Ash vs Evil Dead – 6 rész távlatából

 
Beküldte: Kanyecc 2015 December 9, 16:25-kor a(z) Ash vs Evil Dead,FOX témába.

Gondoltátok volna, hogy a Starz a Spartacus távozása után is tud olyat mutatni, amire kalapot lehet emelni? Mellek, vérengzések, belassítások – ezzel a trióval nyert meg több millió nézőt, illetve a történettel, ami sokaknak foszlány formájában megvolt a fejükben. A Da Vincis Demons próbálta követni a történelemmel kapcsolatos fiktív vonalat. Melléje kellett egy üdítőbb koncepció, ami a megszokott műfajtól eltért. Nos, az Ash vs Evil Dead így illik bele a csatorna összképébe. Megmerem kockáztatni, hogy az idény legvicesebb és legszórakoztatóbb komédiáját szállítják a kábeles fronton – hiszen az országosoknál akad bepótolásra váró gyöngyszem.

image

Sam Raimi által rendezett pilot zseniálisra sikerült. Sejteni lehetett, hogy a színvonal a folytatásra esni fog, hiszen egy olyan komplex részt rakott össze, ami tömör volt, bemutatott mindenkit, megmutatta a fura humorát és azt az érzetet keltette a legtöbb emberben, mint amikor egy berántós könyvre rákapunk. A kezdés után David Frazee és Michael Hurst vette át a rendezői stafétabotot, akik próbálták odatenni magukat. Érdemük között lehet talán megemlíteni azt, hogy nagyon jól bánnak a helyszínek kijátszásával.

Érződik a produkción az alacsony költségvetés, de még se nyomja rá a bélyegét. A félórás műfajt nagyon eltalálták. Minden epizódban kapunk kaszabolást, humort és több pazarul berendezett helyszínt. Gondoljunk csak az 1×06-ban látott nagybácsi otthonára. Simán elhittem, hogy egy démonűző birtokára érkeztünk. Rendezés sarának húzható be viszont a túlsok “odarántatom a tekinteted” kameraállás, amivel próbálnak kicsit hatni a lelkivilágunkra (= ezektől ijedünk meg), nálam inkább kevesebb sikerrel. Ez már egy idő után zavaró számomra.

image

A humor kellőmértékben kap helyet. Mindezt stílusosan tálalják. Olykor felkonferálják a közelgő öldöklést egy aféle belépővel, mint amikor a két társ berohan Ash-hez és “átadja” neki a láncfűrészt és a shotgunját. Ha pedig minden a helyén van, indulhat a banzáj. Az írók sokszor vetnek be rövid, tömör dialogokat. Többsége az “egyszerű, de nagyszerű” formát képviseli.

Tegye fel a kezét, akinek felidéződött a Supernatural bármelyik rész nézése közben! Nálam számtalanszor, hiszen itt is, ott is “kellően hülyék” a karakterek, amivel könnyedén feloldják a feszült szituációkat. Másrészről, hiába alacsony a költségvetés, a démonok megformálásába nehezen lehet belekötni. Fura lesz leírni, de a gagyi szó egyáltalán nincs jelen a CGI részéről. Ez már profizmus.

image

A történet halad szépen a maga útján. Nem látom a jövőjét, csak azt, hogy a végtelenségig el lehet húzni a démoni könyv elpusztítását. Hetiben kapunk egy-egy összecsapást, amibe felpörög a láncfűrész, elcsattan jó pár groteszk humor. Klisék is sajnos jelen vannak, de csak elvétve – még az elfogadható határon belül vannak.

Abszolút, teljes mellszélességgel mellette állok. Élvezem minden percét. Érdekességképpen említeném meg, hogy a horror mindössze a vérengzés részét képezi, semmi ijesztővel nem találkoztam. Ez a fajta furaság, ami rányomja az egészre a védjegyét bejön! Nincs mese, most kis szünet, aztán az évad végeztével jövők az újabb írással. Csak is darálásra született, már csak a rövidsége miatt is.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

10 Items or Less – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 October 13, 17:50-kor a(z) 2006/07 sorozatai,kábelsorozat,Pilot témába.

Az RTL Klub lehetőséget adott, hogy egy újabb olyan újoncot ismerjek meg, amit nélküle sohasem néztem volna meg. A 10 Items or Less a TBS 2006/07-es idényének egyik üdvöskéje, amivel – már az elején – a hazai csatorna jól kitolt. Ki olyan über-sorozatfüggő, hogy hajnali fél 2-ig fennmaradjon szitkomot nézni? Ööö… Én fennmaradtam, mert a kíváncsiság fenntartott.

0321dd7a6b620f99a6c034c7477e97f6[1]

Emlékszünk milyen nehezen sikerült letudnom a The Office-t? Tényleg nehezen, aztán egyszer csak beleszerettem és onnantól kezdve néztem. Erősen kétlem, hogy ez lesz a 10 Items or Less esetében, bár kitudja, mert ilyen késői időpontra, ilyen humorral megáldott koncepciót tenni kész merénylet. Az ember félálomban van. Fel se fogja néha a vicceket. Tipikus Office-koppintás, csak gyengébb karakterekkel, olcsóbb poénokkal, ami arra elég, hogy az agyunkat teljesen lemerítse, oszt jó éjszakát.

A középpontban: a „Zöldség és Miegyéb” élelmiszer-áruház áll és annak élete. Főhősünket, Leslie Poolt az apja nem tartotta nagydurranásnak, így New York-ba ment szerencsét próbálni és persze bizonyítani, csak éppen mire ezt megtehette volna, addigra a fater meghalt. Kénytelen volt visszatérni Ohio-ba, hogy vezesse a családhagyatékát. A pilot epizód arról szól, hogy a Szuperjó üzletlánc meg akarja kaparítani a területüket, mert nincs parkolóhelyük. Leslie-nek hiába ajánlanak hatalmas összeget, inkább felveszi a harcot, még ha sok esélyük nincs is a túlélésre. Egésznek bukéját az adja, hogy egykori osztálytársát küldik – aki konkurenciánál dolgozik – a szerződés megkötéséhez szükséges aláírás megszerzésére.

És honnan jött a cím? A 10 Items or Less egy külön kasszára vonatkozik, ahova csak olyan vásárlók állhatnak, akik 10 vagy annál kevesebb terméket vásároltak, ezzel is gyorsítva a szolgáltatását az élelmiszer-áruháznak. (Köszi edwood az infót.)

Munkahelyi szitkom, ahol a dolgozók foggal-körömmel ragaszkodnak munkahelyükhöz, mert vannak bizonyos kiváltságaik – pl.: egészségbiztosítás vagy a céges piknik –, amiket nem szeretnének elveszíteni a pénz mellett. A szituációk, a konfligtusok és más egyebek ráépülnek. John Lehr éreztem egy kicsit erősebbnek a többieknél. Emlékeztetett az Office-os Michael-re, csak gyengébb kivitelezésben. Éjjelre ilyen nem való. Ezzel bárki egyetért, viszont napközbe, kajálás közben, hogy csak nézzünk valamit, arra tökéletes, ezért az RTL Klub-bal többet soha, az biztos, de archív formában folytatni fogom. A poénoktól nem fogunk dőlni, inkább csak a szánkat húzni, hogy milyen pihentagyú találta ki ezt. És még valami. Néha érzékelhető volt a szereplők improvizálása, mintha a magyarázatukat elfelejtették volna és hasraütés szerűen mondtak volna egyet, mert muszáj volt.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

‘Til Death – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 August 25, 2:15-kor a(z) 2006/07 sorozatai,Pilot témába.

Leültem elé. Bizony! Megadtam neki az újabb esélyt, amit már korábban eljátszott, de mondom, hogyha már láttam, akkor legyen egy kritika a pilot epizódjáról, csakhogy tudjátok: Én miképpen látom a dolgokat.

Szitkom a 2006/07-es idényből, ami megkapta a túlélőknek járó kitüntetést. Nehéz lesz úgy írni róla, hogy ne tudnám a jövőjét, ugyanis ősszel kezd bele a negyedik évadjába. Ejha. Erre senki se gondolt szerintem annak idején. Hova fejlődik a világ? Mi van veled róka (=Fox)? Miért mondok ilyeneket? …mert megvan a története a sorozatnak. Minden esztendőben egy nagy mázlival bezsákolta magának a folytatást. Ezt csinálja valaki utána. Így már elgondolkodik az ember, hogy bele kellene nézni a további részeibe, hiszen nincs kizárva a változás, ahogy a változatlanság sem.

2006_til_death_tv_series_wallpaper_001[1]

A sorozat középpontjában két család foglal helyet. Az egyik egy idősebb (Stamm-ék), évtizedes együtt léttel bíró, míg a másik egy fiatalabb (Woodcock-ék), akik mégcsak hetesek. A fiatalabb az idősebb mellé költözik. A férj egy iskolába dolgozik. Hamar összebarátkoznak, főleg azért is, mert egymás szomszédságában élnek.

Hol a csavar? Hát nagyon sehol sem, mert ez úgy unalmas, ahogy van. Woodcock-ék élik a friss házaséletet, ahol még a vita nem éppen van napi renden. Stamm mindig emlékezteti, hogy mi fog történni vele, ha meghoz egy döntést, hiszen már benne van egy ideje a házasélet útvesztőjében. Láss csodát, mindig igaza lesz. (Pl.: Jeff venni akar egy billiárdasztalt. Felesége, Steph az elején csak viccen véli, aztán elő jönnek azok a „beszólások”, érvek, amelyeket előzőleg vázolt fel Eddie neki látatlanban, mintha megtörtént volna vele is.)

Szórakozási faktor nem az igazi. Erőltetik a nevetést, amit nem szeretek. Sok ilyen szituáció van. Túl sok, ami már-már sokk a végére. A legidegesítőbb talán, amikor a gyerekeket bevágják az iskolából egy-egy jelenet erejére, hogy nyilatkozzanak a jövőjükről, hogyan képzelik el a leendő partnerükkel. Na ezt teljesen felesleges volt beletenni. Teljesen érdektelen.

Szereplőkkel mi a helyzet? Brad Garrett teljesen rendben van. Nehéz ilyen emberrel elégedetlen lenni, hiszen az Everbody Loves Raymond-ban bizonyított. A többieknél kezdődik a probléma. Eddie Kaye Thomas helyére nyomban mást kerestem volna. Nem neki szánták ezt a szerepet. Bárki ránézésre megmondja. Joely Fisher és Kat Foster talán hasonló alakítást nyújtott. Kat-tel is részben helyén van, de csak részben. Valahogy ők sem az igaziak, viszont feltételezem, hogy mindezt az alacsony színvonalnak tudható be, részemről.

Mint azt olvashattátok: Igazi túlélőről van szó. Minden évben összejött neki. Hol az American Idol, hol az írók sztrájkja, hol pedig a mérföldkő. Tetszik tudni, a negyedik évad a bű vős 100. rész miatt lett berendelve. Ha az nincs, talán ez a kritika sincs. Belelesek a folytatásba egy-két évad erejére, ha lesz elég erőm hozzá, de 6 epizód után jelenpillanatban NINCS!

Szerintem: 1/5

1 Hozzászólás

Délutáni előzetes: Smith

 
Beküldte: Kanyecc 2009 August 5, 17:08-kor a(z) 2006/07 sorozatai,videó témába.

Ma megnéztem egy zseniális pilotot a 2006/07-es idényben. A Smith felíródott a „darálni kell” listámra. Bevallom őszintén nekem jobban tetszett, mint annak idején tessnek. Simon Balker már akkor is kegyetlen nagyarc volt, de most se kutya. Mutatnék egy három perces előzetest a sorozatról, nosztalgia kedvéért, hátha szintén meghozza valakinek a kedvét az utópótláshoz vagy az újranézéshez. Az ajánló szépséghibája annyi volna, hogy lelövik a pilot-epizód összes olyan fordulatát, amiért megtetszhet a nézőnek. Mintha 3 percbe sűrítették volna annak sztoriját, azaz készült egy recap róla.


Egy jelenetet is mutatnék a csapattagokról. Éppen ebben dugják össze a fejük és beszélik meg a nagyrablást, de már az egyes szereplők megérkezése is teljesen feelgood-ra sikerült. Márkás autók, hangos motorral. Ezt nézhetitek meg a tovább mögött.

Tovább…

Kommentáld!

Smith – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 August 5, 15:21-kor a(z) 2006/07 sorozatai,Pilot,Smith témába.

Éjszaka megírtam a The Mentalist pilot-kritikámat, mellyel el voltam maradva. (Holnap kerül kiposztolásra, ekkortól fog a linkje is élni.) Ott említést tettem a Smith-ről és Simon Balker-ről. Kíváncsiságom nem hagyott nyugodni, hiszen Simon az idei év egyik meglepetése, számomra! Ennyire kiegyensúlyozott embert még egyet nehezen tudnék mondani, de a CBS ismételten rátalált a tökéletes szerepére. (A The Mentalist sikerére értve.) Ellenben most kisebb időutazást kell átélnünk, merthogy 2006/07-es idény egyik újoncáról van szó, melyről tess fénykorában, ha nem is ódákat zengett, de többször emlékezetett a létezésére.

Smith - 1x01

Még az elején meg kell említenem, hogy az egyik legjobb idényről beszélhetünk. Odavagyok a rablós sorozatokért. Inkább a tárgyak vonzanak, mint az emberek, tehát ha valami értékest kell ellopni, akkor vevő vagyok rá. Több hasonló témájú koncepció bukkant fel 2006/07-ben, hiszen ott van az örök kedvenc: a Heist vagy a kábeltestvére: a Thief. A The Nine-t is felemlegethetnénk, mivel balul elsült rablási kísérletről van szó, de előbbi kettő stílusát meg se közelíti.

A Smith alapkoncepciója egy rabló/tolvajbrigádról szól. Ha van valami munka egybeállnak, ha nincs, akkor mindenki éli az életét. Valaki a nők szédítésével – Simon barátunké a szerep –, valaki mint gondos családfő, valaki le se szarja a törvényt, mert ahogy kikeveredik a börtönből egyből „munkába” áll.

A pilot epizód ezen a téren nagyon erősre sikerült. Már-már hiányoltam a rendőrök jelenlétét. In medias res kezdéssel belecsöppenünk a sűrűjébe, azaz amikor a rablást elkezdik. Látunk jeleneteket, de a lepottyant morzsákat csak később mutatják meg, merthogy miután lezajlott, egy hatalmas flashback-ket kapunk a képünkbe, ami által megismerhetjük az egyes karaktereket. Itt van a kutya elásva, hiszen a munkát és a magánéletet szétválasztják. Korrektül össze lett téve, nincs mese, máig se értem, hogyan vérzett el három rész után.

Smith - 1x01

És itt álljunk meg egy picit. Magánélet. Legtöbb esetben ekkora megy el a kedvük a nézőknek a sorozatoktól! Nincs rosszabb, mint egy idegesítő család. Szerencsére a felvezetőben nem jött elő ez a probléma. Kicsit néha lassúnak éreztem a karakterek kibontást, de többször kaptunk kárpótlást. Simon fergeteges a rosszfiú szerepével. Ki olyan beteg ember, hogy szörfözik, majd miután kitessékeli két úri ember, visszamegy és levadássza őket a puskájával?. Eszméletlen laza figura. A legfeltűnőbb kocsit lopja el. Már megint megvett magának! Leggyengébbnek a munkaadót éreztem. Ray Liotta alakítja Bobby karakterét, aki ha jól is végzi dolgát, mégsem lesz a kedvencem. Amy Smart (később Scrubs-ban Jamie) pedig egy istennő.

Jó ez a sorozat! Nincs mese. Rablós rész iszonyatosan pörgős sikerült. Mintha Ocean’s Eleven kacsintott volna vissza, csak tévésorozat formájában. Az szintén jól esik, hogy a saját javukra történik a rablás. Tehát szó sincs modernkori Robin Hood-okról (mint pl.: a jelenben a Leverage), hanem csakis önző, néha beképzelt tolvajokról, akik szeretik élvezni az életet. Munkájukban profik. Megoldó készségük ámulatba ejtő.

Smith - 1x01

Folytatni fogom, de előtte benevezek még egy másik társra, a Vanished-re, ami szintén (ember)rablós koncepció. Ha tehetitek, lessetek rá. Sajnos csak hét epizódot élt meg. Utóbbi hármat már csak weben adta le a CBS, hol ott az NCIS és The Unit társaságában elég jó felvezetést kapott kedd esténként.

Premier: 2006/09/19
Írta: John Wells
Rendezte: Christopher Chulack
Nézettség: 11.00 millió (#09), A18-49 3.6/10 (#6)

4/5

Kommentáld!

Sajtóközlemény: Folyamatosan bűvül a HD-csatornák száma

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 23, 18:01-kor a(z) 2006/07 sorozatai,sajtóközlemény témába.

Három hónap alatt, 30 százalékkal növekedett az ASTRA Műholdas Rendszeren keresztül közvetített HD csatornák száma.

2008. augusztus óta 13 új HD csatornájával, 30 százalékos növekedést könyvelhet el a SES Astra, magas felbontású TV programjainak száma. Október eleje óta, számuk már elérte az 55-öt. A SES csoport, melynek tagjai a SES ASTRA, a SES AMERICOM és a SES NEW SKIES, együtt összesen 137 HD csatornát közvetítenek jelenleg.

A SES Astra fő orbitális pozíciójáról továbbított 55 HD csatornájával Európa legfontosabb HD platformjának számít. Az ASTRA Műholdas Rendszeren keresztül közvetített HD acsatorna kínálatot, Európa vezető előfizetéses TV-csomagjainak programjai színesítik. Ezek többek között a Sky (Egyesült Királyság); a CanalSat (Franciaország); a Premiere (Németország); a Digital+ (Spanyolország); a Viasat (Dánia, Svédország, Norvégia és Finnország); a Canal Digitaal (Hollandia); TV Vlaanderen (Belgium); és a SKYLink (Csehország és a Szlovákia). A nemzetközi HD csatorna paletta emellett olyan nagy európai közszolgálati csatornákat is tartalmaz, mint például a BBC (Egyesült Királyság), ARTE (Németország), ORF (Ausztria) és TVP (Lengyelország).

“Az elmúlt három hónapban, a HD csatornák számának hirtelen növekedése azt bizonyítja, hogy a HDTV egyre fontosabbá és keresettebbé válik Európában. Az új csatornákkal fő orbitális pozíciónk magas felbontású csatorna kínálatát még szorosabban tudjuk a fogyasztók igényeihez igazítani. A műsorszolgáltatók növekvő számban veszik igénybe az ASTRA szolgáltatásait, ennek köszönhetően az ASTRA Műholdas Rendszer vált a kiváló minőségű HD tartalom elsődleges platformjává Európában,” nyilatkozta Alexander Oudendijk, a SES Astra kereskedelmi igazgatója.

Kommentáld!

The Winner – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 7, 20:27-kor a(z) 2006/07 sorozatai,Pilot,Promo témába.

Most valahogy nincs kedvem a 2008/09-es idény újoncaiba elmélyedni, ezért inkább kisebb időutazásba kezdtem. A 2006/07-ben annyi remek sorozat volt, amire nem szakítottam annak idején kellő időt, hogy most úgy döntöttem: párhuzamosan elkezdem a felzárkóztatásom. Elsőként a szitkomokra hajtok rá, mivel nagyrajongója vagyok a műfajnak. Minden az Andy Parker, P.I.-vel kezdődött el pár hete, ami nekem iszonyatosan megtetszett. Most a The Winner következne, amit noha szintén elkaszáltak, de hat epizódját a közeljövőben darálóra veszem.

Kezdjük elsőként az alapkoncepcióval, ami egy harmincas éveiben járó csókáról szól, aki otthon tölti tétlenkedéssel mindennapjait, míg a szomszédba be nem költözik egyik régi szerelme. A cselekmény adott, már csak bonyolítani kell a részleteket. Az eszméletlen szexi Alison kész hölggyé vált az idő múlásával, és amilyen szerencsés volt kiskorában Glen, vele csókolózott elsőként, bár én inkább csak (gyógyító) puszinak nevezném, de lényegtelen.

A csajnak van egy gyereke, akivel remekül kijön Glen. Mintha önmagát látná benne, csak kicsit több önbizalommal. Az egész pilot rész a történet párhuzamosítva lett, hiszen míg Glen ráhajt a szomszédlányra, addig a szomszéd fia egy csajra, aki megtetszett neki a videó kölcsönzőből. Mindezt kölcsönös megállapodás formájában.

Ha engem kérdeztek, akkor folytatom az időutazásomat, mivel sokkal jobban lettek összerakva a régi szitkomok, mint most az újak. Nem panaszkodni akarok, viszont végig röhögtem az egészet. Nem kell sírva röhögésre gondolni, csak amolyan halk kacarászásra, ami néha jobban esik. Többkamerás szitkom, nem tudom mondtam-e már? Egyébként azért is tettem le a voksom mellette, mivel az egyik főszereplő Erinn Hayes volna, aki szerepelt az Unhitched-ben, valamint az idei Worst Week-remakeben, ami a CBS műsorán megy hétfőnként.

Hat epizódot rendeltek be belőle. Nem kapott cancel-t, hiszen mind a hat része leadásra került, inkább úgy helyesbítenék, hogy nem kapta meg a folytatásra, akarom mondani, a teljes évadra a berendelését. (Annak idején duplázva ment vasárnaponta.) Újabb tavalyelőtti sorozatot pipálhatok ki, de folytatni fogom, valószínűleg kritika nélkül. Remélem néhányatokat megtudtam győzni a meglesését illetően. Hat darab promo képet találhattok róla a tovább mögött.

Tovább…

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Aquaman – 1.00 – Unaired pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 6, 20:26-kor a(z) 2006/07 sorozatai,Pilot témába.

A napokban rebben fel egy hír, miszerint újabb kvázi Smallville spinoff-ba kezdenének a The CW-nél. 2006-ban az év híreként épült be a köztudatba az Aquman visszadobása. Az unaired pilot felkerült a netre, köszönet az újságírónak, viszont a projektet lelőtte a csatorna. Mindezidáig nem volt szerencsém hozzá, viszont a fenti infók felkeltették a figyelmemet: Mi szólhatott ellene? Mi tetszett meg annyira tess-nek?

Általában ha törölnek egy sorozatot premier előtt, annak két oka van: 1. Túl sok pénzt enne fel, 2. Nem látják benne a jövőt, teljesen hasztalannak vélik a sztoriját. Ha engem kérdeztek, akkor előbbiről lehetett szó, hiszen az Aquman egyik mérvadója maga a látványvilág. Rengeteg speciális effekt található benne. Gondoljunk csak vissza arra a jelentre, mikor az adott szereplők átalakulnak a vízben vagy éppen viharos időjárási viszonyokat imitálnak a tengeren. Szintén mellette szól, hogy kevés fix helyszínnel rendelkezik. Nem csak a stúdióban kellene dolgozniuk, mert a díszlet összehozása többe kerülne, mint a szabadtéren forgatott jelenetek költségei. Ezeket leszámítva, ütős (unaired) pilot-ot láthattak a „nagytesó” rajongói.

Miről szólt a sztori? Egy érdekes koncepciót kaptunk: A vízember szitu sok filmben megfordult, de ez idáig sorozatban nem. A készítők fogtak egy átalagos karaktert, aki kötődik Atlantishoz, valamint a Bermuda-háromszöghöz. Utóbbi kettő hogyan jön a képbe? Nem szeretném elspoilerezni írásomat, ezért a választ ne itt, hanem a sorozatban keressétek, mert aprócskán felkelti az emberfigyelmét, ahogyan húsz-huszonöt perc alatt megalapozzák a sztorit.

Hiába sikerült viszonylat jó történetet összehozniuk, azért látni lehet rajta a pénzhiányát. Egyes jelenetek lehettek volna kidolgozottabbak. (Az nyílt vízen imitált viharnál padlót fogtam.) Csak tini közönséget célozták meg, amivel nem lehetett volna fenntartani – heti rendszerességgel – túléléshez szükséges nézőszámot. Rengeteg eyecandy karakter található benne, mind a fiúk részére, mind a lányokéra. Ha jobban a mélyére nézünk a dolgoknak, akkor érthető a CW döntése, mert ha a vezetőség látja a halálát, akkor mit várjanak el a nézőktől? A rajongók megpróbálták a lehetetlent, azaz petíciót indítottak, de ezek túlélési esélyét az elmúlt években megtapasztalhattunk: mennyire minimálisak.

Fájó szív ide vagy oda, talán a közelgő Dick „DJ”Grayson-sztori és összhatás jobban fog tetszeni nekik, mint az Aquaman-é. Amúgy a Robin-os koncepcióval még nem találkoztam. (Nem azt mondom, hogy nem létezhet, hanem azt hogy nem láttam, ha létezik, ha nem.)

This entry has a rating of 3

3 Hozzászólás

Andy Parker, P.I. – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2008 September 28, 21:42-kor a(z) 2006/07 sorozatai,Pilot témába.

Elkezdtem archiválni a 2006/07-es idény újoncait. Akad köztük sok ismert, amik túlélték a süllyesztőt (Heroes, 30 Rock, stb.), viszont engem kimondottan a töröltek érdekelnek, s amikkel még nem foglalkoztam. Most jutott kezem ügyébe az Andy Parker P.I.-t, azt a szitkomot, amelynek DVD-megjelenését jövő év elejére írták ki. Gondoltam belekóstolok, mert ha tess szimplán átlagosnak értékelte, akkor valami jó mindenbizonnyal van benne! (Utálja a szitkomokat, legalábbis mostanság kerüli, mint macska a forrókását.)

Kellemes csalódás volt számomra (is). Andy Parker P.I. az egyik legjobb szitkom újonca lett a szemembe a tavalyelőtti idényből. Nem hittem volna, hogy ennyire belopja magát a szívembe. Az elején nem tudtam mire vélni a sztoriját, mivel semmi tudással ültem le elé. Nem olvastam utána, nem néztem meg a kritikusok véleményét a meta-honlapján, sőt utólag pillantottam rá tess-ére.

Ha elsőként mondja nekem valaki, hogy egy nyomozós vígjátéksorozatnak kezdtem neki, talán kicsit néztem volna „hülyének”. Hol ott a sztorija ilyen alapokra épül. Kinek, mi jutott az eszébe? Noná, enyhén érezni Monk-szagot a levegőben. Mindössze az időtartamában van a változás. Ki ne lenne képes húsz percet végig nézni? Pont ezért tetszett meg annak idején a műfaj, de AP-ből jöhetne 40 pernyi cselekmény, mert nem feküdte meg a gyomrom, sőt éhesebb lettem, mint voltam. Alapsztorija? …egy lúzer könyvelőről szólna, akiből hipp-hopp magánnyomozó lesz, mivel az előző tulajjal összetévesztik és ha már kifizették a munka előlegét – 4.000$-t – akkor köteles segítőkésznek lenni. Meg aztán hajtja az izgalom. Nem akar átlagos emberként élni, ha benne lakozik Bond-személye.

Hat epizódra kapott bizonyítási lehetőséget, viszont az NBC nem rendelt be belőle többet, sőt mindegyik adásba se került, mivel cancelt kapott. Megint csak az alacsony nézettség okozta a fenn akadást, mint 10 esetből 9-nél. Ennek ellenére lendületes szitkom lett. A karakterek remekül lettek eltalálva, sőt nem vitték túlzásba a túlzásokat se. Mire gondolok? Mondjuk az akciójelenetekre, ahol teljesen hétköznapi dolgokkal oldották az ügyeket, hamisított F.B.I-os igazolókártya nélkül. Egyszerűségében rejlik nagyszerűsége! 6*20 pernyi kaland, azaz két krimi hosszával ér fel az évad, de unalmas estéket könnyedén feldobhatja, mint azt tette az én esetembe.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Kidnapped – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2008 July 27, 23:20-kor a(z) 2006/07 sorozatai,Kidnapped,Pilot témába.


Premier: 2006/09/20
Írta: Jason Smilovic
Rendezte: Michael Dinner

Cain család, New York egyik legbefolyásosabb családja. Egyik nap fiúkat, Leopold-ot, emberrablók rabolják el, kicselezvén testőrét, aki majdnem életét veszti. 20 millió dollárt követelnek érte, valamint hogy ne szóljanak se a rendőrségnek, se az FBI-nak. A családfő ügyvédje tanácsára azonban felfogad egy szabadúszó specialistát, Knappet. Az ügy, viszont az FBI fülébe jut, így végül ők is bekacsolódnak az ügybe Knapp nagy bánatára…

Megjegyzés: 2006/07-es idény a high concept témák évének nézett elébe, viszont a sorozatok egyre csak buktak ki a sorból. Az NBC-s Kidnapped-nek a legnagyobb vetélytársa a FOX-os Vanished lett volna, ha a koncepciót remekül összekovácsolták volna. Nem sikerült, így előbbi sokkal nagyobb előnyt élvezhetett. (Ott a szenátor feleségét rabolták el.) Minden bizonnyal emlékezetes volt és még fogjuk emlegetni párszor ezt az idényt, hiszen nem csak emberrablás, hanem bankrablós koncepciók is helyet kaptak, de ne határolódjunk el a témától, a sorozattól.

Kezdeném először a sztorival. Emberrablás, felső 10 ezer, gondos munka. Már felkelti az érdeklődését az embereknek. Főleg, hogy mindez egy évadon keresztül történik. Itt lehet sejteni, annak szagát, hogy a korai váltságdíj kifizetés kudarcba fullad! Nem hinném, hogy miután visszakapták volna a gyereküket az első részben, az emberrablók után indult volna hajsza. Annál gondosabb az egész. Jól ki lett találva minden. Legjobban a bérgyilkos részek tetszettek. Nem kellene belevinni ennyi csöpögős, siratós jelenetet – ami persze vele járója.


Nehéz bármit mondani róla, hiszen mindössze egy felvezető rész. Nem történt semmi más, csak az átlagos procedúra. Kérik a tettesek a pénz, közben felbukkan a nem várt rend őrei, azaz jelenesettben az FBI! Beleütik az orrukat, nem tartják szem előtt a józanész diktálta érdekeket, hanem az erre készült eljárás szerint járnak el, ami teljes nagyságban öngyilkosság! A család nem nyugszik, a gyerek még mindig fogoly, az elkövetők felbőszülnek, a váltságdíj pénzbeli nagysága nő.

Szereplők között több ígéretes név felbukkan: Jeremy Sisto, azaz Knapp, aki a szabadúszó specialistát alakítja. Valahogy eléggé parasztos külleme van ennek a Jeremy-nek, nem? Most komolyan mondom. Inkább illene egy Jericho-s városvédő mellékszereplőnek. Ott van még segítője Turner, akit Carmen Ejogo alakít. Mindkettőjüknek köze volt minimum egy-egy részig a Law & Order-hez, ahogyan Linus Roache-nek is. Delroy Lindo nem annyira ismert, de a nyugodt, lassan nyugalmazott FBI-os szerepét frankón alakítja, nem beszélve a testőrt alakító Mykelti Williamson-ről. Akad itt még Született feleséges Dana Delany, valamint 5 nap az életes Timothy Hutton.

Nem sok rossz jut most az eszembe, pedig már láttam háromszor minimum a pilot részt. Kíváncsian várom, milyen fordulatok várhatóak. Mint kiderül, a sorozatot törölték. A készítők 22 epizóddal számoltak volna, azonban idő előtt megkapta a kaszát, viszont 13 résszel remekül befejezték, elvarrtak minden szálat. Gondolom a vége Happy End lesz. Már csak arra lennék kíváncsi ki követi nyomon a történését hazánkban, az RTL Klub-on?.

Trakc list:
When I’m Gone by 3 Doors Down
An de Grâce 2003 by Eko Lsa
Spread it out by Dearborn.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats