Ma még érdemes lesz The Witcher könyvet és képregényeket vásárolni!

 
Beküldte: Kanyecc 2019 November 5, 9:21-kor a(z) könyv témába.

Basszus! Bocsi, hogy az utolsó pillanatban szólok, de ha már van aktualitása a témának a közelgő tévésorozat miatt, akkor ragadja meg mindenki a lehetőséget, aki alapvetően abba gondolkodott, hogy be kéne szerezni a The Witcher-hez kapcsolódó anyagokat.

Most nem a 8 részes regényre gondolok, amiből az első 4 részt szinte lehetetlen beszerezni, pedig 2011-ben dobta piacra a PlayOn Magyarország Szathmáry-Kellermann Viktória fordításával az első kötetét, majd a folytatás szép sorjában érkezett. Nah, nem is ez a lényeg, mert szinte biztos, hogy valamelyik kiadótól megkapjuk a tévésorozatos borításban a kezdést, hanem az, hogy mellette a Szukits kiadó jóvoltából már megjelent a képregényes változatának 4 gyűjteménye keményborítós változatban! Ugye odakinn a Dark Horse által debütált a széria, melynek négy kötete az alábbi címekkel került piacra:

Az elátkozottak háza (House of Glass) – 5 szám (2014. március–2014. július).
Rókagyermek (Fox Children) – 5 szám (2015. április–2015. augusztus).
Varjak átka (Curse of Crows) – 5 szám (2016. ­augusztus­–2017. március).
Hús és tűz (Of Flesh & Flame) – 4 szám (2018. december–2019. április).

Ha külön-külön vásárolnátok, ami abszolút butaság, akkor 3 368 Ft-ot kérnének, mert 25%-os kedvezmény csapódik mellé! Igen ám, de van lehetőség egybe vásárolni a 4 kötetet 30%-os off-fal, amivel a végösszeg 12 572 Ft. Nah igen, de ott az első 3 kötet díszdobozzal is 10 829 Ft-ért, szintén ugyanekkora kedvezménnyel. Mellette pedig a lentebb látható borításról szót sem ejtettem!

Nos, ez Marcin Batylda műve, aki csinált egy 184 oldalas könyvet A vaják világáról. 7 990 Ft-t lenne, ha éppen nem lenne rá akció, de mivel 25%-ot adnak erre is, így cirka 6 ezer forintból megrendelhető. Jelenleg az előrendelési időszaka van, mivel a debüt napja: november 27 lesz, ha addig nem csúsztatják el – mert eredetileg október valamennyi lett volna, de kitolták vélhetően azért, mert egy időre akarják tenni a sorozat premierjével.

Most pedig tessék figyelni. Ha valaki szeretné mindet, akkor bárhogy is nézzük, zsebbe kell nyúlnia. Viszont mutatnék egy érdekes párosítást, amivel olcsóbbra tudjuk kihozni. Van ugye az első 3 kötet egybe, díszdobozzal 10 829 Ft-ért, valamint a 4. kötet és a Világbemutató egybecsomagolva 8 736 Ft-ért. Bárhogy is matekolunk ez így 19 565 Ft. Igen ám, de ma éjfélig minden Szukits által kiadott könyvre és képregényre extra 20% kedvezmény jár, ha beütitek a Kupon kód menübe a „Fehérholló” szót. Így viszont már spóroltok ismét majdnem 4 ezer forintot, a végár pedig megáll 15 650 Ft-on. Amit ingyen házhoz is hoznak. Ennél olcsóbban nem igazán szerzitek be újonnan szerintem!

Nincs mit! (:

Kommentáld!

Olvass Trinkets-könyvet magyarul!

 
Beküldte: Kanyecc 2019 October 24, 17:23-kor a(z) könyv témába.

Meg se lepődőm, hogy egy újabb tévésorozat feldolgozás könyv változata kerül kiadásra magyar nyelven. Mióta a Netflix hazánkban aktívan jelen van, azóta egyre nagyobb fókuszba kerülnek a könyves feldolgozások magyarosításai. Régebben is érkeztek ilyenek, azonban most jelentősen nagyobb számban, amire a folytatásban majd külön-külön kitérek. Ugye a streaming szolgáltató lokalizációja nagyjából 1 hónapja új mérföldkőhöz érkezett, amikor beélesítették a magyar nyelvű felületét, illetve megkezdődött a masszív reklámkampány az HBO GO kiszorítása érdekében. Gondolok itt a Nyugati téri hatalmas kreatívra, aminek helyéért legtöbbször a Samsung és a Huawei csapott össze.

A nyár egyik tiniknek szánt sorozata a Trinkets volt, amiből szinkront is kaptunk – a magyar felirat társaságában. Itthon a Könyvmolyképző Kiadó Kft. jóvoltából olvashatják majd azok, akik megvásárolják. 272 oldalon keresztül kalauzol minket a történet, amelyben az Anonim Tolvajok klubjába nyerhetünk bepillantást, azon belül is három szereplőjébe.

Íme a hivatalos leírása:

Üdvözlünk az Anonim Tolvajok klubjában.

ISMERD MEG TABITHÁT: A nap besüt a szobámba, és én ránézek a hógömbökből, fülbevalókból és ruhákból álló gyűjteményemre. Szinte mindenhez az enyves kezemnek köszönhetően jutottam hozzá. És bár törvénytelenül szereztem őket, legalább van egy halom csecsebecsém, ami boldoggá tesz. Az emberek eltűnnek, a tárgyak viszont megmaradnak.
ISMERD MEG ELODIE-T: Semmi sem segíti úgy az új barátságokat, mint a meglepetés csecsebecsék… A lopott ajándék jóval többet jelent a vásároltnál mindazért, amin keresztül kellett menned érte.
ISMERD MEG MOE-T: Biztos vagyok benne, az első pár hónapban Shawn azt hitte, részletes jegyzetet írok, hogy fejlesszem magam, de igazából csak listát írtam arról, miként érdemes és miként nem érdemes lopni. Például “ne viselkedj bűnösként” vagy “ne lopj azoktól, akiket ismersz” vagy “lopj üzletláncokból” vagy “ha lehet, lopj sajtot”.

A jelenlegi felállás szerint 3.199 Ft lesz, azonban mivel csak november 8-án kerül kiadásra, így aki előrendel, az pl.: a libri.hu-nál 20%-kal lejjebb tornászhatja az árát.

Kommentáld!

Stranger Things: Gyanakvó elmék címmel jön egy könyv

 
Beküldte: Kanyecc 2019 June 20, 13:15-kor a(z) könyv témába.

“A demogorgon és az agyszívó előtt a borzalom emberi arcot visel.”

Kétségtelen, hogy a nyár közepe a Stranger Things-ről fog szólni. Nyakunkon a 3. évad premierje, a streaming szolgáltató pedig gondoskodott arról, hogy ne legyen egy nyugodt percünk se a várakozás ideje alatt, ezért számtalan promóciós anyaggal bombáz minket. Nem semmi azért, milyen hype alakult ki körülötte, holott a 2. etap már koránt se hozta az a tökéletes minőséget, amit elvártunk tőle. Amerikában július 4-én tehát elérhetővé válik a folytatása, már csak az a nagykérdés, hogy a hazai nézők élvezhetik-e a szinkronját vagy sem?! (Az első felvonásét lehetett egy darabig csekkolni, de lekerült valami okból kifolyólag.)

Július tájt (a jelenlegi infó szerint: július 24-én) érkezik a Szukits kiadó jóvoltából a képregénye, azonban nem csak ez lesz az egyetlen nyomtatott formás kötet, amit a hónapban kapunk. A semmiből botlottam bele Gwenda Bond neve alatt jegyzett műbe, a Stranger Things – Gyanakvó elmékbe, ami a Cartaphilus Kiadói Kft által érkezik várhatóan június 30-án, bár a kiadó oldalán július 5.-e szerepel. Terjedelemben 368 oldalt kapunk.

