Cupid – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 July 26, 0:02-kor a(z) 2008/09 sorozatai,Cupid,Pilot témába.

Az elmúlt két napot rászenteltem a szerelemes pilotok letudására. (Hajdanán megvolt a The Ex List. Folytatnom kellene, mert szintén tetszett.) Elsőként a sort a Valentine-nal kezdtem, mert ha már a CW lemerte adni az összes epizódját, akkor legalább a pilotjának adjunk esélyt (kritika nagyvalószínűséggel holnap), majd folytattam a sort a már jóval kellemesebb hangvételű Cupid-dal, amit nagyon eltaláltak. Cseppet se csodálkozzunk ezen, hiszen Rob Thomas nevét jegyezzük az alkotók között, aki már az elmúlt években bizonyított. (Lásd: Veronica Mars, igazi kultsorozat, majdnem mindenki kedvence. A szó Eszteré…)

Cupid - 1x01

Az akciófilmeket manapság annyira nem kedvelem, mint a vígjátékokat. Hiába a kib*szott látványosság, inkább a humor tartom előnybe. (Hangover eléggé bealáz mindenkit!) Talán ezért vagyok a Gurusok között a legnagyobb szitkomfaló hírében, mert én aztán mindent megnézek belőlük. (Itt az élő példa, hogy egy The Office-t, hogyan kedveltettem meg egy egész szintlakosságával.) A Cupidban pont ez a jó, hiába drámasorozat a humorfaktora a helyén. Istenem, az egész pilotot végig mosolyogtam, végig röhögtem, mert Rob-ék hatalmas karaktert formáltak meg. Na, de annyira ne ugorjunk előre, lássuk a sztorit.

A történt középpontjában: Cupid, a szerelem istene áll, akit száműznek New Yorkba. Röviden arról lenne szó, hogy elvették az íját-nyilát és csak akkor térhet vissza az Olümposzra, ha összehoz 100 igazi szerelmes párt. A jelek szerint egy epizód/párra fog ráhangolódni, de mivel az első évadja 7 epizódos volt, és a folytatást nem rendelték be, így fenn áll a változás lehetősége. (Hogy így lesz-e, azt nem tudom, mert csak a pilotnál járok.)

Cupid - 1x01

Teljesen jól van összerakva a sorozat. Ennyire a The Mentalist-et és a Castle-t élveztem legutóbbi pilot-szemezgetésem alkalmával. Trevor karakterét nagyon jól formálták meg, ahogy Bobby Cannavale választása is tökéletesnek mondható. Nincs mese, engem a főszereplővel és/vagy főhőssel nyertek meg. Kicsit az Entourage-t jutatta az eszembe, merthogy ez is vérbeli feelgood érzést tükrözött. Az ABC-n ilyesfajta dolog? Szintén csak pislogtam, de be kellett látnom, igenis tudnak még meglepetéseket okozni nekem. No para!

A 43 perc alatt egyszer se éreztem úgy, hogy untam volna. Mindig fel tudták dobni. Ez kell egy jó sorozatnak. A változatosság és a figyelemfelkeltés. Rob Thomas veteránnak számít a szakmában, de egy fontos dolgot ne feledjük el. ’98-ban volt egy azonos című sorozata, ami megbukott. Lényegében az ABC zöld utat adott neki a feldolgozására. Mint kiderült, ez se bírta hosszabb ideig, viszont nem kaszálták el, mint az elődjét. (Hogy az milyen volt, arról fogalmam sincs, mert kimaradt az életemből.) A varázs, tehát ott van benne, viszont ha unszimpatikusnak vélitek a főhőst, akkor ott bukott meg nálatok az egész, mert erősen erre építettek. Szerintem, nem lőttek félre. Le a kalappal, nincs mese.

Folytatásra maradok. Hamarosan érkezni fog a kritika róla, mert azért egy valami elgondolkoztatott, hogy mennyi potencia van benne. Nem-e fog túlzottan sablonossá válni: a „nem hiszek Ámor nyilában” és az istenekben.

Premier: 2009/3/31
Írta: Rob Thomas
Rendezte: Bharat Nalluri
Nézettség: 7,21 millió (18-49-ben: 2,3 #9)
This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Cupid – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2009 May 16, 7:57-kor a(z) 2008/09 sorozatai,Cupid,Pilot témába.

Rob Thomas kissé túlvállalta magát erre az évre és ez kezd látszani is. Legyen akármekkora arc meg persze tehetség, de 3 sorozatot lepakolni egy szezon alatt az asztalra kissé húzós és ez könnyedén a minőség rovására is mehet. Ott volt ugye indításnak a Beverly Hills 90210 remake, ami neves egyszerűséggel csak 90210 lett. Aztán jött a Party Down, melyet a 90210-hez hasonlóan már be is rendeltek a folytatásra. Végül pedig jött a Cupid, ami már nem biztos, hogy ezt megéri. Mondom mindezt a Pilot alapján.

Claire McCrae elismert doki a szakterületén, aki nem ismer lehetetlent. Azonban a legújabb páciense Trevor szentül állítja, hogy ő nem más, mint Cupidó vagy Ámor vagy tudom is én. Hősünk a jelek szerint büntetésből húzza az igát földi halandóként távol az Olümposzi orgiáktól, ami szemlátomást zavarja is. Ellenben, ha sikerül 100 pár összehozni, 100 igaz szerelmet összeboronálnia, akkor visszatérhet méltó lakhelyére…

Bugyuta kissé a történet, így cseppet sem csodálkozom rajta, hogy a ’98-as eredeti sorozat gyorsan megbukott. Na vajon miért? A Pilot után sajnos Rob Thomas sem áll jobban, mivel első nekifutásra ez bika unalmas és vontatott lett, ami nem éppen nyerő párosítás, főleg nem egy ABC-nél. Sőt önmagában nekem a karakterek is túlontúl felszínesnek bizonyultak, holott van köztük pár ismerős arc.

Kétségtelen, hogy a sorozatot Sarah Paulson nevével akarták eladni, aki emellett, hogy eyecandy is még roppant tehetséges is. Pechére mindig rossza sorozatokat választ szegény, gondoljunk csak a Studio 60-ra, ahol hatalmasat alakított Sorkin sorozatában, aztán az 1. évad után el is kaszálták. Vagy ott volt a Pretty/Handsome, ami valami fergeteges koncepció volt, de a Showtime mégsem kért belőle. A hangsúly persze Cupid-on lenne, akit a leginkább mellékszerepeiről híres Bobby Cannavale kelt életre. Nem mondom, hogy nem élvezetes a játéka, de sajnos nem tudja végig tartani a szintet. Egy idő után sokkal inkább erőltetett lesz, sem mint szórakoztató. Aztán nekünk még egy Maricruz-unk a Prison Break-ből, vagyis Camille Guaty, aki megint csak gyéren szerepel minden téren.

Akárhogy is nézem, de a szereplőknek és a történetnek van hova fejlődnie. Sőt a humornak is, amin cseppet sem segített a 30 Rock-ból érkező Margo Myers producer sem. Az egyedüli pozitívum a sok „future-spoiler-ben” volt, amiből még akár jó is kisülhet. A fő szál ugye a 100 pár megszerzése lesz, amit ha a tipikus felállásban értelmezünk, akkor 100 rész alatt kapunk meg. Már megint az a bűvös 100 rész! Persze közben ott van még nekünk Cupid és a doki kapcsolata is, ami érzésem szerint nem sok meglepetést tartogat. Lemerem fogadni, hogy Cupid egykori feleségének a rein… mit tudómén milyen lesz a doki, de ne legyen igazam.

Összességében eltekintve pár poéntól, Paulson nőies szépségétől és Cannavale ritka, de cool poénjaitól ez a Rob Thomas project nem váltotta meg a világot. Túlontúl is szürke és unalmas, holott végig az ellenkezőjét erőltetik belénk. Tömör szenvedés ez és az is marad, amíg nem lövik be a történetet. A karakterekkel sok gond nem lesz utána, de addig meg csak a vegetálás megy. Mi ebből a tanulság? Nem kell egy szezonban három sorozatot készíteni, olyat meg főleg nem amit már egyszer eltettek láb alól.

Premier: 2009/3/31
Írta: Rob Thomas
Rendezte: Bharat Nalluri
Nézettség: 7,21 millió (18-49ben: 2,3 #9)

Kommentáld!

free web stats