Bones – 4.05 – The Perfect Pieces in the Purple Pond

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 30, 13:47-kor a(z) Bones témába.


Premier: 2008/09/24
Írta: Josh Berman
Rendezte: Jeannot Szwarc

Egy fiatal Ehler-Danlos fiút holtan és egyben fejetlenül találnak egy tározónál. A csontokból hamar összeáll egy kép, viszont a fejhiánya miatt nem tudnak elindulni, ezért a jellegzetes cipőt választják. Így jutnak el a családjához, valamint múltjához. Jack még mindig maga alatt van Angelaval való szakításuk után. Sweets meglátogatja Zack-et a diliházban, míg Booth hátfájással küszködik…

Megjegyzés: Megérkeztünk az eddigi epizódok mélypontjához. A mostani részt nem éreztem annyira lendületesnek, annyira erősnek, amint az előzőeket. Kevesebb volt a humoros momentum benne, sőt Booth se hozta megszokott formáját. Az a fránya hátfájás ennyire elbánt vele? Nagyon úgy tűnik. Az eset sem kötött le annyira, viszont a mellékszál hozta a meglepetéseket. Gondolok itt Zack feltűnésére, valamint egy újabb gyakornokra, aki megint csak becsötölt. Sosem lesz Brennan-nak.

Kezdjünk mindent az elején. Booth hátfájában szenved, ami kihat az egész részre. Egyáltalán nem hozta a viccesebbik felét. Elsütött párat, de inkább voltak erőltetetek, mint poénosak. Kaptunk egy fiatal holtestet, akinek Ehler-Danlos-a volt. Nem éppen a legjobb betegség. (Lehet rákeresni wikipédián.) Önmagában már ez is lehúzta a színvonalat. A sor koránt sem ért véget, tehát folytatom.

Jack maga alatt van, még mindig. Angela ennyire megérintette. Gondolom én, az események a harmadik évadban történhettek, mert itt a folytatásban nem emlékszem ilyenre. Meglepetés – legalábbis nekem az volt – feltűnt Zack, a dilis-zseni. Igazából nem tudom, milyen kötödés kapcsolja kettőjükhöz. (Valaki helyre tenne?) Brennnan sorba kiüti a gyakornokokat. Megint kifogott egy olyant, akinek nincs ki a négykereke. Az már csak egy másik dolog, hogy az első alkalomtól provokálta.

Mélypont? Igen, ennyire alá nem kellett volna adni. Hogyan dobhatnák fel? Hozzák az évadpremier hangulatát. Akkor éreztem a legerősebbnek. Jót tett a sorozatnak a költözetést. Nem tudom, miképp vélekedik minderről lelkes Bones látogatónk, rocker8ivi. Várjuk kommentjeit.

Track list:
“Set Free” by Katie Gray
“Something Old, Something New” by Caroline Westfall, Patty Smith, Paul Kean, Peter Lewey, and Stuart Kabak
“Push the Feeling On” by The Nightcrawlers

1 Hozzászólás

Bones – 4.04 – The Finger in the Nest

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 28, 10:54-kor a(z) Bones témába.


Premier: 2008/09/17
Írta: Lyla Oliver
Rendezte: Jeff Woolnough

Booth és Parker a parkban mászkálgat. Az egyik faágán felfigyelnek egy madárfészekre, melyből kihalásznak egy rágott ujjat. Az apa teljesen traumába esik, hogy mindezt fiával kellett átélnie. A testdarab gazdája estére meg is lesz, aki egy állatorvos volt. A nyomok alapján állat ölhette meg, azon belül kutya, így ezen a nyomon indulnak el…

Megjegyzés: A színvonal maradt a megszokott. Érdekes volt a felállás, mivel a készítők egyszerre vitték bele a humor, valamint a melankolikus hangvételt. Megint kaptunk egy remek mellékszereplőt. Maga a történet nem is volt annyira jó, de azért rossz sem. Nem kerülgetném a forrókását. Kutyaviadalos sztorit kaptunk, ami önmagában annyira nem vészes, de amikor összeharapott ebeket látunk viszont, akkor már kicsit elszomorítja az embert. Aki látta ezt az epizódot, az tudja mi történt a végén. (Pedig először csak azt hittem, Booth ugar bennünket.)

Megölnek egy állatorvost, mivel az fel akar dobni valakit. A nyomok először egy drog dílerhez vezetnek, aki néhány pitbullal rendelkezik. Mondhatni, a gyanú egyből rá keveredik, de aztán egyre többet tudunk meg a csontokból, aztán gabalyodik az egész, a jól megszokott módon. Nem is merülnék bele a részletekbe, mert nem ebben rejlik a rész szépsége.

Mindez Mr. Starret urasága adja meg, aki igen járatos a munkák, a különös dolgok világában. 4 gyerek, mitudom hány állat és munkahely. A lényeg, megindul a versenyzés közte és Jack között, aki külön pechhel rá, mivel 20 éves korában eladott neki egy rossz kocsit. A humor egyik részét kettőjük konfliktusa adja, míg a másik maga Booth és fia, aki látta azt a megcsupaszított ujjat. Az apa teljesen padlón van, milyen nagy trauma érhette piciny kis csemetéjét, viszont koránt sem érte az.

Egy szónak is száz a vége! Elégedett vagyok a Bones teljesítésével. Mindig meg tudnak lepni valamivel. Az elmúlt két epizódban a különböző mellékszereplők részéről érkezett a fellendül, kérdés mit hoz a folytatást. Kaptunk némi múltbeli visszamerengést, hiszen Jack még mindig ki van akadva Angela miatt. (Egyébként, mikor tájt szakítottak?) Nézzük a folytatást!

1 Hozzászólás

Bones – 4.03 – Man in the Outhouse

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 27, 11:36-kor a(z) Bones témába.


Premier: 2008/09/10
Írta: Carla Kettner, Mark Lisson
Rendezte: Steven DePaul

Booth-t és Brennan-t megint egy szokatlan ügyhöz hívják ki. Egy kamionsofőr alatt robban fel az egyik ház mellett lévő mellékhelység, ahol éppen nagydolgát végezte volna. Az áldozat nem ő volna, hanem a „budiban” lévő holttest, ami már két-három napja feküdhet ott. Kisebb kutakodás, elemezgetés után fény derül a kilétére, aki nem más, mint az egyik tévés reality-nek a műsorvezetője…

Megjegyzés: Istenem, de megfeledkeztem a Bones-ről. Bizony ilyen rész után jönni fog a darálás. Semmit sem vesztett a premiert követően, már ami a színvonalra vonatkozik. (Ha jól emlékszem, akkor a nézettségével sem volt problémája.) A dupla részes premierje jól beleültette a bogarat a fülembe, mert bizony teljesen negatív kép élt bennem róla előzőleg, mint annak idején a Cold Case-ről. (Nem értettem mi értelme van csontokat vizsgálgatni, vagy éppen 20-30 éves ügyek nyomozását megnyitni. Mondjuk utóbbit most sem komálom annyira, de kezdek megbarátkozni vele is, viszont előbbivel ezen túlestem.)

Hihetetlen mennyire viccesre ki tudják hozni az egészet amellett, hogy rendes ügyet derítenek fel. Maga az eset nem gyenge. Egy kamionsofőr kirepül a WC-ből, mert ott valami gáz volt és öngyújtójával robbanásra keltett. Komolyan, eldobtam az agyam, amikor láttam a jelenetet. Eszméletlen. Aztán jött a folytatás, maga Brennan személyében, aki randizgatott. Booth, persze löki a baromságok, amitől lehet dőlni a röhögéstől. Komolyan, kibírta fapofával végig nézni? (SENKI!) Brennan részéről érkezik újabb örült fordulat, miszerint nem egy pasival, hanem egyszerre kettővel tolja.

Nyomozás szintén hozta a megszokott hangulatot, a sok humoros jelenetet. Gondoljunk csak Wick-re, aki fanatikus rajongója felettesnőjének, Brennannak. Mindent meg tesz, hogy bizalmába férkőzzön, több-kevesebb sikerrel. Hat hordónyi szar átvizsgálása (…) ekkor dobtam el az agyam. Aztán jött a meggyilkolt hapek sztorija, aki a való életben párok megcsalásának leleplezésével foglalatoskodott. Noná, hogy sokan az életére akartak törni. Minden részletet, azonban nem lőnék le, mert szintén egy olyan epizód, amit látni kell feltétlenül.

Komolyan, ha ilyen jó a negyedik évad, akkor rá kéne vennem magam az előzőek pótlására. Ilyenkor vagyok ideges, mivel a Cool harmadjára (vagy negyedjére) szüttyől az első évaddal, nemhogy hozná a nézőknek a megérdemelt folytatást. Aki teheti kezdjen bele, akár az új évadnál, mert a Bones túlteljesített, nem akárhogyan!

This entry has a rating of 4

1 Hozzászólás

Bones – 4.01-02 – Yanks in the UK

 
Beküldte: Kanyecc 2008 September 27, 2:42-kor a(z) Bones témába.

A hagyományos sablonformától (premierje- írói-rendezői, epizód leírása és megjegyzés róla) most is eltérnénk. Az a helyzet, hogy tuti nem fogom pótolni az előző évadjait a Bones-nek, de ennek ellenére kíváncsi vagyok: merre jár a sorozat. Szerintem már mondtam, de három-négy epizódot követően bármilyen sorozatba be lehet kapcsolódni, persze néha érhetnek bennünket meglepetések. Szerencsére most nem történt ilyen. A készítők egy amolyan „különkiadás” epizóddal kezdték meg az újdonsült évadot. Nem a hagyományos menetben, Amerikában folytattak nyomozást, hanem Angliában. Hogyan jutottak el oda? Nem sokára fény derül rá.

Annak idején megvetettem a Bonest, ahogyan a Cold Case-t. Valahogy nem láttam bennünk a lendületes sztori vonalát. Az idő múlásával sok szitkom mellett krimi sucker lettem. Minden a CSI: NY-kal kezdődött, melyet bátran merem mindenkinek ajánlani, mert egyszerűen zseniális spinoff-ot hoztak ki belőle. Aztán jött később a Criminal Minds és szépen sorjában, főként rocker8ivi sok-sok dicséretére belevetettem magam annak a sorozatnak az újdonsült évadjába, melyet annak idején mihaszna hasztalannak véltem és maximum kétévadnyi életet láttam benne.

Teljesen kellemeset csalódtam. Ha eddig valaki nem tartott volna igényt rá, akkor ajánlom figyelmében, mert az első évadhoz képest – ooohh, mikor volt már az – rengeteget változott. Sőt, mintha nekünk – nem Bones-fanoknak – készítették volna a dupla részes évadpremiert. A történet elvitték máshelyszínre, a humor adagot a köbre emelték, bár én úgy éreztem mindez ráment a rendes nyomozósdira.

Ne kerülgessük a forrókását. Booth és Brennan Londonban köt ki, ahol véletlenül egy időben tartanak előadást. Ekkor hívják fel előbbi barátját egy halálesett miatt, amelynek van némi amerikai vonatkozása, így becsatlakoznak az ügy megoldásába. Az első fele, ennek megoldásáról szólna, míg a másodikban egyik társuk, meggyilkolásáról. (Nem spoilerezném el a nevét)

Adott a sztori, már csak a tálalást kell eltalálni. Szó se róla, mint kezdő Csontológus megettem. A humor egyszerűen a tetőfokon volt. Booth annyira remekül alakított, hogy egyes jeleneteken sírva röhögtem. Konkrétumokat mondja? Pl.: Mikor Booth elaludt társa előadásán, vagy amikor az angol forgalomban próbálta érvényesíteni kresztudását. Eszméletlen mennyire jó poénokat vágott le. Még a társuk csontjánál sem fogta vissza magát. Néha kicsit morbidnak tűnhetett az egész felállás, de valójában ekkor változott meg kicsiny kis világa bennem.

Mellékszálon sem lankadt le a cselekmény. (Nevekkel még nem vagyok tisztában, ezért csalnom kell.) Na, szóval Hodgins-Angela- Birimbau trió – szintén – hatalmasat alakított, ahova a végén becsatlakozott Camille. Angelanak feltűnt az ex-férje, mivel a válási papírokat alá kell íratni, viszont eléggé csökönyösen adta be derekát, ám miután megtette (…) Camille-nak sem kellett több. Egy véletlen kapcsán az ágyban kötöttek ki, ami szintén oltári nagy humoráradathoz vezetett. Itt jött a képbe Lance-t, valamint a laboros feka csóka, akit mindig basztattak. (Segítsetek, nincs már kedvem visszanézni a nevét.) Oltári jelenetek sora.


Booth zombis bevonulása. (Az egyik legörültebb, de annál vicessebb jelenet.)

Hihetetlen, de egy szempillantás alatt megoldották ezek mellett az ügyeket. Elkezdtem és már néztem is, hogy ennyi volna az egész. Mintha összecsapnák őket, közben megvolt a rendes menete, csak éppen a zsúfoltság miatt elveszett a rengetegben.

Kezdő Bones-rajongóként nem teszem félre, mert a 85 percnyi felüdülést megkaptuk, de még hogyan. Minden benne volt, amit annak idején hiányoltunk. Igaz pilot-kritika részemről nem érkezett, azonban ez nem azt teszi, hogy nem is láttam az első 5-6 epizódját. Tény, sok az új arc benne első látásra, vannak olyanok is, akiket már nem láthatunk (pl.: Zack, Daniel), viszont az előbbiek simán helyettesítik (szerintem) az elődöket. (Szerinte, mert kellő előzmény hiányában, kicsit elhamarkodott kijelentés lenne. Nincs igazam?)

Nézettség szempontjából: remekül nyitott. Odaverte mind a harmadik évad premier, mind az évad finálét. Csak így tovább, délután felé érkezik a folytatás kritikája. (Ha nem, akkor éjjel tuti meg lesz nézve, mert ilyen sorozatot csak ekkor a legjobb meglesni.)

This entry has a rating of 4

4 Hozzászólás

Bones – 1.06 – The Man in the Wall

 
Beküldte: tess 2007 April 19, 17:47-kor a(z) Bones témába.

bones_106.jpg
Premier: 2005/11/15
Írta: Elizabeth Benjamin
Rendezte: Tawnia McKiernan

Brennan és Angela elmennek szórakozni, de kisvártatva egy bűnügyi helyszínen találják magukat. A diszkó falában ugyanis egy mumifikálódott hullát találnak. A nyomok igen kuszák, de rap és a bandahábórú lehet mindennek az oka. Eközben Booth a szabadságát tervezgeti, de könnyen lehet hogy nem lesz belőle semmi.

Megjegyzés: Bámulatosan durvára sikeredett a szövegelés. Brennan és a rapzene hát… őszíntén szólva szakadtam a röhögéstől. Erre jött a vérkereső kutya, Rulezzz

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Bones – 1.05 – A Boy In a Bush

 
Beküldte: tess 2007 April 19, 16:55-kor a(z) Bones témába.

bones_105.jpg
Premier: 2005/11/8
Írta: Steve Blackman, Greg Ball
Rendezte: Jesús Salvador Treviño

Brennen és Booth egy külvárosi gyerek ügyében nyomoznak, akit csúnyán helyben hagytak. Az eset során Angela komolyan elgondolkodik azon, hogy kilép a csapat. Eközben a központ partit szervez az adományozóknak, ahol mindenkinek kötelező megjelennie. Ez viszont igen érzékenyen érinti Hodginst, hisz kiderül róla, hogy ő is a központ egyik támogatója.

Megjegyzés: Na ez a rész aztán tényleg a helyén volt. Frankó poénok, közepesen morbid nyomozás és meglepően sok háttérinfo. Ja és a lényeg: volt benne némi dráma is. Vicces hogy ezt kell mondanom, de egyre inkább kezd fejlődni a sorozat.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Bones – 1.04 – The Man in the Bear

 
Beküldte: tess 2007 April 19, 16:00-kor a(z) Bones témába.

bones_104.jpg
Premier: 2005/11/1
Írta: Laura Wolner
Rendezte: Allan Kroeker

Brennen és Booth vidékre utaznak, hogy felderítsenek egy nem éppen hétköznapi esetet. Az áldozatból ugyanis csak egy kezet találnak meg és azt is egy medve gyomrában. A nyomozás során egyre több részlet lát napvilágot és kiderül, hogy egy kannibállal van dolguk. Eközben a központban a fiúk elkeseredet harcot vívnak az új futárlány kegyeiért.

Megjegyzés: Ennek a résznek hála végre rájöttem a Bones lényegére. Itt a nyomozás csak másodlagos. Persze fontos meg minden, de nem úgy mint egy Criminal Minds-nál. Például a rész hemzsgett a jobbnál jobb poénoktól, melyek akarva akaratlanul is megmosolyogtattak. Ebben viszont az a durva, hogy kannibálos történet közben nyomták mindezt.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Bones – 1.03 – A Boy in the Tree

 
Beküldte: tess 2007 April 18, 21:43-kor a(z) Bones témába.

bones_103.jpg
Premier: 2005/9/27
Írta: Hart Hanson
Rendezte: Patrick Norris

Egy elit iskolában holtan találnak egy diákot. Mint kiderül az áldozat a venezuellai nagykövet fia volt. Az iskola persze el akarja tusolni a gyilkosságot, de Bones-nak hála a nyomozás folytatódhat. Ennek hála egyre több hazugság és piszkos titok lát napvilágot, melyekből lassan össze is áll a kép…

Megjegyzés: Hát nem volt valami izgalmas egy rész, ellenben piszok poénos volt. Sőt, megkockáztatom a sorozat sose volt ennyire poénos. Ez mind szép és jó lenne, de valahogy a történet sántított. Így viszont piszok messze van a csillagos ötöstől.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Bones – 1.02 – The Man in the S.U.V

 
Beküldte: tess 2007 March 30, 0:44-kor a(z) Bones témába.

bones_102.jpg
Premier:
2005/9/20
Írta: Stephen Nathan
Rendezte: Allan Kroeker

Egy bombamerényletnek hála meghal egy közel-keleti férfi, ami igen csak sok kérdést vet fel, különösen a nemzetbiztonság terén. Dr. Brennan-nak és csapatának kell megállapítania az arab férfi identitását. Ezzel nincs is sok gond, de ekkor váratlan fordulat történik. A feltételezett merénylő valójában maga volt az áldozat, így mostantól már a merénylőre utazik a csapat. A nyomozás közben egyre többször szóba jön a magánélet is, amit leginkább Angela lovagol meg…

Megjegyzés: Az előzetesét elnézve durvább dologra számítottam, de ez az érzelmi szál valamellyest javított a részen. No persze nem sokat, de azért kellett. Csak úgy mint az enyhén szexi Bones ábrázolása is. Kezd olyan érzésem lenni, hogy azért akad eyecandy is ebben a sorozatban.

A szinkronról: Hát igen ez a rész már szinkronosan ment le nekem is. Az igazat megvallva én személy szerint rosszabbra számítottam, így kellemes csalódás ért. Persze azért lehetne jobb is, de így késő este azért elmegy. Egyedül David Bopreanaz hangján akadtam egy kicsit meg. Nem tudom még most sem eldönteni, hogy egyezik e az Angel-ben szereplő hanggal vagy sem. Na majd holnap utána nézek talán :D

This entry has a rating of 2

1 Hozzászólás

Bones 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2006 December 2, 22:22-kor a(z) Bones,Pilot témába.

bones101.jpg
Premier: 2005/9/13
Írta: Hart Hanson
Rendezte: Greg Yaitanes
Történet: Kathy Reichs

Dr. Temperance Brennan alig érkezik meg a reptérre máris letartoztatja a nemzetbiztonság. Hamarosan aztán kiderül, hogy az egész hátterében az FBI és Seeley Booth ügynök áll. Booth nagy nehezen ráveszi a nőt, hogy csatlakozzon az egyik nyomozáshoz. Temperancenek persze nincs sok kedve, de Dr. Goodman sikeresen rákényszeríti az együtt működésre. A feladat pedig nem más mint azonosítani egy felismerhetetlenségig összeroncsolódott csontvázat, melyet a katonai temető tavának fenekén találtak. Temperance áldozatos munkájának és Angela programjának köszönhetően hamarosan kiderül a lány személyazonossága is. Cleo Eller a szerencsétlenül járt lány, aki Bethlehem szenátor szeretője volt, valamint Booth ügynök egyik megoldatlan ügye. Temperance végig az igazságot hajtogatja, de Booth nem nagyon hallgat a nőre. A közös nyomozás végül is meghozza az eredményt és elveszik tőlük az ügyet. Temperance viszonyt nem tud belenyugodni és tovább próbálkozik. Végül egy véletlennek hála rájön, hogy Ken Bethlehem munkatársa a gyilkos. Booth és a doki között ezzel kezd megszűnni a feszültség és megalakult a nagy csapat is.

Megjegyzés: Nos a történet egészen elgondolkodtató és szerintem csak szigorúan az éjféli punnyadós órákban nézhető. Még kell pár rész neki, hogy beinduljon. Temperance szülei érdekes szálként tűntethetők fel. David Boreanaznak viszont volt ennél jobb sorozata és alakítása is :)

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

free web stats