Mad Love – 3 rész után

 
Beküldte: Kanyecc 2011 March 23, 16:15-kor a(z) Mad Love,Pilot témába.

Tartok egy kis szünetet a Mad Love harmadik részénél, hiszen azt szokták mondani, hogy három után el tudja az ember dönteni: marad-e vagy törli?! A döntést passzolnám, mert igazából egyik felé sem hajlok, egy valami viszont biztos: semelyik tévécsatorna se érzett rá a midseasonre. Ez már bosszantó. 10-nél is több újonc startolt el január óta, viszont egyik se üti meg a mércét. (Na jó, a Body of Proof igen, ezzel is igazalom azt, hogy csodák vannak, csak eléggé ritkák.) Bennem volna a hiba? – Frászt, adják alám a lovat a külföldi kritikusok is. Szerény a felhozatal.

A CBS ott követte el a hibát, hogy midseason-re hozott egy How I Met Your Mother-klónt. Most vagy bólogatnak a HIMYM-nézők, vagy meglincselnek, mert a színvonal – szerintük – koránt sem üti meg kedvencük által nyújtottat. Nálam ettől függetlenül egy kutya. Egy tető alá söpörném mindkettőt, mert nézhető, de hosszú távon, azaz kb. 7-8 epizód után teszem félre a fenébe az idegesítő húzások miatt.

A történet középpontjában: egy pasi és egy csaj áll, akik a munkahelyükön ismerkednek össze, és találnak egymásra. Mindkettőnek van egy-egy barátja, aki pátyolgatja, segíti a rögös párkapcsolati életben. Ezáltal meg is van alapozva a szitu: egyrészről várjuk a szerelmes pár turbékolásának csöpögését; másrészről, hogy a két barát összejöjjön (mostanság úgy se fognak!), mert az ellentétek vonzzák leginkább egymást – esetükben pedig fennáll mindez.

A szereplők sorában csupa ismerős arc. Be kell valakinek mutatni Sarah Chalke-t, aki a Scrubs-ban volt majdnem egy évtizeden keresztül? Vagy ott van Tyler Labine, aki a Reaper-ben irtott, majd a Sons of Tucson-ban játszott papapótlót. És persze Judy Greer-ről se feledkezzünk el, aki a Miss/Guided óta csak vendégszerepeket vállalt, illetve az Archer-ben szinkron tevékenykedett. Végezetül pedig, az Amerikai Pités Jason Biggs. No, mennyire jó a casting? Csupa ismert arcok, de tényleg. Ilyen téren kihúzhatják magukat, mert az ilyen alkalmakkor elönti a szívemet a melegség. Végre ismerem őket, aztán jön a negatív bomba, mert bár ne ismerném.

Két nagyobb hiába követtek el a számos sok kicsi mellett: (1) Rámentek a HIMYM-re, ami a pilotban annyira evidens, hogy már fáj. Főleg, hogy a párkapcsolatos koncepcióké az idény, illetve midseason-re behozni egy ilyen próbálkozást egyenlő a halállal. (2) A számos kliséktől agyvérzést fogok adni. (+1) A bonusz, merthogy ilyen is akad, egyértelműen a vicctelenség. Tipikus: „vegyük fel a közönség előtt” szitkomról beszélünk, csak hát ők se élvezik annyira, ahogy mi sem. Erőltetik a poénokat, a nevetést. Három rész alatt csak mosolygás rajzolódott az arcomra. Harmatgyenge teljesítmény.

Az viszont meglepett, hogy tess ennyire élvezte. Ismert arcok is közrejátszhattak ebben. És egyet kell olyan tekintetben is értenem vele, miszerint „egy idő után elfogynak a romantikus poénok, vagy éppen unalmassá érnek” – utóbbi a 2-3. részben megtörtént.

Kétségtelenül Tyler és Judy marcangolása viszi a hátán a Mad Love-ot. Miattuk mindenképpen fogom folytatni, mert tetszett, még ha a karaktereik kiszámíthatóak is. Külön pozitívum az, hogy van főcíme. Jó, manapság újra divatba jött, de egy kiírással is elrendezhetnék. A többi viszont negatívum. Sarah Chalke egyértelmű csalósás. Ez a párkapcsolatos téma eléggé kiégett. Hosszútávon unalmassá fog válni. Talán a legnagyobb probléma ott van, hogy nem látom a többévados ígéretességet benne. Csak egy erős 3/5-öt tudnak szállítani maximum. Se többet! Behozhatják a szülőket, csavarként; de csak 10-20 rész múlva. Itt az elején butaság lenne ellőni ezt az adut. További jó vendégszerepekkel talán felhúzható 3.5/5-re. Se többre!

