Monk – 6.05 – Mr. Monk and the Birds and the Bees

 
Beküldte: Kanyecc 2008 June 1, 21:24-kor a(z) Monk témába.


Premier: 2007/08/10
Írta: Peter Wolk
Rendezte: Michael Watkins

Monk megint kikap egy érdekes ügyet. Rob Sherman megrendezi neje halálát, melyhez felfogad egy betörőt. A tetthelyszínét olyanra alakítja ki, mintha nejét a rabló ölte volna meg, míg maga Rob a rablót önvédelemből. Flúgos nyomozónk sejti mi áll a háttérben, azonban egyelőre még nincs semmi bizonyítéka elméletére, így belevág azok gyűjtésébe…

Megjegyzés: Ha az előző részeknek nem volt semmi köze Columbo-hoz, akkor ennek már nagyon is van. (Nem tudom mi ez a Columbo-örült, ami minden résznél elkap, de kicsit kezd idegesíteni.) Miért jut mindig eszünkbe régi kedvenc nyomozónk? Nos, a cselekmény miatt pusztán. Tipikusan az volt az alapkoncepció, hogy tudtuk ki a tettes, akire Monk-nak rá kellett bizonyítania a gyilkosságot. Mindez jó lett volna, ha már az elején nem lövik le a poént. Tisztelem flúgos ipsénket, de ennyi nyomból senki nem jönne rá egyből.

Tehát a sztori adott volt. A férj megölte a nejét, mert neki így volt jó. Nincs semmi biztosítás ürügy. Lényegében a nehézség nem a gyilkosságnál adódott! Újra nézvén az elejét megdöbbentem, hogy már az első 5-10 percben, ha valaki elég figyelmes, megtudhatja, mit tervez tettesünk. Kinek lenne olyan elmebeteg ötlete, hogy felbérelje az iskola legmenőbb srácát egy póló elégetése ürügyén. Hát igen, ezek azok a momentumok, amik miatt bármikor leülök megnézni egy-egy krimisorozatot.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Monk – 6.04 – Mr. Monk and the Bad Girlfriend

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 31, 17:51-kor a(z) Monk témába.


Premier: 2007/08/03
Írta: Joe Toplyn
Rendezte: Wendey Stanzler

Linda Fusco, Leland Stottlemeyer kapitány barátnője, munkatársát házmutogatás közben megölik. Monk-ék egyből felkeresik a helyszínt a parancsnok kérésére. A nyomok nem éppen biztatóak, mivel flúgos nyomozónk pont Lindát gyanúsítja az ügyben, akinek lett is volna indítéka a tettre, mert éppen kiválni készült az áldozat. Mikor elméletét közli felettesével, teljesen elszabadulnak az indulatok…

Megjegyzés: Ilyen részek sem maradhatnak ki egy szezonból sem. Az évad nagy durranásának mondhatnám, ha Monk-rajongó lennék. Nem vagyok az! …pusztán adok magamnak alapozást a nyári hetedik évadpremierjéhez. Másrészről, mindössze azért nézem, mert egyik sorozatblogger kolléga annyira ajánlgatja, hogy még a Fotelpatkányokban sem merte ezt elhallgatni.

Véleményem nem sokban változott. Lehetne sok pozitívummal és negatívummal illetni a részt. Kezdeném előbbivel. Monk stílusa lenyűgözött. Kísértetiesen Columbo-t juttatta az eszembe. (Vagy tényleg az volt az elmúlt részekben is, csak nekem nem tűnt fel?) Továbbá a kapitány barátnőjét gyanúsítja meg. Elsőre a nudistás – előző – epizód jutott eszembe, amikor akarva akaratlanul kitartott tévhite mellet. Most szó sincs erről. Negatívumok közé sorolnám Randy-t, aki nagyon laposat alakítot. Jut eszembe pozitívum Monk és Natali a motoron. Áhh, nagyon faja.

Miért annyira Columbo-s ez az epizód. A környezet amolyan ’80-as éveket juttatta az eszembe. A gyilkosság elkövetése, szintén. Nem sok embernek jutna az eszébe ez a megoldás. Nyíltan kijelenti ki a tettes, még ha megsérti azzal barátját. (Mint a Columbo-ba.) Első nekifutásra ennyit jut az eszembe. Egyébként, hozta az előző rész színvonalát. Még mind a rapperes sztori a legjobb.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Monk – 6.03 – Mr. Monk and the Naked Man

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 31, 16:44-kor a(z) Monk témába.


Premier: 2007/07/27
Írta: Max Pross, Tom Gammill
Rendezte: Randall Zisk

Gyilkosság történik az egyik helyi nudista standon, ahol egy fiatal nőt öltek meg késsel. A szálak egyből a helyi közösség vezetőjénél futnak össze, aki le akarják védetni a partot, hogy az elkövetkezendő évtizedekbe mindenki szabadon mutogathassa magát. Van azonban egy kontra ember is, aki ellenezi az egészet, és aki történetesen személyesen a MagnaPOD kitalálója…

Megjegyzés: Megmondtam vagy megmondtam? Az előző rapperes részt nem tudta überelni, pedig itt is volt néhány híresebb vendégszereplő. A készítők most másformában közelítették meg a gyilkosságot. Kicsit nekem amolyan Criminal Minds-os NCIS ötvözésre sikeredett a parton történő helyszínelés. A hangulat fokozása érdekében minden ez egy nudista standon történt. Kár, hogy csak férfiakat lehetett látni, idébb-odább felbukkanó cickókat nem.

Monktól majdnem levette Stottlemeyer az ügyet. Értitek Monktól, akinek problémái adódtak a mezítelenséggel. Állandóan a nap felé nézett, hátha megvakul és legalább nem látja azt a sok rettenetes dolgot. Ez még semmi Randy-hez képest, aki egész rész alatt a MagnaPod-jával volt elfoglalva. Mennyire mondta, hogy ez már az újabb verzió, ami 60-, majd 90 gb-nyi zenét tud lekezelni, csak éppen a probléma a használatnál mutatkozott. Sodródjunk a történetre. Már az elején tudtam, hogy nem lehet férfi a tettes, mert ha sötét is volt, de a gatyából hamar ki lehetett venni, itt bizony nőről van szó. Remekül elterelték a gyanút róla, szó se róla.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Monk – 6.02 – Mr. Monk and the Rapper

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 29, 22:21-kor a(z) Monk témába.


Premier: 2007/07/20
Írta: Dan Dratch
Rendezte: Paris Barclay

Extra Large és MurderUss (Mészáros) az elmúlt időkben nagy ellenszenvvel rappelt egymásellen. A gond csak abból adódik, mikor Extrát felrobbantják. Az indíték sem titok senki előtt, hiszen Mészáros megírta egyik rappszámában, hogyan ölné meg riválisát, ami szerencsétlenségére pontosan úgy játszódik le, mint dalában. A gyanú rákeveredik, akik Monk segítségét kérik…

Megjegyzés: Nagyon faja rész. Ha valaki bele szeretne kezdeni a sorozatba, ezt a részt ajánlanám, így első rálátásra. Nem csak azért, mert kicsit Snoop Dogg-fan vagyok, hanem mert parádés vendéggárdát sikerült már megint összehozniuk a készítőknek, nem beszélvén a poénokról, amik az előző részhez képest sok élvezhetőbbek voltak. Sorry, de még nem győzött meg a sorozat, csak éppen volt egy kiemelkedő pontja, az átlag fölé, amit szemembe most ért el. A későbbiekben, úgy sem fogja tudni hozni ezt, de ne igyunk előre a medvebőrére, főleg ne látatlanban.

A sztori tehát rapperekről szólt. Első hallásra nem hatott meg, viszont mikor felbukkant Mészáros, azaz MurderUss, avagy Snoop Dogg önfeledt vidámság kapott el. Nem bírtam magammal. Ilyen nincsen! – mondtam magamon kívül. Mit hoztak össze! Megért-e a rapper szereplése ennyit? …hát úgy tűnik igen, hiszen szememben – és szerintem nyugodtan kiterjeszthetjük a kört – nagyot nőtt a sorozat. A humorokra kitérve Randy volt a legdurvább. Fehér rappernek képzelte magát a tessó! xD Áhh. Vad-vad. No komment, egy szóval: TETSZETT.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Monk – 6.01 – Mr. Monk and His Biggest Fan

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 27, 19:56-kor a(z) Monk témába.


Premier: 2007/07/13
Írta: Andy Breckman
Rendezte: Randall Zisk

Monk elmegy egy agglegény árverésre, ahol a rendőrőrs embereire lehet majd licitálni, melynek pénzét jótékonykodásra fordítanák. Monknak peches napja van, mivel Marcy Maven – az egyik fanatikus rajongója – túllicitálja Natalie-t, ami által 6 óráig az „övé” lesz. Szórakozásra nem sok idő jut, mivel kiadja a nyomozónak a feladatát, miszerint őt gyanúsítják a szomszéd feleségének megölésével, melyet a kutyája hajtott végre…

Megjegyzés: Elkönyveltem, hogy becsatlakozom a hatodik évad történéseibe. Nem sokszor fordult elő, hogy valami külső tényező befolyásoljon ebben. Winnie-t tisztelem, mert jól űzi azt, amihez igazán ért, és ha már annyira jónak vallja a Monk-ot és mások annyira nem, akkor már huzamosabb időre bekapcsolódok a történetébe, hogy ráleljek arra a momentumra, ami által egy kívülálló, Monk kerülőnek meglágyul a szíve a sorozat iránt.

A készítők nem semmi vendégszereplőt hoztak be az évadnyitásba. Nem tudom kinek ismerős Sarah Silverman neve?! Nem semmi egy csaj, ezt a szerepet pont neki találták ki. A fanatista rajongást pont neki találták ki. Néha elgondolkodtam, ki a durvább karakter: Monk vagy ő? Képes volt még dalt költeni neki, meg egy rakat diórámát csinálni. Mindezt tudta azzal tetőzni, hogy Monk egyik volt gatyája volt rajta, de a fergeteg még sehol: Az öleléses részeknél majd eldobtam az agyam. Ilyen nincs, de van! Kétségtelenül a nyomozásos rész vitte a prímet, mivel Natalie besértődése miatt, Marcy kapta meg az asszisztens szerepet.

A sztori érdekes, már csak a gyilkosság kivitelezése érdekében. Nekem speciel soha nem jutna ilyen az eszembe. Nagyon durva. Le a kalappal. A folytatás hamarosan jön. Igaz leértékeltem, de ennyiből nem tetszett még meg. Voltam olyan bátor és a végén elolvastam a „konkurens” kolléga posztját is, melyben hasonlóakra leltem: „… nem biztos, hogy egy újoncnak ezzel a résszel kellene kezdenie…” Én azért folytatom.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

free web stats