Hidden Palms – A teljes széria

 
Beküldte: tess 2007 November 16, 16:14-kor a(z) Hidden Palms témába.

Premier: 2007/5/30
Finálé: 2007/7/4
Részek: 8 részes a teljes 1. évad
Csatorna: The CW
Hazai csatorna: Viasat 3

A tini-dráma, vagy ahogyan sokan emlegetik a tini-soap mostanság igen csak mellőzött műfajnak számít. Pedig nem is olyan régen, még az egyik legkedveltebb műfaj volt. Gondoljunk csak vissza a Dawson’s Creek, vagy éppenséggel a Gilmore Girls uralkodására. Elképzelhetetlen volt, hogy ne nézze az ember. Sőt titokban még azok is nézték, akik ki nem alhatták Dawson folyamatos lelki nyüglődéseit. Aztán hirtelen beköszöntött egy új irányvonal és már cseppet sem volt trendi tini sorozatokat nézni.

Az alapok:
Szerencsére a kreativitási gondokkal küszködő műfaj gyors vérfrissítésen esett át és ezzel kezdetét vette a másodvirágzás. Felnőtt egy új generáció, akik már nem akartak beszállni a klasszikus műfajba, helyette nekik valami új kellett. Igazából ezt az újdonságot ismételten a WB szállította a One Tree Hill személyében, ami sajnos nem találta meg a számításait. Csak egy bizonyos réteget kötött le, így a műfaj következő generációja mégsem lett annyira populáris, mint az elődök. Szerencsére a FOX is jól lavírozott a hullámok közt és berendelte a Josh Schwartz sorozatát a The O.C.-t. Mivel a FOX országos adó volt és nem netlet gyorsan sikerre tudta vinni a szériát, ami így már sokkal populárisabb is lett. Hirtelen megint divat lett a tini dráma! A siker a szokatlanul új témaválasztásban rejlett, hisz itt nem a hétköznapi emberek problémáit mutatták be, hanem a felső 10.000 szenvedését. A formula nem túl egyedi, mivel már számos remaket megért, de a FOX-nak mégis bejött, hála a tökéletes tálalásnak. Így nem véletlen, hogy a 2006/07-es szezon sokak szerint a műfaj bukása, ugyanis ebben az évadban a FOX törölte a The O.C.-t. Ezzel egy újabb korszak zárult le, újabb tinik nőttek fel.

Persze ha egy hely megüresedik, akkor a konkurensek nyomban agyalni kezdenek, miként tölthetnék be. A WB utódja a CW volt az első, aki felismerte a nagy lehetőséget. Itt az ideje egy újabb korszak, hisz tinik mindig is voltak és mindig is lesznek. Így tehát pont kapóra jött a Lionsgate Television egyik 2006-os próbálkozása a Palm Springs, ami a 2007-es CW műsorrendben már Hidden Palms címen volt jelen. A sorozat a mid-seasonben debütált volna Március 6.-án, de végül is a premier időpontját eltették kora nyárra. Végül május végén került sor a nagy debütálásra, ami istenesen megmozgatta az addigi állóvizet. Kevin Williamson újra a nyeregben érezhette magát a Dawson’s Creek után. A kritikusok persze nem voltak elájulva a produkciótól, a Metacritic csak egy laza 45%-ot adott rá. Ezen most lehetne vitatkozni, hogy jó vagy rossz, de nem érdemes. Itt a hangsúly a nézőkön volt, akik viszont egy laza 9,2-es értékelést adtak neki, természetesen 10-es listán. Így tehát cseppet sem túlzok akkor, amikor azt mondom, hogy mindenki a következő generációt látta a szériában. A Pilot annyira sokkolt ténylegesen is, hogy még a teljes a Guru Team és a vendég bloggerek zöme is írt róla. Íme a teljes lista: Kanyecc, Fercsa, Botond007, Eszter és persze jómagam. Azóta sem volt ilyenre példa.