A tartalmáról röviden:

“Egyesült Államok, 1969. Az álmos kisvárosi főiskolán tanuló Terry Ives úgy érzi, kimarad az egész országot megrengető háborúellenes mozgalomból és ellenkulturális forradalomból, így kapva kap az alkalmon, amikor egy szupertitkos kormányzati kutatáshoz keresnek önkénteseket. Terry elszántan próbál a végére járni a világtól elzárt hawkinsi laborban zajló bizarr kísérleteknek, miközben egyre mélyebbre merül a laboratórium kifürkészhetetlen ura, dr. Martin Brenner világában. Mi folyik ebben az idilli kisvárosban, és mi a 008-as alany – Kali – emberfeletti képességeinek titka? Az első Stranger Things-regény, a Gyanakvó elmék a sorozat mitológiájának alapjaihoz visz el minket, ahol minden elkezdődött.”

Beszéljünk az anyagiakról. Ha előrendelésben vásároljátok, akkor az alap 3.990Ft-os árból 20%-os kedvezményt kaptok, mellyel csak 3.199Ft a végár. Javaslom, használja ki az, aki benevezne rá amúgyis.

Kommentáld!

A nyári hőségben olvass NOS4A2-könyvet

 
Beküldte: Kanyecc 2019 June 18, 14:08-kor a(z) könyv témába.

Miután elhalálozott a sorozatos DVD szegmens Magyarországon (értsd: az idén még egyetlen egy sem jelent meg!), úgy érzem a könyv kiadók veszik át a megüresedett helyet. Manapság szép számmal dolgoznak fel könyves ötleteket, amiknek többsége már ott lehetne a polcunkon, ha találkoztunk volna velük korábban, valahol másutt. A NOS4A2 is azon kötetek közé tartozik, amit szimplán nem vásároltam volna meg, hiába kerültek fel a netre róla pozitív kimenetelű kritikák, egyszerűen nincs az embernek ennyi ideje; csak azt olvasom, ami kapcsolódik a tévékhez; vagy, amire ismerőseim felhívják a figyelmem.

Joe Hill műve 2014-ben jelent meg hazánkban az Európa kiadó jóvoltából. Akkor 904 oldalon izgulhattunk a horror történések által, amit Uram Tamás fordításában kaptunk meg puhatáblás formában. Azóta eltelt cirka 5 év, a Gabo kiadó pedig annak köszönhetően, hogy az AMC feldolgozta sorozat formájában a Rolls-Royce Wraith-es gyermekrablós elképzelést új köntösben, immáron elegánsabb keménytáblás borításban tálalja az olvasóinak. Az oldalszáma 760-ra csökkent le, vélhetően azért, mert elmarad az illusztráció, amit a korábbi kiadásnál Gabriel Rodríguez készített.

Beszéljünk a mocskos anyagiakról. Ha nem használunk semmiféle akciót, akkor 4.990ft-ért vásárolhatjuk meg bárhol; ha viszont csökkentenénk rajta, akkor irány a Gabo oldala, ahol 20-os kedvezmény van rá.

Íme a sorozatos plakát ihlette borítása, illetve rajta a pécset, ami a kereszt promózást biztosítja.

Kommentáld!

Már kapható a Deadly Class 2. keménytáblás kötete

 
Beküldte: Kanyecc 2019 June 12, 18:47-kor a(z) könyv témába.

Ütemezésben jeles! Egyrészt azért, mert hetek óta fejemben van a képregény folytatásának premierje, amin idő közben már túl vagyunk. Másrészt azért, mert a Syfy elkaszálta az első évadját követően az újoncát. Manapság ritkán csinál ilyet, ám a Deadly Class közéjük tartozik. Így belegondolva, illetve abba, hogy mennyi pénzt áldozott a marketingjébe eléggé lehangoló. És azért a hazai HBO is kitett a népszerűsége mellett, mivel pl.: a sajtósoknak kiküldött egy-egy példányt az első részből, amit ezúton is köszönünk nekik. Tehát nem váltotta be a hozzáfűzőtt reményeket, ami által elgondolkodik az ember, hogy valószínűleg a képregény kiadásának utolsó tagját kapjuk meg a második keménytáblás formában.

Mit kell tudni a kiadásról? 160 oldalt kapunk Rusznyák Csaba fordításával, ami a Deadly Class képregénysorozat 7-11. számát tartalmazza. (Ha jól látom, akkor összesen 40 van, legalabbis Amerikában a Deadly Class Vol. 8. kiadása 36-40-ig öleli fel a történéseit.) Természetesen a Fumax kiadónak köszönhetjük a hazai debütálást. Mutatnám a tagline-ját:

1988-at írunk. Marcus Lopez lassan berendezkedik a Haláltanok Királyi Iskolájában, a titkos elitintézetben, ahol a merénylők és hivatásos orgyilkosok következő generációját képzik. Összejött egy lánnyal, vannak barátai, és lassanként elsajátítja a gyilkolás művészetét.

Véres múltja azonban sötét árnyékot vet mindennapjaira, és kiderül, hogy még a legjobb barátai sem ismerik eléggé. Sötét titkai mindenkire végzetes fenyegetést jelentenek, aki kapcsolatban áll vele. Marcust ugyanis nem véletlenül választotta ki az intézmény igazgatója, a félelmetes Lin mester, aki már korábban is figyelemmel kísérte a sajátos képességekkel megáldott fiú tevékenységét…

RICK REMENDER (Avengers, Captain America, Tokyo Ghost) és WES CRAIG (Batman) akcióban és érzelmekben bővelkedő története a világ legsérültebb és legveszedelmesebb kamaszainak újabb kalandjaival ismerteti meg az olvasót.
Az utóbbi évek egyik legsikeresebb szerzői képregénysorozatából készült adaptáció az HBO-n is folytatódik!

Zárásképp beszéljünk az árazásáról. Kicsit talán borsosnak tűnhet, hiszen 4.590 Ft-ot kérnek érte, ha éppenséggel semmi akciót nem használunk ki. Előrendelés formájában jártunk volna a legjobban, azonban azt már lekéstük. Most a Fumax weboldalán való rendeléssel azonban 20%-kal csökkentetjük a költségeket. Így mindez 3.650 Ft-ra kúszik le, ami már elfogadhatóbbnak tűnik, nemde?!

Kommentáld!

Hónap végén olvashatod az Elveszett próféciákat új borításban

 
Beküldte: Kanyecc 2019 May 20, 14:14-kor a(z) könyv témába.

Májusban se igazán hagytak fellélegezni minket a tévécsatornák és stream szolgáltatók. Hétről hétre érkeztek jobbnál jobb ötletek, azonban eggyel még biztosan fogtok találkozni a hónap második felében. Az Amazon-on ugyanis május 31-én debütál a Good Omens, amiről már az elmúlt hetekben cikkeztünk jó párszor. Ha másról nem, akkor arról jusson eszetekbe a produkció, hogy a szereplőgárda telesteli van hangzatos nevekkel, elég csak kiemelnem: Jon Hamm nevét, aki anno a Mad Men-ben alakított hatalmasat; vagy hozhatnám David Tennant-et is, akit imádtam a Doctor Who-ban. És akkor még csak kettőt mondtam.

A stream szolgáltató, mármint az Amazon Prime Video (írjuk ki rendesen!) egyik nagydobása, ehhez kétség nem fér. Ugye Terry Pratchett és Neil Gaiman azonos című regénye adja az alapjait, ami ’90-ben őrjítette meg az olvasóit. Ha lehet az internetnek hinni, akkor Magyarországon 1999-ben került kiadásra a Beneficium kiadó jóvoltából, Horváth Norbert fordításával. Akkor 344 oldalnyi terjedelemről beszélhettünk. Azóta, pontosabban 2010-ben az Agave Könyvek Kiadó karolta fel és jelentette meg újfent. 2013-ban történt hasonló.

Most 2019. május 28-án megkapjuk az Agave Könyvek Kiadójától a harmadik kiadást, ami terjedelemben 336 oldalt takar, mindezt puhatáblás kötésben. A fordító munkatárs maradt Horváth Norbert, hogy történt-e az előzőkhez képest változás, arra majd rákérdek, addig viszont másolnám a hivatalos tagline-ját:

“Isten hét nap alatt teremtette a világot.
Az Ördög meg hét nap alatt elpusztíthatja azt… már ha sikerül neki.

Ismerkedjünk meg Adammel, az Antikrisztussal, akit elcseréltek, az Apokalipszis Négy Motorosával, akik bőszen igyekeznek beteljesíteni az Armageddont, egy démonnal és egy angyallal, akik szívesen megakadályoznák ezt, valamint Anatéma Apparáttal, aki bizonyíthatóan boszorkány, és a kezében ott a kulcs, de még nem tudja ezt, ráadásul üldözőbe vette az újjáalakult Inkvizíció…

Ez lenne tehát az Útikalauz az Armageddonhoz Terry Pratchett, a méltán híres Korongvilág-regények írója, és Neil Gaiman, az Amerikai istenek, Anansi fiúk, Coraline, A temető könyve és Csillagpor című regényekkel számos irodalmi díjat nyert szerző tollából. Az Elveszett próféciákból 2019-ben sorozatot készítettek Michael Sheen, David Tennant és Jon Hamm főszereplésével; a könyvet az olvasó új szerkesztésben, felújított kiadásban tartja a kezében.”

Zárásképpen beszéljünk az árazásról. Ha mondjuk a libri.hu-t vesszük alapul, ahol még tart a 20%-os előrendelési kedvezmény, akkor 2.784 Ft-ból megússzuk a kötetet, ami 3.480 Ft-ért lesz kapható a boltba betévedő vásárlók részére. Na, de inkább menjünk a kiadó honlapjára, ahol ugyanezt 35%-os formában kapjuk meg, azaz 2.262 Ft-ot kell mindössze fizetnünk. És a posta költséget?!

Végezetük vessünk egy pillantást a borításra:

Kommentáld!

Már kapható könyv formában A mi bolygónk

 
Beküldte: Kanyecc 2019 April 9, 20:42-kor a(z) könyv témába.

Talán ez a cím nem túl beszédes azoknak, akik A mi bolygók hazai címet nem ismerik, hanem csak az Our Planet-et. Nemrég esett szó a Netflix legújabb dokumentumfilm-sorozatáról, amit David Attenborough narrálásával kaptunk meg április 5-én. A készítők 50 országon keresztül forgattak, mindezt 4K minőségben, és olyan képsorokat hoztak el, amikkel előzőleg még sose találkozott élő ember. Nem is csoda, hogy még azok kedvét is meghozták a darálásához, akiket alapvetően az ilyen téma hidegen hagy, mert van más, nézhetőbb tartalom, amire felesleges idejüket pazarolják. Mellesleg arról se szeretnék elfeledkezni, hogy az első részek már a premier napján megkapták a magyar feliratot – de lehet, hogy azóta már az egész etap, passzolnám ezt, mert nincs Netflix előfizetésem. Tudom, ciki, de tess accountját használom, ha kedvem szottyan.

Már egy ideje tudtam, csak hát mindig tologattam magam előtt a könyves változat érkezését. A Libri Könyvkiadó Kft. jóvoltából azonban valamikor március végén – talán 29-én, de nem tenném a fejemet rá, és nincs is jelentősége – jelent meg az 1.5kg-os súllyal bíró keménytáblás borítású kiadás, amit Dr. Molnár Csaba fordításával kapunk meg. Terjedelem szempontjából 320 oldalt kapunk, akinek pedig fontos az ISBN száma, annak mutatnám: 9789634334668.

No, de másolnám a hivatalos leírást is:

„A mi bolygónk című kötet – melyhez a természetvédelem kultikus alakja, Sir David Attenborough írt előszót – lenyűgöző fotókkal, rendkívül olvasmányosan mutatja be közös otthonunk, a Föld élővilágát, miközben azt is elmagyarázza, hogyan óvhatjuk meg környezetünket, és mit kell tennünk azért, ezeket a csodákat a következő generációk is láthassák. 

Legyen szó a sarkvidék elszigetelt vadonjáról, az óceán rejtélyes mélységéről, a messzeségbe nyúló afrikai füves pusztákról vagy a változatos dél-amerikai őserdőkről, az emberi faj felelősséggel tartozik a természetért. Itt az ideje, hogy szembenézzünk a ténnyel: bolygónk fennmaradása a mi kezünkben van. A természet még nem bukott el: a folyamatok helyreállíthatók, a vadvilág új életre kelthető. Ehhez azonban azonnali cselekvésre van szükség. Ez a páratlan album abban segít, hogy felmérjük, mit veszíthetünk, és megértsük: megmenthetjük a bolygót és ezáltal önmagunkat, az emberi fajt is.

A mi bolygónk, a Netflix első, a Silverback Films és a WWF együttműködésének eredményeként megvalósuló, Sir David Attenborough nevével fémjelzett Our Planet című természetfilm-sorozatára épül.”

Annyira nem vagyok képben az árakkal, de a libri.hu-n 8.900 Ft-os árazással jelent meg, ami nem kevés pénz. Pláne, ha azt vesszük alapul, hogy egy ismeretterjesztő kategóriájába besorolt műről beszélünk, és nem egy olyan krimiről, ami masszívabban lehet odavonzza a tekintetet. Ettől függetlenül ne sajnáljátok a pénzt Alastair Fothergill és Keith Scholey művére, mert masszívitást ez is szállítani fog.

Zárásképp mutatnám a hozzákészített borítást, amin egyébként minden lényeges útbaigazítás jelen van:

Kommentáld!

Februárban olvass Rick & Morty-képregényt

 
Beküldte: Kanyecc 2019 January 24, 16:14-kor a(z) könyv témába.

Sok pénzt fogok könyvekre elkölteni a közelgő időszakban, de egyikre sem sajnálom. Helyette okosan kihasználom az előrendelési kedvezményeket, amikkel általában 20-25%-ot lehet a pénztálcában tartani, ami négy könyv után meg egy újabbat jelent ingyen. Nah, viszont nem tippeket akarok adni, hogy ki-miként vásárolgasson, inkább felhívnám az olvasótáborunkat két dologra! Az egyik, hogy tavaly megjelent a Rick & Morty képregény I. száma, ami felett elsiklottunk, de most pótolni szeretnénk. A másik, hogy február 7-én érkezik a második rész, ami 128 oldalon keresztül kalauzol majd el a különféle őrült kalandokba.

A kötet különlegessége, hogy megtalálható benne a vendégrajzoló Andew MacLean: A Golyódédelgetők különkiadása; a széria írója által rajzolt Egy igazán különleges Bilmászony; valamint egy multiverzumot átszelő cyberpunk-kaland. Ezen kívül még 5 minitörténet.

Ha a kiadón keresztül, azaz a Szukits weboldalán rendelitek elő, akkor 25%-os kedvezménnyel 2.993 Ft-ért vásárolhatjátok meg. Mutatnám a borítását!

Kommentáld!

Itthon is megjelenik a Stranger Things-képregény

 
Beküldte: Kanyecc 2019 January 21, 17:19-kor a(z) könyv témába.

Újdonságot azzal nem árulok el, hogy a Stranger Things alkotói is meg akarnak ragadni minden lehetőséget, hogy kitalált történetükből és univerzumukból minél többet tudjanak a rajongók elé tálalni, ezáltal dagasszák azt. A harmadik évadig még sokat kell aludni, viszont aki nem lenne képben, azoknak mondanám, hogy a vegetáló időszakban se szeretnék, hogy elfeledkezzünk róluk. Ezért tavaly ősszel kiadtak egy képregényt, melynek azóta több száma is megjelent – illetve nyáron jelentették be, hogy érkezik egy könyv is, ami Eleven édesanyjának életét karolná fel, de utóbbit most hagyjuk, mert előbbin a hangsúly esetünkben.

Tehát a képregény első száma már odakinn szeptember 26 óta kapható, melynek legutóbbi negyedik száma január 2-án került az újságárusokhoz. A jó hír most következne, ugyanis a Szukits kiadó jóvoltából kiadásra kerül. Egyelőre még nincs pontos megjelenés dátum, viszont a magyar nyelvűség az könyvelhető.

Előjáróban ennyit, részletek később, addig viszont még annyit, hogy az első számok Will-re fognak fókuszálni, akiről sok olyan dolgot tudhatunk majd meg, amik nem fértek el az időszűke miatt az első évad részeiben.

Az eredeti borító így festene, valószínűleg a hazain se változtatnak, csak magyarosítanak rajta.

Kommentáld!

Februártól lapozható a Reagan nemzedék

 
Beküldte: Kanyecc 2019 January 8, 21:13-kor a(z) könyv témába.

December 20-től már felkerült az HBO GO kínálatába a Deadly Class pilot része, ami azért nagy szó, mivel a hivatalos premier csak jövő héten lesz az amerikai Syfy műsorán. Ha a cím nem mondana sokat, akkor Anthony és Joe Russo nevét emelném ki a készítőgárdából, akikhez kapcsolódik rendezői szinten az Amerika kapitány: A tél katonája és a Bosszúállók: Végtelen háború című mozifilmek. Így már egy fokkal várósabb lehet a legújabb agyszüleményük, ahol igazából csak mint kreatív producerek kapnak helyet – de ne merüljünk el ennyire a részletekbe.

coming-of-age dráma leginkább egy X-Men klónra emlékezetet, hiszen itt is egy csapatnyi olyan fiatalra épül a történet, akik ki vannak valami miatt közösítve. A helyszín egy középsuli, ahol nem a földrajz az egyik alaptárgy, hanem a bérgyilkosságra való kiképzés. Jól olvasod, a fiatalság lesz a bérgyilkosok következő nemzedéke.

Mondanom se kelljen, hogy képregényes alapokról beszélünk. Itthon a Fumax jóvoltából kapjuk meg az első 6 számot egy kötetben, melynek az Orgyilkos osztály – Deadly Class I.: Reagan nemzedék címet kölcsönözték. Pontos premierdátumról egyelőre nincs hírünk, de valamikor februárra ütemezik a megjelenést, azaz a sorozatpremierjének közepe tájára. A Syfy részéről 13 epizódot kapunk, amit hetiben adnak. Visszakanyarodva… másolnám a kiadó hivatalos leírását a műhöz:

“1987-et írunk. Marcus Lopez gyűlöli az iskolát. Képtelen odafigyelni az órákon. A jegyei rosszak, bunkó osztálytársai rendszeresen zaklatják a barátait.  Csakhogy ezek a bunkók Sztálin legjobb bérgyilkosának leszármazottai, a tanárok egy ősi orgyilkosliga tagjai, a tantárgy, amelyből bukásra áll, a „feldarabolás alapjai” nevet viseli, szíve választottja áldozatainak száma pedig már kétszámjegyűre rúg.

Üdv a bolygó legbrutálisabb középiskolájában, ahová a világ legnagyobb bűnözőcsaládjai küldik kiképzésre az orgyilkosok következő nemzedékét! A gyilkosság művészet. Az ölés szakma. A Haláltanok Királyi Iskolájában, ha valaki hátba szúr, azt szó szerint kell érteni.”

Zárószóként beszéljünk az árazásról. 4.590 Ft-nak van belistázva, viszont, ha kihasználjátok a Fumax előrendelését, akkor 28%-ot zsebben tarthattok, azaz 3.300 Ft lesz a végár. Végezetük mutatnám a hivatalos hazai borítását:

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats