One Tree Hill 3.04 – An Attempt to Tip the Scales

 
Beküldte: Kanyecc 2007 May 17, 11:15-kor a(z) One Tree Hill témába.

onetreehill_304.jpg
Premier:
2005/10/26
Írta: Stacy Rukeyser
Rendezte: Janice Cooke

Tree Hill gimijében megrendezésre kerül az éves álarcosbál, melynek fő sztárja a Fall out Boy zenekar. Haley, Brooke tanácsára, kurvaként lépszínre a bálon, míg Peyton arkangyalként, mivel megtudja: Ellie-nek a drog rákja miatt kell. Lucas kasszalopásainak okára is fényre derül. Dan, közben bebiztosítja a közelgő polgármester-választáson előnyét. Nathan felkeresi Chris-t, hogy folytassák feleségével a zenélést, azonban a háttérben egy hűség próba áll…

Megjegyzés: Továbbra sem tudom lehúzni a sorozatot. Még mindig tartja a színvonalat! Kíváncsi vagyok: Chris honnan vette, hogy Nathan-nek is Batman-os álarca lesz. Haley legalább a tévhitében boldogan él, de mikor derül fény erre a cselre. Nathan érdekes próba elé állítja feleségét. Biztosra veszem, hogy nem lesz neki probléma a továbbiakban a hűség. Sok jó zene volt, ebben a részben is, de talán Dan és Deb harcán egyik sem tesz túl. :D

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Nem tuti a Tuti Gimi

 
Beküldte: Botond007 2007 March 7, 12:01-kor a(z) kritika,One Tree Hill témába.

Az immár negyedik évadjába lépő Tuti gimi (One Tree Hill) is megfakult az idő során, hiszen számomra már meg sem közelítik az első két-három évad színvonalát a negyedik évados epizódok. Figyelem, erős spoilerek következnek a kép után!
oth.jpg

Ami a legjobban nem tetszik, az az egyes történeti szálak több évadon történő elhúzása (például még csak most kezdi el Lucas sejteni, hogy talán Keith-t nem is Jimmy ölte meg), egyes történések vakvágányra terelése (a Dant érő fenyegetések hirtelen abbamaradtak), és a már ezerszer agyonrágott történeti szálak újraélesztése (Brooke és Peyton barátsága, és ne is említsük a Peyton-Lucas-Brooke állandó szerelmi háromszöget.

Az alkotók ügyesen oldották meg, hogy a harmadik és a negyedik évad a srácok utolsó középiskolai évét mutatja be, de az események néhol annyira felpörögtek, illetve belassultak, hogy a történések nem tükrözik az idő valós folyását. Hailey és Karen terhessége új lendületet adott a sorozatnak, és az alkotók minden szemszögből igyekeznek körbejárni ezt a szálat, amit sajnos már most kimerítettek (nem akarom a babát, baleset, vajon a gyerek jól van-e, stb. – ezerszer láttuk már…).

Amiért szeretem a One Tree Hillt, mert mindig volt egy háttérben dolgozó ördögi alak, vagy erő, ami mindig veszélyben tartotta a szereplőket (Dan, Peyton bátyja, stb.). Továbbá az évad negatív csúcspontja a Peyton ál-bátyjának feltűnése volt, az alkotók a történet csúcspontját persze nem akarták ennyire tini-horrorra emlékeztetőre megcsinálni, azonban a hatás számomra éppen az ellenkezőjét váltotta ki, inkább vicces volt, mint rémisztő.

A mellékszereplők nagyobb teret nyertek az évadban, azonban engem nem nagyon kötnek le (gondolok itt a Skills-re, vagy Peyton igazi bátyjára vagy éppen Mouth-ra, aki szerethető karakter, de ő sem kapott izgalmas történeteket).

Ugyanúgy mint a Narancsvidék, a One Tree Hill is egy ‘mi lett volna ha?’ karácsonyi epizóddal rukkolt elő, azonban ez is inkább filler rész volt, a hardcore-fanoknak kedvezve, és a mezei nézőt halálra untatva (respect a készítőknek, hogy visszahívták a Keith-t alakító Craig Sheffert).
Sajnos, ha jól emlékszem az eddigi negyedeik évados részekben csak egy részben volt kosarazás, ami az előző évadok történeteinek gerincét adta. Nem vagyok nagy kosárlabda-fan, de hiányzott.

Egy szó mint száz, mintha nem találnák a készítők a megfelelő utat, mintha nem lenne eredeti ötletük a történésekkel kapcsolatban és legvégül mintha nagyon kiöregedtek volna már a színészek a 17 éves szerepkörből. Az idei évad 21 részes lesz, még 6 rész van hátra, melyek március végétől térnek vissza a CW-re. Ha berendelik a sorozatot a következő évadra (amire elég nagy az esély), akkor a tervek szerint 5 évvel később, az egyetem elvégezése után veszi fel a sorozat a történeti fonalat. Talán jót tesz majd a sorozatnak egy kis újjászületés.

Egy kis adalék: lehetséges egy már főszereplő hamarosan elhagyja a sorozatot, mert a hamarosan ABC-n látható October Roadban kapott szerepet Mouth-ról van szó).

Kommentáld!

One Tree Hill 3.03 – An Attempt to Tip the Scales

 
Beküldte: Kanyecc 2007 February 25, 14:42-kor a(z) One Tree Hill témába.

onetreehill_303.jpg
Premier:
2005/10/26
Írta: Stacy Rukeyser
Rendezte: Janice Cooke

Ellie felkeresi Lucast! Elmondja neki titkát, azaz rákos! Dan nem tud tétlenül ülni. Whitey edző ellen indul a következő idény edzői posztjáért, de hála Karen szavainak, ettől az elképzelésétől hamar megfosztja. Brooke életét nem könnyíti meg Lucas, közli vele: Ha majd elismeri kapcsolatukat, akkor lesz szex. Peyton becsapottnak érzi magát, a sok hazugság miatt. Dan meglátogatja fiát a pályán! Őt gyanúsítja a gyújtogatásért, viszont kiderül, hogy ő mentette meg az életét. Mouth nem tudja megemészteni Ericával való szakítását, és Whitey-tól kér tanácsot. Nathan nem akarja házasságát érvénytelenítettni, inkább a vállás mellett dönt. Haley nem csak emiatt gyötrődik, de még a suliban is mindenki őt “cseszteti”! :D

Megjegyzés: Peyton apja már kezd idegesítővé válni. Ha beszélni akar lányával, folyton anyját hozza fel! Nem bírom tovább! Lucas aztán igazi meglepetés. Még a történtek után sem hagyta benn a tűzben Dan-t. Érdekes! Gyűlöli, de még is szívén viseli a sorsát. Brooke-kal is jól kitolt. Én is ezt tenném a helyébe! Mouth is már az agyamra megy. Lépjen tovább. Tény és való az első csaja, de majd lesz másik.

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

One Tree Hill 3.02 – From the Edge of the Deep Green Sea

 
Beküldte: Kanyecc 2007 February 25, 14:06-kor a(z) One Tree Hill témába.

onetreehill_302.jpg
Premier:
2005/10/12
Írta: Mark Schwahn
Rendezte: Kevin Dowling

Brooke még iskola kezdés előtt összedob egy jó kis beach party-t. Dan közben próbálja felidézni a három hónappal ezelőtt történeket, és úgy tűnik sikerül is! Lucas szemtanúja lesz, amikor Peyton anyja, Ellie, drogot vesz a parkban. Haley-re igazán rájár a rúd. Csak Peyton és Lucas áll ki mellette. Brooke ez alatt élvezi a nyitott kapcsolat előnyeit, de Lucast sem kell félteni.

Megjegyzés: Ohh. Vad rész volt. Brooke és a nyitott kapcsolata. Ez már engem is le tud fárasztani! Viszont jól megmondta a magáét Lucas a pasijai előtt. Dan végre meglátta a múltat. Néztem is egy kicsit, de sejtettem, hogy Lucas volt a tettes! Na most már kíváncsi leszek mikor fogja felkeresni, hogy elbeszélgessen vele. Haley végre beszélt Nathan-nel! Ez már haladás!

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

One Tree Hill 3.01 – Like You Like An Arsonist

 
Beküldte: Kanyecc 2007 February 25, 13:34-kor a(z) One Tree Hill témába.

onetreehill_301.jpg
Premier:
2005/10/5
Írta: Mark Schwahn
Rendezte: Greg Prange

Az események 3 hónappal később folytatódnak. Brooke újra visszatért Tree Hill-be! A reptéren találkozik is Lucas-szal, viszont csalódnia kell, mivel nem rávár, hanem anyjára. Dan közben felépül, de még mindig nem tiszta a kép, hogy ki is akarta vesztét, hiszen több név is felvetődik. Haley közben lemond jövőjéről és véglel haza költözik. Nathan ez idő alatt az edzőtáborban van. Peyton biológiai anyja is újra feltűnik. Mouth-nak sincs sok szerencséje, mivel Ericát elveszti. Deb bejeleneti férjének a válási kérelmét, melybe ő szó nélkül bele megy.

Megjegyzés: Vicces Brooke és Lucas kapcsolata. Én tuti nem bírnám ki. Nathan még mindig elég fafejű! Brooke-nak és Peytonnek viszont jól áll az új haja! Évad kezdőnek nem is volt annyira rossz, kíváncsian várom a folytatást!

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

One Tree Hill 2.23 – The Leavers Dance (2)

 
Beküldte: Kanyecc 2007 February 25, 13:07-kor a(z) One Tree Hill témába.

onetreehill_223.jpg
Premier:
2005/5/24
Írta: Mark Schwahn
Rendezte: Greg Prange

Lucas színre lép, és elveszi Dan kis naplóját, melyben minden csalás rögzítve van, viszont arra nem számít, hogy visszafelé sül el a dolog. Karen úgy dönt: Andy után megy, ezzel is megcáfolván Keith szavait, miszerint a szerelem elől menekül. Deb újra visszatér, azonban nem akar Dan-nel együtt élni. Booke-nak el kell hagynia a város, mivel itt a nyári szünet. Még taxiba ülés előtt Lucas bevallja neki érzéseit, amit ő nem tud hova tenni. Peyton-t egy nő keresi fel, aki újságírónak adja ki magát, viszont egy véletlen kapcsán lelepleződik! Nathan összeveszik testvérével tettei miatt és anyja javaslatára elmegy a táborba, azonban indulás előtt felesége tűnik fel házuk előtt.

Megjegyzés: Na, most már tényleg igazat adok Dániel barátunknak, azaz egyre több amcsi sorozatban tűnik fel az “Alma”! Én is akarok egyet! Ütős kis season záró részt dobtak össze a készítők. Az évadban Lucas vesztett a legtöbbet és Dan volt a legszemetebb. De hát ennek így kellett lennie. Végre Karan azt teszi, amit kell, jah és, hogy Deb-et sem kell félteni! Nathan-t meg nem igazán értem, mi a francért ilyen! A családja már rég szétesett! Úgy tűnik kezdődik minden elölről?!

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

One Tree Hill 2.22 – The Tide That Left and Never Came Back (1)

 
Beküldte: Kanyecc 2007 February 25, 12:36-kor a(z) One Tree Hill témába.

onetreehill_222.jpg
Premier:
2005/5/24
Írta: Mark Schwahn
Rendezte: Thomas J. Wright

Közeleg az évvége és jön a sok dolgozat. Mouth teljesen maga alatt van, mivel többet foglalkozott Erica-val, mint a tanulással. Brooke és Lucas úgy dönt útra kell, hogy jobb belátásra térítse Haley, ám ő nem akar változtatni véleményén. Andy-nek el kell hagynia a város, mivel anyját súlyos betegség éri, viszont a visszatérését Dan nehezíti, mivel kideríti nem tényleges állampolgár. Azonban mielőtt elmenne ő is megmutatja mire képes. Jake-et kiengedik a börtönből, de Niki pár órával ez előtt meglátogatja lányával, melyről azt hitte bíztonságos helyen van.

Megjegyzés: Nagyon jóra ígérkezik a season záró! Várható volt, hogy Haley nem jön vissza! Elgondolkodtató, miért is cselekszik, így ha még mindig szereti. No, meg az is, hogy minek írta meg éjad évadján az irodalom dogájáta, ha vissza sem megy. Niki is kezd olyan elviselhetetlen lenni, mint Dan. Szegény Brooke, soha sincs szerencséje a szerelemmel. Andy viszont nagyot alakít. Dannel jól elbánik, de az a legjobb, hogy ő nem tud róla. No és a Jimmy Eat World-öt sem feledjük!

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

One Tree Hill 2.21 – What Could Have Been

 
Beküldte: Kanyecc 2007 February 25, 12:05-kor a(z) One Tree Hill témába.

onetreehill_221.jpg
Premier:
2005/5/17
Írta: Jennifer Cecil
Rendezte: Bethany Rooney

Andy tovább folytatja a kutakodást Dan után. A Brooke által összerakott papírfecnik után már nem kérdéses, mit is követett el az apa. Nathan végre elhagyta a kórház, viszont otthon a sok csekk és számla fogadja. Lucas egy ötlettel áll elő a probléma megoldására. Dan eközben meglátogatja fiát, és ráveteti, hogy írja alá a házassági érvénytelenítést. Szavai, annyira mély nyomot hagynak benne, hogy haza is költözik egyben. Brooke jól érzi magát Lucaséknál, oly annyira, hogy talán újra fellángolt iránta a szerelem. Karen folyamatosan Keith-t próbálja elérni, kevés sikerrel.

Megjegyzés: Karen-nek jó kis Apple-je van! Már több részben felfigyeltem, de csak most jutott eszembe! Dannek aztán van kép a bőrén.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

One Tree Hill 2.20 – Lifetime Piling Up

 
Beküldte: Kanyecc 2007 February 25, 11:23-kor a(z) One Tree Hill témába.

onetreehill_220.jpg
Premier:
2005/5/10
Írta: Mark B. Perry
Rendezte: Les Butler

Nathan komában van, mely alatt igazán érdekes álomvilágba csöppen. Minden a fordítottja lesz. Nathan éli Lucas életét, s fordítva. Dan nem Deb-et vette el feleségül, hanem Karen-t. Nathan a szelíd gyerek, míg Lucas a bunkó mostoha tesó. Miután felébred ebből a különös világből, Lucas felteszi a már benne megfogalmazott kérdését: Szándékosan akarta-e a balesetet?

Megjegyzés: Ez aztán igazán érdekes rész volt. Jól állt Lucasnak a kemény fiú. Így is jól nézett volna ki a szereposztás, de tény és való az eredeti a nyerőbb. Haley-t nem igazán értem. A helyében már rég a férjénél kellene lenni, ehelyett ő csak gondolkodik és a munkáját tekinti előtérbe.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

One Tree Hill 2.19 – I’m Wide Awake, It’s Morning

 
Beküldte: Kanyecc 2007 February 24, 13:15-kor a(z) One Tree Hill témába.

onetreehill_219.jpg
Premier:
2005/5/3
Írta: Mark Schwahn
Rendezte: Thomas J. Wright

Cooper – Nathan unokabátyja – tűnik fel a fiúnál. Lucas-szal együtt, egy kis kiruccanásra invitálja őket, hogy bevezesse őket a versenyzés világába. Még egy kis családi gyorsulási bajnokságra is sor kerül, azonban ez tragikusan végződik. Mouth ez idő alatt átesik első randiján, még hozzá Ericával. Dan sem tud ölbetett kézzel ülni. Andy egyik óráján részt vesz, ahol mint a tanárt, mint Karen-t megalázza az osztály előtt.

Megjegyzés: Cooper aztán igazi nagy arc! Végre Mouth-nak meg volt az első csókja, no meg a randija. Kíváncsi vagyok ezek után mit érez, majd Brooke iránt. Deb kicsit kiüti magát. Azt hiszem, hogy az egyik Született feleségekben is volt ilyen jelenet. Minden esetre a tragédia valahogy kellett már ide! Kíváncsi leszek, hogy is fog végződni ez az egész. Hiszen az első évadban Dan kerül ágyban, most meg… (Nem spoilerezem! :D)

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats