Numb3rs – 2.09 – Toxin

 
Beküldte: Kanyecc 2007 September 22, 14:19-kor a(z) Numb3rs témába.

numb3rs_209.jpg
Premier:
2005/11/25
Írta: Ken Sanzel
Rendezte: Jefery Levy

375 ezer medicina, 675 milliárd dollár, 4 gyógyszer, 1 kiáltvány. 30-as éveiben járó Rob Evans úszás közben rosszul lesz. Ő már a negyedik olyan ember, akinek rosszullété gyógyszer okozta. A klinikai tesztek nála is kimutatták, ahogy az előző eseteknél is, a Primalect nevű fájdalomcsillapítót, ami bizony gyógyszerszennyezésre utal. Nem is csoda, hogy a Egészségügyi Minisztérium az FBI-nak passzolja le az ügyet. A szennyezett termékek, pedig a Graybridge Gyógyszervállalathoz vezetnek, így ott kezdik meg Eppes-ék a nyomozást…

Megjegyzés: Régi hangulat újra. Ez kell ide, és ezért is szeressük ezt a sorozatot. Feltűnik sniper-mesterünk is, akit legutóbb az 1×09-es részben láthattunk. Erről beszéltem már az előző részeknél is! Végre visszanyúlnak a kezdetekhez. Edgerton most sem hagy minket cserben. Továbbra is folytatja hajtóvadászatait. Most a fenn említett gyógyszerszennyezőt akarja kézre keríteni, csak ott a bibi, hogy nem minden rossz, rossz is valójában. Ahogy az láthattuk az előző részben is: a tettes nem ölt meg senkit, inkább csak felkeltette a nyomozók figyelmét, no meg az emberekét, hogy nagy bibi van ott, ahol nem gondolnák.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Numb3rs – 2.08 – In Plain Sight

 
Beküldte: Kanyecc 2007 September 14, 15:08-kor a(z) Numb3rs témába.

numb3rs_208.jpg
Premier:
2007/11/18
Írta: Julie Hébert
Rendezte: J. Miller Tobin

167 tonna, 5.4 milliárd dollár, 1.3 metanfetamin fogyasztó, 2 lány. Donék, egy metanfetamin-dillert akarnak elkapni laborjukban, azonban egy arra járó nő küldetésükben megzavarja őket jelenlétével. Az álcázott labornak hit helyen tartózkodó embernek, éppen elég ennyi idő, hogy leadja a drótot főnökének, aki nem sokkal később le is lép otthonából, azonban ez az FBI egyik emberébe kerül, melyért Magan magát hibáztatja…

Megjegyzés: Erről van szó! Ez előző részeknél említettem, hogy unom már ezt a sok randomságot, de ez most valahogy kitűnt a többi közül. Végre olyan esemény történt, mely mindenkit felkavart. Ez kell ide! Bár annak jobban örültem volna, ha az elkövető meglép és mondjuk: viszontláthatnánk egy folytatásban valamikor a közeljövőben! Na, de ne akarjak olyan sokat, nem de bár?!

Magant nagyon felzaklatta az eset, hiszen egyik társa meghalt az ő figyelmetlensége jóvoltából. Persze mi nem ismertük őt. Charlie is eléggé ki volt bukva, mivel anno egy lányt nem tudott megmenteni. Perpillanat erre a részre már nem emlékszem, de gondolom, valahol az első évad hajnalában lehet. Majd utána nézek. Ezért is tetszett valójában ez a rész, hiszen visszanyúlik az előző évad egyik történéséhez. Van valami összefüggés még is csak, és ez több mint jó. Randomság, leveled!

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Numb3rs – 2.07 – Convergence

 
Beküldte: Kanyecc 2007 September 1, 17:00-kor a(z) Numb3rs témába.

numb3rs_207.jpg
Premier:
2005/11/11
Írta: Nicolas Falacci, Cheryl Heuton
Rendezte: Dennis Smith

Egy rablóbanda már hetedszerre csap le gazdag családokra. Rablásaik során eddig mindig csak az antik tárgyakat vitték el, azonban utóbbinál már öltek is ez ügyben. Don-ék előtt a nagy ügy, hiszen első dolguk, hogy a tettesek következő rablásának helyét és idejét felfedjék. Ebben Charlie lesz majd a segítségükre! Nincs könnyű helyzetben, hiszen hatalmas adatmennyiséggel áll szembe, ezt pedig csak tovább tetőzi Marshall Penfield feltűnése, aki még a régi időkben azon tevékenykedett, hogy az Eppes-Convergenciát meghazudtolja, ami Charlie munkásságát is jelenti egyben…

Megjegyzés: Na alakul. Ez már egy fokkal erősebb volt. Kezd hasonlítani az első évad részeihez. Antik rablókkal állunk szemben, akik igen csak vágják a dolgukat. Charliet jól meg is izzasztják az ügy, melyben a keresett válaszra vetélytársa Marshal vezeti rá. Látszólag, ez meg is szégyeníti az elején, a mellett, hogy még az Eppes-Convergencia is hibásnak bizonyul. Persze a hibát kijavítja, mellyel újra visszaveszi a képzeletben megfosztott elismerését. Amitát, úgy tűnik jobban le is köti a feltűni tudós, mint maga Eppes! Ez persze érthető is, hiszen a fiú, amint mondta, minden tehetségét az FBI-ra pazarolta el, míg vetélytársának ez az idő adott volt új elméletének kidolgozására.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Numb3rs – 2.06 – Soft Target

 
Beküldte: Kanyecc 2007 September 1, 15:30-kor a(z) Numb3rs témába.

numb3rs_206.jpg
Premier:
2005/11/04
Írta: Don McGill
Rendezte: Andy Wolk

A belügybiztonság emberei, különböző helyeken az országban, terrorista ellenes gyakorlatokat hajtanak végre, ezzel is felkészülvén egy váratlan támadásra! Azonban az egyik ilyen gyakorlatukat szabotálják. Az elkövető foszgén gázt ereszt el a helyszínén, mely egyébként halálos méreg. A kamerák rögzítették az elkövetőt, mely szintén AT-tag volt anno, azonban Irakban egy ilyennek hála elveszítette társait. Most viszont bosszút akar. Míg Donék az elkövetőt keresik, addig Alan, Val esküvőjének teremt helyet otthonukban.

Megjegyzés: Ez a rész már egy fokkal jobb volt. Észre vettétek, hogy minden felbukkan egy olyan lehetséges elkövető, mely zsákutcába vezeti a nyomozást? Most is pont ez történt. Az alapsztorival nem is volt gond, hiszen kicsit a 24-et idézte fel, már ami az AT-seket illeti, mivel ott meg CTU-soknak hívatták magukat. Újabb technikát tudhattuk meg egy lehetséges bomba kivitelezésére! Ti, egyébként már láttatok olyan kávés dobozt? Mert én még nem.

Alan látszólag igen csak leköti Val Eng esküvőjének megszervezése. Igaza van Charlienak abban, hogy legalább részt vesz életében egy olyanon, ahol fiai is ott vannak. Gondoltátok volna, hogy Val ekkora viszályt tud okozni kettőjük között! Érthető is, hiszen Don rástartolt, míg Charlienak is bejött. De más részről az sem lehetett könnyű felemészteni a bratyónak, hogy Charlie-val járt egy osztályba is! Azért az ciki!

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Numb3rs – 2.05 – Assassin

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 30, 22:15-kor a(z) Numb3rs témába.

numb3rs_205.jpg
Premier:
2005/10/21
Írta: Cheryl Heuton, Nicolas Falacci
Rendezte: Bobby Roth

Donék, Henry Korfelt házán ütnek rajta, hogy letáróztassák, mivel a férfit hamisítás miatt körözték. Házában a hamis papírok sokasága között, egy noteszt is találnak, melynek tartalma kódolva van. Itt jön a képbe Charlie, aki hamar megfejti a notesz egyes részeit, melyből egy leendő merénylet rakódik ki, a kolumbiai Gabriel Ruiz ellen…

Megjegyzés: Hát nem esett le ettől a résztől sem az állam. Kevés matek volt benne, vagy nem tudom. Igazából, már kezd randommá válni ez a sorozat is. Pár mikor be lehet kapcsolódni a történésekbe. Nincs semmi összefüggő szál, mely tartaná az eddigi történéseket.

Charlie is rejteget titkokat, úgy tűnik, hiszen dolgozott a nemzet biztonságnak, valamint vannak CIA-s ismerősei is. Azért nem semmi, hogy nagyobb a befolyása, mint testvérének. Amitával szeretett volna randizni egy koncert keretében, azonban most sem jött neki apja miatt, no meg Don miatt. A Kondor sztori szerintem elment, nem igazán értettem, miért is kellett volna megölni annyira az amúgy is száműzött kolumbiait, de szerintem a folytatásba cseppet visszaütni, ez a kis tudatlanság.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Numb3rs – 2.04 – Calculated Risk

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 30, 21:25-kor a(z) Numb3rs témába.

numb3rs_204.jpg
Premier:
2005/10/14
Írta: J. David Harden
Rendezte: Bill Eagles

Lucinda Shay, pénzügyi főtisztviselőt, megölik saját házában. Az esetnek fia lesz fültanúja, aki csak a gyilkos lövéseket hallotta, valamint az elhajtott kocsi típusát látta. Lucinda Shay teregette ki a Sintel energia társaság piszkos ügyeit, így nem is csoda, hogy jó páran pályáztak az életére. Elsőként Donék, pont ezeknek a személyeknek járnak utána, melyben Charlie is a segítségükre. De lehet, hogy rossz felöl közelítették meg az ügyet?

Megjegyzés: Jó régen néztem már ezt a sorozatot, így nem is csoda, hogy most újra elő vettem. A történet nagyon tetszett. Volt benne kreativitás. Észre vettétek, hogy mennyi új információt meg lehet tudni az ilyen sorozatokból? Szinte tanítják nekünk a különböző trükköket, a különböző esetekhez. Mekkora volt már, hogy a főfejes fia volt a gyilkos, aki egy ovsor céggel leakasztott 312 millió dollárt?! Briliáns elme!

Amint az szokott lenni mostanság, most is Larry vezeti rá Charliet a megoldásra. Azt hinnénk, hogy hasztalan a sorozatban, azonban pont hogy nem. Tény kissé idegesítő, de ettől még mi szeretjük. Fajfájásai számunkra mosoly a szánkra. A mostani részben, azon aggódott, hogy megkapja-e a kutatási támogatást, melynek sorsáról azaz Ivan Groczky dönt, kinek elméletét egy egész előadónyi nép előtt hazudtolta meg. Don-ról is derülnek ki újdonságok apja részéről, mit például: takargatja érzelmeit, csak hogy erősebbnek látszódjon.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Numb3rs – 2.03 – Obsession

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 30, 16:30-kor a(z) Numb3rs témába.

numb3rs_203.jpg
Premier:
2005/10/07
Írta: Robert Port
Rendezte: John Behring

Skyler Wyatt híres énekes a minap otthonában megtámadják. Sikerül a tettes ellen elmenekülnie, azonban sokkolják a történtek. Már huzamosabb ideje kapja a fenyegető leveleket, melyeket ez idáig semmibe vett. A ház tele van kamerákkal, így érthetetlen is számukra, hogy jutott be láthatatlanul az elkövető. Míg Charlie matematikával próbál rájönni a tettes kilétére, addig Larry újdonsült kocsijával van elfoglalva, mely igazán korabeli…

Megjegyzés: Még mindig bejön ez a sorozat. Igazán eredeti, és tetszik, hogy a matematikát kivetítik a való életre! Bár ezt a részt kissé unalmasnak véltem, mivel teljesen el lehet veszni a szálak között, még is volt pár jó pillanat, melyet soha sem lehet elfeledni. Skyler Wyatt-et Samaire Armstrong alakította, aki a The OC-ban Annát testesíti meg, de főszerepet is kapott a Dirty Sexy Money-ba. Itt szerintem kissé idegesítő volt, de még mindig nagyon aranyos.

Na, ki mit szól Larry “új” kocsijára, mely igazán korabeli? Amikor megláttam az elején azt hittem besokkalok. Ekkora állatságot már. Nem is tudom honnan veszik ezeket. De még is legelképesztőbb, hogy Megan egyből levágta az évet és a márkát! Durván.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Numb3rs – 2.01 – Judgment Call

 
Beküldte: Kanyecc 2007 June 12, 13:52-kor a(z) Numb3rs témába.

numb3rs_201.jpg
Premier:
2005/09/23
Írta: Ken Sanzel
Rendezte: Alex Zakrzewski

18 év a bírói székben, 947 ítélet, 265 halálos ítélet, 1 bosszú. (Részmérlege) Egy szövetségi bíró feleségét, saját házának garázsában, meggyilkoljál. Az FBI, egyből arra következtet, hogy a valódi célpont Franklin Trelane bíró – a férj – lett volna, aki éppen egy híres bandavezért akar halálra ítélni. Azonban a szálak mélyebbre vezetnek, mint azt Donék sejtették volna…

Megjegyzés: Végre ezt a sorozatot vártam már mióta! Néztem volna én angolul is, csak a sok Charlie-s matek cucc kicsit betett. Ezt leszámítva jó kis részen vagyunk túl, még ha nem is vagyok teljesen megelégedve!

Don-nak egyik régi csaja bukkan fel, már-már megszokhatnánk, mint hogy Charlie kíváncsiságát is. A “pi” elméletes sztori minden esettre ott volt a toppon, ahogy Larry világegyetemes teóriája, mellyel szegény Don-t bombázta. De ha jobban átgondoljuk, amit mondott (…) ő már egyből ráutalt a gyilkosra. Majd csak figyeljük meg! Rafinált csavarokkal volt tele ez a rész, talán néha el is vesztettem a szálat (látván angolul) lehet ez tett be az értékelésbe!

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Numb3rs – 2.02 – Bettor or Worse

 
Beküldte: Kanyecc 2006 October 20, 2:34-kor a(z) Numb3rs témába.

numb3rs_202.jpg
Premier: 2005/9/30
Írta: Andrew Dettman
Rendezte: J. Miller Tobin

Egy nő sétál be az egyik ékszerboltba, ahol a tulajdonosnak egy fényképet mutat meg, melyen megkötözött lány és felesége volt. Gyémántot követelt, ám rosszul sült el, mivel távozáskor a biztonsági őr lelőtte! Don-ék nem találtak semmit nála, csak egy távirányítású slusszkulcsot. Charlie segítségét kéri, hogy próbálja meg megfejteni még is, hogy azonosíthatnák az autót. Amita segíti rá a megoldásra, mely annyira meglepi, hogy randira is hívja. Sikerül is a kocsit beazonosít, így eljutnak a tulajdonoshoz, aki a lány apja és van neki egy fia. Rájönnek, hogy fel kéne öt is keresni, aki éppen meg akart lógni, de sikerül elkapniuk. A ház tele volt fogadási tétekkel és – útmutatókkal, továbbá a számítógépén igen jelentős összegben fogadás zajlott. Alan vezeti rá őket, hogy rögby fogadás adataira találtak rá. A házban továbbá az üzlet tulajdonos, Remy Logan, $180.000 tartozására is rábukkantak. Mint kiderül, a férj is benne volt a rablásban csak, hogy a biztosítóval megússza a bukméker kifizetését, ám fordítva sült el a dolog. A bankszámla forgalmának kiderítésében újra Charlie segítségét kérik, ugyan is az elrablók használták a balul sült rablás után, így találnak rájuk.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Numb3rs 1.13 – Man Hunt

 
Beküldte: Kanyecc 2006 October 7, 17:58-kor a(z) Numb3rs témába.

numb3rs_113.jpg
Premier:
2005/5/13
Írta: Andrew Dettman
Rendezte: Martha Mitchell

Egy fogolyszállító kocsiból 2 rab szökik meg, egy megrendezett baleset által. Don egyik régi kollégája segíti az ügyet. Charlie a kapott hívások alapján leszűkíti a rab holléteit. Ekkor alakul ki egy kör a térképen. Azt is furcsállja a csapat, hogy hogyan vehette el a rab a rabkísérő fegyverét. Kiderül, hogy itt egy felfizetésről van szó és hogy egyik külsős kollégájuk, Read, keze is benne az ügyben, aki a rabot arra használja, hogy megölje a helyi drog nagyjait, cserébe pedig megkapja azt, aki leültette.

This entry has a rating of 5

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats