Are You There, Chelsea? – Pilot

 
Beküldte: tess 2012 May 7, 14:45-kor a(z) Are You There Chelsea?,Pilot témába.

Már jó néhányszor kifejtettem többek közt itt a blogon is, hogy odaát a tengerentúlon igen nagy lehet a kreatív pangás, elvégre az utóbbi években egyre inkább csak a szar felé tendálunk. Tisztelet a kivételnek persze. Aztán ott van még az az érdekes meglátás is, hogy évről évre minden csatorna hasonló formátummal támad, ami jelen állás szerint most a „szerencsétlen csaj új albérletet keres és ezáltal új életet is kezd” filozófián alapul. A gond pedig rendre ugyanaz, a készítők nem tanulnak a konkurensektől, sőt… Nagyon úgy fest, az NBC mid-season sitcomja is ebbe a kategóriába fog tartozni.

A történet állítólag Chelsea Handler (showman odaát az E!-n) 2008-as sikerkönyvén alapul, ami egy meglehetősen léha és parti orientált csaposról szól, aki hirtelenjében hinni kezd a vodkában. Vagyis az Úrban, de ő Vodkának hívja. Miután sikeresen szabadul az ittas vezetése miatt új életet próbál kezdeni, még ha ez elsőre nem is tűnik olyan evidens lépésnek.

A sorozattal az NBC újfent a női közönséget próbálja megnyerni, kérdés milyen hatásfokkal, elvégre a minőség bőven hagyott kivetnivalót maga után. Pedig a pilotot két tapasztalt író, Dottie Zicklin (Dharma & Greg) valamint Julie Ann Larson (The Drew Carey Show) jegyzi, míg a producerek közt továbbá helyet foglal még Tom Werner (The ’70s Show) és Mike Celements (The Life & Times of Tim). A jelek szerint ez semmit sem számít, elvégre a pilot szimplán unalmas és végletekig felszínes volt. A karakterek teljes mértékben a levegőben lógtak, nagyon nem is tudtak érdemben mit kezdeni velük. A poénok is jobbára megfáradtnak tűntek, arról nem is beszélve, hogy teljesen kiszámíthatóan követték egymást. Humorfaktor? Na, ezzel meg végkép nem számoljon senki!

Az egyedüli pozitív faktor (mert volt olyan?) tán a castingban keresendő, igaz elég mélyen megbújik. Laura Prepon (October Road, The ’70s Show) végre főszerepbe került, de sajnos sem a komikus, sem a drámai oldalát nem tudta kellőképpen megvillantani. Harsány volt meg ripacs, de emellett végletekig egyszerű és olcsó is. Ez a szerepkör tipikusan a korosodó színes bőrű nőknek áll jól, nem egy halvérű szőkének. Asszem ezzel mindent el is mondtam. Mellesleg maximálisan megértem a vezetést, hisz a pilotot újra forgatták, sőt jó pár arcot le is cseréltek benne. Nem is értem, hogy ezek után mi az isten vitte rá az NBC vezetőségét a berendelésre. Pár viszonylag elfogadhatóbb mellékszereplőn kívül, ugyanis abszolút életképtelen az egész koncepció. Mondjuk Lauren Lapkus abszurd játéka miatt abszolút nem bántam meg a pilot megtekintését.

Ettől függetlenül viszont egy újfent borzalmas, jobbára gyermekbetegségekben tipródó sitcom próbálkozást kaptunk. Le a kalappal azok előtt, akik kitartanak az évad végéig. Én lehet, nem leszek köztük.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Are You There, Chelsea? – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2012 January 24, 23:08-kor a(z) Are You There Chelsea?,Pilot témába.

A sorozat, ami a legtöbb változáson ment át a májusi berendelését követően. A pilotját újraforgatták. Jó néhány dolgot – szereplőket, díszletet, stb. – lecseréltek, megváltoztattak, azonban a lényeg marad, – ami, vagyis inkább – aki nem más, mint Laura Prepon, avagy a That ’70s Show Donna-ja. Biztos voltam benne, hogy valamivel meg fognak fogni, hiszen anno szerettem Azok a 70-es évek – Show-t. Azt viszont végképp nem hittem volna, hogy majd pont Lauren Lapkus fog mosolyt csalni az arcomra fura stílusával. Léteznek csodák.

A történet középpontjában: Chelsea áll, aki egy sportbár italpultosa, vagy pincére, kinek melyik tetszik. A lényeg, hogy ellátja a garatot folyadékkal. Egyik este ittasan vezet haza, persze a rendőrség lekapcsolja, és néhány órára bevarrják, míg testvére le nem teszi az óvadékot. Egyetlen istene van, a Vodka, hozzá imádkozik, már-már betegesnek hihetnénk, mert tényleg komolyan gondolja. Alap felállás az, hogy van Chelsea, annak a barátnője, az ex-barátja, az apja és egy új tag, a szobatársuk/lakótársuk, mivel éppen hozzáköltöznek a pilotban. Lényegében erről nagy társaságról készült egy többkamerás szitkom.

Nem leszek hosszú, inkább a lényegretörő: első blikkre nekem tetszett. Dee Dee-t alakító Lauren Lapkus, amennyire rám ijesztett az elején, annyira hátára vette a produkciót a végére, és lényegében miatta fogom legfőképpen folytatni. (Persze megszeretéséhez Chelsea állandó „rámosolygása” is szükséges volt.) Az a zizikes stílus, amit elereszt hatalmas. Párszor mosolyt csalt az arcomra. Mark Povinelli kísértetiesen a Life’s too Short-ra emlékeztetett. Valószínűleg mostanság minden törpe színészt hozzá fogom kötni, nincs kizárva, de akkor is. Akit teljesen feleslegesnek véltem, az maga Lenny Clarke és Chelsea Handler, azaz Chelsea-n apja és tesókája. Simán futhatna nélkülük is a produkció, és talán még jobb is lenne.

Idegesítő volt a sok narráció, fura kamerafókuszok. Minek kellenek ezek? Simán megélne nélkülük. Ez nem dokumentumfilm. Ezzel a jelenséggel egyébként egyre jobban kezdték belem sulykolni, hogy egy How I Met Your Mother-klónt dobtak az asztalra, hiszen lényegében ők is állandóan szexelnének, állandóan isznak egy bárban és a főként a magánéleti problémáikra helyezik a hangsúlyt. (És ne gyertek azzal, hogy keresik Ted anyját, mert attól agyfaszt kapok.)

Fura módon az aláröhögés nem idegesített cseppet se. Vagy fáradt voltam, vagy jól álcázták, de igazából alig rémlik mikor röhögtek. – Pontosítok, mikor vettem észre tudatosan, hogy röhögtek, és én nem véltem viccesnek az adott jelenetet. Húzókaraktere a három csajszi lesz: Chelsea, Olivia és Dee Dee.

Összességében egy erősebb átlagfeletti szitkomot kaptunk, ami nagyszó, mert sok változás miatt lejjebb pontoztam volna látatlanba. Itt az élőpélda, amikor egy újraforgatott pilot jó hatással van egy sorozatra. A címet is jó ötlet volt leegyszerűsíteni, hiszen hiába Chelsea Handler önéletrajzi könyve adta az alapot, én se vagyok kedvelője a hosszú, szájba rágós címeknek, pláne nem a kétsorosaknak. Egyébként Handler-ünk talkshow-s. Ott van neki a Chelsea Lately, ami az E!-on fut – ha már érdekességekről beszélünk. Mellesleg Laura Prepon-t az October Roads óta nem láttuk értelmes szerepkörben. Hátha majd most, bár sok reményt nem fűzők ehhez a sorozatához se.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

free web stats