GG’s Best Episode Ever!

 
Beküldte: Eszter 2007 April 19, 20:36-kor a(z) Gilmore Girls,magyar ajánló témába.

bscap0011.jpgEzért szeretjük őket!! nem tudom, kik látták a vasárnapi részt a viasat3-on, de ha ajánlhatok a hétre bármi féle-fajta elfoglaltságot, hát ezt ajánlom. A teljesség kedvéért a 6. évad 13 része volt. Az utolsó 5 perc maga volt a tökély!! Meg volt minden, amiért ezeket a lányokat szeretjük. Csípős szavak, pergő nyelv és sírás, nevetés, majd az utolsó mondat: “Hát, ismét vannak péntek esti vacsorák.”

Emily, Lorelai és Rory. Ez a 3 név, nő, lány vagy bármik is ők, ők a legjobbak! (katt a képre)

2 Hozzászólás

Gilmore Girls 5.19 – Jó, hogy megbeszéltük

 
Beküldte: Eszter 2006 September 4, 19:08-kor a(z) Gilmore Girls témába.

Luke a kávézó vendégein tölti ki dühét, mindent odaéget és ha ezért szól valaki, azt kidobja. Lorelai hetek óta otthon ül esténként, még a pénteki vacsorára sem megy el, mert nem áll szóba Emilyvel. Sookie ezért kitalálja, hogy bulizzanak este. Csakhogy Sookieval semmit nem lehet csinálni, hiszen terhes. Otthon maradnak és pizzát rendelnek, hozzá pedig Csillag születik-et néznek. Rory miatt Logan előbb jön haza a sítúráról? erre a lány vissza is megy hozzá a koleszba… Rory a sértődés ellenére a nagyszülőkkel vacsorázik, Emilyvel csúnyán viselkedik, de Richarddal nagyon jól elbeszélget. Emilynek ez nem tetszik, elmegy Luke-hoz és megmondja neki, h ő nem fog beleszólni a kapcsolatukba. Luke elmegy Lorelai-hoz és … Zach le akar feküdni Lane-nel, de a lánynak nem esnek le a jelek, ezért nagyon kétségbe esik. Az utcán annyára kiabál, hogy ott van a fejében mégis, hiszen azt mondta a fiujának, hogy házasság előtt nem fekszik le vele.Megjegyzés: Luke jól nyomta a néma szerepet… Lane és Zach pedig üdítő színfoltok a sorozatban. Néha Gimore-ék is uncsik.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Gilmore Girls 1.06 – Kettős születésnap

 
Beküldte: Eszter 2006 August 16, 15:27-kor a(z) Gilmore Girls témába.

Premier: 2000/11/9
Írta: Amy Sherman-Palladino
Rendezte: Sarah Pia Anderson

Rorynak pénteken szülinapja lesz! Lorelai próbálja Emilyt meggyőzni, hogy halasszák el szombatra a vacsorát, de Emily nem enged, igy pénteken a nagyszülőkkel ünnepelnek. Emily partit rendez, amire meghívja Rory osztálytársait és a saját barátaikat. Rory az est végére begőzöl, Emily arcába vágja, hogy ez nem is az ő partija, nem szereti az osztálytársait, stb… Az est végén Rory meghívja nagyszüleit a szombati saját bulijukra, de a nagyi nemet mond más elfoglaltságra hivatkozva. Szombaton -az igazi bulin- mindenki nagyon jól érzi magát, majd megjönnek a nagyszülők. Néma csend. Megtörik a jég, Emily Sookie szakácstudományát dicséri, Richard pedig Cosmot olvas és kiderül, h ősz-típus. :D A buli végén Lorelai meglátja Roryt és Deant az ablakból, amint éppen az ajándékadás zajlik. Egy karkötő az. Emily rájön, hogy igazából tényleg nem ismeri a lányát.

Megjegyzés: Luke a hős, aki megmentett a jéghiánytól!!

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Gilmore Girls 1.05 – Búcsú Marcipántól

 
Beküldte: Eszter 2006 July 30, 11:23-kor a(z) Gilmore Girls témába.

Ahhoz képest, hogy tulajdonképpen Babették macskájának (Marcipán) a halotti toráról szól, rohadt sokat nevettem rajta! Beindultak a sorozat első szerelmi szálai: Lorelai és Max Medina és Rory és Dean között! Lorelai nem tudta eldönteni, hogy belemenjen-e, hisz nem túl etikus a lánya tanárával randizni. Rory pedig kicsit elbénázza a dolgokat, de mikor odamegy hozzá Dean, hogy rájött, nem tetszik Rorynak és nem zavarja tovább, Rory megmondja, hogy érdekli őt a fiú.

Megjegyzés: Sokat nevettem végre! jó rész volt! Kirköt végre Kirknek hívják. Láthatóan változik Emilyék háza az első részhez képest és a környákből is sokkal kevesebbet mutatnak!

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Gilmore Girls 1.04 – Csak ne oly hevesen

 
Beküldte: Eszter 2006 July 26, 15:07-kor a(z) Gilmore Girls témába.

Rory kettest kap a suliban. Még sosem fordult vele elő ilyen. A tanulásba temetkezik és még anyjának sem mondja el, mert szégyelli a rossz jegyet. Lorelainak a szülői értekezleten derül ki Max Madina jóvoltából, hogy miért is volt otthon fagyi-bojkott valójában. Pénteken pedig egy olyan dolgozatot írnak, ami a félévi jegy 20%-a. Rory anyukája segítségével egész héten arra tanul, még utolsó este is. Reggel pedig elalszanak… Rory egyedül indul iskolába kocsival, elüti egy szarvas és el is késik. A dolgozatot így nem írhatja meg. Dühkitörése lesz, amiben végre jól odamond Parisnak, aki egy kis idegesítő döggé vált és ráüvölt Tristinre is, persze csak olyan kis szerény, szűzies rorysan… Az igazgató elé kerül az ügy, Lorelai is bejön az iskolába és úgy hagyják el, hogy azt hiszi róluk az igazgató, hogy a dühkitörés családi vonás. Az „l Duce” azt mondja, hogy lehet inkább vissza kellene térnie Rorynak a saját kis gimijébe, mert ez túl nagy megterhelés lesz neki. De Rory nem adja fel egykönnyen persze; az anyjától örökölte makacsságát. A rész végén Max M. telefonál, h megegyezett az igazgatóval és Rory mégis megírhatja a dolgozatot és külön üdvözli az anyukát is… Micsoda szerelmi szál kezd kialakulni… :D

Megjegyzés: végre egy jó rész!! Végre volt min izgulni, bár várható volt, hogy nem fogja tudni majd megírni a dolgozatot… Kiderült, hogy Rorynak azért van nem annyira tökéletes oldala is.

This entry has a rating of 3.5

2 Hozzászólás

Gilmore Girls 1.03 – Inkább a halál

 
Beküldte: Eszter 2006 July 26, 12:12-kor a(z) Gilmore Girls témába.

Rorynak az új iskolában sportot kell választania. Mikor erről beszélgetnek a nagyszülőkkel a péntek esti vacsorán, Emily kap a golf lehetőségén és azt mondja, hogy Rory menjen el Richarddal golfozni a klubba. Lorelai ellenzi nagyon, mert úgy gondolja, Rory nagyon unatkozna és láthatóan az apjának sincs hozzá kedve. De egy cseles támadásban Emily győz, így Lorelai enged neki. A golfos nap végén kiderül, hogy Richard és Rory nagyon jól érezték magukat együtt, a közös ebéd, a szauna és az is hozzájárult ehhez, hogy Richard dicsekedhetett az unokájával. Lorelai-t ez rosszul érinti, nem hitte volna ugyanis, hogy van olyan gyerek, aki jól megérti magát az apjával és aki szívesen jár hozzájuk a péntek esti vacsorákra. Össze is veszik emiatt a lányával, de miközben Sookie-val beszélget, rájön, lehet, irigykedik Roryra, hogy neki sikerült az, ami neki sosem, hogy jó kapcsolata legyen a szüleival.

Megjegyzés: Csupa életre szóló tanulsággal volt tele ez a rész. Mikor ebédnél Rory és Richard megbeszélte a pletyiket, jó volt, meg Sookie és Jackson (a zöldségbeszállító) nagyon édesek voltak :D

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Gilmore Girls 1.02 – Első nap a suliban

 
Beküldte: Eszter 2006 July 25, 14:22-kor a(z) Gilmore Girls témába.

Rory első napja a suliban. A rész valóban erről szól, de vannak benne üdítő színfoltok. Mert egyébként nem túl izgis. Nem is igazán emlékszem rá… Michel a recepciós igazán jól tud kellemetlenséget okozni a főnöknek és a vendégeknek is. Paris, Rory osztálytársa megfelelő gonosz figura, nekem tetszik. Persze, megjelenik az iskola rosszfiú- szépfiúja is, Tristan. (Chad M. Murray, fiatal, de nem rossz pasi már most sem 8)) Állandóan Máriának hivja Roryt, később Lorelai fel is világosítja, h azért mert olyan szűziesen néz ki. Így is van, tényleg úgy néz ki. Feltűnik még Paris két barátnője, kicsit cicababásan viselkednek, de illik hozzájuk. A fő konfliktus Emily és Lorelai között van, mint az minidg is volt/van/lesz, az oka, hogy Emily mindenféle Chiltonos cuccot akar venni Rorynak, de az anyja nem engedi, mert mégis csak ő az anyja, ezek az ő kiváltságai.

Megjegyzés: Nem tetszett, csak pár jó poén vagy pillanat.

This entry has a rating of 2

6 Hozzászólás

Gilmore Girls 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Eszter 2006 July 19, 18:48-kor a(z) Gilmore Girls,Pilot témába.

Roryt (a lány) felveszik egy elegáns magániskolába, ahonnan az ő tanulmányával egyenes út vezet a Harvardra, mint azt anyjától meg is tudjuk. Csakhogy a tandíj borzalmasan magas, az anya (Lorelei) próbálkozik részletfizetési lehetőség kérésével, de nem kapják meg. Így gazdag szüleihez fordul segítségért. Ők kapnak az alkalmon és feltételhez kötik, ami nem más mint minden pénteken a nagyszülőkkel kell vacsorázniuk. Lorelei belemegy, de kiköti, h Rory nem tudhatja meg, h tőlük van a tandíj. De az első vacsorán Lorelei és anyja összekapnak, majd a veszekedésből megtudja Rory is, hogy miért jött ez a hirtelen vacsora, hiszen ők csak az ünnepekkor találkoznak lányukkal és unokájukkal! Megismerkedhetünk még a francia recepcióssal a Szabadság Szállóban, Sukie-val, aki a szakácsok királynője, csak a sok sürgés-forgásban tör, zúz, éget, stb, stb… Később nem lesz ennyire szeleburdi csaj. Rory barátnőjével, a koreai Lane-nel (elég furán mondják a nevét még) Mrs. Kimmel, aki Lane anyja és borzasztóan szigorú. Ja, meg állandóan előkelő koreai fiúkkal szervez találkát Lane-nek, már ha lehet ezeket annak nevezni… meg el ne felejtsük Luke-ot, az ő kávézójával, ahol a lányok mindig megkaphatják napi koffein adagjukat.

Értékelés: 5/4
Lehet, h elfogult vagyok, de nekem tetszik. Néhol picit naiv, de jók, pörgősek a párbeszédek, jó a sztori, a karakterek tudnak újat mutatni és a képi világ szerintem jól illik a sorozat „fílingjéhez”.  Azért mégis 4, mert vannak jobb részek is.

4 Hozzászólás

Gilmore Girls – A sorozatról!

 
Beküldte: Eszter 2006 July 19, 18:46-kor a(z) Gilmore Girls,Pilot témába.

gilmore_girls.jpg
Anya és lánya története, akár így is jellemezhetnénk. De ez annál jóval több. Az anya 16 évesen terhes lett, majd miután szülei ezt titkolni akarták (előkelő, gazdag, befolyásos család, ahol a házasságon kívüli, sőt a 16 éves terhes lány nagy teher), és az apát is rá akarták venni, hogy vegye el és dolgozzon majd a lány apjának cégénél, a lány megszökött és szobalánynak állt egy szállodában, amit szülei még most is, 16 év elteltével, panziónak titulálnak merő kedvességből, pedig lányuk ekkor már ügyvezető igazgató a cégnél. Szóval, ott tartottunk, h ez jóval több. Hogy miért is? Mert a dialógusokban olyan szócsaták zajlanak, amik hozzáértők s kevésbé hozzáértők számára is „tök vicces”. Vannak benne vulgáris és intellektuális poénok is, így nagy nézőréteget tud magához vonzani. Valakik nyálasnak tartják. Hát, szó se róla vannak olyan részek is, de főként humor, irónia és könnyedség jellemzi.

Kommentáld!

free web stats