Mike and Molly – Az 1. évadról

 
Beküldte: tess 2012 June 25, 14:08-kor a(z) Mike & Molly témába.

Huhh, igaz nem most volt az 1. évad fináléja, de gondolom rajtam kívül azért akadt pár lelkes sitcom-hater, aki a hazai vetítéssel egyetemben adott egy újabb esélyt a formátumnak és ezáltal a Mike and Molly-nak is. Alapból már a synopsis is olyan ótvar gagyinak hat, hogy az értelmes időbeosztással küszködő gurunak esélye sincs a sorozattal foglalkozni, de azért a két executive producer Chuck Lorne és Mark Roberts miatt mégis csak be kellett vállalni ezt a „szenvedést” is.

A Two and a Half Men-t is jegyző párosnak az elődökhöz mérten roppant lecsupaszított, már-már gyerekesen röhejes alapfelállással sikerült megörvendeztetniük a dobozkacajos műfaj kedvelőit. A sorozat egy túlsúlyos párról, kettejük kapcsolatának alakulásáról és persze ismerőseik inkorrekt cikizéséről szól olyakor meglepően szórakoztató, de jobbára durván alpári stílusban. Ahogy azt már megszokhattuk a párostól itt is jobbára a „fajsúlyosnak” titulált egysorosok záporoznak a nagyszámok értelmében. Így akad bőven poén, ami már mérföldekről adja magát, de persze van szép számmal sírva röhögős is. A minőség tehát meglepően hektikus, akárcsak az írók témaválasztása.

Alapból nem lenne gond a sorozattal, ha egyszerű „dagi poénokkal” operáló romantikus maszlag lenne, csak sajnos a jól működő kaptafától rendre szeretnek eltérni a készítők. Az olcsó altesti poénok, a politikai inkorrektség és persze a rasszista élcelődések csak kivételes esetekben tudnak az értelmes ízlés határain belül betalálni. Sokszor már-már kifejezetten tolakodónak és öncélúan polgárpukkasztónak éreztem ezeknek a „poénoknak” a túlsúlyát. És akkor még hol van a kötelező klisé tenger, elvégre nagypofájú anyós és tipikus feka öregasszony mindenképpen kell a sorozatba.

A sorozat egyébiránt meglepően életképes volt, amikor a kapcsolati drámázás került előtérbe. Lorne a tőle megszokott alapossággal vette végig a párkapcsolatok alapvető állomásait, amiket aztán rendre remek helyzetkomikumokkal erősítette meg. Kifejezetten jó volt látni, hogy a két címszereplő karaktere igen is halad valamerre. Nem úgy a side-kick éra, akik jobbára hozták a kötelező klisétől düledező élcelődést.  Igaz tették mindezt úgy, hogy az esetek jelentős hányadában a színész és a karaktere közt tökéletes volt az összhang.

És ha már színészek és összhang, akkor érdemes megemlíteni a két „dagit” is, elvégre nélkülük cseppet sem lett volna olyan szórakoztató a sorozat. Billy Gardell (My Name Is Earl) és Melissa McCarthy (Gilmore Girl, Samantha Who) tökéletes választás volt a szerepre, sőt még a chemistry faktor is remekül működött. Már az első perctől szerethetőek voltak, igaz McCarthy élcelődései messze túlszárnyalták Gardell tehetségét. Sajnos ezt a véleményem az írók nem feltétlenül osztották, így érzésre Mike karaktere sokkal dominánsabb volt a képernyőn, mint Molly-é.

Összességében tehát a Mike and Molly valahol a se veled se nélküled kategóriába tartozik. A minőség sajnos bőven a hektikus határt verdeste, éppen ezért a kötelező feel good titulus sem jár neki, pedig a járulékos tálalás olykor-olykor könnyfakasztóan humoros tudott lenni.  Utóbbi jó példa Reno Wilson, aki sokszor meg sem szólalt még, de már hangosan röhögtem tőle.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Mike & Molly – Pilot epizód

 
Beküldte: Kanyecc 2010 October 3, 17:46-kor a(z) Mike & Molly,Pilot témába.

Az őszi idény utolsó szitkomja, amit még nem láttam. Nem is volt olyan rossz a felhozatal, mivel az ABC-s Better with You bejött, az NBC-s Outsourced szintén, a Fox-os Running Wilde megint csak; de Rasing Hope-ot már csalódásként éltem meg, ahogy a CBS-es $#*! My Dad Says is. 3:2 a viccesek mellett szól. Már csak a Mike & Molly volt kérdéses, ami vagy kihozza döntetlenre, vagy főlényesen eldönti az őszi részleg mérlegét. Szerencsére utóbbi érvényesült, mert ott van a TOP3 legjobb műfajbéli között.

vlcsnap-2010-10-03-14h08m15s117

– Samuel, can you please throw this away and bring my partner a chicken breast on wheat toast?
– Throw it away?
– I don’t think so.
– I will airdrop it to my village

– Samuel, can you please throw this away and bring my partner a chicken breast on wheat toast?
– Throw it away?
– I don’t think so.
– I will airdrop it to my village

Az alapkoncepcióval csak futólagosan foglalkoznék, hiszen tess remekül összefoglalta kritikájában. Főhőseink elhízott átlag polgárok, akik próbálnak megszabadulni a súlyfeleslegüktől különböző módszerekkel. Molly otthon edzve, míg Mike figyelve a mindennapi étkezésére. Mindketten eljárnak egy gyülésekre, ahol beszélnek a problémájukról. Itt ismerkednek meg. Mike egyébként rendőr, szóval mégsem annyira átlagos.

Azt egyelőre még nem tudtam leszűrni, hogy az Outsourced poénjával mennyire vetedik, de teljesen kellemes pilotot kaptunk, tele viccesebbnél viccesebb beszólásokkal és aranyos jelenetekkel. Itt kell rögtön megjegyeznem, hogy ha nem lennének benne fekák, bocs!, akkor ez a sorozat sehol sem lenne, mert a minőséget egyértelműen ők emelik oda, ahol van éppen, az pedig simán egy 4/5-ös színvonal. 20 percből a felét simán átmosolyogtam és átvigyorogtam, így kétségtelen, hogy a történet kibontása mellett sikerült eltalálni az adagolás mennyiségét.

vlcsnap-2010-10-03-14h11m34s42

Sajnos érzése szerint, ezzel a randizgatással megfogják ölni később a két főszereplő által közölt humort, viszont ne fessük az ördögöt a falra. Rajtuk egyébként is csak mosolyogtam. A keménygóré mindközül a fekete pincér csávó, akitől minimum 2-3 beszólás ott van a fejembe, amit tényleg csak a fehérek tudnak úgy istenigazán értékelni, mert valahol mindegyik groteszk. Kihasználják a készítők azokat a helyzeteket, amikkel az amerikaiak nem akarnak foglalkozni.

Összesítve:

Ott lesz a teljes évados sorozatok között, mivel az amerikaiak nagy része így is túlsúlyos, és ha csak a statisztikát vesszük, akkor többsége biztosan nézte a pilotot. Vagy csak vegyük alapul a The Biggest Losert, amit az x. évadjánál tart. Mindenki vágyik a fogyásnak a titkára, még ha annyira kézenfekvő is. És ha ezt egy vicces szitkomból nyerik ki, akkor szerintem még nagyobb esély van arra, hogy ez a csoport a következő héten szintén a CBS újoncát választja.

A magas pontszám pedig simán visszaeshet a későbbiekben, ez csak a feka csávokon fog múlni érzésem szerint, mert míg szállítják azt az 5-6 ütős beszólást heti rendszerességgel, addig nem lesz probléma.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Mike and Molly – Pilot

 
Beküldte: tess 2010 September 27, 23:12-kor a(z) Mike & Molly,Pilot témába.

A CBS szemlátomást van olyan pénzéhes nyugger adó, hogy köti az ebet a karóhoz és mindet megtesz, hogy kiszolgálja Chuck Lorne összes beteges sorozatos álmát. Lorne eddig két sikeres sitcomot is letett az asztalra a Two and a Half Men valamint a The Big Bang Theory személyében, de most könnyedén megszakadhat a hibátlan mérlege. Bár az is igaz, a dagi-sitcom hivatalosan Mark Roberts égisze alatt fut, de ő meg köztudottan Lorne sidekickje, szóval…

A történet amúgy két szerethetőnek titulált dagi főhősről szólna, akik amellett hogy túlsúlyosak még magányosak és szerencsétlenek is. Azonban egy Anonim Dagik klubban mégis csak összefutnak és talán végre egymásra is találnak.

mike-and-molly-pilot

Maga a sorozat amúgy tipikus többkamerás sitcom közönség előtt, a már bevett gagyi faktorral és a folyamatos háttérnevetéssel. Szó se róla gyomor kell hozzá, főleg hogy Roberts forgatókönyve csak nyomokban tud szórakoztató lenni. Az egész a már az óvodában ismerős dagi poénokra megy ki, amit szép számmal el is lőnek a cold openben. Szórakoztató szó se róla, de csak eddig. Bill Gardell szerethető és tényleg vicces szereplő, akik feka társa Reno Willson maximálisan kiegészít. Kettejük adok-kapok egysoros szócsatája tényleg szórakoztató, de semmi több.

Ellenben Melissa McCarthy ugyanolyan életképtelenül próbál bájos lenni, mint azt tette a Gilmore Girl alatt is. Emellett pedig pont olyan sótlan és humortalan is. Nem úgy, mint a családja, ahol a tesó egy füvező ribi, az anyuka meg egy szenilis faszverő. Szó szerint tessék érteni :)

Amúgy a casting egy az egyben közepes és persze közhelyes. Van pár igazán jól eltalált mellékszereplő, akik spin-offért kiáltanak (a bárpultos arc, vagy Mike társa akár), de sajnos csak ennyi. Nekem már az elején Lorne jól bevált sikerreceptje jött át, elvégre az TBBT is a TaaHM formátumára készült. A Mike & Moly pedig detto az, mint a TBBT, csak itt nem kockák vannak, hanem kövér emberek. Persze azért egy fricskára futotta a készítőktől, elvégre nem húzták el a szezon végéig a két szereplő egymásra találását, mint azt már megtették a TBBT esetében.

Premier: 2010/9/20
Írta: Mark Roberts
Rendezte: James Burrows
Nézettség: 12,24M
This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

free web stats