Halott a Men of a Certain Age

 
Beküldte: Kanyecc 2011 August 29, 11:36-kor a(z) Canceled/Ended: 2010/11 témába.

Közel 6 hét telt el azóta, hogy a TNT törölte a Men of a Certain Age-et. A rajongók egyből kampányolásba kezdtek, hátha sikerült újragondoltatniuk a döntést a csatornavezetőségével, vagy felnyitni másét, mert van igény a harmadik évadra. Azóta több mint 10 ezren aláírták a petíciót, ami a Save Men of Certain Age facebook oldalnak a lájkolásával egyenlő. Azonban hiába a lelkes gárda, hiába a sok lájk, Mike Royce nyílt levelet írt a sikertelenségről:

Unfortunately there’s been nothing to report. And at this point, since we want to be straight with you guys, I have to tell you that we’ve kind of reached the end of the road. Hard to admit, but it’s true.

If you can think of a network, we called them. Of course, Men of a Certain Age doesn’t really belong on certain networks. But we called them too. We called everybody. We tried online, satellite, alternate content providers, corporate sponsorship, Taxi TV, filmstrips… everything. We’ve exhausted every possibility and then some.

I was certainly hoping –- actually, naively expecting a different outcome. I thought somebody would pick us up. Ray and I feel strongly that there are places where MOACA would not only be an excellent fit, but a home run. But we couldn’t persuade others to see it that way. And at a certain point, you gotta move on.

Sure, a miracle could still happen somehow. So please don’t “unlike” [the Facebook] page or unsign the petition. It’s still good to be able to show the world how much you guys care about the show.

We can’t thank all you enough. So many of you have worked your asses off to help us find the show a home. To see the support continue to pour in now weeks and weeks later is really incredible.

It’s also hard to express how grateful we are to the awesomely talented 200+ people who made the show. The cast and the crew were not only the best but made it a joy to come to work each day.

And we also want to thank TNT. I know it’s natural to look at it like “they’re the ones who cancelled it,” but a more accurate viewpoint is “they’re the ones who put it on.” Honestly, the notion that a show about the lives of three 50-year-olds was on television at all in this day and age is a miracle. It shouldn’t be, but it is. On top of that TNT gave us the rare opportunity to do the show the way we wanted.

The end result is, we’re proud of the work, proud of the critical response and mostly proud that the show seems to have secured a deep place in people’s hearts that isn’t always reached. Like some of you, we feel a little like we’ve lost a friend. But the good news is, the 22 episodes live on. They even end in a good place (if too soon).

So think of us as not as a cancelled show but a “mini-series by accident.”

Because really that’s our biggest hope: if you are a fan, turn other people on to it. We want it to live on. Hey, for better or for worse, the ratings tell us there are plenty of people out there who haven’t seen Men of a Certain Age. We hope they check it out.

Thanks, and see you on the hill.

Kommentáld!

Elkaszálták a The Hard Times of RJ Berger-t

 
Beküldte: Kanyecc 2011 August 13, 1:16-kor a(z) Canceled/Ended: 2010/11,Hírek témába.

A hír igaz. Az MTV elkaszált a The Hard Times of R.J. Berger-t. Seth Grahame-Smith, a sorozat készítője twitteren jelentette be az ítéletet rajongóinak:

Well, it’s officel. #RJBerger has been cancelled. Thanks to the cast and crew for two amazing season, and to all the fans.

A sorozat tavaly júniusban debütál a csatornán. Be is rendelték a második évadját, amin kicsit meglepődtünk, mert igazából nem akkora eresztés, hogy éljen. Idén márciusban meg is érkezett. Nem volt nézett. Lehetne arra fogni, hogy célszerűbb lett volna nyárra tűzni a visszatérését, nem pedig tavaszra, amikor még futnak az országos tévésorozatok. Kár ezen rágódni. 24 epizódot se annyira rossz számban. Vajon meg fogja valaha kapni a komplett pakkját DVD formában? Ez már a jövő zenéje.

(Mellesleg az MTV most úgy áll, hogy van neki a Teen Wolf, ami jövőre vissza fog térni. A Skins US se élte meg a 2011/12-es idényét. Kérdés már csak az Awkward sorsa, ami bizakodhat így, hiszen hasonló kicsit a koncepció – fiatalok, égőjelentek sokaságával –, mint R.J. Berger-é.)

Kommentáld!

Spooks: 10. évad lesz az utolsó

 
Beküldte: Kanyecc 2011 August 11, 14:18-kor a(z) Brit régió,Canceled/Ended: 2010/11,videó témába.

Hidegzuhanyként ért a hír, miszerint a Spooks (idehaza: Titkos szolgálat – MI5 címen fut) ősszel az utolsó évadjához érkezik. Mielőtt még azt feltételeznétek, hogy a BBC-nek elment az esze (mint pár nappal ezelőtt a Syfy-nak) megálljt kell parancsolnom, ugyanis nem a részükről marad annyiban a produkció. Nem örültek, nem vágnák maguk alatt a fát, pláne, mert panaszuk se lehet rá.

A gyártó, azaz a Kudos Film & Television döntött úgy, hogy egy évtized után nem folytatja tovább. Elmondásuk szerint a csúcson kell abbahagyni, amivel egyet kell értenem. A sorozat 2002-ben startolt el. Fura módon, de így a 10. évad hajnalán se esett a nézettsége drasztikust. Tartja az 5.5-6.5 millió között nézőszámot, ami nagyon korrekt és kifejezetten erősnek mondható. Ben Stephenson, a BBC dráma felelőse a következőt nyilatkozta:

Kudos created a groundbreaking series in Spooks ten years ago that challenged convention with its topical, fast paced, contemporary style. It quickly became a hit with audiences and established itself as a key part of the BBC One schedule and redefined drama on the channel for a new generation. On behalf of the BBC, I would like to thank all those involved in the making of the show over the last decade both on and off screen, and hope fans will tune in this September to see what promises to be a fittingly high octane thrilling finale.”

Több népszerű színész járt már a sorozatban, mint vendégszereplő. Pl.: Robert Glenister, Hugh Laurie, Lindsey Duncan, Iain Glen, Sophie Okonedo, Benedict Cumberbatch és Tim Piggott-Smith. Az új évad tehát ősszel indul. Már készítettek neki egy teasert. Lessük meg!


Kommentáld!

Kaszát kapott az Eureka

 
Beküldte: Kanyecc 2011 August 9, 18:36-kor a(z) Canceled/Ended: 2010/11 témába.

A Syfy a meglepetések csatornája, vagy éppen a jövőbe látóé. (Meglátjuk, hátha bízik az Alphas-ban.) Egy héttel ezelőtt került bejelentésre, hogy az Eureka befejezést kaphat. Igazából már megkapta, mert a zárást hat epizódos hatodik évaddal akarta volna összehozni. Ugye most jár a negyedik etap második felénél. A hír ledöbbentőbb volt, mint a Született feleségek esetében, de egyszer el kellett jönnie ennek a pillanatnak is, mint anno a Lost-nál az ABC műsorán.

Na igen, de azóta sok minden történt. Minap érkezett a kaszálásának hivatalosabb formája, amit valahol maguknak köszönhetnek a készítők, valahol pedig a töketlenségnek. Arról lenne szó, hogy az ötödik etappal kerül lezárásra a történet. Ennyi, nincs több. 12 epizóddal érkezik + különkiadás résszel és az a +6 epizód elszállt, elveszett… (A negyedik széria szeptember 19-én távozik a Syfy-ról, s majd tavasszal tér vissza az újabbal.)

Azért mondtam, hogy maguknak köszönhetik a készítők, mert az elmúlt egy hét alatt nem sikerült megállapodniuk, dűlőre jutniuk. Ha bevállalták volna tüstént az a 6 részes zárást, akkor körülbelül 2013-ban befejeződött volna be. Ez nem történt meg. Ez valójában ott úszott el, hogy zavarossá vált a sorozat forgatása. Ugye jelenleg forgatják az ötödik évadját, ami jövőre került volna műsorra, azaz 2011 második felében jutottak volna el a hatodikig, ami még rendben is lett volna, csak hát mi van akkor, ha a csatorna meggondolja magát és kér egy esetleges 7.-et is. Ellenben a szereplők akkora már új sorozatokba keveredtek volna. Ezáltal fenn áll az a probléma, hogy akkor most hogy írjuk bele ezt a szerződésbe, illetve a színészek/készítők hogyan vállaljanak új sorozatot, ha tudnak. Ördögi kör, nincs mese.

A Syfy elkaszált egy újabb jól teljesítő sci-fi sorozatot. Lehetne arra is gondolni, hogy szeretné a teljes körű vérfrissítést, reménykedik az újoncaiban, de ezt így előre nehéz megállapítani, hiszen amilyen hirtelen jól teljesíthetnek, olyan könnyedén le is csúszhatnak a lejtőről. A Stargate-franchise után az Eureka lett a nagy áldozat (és persze, ha a BSG backdoor se teljesít, akkor a BSG-franchise-t is beírhatjuk a nagyok közé).

Kommentáld!

Kiszivárgott a Wonder Woman

 
Beküldte: Kanyecc 2011 July 25, 17:46-kor a(z) Canceled/Ended: 2010/11,videó témába.

Igazam lett – ahogy sok más embernek is, akik azt mondták, hogy pár napot (max. egy-két hetet) kell várnunk és nézhetjük a Wonder Woman berendeletlen pilot epizódját, ami alapján az NBC visszadobta, s ezáltal elvágta a jövőjét. Tess estére ígért hozzá kritikát, de sajnos nagyon gyengén indított, így sok jóra ne számítsatok. (Eleve szereti szétcincálni a sorozatokat, pláne a berendeletleneket.) Nos, jeleneteket már mutattunk szép számmal. Amondó vagyok, hogy itt az ideje meglesni. Indításképpen megnézhető az első 4 perce, ha tetszett, akkor lehet folytatni a tovább mögötti részletekkel!

Kíváncsi leszek rá: belőletek mit hoz ki. Tetszett vagy éppen nagy csalódás? Illetve mit változtatnátok rajta.

UPDATE: A tovább mögött rátaláltok a folytatására. (10 darabban lesz áttöltve.)
UPDATE 2.: Áttöltve mind!


Tovább…

Kommentáld!

Men of a Certain Age: 3. évad már nem lesz

 
Beküldte: Kanyecc 2011 July 15, 23:03-kor a(z) Canceled/Ended: 2010/11 témába.

A TNT döntött a Men of a Certain Age sorsáról, és azt kell mondanom, hogy kicsit igazságtalannak érzem az ítéletet, mert biztosra veszem: van köze a Falling Skies berendelésének a kaszájához. Egy nappal ezelőtt persze a reménysugár felvillant az égen, mivel az Emmy jelöltek között Andre Braugher is ott volt, akit a legjobb férfi mellékszereplőnek (drámában) díjra jelöltek, bár a mezőny eléggé kemény (Mad Men, The Good Wife, Game of Thrones), de legyen a legkisebb problémának.

A csatorna kiadott egy nyílt közleményt, mely így hangzik:

TNT has been proud to be a part of Men of a Certain Age for two seasons. While the show has featured great storytelling and impeccable performances, the audience simply hasn’t built to the point where we can continue the series. This was an extremely difficult decision for us. We wish Ray Romano, Mike Royce and the terrific cast and crew of Men of a Certain Age the very best and look forward to exploring new programming possibilities in the future.

Kaszájának egyetlen oka persze az alacsony nézettség, mivel a hosszú szünet után inkább az évadminimum felé hajlott a sorozat, mint sem a maximum felé. Célközönségban: 0.4-es ratinget teljesített, viszont leginkább a 25-54 évesek voltak vele megcélozva. Összességében 1.8 milliót „hozott a konyhára”.

Már csak az a kérdés, hogy folytatódhat-e máshol? Nem hisszük, mert eleve kábeles csatornáról beszélünk, bár látnék halovány esélyt (DirecTV?), de minek áltassam a nézőit.

 

Kommentáld!

Camelot: elkaszálták

 
Beküldte: Kanyecc 2011 July 1, 13:06-kor a(z) Canceled/Ended: 2010/11 témába.

Vártam a ­szomorú hírrel, hátha változik a felállás. Tegnap több oldal megírta, hogy eléggé rosszak a kilátási viszonyai a Camelot második etapjának. Mára beigazolódtak a feltételezések. A csatorna megerősítette, hogy elkaszálja a midseason-ös újoncát. „Produkciós nehézségekre” hivatkozott, ami annyit jelent, hogy nem sikerült összeegyeztetni a színészekkel a(z írországi) forgatási időpontokat, így hagyták a fenébe az egészet. Sok negatív kritika érte. Mind a megvalósítás, mind a színészi játék kivágta egy-két helyen a biztosítékot, ellenben részemről hozta azt a szintet, amivel le tudott ültetni .

Fura, de ha belegondolunk, akkor a Starz adta fel a harcot érte, mert ha jobban rámegy a készületekre, nem nyújtja el ennyire a folytatásának döntését, akkor ilyen probléma nem lett volna. Az már csak egy másik dolog, hogy milyen nézettséget produkált. Messze a Spartacus-franchise teljesítményétől, de azért a fináléra visszahozta a premier számait.

Kommentáld!

Showtime: egy sima, egy fordított

 
Beküldte: Kanyecc 2011 May 24, 17:18-kor a(z) Berendelés,Canceled/Ended: 2010/11 témába.

A Showtime tegnap ítélkezett két tavaszi sorozata felett. A Nurse Jackie megkapta a negyedik évadjára szóló berendelését, azonban a United States of Tara nem. A döntés valahol tök egyértelmű, mivel a nézettségi adatok is őket igazolják. Előbbi nézettebb volt, mint utóbbi; illetve sztori szempontjából is a legkötősebb, a legültetősebb.

Kommentáld!

Melyik a három legfájóbb 2010/11-es kasza?

 
Beküldte: Kanyecc 2011 May 22, 19:50-kor a(z) Canceled/Ended: 2010/11 témába.

Biztosra veszem, hogy a 2010/11-es idényben is voltak olyan sorozatok, amelyeknek a befejezését vagy az elkaszálását senki se várta. Legyen az a The CW részéről a Smallville vagy a Syfy részéről a Stargate Universe. Utóbbi azért is, mert az utolsó 10 epizódban eléggé megcombosodott. Személy szerint, ha vártam is a V törlését, azért kíváncsi lettem volna, hogy mire lesznek képesek a harmadik évadban. A Fox elvileg elkaszálta a Breaking In-t, mert koránt se teljesített úgy, ahogy kellett volna az utolsó napján.

Nálam a legfájóbb pont a The Chicago Code, az Outsourced és a Better with You volt és lesz. Mindhárom belopta magát a szívembe. Hiányozni fognak. Ha még bónuszba egyet kellene választanom, akkor kábelesek közül a Caprica-ra esne a választásom.

És nektek? – Íme a lista, ami ad némi támpontot. Reality-k nincsenek közötte!

ABC:

Better With You
Brothers & Sisters
Detroit 1-8-7
Mr. Sunshine
My Generation
No Ordinary Family
Off the Map
V
The Whole Truth

CBS:

Chaos
Criminal Minds: Suspect Behavior
The Defenders
Mad Love
Medium
$#*! My Dad Says

The CW:

Hellcats
Life Unexpected
Shedding for the Wedding
Smallville

Fox:

Breaking In (elvileg)
The Chicago Code
The Good Guys
Human Target
Lie to Me
Lone star
Running Wilde
Traffic Light

NBC:

The Cape
Chase
The Event
Friday Night Lights
Law & Order: LA
Outlaw
Outsourced
The Paul Reiser Show
Perfect Couples
Undercovers

Kábeles csatornák:

Big Love (HBO)
Caprica (syfy)
Glory Daze (TBS)
Greek (ABC Family)
Hannah Montana (Disney Channel)
In Treatment (HBO)
Lights Out (F/X)
Robotomy (Cartoon Network)
Rubicon (AMC)
The Secret Diary of a Call Girl (Showtime)
Stargate Universe (Syfy)
Terriers (F/X)
Tower Prep (Cartoon Network)
Working Clase (CMT)

13 Hozzászólás

Elő-Upfronts a CBS-nél

 
Beküldte: Kanyecc 2011 May 16, 9:34-kor a(z) Canceled/Ended: 2010/11 témába.

„Kapuzárási pánikban” szenvednek a tévécsatornák. Most hogy az NBC, az ABC és a Fox is bejelentette idő előtt, hogy mely sorozataira nem tart igényt, a CBS is dobott egy csontot, amit finnyásan rágcsáltunk végig. Törölte ugyanis a The Defenders-t, a $#*! My Dad Says-t és a Mad Love-ot.

Haladjunk sorban. A The Defenders kaszája sajnos kézenfekvő volt, mert próbálgatták több timeslotban, azonban sehol se állta meg a helyét. Hiányozni fog – megmondom őszintén. A Shit My Dad Says-nél más a szitu. Nem volt erős ő sem, viszont talán megérte volna berendelni egy csökkentett évadra. Már csak abból kiindulva, hogy nyugger adóról beszélünk, s a nézők nagy része rászokott volna (vagy sem) a humorára. Láttunk már csodát, a Rules of Engagement se büntetett az elején. S végül a Mad Love, melynél a legkézenfekvőbb volt az ítélet. Megleszünk nélküle.

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats