Eli Stone – 1.09 – I Want Your Sex

 
Beküldte: Kanyecc 2008 September 6, 18:52-kor a(z) Eli Stone témába.


Premier: 2008/03/27
Írta: Wendy Mericle, Leila Gerstein
Rendezte: Christopher Misiano 

Eli elkönyveli, hogy kiszedeti fejében lappangó betegségét, ha van esélye arra, hogy újra teljeséletet éljen. A megfelelő orvos kiválasztásában testvére segítségét kéri. Stone-t George Michael keresi fel, abban az ügyben, hogy képviseljen egy tinilányt, akit kirúgtak az iskolából, mivel szexuális felvilágosítási órájukon leadta a suli rádióban az „I Want Your Sex” című számát, igazát kifejezve…

Megjegyzés: Szintén egy olyan sorozat, amelyről megfeledkeztünk a nagyhajtásban. (Mire a második évad elkezdődne, a végére fogok érni.) Most bennem lehet a hiba vagy a sorozatban? Piszkosul övön aluli részt kaptunk. Oké mentségére szóljon az egyke híres vendégszereplő, akinek ott léte megalapozza az egész sorozat koncepcióját. Pár résszel ez előtt volt arról szó, hogy jönni fog George Michael, na de ezt a szerepet életemben nem gondoltam volna. Tetszett is, meg nem is. Vizsgáljuk meg közelebbről, spoileresebben.

Eli Stone úgy dönt: kivetetné agyi a… betegségét. Testvérét keresi fel ennek örömére, akivel egy megfelelő specialistát szeretne előkeríteni a Föld alól. Az alapok ezzel meg volnának alapozva. Ekkor jön be a képbe George Micheal! Szó sincs látomásról. Egy tinilány védelmére akar kelni, mivel a száma miatt dobták ki az iskolából. Fel kell karoltatni az ügyet, hiszen ezt még sem hagyhatja szó nélkül. A másik csavar ott következik, amikor felbukkan az első barátnője, akivel elvesztette szüzességét. – Ekkor gondolkozik el, mindez véletlen lenne vagy éppen egy égi jel, miszerint a betegségének köze van ezekhez az eseményekhez.

A sors jól összezavarja, de vállalja az ügyet. A meglepetések sorának még sincs vége. Jordan lesz az a személy, aki felügyeli az egésznek a végkifejletét, mivel Eli egyedül nem vállalhat ügyet. Mondanom se kelljen, nem véletlenül. Lesznek kötödések a híres énekeshez, de nem szeretnék minden érdekességet lelőni, mert akkor elvesztené az egész a hatását. Patti és Dr. Chen nélkül üresnek éreztem az egészet, nem beszélve Maggie-ről, aki szintén remekül fel szokta dobni az egészet. Talán itt lehet a probléma. Nélkülük soha sem lesz teljes az egész.

Távollétükre pusztán egy magyarázat lehet. A készítők behoztak egy olyan fordulatot, mire nem sokan számítottunk volna, MOST! Noná, hogy most, hiszen a közeljövőben miért ne? …de most?! Cselesek, szó se róla. Taylor és Matt közös ügyére gondolok. Matt az egyik tárgyaláson annyira meggyőzően érvelt, Taylort-t pedig annyira jól összezavarták a tévhírek, hogy végül lefeküdtek egymással. Az egyetlen olyan momentum, amit értékelni tudtam.

Lapos, nagyon lapos, nálam mélypont közeli. Hiába volt ott G.M. még sem volt az igazi. Hiába feküdt le Taylor és Matt, sejteni lehetett, de az időzítés nem volt a megfelelő. Nem ebbe a részbe kellett volna ezt a kártyát megmutatniuk. Főleg nem abba, amelyben Eli idegsebészt keres, reménykedve a teljes élethez. Képmutatás a köbön. 

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Eli Stone – 1.08 – Praying for Time

 
Beküldte: Kanyecc 2008 July 21, 22:13-kor a(z) Eli Stone témába.


Premier: 2008/03/20
Írta: Brett Mahoney, Courtney Kemp Agboh
Rendezte: David Petrarca

Eli Stone-nak újabb szörnyű látomása lesz! 6.5-ös földrengést fogja érni San Francisco-t. Solinsky, akit még anno rosszabbik énje védett meg egy kemény ügyben, most újra felkéri és Jordan erre nem mondhat nemet. Taylor-t kapja meg társügyvédnek. Együtt kell harcolniuk a rossz javáért, ami nem csak egy közösség ellenirányul, hanem Patti ellen is. Csak az a kérdés, hogy tényleg lesz-e földrengés vagy megint jól lejáratja magát és tesz otthontalan több száz ember…

Megjegyzés: Megint kaptunk egy régi Eli, új Stone-os történetet, amiket nem nagyon kedvelek. Miért? Mindig hozzák azt a fránya drámaiságot. Észrevettétek, hogy az elmúlt részekben nem dicsértem a poénokat. Talán azért, mert nem voltak. Sok minden változott a pilot részhez képest. Esküszöm sokkal jobb volt az egész sztori, amikor még nem tudta Eli ezt a próféciás bigyúszt. Mármint, hogy amit lát az többnyire a közeljövő eseménye. Most meg mindezt fel akarja hagyni. Érthető.

Steve Harris színész történetére igen ráültek a készítők. Végre utána járta a karakter nevének, ami a Jayson Turk. Már harmadik rész tart a pere. Átívelő szál, annyi szent. És végre döntés születik, de milyen áron. Keith tényleg nagyon jó ügyvéd. Időközben Jordan is beszáll a csapatba. Csak éppen nem számolnak azzal a tényezővel, amit a vád fejében frappánsul ki lett találva. Még nekem sem esett le. Arról volna szó, hogy ez a nagy felhajtás valójában egy vesztes per végét jelentette volna mindenképpen. A feleség rádöbbent a tényekre, miszerint sitten nem sok pénzt hozna házhoz férje. Legjobban Matt-et tudtam sajnálni, aki mindvégig hitt a férfiben.


Eli Stone és Taylor pere sem volt egyszerű. Patti közössége ellen irányult tárgyalásuk. Mindenáron össze akart hozni egy jó alkut, azonban a végén ex-e közbe vágott, így nem sok esélyt adtak nekik. Szintén lehetett tudni a nyerési arányokat. Semmi esélye nem volt az alperesnek, azaz a közösségnek. Eli persze hitt a földrengésben, hitt abba,n hogy jót cselekszik, csak éppen nem azt tette. Elmaradt a várva várt jóslat, helyette több 100 embert lakoltatott ki. Szomorú, lehangoló.

Még lehangolóbb a zárás. Már nem hisz semmiben. Ki akarja vetetni fejéből a daganatot, ami szinte lehetetlen. Ellenben igaza van. Kezd elveszteni mindenkit maga körül. Senki sem akar hinni neki. Egyedül Maggie, aki halálosan szerelmes belé. Stone dülöngései – egyszer őt szereti, másszor Taylort – teljesen kiakaszt, így beiktat némi kényszer szabadságot. Előre várom a szezonfinálét.

Összességében, átlagos részt kaptunk. A túlzott drámaiság nem jött be. Eli Stone most nagyon az agyamra ment. Maggie igyekezete, vaksága nagyon tetszik; ellenben Taylor vakmerősége nem. Jordan meglátja Matt-ben a leendő utód személyét, amit ez előtt lánya ex-ében látott. Mik lesznek még.

Track list:
“How Will You Love Me” by Nina Natasia
“Life in Faith” by Shawn Hlookoff
“Cranky” by Winterpills
“I Feel the Earth Move” by Carole King

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Eli Stone – 1.07 – Heal the Pain

 
Beküldte: Kanyecc 2008 July 20, 22:56-kor a(z) Eli Stone témába.


Premier: 2008/03/13
Írta: Moira Walley, Alex Taub
Rendezte: Sandy Smolan

Hiába tarthatta meg praxisát Eli Stone Jordanéknél, szinte mindent megfosztottak tőle. Elvették az irodáját, a titkárnőjét és még ügyeket sem vállalhat el szabadon. Utóbbi miatt Maggie-hez fordul segítségül, mivel az aktuális látomásai középpontjában egy orvos áll, hogy pontosabb legyek egy orvosi műhiba, melyben egy fiú elveszítette édesanyját…

Megjegyzés: Túl vagyunk az évad felén. A színvonal, mintha egy kicsit csökkenne. Tény, nem élvezem már annyira a sorozatot, mint a kezdetekben, de ehhez pár dolognak köze van. Elsőként kezd agyamra menni Nathan és Eli állandó viaskodása. Másodjára, ott van Taylor és Eli kapcsolata, ami nem jut el egyről a kettőre. Harmadrészt, erre még Maggie kolléga is rájátszik a nem törődöm vele,mert szó sincs új Stone-ról stílusával. Egyszóval a probléma nem más, mint kedvenc ügyvédünk, akinek betegségét még máig nem tudtam megjegyezni. (agyi aneurizma, THX google.)

Tehát akkor járjuk körbe a szálakat. Elsőként kezdeném a probléma forrásával. Jordan megfosztotta Eli-t mindenétől a cégnél. Már nincs helye a kerekasztalnál, ugyan úgy áll mint Maggie, aki most még emellett neheztel is rá. Tiszta agyrém. Látomásában most egy sárkány jelenik meg, aki valójában újabb ügyének vádlottja, Dr. Agon. (írd egybe, fordítsd magyarra) Az egészben a legviccesebb maga a per. Az egyik kórházat akarják beperelni orvosuk miatt. Csak éppen ők is áldozatok és a szálak Nathan-ék kórházához vezetnek, amiből lesz nemulass.


Keith és Matt még mindig a sikeres baseball játékos ügyén dolgoznak, ami egyre körmönfontabb. A vád mindig talál olyan bizonyítékokat, amikkel fenyegetik az amúgy ártatlan játékost. Matt, persze teljesen naiv. Előre inna mindig a medvebőrére. Látszik tapasztalatlansága, ami Keith-ben meg ott van. Tiszta fejjel gondolkodik. Ha nem lát kiutat, valami köztes megoldás kiötlésén van. Az ’i’-re a pontot, azonban akkor rakja fel a vád, amikor beidézteti ex-barátnőjét ellene. Ez abból gáz számukra, mivel többször megfenyegette őket. Patthelyzet.

Ahogyan Taylor és Eli Stone helyzete. A legszörnyűbb az egészben, hogy még csak most világosodott meg bennem Maggie érzése, mert bizony szerelmes Stone-ban. Erre akkor jöttem rá, mikor együtt voltak és kapott egy hívást az ex az ex-étől. Patti remekül alakít még mindig. Jól fel tudja húzni Taylort nem törődöm stílusával. Így is nyomást lehet gyakorni.

Összességében, közepesnél alább adnám az értékelést, mivel annyira nem hatott meg a sztori, sőt most mindenki túlzottan idegesítő volt számomra. Jordan-ről már nem beszélve, amit a rész végén produkált. Fenomenális. Jah, és a George Michael-koncertet se feledjük ki a sorból. Hát sokat kellett várnunk rá. Azt hittem nosztalgiázhatunk, régi számával, de nem azt énekelte.

Track list:
“Heal the Pain” by George Michael
“Good Excuse” by John Butler Trio
“Waiting On the Light to Change” by Matthew Perryman Jones
“Fireworks” by Threes And Nines
“Perfectly” by Five Times August
“Older” by George Michael
“Before And After” by Saturn Missles
“How I Feel” by Chad Doucette
“Beneath the Silver Moon” by Matthew Perryman Jones

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Eli Stone – 1.06 – Something to Save

 
Beküldte: Kanyecc 2008 July 20, 20:02-kor a(z) Eli Stone témába.


Premier: 2008/03/06
Írta: Andrew Kreisberg, Marc Guggenheim
Rendezte: Michael Schultz

Eli nagyszarban van. A múltkori a tárgyaláson ellejtett éneklésével megkérdőjelezi ügyvédi alkalmasságát, ezért kaliforniai állam meghallgatást rendel el ez ügyben. Stone végső elkeseredésében Taylort kéri fel a védelemre, mivel senki sem akarta elvállalni az ügyét. A lány, azonban egy jártasabb embert győz meg, apját, eléggé rafináltan…

Megjegyzés: Hat epizód után elérkeztünk a nagy kérdéshez: Eli Stone megtarthatja az ügyvédi praxisát vagy ennyi volt. Kicsit hülyén hangzik ez az egész, mert már a rész elején lehet tudni a választ. Mire célzok? Ez a sorozat alapkoncepciója. Elég egyértelmű a maradás, különben miről szólna a folytatás?! …talán egy ex-ügyvédről? Abban meg ott a bibi, hogy hogyan képviselne bárkit, ha pont a törvény embereit kell meggyőznie, akik meg tudnak ilyesmiket. (Mármint a híre igen csak felkapott volt. Na, de nézzük meg részletesebben.)

Előző részben ellejtett éneklős táncát követően, Eli alkalmassága megkérdőjeleződik védence szemében, ezért a kaliforniai ügyvédi kamarához benyújt egy kivizsgálási kérelmet. A probléma valójában nem itt kezdődik. Senki nem akarja elvállalni az ügyét, ezért Taylort kéri fel végső elkeseredésében. Taylor ravaszul apjához fordul, akinek azt a mesét adja be, miszerint ő miatt szakítottak, mert felszedett egy pasit és jól jönne most ex-ének az „apai” segítség. Jordan-nek sem kell több. Elvállalja az ügyet, csak éppen ott a nagyhazugság, amit még nem tud.


Most az egyszer élveztem Eli múltban történt merengését. Apjának szintén ilyen betegsége volt, csak akkor még nem diagnosztizálták, ezért a fiú az alkoholnak tudta be különös viselkedését, ami megszégyenítő volt barátai, iskolatársai előtt. Őszintén, kinek ne lett volna az? Szintén látta a jövőt, sőt felkészült rá. Stone akkoriban nagy hülyének, alkoholistának nézte, így esélyt sem adott neki a bebizonyításra. Ezen tényekkel döbben rá, hogy fel kell vállalnia betegségét, mert csak így lehet büszke magára, apjára és a betegség előnyével. A meglepetés sem maradhat el. Dr. Chen-nél járt apja három hónapja és ott hagyott egy közös képet, ami most a kezébe került. (Megható, mondanom sem kell.)

Nem csak Eli körül zajlik az élet. Keith Bennet megkapja első ügyét. Egy fekete baseball játékost kell megvédenie, aki véletlenül az egyik meccsen megölt egy nézőt. A vád: gondatlanságból elkövetett emberölés. Elsőre kicsit hülyén hangzik (…) sőt ez mekkora szar, de a tényen nem változtat. Matt-et kapja meg segítőjének, aki bebizonyítja mekkora talpnyaló és mennyire nagyképű. Már értem miért nem kap ügyet soha sem. Mindig fejébe száll a dicsőség. Azt hiszi a pénz megoldás mindenre, csak éppen ha jön egy bivaly erős, megkérdőjelezhetetlen bizonyíték, akkor cumi. Már pedig jönni fog.

Zárásképpen csak annyit tennék hozzá, hogy tetszett. Eléggé kiszámítható volt. Sejteni lehetett a kiskapukat, azaz állása megmarad, de valamilyen módon Jordan megtorolja majd a hazugságát. Legjobban talán Patti szívta meg, aki megkapta Taylor-t főnökének. Vége a rózsás életnek, Stone meg kapott egy elkülönített standot.

Track list:
“Kissing A Fool” by George Michael
“Flyin” by Emerson Hart
“There’s A Reason” by A.A. Bondy
“Who’ll Stop The Rain” by The Creedence Clearwater Revival

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Eli Stone – 1.05 – One More Try

 
Beküldte: Kanyecc 2008 July 19, 19:23-kor a(z) Eli Stone témába.


Premier: 2008/02/28
Írta: Leila Gerstein, Steve Lichtman
Rendezte: Ron Underwood

Eli Stone-nak újra meg kell védenie egyik régi ügyét, amit körmönfontan nyert meg a „rosszak” javára. Muszáj elvállalnia az ügyet, nincs más választása, még ha jó útra is tért. Ezalatt Jordan bemutatja újabb két munkatársát a cégnél, akik nem mások, mint Keith Bennett és Taylor. Matt Dowd-ot volt barátnője keresi, aki segítségét kéri…

Megjegyzés: Az előző részekhez képest most sokkal gyengébbet kaptunk. Pontosan meg nem tudnám mondani, ez miben nyilvánul meg, de a sok csavar valahogy most nem járta át oly annyira jól a sztorit, mint kellett. Túl sok információt kaptunk a különböző karakterekről. Olyan mintha a készítők most indítottak volna el hirtelenjében egy lavinát, amire nem voltunk felkészülve. A tudás hatalom – tartja a közmondás, de valahogy most tényleg sok volt belőle. Mire gondolok pontosabban?

Matt Dowd karaktere el volt hanyagolva. Szinte semmit sem tudtunk előtte róla, csak annyit, hogy Eli Stone-t nagy vetélytársa és a legtöbb közösen vívott harcban mindig alul maradt. Most megismerhettük a jobbik felét. Feltűnik ex-barátnője, aki azért dobta, mert rádöbbent időközben másságára. Bezony, lezbi! (Nem igazán jött le, kinek a spermájával lett terhes a barátnője. Valaki tudna választ adni?) Ellenben a barátnője meg észhez tér, ezáltal ott hagyja és még gyerekét is magáénak akarja tudni. Ha már a kapcsolatuk veszett, a nő a gyereket szeretné visszakapni, ami jogosan az övé volna, csak éppen egy nyilatkozat ebben megakadályozza.


Az előző epizódban megismerhettük Keith Bennett, a néger ügyvédet, aki faji megkülönböztetés miatt vívott nagyharcot Jordan-nel, valamint védőjével. Az egészben a legviccesebb rész, hogy az alperes (vagy főperes? Mindig keverem.) is fekete bőrű üzletember, azaz arra akart rávilágítani, hogy két fekete között is megvan ez az ellentét. Keith csatlakozott Jordan-ékhez. Még élesben nem láttuk, de remélem fogjuk. Emellett még Taylor-t se feledjük ki a sorból, aki csatlakozott apja cégéhez – Eli miatt. Ágyő nyolcéves állás a konkurenciánál. (Jah, Patti és Martin Posner együtt járt anno 5 éve?! Hoppácska. Mekkora már.)

Eli Stone-nak sem volt könnyű szála. Ugye most prófétaként a jónak kell segítenie, azonban kifog egy olyan ügyet, amit anno a „gonosz” Eli Stone nyert meg eléggé pofátlan módon. (Az egyik tanút megvesztegették.) Most ezt a tettét kell jóra tennie, csak éppen valakinek áldozatot kell hoznia. Megint a munkahelye – azaz ők – húzzák a rövidebbet. A látomásai most sem hagyják el. A tárgyalás kellős közepén ellejt egy táncot, ami hatására már nyílt utat ad feletteseinek a kvalifikálására, az eltávolítására.

Összességében nem volt rossz rész, csak éppen a túl sok új információ valahogy rossz fényben tűntette fel. Kíváncsian várom Keith első ügyét a cégnél, Eli Stone hogyan lábalja át a válságát. Szerintetek Patti tényleg igazat mondott Martin-nak? …amikor megkérdezte, hogy már nem szereti. Kezd szappanoperává alakulni.

Trakc list:
“One By One” by The Black Seed
“Stay” Gabriel Rios
“Walking On My Feet” by Moonbabies
“Sunlight” by Matt Pond PA
“You Can Rely On Me” by Kim Taylor
“One More Try” by George Michael

This entry has a rating of 2

1 Hozzászólás

Eli Stone – 1.04 – Wake Me Up Before You Go-Go

 
Beküldte: Kanyecc 2008 July 19, 16:51-kor a(z) Eli Stone témába.


Premier: 2008/02/21
Írta: Courtney Kemp Agboh, Wendy Mericle
Rendezte: David Petrarca

Eli újabb látomása most a televízióból érkezik meg egy férfi képében, aki segítségét kéri. Nem sokkal később kiderül, hogy Nathan egyik betegéről van szó, aki nem régen ébredett fel ötéves kómájából és szembesült a tényekkel, miszerint felesége átvette a cége irányítását és újraházasodott. Stone segítségét kéri a férfi, abban a reményben, hogy újra vissza tudja szerezni előző életét, azonban ehhez meg kell támadniuk az egyházat…

Megjegyzés: Eszméletlen jó sztorit kaptunk már megint. Komolyan, az ilyen részekért érdemes tovább folytatni a sorozatot. Most már kijelenthetem, hogy vérbeli rajongója vagyok neki. Eli Stone fejében végre megvilágosodtak a dolgok, ráeszmélt a lényegre, azaz muszáj használnia a „modern próféta” jelzőjét, mert látomásainak köze van a közel jövőhöz. A szerelmi szálat sem felejtették el a készítők, de nézzük részenként külön-külön őket.

Vidám mosollyal köszönti Patti főnökét. Ekkor már tudtam, hogy az előző részben feltett Most szakítottak? kérdésemre megkapta a választ. Igen, Eli felbontott az eljegyzést, mivel nem akarta kitenni a ex-menyasszonya életét olyanak, amilyen volt az övé apjával. Közben megy a para, mert ha főnöke – Jordan – megtudta az igazságot, akkor nincs semmi esélye a maradásra. Szerencsére, csak a feléig értesült, mivel Taylor nem ment bele a részletekbe. Ezen kívül látszik a szerelemlángja mindkettőjükben tovább él. Nathannek kell testvérére rászólnia, mekkora marhaságot csinált, és hát a kapott újabb ügy felnyitja a szemét.


Újabb visszatérő szereplővel bővül a sorozat. (Képen: Jason Winston George)

Mi ez az ügy? Van egy csóka, aki öt év után felébred a kómából. Felesége ez idő alatt újraházasodott, valamint új férjével átvette a cége irányítását. Mivel már az orvosok is lemondtak róla, az egyház felbontotta az életre szóló köteléket. Eli-éknek ezt kellett megtámadniuk, hiszen ehhez mindkét fél beleegyezése szükséges és egy kómában lévő férfi nem tud kommunikálni, tehát érvénytelen a házasság. Lesz jó pár vicc ezzel kapcsolatban, miszerint Eli az Istent pereli. – meghasonlók. Nagyon vicces mind. Végül, persze Eli rálel a megoldásra, csak éppen Nathan-t nem tudja meggyőzni a férfinél még nem diagnosztizált újabb, várható betegségéről, ami végül halálhoz vezet, Nathan-nél meg az iváshoz.

Összességében megint remekül alakították a szálakat. Legjobban Jordan és Eli állandó találkozása tud felcsigázni. Annak is örülök, hogy Taylor-rel egy jót szexelt, végre nem voltak idegesítő látomások. Csak most nem tudom megint mi a felállás?! Ez volt az utolsó alkalom vagy a leendő férj beadja a derekát és folytatják tovább jóban-rosszban a közös életet?. Zárásképpen jöjjön a track listje a résznek.

Track list:
“2nd Once In A Lifetime Girl” by The New Fidelity
“Good Lovin'” by The Rascals
“Rewind” by Paolo Nutini
“Heal The Pain” by George Michael

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Eli Stone – 1.03 – Father Figure

 
Beküldte: Kanyecc 2008 July 18, 21:25-kor a(z) Eli Stone témába.


Premier: 2007/02/14
Írta: Alex Taub, Brett Mahoney
Rendezte: Christopher Misiano

Eli Stone-t tovább gyötrik a látomások. Most egy háború kellős közepébe csöppen. Nem telik el sok idő, hogy megtalálja a fonál végé, ami valójában egy Irakban szolgáló katonanő gyermek-elhelyezési pere. A probléma csak ott van, hogy az alperes védője Taylor, azaz a menyasszonya. Jordan közben megkérdőjelezi Stone épelméjűségét, mert ennek bizonyításával foltot találhatnának a szerződésében. Eli testvére segítségét kéri…

Megjegyzés: Nocsak. Erről van itt szó. Nem ragadunk le a különböző helyzeteknél, hanem egyből megyünk tovább. Az előző részben történt néhány felvezetés, melyről a készítők nem feledkeztek el. Megint ott volt a szívhez szóló történet, megint megvolt a parádés alakítás. Dr. Chen egy örült, a legjobb karakter mindközül. Nem tudok betelni a sorozattal, még ha nem is annyira erős, mint azt sokan várnák. Nekem tetszik.

Mi jött be ebbe a részben. Patti tisztára, mint Eli anyukája. Minden lében kotnyeles. Szereti tisztában tudni a felállásokat, nem szereti a plusz munkát, főleg a meg nem köszönteket, amiket nem is neki kéne elvégeznie. Talán ennek hatására írta fel az eljegyzési party meghívottjai közé első barátnője nevét, akivel a Pilot részben ismerkedhettünk meg. Full jó már. Nem felejtkeznek el az előzményekről. Mit meg nem adnék, ezért néhány sorozatban. Nemcsak a munkát viszik tovább, hanem a magánéletet is.

Az sem volt semmi, amikor a bíróságon neki álltak vitatkozni. Tisztán látszott rajtuk az előjegyesség, mert Eli már tisztán tudja, mivel fog érvelni menyasszonya, míg fordítva nem igazán. Nem is tudtattam, hogy Taylor ügyvédi pályán mozog. Bár családi vállalkozás. Sejthettem volna. Egyébként, most a végén szakítottak? …mert nekem az jött le az egészből. A csaj szomorúan faképnél hagyta, Eli szomorkodott. Passz. A különböző visszaemlékező részeket, szintén nagyon bírom, de egy kérdésem van: Emlékszik ezekre vagy a döfködés hozza felszínre a régi emlékeit? (Kezd Lost-ra hasonlítani. :D)

A színvonal maradt a régi. Nem hozott jobbat az előzőeknél, de rosszabbat sem. Talán mindezt a háborús helyzetnek köszönheti, ami irtó viccesen mutatkozott, bár az éneklős részeket jobban csípem. George Michael még mindig nem jelentkezett. Remélem nem felejtkeztek el róla. A szokásos track list-tel zárnám kritikám.

Track list:
“Darlin’ Do Not Fear” by Brett Dennen
“Days When She Was Mine” by The New Fidelity
“Close the Roads” by Washington Social Club
“This Is Not Real Love” (ft. Mutya Buena) by George Michael
“Hide Me” by The Winterpills
“All the Rage” by Cary Brothers
“One Of A Kind” by Michael Washington
“Father Figure” by George Michael

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Eli Stone – 1.02 – Freedom

 
Beküldte: Kanyecc 2008 July 18, 19:32-kor a(z) Eli Stone témába.


Premier: 2008/02/07
Írta: Marc Guggenheim, Greg Berlanti
Rendezte: Michael Schultz

Miután apja hamvait szétszórta Eli Stone a Himalájában, megújult erővel hazatér és beleveti magát az újabb ügyekbe. Szerencséjére az elmúlt időben nem jelent meg előtte egy énekes sem. Legalábbis eddig, mivel Maggie – újonc ügyvéd a cégnél – vesztésre ítélt ügyénél egy fiúkórus ad koncertet neki! – megint szex közben. Pattinek ez alatt fülébe jut főnöke betegsége, amit még Jordan nem sejt…

Megjegyzés: Egy napot érlelődött bennem – körülbelül – a Pilot rész. Gondoltam folytatom, mert a stílusa rabul ejtett. Nem tudom mi, de valami különleges van benne, ami a nézésre késztet. Talán ez a próféciás duma, nem tudom. Az egészben a legérdekesebb, hogy az ügyekkel valamilyen szinten megérintik a nézőket. Olyan mintha a rész végén beleélnénk magukat az Eli Stone ügyfeleinek életébe.

Most is kaptunk egy szívhez szóló sztorit, viszont ott döbbentem le a legjobb, amikor Dr. Chen megmondta a tutit, miszerint minden ügyet nem nyerhet meg. Tehát valamilyen szinten kiszámíthatatlan a sztori. Nem annyira egyhangú, mint egy Shark, melyben 99% a főlényes győzelem a záróbeszédre. Itt teljesen más a helyzet. Nem a profizmusról szól ez az egész, hanem a részt vevőiről. Lásd.: Ott van a vén bíró, aki még egy kazettás magnót sem tud beüzemelni vagy gondoljunk csak vissza Maggie-re, akinek mindössze annyi lett volna a dolga, hogy húzza az ügyet, ameddig oda nem ér Eli. Nem sikerült, sőt olyan béna kijelentéseket tett, amin még én is elröhögtem magam.

De mi volt a sztori bővebben? Egy mexikói családról szólt, akiknek nem lehet gyermekük, mert időközben a feleség meddővé vált egy agresszív növényvédő szernek a hatása miatt, amit sajnos nem tudnak bebizonyítani Stone-ék. Eli, persze nem akarta az ügyet, mert már előre látta az ítéletet, de látomásai hatására elvállalta. Kíváncsi leszek, mikor döbben rá, hogy a különböző látomások valamilyen módon kapcsolódnak aktuális vagy éppen leendő ügyeihez. Dr. Chen egyre jobban szeretem. Érdekes technikát alkalmaz megélhetésére, de hatásost.

Összességében elégedett vagyok a folytatással. Igaz George Michael-t kicsit hiányoltam, de helyetta kaptunk légitámadást, valamint éneklő gyerekkórust. A zenével most is elégedett voltam. A szexet megzavaró látomásoktól meg egyszerűen fogom a fejem. Soha se legyen ilyen betegségem, bár ezáltal kipróbálhatnánk a szex-et egy eléggé egzotikus helyen, mondjuk az Antarktiszon.

Tracklist:
“All or Nothing” by Derby
“Boy With A Coin” by Iron & Wine
“Thank God We Got Good Friends” by Tom Geiger
“Victorious” by The Perishers
“Freedom” by George Michael
“Here Comes the Sun Again” by M. Ward
“Lay me Down” by Under the influence of Giants

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Eli Stone – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2008 July 17, 21:21-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Eli Stone,Pilot témába.


Premier: 2008/01/31
Írta: Greg Berlanti, Marc Guggenheim
Rendezte: Ken Olin

Eli Stone, sikeres ügyvéd, egyik napról a másikra különös látomásokkal lesz gazdagabb, amelyek élethűen megjelennek előtte a való világában. Minden George Michael számával kezdődik, ezért felkeresi testvérét, aki neurológus, hátha talál valami rendellenességet. A diagnózis negatív lesz, azonban a látomások folytatódnak, ezért Dr. Chen-től, a keleti gyógyászat doktorától kér segítséget, miközben felkeresi első barátnője…

Megjegyzés: Az AXN-en műsorán látható hazánkban a sorozat, míg odakinn az ABC-n. Talán előbbi gyakorolt rám nagyobb hatást. Megnéztem, első látásra tetszett. Tipikusan midseason-ös ügyvédes sorozat, azaz, nem kell túl sok újdonságra számítani. Míg a Shark-nál a ravaszság a lényeg, addig itt a szív: Mennyire tudja Eli Stone meggyőzni, megerősíteni az egyes embereket a hitükben. Kb. ennyi volt a pilot rész fő mondani valója. Igaz, nincs mostanság annyi témával kapcsolatos koncepció, leszámítva az FX-es Damages-t, meg fentebb említett Shark-ot és csókolom, azonban már így is nagyon telített.

A hangulata kimondottan megfogott. Most komolyan. Kinek a fejéből pattanna ki ilyen ötlet, hogy dugás közben ott hagyjuk az irtó csinos csajt, mert az előszobában éppen George Michael ad koncertet egymagában, majd később a munkahelyen mindenkivel. Csak akkor válik a szitu, nagyon kínossá, amikor ennek vége szakadt és a körülötted álló emberkék megkérdőjelezik józanságodat, elme állapotodat.


További pozitívum, maga a főszereplő karaktere: Eli Stone, akit az Smith-ből ismert Jonny Lee Miller alakít. Bevallom őszintén abban a sorozatban nem igazán jött be, de itt hatalmasat alakít. Remekül beleéli magát a főszerepbe. Nem okoz csalódást, nincs neki csöpögős, érzelmetlen szíve. Nagyon eltalálták, ahogy a pilot sztorit is, amiről még bővebben nem esett szó. Feltűnik Eli első barátnője, akinek a kisfia – természetesen tőle származik – annak a cégnek a védőoltásától lett autista, amelynek képviselője és egyben munkatársa. Még életemben nem hallottam olyanról, hogy egy munkatárs legyen a vád ügyvédje, miközben tőle kapja a fizetését. Hát ennek most szemtanúja lehetünk, mert létezik ilyen, igaz pusztán érdeki megfontolásból az elején.

A szereplőket eltekintve sem lehet panaszunk, ahol Victor Garber (Justice, Alias) nevére elsők között felfigyelt sokunk. Aztán itt van a Commander in Chief-es Jayne, azaz Natasha Henstridge; a Grey’s Anatomy-s Loretta Devine. Mind-mind remek színészek, már bizonyították.

Összességében tetszett a pilot. Kellemes, nem túl drámai, még ha Eli apjának holttestét is láthattuk. (Bár a sztori kicsit lehangoló volt.) Remélem, nem most hallottam utoljára George Michael – Faith című számát, ami nem az egyetlen felszólaló dal a részben. Első évadja 13 epizódos, másodikra megkapta a berendelést. Kell ennél több?

Track list:
“Knock Yourself Out” by Jon Brion
“Good Monsters” by Jars of Clay
“Faith” by George Michael
“Over and Done With” by The Proclaimers
“Never Die” by Geoff Martyn
“Faith” by The Boy Least Likely To (acoustic cover)
“Moonshine” by Jupiter and Teardrop
“Something To Believe In” by Aqualung
“Flyin” by Emerson Hart

This entry has a rating of 3

2 Hozzászólás

free web stats