A folytatás viszont már cseppet sem volt ennyire rózsás. A premiert 1,86 millióan látták, ami heti viszonylatban a sorozatot a 83. helyre rangsorolta. Nézettségileg mégsem volt akkora durranás a széria, mint azt sokan várták. A folyamatos nézőszám vesztés pedig radikális lépésekre késztette a CW vezetőségét. A sorozatot visszavették 8 részre és ezzel együtt fel is pörgették. Két héten át dupla ész került adásba, ami mindenki előtt nyilvánvalóvá tette a tényt, a CW hivatalosan is lehízta a rolót. Erre pedig tökéletes példa volt a Július 4-ei finálé is. Július 4-e tipikusan az a nap, amikor az emberek nem néznek tv-t. Ez pedig a nézettségen is meglátszott. A végére már csak 970.000 néző tartott ki, ami heti átlagban a 99. helyre volt elég. A sorozat rövid ideig tündökölt csak, majd szinte egyik napról a másikra eltűntették. A CW olyannyira befürdött a produkcióval, hogy még a dvd kiadás ötletétől is elzárkóztak. Helyette viszont kidobták a kemény 8 részt a nemzetközi piacra, így sikerült a Viasat3-nak is lecsapni rá.
hiddenpalms_promo1.jpg
A stáb:
A sorozatot hivatalosan az a Kevin Williamson jegyzi, aki annak idején sikerre futatta a műfajt a Dawson’s Creek-kel. Williamson most is hozta a szintet és többé-kevésbé ügyesen lovagolta meg a The O.C. által keltett hullámokat. A creator mellett a produkció több nagyobb nevet is jegy, elég például csak Scott Winant-ra gondolni, aki jelenleg a Californication-nal van a csúcson. Előtte pedig olyan sorozatokban munkálkodott, mint a Huff vagy a My So-Called Life. Barbie Klingman neve mondjuk már keveseknek lehet ismerős, pedig rövi ideig még az Everwood íróstábjában is vendégeskedett. Randy Nelson pedig sikere futatta az óta a The Kill Point-ot a Spike-on, ami a szó legszorosabb értelmében sikert jelent.
A stáb tehát adott volt és persze a történet is, így már csak egy tényleg trendi szereplő gárdára volt szükség, ami sikerre viszi a sorozatot.

A szereplők:
A stáb tagjai egy percet sem tököltek és megszerezték maguknak a The O.C.-ból már jól ismert Michael Cassidy-t és Taylor Handley-t. Kérdem én mi ez, ha nem agresszív üzletpolitika? A két színésznek persze pont kapóra jött a szerep, így a főbb vonalak már borítékolva voltak. Már csak pár igazán ütős eyecandy kellett némi ambícióval és kész is a tökéletes szereplőgárda. Szexi és persze trendi, pont annyira amennyire a nézők megkövetelik. Nem véletlen tehát, hogy Greta karakterét a mesésen szép Amber Herad kapta, aki eddig csak vendégszerepesedett. Ellary Porterfield-nek pedig ez volt az ugródeszkája egyben. Persze nem szabad megfeledkezni a kötelező csokiról sem, aki hasonlóan szexi, mint társai. Nikki karakterét az a Tessa Thompson kapta, aki a Veronica Marsban is lehúzott egy laza évadot.

A történet:
Johnny Miller édesapja öngyilkossága után édesanyjával és mostohaapjával Palm Springs-be költöznek. Johnny nem jön ki valami jól a családjával, így inkább a magányt választja. Ezt töri meg a szomszéd srác Cliff Wiatt, aki egyébként a környék ügyeletes mókamestere. Új város, új barátok és persze új szerelmek. Johnny nyomban beleszeret Greta-ba, az érinthetetlen lányba. Nem is rossz kezdett! Persze a sok újdonság sok titkot is magával hoz. Kiderül, hogy Johnny szobájában Cliff és Greta barátja Eddie öngyilkos lett, sőt egy titokzatos nettező állítása szerint nem öngyilkosságról, hanem gyilkosságról van szó. A tettesek pedig nem más, mint Greta és Cliff.

Johnny-t persze hajtja a kíváncsiság és a dolgok után akar járni. Ennek következtében viszont megromlik a kapcsolata Cliff-fel, aki ezek után egyre gyanúsabb dolgokat csinál. Gretával folytatott kapcsolata pedig a folyamatos titkolózások miatt elég labilissá válik. A nagy nyomozásnak hála viszont összeismerkedik Liza-val, a szembe szomszédos lánnyal, aki titokban Eddy nagy barátja volt, így meglepő dolgokról van tudomása. Johnny gondolatai szép lassan teljesen összekuszálódnak és már nem tudja eldönteni kinek is higgyen igazán.

A széria szó szerint a sokkolásra ment rá, amit általában a fináléban kapott clifhangerekkel értek el. Először még tényleg döbbenetesen jó jelenetek voltak ezek, de idővel teljesen értelmetlenné váltak. Az egész széria felett elkezdett uralkodni a kreatív gondolkodás hiánya, így pár rész alatt a briliáns sorozat közepes tini-soap kategóriába süllyedt. Tiszta sor volt, hogy a 3 főszereplő közül senki sem lehet gyilkos, így az írók sorra termelték az új karaktereket. Hirtelen megjelent Greta apja és Eddie anyja, akik szintén belefolytak a totkzatos ügybe. A szálak egyre jobban bogozódtak, így a fináléra már senki sem tudta, hányadán áll a sorozat. Az tiszta sor volt, hogy Greta és Johnny ártatlan, de akkor ki lehet a bűnös?

A 8. részig tartó válságból aztán sikerült kilábalni a készítőknek, igaz ebben nagy szerepe volt a CW-nek is. A csatorna áldását adta rá, hogy a rövidített évad története le legyen zárva. Ez jelentem meg is valósult és tényleg pofás lett. Szó szerint tátva maradt a szám. Nem volt olyan hű de nagy jelenet nem kell aggódni, de azért mégis ütött. A gond csak az volt, hogy átestek a ló túloldalár és elfelejtették lezárni a történetet. Végül kaptunk egy alig 10 másodperces cliffhangert, ami viszont folytatásért kiált. Ilyenkor az ember hajlamos belegondolni, hogy mi lett volna ha… Hát azt kell mondanom volt még itt lehetőség dögivel és hazudnék, ha nem nézném még a sorozatot pár évadon keresztül.
hiddenpalms_promo2.jpg
A színészi játékot és persze az egész évad kritikai egységét szándékosan hagytam ki, mivel hozta a nagy átlagot. Bika jó kezdés után folyamatosan romló minőségbeli tendencia, ami pár rész alatt szépen be is ált és utána stagnált a fináléig. A történet telis tele volt a műfajra jellemző klisékkel és persze hibákkal. Ezt lehet a csonka évad számlájára írni, de igazából nem érdemes. Előbb vagy utóbb minden hasonszőrű sorozat belefut ezekbe, és ezt el kell fogadni. A sorozat egyetlen vonzereje a tálalásban volt ezúttal is. A sok eyecandy, az egzotikus táj és persze a zseniális zeneválasztás végül egy igazi guity pleasure sorozatot csinált. Már nem érdekelt minket a történet és a nyomozás, már csak a kötelező heti vizuális élvezetre gyúrtunk, amit azért többé-kevésbé meg is kaptunk.

Az első évad:
1.01 – Pilot
1.02 – Ghosts
1.03 – Party Hardy
1.04 – What Liza Beneath
1.05 – Mulligan
1.06 – Dangerous Liaisons
1.07 – Stand By Your Woman
1.08 – Second Chances

Ajánló:
Hát akinek eddig nem esett le, annak most még egyszer. The O.C. csont nélkül. Persze ha jobban belegondolunk, akkor nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a széria ugyan megbukott, de egy új nemzedéket azért létrehozott. Ez a generáció már nem az, ami hajdanán a Dawson’s Creek-et vagy a The O.C.-t nézte. Már valamelyest változtak az igények azóta, de szerencsére a 2007/08-as szezon meghozta rá a kínálatot. Bezony, itt a Gossip Girl lesz a nyerő minden téren. A Hidden Palms minden jó tulajdonságával rendelkezik és vérbeli guilty pleasure sorozat. A műfaj szerelmeseinek mindenképpen látni kell. De hogy ne menjünk el ennyire az aktualitások felé érdemes még megemlíteni egy sorozatot. Igaz ez egy 1. generációs alkotás, de szintén nagyon jó darab és mellesleg tipikus nyári sorozat. A Young Americans-ról lenne szó, amit szerintem minden 11. ember ismer. Pedig tényleg baró, nem véletlen, hogy az egyik személyes kedvencem.

Kommentáld!

Hidden Palms – 1.08 – Second Chances

 
Beküldte: Kanyecc 2007 November 5, 11:02-kor a(z) Hidden Palms témába.

hiddenpalms_108.jpg
Premier:
2007/07/04
Írta: Bryan M. Holdman, Darian
Rendezte: Perry Lang

Nikki, Jesse Jo pártfogoltjaként kezdi meg új életet, melynek része: a munka is. Cliff, persze ekkor is próbálkozik, mint hiába. Johnny most azt veti fel Lizának, hogy Eddie halála mögött valójában Monica állhat, és bizonyítéka erre Eddie laptopja nyújthatja, melynek közelébe csak is Cliff segítségével juthatnak. A helyzetet, persze tovább nehezíti Tess…

Megjegyzés: Bukta! Teljesen rendjén is van, persze azt is számítsuk bele, hogy a készítőknek kellett gondolniuk, egy esetleges midseason/fullseason berendelésre, azonban ez nem történt meg, így hamarabb kellett összedobniuk a már meglévő dolgokat! Fel lehet fogni ezt a siralmas záróepizódot ennek is, vagy annak, hogy ha már a CW köcsög volt, akkor ők miért ne legyünk azok, de a lényegen akkor sem változtat.

Vártam, hogy mikor fog történni valami nagy. Teltek, múltak a percek, de még mindig nem jött semmi, ami megérintett volna. Eljutunk a huszadik percig, és még mindig semmi. Azaz volt egy enyhén jó jelenet, de a sok punnyadásban elenyésződött. Igazából, semmi olyan nem történt, leszámítva a végét, amire azt mondtam volna, hogy nem számítottam. A vége, ellenben tényleg ütött, ezért is vittem feljebb a pontot. Azt hiszem erre senki nem gondolt, már mint a háttér sztorira. Durva! Egy esetleges folytatást is elő készítettek a készítők, még ha esély erre harmat kevés is volt.

De míg eddig eljutunk, sok fejfájással kell szembe néznünk. Ott van az idegesítő Niki-Cliff kapcsolat. A lány csak azért is ellenkezik, míg a fiú csak azért is nyomul. Természetesen, milyen lett volna már, ha nem jönnek össze. Meg kellett tenni! Ez van. Azon csodálkoztam, hogy Johnny és Greta nem veszett valamin össze, hiszen Skip is napi renden volt! Aztán kiderült Liza kufircolása Eddievel is. Mondtam, hogy nem sok köze volt az esethez. Maximum a szerelmének gyilkosát akarta megtalálni! Kár, hogy ő nem tudja, amit mit mi. Monica! A kedvenc karakterem az egész sorozatban! Lehet, hogy csak a kiváló szinkronhangjával lopta magát be a szívembe, de akkor is! Ellenben ebben a részben szörnyű volt! Áhh… Nem is értem mi volt vele. Mind ha most jött volna ki rajta a sötét múlt, mellyel együtt élt már egy ideje.

A nyár legtüzesebb, vagy a Viasat minek promozta, sorozatának nem igazán jelenteném ki. Tény, szombat délutánra tényleg jó mulatság, egyébként meg, ha valaki kihagyja, akkor sem veszít sokat. Én is csak azért néztem meg, mert magyar volt, és ne hogy már más tudja a full sztorit én meg ne! :D

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Hidden Palms – 1.07 – Stand By Your Woman

 
Beküldte: Kanyecc 2007 October 24, 9:02-kor a(z) Hidden Palms témába.

hiddenpalms_107.jpg
Premier:
2007/06/27
Írta: Bryan M. Holdman
Rendezte: Dan Lerner

Johnny rájön, hogy félre lépett, mikor Greta-t gyanúsítja meg Eddie halálával kapcsolatban. Nikki nem tud Cliff szemébe nézni a látottak után. Liza megmutat Johnnynak egy videót, melyből kiderül: a fiú sejtette, hogy anyjának viszonya van valakivel. Míg Cliff próbálja Nikki-t visszaszerezni, addig Maria ráhajt a fiúra. Karen egy ballépés miatt csúnyán összeveszik Bob-bal…

Megjegyzés: Fátylat a múltra. Meg kell mondjam: egyre jobban tetszik ez a szarkavarás. A mostani részben láthattunk olyan videó anyagokat, melyek annyira elbizonytalanították az embert, hogy már nem is tudja, mire vélje ezt az egészet.

A gyilkosok között felmerül Liza (Háháhá, mint ha nem erről beszéltem volna az előző részben), Maria és Skip neve is! Igazából most fogalmam sincs, hogy még is melyik lehet az. Láthattunk egy videót Skip-ről, amint a gyilkos fegyvert a holttest mellé helyez, azonban ez koránt sem azt jelenti, hogy ő húzta meg a ravaszt, mivel lehet, hogy éppen ekkor tisztítja meg a terepet, a hamarosan megérkező rendőrök előtt. Aztán láthattunk egy másik videót, amint Liza – az állítólagos barát – éppen kufircolni kezd Eddie-vel! Hát az sem volt semmi! A lényeg, hogy bárkiről lerí az állítólagos gyilkos szerepe!

A szerelmi szálak is igen csak kezdenek bekavarodni! Mondanom sem kell, hogy legjobban Cliff és Maria kapcsolata tetszik! Istenem, de jól tartja magát ez a nő! Greta ismételten kibékült Johnny. Kihitte volna! Még egy rész van hátra, melyből kiderül, vagy nem, a gyilkos kiléte! Gondolom ezekhez a tényekhez már nem nyúlnak a készítők. Ellenben az az utolsó előtti jelenet tényleg odavág. Haza érkezik Cliff anyja, aki rajta kapja az éppen kufircolókat búcsú szeretkezésükön. Nem semmit.

Jesse Jo megint csak keverte a szart. Tény: védelmezni akarja pártfogoltját, de már kezd az agyamra menni! A számokat ellenben jól megválogatták ebben a részben is. Csak így tovább:

The Lift – Wired
Candye Kane – I’m the Toughest Girl Alive
Tammy Wynette – Stand by Your Man
Cary Brothers – Forget About You

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Hidden Palms – 1.06 – Dangerous Liaisons

 
Beküldte: Kanyecc 2007 October 21, 9:24-kor a(z) Hidden Palms témába.

hiddenpalms_106.jpg
Premier:
2007/06/27
Írta: Paula Yoo
Rendezte: Patrick R. Norris

Tessnek születésnapi partyja lesz, mivel betölti a 40. évét. Karen-nél tartják meg a bulit. Skip, persze mind a két nőt, ostromolni kezdi, melynek meg is lesz a következménye. Johnny nem teketóriázik tovább. Hallani akarja a teljes igazságát, azonban mindkét fél mást mond, ami még magát Lizát is gyanuba sodorja. Niki, Chiff-fel jól megvan. Már-már barátjának is tekintő, azonban csalódnia kell ismételten…

Megjegyzés: Hm… Kezd tetszeni ez a kavart történet. Mindenki hazudik mindenkinek, mi meg találjuk ki, hogy még is ki a franc ölte meg azt a szegény Eddie fiút. Sok név került már fel a listára, és már fogalmam sincs, hogy ki a franc az ártatlan és ki nem. Nem lennék meglepve, ha netán a rejtélyes, megbúvó Lizának is köze lenne ehhez az egészhez. Bár akkor kicsit, hülyén is jönne ki az egész szitu. 9 hónapot azzal baszni el, hogy titkos szerelmét elhódító Gretát lecsukassa, vagy éppen a bunkó Chiffet. A vége mindenesetre ütőtt. Jó pár kérdést meg is fogalmaztatott bennem, melyekből akár már azt is el tudnám képzelni, hogy Eddie fiú halála, nem holmi szerelemi hármas miatt történt, hanem inkább valami piszkos ügy érdekében, melynek fedezésére pont jól jött Eddie-Grate-Cliff hármas.

A hangulattal nem voltam megelégedve. Sokkal többet nem tudott nyújta, mint az előző rész, ezért is maradt a pontszám. Niki számomra hullámhegy és hullámvölgy. Mikor örül, akkor a legcukibb, viszont szomorkodásával az örületbe tud kergetni. Egyik csaj ismerősömet juttatja az eszembe, tiszta para! Mindegy.

A zenével, persze most sem volt gond! Tudják mi fiatalok mit is szeretünk. Íme a részben hallható számok névsora:

Spoon – Two Sides to of Monsieur Valentine
The Lift – Mask
Gia Farrell – Hit Me Up
615 Music – Somewhere
The New Mastersounds – Your Love Is Mine
The Brian Setzer Orchestra – Jump, Jive an’ Wail
Gabriel Mann – Go Up To Go Down

Mit várok a folytatástól? Jó kérdés. Eddie halála körül egy kisebb összeeskűvés áll, de hogy még is milyen szintű arra nem is merek gondolni! Annyi biztos, hogy minden éríntettnek lesz valamilyen szinten köze hozzá, még magának Lizának is, hiszen a fiú naplója nem hazudik állítása szerint!

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Hidden Palms – 1.05 – Mulligan

 
Beküldte: Kanyecc 2007 October 16, 12:34-kor a(z) Hidden Palms témába.

hiddenpalms_105.jpg
Premier:
2007/06/20
Írta: Daniel Arkin
Rendezte: Perry Lang

Liza beavatja Johnny-t a titkaiba, miszerint nem öngyilkosság, hanem inkább gyilkosság történt Eddie esetében. A fiú kissé meglepődik a hallottakon, hezitál is, azonban valamilyen szinten hisz a lánynak és segít a nyomozásban. Feltűnik Greta apja, Skip, akit nem igazán ér meleg fogadtatás. Maria, újra elkezdi élvezni a palms-i életet. Niki, Jessy Joe ajánlatát még is elfogadja alkohol problémáival kapcsolatban. Johnny mostoha apja is mindent megtesz, hogy elnyerje a fiú bizalmát, azonban ez igen csak nehezen megy…

Megjegyzés: Sokkal, de sokkal jobban tetszett, mint az előző részek. Pedig aztán itt sem történt olyan sok mindent, leszámítva azt a sok titkot, melynek egy részére már választ kaphattunk, és melyekre még nem. Érdekes, hogy milyen sok kérdést megválaszoltak, de mint ha még sem tudtunk volna meg többet. A kételyek továbbra is ott vannak. Annyi már biztos, hogy Eddie nem öngyilkos lett, már csak az a kérdés, kinek volt érdeke a halála, milyen ügy miatt kellett meghalnia, valamint kihúzta meg a ravaszt. (Közbe már leesett, hogy mi körül is forog Palms világa.)

Liza szerint gyilkosság történt. Amint azt tapasztalhattuk: tényleg sokat lógott vele. Sok mindent tud róla, de azt valahogy nem tudom elképzelni, hogy csak barátság legyen köztük. Lerí a lányról, hogy fülig bele volt zúgva. Másképpen mi értelme lenne a kutakodásának. Johnny nem tudja, hogy kinek higgyen. Greta, annak ellenére, hogy mindent elmondott, jól álcázza magát. Ez két dologra ad következtetni: 1) Vagy nincs köze a történtekhez 2) Vagy éppen ennyire álszent. Skip célzása az utóbbit erősítené, no meg a Liza által megtalát báli ruha is.

Még mindig sok kérdés van. Fogalmam sincs mi lesz a vég kifejlet, de annyi biztos, hogy Cliff és Maria kavarása nem most kezdődött. Nem lennék meglepve, ha az anyának is köze lenne a fia halálához!

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Hidden Palms – 1.04 – What Liza Beneath

 
Beküldte: Kanyecc 2007 October 14, 16:01-kor a(z) Hidden Palms témába.

hiddenpalms_104.jpg
Premier:
2007/06/20
Írta: Barbie Kligman
Rendezte: Nick Marck

Johnny túl teszi magát Greta-n, mivel a sok titka kétségeket hagy benne. Criff-fel való haragja sem tart sokáig Hamar kibékülnek, de még milyen jól is teszik, mivel ekkor tudja meg a fiú, hogy Eddie anyja még Palms-ban él. Nikki visszatér ismételten a városba, hogy bocsánatot kérjen barátjától a múltkorit balhé miatt. Míg Johnny kutakodik Eddie körül, addig Lizanak egyre jobban kell vigyáznia titkára…

Megjegyzés: Kétségtelenül, Johnny állt ebben a részben a középpontban. Sok mindent tudhattunk meg, többet is mint amennyire számítottam. Nagyon szétszórtan dobták össze ezt a történetet, mert míg az elején alig közöltek velünk valamit is, addig a mostani részben tömérdeknyi infót tudhattunk meg a rejtélyes Eddie-ről, valamint a haláláról. Már itt lehet érezni, hogy a készítőknek a gyors kasza miatt cselekedniük kell. Már igazából nem is tudom, mi ennek az egész sorozatnak a fő szála. Mert most Eddie-t vagy kicsinálták, vagy öngyilkos lett szitu kicsit kezd unalmas lenni. Rejtély, titok meg mi egymás. No persze. Én meg majd szétunom magam, az egész alatt.

Greta, továbbra is az agyamra megy. Tipikusan az a csaj, aki sajnáltatja magát. És mikor feltűnik Criff előbújik belőle a szerény gonosz, aki nem fogja a titkait tovább rejtegetni. Huha. Valamilyen szinten igaza van Liza-nek, mert egy félre lépésből nem hinném, hogy öngyilkosság kerekedne. Már csak az a kérdés, hogy mi volt Lize és Eddie között. Sok kérdés van még, és van egy olyan érzésem, hogy egyre több minden derül ki, hiszen az idő sürget, a történetet meg le kell zárni. Hogy mennyire üti meg a THE OC szintét, azt ne vitassuk, mert ég és földről van szó!

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Hidden Palms – 1.03 – Party Hardy

 
Beküldte: tess 2007 September 24, 17:40-kor a(z) Hidden Palms témába.

hiddenpalms_103.jpg
Premier:
2007/6/13
Írta: Steve Blackman
Rendezte: John D. Kretchmer

Nikki még egy napot marad Johnny-éknál és ezt Cliff ki is használja. Összehoznak egy hatalmas házi bulit, ahol a lány ismét részegre issza magát. Közben Johnny és Greta közt dúl a szerelem, de a fiúnak gyorsan rá kell jönnie, hogy a felszín alatt egy nagy titok lappang. Cliff-nek nem csak Johnny miatt főhet a feje a jövőben, hanem az anyja új pasija miatt is, aki a jelek szerint hosszú távra tervez a családnál. Johnny-t eközben ismét zaklatja valaki Eddie nevében, de a kör egyre csak zárul…

Megjegyzés: A sorozat kissé kezd felszínes és kiszámítható lenni, de ahogy olvasgattam a külföldi fórumokat ezen rajtam kívül senki sem lepődött meg. No persze szerintem ez cseppet sem véletlen, hisz jó tini drámát pont olyan nehéz csinálni, mint egy klisék nélküli horrort. Aki eleget nézett belőlük, annak igen csak nehéz újat mutatni. Ilyen volt például az is, hogy Johnny és Greta szakítanak, vagy éppenséggel a szomszéd lány, aki nem más mint Eddie. Azon meg már meg sem lepődtem, amikor kiderül Eddie valójában nem öngyilkos lett. Kafa mi? De akkor mi a fenéért nézem még mindig? Hát azért mert irtó nagy guilty pleasure a sorozat és hát ennyi eyecandy-t egy részben nem igazán lehet látni. Meg talán azért is, mert mostanság igen csak kevés sorozat fut a témában, a klasszikusokat meg még korai lenne újranézni.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

A magyar pálmák árnyékában (2)

 
Beküldte: tess 2007 September 16, 13:00-kor a(z) Hidden Palms témába.

A tipikus sorozat fanok közt nem népszerű a tini-dráma, így általában nem is örvendenek ezek a sorozatok olyan nagy népszerűségnek. Bár a múlt évben debütáló Friday Night Lights némiképp változtatott ezen a szérián, de összességében még ez is kevésnek mondható. A tini-dráma mint műfaj megmaradt a tipikus tiniknek idehaza általában a kora délutáni órákban. Így volt ez anno a Dawson’s Creek-kel, a The O.C.-vel és most a Hidden Palms-szal is.

A Pálmák árnyékában ugyanis egy az egyben hozza azt a színvonalat, amit a műfaj megkövetel tőle. Se nem több, se nem kevesebb, mint amit egy 15-16 éves néző megkövetel tőle. De akkor mégis miért olyan vonzó a műfaj? Személy szerint nem igazán tudom erre a választ, mivel már a Dawson’s Creek után abba kellett volna hagynom a műfajt. Személy szerint engem a magyar szinkron varázsol el teljesen. Ez pont olyan, mint a David Attenborough természetfilmek. Imádom őket, de mindig elalszom rajtuk. Van benne valami megnyugtató, ami teljesen magával ragad. Na ilyen a tini-dráma is a hazai adókon és ilyen a Hidden Palms is.
hiddenpalms_szinkron2.jpg
Van benne látvány, intrika és persze rengeteg hazugság és titok, melyek csak úgy nyomják a feszültséget részről részre. Mindig felbukkan egy új arc, aki színesíti az eddigi képet, majd hirtelen eltűnik. Ez persze senkit sem érdekel, hisz tudjuk lesz még folytatás. Kb. ilyen hangulatú volt a 2. rész is, ahol Johnny egy régi barátja került elő. A csaj szépen felkorbácsolta a kedélyeket, melyek hatására lecsattant az első csók is. Klisé szerű tudom, de hát lehet ezt nem megunni? A zene tökéletes, a dráma pedig pont elég. Bár a végére kissé csöpögős lett, de azért még ez is belefér. Magyarán megoldódott minden probléma a.k.a. happy end.

Szerencsére a műfaj nagy kliséje a rész végi 10-20 másodperces pofán verő cliffhanger. Szerencsére ez most sem maradt el, sőt egyenesen döngölt is. 20 másodpercben annyi kérdés felmerült az emberben, hogy az már bőségesen elég a folytatáshoz. És most el is jutottunk oda, hogy miért is jó idehaza tini drámát nézni. Az amcsik is tudnak jó befejezést kerekíteni, de a szinkronhangok meg pláne. Van benne valami vonzó, valami, ami miatt képesek vagyunk várni egy hetet. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne letölteni a folytatást és egy délután lenyomni az egész sorozatot. Ehelyett mit csinál a magyar? Vár még egy hetet és ez így jó!

Kommentáld!

Hidden Palms – 1.02 – Ghost

 
Beküldte: Kanyecc 2007 September 15, 22:56-kor a(z) Hidden Palms témába.

hiddenpalms_102.jpg
Premier:
2007/06/06
Írta: Kevin Williamson
Rendezte: Scott Winant

Palms Springsben feltűnik Johnny egyik régi barátja, Nikki, akivel még anno a rehabon ismerkedett össze. Persze Grate is, és Nikki is irigykedik a másikra, mivel mindkettőjüknek teszik a fiú. Időközben Johnny viszont megtudja, hogy Eddie öngyilkos lett, még hozzá a szobájában, melyet számon is kér családfőtől, amiből persze egy újabb vita kerekedik! Ezt már csak tovább tetőzi a rejtélyes chat zaklató…

Megjegyzés: Miért is nézem ezt a sorozatot? Mert jók benne a csajok és kifújt. A sztorija még mindig eléggé szétszort. Remélem hamarosan összeáll valami, mert eddig harmat gyenge az egész, és nem is csodálkozom a CW tettein. A balhék tovább folytatódnak. Érdekes, hogy Cliff milyen álszent, képmutató egy alak! Azt hinnénk, hogy jót akar haverjának közben meg csak játszik vele igen egyedi módon! Direkt lőtte le Eddie halálának a történetét is, hiszen mint Gretának, mint Johnnynak valamilyen szinten keresztbe akart tenni. Van egy olyan sejtésem, hogy Greta-Eddie-Cliff között valami szereli háromszög volt, és hogy Eddie halála a lány miatt történt meg. Persze erről még nem tudni semmit, de eléggé egyértelű lenne, mint hogy az is, amikor a különös chat zaklató képében feltűnik a halottnak vélt Eddie. Ki lepődött meg? Hát én már az elején tudtam, hogy róla van szó. Túl kiszámítható a sorozat.

Nikki is eléggé eye-candy jelenség, elég jól be is rúg, és eléggé vonzó is ilyenkor. Én is megyek a rehabra, ha már ilyen csajokkal van teli. Kíváncsian várom a régi idők sztorijait, melyből vélhetően lesz pár bonyodalom itt is. A minta apuka szerep is befuccsolt, hiszen kiderült a titok, melyet csak ő tudott, és még a feleség sem. Várható volt szintén ez is!

Hogy mit várok a folytatástól az egy jó kérdés, de a készítők ügyelhettek volna arra, hogy ne ilyen egyértelmű dolgokat vigyenek a történetbe. Túl kiszámítható az egész. Szinte magáért beszél. Minden esetre folytatóm, már csak a csajok miatt is. Ti s tegyétek ezt, és bizonyítsuk be a CW-nek, hogy rossz, amit tett, már ha az!

This entry has a rating of 2

2 Hozzászólás

A magyar pálmák árnyékában

 
Beküldte: tess 2007 September 13, 8:32-kor a(z) Hidden Palms témába.

Nem tudom miért, de van egyfajta feelingje a magyarul nézni a tini drámákat. Van benne valami vonzó, aminek hatására nem vetemedik az ember az eredeti verzióra. Ilyen téren nálam a Dawson’s Creek viszi a prímet. Zseniális volt magyarul, de sajnos még a hazai rílízz team-ek nem találkoztak vele. Ha jól tudom talán a 4. évad van fent az ismertebb oldalakon és kész. Pedig köztudott, hogy a 3. évadig volt toppon a sorozat, aztán következett a hanyatlás.

Tehát cseppet sem véletlen, hogy beneveztem a Viasat-on debütáló Hidden Palms-ra, ami a keresztségben a Pálmák árnyékában címet kapta. Kreatív a magyar mi? A sorozat itt a Guru Team-en belül is igen népszerű volt, hisz anno mindenki írt róla. Azóta sem volt ilyen! Sokan a leendő generációt láttuk benne a The O.C. után, de ez a vágyunk nem jött össze. Kár érte!
hiddenpalms_szinkron.jpg
A Pilot sok újdonsággal nem kecsegtet, mivel már láttam jó egy éve, így egy az egyben a szinkronra mentem rá. Fura mód ha azt mondja az ember idehaza, hogy tini sorozat, akkor általában ugyanaz a 10 név jut mindenki eszébe. Hát ez nincs másként a Hidden Palms-szal sem, mivel detto hozza a színvonalat. A magyar hangok most is klappolnak leszámítva pár kis apróságot. Johnny hangja egyenesen szar! Na jó nem ennyire tré a helyzet, de akkor is. Nem hiszem el, hogy nem találtak volna jobbat. Valahogy nem illik a tizenegynehány éves Johnny-hoz és kész. Bár az is igaz, hogy Taylor Handly sem néz ki 16-nak. A másik bibi pedig Greta. Az eredetiben csodálatos volt a csaj taglejtése, de itt. Komolyan mondom olyan érzékien még senki sem mondta ki, hogy „delete, nice delete”. Erre a magyarok lerendezték egy szép kijelentő mondattal és kész. Na ez viszont fájt, nagyon fájt!

Részemről a folytatás nem kérdéses, pedig mintha úgy rémlene hogy láttam a 2. részt is. Na mindegy, ezt leszámítva egyel több szombat délutáni programom van és ez így jó!

2 Hozzászólás
Következő oldal »

free web stats