NCIS – 4.02 – Escaped

 
Beküldte: Kanyecc 2008 June 1, 18:49-kor a(z) NCIS témába.


Premier: 2006/09/26
Írta: Steven D. Binder, Steven D. Binder, Christopher Silber
Rendezte: Dennis Smith

Gibbs-t egy régi kollégája, Fornell ügynök, keresi fel. Családját megfenyegette egy bizonyos Derrick Paulson, akit anno együtt varrtak sittre egy bankrablás gyanúsítottjaként. Ez nem fedi a valóságot, mivel nem követett el semmi ilyen ügyet, azaz körbecsalták. Abby nagy örömére az ex-kapitány ismét feltűnik az NCIS-bázisán, ami újabb versenyzési lázat hoz ki Dinozzo-ból…

Megjegyzés: Erről van szó! Deja vu érzés fogott el, hiszen az előző részben is hasonló volt a sztori, viszont akkor egy belsőst gyanúsítottak meg olyannal, amihez köze sem volt. Ennek ellenére a hangulat a tetőfokon. Megint csak sikerült bebizonyítani a sorozatnak, hogy nem kell neki CSI-felvezetés, de még CSI-s ötletek sem. Meg tud állni a saját lábán. Ezért szeretem. No meg Lee miatt, aki mindig megkapja az osztást. Istenem, már megint deja vu érzés kapott el. (Akinek nem rémlik mire gondolok, az emlékezzen csak vissza az első évadokra, ahol Lee személyében más valaki volt! Nem segítek, ne várjátok!)


Elsőként kezdjük a sztorival. Lemaradtunk volna valamiről? Szerencsére nem. Csak képletesen értették régi ügynek. Legalábbis remélem, mert imdb nem dobott ki Derrick Paulson alakító Brandon Barash-ra másik NCIS epizódot. Körülményes vagyok ugye?! Naná. Tehát Derricket olyanért csukták le, amit valójában el sem követett, viszont ezt be is kell bizonyítania. Remekül játssza ki az NCIS-t, amikor helyszínelést tart. Megszerzi a szükséges adatok, elindítja újra a nyomozást, mindezt a tudtuk nélkül, majd persze leesik Gibbs-éknek. És a tettes kiléte a legnagyobb pofára esés, nem beszélvén a pénz elrejtéséről. Le a kalappal.

A rész embere: Abby. Megszállott Gibbs örült, kinek képét rengeteg helyen hordja. Nem beszélvén arról, mikor magához bilincseli, nehogy elmenjen ismételten. Ott van még Lee is. A másik kedvenc. (Úgy tűnik a csajok mostanság verhetetlenek.) De merre van Ducky humora, meg történetei? Kit érdekel, ha van nekünk egy Tony Dinozzo-nk. Kicsit rosszul érti Gibbs jelenléte, de hát a mester, az mester.

Szintén ajánlani tudnám mindenkinek. A hangulat teljesen jó helyen, a humorok adottak, a kiszámíthatatlan tettesek a helyükön és Gibbs még mindig vissza-visszalátogat a „családhoz”, ahol több mint három évadot végig nyomozott. Kell ennél több?

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

NCIS – 4.01 – Shalom

 
Beküldte: Kanyecc 2008 June 1, 12:57-kor a(z) NCIS témába.


Premier: 2006/09/19
Írta: John C. Kelley, John C. Kelley, Donald P. Bellisario
Rendezte: William Webb

Ziva rosszkor van rossz helyen. Szemtanúja lesz egy politikai gyilkosságnak, amiről később kiderül, hogy körbecsalták. Az FBI veszi át az ügyet, amihez az NCIS-nek is köze van, hiszen egyik ügynökük neve kerül gyanúba. Dinozzo tanácstalanul esik neki a munkának, azonban örömére már kollégája felvette a kapcsolatot Gibbs-zel, aki éppen nyugdíjas éveit élvezné a tengerparton…

Megjegyzés: Már a harmadik évadnál be szerettem volna számolni az egyes epizódokról, viszont ezt csak a negyedik évadtól tenném meg. (Nagyon egyszerű oknál fogva: Túl sok sorozat van, nekem meg túl kevés időm.) Manapság a krimi szerelmese lettem. Ott van a Criminal Minds, a CSI: Miami és a New York, no meg itt van az NCIS. Mind nagyon jó krimik, mind a CBS jóvoltából. Kezdenék átalakulni amerikaivá? Nem hinném. Az a legszebb ezekben a sorozatokban, hogy hiába újabb bűntett minden epizód, van összefüggős a részek között. Nézzük meg itt mi.

Kezdenék mindent a kotnyeles Lee-vel, aki még újonc a csapatban. Árulkodik, ahogy nem szégyelli, de ez senkit sem zavar, maximum minket. Gibbs nyomozó nyugdíjba vonult. Most az irányítás Dinozzo kezében. Aj, de jó látni a „boss” szerepében. Igaz még kicsit tanácstalan, de az idő majd megedzi. Abby az egyik kedvenc karakterem. Kiszámíthatatlan, mindig más külsőben mutatkozik. Szokatlan volt tőle a boss várós jelenet.

Zivát ki akarják iktatni a köztudatból. Ennek érdekében egy politikai gyilkosságot akarnak a nyakába varrni egy olyan személy segítségével, akinek már rég halottnak kéne lenni. (Namir Eschel van a háttérben.) Emlékezzünk csak vissza: volt már arra árulásra példa az NCIS-en belül. Ezt az FBI is tudja, így mielőbb kézre akarják keríteni az amúgy ártatlan leányzót. Nem sok emberben bízhat. A választás elsősorban Abby-re esik, aki megadja a nyugdíjas Gibbs telefonszámát. Hát én valahogy nem ilyen mozgalmas nyugdíjas éveket szeretnék magamnak. A lényeg besegít, közben az NCIS TEAM titokban hozzácsapódik, amiből egy nagyon faja évadpremier hoztak ki a készítők.

Természetesen, folytatom a következő részekkel. Nincs mit ezen ragozni, tetszett nagyon. Jó volt viszontlátni Gibbs-et, ha bár a TV2-nél mindez egyik hétről a másikra történt, viszont az amerikaiaknál nem éppen.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

NCIS 1.03 – Seadog

 
Beküldte: Kanyecc 2006 June 5, 0:10-kor a(z) NCIS témába.

ncis103.jpg
Premeir: 2003/10/7
Írta: John Kelley, Donald P. Bellisario
Rendezte: Bradford May

Egy fiatalokból álló csapat az éjszaka közepén lövésekre lesz figyelmes a tengerparton, Virginia-ban, majd megjelenik egy üres motorcsónak is. Nem sokkal később egy halott tengerészt vet partra a víz. A jelek pedig arra utalnak, hogy a férfi minden bizonnyal illegális drogcsempészetbe keveredett. Gibbsék kutatás során tudomást szereznek másik két holtestről, melyek egy rivális bandától származnak! Kate a hamis bankókból, melyet a tengerésznél találtak, kideríti, hogy nem drogcsempészek, hanem terroristák állnak a háttérben, ám az információ az FBI fülébe is eljut és ezért ők is bekapcsolodnak a nyomozásban! A helyi két rivális banda vezér behivatása és kérdőre vonásából újabb szállra kapnak, mely a két halott bandatag vezette hajóhoz vezet! Szerencséjükre két gyönyörű szemtanú segítségével újabb információhoz jutnak! A terroristák célpontja az áramszolgáltató főgenerátorok, melynek ferobbantásával fél államot sötétségbe boríthatják, ám hála Gibbs zseniális leleményességének egyből rálelnek a tettesre és sikerül megakadályozni tettének végre hajtásában!

Értékelés: 5/5
A sorozaból eddig csak ezt a rész láttam, de nagyon megtetszett!

Kommentáld!

free web stats