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Mad Love – Pilot

 
Beküldte: tess 2011 March 22, 18:05-kor a(z) Mad Love,Pilot témába.

Az utóbbi időben roppant mód megszaporodtak a párkapcsolati sitcomok, amik közül ugye nehéz kitűnni. A Mad Love mégis megpróbálkozott a lehetetlennel és a HIMYM-ben látott romantikus érát lovagolta meg, sok-sok ismert színésszel, vak tyúk is talál szemet alapon. A fogadtatás persze mid-season sorozat lévén felemás lett, de engem mégis sikerült megvenniük. Bár lehet, hogy csak egy részre, de akkor is.

A történet amúgy egy fiú (Biggs) és egy lány (Chalke) egymásra találásáról szól, amiben igen aktív szerepe volt egy telefonnak is. Aztán hogy a két botladozó szerelmes ne csináljon komplett hülyét magából még szép, hogy magukkal viszik mindenhova a sidekick-jüket, aki meg persze ki nem állhatják egymást. És itt a vége, pont.

A sorozat meglepően feelgood-ra sikerült, de persze mindez teljesen szubjektív, elvégre tényleg elég rendesen megosztotta a közeget a sitcom. Ez mondjuk nem is csoda, elvégre a sorozatot jegyző Matt Tarses nem igazán erőltette meg magát, holott tapasztalata lenne bőven, hisz elég sokat elidőzött a Sports Night vagy éppen a Scrubs táján, de mindez a scripten cseppet sem látszik. Szemlátomást minden a már bevett romantikus filmes klisé tengernek van alárendelve, így a 20 perces játékidőben csak úgy záporoznak az ismerős jelenetek. Szóval egy idő után fene unalmas és vontatott tudna lenni, de szerencsére nem lett az.

Itt jön be a remek casting, elvégre Jason Biggs (a pite baszó) és Sarah Chalke (Scrubs), akik közt valami félelmetesen jól működik a chemistry. Egyszerűen vonzzák egymást és a tekintetet is, holott simán kínosnak és felszínesnek kellene lenniük. Éppen ezért már a cold open után szerethetővé tudtak válni, ami valljuk be, nem sűrűn fordul elő a sitcom érában. Persze a romantikus botladozás mit sem érne a két sidekick nélkül, akik jobbára a kínos poénokat szállítják. Valaki vevő ezekre, valaki nem, de az tény, hogy lendületben tartották a pilotot. Mondjuk nekem Tyler Labine (Reaper, Sons of Tucson) már kezd kissé sok lenni. Az addig oké, hogy remek karakter színész, de kb. ez a 3. sorozata, ahol ugyanazt hozza, csak éppen egyre bunkóbban és felszínesebben. Judy Greer (Love Monkey, Miss Guideed) meg hát… a kötelező csaj haver, akit aztán tényleg nem tudtam hova tenni. Mondjuk a karakterével nem is lenne semmi gond, de a játéka valahogy nem klappolt. Egyszerűen nem értem, miért kellett az isteni Lizzy Caplant lecserélni rá?!

Összességében tehát a pilot egy kellemes meglepetést szolgáltatott, bár elképzelni sem tudom hova tovább ezután. A pilotban felvázolt struktúrát ugyanis sokáig nem lehet követni és egy idő után ezek a romantikus poénok is elfogynak, vagy roppant unalmassá válnak. Másrészről meg mégis ott a potenciál benne, elvégre a HIMYM mégis csak az egyedüli játékos ezen a pályán, igaz kissé megkésve is érkezett az utánpótlás mellé. A nézettség mindenesetre korrektnek mondható a maga 8,74M-jával.  A puding próbálja persze majd a 2. és a 3. rész lesz, de ha ott is kitartanak a mostani szint mellett, akkor bizony könnyedén előfordulhat, hogy végignézek egy egész évadot az aláröhögős sitcom érából, amire nem mostanság volt példa.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

free web stats