csúccsal zárt a The Walking Dead

 
Beküldte: Kanyecc 2010 December 6, 23:55-kor a(z) Évadnézettség témába.

Hogyan teljesített a The Walking Dead? Lehetett sejteni, hogy az eddigi teljesítményét felül fogja múlni, csak azt nem, hogy milyen mértékben. Leginkább ez az 1×03-as epizód teljesítményekor körvonalazódott ki, hiszen akkor egyszer csak megállt a visszaesésben és ismételten 5 millió felé került. Nézzük csak a nézettségtörténetét:

1×01 – 5.561 millió; 18-49: 2.8
1×02 – 4.754 millió; 18-49: 2.4
1×03 – 5.074 millió; 18-49: 2.5
1×04 – 4.707 millió; 18-49: 2.5
1×05 – 5.345 millió; 18-49: 2.7

És akkor jöjjön az évadfinálé nézettsége. Mondom a tényeket. Közel 6 millióval zárt a teljes lakosság körében, ami 4.1-es ratinget takar. A célközönség ebből 4 millió volt, ami 3.0-ás ratinget takar, míg a 25 és 54 év közötti nézők körében 3.5 milliót. Szép! Megdöntötte az AMC történelmének minden nézettségi rekordját, melynek többségét a Mad Man és a Breaking Bad állított fel.

Folytatás jövő ősszel, kritika napokon belül.

Kommentáld!

Évadnézettség: Stylista – 1. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2009 February 9, 13:27-kor a(z) Évadnézettség témába.

Ma sem lesz napi nézettség. Várjuk a pénteki számokat. Ezért következzen egy újabb évadnézettség. Az újoncokból válogatnánk, míg van. A Stylista amennyire nem tetszett az elején, annyira megtetszett a Viasat3-as szinkronnal. Szívesen fogok leülni elé szombat délutánonként, mivel amúgy se tévézek annyit, mint szoktam.

A The CW a nézettségével nem lehetett elégedett. Már a premier alkalmával alacsony számmal – 2.35 millióval – nyitott, ami általában – esetek 90%-ban – a legnézettebb epizódot szokta takarni. Nála sem volt ez másképpen. Hozta a folyamatos csökkenés. Az 1×06-os epizódnál érte el a mélypontját, amikor Clip show adtak le belőle, azaz összefoglaló részt. Ekkora már részben törlésre is került, de azért a maradék három részt még leadták önmagával felvezetve, mivel az America’s Next Top Model véget ért. Lássuk számokban a tényeket.

Legnézettebb rész: 1x01 – Pilot.
Mélypont: 1×06 – Clip Show.
Célközönség kedvence:
1x01 – Pilot.
Átlag évadnézettsége: 1.62 millió.
A premier és a finálé közötti különbség: -47%-ot csökkent.
Nap/Timeslot: szerda, 21:00.
Felvezető:
America’s Next Top Model.
Ellenfelei: Criminal Minds (CBS), Private Practice (ABC), Deal or no Deal (NBC).

(A tovább mögött a rating-mutatók, valamint az hozzájuk kapcsolódó milliós nézettség érték.)

Tovább…

Kommentáld!

Évadnézettség: Crusoe – 1. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2009 February 8, 10:20-kor a(z) Évadnézettség témába.

Péntek estére ígértem, de jobb később, mint soha alapon, inkább elraktároztam mára, amikor amúgy se tudunk nézettséget közölni. A Crusoe-hoz még eddig egyikünknek sem volt szerencséje, ezért pilot-kritika linkeket ne várjatok. Minisorozatnak rendelték be, így folytatásban ne igazán reménykedjetek, viszont a számok is ezért beszéltek.

Dupla premierje remekül sikerült, már ha azt vesszük alapul, hogy péntekre kapott helyet, ami amúgy is halálnap. Ezt követően azonban a papírforma érvényesült. Sajnos. A nézettsége hétről hétre egyre alacsonyabb lett. Négy hét alatt 3 milliónyi nézőt vesztett el, ami horribilisen magas érték. (Számokban mit takar ez? 7.73-ról 4.16 millióra esett vissza.) Az NBC-nek se kellett több. Törlés helyett áthelyezte szombatra, amikor oly mindegy mi megy a tévében. Innentől kezdve a 3 millió kész lehetetlennek bizonyult. Két véglete: 2.42 és 2.82 millió közé esett. A többit olvassátok ki a statisztikákból.

Legnézettebb rész: 1x02 – Sacrifice.
Mélypont: 1×09 – Smoke and Mirrors.
Célközönség kedvence:
1x02 – Sacrifice.
Átlag évadnézettsége: 4.043 millió
A premier és a finálé közötti különbség: -60%-ot csökkent.
Nap/Timeslot: péntek, 21:00 / szombat, 20:00.
Felvezető: Deal or no Deal/önmaga.
Ellenfelei: The Ex List (CBS), Supernanny (ABC), ismétlések (The CW), Don’t Forget the Lyrics (Fox).

(A tovább mögött a rating-mutatók, valamint az hozzájuk kapcsolódó milliós nézettség érték.)

Tovább…

Kommentáld!

Évadnézettség: My Own Worst Enemy – 1. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2008 December 17, 19:25-kor a(z) Évadnézettség témába.

Kedvenc idei sorozatom egyik, ami nem hozta az elvárt nézettséget. Nézzük elsőként a fix tényeket. Hétfőre kapott időpontot. A Heroes vezette fel a 21:00-ás timeslot-ban. A vetélytársak között helyet foglalt a CSI: Miami a CBS jóvoltából és a Boston Legal az ABC-től. Pilot-epizódja nálam teljesen korrekt számot ért el, míg tess visszafogottabbra vette a hangvételt.

A premierje alkalmával remek számokkal nyitott. Ebből bármi kisülhetett volna, viszont a folytatás mindig a mérvadó. Nem remekelt. 7.30 millióról visszaesett 5.72 millióra. Ekkor már sejtettük a vesztét, csak éppen a tudatlanságot részesítettük előnyben. Az elkövetkezendő 6 hétben: hétről hétre fogyatkoztak a nézők, ami elkaszáláshoz vezetett. Az NBC azonban gondolt azokra a nézőkre is, akiknek még jelent valamit a sorozat, így műsoron maradt, ám a folytatás lehetőségét eljátszotta. December 1-jén érkezett a megváltás. Amélyen volt a sz*rban, hogy onnan csak kifelé vethetett az útja. – Gondoltuk mindannyian, ellenben az évad- és egyben sorozatfinálét felvezető rész hozta a legalacsonyabb számokat. (Lássuk a statisztikát.)

Legnézettebb rész: 1x01- Breakdown.
Mélypont: 1×08 – Love In All The Wrong Places.
Célközönség kedvence: 1x01- Breakdown.
Átlag évadnézettsége: 4.592 millió
A premier és a finálé közötti különbség: -46%-ot csökkent.
Nap/Timeslot: hétfő, 22:00.
Felvezető: Heroes.
Ellenfelei: CSI: Miami (CBS), Boston Legal (ABC).

(A tovább mögött a rating-mutatók, valamint az hozzájuk kapcsolódó milliós nézettség érték.)

Tovább…

Kommentáld!

Évadnézettség: Survivor Gabon

 
Beküldte: Kanyecc 2008 December 16, 19:24-kor a(z) Évadnézettség témába.

Véget ért tegnapelőtt este a Survivor: Gabon, azaz a 17. évad. Sajnos csak a 13. évadot csináltam meg évadnézettségben, viszont annyi már kiderült, hogy hozzá képest sokkal gyengébben zárta az őszi szezont, hiszen akkor 15 millióan voltak kíváncsiak a fináléra, míg most csak 12.39 millióan.

Dupla epizódos nyitással kezdett, amely szép számokat produkált, azonban sokak meglepetésére az második részt felvezető első jobban megmozgatta a nézőket. A folytatásban némi visszaesés jelentkezett, amely elindított egy hullámvölgy-hullámhegy szisztémát. Ennek hatására egyszer növelte másszor csökkentette néző számát, ami kb. kicsivel kevesebb, mint 13 milliós átlagot takar. Mint minden évben, most is az összefoglaló epizód hozta a legkevesebbet, mely után könnyedén talpra lehetett állni. Innentől számítva javuló tendenciát mutatott, egészen az utolsó félórás epizódig. (Lássuk egybe a számokat.)

Legnézettebb rész: 17×14 – Say Goodbye to Gabon.
Mélypont: 17×11 – I Was Put on The Planet for This Show.
Célközönség kedvence: 17×14 – Say Goodbye to Gabon.
Átlag évadnézettsége: 12.658 millió
A premier és a finálé közötti különbség: -5%-ot csökkent.
Nap/Timeslot: csütörtök, 20:00.
Felvezető: nincs.
Ellenfelei: My name is Earl/Kath & Kim (NBC), Ugly Betty (ABC), Kitchen Nightmares (FOX), Smallville (The CW).

(A tovább mögött a rating-mutatók, valamint az hozzájuk kapcsolódó milliós nézettség érték.)

Tovább…

Kommentáld!

Évadnézettség: One Tree Hill – 4. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 31, 12:05-kor a(z) Évadnézettség témába.

One Tree Hill, avagy hazai címen Tuti gimi. Már a premier alkalmával belopta magát a szívembe. Két-három megszakításban ledarált a harmadik évad közepéig a sztorit, aztán valahogy félbe maradt a folytatás. Remek sorozat, remek tini, csak éppen alacsony nézettsége mindig a frászt hozza ránk, amikor szóba került az esélylatolgatása a következő évadra, mármint az évadberendelési esélyei. Holnap érkezik a hatodik évad, ennek örömére nézzük meg, miképpen teljesített az elmúlt két idényben.

Felvezetője az America’s Next Top Model hetedik évadja volt. Ellenfelei között helyet kapott a CBS részéről a Criminal Minds (S2), a FOX részéről a Justice (újonc), az ABC részéről a Lost (S3), míg az NBC részéről a The Biggest Loser (S3).Nyitása nem sikerült annyira rémesre, mint hittük, hiszen 3.64 milliójával az elkövetkezendő nyolc részig csúcsot állított fel. Szereplése az első menetben nagyon ingadozó volt. 4×05-öt nél sikerült magára szedni az előző epizódhoz képest 12%-os, azonban három hétre rá ebből 8%-ot fokozatosan lefaragott, majd jött a mélypont 21%-os további csökkenésével.

A téli szünet előtt, viszont megtáltosodott és beállította az évad legnézettebb részét. Az se feledjük ki a sorból, hogy a valós ellenfele már csak a The Biggest Lose és a közben megérkező Day Break volt. Január-februárra visszatért öt epizóddal, melyek már a 2.5 milliót se érintették átlagosan. Ekkor ellenfelei már a FOX-tól az American Idol (S6), az NBC-től a Deal or No Deal (S2) volt. A többiek maradtak.

Az utolsó hat rész májustól került műsorra. Az NBC Crossing Jordan-jével is összemérhette erejét. Ez első héten még sikerült, azonban a folytatásban állandó esést produkált egészen a szezonfináléig. Időközben újra változások történetek, hiszen megérkezett az ABC-re az American Invetor (S2), míg a FOX-ra a So You Think You Can Dance (S3). Az évadnyitó- és a évadzáró epizód között 30%-os csökkentés rajzolódott ki, ami nem éppen kedvező, de a CW-s adott neki egy újabb esélyt.

Legnézettebb rész: 4×09 – Some You Give Away.
Mélypont: 4×20 – The Birth and Death of the Day.
Célközönség kedvence: 4×09 – Some You Give Away
A premier és a finálé közötti különbség: -30%-ot csökkent.
Nap/Timeslot: szerda, 21:00.
Felvezető: America’s Next Top Model (S7).
Ellenfelei: Criminal Minds (CBS), Justice (FOX), Lost (ABC), The Biggest Loser (NBC).

(A tovább mögött a rating-mutatók, valamint az hozzájuk kapcsolódó milliós nézettség érték. Újdonságként feltüntettük %-ban, hogy az előző részhez képest, milyen teljesítményt hozott.)

Tovább…

Kommentáld!

Évadnézettség: America’s Next Top Model – S10

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 31, 0:39-kor a(z) Évadnézettség témába.

Tegnap elmulasztottuk a beígért napi évadnézettséget. Aggodalomra semmi ok, mivel ma reggel duplázni fogunk, mivel pénteki és vasárnapi nézettséggel lekésőbb kedden (, hétfőn kábelnézettséggel) fogunk jelentkezni. Abban reménykedünk, hogy végre visszaáll forrásoldalunk a rating közlésre. Majd meglátjuk, tehát vasárnap három évadnézettséggel – kettő reggel, egy este – tessék számolni.Most folytassuk az America’s Next Top Model 10. évadjával a sort.

Ennél a szezonnál sem történt a premier alkalmával duplázás. Ellenfelei között a Big Brother (CBS), Moment of Truth/American Idol (FOX), Wife Swap (ABC), Deal or No Deal (NBC) „húzta meg” magát. Muha-ha, inkább az Az ANTM-re kellene ezt elmondani. Midseason-os szereplése nagyon alacsony nézettséget produkált. Elsőként arra hívnám fel a figyelmeteket, hogy az előző premierhez képest -26%-os csökkenést produkált, azaz 5.15 millió helyett mindössze 3.80 millióval indult el. A papírforma adta magát! Jöttek a hullámhegyek, majd a hullámvölgyek.

Utóbbi megint a különkiadás epizódnál érte utol őket, azaz a klipsó-nál, amit nem is értek minek raknak bele. Mindenesettre innentől csak fel felé vezethetett az útja, kisebb csökkenésekkel fűszerezve. A fináléval megint jobban zárt, mint ahogyan megszokhattuk. 19%-ot hozott pluszba össze a nyitáshoz képest.

Legnézettebb rész: 10×13 – And the Winner Is…
Mélypont: 10×08 – Top Model 10 Confidential.
Célközönség kedvence: 10×13 – And the Winner Is…
A premier és a finálé közötti különbség: +19%-ot növekedett.
Nap/Timeslot: szerda, 20:00.
Felvezető: nincs.
Ellenfelei: Big Brother (CBS), Moment of Truth/American Idol (FOX), Wife Swap (ABC), Deal or No Deal (NBC).

(A tovább mögött a rating-mutatók, valamint az hozzájuk kapcsolódó milliós nézettség érték. Újdonságként feltüntettük %-ban, hogy az előző részhez képest, milyen teljesítményt hozott.)

Tovább…

Kommentáld!

Évadnézettség: America’s Next Top Model – S9

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 29, 1:26-kor a(z) Évadnézettség témába.

Jöjjön a folytatás, ahogy megígértem tegnap hajnalban. Remélem megértitek, ha ilyenkor nincs kedvem bevezetést nyújtani az évadban történtekbe. Másrészről a 13-epizódból kb. 4-et megnéztem és kifujt. Az se feledjük ki a sorból, hogy 2008 februárjában két különkiadás ment le, amit hivatalosan még ide írtak, de mi nem fogunk.

A kilencedik évad nem dupla résszel nyitott. Ezért némileg alacsonyabban teljesített az előzőhöz képest. Ellenfelei között a FOX részéről a Back To You és a ’Til Death, az NBC részéről a Deal or no Deal, a CBS részéről a Kid Nation érkezett, mint újdonság, míg az ABC According to Jim-et ismételte. A második hét hozta a papírformát, azaz a csökkenést, de ratingben minimálist. Október 3-án érkezett meg az ABC-re a Pushing Daisies. Szerencsére nem veszetett semmit nézőszámából, sőt egy hétre rá 11%-os növekedést produkált, amit lassacskán el-elvesztegetett.

Mélypontját megint a különkiadás részénél érte el, amikor előző héthez képest 31%-os nézettség romlással zárta a napot. Ismételten a papírforma érvényesült, hiszen a folytatásban mindezt visszaszedte, sőt némileg rá is „pakolt”. Szintén pozitívan zárta az évadot, bár a nyolcadik évadfináléhoz képest az eredménye 12%-kal elmaradt

Legnézettebb rész: 9×09 -The Girl Who Starts to Lose Her Cool.
Mélypont: 9×07 – The Girl Who Runs Into the Glass Door.
Célközönség kedvence: 9×09 -The Girl Who Starts to Lose Her Cool.
A premier és a finálé közötti különbség: +11%-ot növekedett.
Nap/Timeslot: szerda, 20:00.
Felvezető: nincs.
Ellenfelei: Back To You/’Til Death (FOX), Deal or No Deal (NBC), Kid Nation (CBS), Pushing Daisies (ABC).

(A tovább mögött a rating-mutatók, valamint az hozzájuk kapcsolódó milliós nézettség érték. Újdonságként feltüntettük %-ban, hogy az előző részhez képest, milyen teljesítményt hozott.)

Tovább…

Kommentáld!

Évadnézettség: America’s Next Top Model – S8

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 28, 2:14-kor a(z) Évadnézettség témába.

Ha már ma éjjel letudtam egy reality-t, akkor rámozdulnék a közelgő America’s Next Top Model, nyolcadik évadjától az évadnézettségére. (Amúgy a 11. jön.) Igaz héttől kellett volna, csak a sok hiányosság miatt nincs értelme vesződni vele, így is az elkövetkező napokban a kilencedik- (ma) és a tízedik (holnap) szezon kerül napi rendre.

Kisebb időutazásban lesz részünk, hiszen 2007. februárig kell visszautaznunk. Mint a hetedik évadnál megszoktunk, most is dupla résszel nyitott. (Idén sem lesz másképpen.) Ellenfelei között a Bones (FOX), a Friday Night Lights (NBC), a George Lopez (ABC) és a Survivor (CBS) foglalt helyet. Nem igazán tudott mellettük kitűnni, azonban jó pár másik produkciót maga mögé utasított. A kezdés nem indul rosszul. Átlagosan a dupla premier 5.45 millióan voltak kíváncsiak. Igaz a következő héten -16%-ot csökkent, viszont a folytatásban meg nőtt. Az egész idény egy nagy hullámhegy-hullámvölgy volt. hiszen egyszer csökkent 16%-ot, következő héten pedig meg magára szedett 18%-at.

A mélypontját a különkiadás, azaz 8×10-es résznél érte el, amire nem voltak kíváncsiak a nézők. 27%-ot vesztett előző héthez képest, ami annyit tesz, hogy 5.19 millióról 3.28 millióra süllyedt össznézettsége. Szerencsére a finálére összeszedte magát, aminek köszönhetően pilothoz képest 19%-os növekedést produkált.

Legnézettebb rész: 8×13 – The Girl Who Becomes ‘America’s Next Top Model’.
Mélypont: 8×10 – The Girl Who Picks A Fight.
Célközönség kedvence: 8×13 – The Girl Who Becomes ‘America’s Next Top Model’.
A premier és a finálé közötti különbség: +19%-ot növekedett.
Nap/Timeslot: szerda, 20:00.
Felvezető: nincs.
Ellenfelei: Bones (FOX), Friday Night Lights (NBC), George Lopez (ABC), Survivor (CBS)

(A tovább mögött a rating-mutatók, valamint az hozzájuk kapcsolódó milliós nézettség érték. Újdonságként feltüntettük %-ban, hogy az előző részhez képest, milyen teljesítményt hozott.)

Tovább…

Kommentáld!

Gossip Girl – 1. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 27, 1:00-kor a(z) Évadnézettség témába.

Megérkezett az első 2008/09-es év hírnöke az America’s Toughest Jobs, mely nem nyerte el tetszését tess-nek. Jövő héten, azonban színvonalasabb sorozatok (évad)premierje köszönt ránk, többek között a Gossip Girl-é. Ennek örömére tekintsük át, miképpen teljesített kedvencünk, ami részemről megkapta a majdnem legmagasabb pontszámot. (A nap folyamán érkezni fog róla az évadkritika, valamint napi rendszerességgel egy tavalyi sorozat évadnézettsége.)

Kezdetben a szerdai napon kapott helyet. Felvezetője az America’s Next Top Model kilencedik évadja volt. Nyitása nem volt önfeledt, hiszen ellenfelei között az ABC-s Grey’s Anatomy és az NBC-s Last Comic Standing okozta a legnagyobb fejfájdalmat. Tudtuk, hogy nem fog sokat hozni – csatorna címe kötelez révén –, de esélyesebbnek tartottunk, mint a FOX: Kitchen Nightmares-ét. Elhamarkodott kijelentés lett belőle. Ezt leszámítva az évad legnézettebb része a pilot volt. A csúcson kezdtek, innentől már csak le felé vezetett az útja. A második epizód során 25%-os esést produkált.

A téli szünetig két szünete volt. Decemberi búcsúzását követően borzalmasan gyengén teljesített. -27%-os esést produkált előző héthez képest, amiből már csak fel felé vezetett az út. Januári két visszatérő részével egyszer 23%-os, majd újabb 5%-os növekedést sikerült összehoznia, ami által lefaragta a hatalmas csökkenést.

Áprilisban tért vissza új napon, új timeslot-ban. A szerda 21:00 után a hétfő 20:00-át kapta meg. Vetélytársai: a FOX-tól a Bones, a CBS-től a The Big Bang Theory és a How I Met Your Mother, az NBC-től a Deal or No Deal, míg az ABC-től a Dancing with the Stars volt. A meglepetés a ratingben rejlett, hiszen amilyennel távozott, olyannal nyitotta a folytatást. Milliós értékek szerint 100 ezerrel erősebbel. Az 1×16-os résznél történt jelentősebb – -11%-os – csökkenés, azonban következő héten visszahozta, amelyet a finálé alkalmával tovább tudott növelni.

Legnézettebb rész: 1×01 – Pilot.
Mélypont: 1×11 – Roman Holiday.
Célközönség kedvence: 1×01 – Pilot.
A premier és a finálé közötti különbség: -15%-ot esett vissza.
Nap/Timeslot: szerda, 21.00, majd hétfő 20:00.
Felvezető: America’s Next Top Modell S9, majd nem volt.
Ellenfelei: Bionic Woman/Deal or No Deal (NBC), Criminal Minds/Kid Nation (CBS), Private Practice (ABC), Kitchen Nightmares (FOX), majd Bones (FOX), Dancing with the Stars (ABC), The Big Band Theory/How I Met Your Mother (CBS).

(A tovább mögött a rating-mutatók, valamint az hozzájuk kapcsolódó milliós nézettség érték. Újdonságként feltüntettük %-ban, hogy az előző részhez képest, milyen teljesítményt hozott.)

Tovább…

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats