Pilotötletek

 
Beküldte: Kanyecc 2012 September 10, 16:49-kor a(z) Hírek,Pilottervek: 2011/12 témába.

CBS
 • Címnélküli Mike Wolfe-projekt – A forgatókönyvet: Tom Brady (Good Vibes) fogja írni. Egy szitkomot rendeltek be, azon belül is egy munkahelyit, többkamerás megoldásban. Az alapsztori egy antikvárium- és gyűjtőboltról fog szólni, annak munkatársairól és odatévedő vásárlóiról. Fred Savage fogja rendezni a pilotot, de besegít a munkálatban: Eric és Kim Tannenbaum is.
 • Címnélküli Diana Son-projekt – Az írója Diana Son lesz, aki vezetője a Manhattan-i kórház sebészeti osztályának. A férje egy balesetben meghalt, így az otthoni gyermekneveléses életében és a munkásban meg kell találnia a harmóniát. Robert De Niro és Jane Rosenthal szintén a készítők között. Tehát egy újabb kórházas drámával kell számolnunk.
The CW
 • Boiling Point – Fura alapötletet rendelt be Craig Sweeny-től a CW, ugyanis a Boiling Point arról szólna, hogy van két csávó, akik korábban bandatagok voltak az azonos nevű együttesben, azonban megélhetési problémák miatt úgy döntenek: indítnak egy magánnyomozó irodát, ahol félig híres, valamint kiégett hírességek lesznek az ügyfeleik. A produkcióba besegít: Richard Shepard, Sean Furst, és Bryan Furst.
 • Amazon – Ha a cím nem is, de a történet az lesz. A Wonder Woman ötletének fognak újra nekirugaszkodni. Az NBC által látott David E. Kelley-s projekt nem kapott berendelést, így a The CW le is csapott rá. Az új forgatókönyvet Allan Heinberg (Grey’s Anatomy, The OC) fogja elkészíteni. Az alapsztori pedig annyiban lesz más, hogy a Wonder Woman, mint hősnő megszületésétől láthatjuk. Amolyan kezdetektől sztorit kapunk.
FOX
 • Bastards – egyelőre nagy a hallgatás a projektről. Jason Micallef és Seth Gordon fogja elkészíteni a családi szitkomot – mást sajnos nem árultak el.
 • Címnélküli Abrams-Wyman-projekt – Összedugja ismét a fejét JJ Abrams és J.H. Wyman, a Fringe két alkotója, akik egy futurisztikus drámát akarnak készíteni. Az alapsztori Los Angeles-ben játszódna, ahol a rendőrség emberszerű droidokkal dolgozik együtt, hogy fenntartsák a rendet. Természetesen a termelésbe a Warner Broth. mellett a Bad Robot is ott lesz.
 • Címnélküli Kevin Biegel-projekt – A csavar ugye az, hogy Kevin Biegel jelenleg a Cougar Town showrunner-e. Egy szitkomra tessék rákészülni (ha berendelik), amelyben három különböző temperamentumú testvér kap szerepet, akik egy floridai katonai bázisban szolgálnak.
 • I Suck at Girls – Megint csak egy Cougar Town-os pilotötletről van szó, amelyet Bill Lawrence fog írni. Szintén egykamerás komédiáról van szó, melynek alapjául: Justin Halpern könyve szolgál majd. További készítő: Patrick Schumacker. Amit még érdemes megemlíteni, hogy a $#*! My Dad Says is hozzákötődött.
FX
 • Diva. Clown. Killer – Egy feketekomédia közeleg, melynek középpontjában: egy 80-as években sztár volt rockdiva szerepel. Lényegébe az egykori dívának és fiára helyeződik a hangsúly. A gyerek bohóc jelmezbe öltözve keresi a kenyerét. Mellesleg a profi gyilkos is helyet fog kapni. A produkciót Kurt Sutter, a Sons of Anarchy atyja fogja megírni.
NBC
 • Címnélküli Green-Leroi-projekt – A készítők sorában: Cee Lo Green és Ali LeRoi (Everybody Hates Chris), akik egy szitkomot dobnának össze. A történet a fiktív Green-ről szólna, aki próbálja megtalálni az egyensúlyt a zenei pályafutása és a családja (felesége és gyermekei) között.
TNT
 • King & Maxwell – Sean King és Michelle Maxwell fejéből pattant ki az ötlet. Két, nem éppen hétköznapi magánnyomozóról fog szólni, akik egykor a titkosszolgálatnál dolgoztak. Ami tovább emelheti a súlyát az egésznek, az a köztük lévő kémia. Az alapsztorit David Baldacci könyve adta. A CBS-nek már volt köze hozzá, de ők nem rendelték el a pilot berendelését.
 • Legends – Egy olyan férfiről szól a történet, akinek van egy olyan rejtélyes képessége, hogy át tud alakulni különböző személyekké, amikor éppen beépül valamilyen ügyből kifolyólag. Lényegében: egy kémről van szó, aki mester szinten űzi a dolgát. Robert Littell regénye szolgált alapul. A készítők sorában: Howard Gordon (Homeland, 24), Jeffrey Nachmanoff (Traitor, The Day After Tomorrow), Alexander Cary (Homeland, Lie to Me) és Jonathan Levin (Charmed).
 • Trooper – Jé, egy CBS pilotötlet, amit passzoltak. No, az a sztori arról szólna, hogy van egy anyuka, aki rendőr és nevele 3 gyermekét. Nem éppen a rendőrségi könyvekben tanultak szerint szeret eljárni, ellentétben az özvegy társával.

Kommentáld!

Pilotszezon 2011 – November, csapó 1.

 
Beküldte: Kanyecc 2011 November 23, 20:14-kor a(z) Hírek,Pilottervek: 2011/12 témába.

ABC

Címnélküli Lerner és Littlefield-projekt – A készítők sorában Gail Lerner (Happy Endings) és Warren Littlefield (My Generation) kapott helyet, akik egy könyv: a The Men on My Couch: True Stories of Sex, Love and Psychotherapy alapján készítik. A történet középpontjában: egy fiatal női terapeuta, akinek az életét követhetjük figyelemmel, illetve kutatását, mivel főleg férfi páciensei vannak. A gyártója az ABC Studios lesz, ha berendelik. A műfaj komédia.

Címnélküli Greenstein-Eisner-projekt – A készítők között Jeff Greenstein (Will & Grace) és Michael Eisner, akik egy vígjátékot készítenének. Susan Feniger és Mary Sue Milliken (híres szakács mindkettő, most a Food Network-ön nyomulnak!) kapcsolata adta az ihletet.

The Red Band Society – A DreamWorks, a Tv3 és a Filmax műkördne össze. Az alapötletet a The Time Traveller’s Wife című regény adná,  azaz az Időutazó feleségek, melyből film is készült már. A pilotot Marta Kauffman (Friends) fogja írni. Mellesleg a spanyolok is készítettek már belőle feldolgozást. 2010-ben adták le a 13 részes évadját.

Village People – Ez már az ABC Family produkciója volna, melyről esett szó a blogon, de azért mégegyszer. A pilotot Meg DoLoatch írja, aki egy karrierista anyukára fog fókuszálni a sztoriban, aki örökbe fogad egy babát és annak anyját, aki mellesleg fiatal(korú?). A szereplők között már ott van: Sebastian Sozzi, Rachel Cannon és Sadie Calvano.

CBS

Címnélküli Kohan és Helstein-projekt – A pilotötlet a Weeds két alkotójának nevéhez, Jenji Kohan-hez és David Holstein-hez kötődik. Egyelőre sok mindent nem lehet róla tudni. A hónap végére ígértek több infót. A műfaja dramady, ami biztos. Ha berendelnék, akkor a LionsgateTV lenne a felelős gyártója. Jah és azt állította az írópáros, hogy a Sliding Doors-t fogják ötvözni a Seinfeld-del, ha minden igaz.

The Rifleman – Az írói között: Laeta Kalogridis-t és Patrick Lussier-t emlegetjük, míg a rendezője: Chris Columbus lesz. A sztori középpontjában a klasszikus Sam Peckinpah-féle western-sorozatnak ötlete, melyet új köntösbe öltöztetve élesztenének fel.

Fox:

Mike Royce-féle projekt – Az egyelőre címnélkül projekt az Everybody Loves Raymond és a Men of a Certain Age készítőjéhez, Mike Royce-hez kötődik, aki egy szitkom projektbe fogott. A sztorija pár alkalmazottra fog fókuszálni, akik értenek ahhoz, hogy minden pénzüket elverjék vásárlással, és még adósságba is hajtsák magukat. Ha berendelnék, akkor a 20th Century Fox TV lenne a felelős gyártója.

NBC

Hannibal – Berendelték sorozatnak, azaz 13 epizóddal biztosan jön Bryan Fuller (Pushing Daisies) új produkciója, amit a Gaumont Internation Television (francia produkciós cég, ami Los Angelesben, New Yorkban és Londonban nyitott irodát) fog elkészíteni. A történet középpontjában: Dr. Hannibal Lecter, aki amúgy rács mögött van, elkezd nyomozni. A munkáját segíti: Michael Hist (The Tudors), Alan Gasmer és Sherry Marsh.

Isabel – A szitkompilot ötletet Howard Busgang (Sophie) és Tom Nursall (Single White Spenny) fogja írni, míg Tom Holland rendezni. Egy újabb adoptációról volna szó, méghozzá a francia-kanadai Le Monde de Charlotte-ről, ami 2000 és 2004 között futott. A történet középpontjában egy középosztálybéli család, illetve az egyik leányzó, Isabel, aki mágikus erővel bír. A Kapital Entertainment lesz a felelős gyártója, ha berendelik.

The CW

Danny HollywoodMartha Haight-tal, Eric és Kim Tannenbaum-mal Mark Hormon (NCIS) fog majd együttműködni. A projekt írója: Bert V. Royal lesz. A történet ismételten feldolgozás volna, ami egy izraeli változat alapjain nyugszik. Az eredeti sorozat 200 epizódot élt meg Ori Yardeni és Tmira Gross főszereplésével. A sztorija a ’90-es években fog játszódni, Danny Hollywood halála előtt, ugyanis egy fiatal operatőr fog visszautazni az időben, hogy megakadályozza a zenész halálát, csak éppen komplexebb az ügy, mint azt hitte.

Starz

Harem – A csatorna második történelmi sorozata, ami I. Szulejmán szultán időszakára fókuszálni, aki 46 évek át uralkodott 1520 és 1566 között. Ő győzte le a magyar sereget Mohácsnál és Szigetvárnál, így különösen örülnénk neki, ha nem hagynák ki kicsiny kis hazánkat a forgatásból. A gyártok között a Starz és a BBC Worldwide. Az ötlet Gina Gershon-tól származik, amit Ann Peacock-kal fog elkészíteni. A történet középpontjában: egy rabszolgalány, aki az a Roxelana, akit Szulejmán feleségül vett.

Netflix

Orange is the New Black – A projekt írója Jenji Kohan, a Weeds egyik írója lesz, melyet pilot nélkül berendelt 13 epizódra. A műfaj komédia. A sztori középpontjában néhány női rab. Mellesleg az alapokat Piper Kerman-féle emlékiratok fogják adni.

Lifetime

The Red Tent – A Lifetime nemcsak sorozat ötletet, de minisorozat ötletet is berendelt. Az Anita Diamant-féle The Red Tent című könyv adná az alapötletet, amit Paula Weinstein és Anne Meredith vinni képernyőre. Időben egészen a babiloni időszakik repítenének vissza, amikor Leah, Bilha és Zilpah életébe nyerhetünk bepillantást, akik ugye Jacob feleségei volnának. A sztori szerintem adja magát, legalábbis lesz benne minden, ami kell egy ilyen minibe: féltékenység, gyilkosság, ármány és a többi.

„Nincs otthona”

Harold & Kumar – A jelenlegi felállás szerint valószínűleg kábeles tévécsatornára fog kerülni a projekt, amelyet a Lionsgate gyárthat le. Az animációs sorozat kötődni fog a filmhez olyannyira, hogy az eredeti készítők is, azaz Jon Hurwitz és Hayden Schlossberg is jelen lesz, valamint a főszereplők – John Cho és Kal Penn – is kölcsönözni fogja hangját a sorozatbeli karakterének.

Kommentáld!

Az első Touch előzetes

 
Beküldte: Kanyecc 2011 October 7, 1:14-kor a(z) 2011/12 sorozatai,videó témába.

Kiefer Sutherland nem tűnt el. Hiába ért véget a 24, a Touch-nak köszönhetően folytatja a tévézés. A Fox rendelte be midseason-re a produkciót, amiből 13 epizódot kapunk. Az első híresztelések szerinte: tavasz előtt biztosan nem fog képernyőre kerül. „Jó munkához idő kell” alapon annyira meg se lepődöm a húzáson.

A sorozat középpontjában: egy apa áll, aki egyedül neveli autista fiút. Ez még alapjába véve nem is annyira nagy dobás, azonban a fia megjövendöli a közeljövőben bekövetkező eseményeket, amivel pöttyet magukra hívják a figyelmet. A készítők között Tim Kring (Heroes, Crossing Jordan) nevét kell emlegetni. A pilotot az I’m Legend-es Kevin Reilly rendezte, míg producerek sorában Peter Chernin (Terra Nova) és Katherine Pope (Terra Nova). Kiefer mellett Danny Glover, David Mazouz és Gugu Mbatha-Raw lesz jelen, mint főszereplő. Kíváncsian várom, hogy a 24 Jack Bauer-je és a Heroes készítője együtt mit hozott össze.

Íme egy kis ízelő a távoli premierhez.


1 Hozzászólás

New Girl: a 2011/12-es idény első továbbjutója

 
Beküldte: Kanyecc 2011 September 28, 22:40-kor a(z) 2011/12 sorozatai,Berendelés témába.

Ki gondolta volna (én!), hogy a New Girl lesz a 2011/12-es újoncok közül az első, ami megkapja a komplett idényre szóló berendelését, merthogy az imént kapta meg! A Fox bekért +11 epizódot a meglévő 13 mellé, tehát 24-gyel tessék számolni. Na, ez most tényleg bearanyozta az estémet, mert végre Zooey is back-kelte magát a tévéképernyőre.

A döntés persze teljesen adta magát, hiszen premierjekor 10.1 milliót hozott a teljes lakosság körében, arról nem is beszélve, hogy a Glee-t, azaz a felvezetőjét is lenyomta. Másrészről, a folytatásban, azaz tegnap este 9.3 millióval zárta az estét, ami nem akkora zuhanó repülés, de azért reméljük nem 5-6 millió tájt fog stagnálni.

A végére pedig a szokásos felsővezetőstől érkezett magyarázó idézet, mely Kelly Reilly szájából hangzott el:

We love the charming Zooey Deschanel and the entire cast, we’re knocked out with the work that Liz Meriwether and the whole staff is doing and we are really psyched about the upcoming episodes in the pipeline. It’s great that audiences have responded so positively so far and we’re confident that even more people will embrace the show – and more comedy on FOX – this season.”

Kommentáld!

Pilotötletek

 
Beküldte: Kanyecc 2011 September 11, 9:36-kor a(z) Hírek,Pilottervek: 2011/12 témába.

 

ABC:

 • Címnélküli Jay Sherick-David Ron-projekt: A két készítő: Jay Scherick és David Ronn lesz, a műfaj pedig: egykamerás szitkom, ami egy rendőrőrsön fog játszódni.
 • The Geeks Shall Inherit the Earth: A pilotot Bert Royal fogja írni, mellette pedig Donna Roth és Susan Arnold lesz ott, mint producer. Az alapkoncepció Alexandra Robbins (Pledged) hasonlócímű könyvén alapszik, melyben 7 különböző diákról szól, akiknek furcsa szokásaik, és dolgaik vannak, de mindez felnőttkorukban hasznosnak fog bizonyulni.
 • One Fifth: egy drámapilot lesz, melynek alapján Candace Bushnell 2008-as novellája, a One Fifth Avenue adja. Josh Safran-t jegyzik az exec. producerek között. Az alapkoncepciót úgy írták le, hogy olyan, mint a Szex és New York és a The Good Wife mix-e, mely a One Fifth Avenue nevű lakásban élőkről fog szólni.
 • The Lockharts: Michael Gans és Richard Register található a készítők sorában, akik egy drámapilotot akarnak összedobni az ABC Studios-nak. A sztorit ketté kell osztani a múltra (1970-es évek) és a jelenre (manapság), melyben a család életét követhetjük figyelemmel, akik problémás életére fókuszál, na meg a zenére.
 • Haunted: Az alapsztori egy nyomozó körül forog, aki paranormális dolgokkal foglalkozik. Teszem azt, segíti az embereket megszabadulni a szellemkísértettjeitől. Az ABC Studios és az Aperture Entertainment fogja közösen megcsinálni. A készítők között: Cory Goodman.
 • The Manzanis: Marco Pennette és Dave Flebotte összeáll egy közös projektre, ami egy többkamerás családi szitkom lesz. Középpontjában egy szókimondó anya és családja, akik külvárosba költöznek.
 • The Seven Wonders: Nem igazán kapnak teret mostanság a kalandsorozatok, de lehet hogy ez változni fog, ugyanis az ABC berendelte Jack West Jr. könyvsorozatának tévés adoptációját. A producere: Mark Gordon, az írója: Michael Seitzman lesz. Alapja pedig kincsvadászokról szól, akik járják a világot relikviák miatt.
 • How to Live with Your Parents for the Rest of Your Life: jó hosszú címen érkezik egy többkamerás-hibrid szitkomötlet az ABC háza tájára, amelynek készítője Claudia Lonow lesz. A projektet a 20th Century Fox TV fogja elkészíteni. Az írónő beleviszi életét. A sztori egy egyedülálló anyáról szól, aki szüleinél neveli fel lányát.

NBC:

 • Címnélküli Maggie Friedman-projekt: drámapilot lesz szintén, melyben Maggie Friedman és Greg Berlanti fog összedolgozni a Warner Bros-szal. Már high-concept drámaként emelgetik, holott még bele se vették magukat a munkálatokba. Két összefüggő esetről szól, ám két különböző idősávban.
 • Címnélküli Raphael Bob-Waksberg-projekt: munkahelyi szitkom lesz, ami az ENSZ-ben játszódik. A készítők sorában: Raphael Bob-Waksberg-et, a főszereplőkében: Kal Penn-t emelgetik.
 • Bad Dog: az NBC a The Big C készítőjétől, Darlene Hunt-tól pilotot rendelt be Martin Kihn hasonlócímű könyve alapján, melyben egy alkoholista kap szerepet, aki anno tévés író volt, azonban most vezetési tanácsadó, tetejében házassága attól függ, hogy képes irányítani kutyáját, Hola-t. A műfaj pedig szitkom.
 • Lady Friends: többkamerás szitkompilot, melyet a Warner Bros TV és a Vision Art készítene el közösen. A készítője Kari Lizer volna. A sztori középpontjában pedig két barátnő, akik nagyon különböznek, de még se tudnak meglenni egymás nélkül.
 • My Best Friend is a Lesbo: A Warner Bros TV-é ez a projekt is, melyet Josh Schwartz és Stephanie Savage fog kivitelezni. Az alapkoncepciójában két barátnő kap helyet, az egyik heteró, a másik pedig leszbi. Los Angelesben élnek, és segítik egymás életének irányítását, főként a szerelem világában.

Kommentáld!

Pilotszkript berendelések

 
Beküldte: Kanyecc 2011 August 28, 16:19-kor a(z) Pilottervek: 2011/12 témába.

 

Az elmúlt hetek friss pilotszkript berendeléseiből egy csokor.

ABC:

 • Hyde: Dr. Jekyll & Mr. Hyde szellemében rendeltek be pilotot Sheldon Turner-től. A történet középpontjában egy sürgősségi osztály orvosa, akit szembetegség miatt megműtenek, melynek hatására éjszakánként előjön a másik énje.
 • Gilded Lillys: Shonda Rhimes nem tűnik el a tévéből. Exec. producere lesz a szkriptnek, melyet K.J. Steinberg (Gossip Girl) fog írni, de mellettük még ott lesz: Besty Beers is. A történet 1895-ben játszódna, amikor megalapult az első luxusszállóda New Yorkban. (Teljes mértékben nem valós tényekre építkezik.) Ennek a mindennapi életére fókuszál majd: a vezetésre, a személyzetre, a vendégekre stb.
 • The Last Resort: futurisztikus dráma szkriptet rendeltek be Shawn Ryan-től. A projekt írója: Karl Gajdusek volna. A történet a közeljövőben játszódna, amikor Amerika feldarabolódott (?). A célkereszt alatt egy atom-tengeralattjáró legénysége állna, akik megtagadtak egyszer egy parancsot, ezért vadásznak rájuk, de mivel sikerült „semleges területre” érniük, megalapítják a saját „atomhatalmukat”.
 • Status Update: Romantikus szitkom érkezik. Hoppá. Melyben egy nő újra randizásba kezd. Mellette ott vannak a haverok, akik támogatják. – Mindezt David Mewman-nek és Keith Merryman-nek kell megvalósítaniuk úgy, hogy átjusson a kaszafokokon. Nem lesz könnyű dolgok.
 • The Joneses: A produkció filmes alapokon nyugszik, amit 2009-ben láthattak a mozizók. A sztori középpontjában: egy átlagos család, akik új élet kezdés céljából odébb állnak, azonban van egy „sötét” titkuk. A pilotért Liz Tigelaar lesz a felelős.
 • Címnélküli Michael Tolkin/David Zabel-projekt: Úgy állunk, hogy Zabel lesz a showrunner-e, míg Tolkin az íórja. Dráma projekt, mely San Franciscoban játszódik. A helyi kerületi ügyésznő helyettes lesz a kerüli ügyész, legyőzve főnökét.

CBS:

 • Cure: fogalmazhatnék úgy is, hogy az első dráma projektje, amit bekért. Doktoros koncepció volna, melyben egy csapatnyi doktor, akik szakmájúkban kimagaslanak, járja a világot, hogy különös eseteket oldjanak meg. Ezzel párhuzamosan futna egy olyan szál, melyben egy milliárdosnak a gyermekének a kórságára keresik a gyógymódot. Az írója Jordan Hawley volna, de besegít még: Shane Brennan és Grant Anderson.
 • King & Maxwell: egy másik dráma projekt. David Baldacci bestseller regénye adta az ötletet, amit meg is valósíthatnának, ha berendelnek. A történet egy csapatnyi ex-titkosügynökról szól, akik magánnyomozóként tengetik az életüket, és besegítenek az rendőrség keményebb eseteinek a felderítésébe.
 • Címnélküli Jeff Rake-projektek: A The $treet és Miss Match készítőjétől, azaz Jeff Rake-től két projektet is bekért a CBS-es, amelyek a Sony Pictures TV fennhatósága alatt készülnének. Az egyik egy dráma volna, melyben a nyomozónő beszélni tud a halottakkal (áldozatokkal), a másik egy szitkom, mely egy férfiról és vele együtt lakó apjáról szól.
 • Címnélküli Glee Gordon Caron-projekt: Lelki válsággal küszködő ügyvédnő áll a középpontjában, aki családokat, embereket, rokonokat hoz össze.

Fox:

 • And Then There Was Gordon: Egy újabb animációs szkript, csakhogy a csatorna hű legyen magához. A főszereplők hangjai között: Ryan Reynolds-ot és Sandra Bullock-ot emlegetik. Utóbbi egyben az exec. producere is lesz. A sztori annyi lenne, hogy van egy család, ahol van egy átlaggyermek, illetve pár briliáns elmével megáldott testvére. Az írója Allan Loeb lesz.
 • El Jefe: A projektért Moses Port és David Guarascio lesz a felelős. A szitkom célkeresztjében egy férfi, aki 30-as éveiben jár, mellesleg középosztálybéli, azonban kirúgja apja és mostohaanyja,így kénytelen lesz a takarítónője családjánál meghúzni magát.
 • Stranger Planet: „alien cop show” – ahogy a leírásban írják. Egy Los Angeles-i rendőr összeáll pár földönkívülivel, hogy a rosszfiúkat befogják. A projektet Matthew Miller fogja elkészíteni. Szerintem abszolút vicces is lehet.
 • Címnélküli Gina Prince-Byrthewood-projekt: Rendőrös sorozat lesz, ha berendelik, melyben két női rendőr fogja a rendet fenntartani Los Angeles egyik legkeményebb körzetében. Mellesleg a rendőrök reality show szereplői.

NBC:

 • Stupid & Contagious: egy romantikus vígjáték szkript lenne, melyet Caprice Crane készítene el hasonló című regénye alapján. A célkereszt alatt Heaven és Brandy, akik szomszédjai egymásnak és a 20-as éveikben járnak. Mindennapi életükre, szerelmi gondjaikra fókuszál majd a produkció.

1 Hozzászólás

Pilottervek 2011 – csapó 1.

 
Beküldte: Kanyecc 2011 August 21, 19:30-kor a(z) Pilottervek: 2011/12 témába.

Beindult a gépezet. Kb. napi szinten történnek a pilotszkript berendelések, melyekről külön poszt formában fogunk összegzőket írni. Íme az első. A folytatás két napon belül érkezik. Kicsit elmaradtunk, de nyugi, nem vészes egyelőre.

BBC:

 • George & Bernard Shaw: A BBC One bízta meg John Finnemore-t, hogy készítsen egy szitkomot nekik. Az alapkoncepció egy meleg párról fog szólni, idősebb kivitelezésben. A szereplők sorában: Richard Griffiths és Robert Lindsay. A gyártásért a Feelgood Fiction lesz a felelős.

CBS:

 • Címnélküli Shawn Ryan-projekt: Jól olvassátok. A The Shield készítője a The Chicago Code kaszája után újabb produkciót rendeltethet be, ha elnyeri a vezetőség tetszését. Shawn mellett még ott lesz Simon Mirren (Criminal Minds) is a projektben. Az alapkoncepció fura, mivel egy genetikus segítene az FBI-nak úgy, hogy felfedezett valami féle gént, ami megvan a sorozatgyilkosokban. A Sony Pictures TV lesz a felelős a gyártásért.
 • Ralph Lamb: a projektért Nicholas Pileggi és Greg Walker lesz a felelős. Az alapkoncepció Ralph-ról fog szólni, aki Las Vegas sheriffje lesz 1961-79 között. A felállás westernes lesz, hiszen Lamb a ló híve. A CBS Studios lesz a felelős a gyártásért.

Cinemax:

 • Banshee: Alan Ball összeállt Jonathan Tropper-rel és David Schickler-rel, akik eredetileg az HBO-nak készítették volna az alábbi sorozattervet. A koncepciója annyi lenne, hogy egy ex-fegyenc, aki mellesleg a harcművészetek szakértője átveszi az egyik pennsylvania-i kisvárosnak a seriff pozícióját. Tudni kell még, hogy elődjét meggyilkolták.

The CW:

 • Acting Out: (2009-ben a csatorna úgy döntött, hogy felhagy a szitkomokkal. Nem kell, mert nem hoz olyan nézőszámot, amivel érdemes legyen rápazarolni. Két évvel később, azaz mostanság…) Todd Graff és Elaine Goldsmith-Thomas felelős a produkcióért, ami amolyan zenei dramady lenne. A történet egy nyári táborban játszódik. A szitkom része amúgy kapni fog némi munkahelyi beütést. Erre befizetek!

Fox:

 • Címnélküli Demetri Martin-projekt: A Fox felkérte, hogy írjon egy animációs pilotot. Az alapsztori pedig családi szitkom lenne, némi munkahelyi beütéssel.
 • The Birchums: Szintén animációs sorozatterv, mely olyan karakterekről szólna, amelyek a ’90-es évek Carolla-féle rádiósműsorában teremtődtek.
 • Beautiful Girls: Elizabeth Craft és Sarah Fain újabb projektbe fogott. Az alapkoncepciója egy kozmetikai cég köré fog épülni, ahol a szokásos dráma, intrika, és más egyéb buktatók jelennek meg, amivel az egész sztori némi szappanbeütést fog kapni.

HBO:

 • Dope: Sara Gran hasonló című regénye adta az alapötletet, melyben egy ex-heroinfüggő áll a középpontban, akiből magánnyomozó lesz. A történet az ’50-es évek Manhattan-jében fog játszódni. A főszereplők között: Julianne Moore-t emlegetik. A rendezője: Todd Haynes lesz.
 • Valentine: Bryan Iamella, Walter Parkes és Laurie MacDonald van a készítők sorában. A projekt egy szitkom lenne, aminek a főszereplője: Kevin Bacon lesz. A történet pedig egy bizonyos Johnny Valentin-ról szólna, aki rádiózásba kezd. Még annyit érdemes róla tudni, hogy háromszorosan elvált és megvolt neki a fénykora.
 • The Leftovers: Az alapkoncepcióját Tom Perrotta-féle azonos című könyv adja.
 • The Art of Fielding: Szintén egy könyvadoptációról beszélhetünk, ha úgy vesszük, hiszen az alapkoncepciót Chad Harbach azonos című regénye adja. Leginkább a Friday Night Lights-hoz hasonlítgatják. Egyelőre nincs írója.

NBC:

 • The Munsters: Igazából erről nem kell sokat írnom, mert az előző idényben is felmerült már, csak akkor dobták Bryan Fuller ötletét, mert gyengére sikerült. Most újra neki áll, hátha tovább jut. Mi drukkolunk neki.
 • Címnélküli Sarah Silverman-projekt: Őrület, hogy mekkora licitálás ment  a színésznő egykamerás szitkom ötletéért. Az alapkoncepció egy nőről szól, aki hosszú idő után ismételten szingli lesz, s átesik a szokásos „nehezebb az életem” dolgokon. Sarah mellett Dan Sterling és Jon Schroeder is ott lesz, mint író, illetve Ron Howard mint exec. producer.

Csatorna nélküli terv:

 • Downwardly Mobile: A 20th Century Fox Televison fogja legyártani a szitkomot, melyet Roseanne Barr és John Argent fog elkészíteni. Az alapkoncepciója pedig egy munkásosztálybéli családról szól, aki próbálja átvészelni a gazdasági válság által okozott nehézségeket.

Kommentáld!

Fox 2011/12-es premier időpontjai

 
Beküldte: Kanyecc 2011 June 25, 22:04-kor a(z) 2011/12 sorozatai témába.

A Fox is közzétette az őszi premier időpontjait. Eléggé furán fognak visszatérni a sorozatai, de ahogy nézem, egyeseknek még nincs is időpontja. Konkrétan a The X Factor-ra gondolok, ami elvileg ősszel érkezik. Ismételten szeptember 19-i hét lesz a dömping időszaka, ellenben a Terra Nova-t két hétre rá fogják csak műsorra tenni. Érdekes!

Szeptember 20. (Kedd)
20:00 – Glee
21:00 – The New Girl (premier)
21:30 – Raising Hope

Szeptember 23. (Péntek)
21:00 – Fringe

Szeptember 25. (Vasárnap)
20:00 – The Simpsons
20:30 – The Cleveland Show
21:00 – Family Guy
21:30 – American Dad

Szeptember 26. (Hétfő)
20:00 – Terra Nova (dupla)

Október 3. (Hétfő)
20:00 – Terra Nova
21:00 – House

Október 30. (Vasárnap)
19:30 – The Cleveland Show
20:00 – The Simpsons
20:30 – Allen Gregory (premier)
21:00 – Family Guy
21:30 – American Dad

November 3. (Csütörtök)
21:00 – Bones

November 23. (Szerda)
21:30 – I Hate My Teenage Daughter (premier)

Kommentáld!

Upfronts 2011: Citytv

 
Beküldte: Kanyecc 2011 June 3, 22:47-kor a(z) 2011/12 sorozatai,Kanadai régió témába.

A kanadai Citytv is megtartotta az Upfronts-át. (Előzményként annyit, hogy a CTV-ről itt, míg a GlobalTV-ről itt írtunk.) Náluk nem áll fenn az a veszély, hogy egy-egy újonccal vagy visszatérővel beelőzik az amerikai részleget, pedig jó lett volna.

Kezdem a két nagy hírrel. A csatorna beújított. Berendelte a Canada’s Got Talent-et és a Secret Millionaire Canada-t. Csodálkozom, hogy Kanadának nem volt Csillag születikje. Majd most. Mindkettő produkció 2012 tavaszán érkezik. Előbbire visszatérve… a csatorna az amerikai változat legújabb évadját május 31-től adja.

Újoncok sorából szépen berendelt, akarom mondani vásárolt vetítési jogokat. 6 drámát és 5 szitkomot kért be. A The Playboy Club, a Terra Nova, a Revenge, a Person of Interest, a Scandal (mid-season) és az Alcatraz (mid-season) tartozik előbbiek közé, míg a 2 Broke Girls, a Suburgatory, a New Girl, a Last Man Standing és az Apartment 23 (mid-season) utóbbiakhoz.

Történtek elhaspolások is. A Private Practice-t és a The Middle-t megszerezték a CTV-től; míg a Raising Hope-ot a GlobalTV-től. Ezen kívül a The Movie Network-ön leadásra került Shameless US is midseasonben műsorukra kerül.

Visszatérők sorában: Modern Family, Cougar Town, 30 Rock, Happy Endings, How I Met Your Mother, Rules of Engagement, Parks and Recreation,Community, Murdoch Mysteries (június 7-én), Body of Proof, Fringe; The Biggest Loser és Extreme Makeover: Home Edition.

Őszi menetrend

Hétfő:
20:00-21:00 – Terra Nova
21:00-21:30 – How I Met Your Mother
21:30-22:00 – 2 Broke Girls
22:00-23:00 – The Playboy Club

Kedd:
19:00-21:00 – The Biggest Loser
21:00-21:30 – New Girl
21:30-22:00 – Raising Hope
22:00-23:00 – Body of Proof

Szerda:
20:00-21:00 – The Middle
20:30-21:00 – Suburgatory
21:00-21:30 – Modern Family
21:30-22:00 – Happy Endings
22:00-23:00 – Revenge

Csütörtök:
20:00-20:30 – Community
20:30-21:00 – Parks and Recreation
21:00-22:00 – Person of Interest
22:00-23:00 – Private Practice

Péntek:
20:00-21:00 – Extreme Makeover: Home Edition
21:00-22:00 – Fringe

Szombat
20:00-21:00 – Rules of Engagement
20:30-21:00 – Dussault Inc.
21:00-tól – *esti film*

Vasárnap:
19:00-19:30 – Last Man Standing
19:30-20:00 – The Quon Dynasty /Extraordinary Canadians
20:00-21:00 – Beyond Survival
21:00-22:00 – Murdoch Mysteries

Kommentáld!

Upfronts 2011: CTV & CTV Two

 
Beküldte: Kanyecc 2011 June 3, 10:18-kor a(z) 2011/12 sorozatai,Kanadai régió témába.

Nemcsak Amerikában létezik Upfronts. Globális esemény, amelynek következő állomása Kanada. Az elmúlt egy esztendőben elég sokat – előző évekhez képest – foglalkozunk velük, nem véletlenül, mert akadnak náluk jó sorozatok.

A CTV a Kanada egyik legjobban menő tévécsatornája. Náluk mennek a No.1 sorozatok. Íme a lista, hogy ne csak a levegőbe beszéljek:

No.1 teljes demo-ban: The Big Bang Theory
No.1 dráma: Grey’s Anatomy
No.1 újonc szitkom: Hot in Cleveland
No.1 újonc dráma: Blue Bloods
No.1 reality: American Idol
No.1 kanadai sorozat: Flashpoint
No.1 szórakoztatóműsor: eTalk
No.1 hírműsor: CTV National News

De még benne van a TOP20-ban pár olyan sorozat is, ami a CTV-n megy, mint pl.: a The Amazing Race (#4), The Mentalist (#7), Dancing with the Stars (#8), Desperate Housewives (#16), Castle (#18) és CSI: New York (#20).

A CTV újoncként berendelte magának: a The X Factor US-t, az Anderson-t (egy órás talkshow hétfőtől péntekig napközben), a Pan Am-et, a Whitney-t, az Upforgettable-t, a Charlie’s Angels-t, a Grimm-t, az Once Upon a Time-ot és a The Sing-Off-ot; míg midseason-re jön: a Smash, a G.C.B. és a Missing.

Napi talkshowk is folytatódnak: az Anderson mellett ott lesz még a The Ellen Degeneres Show, a Live! with Regis &Kelly, a The View, a Dr. Phil, a The Dr. Oz Show és a The Marilyn Denis Show. Ezen kívül náluk lesz látható a The 84th Annual Academy Awards, a Super Bowl XLVI, a The 63rd Primetime Emmy Awards és a 2012-es Judo Awards. Éjszakai late-night show között pedig: Conan, The Daily Show with Jon Stewart és The Colbert Report.

A CTV Two is adni fogja a The X Factor US-t, illet az Up All Night-ot, a Man Up-ot és a The Protector-t.

Mondanom se kelljen, de visszatér új évaddal a The Listener és a Flashpoint. Előbbi13, utóbbi 18 részes lesz.

CTV őszi menetrendje:

Hétfő:
20:00-22:00 – Dancing with the Stars
22:00-23:00 – Castle

Kedd:
20:00-21:00 – Flashpoint
21:00-22:00 – Dancing with the Stars
22:00-23:00 – Unforgettable

Szerda:
20:00-21:30 – The X Factor US
21:30-22:00 – Hot in Cleveland
22:00-23:00 – CSI

Csütörtök:
19:00-20:00 – Charlie’s Angels
20:00-20:30 – The Big Bang Theory
20:30-21:00 – Whitney
21:00-22:00 – Grey’s Anatomy
22:00-23:00 – The Mentalist

Péntek:
20:00-21:00 – Grimm
21:00-22:00 – CSI: New York
22:00-23:00 – Blue Bloods

Szombat:
20:00-22:00 – The Sing-Off
21:00-22:00 – *krimi ismétlés*

Vasárnap:
19:00-20:00 – Once Upon a Time
20:00-21:00 – The Amazing Race
21:00-22:00 – Desperate Housewives
22:00-23:00 – Pan Am

CTV Two őszi menetrendje

Hétfő:
19:00-19:30 – Degressi
19:00-19:30 – *Access Hollywood (s-CBS)*
20:00-21:00 – Sanctuary
21:00-21:30 – Two and a Half Men
21:30-22:00 – Mike & Molly
22:00-23:00 – The Mentalist

Kedd:
19:00-19:30 – Degressi
19:00-19:30 – *Access Hollywood (s-CBS)*
20:00-20:30 – The Big Bang Theory
20:30-21:00 – Map Up
21:00-22:00 – The Protector

Szerda:
19:00-19:30 – Degressi
19:00-19:30 – *Access Hollywood (s-CBS)*
20:00-20:30 – Up All Night
20:30-21:00 – Free Agents
21:00-22:00 – Criminal Minds
22:00-23:00 – Law & Order: Special Victims Unit

Csütörtök:
19:00-20:00 – The Vampire Diaries
20:00-21:00 – The X Factor US
21:00-22:00 – America’s Next Top Model

Péntek:
19:00-19:30 – Degressi
19:00-19:30 – *Access Hollywood (s-CBS)*
20:00-21:00 – Nikita
21:00-22:00 – Shark Tank
22:00-23:00 – Dateline

Szombat:
19:00-20:00 – The Listener
20:00-21:00 – Flashpoint
21:00-22:00 – *CTV Movie*

Vasárnap:
20:00-22:00 – *CTV Movie*
22:00-23:00 – CSI: Miami

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats