Wilfred – Az 1. évadról

 
Beküldte: tess 2012 June 27, 19:05-kor a(z) Wilfred témába.

Kábeles viszonylatban kiváltképpen igaz a sokat szajkózott hipotézis, miszerint nagyot csak az kaszálhat, aki kockáztatni is mer. Szemlátomást ez lebegett John Landgraf szeme előtt, amikor az FX programigazgatójaként berendelte a Wilfred remaket. Már alapból a synopsis megbotránkoztató és jobbára a közröhej tárgya felé deklarálódik, de csodák csodájára a cseppet sem hétköznapi sorozat (ez még kábelen sem az) egyszerűen a fotelba döngölte azokat a szerencséseket, akik nem álltak fel idő előtt a képernyő elől.

Az azonos című ausztrál sorozatot mellesleg nem kisebb név adoptálta, mint David Zuckerman (Family Guy), akiről ugye köztudott, hogy roppant szürreálisan látja a világot. És ha ez még nem lenne elég, akkor az ausztrál eredeti készítője és egyben egyik főszereplője Jason Gann is betársult Zuckerman mellé, így a kreatív brainstorming-nak semmi sem szabhatott határt. Maga a sorozat egy depressziós fiatal ügyvédről szól (Wood), aki végső opcióként az öngyilkosságot választja. Azonban ahogy lenni szokott az elfuserált alakoknál nem jár szerencsével, sőt a következmények hatására még jobban letargikus állapotba kerül. Ekkor jön kötelező csavar, a szexi szomszéd csaj és az ő kutyája Wilfred (Gann). És itt kivételesen a kutyán van a hangsúly, elvégre hősünk Wilfred-et egy kutya ruhába öltözött embernek látja, akinek ráadásul bőszen van mondanivalója. És hogy mindebbe miként került bele a brainstorming?

A válasz roppant egyszerű, az írói kollektíva szabályosan csúcsra járatta az agymenést, így a párossal a létező legelvetemültebb dolgok történtek meg. Már az alapfelállás is maga a szürrealizmus csúcsa, de ami ezek után jött… Zuckerman remek érzékkel keverte a lapokat, így az olcsó füves humor és az alpári szexuális és altesti poénok mellett azért komoly moráliskérdéseket is csempészett a sorok közé. A látszólag hevenyészett dzsembori végig okosan építkezett, egy-egy alapvető tulajdonságot vagy készséget kiemelve. A felszín alatt viszont komoly dramedy éra bontakozott ki, ami remekül ötvözte a drámai pillanatokat és felszabadító egysorosokat. Itt jegyezném meg, hogy a script egyszerűen zseniális lett, napestig lehetne idézni a jobbnál jobb monológokat.

Éppen ezért már az évad közben is elhatalmasodott rajtam az a gondolat, hogy a fináléra a készítők nem tudnak majd önnön nagyságukon felülemelkedni. Szerencsére tévedtem. Az utolsó két rész ugyanis némileg formabontóra sikeredett, de lássuk be, ha kissé radikálisan is, de elősegítettetek a szezonvégi nagy cliffhangert, ami istenesen a földbe döngölt. Igaz a végkimenet egy cseppet sem volt kérdéses, ellenben az odáig vezető út bőszen tartogatott meglepetéseket, melyek közül kétségtelenül a záró képsorok ütötték a legnagyobbat.

A zseniális írói munka mellett viszont mindenképpen meg kell említenem a két főszereplőt, akik nélkül a Wilfred a jelenlegi színvonal közelébe sem érne. Elijah Wood-ot minden dicséret megilleti, egyszerűen parádés alakítást hozott össze. Lehetetlen volt nem megkedveli gyámoltalan kis senkiként, de az utolsó részekben kibontakozó öncélú karaktere világított csak rá igazán, hogy mennyire átérzi a szerepét. Ugyancsak kiemelkedően teljesített Jason Gann is, igaz neki lassan rutinból megy szerep. Mégis kettejük párbeszédei csak úgy izzottak, egyértelmű volt mindvégig, hogy a két színész bitang gyorsan megtalálta a közös hangot.

Összegezve tehát jobbára csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a sorozatról. Egyszerűen fenomenális az a minőség és komplexitás, amit a készítők képesek voltak kihozni a műfajból. Persze tudom én, a Wilfred sosem lesz egy nagy közönség kedvenc sorozat, de azon keveseknek, akik ott ragadtak a képernyő előtt egészen biztosan markáns kikapcsolódást ígér. És hogyan tovább? Na, már csak ezért a kérdésért is megéri bevállalni a 2. évadot, elvégre az írók böszme nagy csapdába írták magukat. De nyugi, érzésre nem olcsó menekvés lesz ebből, mint ahogy azt már sokszor megszokhattuk.

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

Wilfred – Happiness (aka Pilot)

 
Beküldte: tess 2011 June 28, 22:15-kor a(z) Pilot,Wilfred témába.

Huhh, az FX aztán tényleg nem szívbajos, ha szokatlan koncepciókat kell képernyőre tűzni. Önmagában a Wilfred synosisa is megosztotta a népet, lévén ember legyen a talpán, aki abból a pár sorból kiveszi a lényeget. John Landgraf-nak az FX tejhatalmú urának a jelek szerint ment, elvégre ránk szabadította a legbetegebb koncepciót a Caveman óta. A sors pikantériája, hogy ez most működik is.

A történet egy személyiségi válságban fulladozó ügyvédről szól, aki új, alantas munkája elől az öngyilkosság nyújtotta megbékélésbe menekülne, de hát annyira röhejesen életképtelen személyiség, hogy még ez sem jön össze neki. Aztán erre az idegi állapotra fejel rá a szomszéd csaj, aki rábízza a kutyáját egy napra. A gond csak az, hogy hősünk a kutyát embernek látja, mi több egész korrekten el is tudnak beszélgetni az élet aprócsetlő dolgairól is…

Mondtam én hogy meredek lesz! Szerencsére a készítők okosan adagolták nekünk a felállást, így az öngyilkosság előkészítése már megalapozta a humort. Ettől függetlenül persze én is lehidaltam Wilfred láttán, de roppant gyorsan megbarátkoztam vele. Ez érdemben az írókat minősíti, elvégre a kutyát meglehetősen komplex jellemmel látták el. Ott vagy ugye egyrészről az állatias beütés és az ezekből származtatható poénok. Másrészről meg rengeteg emberi tulajdonsága van, melyek olyannyira be lettek lőve, hogy perceken belül a legjobb budy-movie klisékkel találjuk szembe magunkat.

A füves komédiákra hajazó humor aztán szép lassan átcsap valami másba, hirtelen olyan érzése lesz az embernek, mintha dramdy-t nézne. Tudjátok a keserédes fajtából, amikor ténylegesen nem történik semmi, de a párbeszédek mégis tartalommal töltik meg az egészet. Egyszer csak Ryan megbicsaklott élete és a reményvesztettség kerül a középpontba, de persze kínosan ügyelve rá, hogy a dráma és a komédia még véletlenül se üsse ki egymást. Sőt, néha az egész egyfajta komolytalansággal is párosul, mintha a készítők nem akarnák, hogy komolyan vegyük őket, de a mondanivalók kicsengése persze mindig mást sugallt.

Gondolom az eddigiekből kiderült, hogy a sorozatot a két főszereplő viszi el a hátán, amihez azért nem semmi odaállás szükségeltetik. Elijah Wood egyszerűen tökéletes választás volt Ryan szerepére. Minden klisétől és erőlködéstől mentesen hozza az életunt és megbicsaklott karaktert, aki próbál úrrá lenni saját tébolyán, valamint önmaga szerencsétlenségén. Jason Gann meg hát félisten Wlfred szerepében. Sírva röhögős a kutya jelmezben, amellett pedig nagyon jól operál az egysorosokkal, az instant poénokkal és az élettapasztalatokkal is. Mondjuk ezen nincs mit csodálkozni, elvégre az ausztrál eredetit ő készítette, mi több ott is ő volt a kutya.

Összegezvén mást nem tudok mondani, mint hogy látni kell… legalábbis a pilotot. Nem hétköznapi koncepció annyi szent, de legalább üde színfolt a megfáradt komédiás palettán. Hogy a folytatás mit hoz jelenleg megtippelni sem tudom. Ellenben ha a nézettség marad ezen a szinten, akkor tutira egy 2. évadot. A pilotot 2,5M néző követte, ami az FX legjobb eredménye a 20 perces komédia fronton.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

CBS újoncok (7) – Chaos

 
Beküldte: Kanyecc 2011 March 16, 19:34-kor a(z) Upfront 2010: CBS témába.

Műfaj: Dráma.

Készítők: A pilot epizódot az a Brett Ratner fogja rendezni, akinek köze volt a Prison Break-hez és a Women’s Murder Club-hoz. Az írók sorában Tom Spezialy (Desprate Housewives, Reaper), míg további készítő: Martha Ratner.

Szereplők: Carmen Ejogo (Kidnapped), Christina Cole (Lost in Austen, Charmed), Eric Close (Without a Trace, Third Watch), Freddy Rodriguez (Ugly Betty), James Murray (KrÖd Mandoon and the Flaming Sword of Fire), Kurtwood Smith (Neighbors from Hell, Worst Week, 24, That’s 70s Show) és Tim Blake Nelson.

Stúdiók: 20th Century Fox Television · CBS Television Studios · Rat Television.

Történet: a középpontjában a CIA fog állni, amit a készítők szatirikus képben fogják elénk tálalni. Hogy pontosan ez mit takar, azt a premierje során tudjuk meg.

Berendelve: 13 epizód, péntek 20:00. Premier: április 1-jén.

Kanyecc mondja: Eléggé nehezen kapta meg a berendelését. A csatorna csak 8 epizódot, míg a stúdió 13-at akart belőle elsőnek berendelni. Mivel huzamosabb ideig egyik fél sem engedett, így kicsúszott a májusi Upfrontból és nyáron kérte be. A sorozatot Vancourverben forgatták. A készítőgárda neves, egyben bíztató. A Szereplők sorából egyedül Kurthwood Smith a pozitívum, viszont sok esélyt nem adok neki. A premierje nagyon későre esik, arról nem beszélve, hogy a CBS eléggé b*szik a kampányára. Látatlanban 30%-nyi esélynél többel nem illetném, mert sanszos a kaszája, hol ott a promó képei nem rosszak.

Kommentáld!

FOX újoncok (9) – Breaking In

 
Beküldte: Kanyecc 2010 November 28, 12:18-kor a(z) Upfront 2010: FOX témába.

breakingin

Műfaj: Egykamerás szitkom

Készítők: Adam F. Goldberg (CRTR/EP), Adam Sandler (EP), Doug Robinson (EP), Jack Giarraputo (EP), Seth Gordon (EP/DIR – Pilot).

Szereplők: Alphonso McAuley, Bret Harrison (The Loop, Reaper), Christian Slater (My Own Worst Enemy, The Forgotten), Odette Yustman (Octorber Road), Trevor Moore (The Life & Times of Tim).

Stúdió: Happy Madison Productions, Sony Pictures Television.

Történet: Egy újabb munkahelyi szitkom sorozattal kell számolnunk, melynek középpontjában egy biztonsági cég fog állni, illetve az ott dolgozó emberkék. Fura, hogy a Fox májusban passzolta, majd nyáron rajta ült, őszfolyamán pedig berendelte midseason-re. Mi változott azóta?!

Berendelés: 7 epizódra, start: 2011. április 11-én (szerda) 21:30-kor.

Kanyecc mondja: Nem akarok baljós lenni, de 1) Christian Slater az elmúlt két esztendőben csak bukott sorozatokban kapott helyet. 2) Az sem jó, hogy mindössze 7 epizódra kapott berendelést, hiszen a 13 szokott az alap lenni. A Fox is beszállhat a szakmába, úgy sincs munkahelyi szitkomja. Az ABC anno a Better off Ted-del mennyire jót alkotott. Ez a felállás náluk sincs kizárva, hiszen Seth Gordon fogja rendezni a pilotot.

Kommentáld!

USA Network pilottoborzója

 
Beküldte: Kanyecc 2010 November 4, 21:33-kor a(z) Hírek,Pilottervek: 2010/11 témába.

Hogy áll az USA Network a pilotokkal. Bennem leginkább ez a kérdés fogalmazódott meg, amikor felfigyeltem, hogy újabb pilotötleteket kért be a csatorna. Ugye újoncok sorában emlegetjük már a Fairly Legal-t, ami előzőleg Facing Kate címen futott és a Universal Channel műsorára érkezik 2011. márciusában.

Jelen pillanatban hat darab pilottal állunk szemben, amire jó esélyekkel számolhatunk is:

 • Common Law (dráma)
  Stúdió: CBS Television Studios, Junction Entertainment
  Készítők: Cormac Wibberley (CRTR/EP), Dan Shotz (EP), Jon Turteltaub (EP), Karim Zreik (EP), Marianne Wibberley (CRTR/EP).
  Történet: Egy haverzsarus sorozatról lenne szó, melyben a két zsaru ki nem állhatja egymást. (A csatorna anno cast contingent pilotnak kérte be, azaz, ha összehoznak jó szereplőgárdát, akkor leforgathatják a pilotot.)
  Szereplők: Michael Erly,
 • Necessary Roughness (dráma) – (aka. Dr. Donna)
  Stúdió:
  Sony Pictures Television
  Készítők: Craig Shapiro (CRTR/EP), Donna Dannenfelser (EP), Joe Sabatino (EP), Kevin Dowling (DIR (Pilot), Liz Kruger (CRTR/EP).
  Történet: Középpontjában egy sportterapeuta nő áll, aki hirtelen hamar felkapott lesz, miután maga mögött tud egy gyors és eredményes páciens. (Lényegében, amolyan Royal Pains, csak nőben, ahogy kivettem.)
  Szereplők: Callie Thorne, Marc Blucas, Mehcad Brooks, Scott Cohen, Amanda Detmer
 • A Legal Minds (dráma)
  Stúdió:
  Dutch Oven Productions, Universal Cable Productions.
  Készítők: Aaron Korsh (CRTR/EP), David Bartis (EP), Gene Klein (EP).
  Történet: Ügyvédes sorozatnak néz ki, amelyben egy lángelme kap szerepet, akit kihullik az iskolapadból, mert nem érez kellő motivációt. Ettől függetlenül egy elit cég felkarolja és alkalmazottjává teszi. 90 perces pilotot kértek be belőe.
  Szereplők: Gabriel Macht, Gina Torres, Meghan Markle, Patrick J. Adams, Rick Hoffman.

Ezen kívül berendelt másik három pilotot:

 • Az egyik a Wild Card címre hallgat és Stephen Godchaux (Dead Like Me) fogja írni. Középpontjában két nagyon különböző, eltérő Las Vegas-i ügyvéd áll. További készítők között emlegetik: Cary Brokaw-ot (The Closer, Angels in America).
 • A másik az Over/Under címet viseli, amit Sheila Callaghan (United States of Tara) fog írni és mellette még ott lesz Dan Halsted (Witchblade) is. Középpontjában: egy tőzsde ügynök áll, aki szerencsejáték függő. Egyik nap a kockáztatása áldozatául esik a munkája, ugyanis olyan veszteséget generál, hogy elbocsájtják. Ekkor vonul vissza családjával, hogy egy új jövőt alapozzon meg.
 • A harmadik az Eden, amit Ken Hanes és Mary Ganes (Til Deatg Do Us Part) fog írni. Középpontjában pedig egy szállodában dolgozó srác áll, aki a szökésben lévő rokonával egy elit New York-i szálloda alkalmazottja lesz, hogy aztán a vendégek kedvében járhassanak.

Kommentáld!

Chase – Pilot

 
Beküldte: tess 2010 September 22, 23:03-kor a(z) 2010/11 sorozatai,Chase,Pilot témába.

Volt idő, amikor Jerry Bruckheimer neve egyet jelentett a minőséggel és a látvánnyal mind a mozi termekben, mind a tv képernyője előtt. Aztán a mestert elkapta a gépszíj és halmozni kezdte az élvezeteket, ami a végére odáig vezetett, hogy már minden szarhoz a nevét adta. Az egyik trágyakupac tetején pedig ott villogott a Chase felirat.

A történet amúgy szövetségi marshalokról szolnak, aki fene nagy bad-ass arcok és mindent megtesznek a köz védelméért. Ezt már az első másodpercek megemlítik, ugyanis a phasszagyerekek múltévben 90 000 rosszarcút nyomtak a hűvösre. Mi speciel most egy csapatot követhetünk nyomon, ahol egy szőke csaj a domináns és neki van egy vagány faszi sidekickje meg egy újonca. Ja és egy velejéig gonosz rablógyilkosa, akit ugye okkupálni kell mihamarabb a közérdekében…

chase-pilot

Jennifer Johnson hajdanán szebb napokat látott író volt, elvégre mégis csak a Cold Case és a Lost scriptjein munkálkodott, na meg persze a számomra kult Reunion-ból is kivette a részét. Ellenben amit itt művelt, az maga volt a nyers terror. Ekkora kliségyárat rég nem láttam már, holott mostanság tényleg sok szar úszkál a felszínen. A történet az első perctől kiszámítható, mi több hasonlót minden évben vagy 20szor látunk. A karakterek felszínesnek sem nevezhetők, a színész játék meg elveszett valahol a fene nagy majmolásban. Merthogy azért akad itt pár ismertebb név Amuray Nolasco (Prsion Break), Cole Hauser (K-Ville) vagy Jesse Metcalfe (Desperate Houswieves) személyében, de sajna egyiküktől sem telik többre, mint a random statisztaszerep. A legnagyobb vicc viszont kétségtelenül Kelli Giddish (Past Life, All My Children), aki mindáron bad-ass bitch akart lenni, de nagyon nem ment neki. Amúgy most komolyan, nem is tudom megmondani mikor láttam ennyire tehetségtelen nőt főszerepben, az irritálóan kifejezésmentes pofaszerkezete meg csak a hab a tortán.

Az egészben mégis a legszörnyűbb, hogy az NBC ezt put pilot címen kérte be, vagyis ha nem lesz belőle sorozat, akkor kártérítést fizetnek. Inkább fizettek volna, akkor a szerencsétlen David Nutter mérlege is érintetlen maradt volna. A sztár pilot rendező ugyanis most randán mellélőt.

Az NBC most pont olyan faszán betalált a szarkupacba, mint egy éve a CBS a The Forgotten-nel. A gond csak annyi, hogy a másik hasonszőrű procedural krimi még az első pár rész után élvezhető volt, de ezt már a Pilot után a fenébe kívánom. Annyira egyszerű és primitív, hogy a 30 éve alkesz csövesek a Blahán sem tudnának meglepődni rajta.

Premier: 2010/9/20
Írta: Jennifer Johnson
Rendezte: David Nutter
Nézettség: 7,94M
This entry has a rating of 1

Kommentáld!

The Event – I Haven’t Told You Everything

 
Beküldte: tess 2010 September 22, 20:34-kor a(z) 2010/11 sorozatai,Pilot,The Event témába.

Sanyarú egy műfaj ez a high-concept kérem, elvégre itt a legnagyobb a lemorzsolódás ráta a tv-s szakmában. A sorozatok többsége méregdrága, a történetet meg ember legyen a talpán, aki általában átlátja pár rész alatt, így cseppet sem véletlen, hogy a zombi amcsik az utóbbi időben nem vevők rá. Így eshetett meg, hogy a műfaj a nyári uborkaszezonba szorult vissza az utóbbi 2 szezonban, de a Lost, a 24 valamint a Prison Break távozása most egy hatalmas űrt hagyott maga után, amit ugye tiszta sor, PÓTOLNI KELL.

Ezt az űrt szeretné befoltozni az eddig csak jobbára epizódokat író újonc Nick Wauters sorozata. Az alapkoncepció szerint Sean Walker nyomozni kezd a felesége rejtélyes eltűnése ügyében, ami aztán az USA legnagyobb összeesküvés elméletéhez vezet majd. Egyszer legalábbis…

the-event-pilot

A sorozat amúgy egy az egyben hozza a műfaj a teljes repertoárját, szóval a rutinos high-concept sucker réteg tuti nem dobta hanyatt magát tőle. Ellenben azt el kell mégis csak ismerni, hogy Jeffrey Reiner rendezése maga volt a csúcs, már ami a minőséget illet. Szemlátomást az NBC nem fukarkodott, igazi high vallue sorozatot tett le az asztalra, amiben mérhetetlen lehetőségek rejlenek csak tudni is kéne kihasználni.

Ezzel el is jutottunk a negatív oldalhoz, merthogy sajnos hatványozottan vannak jelen a buktatók. Egyrészről a történet szinte semmit sem mond el. Amint fentebb leírtam csak a synopsis, amit már hónapok óta ismerünk. Wauters persze állítja, hogy a folytatásban rengeteg kérdést megválaszolnak, de azt ugye nem említi, hogy ugyanennyi újat fel is tesznek majd. Aztán ott van a már számomra is bosszantó csapongás, ami a történetvezetést illeti. Mindenhol flashback van, egy sima jelenetet nem képesek anélkül megmutatni. És ha ez még nem lenne elég, akkor mindezt megbolondítják még a hatalmas számú karakterekkel is, így szépen tovább hatványozódnak a problémák.

the-event-pilotb

Ha már karakterek, akkor a következő hibafaktor, ugyanis a Pilot alapján nincs egyértelmű főszereplője a sorozatnak. Túl sok a szereplő és persze mindenkit beleerőszakolnak a nyitányba, hogy még véletlenül se legyen karakterépíts. Hiába vannak nagy nevek, ha egyszerűen mindenki csak statisztál a nagy durranáshoz. Felesleges is lenne felsorolni most őket, elvégre érdemleges szerep nem jutott senkinek sem.

Ellenben amit cliffhanger gyanánt összepakoltak a készítők mégis csak sikeresnek mondható, hisz nem gyengén beleültették a bogarat a nézők agyába. Vajon mi volt az a nagy villanás? Mit nem mondott el Weaver doktornő? stb, stb, stb..

Összességében tehát kaptunk egy kellemes minőségű B-mozit csattanó és minden nélkül, a műfaj összes erényével és hibájával. Wauters sorozata jelenleg abszolút befutó lehet, elvégre jól nyitott és nem utolsó sorban a egyedüli versenyző a kategóriában. Kérdés mit hoznak ki az írók az egészből a folytatásra, ugyanis a 2. rész ilyen szempontból mindig vízválasztó. És akkor még ott van az átívelő szál és a feszültség kezelés, meg persze a nézők szórakoztatása, elvégre hiába minőségi a cucc, ha sok koca amcsi nem képes felfogni, akkor nem is nézik.

Premier: 2010/9/20
Írta: Nick Wauters
Rendezte: Jeffrey Reiner
Nézettség: 11,19M
This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Terriers – Pilot

 
Beküldte: tess 2010 September 21, 22:11-kor a(z) 2010/11 sorozatai,Pilot,Terriers témába.

Na, most az van, hogy vagy nem vagyok egy szofisztikált alkat a dramedy szintéren, vagy csak elvből fújok az FX sorozatok többségére, ugyanis a Terriers is hozta a csatorna nagy átlagát. Magyarán csak néztem és néztem, de egyszerűen nem tudtam miért. Lehetőségek szó se róla voltak, akár csak nagy nevek, de ez így elsőre nekem maga volt a notórius üresjárat oda is, vissza is.

A történet amúgy szinte egy az egyben ugyanaz, amit a synopsis is hirdetett, vagyis két lepukkant, nyakig válságban tobzódó pali magánhekusnak áll, hogy ne unják szarrá az agyukat és emellett még meg is élhessenek. A gond csak az, hogy mindezt a piti szegmensben űzik, ráadásul engedélyek nélkül. Még szerencse, hogy az egyikőjük egy volt alkoholista ex-zsaru, aki talán nem is olyan hülye, mint azt elsőre hinnénk.

terriers-pilot

Amúgy ez lenne az a sorozat, amivel az FX nagyot szeretne durrantani, elvégre mégis csak egy Shawn Ryan van a készítők közt. Bár a mester most cseppet sem hozta azt, amit a szakavatott közönség elvárna tőle, elvégre egy kábeles adóra minőségi cuccot kell gyártani, nem egy ilyen kihagyott ziccer kupacot, ami ráadásul még unalmas is. Hiába cseng jól a készítő Ted Griffin neve, ha egyszer nem hozza azt a szintet, mint mondjuk az Up in the Air vagy az Ocean’s Eleven esetében. Cirka 30 percnyi ratyi nyomozásnál azért többet érdemelne a néző szerintem.

Ellenben a karakterek egész jól be lettek lőve. Szó se róla, itt se dolgozták halál magukat az írók, de legalább egy rész alatt egész sok részlet kiderül. Ja és bónusz pont, Michael Rymon-James (True Blood) nem tipikus esze nincs sidekick lett. Ez azért saccra tuti Ryan érdeme, hisz ő elvileg irtózik az ilyesfajta kliséktől. Donal Logue (Life) meg egyszerűen hozza a szerepét és pont. Közben persze van némi kikacsintás a zsarus múlt és a magánszféra felé, amit egész jól kezeltek, de ennyi. Érzésem szerint rá tuti építenek majd még a későbbiekben komolyabban. Főleg, hogy az úgynevezett átívelő szálhoz, feltéve ha tovább viszik is lesz köze.

Amúgy ha átívelő szál, akkor Shawn Ryan, elvégre ő aztán tényleg jól tudja keverni a lapokat. Aztán meg, ha az egészet egy Life szintre tudják hozni nem is lesz gond, hisz a félig-meddig vicces nyomozók adottak. A nagy kérdés itt az, hogy mi az írók alapkoncepciója, ugyanis ez a Pilot rész után sem esett le. Valamilyen irányba mindenképpen fel kellene pörgetni a szálakat, ugyanis ez eddig igen csak zsírszegény próbálkozás volt. Persze lehet vagdalkozni a minőségi munkás szövegeléssel, de ez akkor is csak unalmas fércmunka volt, amire az utóbbi 5 évben mérhetetlen példát lehetne felsorlni.

Premier: 2010/9/8
Írta: Ted Griffin
Rendezte: Craig Brewer
Nézettség: 1,6M
This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Terriers: Pilot epizód

 
Beküldte: Kanyecc 2010 September 19, 3:45-kor a(z) 2010/11 sorozatai,Pilot,Terriers témába.

Csak nekem volt ennyire nehezen emészthető a Terriers? Azt gondolná az ember, hogy az F/X is készített magának egy Glades-t, de a fene megette. A csatorna legújabb krimisorozata a legkevésbé se kötött le, mert annyira oda akartak figyelni pár dologra, hogy azzal el is úszott az egésznek a veleje. Ezek után letagadhatják a Justified-ot, mert ilyen elfuserált kezdeményezésnek helyet adni, eléggé leminősítő.

vlcsnap-2010-09-19-03h42m03s148

A Terriers két engedélynélküli magánnyomozóról szól, akik az időmúlásával elérték a munkájuk és életük mélypontját. Szerencséjükre akad pár ügyük, amivel számlaegyenlegüket kihozhatják pozitívba, de néha azért megy a meló, hogy mondjuk két hétig ingyen tisztítsák ki a ruhájukat helyi ruhatisztítóban. (Ezt még viccesnek találtam.) Itt nem állnak meg, mert a készítők szépen kifejtik a magánéleti problémáikat és eljutunk odáig, hogy a néző simán ráun az egészre és csak néz ki a fejéből a legnagyobb érdektelenségben. – Ez történt velem is, mondtam is: „Ez most minek kellett? áááhh! Veszett fejszenyél!

Szerencsére a későbbiekben lehet kompenzálni mindezt és rátérhetnek az ügyekre, mert ugye az minket jobban érdekel. Révén, hogy magánnyomozók nyomulnak, így lehet szépíteni a munkás életet, illetve a helyi rendős erőket szopathatják azzal, hogy „csak véletlenül jártak arra, amikor éppen hugyozás közben rátaláltunk egy hullára”.

vlcsnap-2010-09-19-03h42m49s65

A főszereplőpáros teljesen összeszokott. Megvan az összhang, amire nincs is panasz. (Előzményként hozzátenném, hogy nem csoda! Dolgoztak már ezelőtt együtt, sőt a forgatáson annyira jól kijöttek – még a TCA-sajtóturnén jegyezték ezt meg –, hogy nem kellett külön részleg nekik, hanem együtt élet, mint az élettársak. Ezt sikeresen át is hozták a sorozatba.) Nem a szereplőkön vagy a karaktereken úszott el a Terriers. Muszáj kihangsúlyoznom, mert ők hozzák azt, amit a készítők leírtak feketén fehérre. Rosszul mérték fel a helyzetét a pilotnak. Túl sokat kaptunk olyan részekből, főleg a magánéletiből, amiből a későbbiekben – az átívelő dolgoknál – kevesebb adagolással, könnyebben emészthetőbbek lettek volna. Jáj, ezért is vagyok csalódott.

Vigasz gyanánt dobálózzunk azzal, hogy a főcímig rohadtul ott volt a szeren, aztán érkezett a mélypont, amiből a talpra állás a pilotban nem (!) sikerült. Talán a folytatásban. Sajnálom egy kicsit, mert tényleg vártam.

Összességében:

Az F/X most mellé nyúlt. A Terriers nem lesz az ősz legjobbja. Justified egyediességét meg se közelítette. Nagyon összecsapott, teljesen amatőr kezdeményezés. Fura így kihangsúlyozni, de a Shawn Ryan-nek le kéne tagadnia, hogy előtte a The Shieldhez köze volt. Másik dolog, hogy legalább lesz mire ráerősíteni. És hogy magamat igazoljam, nemcsak a levegőbe beszéltem az elmúlt 4-5 bekezdésben a folytatás nézettségében adott volt az 50%-os nézővesztés. Most lehet az orom alá dörgölni a lehúzást, de nem kéne, mert tényleg elúszott. És ez rohadtul idegesít, mert a kampánya az elejétől ott volt a szeren.

(Egyébként Ryan készíti a következő sorozatát a Fox-nak, ami ugye midseasonben érkezik és hasonlóan zsarus koncepció lesz. Ez a Ride-along. No, reméljük kicsit összeszedettebb lesz, mert külön országoson a nézők már a pilot alatt kiszállnak.)

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Nikita – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2010 September 14, 19:49-kor a(z) 2010/11 sorozatai,Nikita,Pilot témába.

Hát, ha sok mindenért nem is lehet irigyelni a CW-t, de a marketingeseiért mindennél jobban. Egyedül ez az egyetlen csatorna, ahol úgy el tudnak adni minden szart a hype faktor generálásával, hogy az már iskolateremtő. Nincs ez másként a veterán akció mágus Craig Silverstein (Bones, K-Ville, Standoff)sorozatával sem, ami bőszen másolja Bessons ’93-as kult moziját.

nikita-pilot

A történet szerint adott egy tökéletes kém és bérgyilkos Nikita személyében, akit a Diviziónak nevezett szupertitkos szervezet mentett ki a halálbüntetésből, majd nevelt át. Azonban Nikita elköveti a standard ügynök hibát, szerelmes lesz, aminek az ára természetes halál. 3 évi rejtőzködés és agyalás után viszont a tékozló szuka visszatér, hogy végleg bosszút álljon szerelme gyilkosain…

Na, kezeket a magasba, akinek ismerős a szitu. Silverstein bőszen másolja az eddigi hasonszőrű akció drámákat, legyen szó az Alias-ról, a Dark Angel-ről vagy éppenséggel Whedon Dollhouse-ról. Csenünk innen, csenünk onnan, aztán a szexi Maggie Q-val meg eladjuk a zombi nézőknek. Roppant egyszerű alapkoncepció, de valami mégis hiányzik belőle. Egyszerűen már az első percekben érezni, hogy ez bizony egy softcore csajos akció lesz, a végletekig agyonismételt B-mozis klisékkel. Sehol egy komolyabb akció, semmi közelharc vagy CGI orgia. Semmi nincs, csak a szexi Maggie Q légies belépései.

Tipikus „one man show” ahol azért egész nagy a rizikófaktor. Ez egyből le is eshet a nézők értelmesebb százalékának, elvégre Maggie Q irdatlan vékony meg persze szexi, de azért közel sem olyan általános eyecandy, mint mondjuk az NFS: Undercover-ben volt. A játéka meg… hát olyan amire a filmekből emlékszik az ember. Semmilyen!

nikita-pilot2

Ezt ellensúlyozva persze a csatorna egy rakat ismert arcot pakolt be mellé, de sajna ők is egytől egyig csak díszhuszárok voltak más sorozatokban is. Hiába van itt Shane West (ER), Melinda Clarke (The OC) vagy Xander Berkeley (24) ha sajnos csak a silány középszerre telik tőlük. Egyedül tán Aaron Stanford (Traveler) karakterében van fantázia, meg persze a hallgatag gyilkoló gépben, de hát ő sem lesz olyan kultikus bad-ass, mint mondjuk Mr. Sark.

És persze érdemes megemlíteni a szexi eyecandy Lyndsy Fonseca-t (How I Met Your Mother ) is, akiben az írók a jövőt látják. Nagy kár, hogy én nem, mivel megint csak a cliffhangerre hegyezték az okosságokat, ami így 2010 környékén kissé ciki. Nikita és a kis Alex titokban randa tervet szőttek a csúnya Divizion megbuktatására, de sajnos olyan jól elrejtették, hogy még a készítők sem tudják. Tipikus iskolapéldája ez annak, miként is kell sorozatot gyártani egy legalább félévados koncepció nélkül. Bele se merek gondolni, mi lesz a 22 részes berendelésnél, ami úgy igen sanszos, lévén a Pilot 3,57M nézőt hozott, a CW meg gazdasági alapon gondolom csak két sorozatot rendelt be őszre. Igen vastag cumi lesz ebből, ha sürgősen nem kap a showrunner és stábja egy vaskos speed kúpot!

Premier: 2010/9/9
Írta: Craig Silverstein
Rendezte: Danny Cannon
Nézettség: 3,57M
This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats