Super Fun Night – Pilot

 
Beküldte: tess 2013 October 24, 18:17-kor a(z) Pilot,Super Fun Night témába.

Rebel Wilson-nál antipatikusabb, de legalábbis megosztóbb komikát nem igazán találni. Az alpári és főleg szex centrikus komikus ráadásul bevette az ABC-t, így cseppet sem meglepő, a nyári upfronts alkalmával az egyik legkevésbé várt sitcom-á lépett elő a Super Fun Night. Persze lehet jönni azzal, hogy sitcom-fób vagyok, de ez most mellékes, ugyanis a véleményem a külföldi kritikusok többsége is osztja. Olyannyira, hogy meg is választották a sorozat pilot-ját az idei szezon legrosszabbjának. És ha ez még nem lenne elég az ABC is visszatáncolt és a valódi pilot-ot képernyőre sem küldte, szóval igazából most a 2. részt fogom egrecérozni, nem kicsit, nagyon.

A sorozatot egyébként maga Wilson jegyzi, szóval simán az ő strófájára kell írnunk az alapból semmilyen synopsist. Adott három az életre tökéletesen alkalmatlan nő, akik rendre valami „fogyatékkal” vannak megáldva, így jobb szó híján a lúzerek táborát gyarapítják. Azonban minden péntek este ezen próbálnak változtatni, hátha egyszer tényleg összejön a kitörés. Plusz ehhez tessék még hozzáképzelni egy hajszálnyi munkahelyi közeget is. Borzasztó ugye?!

A sorozat legnagyobb negatívuma egyértelműen Wilson, aki krónikusan sokat van a középpontban. Az írói stáb egy tipikus one man show-t álmodott meg, csakhogy a létező legantipatikusabb karakterre alapozva. A szerencsétlen kövér nő a világ ellen már alapból az írói fantáziátlanság táptalaja, noha Wilson-nak néha egészen jól megy az önironizálás. A gond sokkal inkább ott van, hogy nem találják a mércét és a hangnemet. Inkább ad hoc jelleggel belekóstolnak mindenbe, aztán valahol tudják hol a határ (a zenés betétek egész élvezetesek), valahol meg abszolút elvetik a sulykot (kínos jelenetek halmozása). Egy-egy remekbeszabott fricskát rendre valami harsány, abszolút élvezhetetlen kínos jelenettel próbálnak folytatni, ami megtöri az egész sorozat lendületét.

Ehhez vegyük továbbá hozzá, hogy Wilson antipatikus játékát lényegében érdektelen karakterekkel és színészi játékkal mankózták meg. A hölgykoszorú borzasztóan halovány, pedig sokat tudnának dobni az összképen. Liza Lapira hozza a bejáratott karakterét, ami mint tudjuk nem sok, Lauren Ash meg önmagában érdektelen. A szexi nemezis Kate Jenkinson még elmegy, habár nem elég karizmatikus egyelőre. Kevin Bishop egy nagy kakukktojás, már önmagában a karakterének a létezését sem tudnám hova tenni.

Akárhogy is, a pilot alapján egy abszolút strukturálatlan maszlagot kaptunk, ahol ráadásul mindennek a negatív oldalát emelték ki. Most komolyan, munkahelyi sitcom-ként még lenne bene egy kevéske fantázia, de haver-sitcomnak valami csapnivaló volt. Sajnos a humor faktor is nagyon hullámzó, nyomokban sziporkázóan eredeti, viszont az esetek nagy többségében kínosan sablonos és olcsó.

This entry has a rating of 0.5

Kommentáld!

free web stats