2019-es nyári műsorrend: The CW, csapó 2.

 
Beküldte: Kanyecc 2019 June 6, 21:31-kor a(z) Heti adag témába.

Körkép: ABC | CBS | Fox | NBC | The CW

Már tisztára kiment a fejemből, hogy a The CW minden évben megfelezi a menetrend bejelentését a nyári időszaknál. Ugye mindenkinek megvolt az április végi bejegyzésünk, melyben arról írtunk, hogy mikor tér vissza többek között a Burden of Truth a 2. évaddal vagy a Penn & Teller: Fool Us a 6. etapjával?! Nyilván még csak előbbit kaptuk meg, valamint ne feledkezzünk el arról, hogy holnap startol a nyári péntekje a csatornának, viszont a cikkben szót ejtek több olyan produkcióról is, amikkel szinten ebben az időszakban kellene találkoznunk.

Mikről lenne szó? Név szerint a Pandoráról, a Hypnotize Me-ről és még sok másról.

A keddi napját a csatorna július 9-én izzítja be. A The 100 mellé berakja a Pandora-t, mint felvezetőt. Közkedvelt cím, tudom, mert az AMC és az Amazon háza táján is felbukkant, de esetünkben a Mark A. Altman által készített elképzelésről van szó, melynek középpontjában: egy fiatal lány áll, aki miután elveszít mindent (mármint családját is beleértve) újjászületik akkor, amikor felvételt nyer egy olyan akadémiába, melynek célja, hogy az űrből védjék meg az emberiséget különféle támadásoktól. Saját életéről azonban vajnyi keveset tud, és amikor titkok jönnek a felszínre úgy dönt, hogy kideríti ki is ő valójában. A szereplők sorában: Banita Sandhu, Ben Radcliffe, John Harlan Kim, Martin Bobb-Semple, Noah Huntley, Oliver Dench, Prescilla Quintana és Raechelle Banno. További készítők között: Chris Phillip, Karine Martin, Steve Kriozere és Thomas P. Vitale.

Egyébként az megvan, hogy az I Ship It személyében érkezik egy 2. évados sorozat, ami a CW Seed-en fut. Tehát országos csatornapremiernek lehetünk szemtanúi.

Ha antológiára vágynátok, akkor ajánlom figyelmetekbe az augusztusban startoló Two Sentence Horror Stories-t. Nem mai darab, ugyanis 2017 októberében már megvolt a premierje a go90 kínálata által, azonban az tény és való, hogy országos tévén még a jenkik nem láthatták. Ezen változtat a The CW, ami megvásárolta a 12 részét és le is adja. Gyártói között kap helyet: a Stage 13 és a Warner Bros. TV. A castingjában pedig: Aleyse Shannon, Jim Parrack és Nicole Kang. A történetétt a horror és kísértetes horror mesék ihlették. Van is hozzá ide klikkelve egy ajánló a régmúltból.

Amiről még nem esett szó a blogon, az talán a Msyteries Decoded, ami egy doku-sorozat lenne Amerika legnagyobb megoldatlan rejtélyeire kihegyezve. A műsorvezetője: Taye Diggs volna, míg a készítők között: Gary Tarpinian és Paninee Theeranuntawat.

2019-es nyári premieridőpontok:

Július 28. (Vasárnap):
20:00-21:00 – Bulletproof (1. évad)
21:00-22:00 – Supernatural (ismétlés)

Augusztus 19. (Hétfő):
20:00-21:00 – Penn & Teller: Fool Us (új rész)
21:00-21:30 – Whose Line Is It Anyway? (új rész)
21:30-22:00 – I Ship It (1. évad)

Július 9. (Kedd):
20:00-21:00 – Pandora (1. évad)
21:00-22:00 – The 100 (új rész)

Augusztus 13. (Kedd):
20:00-21:00 – Pandora (új rész)
21:00-22:00 – Mysteries Decoded (1. évad)

Augusztus 7. (Szerda):
20:00-21:00 – Penn & Teller: Fool Us (ismétlés)
21:00-22:00 – Hypnotize Me (1. évad)

Augusztus 8. (Csütörtök):
20:00-20:30 – Two Sentence Horror Stories (1. évad)
20:30-21:00 – Two Sentence Horror Stories (új rész)
21:00-22:00 – The Outpost (új rész)

Szeptember 13. (Péntek):
20:00-21:00 – N/A
21:00-21:30 – Red Bull Peaking (1. évad)
21:30-22:00 – Red Bull Peaking (új rész)

Kommentáld!

Az amerikai tévék júniusi újdonságai

 
Beküldte: Kanyecc 2019 June 4, 22:13-kor a(z) Heti adag témába.

Netflix körkép: Május | Június

Teljes körkép: Január | Február | Március | Április | Május | Június

A júniusi premierkalendárium készítése közben eszembe jutott, hogy 10 évvel ezelőtt mennyivel könnyebb és egyszerűbb helyzetben voltam. Megjelenítendő platformok tekintetében is lényegesen kevesebbet kellett szem előtt tartani, illetve a premieren lévő tartalmak se a Kánaán szóval kerültek jellemzés alá. Ha igen, akkor mindenki tudta azt, hogy itt az ősz, minden tévécsatorna elindítja az új, vagy éppen visszahozza korábban berendelt sorozatait. Az uborkaszezonnak még volt ereje. Ekkor pótoltuk az évközbeni elmaradásokat, ha pedig jól álltunk, akkor próbáltunk be olyasmiket, amiket erre az időszakra ütemeztek be. 2019-re mindez már csak egy szép fejezet a tévés történelemkönyvekben, mert most, a PeakTV korszakában, ami ki tudja, hogy épp melyik korában tündöklik már olyan hihetetlenül hangzik.

De miért hangzik így? – Csak görgessétek végig a bejegyzést, és láthatjátok, hogy még a legnagyobb sorozatnézők se képesek ennyi mindent folyamatosan nézni és szinten tartani. Esélytelen. Azóta átértékelődött a darálás fogalma is, de a kaszálásé is. Én speciel már nem tartom a 3 részes döntéshozatalra vonatkozó szabályt. Előfordult már olyan, hogy a nyitójelenet humorával a lejátszó bezárása és a kritika megírásának kihagyása mellett döntöttem – annyira berágtam a látottakra, hogy még szót se fecséreltem rá többet. [Mély sóhaj!] Kanyarodjunk vissza 2019-hez és a nyár első hónapjához, illetve annak kínálatához.

Fentebb láthatjátok, hogy van egy kakukktojásunk, a Netflix, aminek már elkészült a júniusi körképe. Ők egy külön platform, ami annyi mindent hoz, és mindezt olyan minőségben, hogy megérdemli a külön bejegyzést. Nyilván a cikk megírása óta derültek ki plusz premierek, ezekkel sajnos számolnotok kell a lentebbi lista esetében is, de a többség, mondjuk egy 90% biztosan olvasható. Most a pár sorban, a főbb érkezőkre helyezném a hangsúlyt.

Amiket már nézhetünk!

Most jobb voltam, mint előzőleg, hiszen csak 4 napot csúsztam meg. De cserében nézhetővé vált a NOS4A2, az AMC üdvöskéje, ami Joe Hill azonos című művét veszi alapul. Tegnap a Cool-on és a hazai AMC-s is megvolt a premierje, ha valaki lemaradt volna az még pótolhatja okosban. Visszatért a Fear the Walking Dead 5. évadja, ami egyesek szerint már minőségben évadok óta veri az anyasorozatot – így fel is merült bennem a keresztkérdés, hogy vajon emiatt jött át onnan az egyik főszereplő ide? Sose kapunk rá szerintem értelmes választ. A sci-fi műfajból sosem elég, ugye, akkor tessék keresni a Krypton-t is, ami a 2. évaddal folytatódott. És ne feledkezzünk el az Epix újoncáról se, a Perpetual Grace, LTD-ről, amiről azért esett szó az elmúlt hetekben. Így állunk jelenleg, de ez csak a jéghegycsúcsa, amire oda kell figyelni, még ha csak félszemmel is.

Mi érkezik a következő napokban, hetekben?

Holnap mondjuk a The Handmaid’s Tale a Hulu-ra a 3. évaddal. Igazi nyári sorozat. Megint lesz miről beszélni, az tuti! Aztán ott a Black Mirror 5. évadja, ami 3 különálló résszel operál, csak hogy fogyasztható formában érkezzen a rajongók elé. Egyik kedvenc doku-reality-m is, az Alone is visszatér a History-ra, illetve újra részeket kapunk a Queen of the South-ból.

A hónap első péntekje 7-én lesz, ekkor jön a Hulu havi antológia sorozatepizódja, az Into the Dark, ami a They Come Knocking-gel próbál majd kedélyeket borzongatni. A Netflix ugyanezt a 3%-kal csinálja. Ha pedig megnéznénk, mizus Kiefer Sutherland-del vezetői pozícióban, akkor uccú neki a Designated Survivor-nek. És még csak ehét pénteknél tartunk… Vasárnap a Food Network-ön startol a jubileumi 10. évadja a The Great Food Truck Race-nek, ami idehaza ha jól dereng a 7-8. évadig jutott a LiChiTV-n. Lehet volt máshol is, passzolnám most!

Egy héttel később, csak hogy tényleg a hangzatosabb címeknek adjak egy sornyit, megkapjuk a Pose 2. évadját, a Queen Sugar 4. etapját, valamint a Jinn-t, ami az első közel-keleti Netflix produkció lesz. A CBS All Access is visszahozza a Strange Angel-t a 2. évaddal. Péntekre pedig a Netflix azt mondja, hogy lezár egy teljes korszakot a Jessica Jones utolsó évadjának megmutatásával, hiszen elviek már több Marvel-Netflix együttműködés nem várható. Ha pedig ez nem lenne elég, ott a Cinemax másik nyári durranása, a Jett, a Showtime-os City on a Hill.

Sose érek a sor végére, így inkább zárom most! A lényeg, hogy a lista adott, mindenki csemegézzen belőle. Sok minden kimaradt. Nem direkt, számomra ezek a hangzatos címek, másoknál ez nyilván máshogy fest. A lényeg, hogy csak okosan vállaljatok be szintre hozás mellett nyári dolgokat, mert a júniushoz képest a július még keményebbnek ígérkezik – már csak a Netflix részéről, ami hozza a Stranger Things-et. [Wá]

A júniusi majdnem teljes premierlista:

Június 1. (Szombat):
Camp Camp (Rooster Teeth) – 4. évad
Death at the Mansion: Rebecca Zahau (Oxygen) – 1. évad
Pride & Prejudice: Atlanta (Lifetime) – Tévéfilm
My House Is Your House (HGTV) – 1. évad
Arthdal Chronicles (Netflix) – 1. évad
Wedding at Graceland (Hallmark) – Tévéfilm
Dodo Heroes (Animal Planet) – 2. évad

Június 2. (Vasárnap):
Luther (BBC America) – 5. évad
Burden of Truth (The CW) – 2. évad
Southern Charm New Orleans (Bravo) – 2. évad
American Princess (Lifetime) – 1. évad
Secrets of the Zoo (Nat Geo WILD) – 2. évad
Fear the Walking Dead (AMC) – 5. évad
NOS4A2 (AMC) – 1. évad
Krypton (Syfy) – 2. évad
The Weekly (FX) – 1. évad
Marriage Rescue (Paramount Network) – 1. évad
Family Man, Family Murderer: An ID Murder Mystery (Investigation Discovery) – 14. évad
Axios (HBO) – 2. évad
Island Hunters (HGTV) – 5. évad
Talking Dead (AMC) – 4. évad
Perpetual Grace, LTD (Epix) – 1. évad
Truth Behind the Moon Landing (Scince) – Miniseries

Június 3. (Hétfő):
The Weekly (Hulu) – 1. évad
So You Think You Can Dance (Fox) – 16. évad
People Magazine Investigates: Cults (Investigation Discovery) – 2. évad
90 Day Fiance: The Other Way (TLC) – 1. évad
Drain the Oceans: Secrets of D-Day (National Geographic) – 2. évad
Hiltler’s Last Stand: Lost Battalion (National Geographic) – 2. évad
Breaking Homicide (Investigation Discovery) – 2. évad
Malibu Rescue (Netflix) – 1. évad
Below Deck Mediterranean (BRAVO) – 4. évad
Cops (Paramount) – 32. évad
Wedding Cake Championship (Food Network) – 2. évad

Június 4. (Kedd):
Jonas Brothers: Chasing Happiness (Amazon Prime Video) – Téféfilm
Eyewitness: D-Day (National Geographic) – Doku
Creative Galaxy (Amazon) – 3. évad
Dance Moms (Lifetime) – 8. évad
The Radkes (USA) – 1. évad

Június 5. (Szerda):
The Handmaid’s Tale (Hulu) – 3. évad
grown-ish (Freeform) – 2B. évad
Black Mirror (Netflix) – 5. évad
Russia’s Wild Sea (Smithsonian Channel) – 1. évad
2019 CMT Music Awards (CMT/Paramount Network/TV Land, MTV)
The King Who Fooled Hitler (National Geographic) – 1. évad
Lone Star Justice (Investigation Discovery) – 1. évad
The Killer Beside Me (ID) – 2. évad

Június 6. (Csütörtök):
The Battle of Normandy: 85 Days in Hell (Smithsonian Channel) – Tévéfilm
Queen of the South (USA Network) – 4. évad
Mountaun Men (History) – 8. évad
Unspouse My House (HGTV) – 1. évad
Alone (History) – 6. évad
Hero Ink (A&E) – 1. évad

Június 7. (Péntek):
Into the Dark: They Come Knocking (Hulu)
3% (Netflix) – 3. évad
BattleBots (Discovery) – 4. évad
Tales of the City (Netflix) – 1. évad
Designated Survivor (Netflix) – 3. évad
The Chef Show (Netflix) – 1. évad
Masters of Illusion (The CW) – 6. évad
The Big Stage (The CW) – 1. évad

Június 8. (Szombat):
Adriana Trigiani’s Very Valentine (Lifetime) – Tévéfilm

Június 9. (Vasárnap):
73rd Annual Tony Awards (CBS)
Celebrity Family Feud (ABC) – 5. évad
Big Little Lies (HBO) – 2. évad
The $100,000 Pyramid (ABC) – 4. évad
Claws (TNT) – 3. évad
Ripley’s Believe It or Not! (Travel Channel) – 1. évad
To Tell the Truth (ABC) – 4. évad
Smothered (TLC) – 1. évad
Sugar and Toys (Fuse) – 1. évad
Carnival Eats (Cooking) – 7. évad
Legends of the Deep (Science) – 1. évad
The Great Food Truck Race (Food) – 10. évad

Június 10. (Hétfő):
Are You Smarter Than a 5th Grader? (Nickelodeon) – 4. évad
Straight Forward (Acorn TV) – 1. évad
So You Think You Can Dance (Fox) – 16. évad
Kate Plus Date (TLC) – 1. évad
Teen Mom (MTV) – 8. évad

Június 11. (Kedd):
Pose (FX) – 2. évad
Outdaughtered (TLC) – 4. évad
Ink Master (Paramount Network) – 12. évad
Most Expensivest (Viceland) – 3. évad
Jasper & Errol’s First Time (Viceland) – 1. évad

Június 12. (Serzda):
Meghan and Harry: The Baby Years (True Royalty TV) – 1. évad
Press Your Luck (ABC) – 1. évad
Card Sharks (ABC) – 1. évad
First Responders Live (Fox) – 1. évad
Deal or No Deal (CNBC) – 5B. évad
Younger (TV Land) – 6. évad
Match Game (ABC) – 4. évad
Catfish (MTV) – 8. évad
Queen Sugar (OWN) – 4. évad
Alien Highway (Travel Channel) – 1. évad
Homestead Rescue (Discovery) – 5. évad
Savage Build (Science) – 1. évad

Június 13. (Csütörtök):
Strange Angel (CBS All Access) – 2. évad
MTV’s The Real World (Facebook Watch) – 33. évad
Baskets (FX) – 4. évad
Growing Up Hip Hop: Atlanta (WEtv) – 3. évad
Siren (Freeform) – 2B. évad
Kakegurul (Netflix) – 1. évad
Jinn (Netflix) – 1. évad

Június 14. (Péntek):
Marvel’s Jessica Jones (Netflix) – 3. évad
Black Spot (Netflix) – 2. évad
Leila (Netflix) – 1. évad
Unité 42 (Netflix) – 1. évad
Trinkets (Netflix) – 1. évad
The Alcàsser Murder (Netflix) – 1. évad
Awake: The Million Dollar Game (Netflix) – 1. évad
Absentia (Amazon Prime Video) – 2. évad
Too Old To Die Young (Amazon Prime Video) – 1. évad
16 Shots (Showtime) – ?. évad
American Masters: Terrence McNally: Every Act of Life (PBS) – ?. évad
Los Espookys (HBO) – 1. évad
Kevin Hart Presents: Hart of the City (Comedy Central) – 3. évad
Love After Lockup (WEtv) – 1. évad
Jett (Cinemax) – 1. évad
Masters of Disaster (Discovery) – 1. évad

Június 15. (Szombat):
All That (Nickelodeon) – 1. évad
Frankie Drake Mysteries (Ovation) – 1. évad
Death in the Bayou: The Jennings (Investigation Discovery) – 8. évad
Love, Take Two (Hallmark) – Tévéfilm
Tempting Fate (Lifetime) – Tévéfilm

Június 16. (Vasárnap):
City on a Hill (Showtime) – 1. évad
Masterpiece: Endeavour (PBS) – 6. évad
Atomic Age Declassified (Smithsonian Channel) – 1. évad
Euphoria (HBO) – 1. évad
Breaking the Band (Reelz) – 2. évad
Pirata & Capitano (Disney Family Channel) – 1. évad
Apollo’s Moon Shot (Smithsonian Channel) – 1. évad
Jamestown (PBS) – 3. évad

Június 17. (Hétfő):
Ready Jet Go!: One Small Step (PBS Kids) – 1. évad
ATL Homicide (TV One) – 2. évad
Amphibia (Disney) – 1. évad
Penn & Teller: Fool Us (The CW) – 6. évad
Whose Line Is It Anyway? (The CW) – 15. évad
Grand Hotel (ABC) – 1. évad
Roll Red Roll (PBS) – 32. évad
Das Boot (Hulu) – 1. évad
The Missing (Netflix) – 3. évad

Június 18. (Kedd):
Good Trouble (Freeform) – 2. évad
The Lavender Scare (PBS) – 1. évad
The Profit: An Inside Look (CNBC) – 1. évad
Drunk History (Comedy Central) – 6. évad
Alternatino With Arturo Castro (Comedy Central) – 1. évad
The Detour (TBS) – 4. évad
Hurricane Man (Science Channel) – 1. évad
Ambitions (OWN) – 1. évad
Alternatino with Arturo Castro (Comedy Central) – 1. évad

Június 19. (Szerda):
Rivers of Life (PBS) – Miniseries
When Whales Walked: Journeys in Deep Time (PBS) – Tévéfilm
Yellowstone (Paramount Network) – 2. évad
Basketball Wives (VH1) – 8. évad
Just Roll With It (Disney) – 1. évad

Június 20. (Csütörtök):
Riviera (Sundance Now) – 2. évad
The Wall (NBC) – 3. évad
Holey Moley (ABC) – 1. évad
Family Food Fight (ABC) – 1. évad
Spin the Wheel (Fox) – 1. évad
Reef Break (ABC) – 1. évad
Rosehaven (SundanceTV) – 3. évad
Bunk’d (Disney) – 4. évad
Alvinnn!!! and the Chipmunks (Nickelodeon) – 4. évad

Június 21. (Péntek):
Dark (Netflix) – 2. évad
The Bravest Knight (Hulu) – 1. évad
The Casketeers (Netflix) – 2. évad
Final Life (Amazon) – 1. évad
Girls Incarcerated (Netflix) – 2. évad
Go! Vive a Tu Manera (Netflix) – 2. évad
Mr. Iglesias (Netflix) – 1. évad
Ghost of Morgan City (Travel) – 1. évad
Rosehaven (Sundance) – 3. évad

Június 23. (Vasárnap):
Close Up with The Hollywood Reporter (SundanceTV) – 5. évad
License to Kill (Oxygen) – 1. évad
Adolf Island (Smithsonian Channel)
Yellowstone Live (NatGeo) – 2. évad
Summer Camp Island (Caroon Network) – 2. évad

Június 24. (Hétfő):
Martin Clunes’ Islands of America (Acorn TV) – 1. évad
Smithsonian Time Capsule: Beyond Stonewall (Smithsonian Channel)
Legion (FX) – 3. évad
Forest of Piano (Netflix) – 2. évad
Years & Years (HBO) – 1. évad
The Hills: The New Biginnings (2019) (MTV) – 1. évad
Final Space (Adult Swim) – 2. évad

Június 25. (Kedd):
Big Brother (CBS) – 21. évad
Chopped Junior (Food Network) – 8. évad
Killer Affair (Oxygen) – 1. évad

Június 26. (Szerda):
Stonewall Outloud (YouTube) – Különkiadás
Are You the One? (MTV) – 8. évad

Június 28. (Péntek):
CMT Crossroads: Brooks & Dunn and Friends (CMT)
7seeds (Netflix) – 1. évad
Dope (Netflix) – 3. évad
Family Business (Netlix) – 1. évad
Istant Hotel (Netlix) – 2. évad
Motown Magic (Netlix) – 2. évad
Paquita Salas (Netflix) – 3. évad
The Chosen One (O Escolhido) (Netlix) – 1. évad

Június 30. (Szombat):
The Rook (Starz) – 1. évad
What Just Happened???! With Fred Savage (Fox) – 1. évad
The Loudest Voice (Showtime) – Minisorozat
Instinct (CBS) – 1. évad
Sunday Best (BET) – 9. évad

Kommentáld!

A Netflix júniusi premierjei

 
Beküldte: Kanyecc 2019 May 31, 8:48-kor a(z) Heti adag témába.

Netflix körkép: Május | Június

Teljes körkép: Január | Február | Március | Április | Május | Június

A Netflix megint csak nem hagyott minket cserben. Májusban láthattunk számtalan jó elképzelést, amik közül elsőként a BONDiNG-et sikerült befejeznem rövidségéből adódóan. Aztán belekezdtem a What/If-be, a Dead to Me-be, az It’s Bruno!-ba és az Undercover (2019)-be. Mindegyikről lesz írás a közeljövőben, azonban most a következő hónapra helyezném a hangsúlyt, ahol megint csak lesz mit nézni. És ez nem azt jelenti, hogy többről nem, csak ezek vannak előre sorolva a listámon, mert valamijükkel belopták magukat a szívembe.

Ha csak ismét a rendes sorozatokat vesszük elő, akkor nem is kell olyan sokat várnunk egy várós visszatérőre, a Black Mirror-ra, ami az 5. évadjával érkezik jövő szerdán. A történetéről annyit már lehet tudni, hogy a Black Museumban játszódnak, a feltűnő szereplők között, pedig kiszúrhatunk olyan hírességeket, mint pl.: Miley Cyrus-t, Anthony Mackie-t vagy Andrew Scott-ot. Idén 3 részt kapunk, azaz esti daráláshoz tessék készülődni.

A hét másik különlegessége a pénteken rajtoló Designated Survivor 3. évadja lesz, amit a Netflix karolt fel, miután országos fronton megkapta a produkció a kaszáját az alacsony nézettségből adódóan. A gyártó azonban nem állt le, keresett neki új otthont, mivel olyan jó bevételt hozott nemzetközi sugárzásból adódóan, hogy nekik megéri engedni a gatyamadzagból. Elviekben szabadszájúbb folytatással lehet számolni, valamint 10 epizódra. Szintén ezen a napon tér vissza a 3% a 3. felvonásával. Nem hittem volna, hogy valaha brazil sorozathoz készül ajánló, de ez onnan származik. Ott nagysikert, idehaza követgetik, de a média csendesen elengedi szeme sarkában.

És végezetük, amire inkább egy fokkal jobban felhívnám a figyelmet, az a Tales of the City, aminek Armistead Maupin azonos című regénye szolgáltatja az alapot. Az LGBT-tematikájú történet modernkori formáját kapjuk, ugyanis 25 évvel a sztorija után játszódik, amikor Mary Ann hazatér San Francisco-ba. Ismét találkozik lányával, valamint ex-férjével, akiket karrierje miatt hagyott el – azonban semmi sem olyan már, mint régen. A szereplők sorában: Ashley Park, Barbara Garrick, Benjamin Thys, Caldwell Tidicue, Charlie Barnett, Christopher Larkin, Daniela Vega, Dickie Hearts, Ellen Page, Jen Richards, Josiah Victoria Garcia, Juan Castano, Laura Linney, Matthew Risch, May Hong, Michael Park, Michelle Buteau, Molly Ringwald, Murray Bartlett, Olympia Dukakis, Paul Gross, Samantha Soule, Shoshanna Shapiro és Victor Garber.

Egy héttel később a komédia kiadásunkat a Jo Koy: Comin’ in Hot fogja megteremteni. Helyette inkább péntekre fókuszáljunk, ahol a Netflix­-Marvel utolsó gyermeke indul el végső útjára. A Marvel’s Jessica Jones 3. és egyben utolsó etapjáról van szó, s ezáltal végleg kihal a streaming szolgáltatónál ez az éra, de ezt a lerágott csontot már tavaly végig analizáltuk. Cserében a megszokottól eltérően, 13 epizódot kapunk – mert mostanság, inkább a 10 jellemzi őket.

Szintén ezen a napon kapjuk meg a Trinkets címre hallgató üdvöskét, ami Kristen „Kiwi” Smith könyvén alapszik, amit Emily Meyer és Amy Andelson álmodott képernyőre Sara St. Onge rendezésével. A történet középpontjában: három lány áll, név szerint: Eliodie, a gyászoló különc; Moe, a titokzatos kívülálló és Tabitha a tökéletlen tökéletessége; akik egy olyan csoportban találkoznak, amik bolti tolvajokkal foglalkoznak. Hármójuk barátsága lesz fókuszban, illetve beilleszkedésük az iskolai közegbe. A szereplők sorában: Brianna Hildebrand, Kiana Madeira, Quintessa Swindell, Odiseas Georgiadis, Henry Zaga, Brandon Butler, Larry Sullivan, October Moore és Larusa Oleynik. Különlegessége, hogy 10 félórás résszel jön. Oregonban és Portlandben fogatták. Linda Gase a showrunner-i székben. Aztán még érkezik egy gameshow is az Awake: The Million Dollar Game személyében, ahol a főnyeremény 1 millió dollár.

A hónap utolsóelőtti hetén folytatódik a Dark a 2. évaddal, ami a németektől származik. A 2017-es év egyik meglepetése volt a maga formájában. A története ugye úgy kezdődik, hogy két gyermek eltűnik, amivel fény derül olyan dolgokra is a családon belül, amik inkább maradtak volna a felszín alatt. A doku-reality vonal is kap frissítést a Girls Incarcerated személyében. Ekkor se maradunk újonc nélkül, amiről a Mr. Iglesias című 10 részes komédia gondoskodik majd Gabriel Iglesias főszereplésével. További szereplők között: Sherri Shepherd, Jacob Vargas, Maggie Geha, Richard Gant, Cree Cicchino, Fabrizio Guido, Gloria Aung, Coy Stewart, Tucker Albrizzi és Oscar Nunez. A showrunner-i székben: Kevin Hench foglal helyet, mellett még exec. producer: Gabriel Iglesias, Ron DeBlasio és Joe Meloche. Középpontjában: egy középiskolai történelem tanár, aki próbál segíteni a tehetséges diákjain.

Június utolsó hetében újoncot már nem kapunk, persze ez nézőpont kérdése, mert a 7Seeds címre hallgató animációnak az 1. évadját azért elhozza a Netflix; de rendes sorozatból nincs bemutatkozó példány. Ellenben az Instant Hotel a 2. évaddal, míg a Dope és a Paquita Salas a 3-3. évaddal folytatódik. Számomra talán a Dope az odafigyelősebb, mivel mindig is érdekelt, miként terjed a drog az egyes városokban, kik a mozgató rugói. A Paquita Salas-ban pedig megindul az újabb tehetségek felkutatása.

A Netflix júniusi menetrendje:

Június 4. (Kedd):
Miranda Sings Live… Your Welcome (Comedy kiadás)

Június 5. (Szerda):
Black Mirror 5. évad

Június 7. (Péntek):
Designated Survivor3. évad
Tales of the City1. évad
3%3. évad

Június 12. (Szerda):
Jo Koy: Comin’ in Hot (Comedy kiadás)

Június 14. (Péntek):
Marvel’s Jessica Jones3. évad
Awake: The Million Dollar Game1. évad
Aggretsuko2. évad (Anime)
Trinkets1. évad

Június 18. (Kedd):
Adam Devine: Best Time of our Lives (Comedy kiadás)

Június 21. (Péntek):
Dark2. évad
Girls Incarcerated2. évad
Mr. Iglesias1. évad
The Gonfession Tapes2. évad

Június 25. (Kedd):
Mike Epps: Only One Mike (Comedy kiadás)

Június 28. (Péntek):
Dope3. évad
Instant Hotel2. évad
Paquita Salas3. évad
Motown Magic2. évad (Kids & Family)
7Seeds1. évad (Anime)

A tovább mögött megtekinthető a filmes, a dokumentumfilmes és egyéb listák, amikről tegnapig bezárólag lelepleződött a premier időpontja.

Tovább…

Kommentáld!

A Netflix májusi premierjei

 
Beküldte: Kanyecc 2019 May 3, 16:45-kor a(z) Heti adag témába.

Netflix körkép: Május

Teljes körkép: Január | Február | Március | Április

Formálódik a streaming szolgáltatások világa. Magyarországon az egyik legmeghatározóbb tag az HBO GO volt sokáig, azonban új szelek fújnak. Feltűnt a Netflix is a terepen, nem most (már 3 éve!), ám új mérföldkőhöz érkezett a konkurencia. Nemrégiben megkezdődött egyfajta lokalizáció. Egyre több tartalom kapott magyar feliratot. Nem vagyunk világnyelv, így ez már önmagában is nagyszó, viszont ezt tovább tetőzték azzal, hogy olykor már a premiernapján elérhetőek. Ergo, várnunk se kell rá! És ha mindez nem lenne elég, akkor ne feledkezzünk el arról se, hogy a magyar szinkron se smafu már, ugyanis pl.: a Stranger Things első 3 része csekkolható ily módon. Ezért is gondoltam úgy, hogy májustól a Netflix-t kiragadom a tömegből, hiszen annyi sorozatot szállít, hogy ha csak őket kellene követnem, akkor se lennék könnyű helyzetben – és akkor még szóba se hoztam a filmjeit, a dokumentumfilmjeit, és más műsorait, mert ilyenekre is költ.

És mielőtt még a májusukra rátérnek, pár nyersadat. Az első negyedévet jól zárták. 4.5 milliárd dollárt könyveltek profitként. Világszerte 9.6 millióan regisztráltak a szolgáltatásukra, melyből az amerikaiak 1.74 milliót tettek ki. Jelenpillanatban 149 milliós felhasználóbázissal rendelkeznek, amivel kb. behozhatatlan előnnyel vezetik a streaming tabellát. Mondjuk ilyen számokkal már érthető, hogyan sikerült megszerezniük Brad Falchuck-ot 4 évre, akinek nyolcszemjegyű összeget ajánlottak fel, hogy csak nekik gyártson tartalmakat. És nem tudom feltűnt-e, de elég sok sorozatuk csak 10 vagy annál kevesebb epizódból áll, ami elvileg sokkal felhasználó-barátabb – azaz mindezt tudatosan csinálják. Mellesleg a bitang nagy médiatárban már minden második produkcióhoz köze van, azaz valamilyen formában részt vesz a gyártásban.

Ott tartottam, hogy május!

Még nem késtem el, hiszen a naptár ezen szakasza mától indul. De mit is kapunk a hét első péntekjén? Mondanám! Tegnap már esett szó a Dead to Me-ről, ami két nő kapcsolatára helyezi a hangsúlyt. Frissül az animációs szegmens is a Tuca & Bertie-vel, melyet a BoJack Horseman készítői alatt jegyeznek. Vajon hasonló fanatizmus várható? Meglátjuk. Az biztos, hogy mindkettőhöz már elérhető a magyar felirat, így aki darálna, az megteheti. Aztán még ott az Undercover, ami Ferry Bouman életére helyezi a hangsúlyt, aki droggal alapozta meg nívós életét a belga-holland határon – ám két titkos ügynök költözik arra felé, hogy mindezt felszámolja.

A következő héten érkezik egy ázsiai sorozat az Abyss személyében, valamint visszatér a Lucifer. Pénteken startol az Easy utolsó évadja, valamint a The Society, ami érdekesebb lehet előbbi háromnál, így álljunk is meg egy kószaszóra: tudjátok, ez lesz a modernkori Legyek Ura, amelyben néhány New England-i fiatal kap teret, akik rejtélyes módon elkeverednek városkájuk hasonmásába, ahol szüleiknek nyoma sincs. Megkapjuk a The Mechanism folytatását is, ami ugye egy hatalmas korrupciós botrányt vesz alapul a történetével. És ha valaki reality-t falna, akkor ott a Jailbirds, ami börtönben élő nőkre helyezi a hangsúlyt.

Ugorva még egy hetet, érkezik a The Rain 2. évadja, ami megint az európai – pontosítva a dán – piacnak az egyik terméke, ami a posztapokaliptikus műfajt erősíti. A Well-Intended Love által pedig ismét Ázsia elevenedik meg, melyben egy titkos házasság, a leukémia és a szerelem trió ötvöz majd egységet. Az It’s Bruno-ban egy férfi és hűséges kutyájának az életét követhetjük nyomon, akik a Brooklyn-i Bushwick utcában sétálnak. Ha pedig reality-re vágynánk, ott a Nailed It! 3. évadja, melyben bénázó cukrászok kapnak teret.

A hónap utolsóelőtti hetében tér vissza a Slasher a 3. évaddal, ami kb. a semmiből jött berendelés és premier a Netflixnél. Alcím tekintetében a Solstice-re hallgat majd. Megkapjuk a She’s Gotta Have It 2. évadját is, valamint újoncként bemutatkozik: (1) a What/If, ami az antológikus történetmesélésre épít, illetve (2) a spanyol Alta Mar, ami már kétévadon is túl van, történetben pedig egy luxus hajóra megy a hangsúly az 1940-es években, ami Spanyolországból Rio de Janeiroba tart, melynek fedélzetén rejtélyes gyilkosság történik.

A május utolsó hetéről pedig a -t emelném ki 5 részével, ami Ava DuVernay rendezésével kapunk meg. Ennek középpontjában lesz az ’89-es Central Park Ötöknek a története, amit 89-től 2014-ig dolgoznak fel. Korábban már írtam róla.

A Netflix májusi menetrendje:

Május 3. (Péntek):
Dead to Me1. évad (Előzetes)
Flinch 1. évad (Előzetes)
Tuca & Bertie1. évad (Előzetes)
Undercover 1. évad (Előzetes)

Május 6. (Hétfő):
Abyss 1. évad (Előzetes)

Május 8. (Szerda):
Lucifer 4. évad (Előzetes)

Május 10. (Péntek):
Easy3. évad (Előzetes)
The Society1. évad (Előzetes)
The Mechanism – 2. évad (Előzetes)
Jailbirds 1. évad (Előzetes)

Május 12. (Vasárnap):
Patriot Act with Hassan Mihaj3. évad

Május 17. (Péntek):
Well-Intended Love1. évad
The Rain –
2. évad (Előzetes)
White Gold 2. évad
It’s Bruno1. évad (Előzetes)
Nailed It3. évad

Május 23. (Csütörtök):
Slasher: Solstice3. évad

Május 24. (Péntek):
High Seas (Alta Mar)1. évad
She’s Gotta Have It – 2. évad (Előzetes)
What/If 1. évad (Előzetes)

Május 31. (Péntek):
How to Sell Drugs Online (Fast) 1. évad (Előzetes)
Bad Blood1. évad (Előzetes)
Black Spot – 2. évad
When They See Us1. évad (Előzetes)

A tovább mögött megtekinthető a filmes, a dokumentumfilmes és az egyéb listák.

Tovább…

Kommentáld!

2019-es nyári műsorrend: The CW

 
Beküldte: Kanyecc 2019 April 30, 12:11-kor a(z) Hírek,Heti adag témába.

Körkép: ABC | CBS | Fox | NBC | The CW

Nyakunkon a nyári időszámítás. Elsőként az ABC jelentette be a nyáron érkező sorozatainak premieridőpontját, a sort a The CW-vel folytatnám, ami már legalább egy hete hivatalossá tette, de annyi hír van manapság, aminek szeretnék külön cikket adni, hogy nehéz megtalálni az aranyközéputat a közlés sorrendjéhez.

Nem kommentálnám túlzottan a The CW-t. Június 2-án érkezik az első „fecskéje”, a Burden of Truth személyében. A 2. évadot hozzák el, melynek különlegessége, hogy Kanadában a CBC műsorán már januárban és februárban kifutott, azonban ők megvásárolták az amerikai sugárzás jogait, így hozzák „nyári újdonságként”. Július 11-ig kell várnunk a The Outpost 2. évadjára, amit majd az iZombie utolsó részeivel vezet fel a csatorna.

Újoncként mutatkozik be a The Big Stage, aminek Elizabeth Stanton lesz a házigazdája. A reality egy olyan tehetségkutató műsor lesz, ahol az adott emberek mutathatják meg a világnak a tehetségüket – mindezt nem verseny műfajban, azaz 5-10 perces hírnevet kap mindenki alapon, oszt jónapot.

Egyelőre nincs premieridőpontja, de érkezik a Hypnotize Me, ami a brit You’re Back in the Room című brit sorozatformátumot veszi alapul. Diggs, az All American-ből lesz a műsorvezetője. A gameshow lényege, hogy a versenyzőknek hétköznapi feladatokat kell megcsinálniuk hipnotizált állapotban. Aztán ott van a Mysteries Decoded, melyben Jennifer Marshall és csapata olyan témákat dolgoz fel, amikről igazából semmi olyan infó nincs a köztudatban, ami mérvadó, mint pl.: mi a helyzet az 51-es körzetben, vagy a Salem-i boszorkány üldözés, mennyire lehetett valós. Érkezik még a Red Bull Peaking, melyben a versenyzők 72 órás periódusát ölelik fel – mármint a verseny előtti, alatti és utáni idejét. És, végezetül a Pandora, ami 2199-ben játszódik, egy fiatal nő lesz a középpontjában, aki csatlakozik az Earth’s Space Training Academy-hoz.

2019-es nyári premier időpontok:

Június 2. (Vasárnap):
20:00-21:00 – Burden of Truth (2. évad, 8 rész)
21:00-22:00 – Supernatural (ismétlés)

Június 7. (Péntek):
20:00-20:30 – Masters of Illusion (9. évad)
20:30-21:00 – Masters of Illusion (új rész)
21:00-21:30 – The Big Stage (1. évad)
21:30-22:00 – The Big Stage (új rész)

Június 17. (Hétfő):
20:00-21:00 – Penn & Teller: Fool Us (6. évad)
21:00-21:30 – Whose Line Is It Anyway? (15. évad)
21:30-22:00 – Whose Line Is It Anyway? (ismétlés)

Július 11. (Csütörtök):
20:00-21:00 – iZombie (új timeslot)
21:00-22:00 – The Outpost (2. évad)

Kommentáld!

A 18. heti magyar premierek

 
Beküldte: Kanyecc 2019 April 29, 18:25-kor a(z) magyar ajánló témába.

Lendülettel belekezdtem anno egy projektbe, miszerint heti rendszerességgel elhozom a magyar tévék újdonságait. Nyilván nem sikerült a megvalósítás, de akkor sem adom fel. Most újra nekiugrom, aztán „lesz, ami lesz” alapon majd formálódik a rovat.

„Mit nézhetünk újdonságként a héten?”

­ – mármint erre a kérdésre adok választási opciókat. Sajnos minden tévécsatornára nem fogok tudni rákoncentrálódni, de amiről írok a magyar hírek között, azokra mindenképpen felhívom a figyelmet. Ugye, ma elstartol A Konyhafőnök: Visszavágó, ami hétköznap estéket akarja feltölteni az RTL Klub-nál. A kifutott Cápák között helyére érkezik a Főnök inkognitóban, ami az Undercover Boss-franchise magyar változata lenne. Lesz még itt Idővonal (Travelers) 2. évados premier, illetve végre valahára tévében is elstartol a Harcos (Warrior) szinkronos változatban.

A többiekre csak felsorolás jelleggel emlékeznék meg. Ha valami kimaradt, azt várom komment formában.

A 18. heti magyar premierlista:

Április 29. (Hétfő):
19:35-21:30 – A konyhafőnök (RTL Klub) – 6. évad
22:05-23:10 – Főnök inkognitóban (Undercover Boss HUN) (RTL Klub) – 1. évad

Április 30. (Kedd):
20:30-21:00 – Younger (Sony Max) – 2. évad
23:00-00:00 – Idővonal (Travelers) (VIASAT6) – 2. évad

Május 1. (Szerda):
Kijárási tilalom (Curfew) (HBO GO) – 1. évad

Május 2. (Csütörtök):
The Walking Dead (HBO GO) – 6. évad
22:00-23:00 – Az utolsó alaszkaiak (The Last Alaskans) (Discovery Channel) – 4. évad
22:30-23:30 – Diana védelmében (The Good Flight) (HBO3) – 3. évad

Május 3. (Péntek):
19:30-21:25 – Kamara Virtuózok (DunaTV) – 5. évad

Május 4. (Szombat):
11:30-12:05 – Pacsi! (RTL Klub) – 25. rész, új évad
20:00-21:05 – Harcos (Warrior) (Cinemax) – 1. évad
21:00-22:00 – Mrs. Wilson (Epic Drama) – 1. évad (ism.)
21:05-22:05 – Gomorra (Cinemax) – 4. évad
22:00-22:50 – A bemondónő (Speakerine) (Epic Drama) – 1. évad (ism.)

Május 5. (Vasárnap):
21:00-22:00 – Versailles (Epic Drama) – 2. évad

Kommentáld!

2019-es nyári műsorrend: ABC

 
Beküldte: Kanyecc 2019 April 12, 13:02-kor a(z) Hírek,Heti adag témába.

Körkép: ABC | CBS | Fox | NBC | The CW

Míg várjuk, hogy az NBC is közzé tegye az idényzáró premieridőpontos bejegyzését, hogy melyik sorozatát mikor küldi el a 2018/19-es idényzárására, addig kezdjünk bele a nyári premierek közlésébe, aminek első fecskéje az ABC volt.

Május 10-én tér vissza a Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. 6. évadja, amit egy napra helyez a What Would You Do?-val. Előbbiről annyit érdemes tudni, hogy már zsákban a 7. etapja; utóbbiról pedig annyit, hogy egy olyan kandiműsor követhetünk nyomon, amiben az utcaemberét tesztelik különféle, nem éppen hétköznapi helyzetben arra fókuszálva, hogy miként reagálja le az adott szituációt. (Pl.: valaki veszekszik mellette, vagy mitudomén.)

Szintén május havában kapunk új évadot a The Bachelorette-ből, immáron a tizenötödiket, melynek Nagy Ő-je Hannah Brown lesz. A műsorvezetői „székben”: Chris Harrison.

A nyári szerdai blokkba egysornyi klasszikus vetélkedőt éleszt fel. Az egyik a Press Your Luck lesz, amelyben három versenyző játszik egymás ellen, illetve megpróbálják elkerülni a WHAMMY-t, ami elnyerné az összes nyereményüket; a másik a Card Shark, ahol az egyik párosnak ki kell találnia, hogy a másik páros tippje magasabb vagy alacsonyabb a valósértéknél.

Nemrég esett szó a Holey Moley-ról. Ez lesz az a verseny reality, ahol a játékosoknak minitűr pályákon kell feladatokat megoldaniuk hibázás nélkül. Szintén nyáron érkezik, ahogy a Reef Break is, melynek egyik főszereplője: Poppy Montgomery lesz. További szereplők között: Melissa Bonne, Desmond Chaim, Ray Steven Son és Melina Vidler. A krimisorozat francia koprodukcióban, Ken Sanzel készítésével kerül tálalásra. Történetében: egy tolvajból lett problémamegoldót ismerhetünk meg egy egzotikus szigeten, ami kormányzói fennhatóság alatt áll – lényegében nekik dolgozik múltját felhasználva. Ne feledkezzünk meg a Grand Hotel-ről se, ami spanyol alapokon nyugszik, illetve szappanos érát érint majd.

Végére pedig egy érdekes reality-re hívnám fel a figyelmet, a Family Food Fight-ra, aminek zsűrijében: Cat Cora és Graham Elliot lesz. Ayesha Curry műsorvezetésével jön egy újabb gasztro verseny reality, ami az ausztráloknál a második évadján van túl.

2019-es nyári premieridőpontok:

Május 6. (Hétfő):
20:00-22:00 – Bachelorette Reunion: The Biggest Bachelorette Reunion in Bachelor History Ever!

Május 10. (Péntek):
20:00-21:00 – Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. (6. évad)
21:00-22:00 – What Would You Do? (16. évad)

Május 13. (Hétfő):
20:00-22:00 – The Bachelorette (15. évad)

Június 9. (Vasárnap):
20:00-21:00 – Celebrity Family Feud (6. évad)
21:00-22:00 – The $100,000 Pyramid (4. évad)
22:00-23:00 – To Tell the Truth (3. évad)

Június 12. (Szerda):
20:00-21:00 – PRESS YOUR LUCK (1. évad)
21:00-22:00 – CARD SHARKS (1. évad)
22:00-23:00 – Match Game (4B. évad)

Június 17. (Hétfő):
22:00-23:00 – GRAND HOTEL (1. évad)

Június 20. (Csütörtök):
20:00-21:00 – HOLEY MOLEY (1. évad)
21:00-22:00 – FAMILY FOOD FIGHT (1. évad)
22:00-23:00 – REEF BREAK (1. évad)

Július 29. (Hétfő):
20:00-21:00 – Bachelor in Paradise (6. évad)

Kommentáld!

2018/19-es idényt búcsúztató dátumok: ABC

 
Beküldte: Kanyecc 2019 April 4, 16:57-kor a(z) Hírek,Heti adag témába.

Körkép: ABC | CBS | Fox | NBC | The CW

A többi csatornával ellentétben az ABC úgy döntött, hogy két részletben tálalja a nézőinek a 2019-es idényzáró dátumjait. Az áprilisi búcsúztatókról már hírmorzsáinkban esett szó, azonban a teljesség kedvéért bemásolnám ide, hogy egységben meglegyen a jövő kalkuláló nemzedékének.

Tehát legkorábban a Splitting Up Together-t küldi el pihenőre a csatorna, amiből összességében 18 epizódot könyvelhetünk. Fura módon tavaly novemberben a The Rookie-hoz csak 7 részes kiegészítést rendeltek be, így az első etap 20 résszel operál, ami Húsvét előtt távozik a kínálatból. Általában a krimikből 22-24 epizódot kapunk.

Májusra pillantva is látható logika a műsorszerkesztők döntése mögött, ugyan a szerdát kettészelik. Előbb a komédiablokkot vezetik ki, majd a hónap végén a krimit. Mondjuk, ez abból is adódik, hogy elég későn kezdett a Whiskey Cavalier, ami a gyengébb mutatók ellenére sem kerül át egy kevésbé nézettséget romboló – mondjuk – szombatra. Csütörtöki sorozatait május 16-án fináléztatják, míg az American Idol esetében egy 3 órás évadzárással készülhetnek a nézők vasárnapi ágyazásban. Ez igazából a The Fix-nek nem fog annyira kedvezni, mert felvezető híján ne számítsunk nagy nézőszám kiugrásra. Egyébként belőle 10 részt kapunk 2018/19-ben.

Hamarosan hozom a nyári menetrendet, hogy miket hoznak helyükre. Van esetleg olyan sorozatzáró, amit nem igazán vártok?

Így alakul a ABC 2018/19-es idény búcsúztatója:

Április 9. (Kedd):
21:30-22:00 – Splitting Up Together (1. évad)

Április 12. (Péntek):
20:00-20:30 – Fresh Off the Boat (5. évad)
20:30-21:00 – Speechless (2. évad)

Április 16. (Kedd):
22:00-23:00 – The Rookie (1. évad)

Május 8. (Szerda):
20:00-20:30 – The Goldbergs (6. évad)
20:30-21:00 – Schooled (1. évad)
21:00-21:30 – Modern Family (10. évad)
21:30-22:00 – Single Parents (1. évad)

Május 12. (Vasárnap):
22:00-23:00 – Shark Tank (10. évad)

Május 16. (Csütörtök):
20:00-21:00 – Grey’s Anatomy (15. évad)
21:00-22:00 – Station 19 (2. évad)
22:00-23:00 – For the People (2. évad)

Május 19. (Vasárnap):
19:00-20:00 – America’s Funniest Home Videos (29. évad)
20:00-23:00 – American Idol (17. évad)

Május 20. (Hétfő):
22:00-23:00 – The Fix (1. évad)

Május 21. (Kedd):
20:00-20:30 – American Housewife (3. évad)
20:30-21:00 – The Kids Are Alright (1. évad)
21:00-21:30 – black-ish (5. évad)
21:30-22:00 – Bless this Mess (1. évad)

Május 22. (Szerda):
22:00-23:00 – Whiskey Cavalier (1. évad)

Kommentáld!

Áprilisi külföldi premiernaptár

 
Beküldte: Kanyecc 2019 April 3, 14:29-kor a(z) Heti adag témába.

Körkép: Január | Február | Március | Április

Mindig megcsúszok azzal a fránya „ adott hónapra koncentráló” kalendáriummal, amibe le lehet követni, hogy milyen újdonságok érkeznek a külföldi frontvonalról. A fentebbi körkép gyűjteményre kattintva lehet nyomon követni, hogy miket nézhettek, most viszont szeretném a hangsúlyt az áprilisra tenni, melynek talán egyik legvárósabb premierje a Trónok harcának utolsó évadja lesz az HBO jóvoltából. A Netflix meg is próbál mindent megtenni, hogy csorbítsa Westeros sikerét – de én csak jót mosolygok a próbálkozásain… Ezért volt az az előző hónapban, hogy kiadtak egy Stranger Things előzetest, és még sorolhatnám a hangzatosabb címeiknek beharangozóit.

Már nézhető a The Twilight Zone újragondolása, amit a bolondok napján szállított a CBS All Access. A The CW is visszahozta a DC’s Legends of Tomorrow 4. évadjának második felét, hogy felfrissítse hétfő estéit. Csütörtök estéire is érkezik vérfrissítés az In The Dark személyében, melyben egy érdekes nyomozás bontakozik ki azáltal, hogy főhősünk nem éppen nyomozó, és még a látással is bajai vannak abból eredően, hogy vak valójában. Pénteken a Netflix egy rakatnyi premierrel lát el, ami közül részemről az Out Planet a legvárósabb, hiszen 4K minőségben olyan dolgokat mutatnak meg Földünkből, amiket elvileg még nem láthattunk. A narrátor székében pedig Sir David Attenborough. Kell ennél több? Vasárnap, egy héttel A Tél megérkezése előtt rajtol a Killing Eve 2. évadja, amit nem hiszem, hogy be kellene mutatnom.

A következő héten a CBS elrajtoltatja a The Code című krimijét, hogy az idősebb nézőinek szolgáltasson új tartalmat. A külföldi kritikusok a JAG 2.0-ként emlegetik. Meglátjuk mire lesz képes. Az FX is belekezd a Fosse/Verdon című minisorozatába, ami valószínűleg szép számmal kap a következő időszakban jelöléseket a különféle awards-ökön megvalósítást illetően. Jövő hétig kell várnunk a Netflix következő interaktív megvalósításáig, hiszen érkezik a You vs. Wild, ahol a nézők döntenek a túlélő lépéseiről.

A hónap második felében jön a Ramy az Hulu kínálatába, ami biztosan különc lesz a PeakTV korszakában. Középpontjában: egy egyiptomi születésű férfi, aki New Jersey-ben él. Nem ragoznám túl, szerintem mindenki tudja, mi adja az alapjait. Az Amazon is visszahozza a Bosch-t, aminek nemrég rendelték be a 6. évadját, azaz 2020-ban is várjuk vissza.

A várós szegmensben foglal helyet az HBO és a BBC közös gyermeke, a Gentleman Jack, amit Sally Wainwright készítésével tálalnak. Az 1830-as évek Yorkshire-ébe kalauzolnak minket, ahol egy földtulajdonosnak, bizonyos Anne Lister-nek a történetét ismerhetjük meg, aki több évnyi utazgatás után hazatér szülőházába, és a begyűjtött tapasztalatokat felhasználva változásnak próbálja indítani életét és környezetét. A Youtube részéről se maradunk újdonság nélkül, hiszen a Cobra Kai 2. évadját a hónap utolsó felében kapjuk meg, de a BBC America jóvoltából is újabb Top Gear részekkel számolhatnak az autós magazin kedvelői.

És ha azt hinnétek, hogy a lista végére érkeztünk, akkor tévedtek, mert még jön a The Protector 2. évadja a Netlfixtől, illetve elrajtol a Chambers is. Folytatódik brit fronton a Jamestown. A CBS egy másik midseason-re szánt limitált ötletéről se szeretnék elfeledkezni, a The Red Line-ről, aminek egyik főszereplője Noah Wyle lesz. Középpontjában: három chicago-i család, akik élete egybefonódik egy sornyi esemény bekövetkeztével. Végezetül pedig ott a The 100 6. évadjának érkezése a hónap utolsó napján – egyes értesülések szerint pedig a rajongók titkon örülhetnek, mert több jel is arra ad következtetni, hogy a csatorna berendelte fű alatt a 7. évadját, csak gondolom megvárják a nyitány mutatóit.

Íme az áprilisi menetrend:

Április 1. (Hétfő):
ULTRAMAN (Netflix) – 1. évad
The Twilight Zone (2019) (CBS All Access) – 1. évad
DC’s Legends of Tomorrow (The CW) – 4B. évad
Hostile Planet (National Geographic) – 1. évad
Escaping Polygamy (Lifetime) – 1. évad

Április 2. (Kedd):
Kevin Hart: Irresponsible (Netflix) – Stand-up különkiadás
Bong Appetit: Cook Off (Viceland) – 4. évad
The Last O.G. (TBS) – 2. évad
Growing Up Chrisley (USA) – 1. évad
Legandary Location (TRAVEL) – 2. évad

Április 3. (Szerda):
In Search of Monsters (Travel) – 1. évad
Brockmire (IFC) – 3. évad
Marvel Rising: Heart of Iron (Youtube) – 1. évad

Április 4. (Csütörtök):
Marvel’s Cloak & Dagger (Freeform) – 2. évad
Wife Swap (Paramount Network) – 11. évad
In The Dark (The CW) – 1. évad
Ghost Bait (Travel Channel) – 1. évad
The American Farm (History) – 1. évad

Április 5. (Péntek):
Chilling Adventures of Sabrina (Netflix) – 2. évad
Our Planet (Netflix) – 1. évad
Persona: Collection (Netflix) – 1. évad
Roman Empire: Caligula: The Mad Emperor (Netflix) – 3. évad
Spirit Riding Free (Netflix) – 8. évad
The Tick (Amazon Prime Video) – 2. évad
Real Time With Bill Maher (HBO) – 17. évad
Wyatt Cenac’s Problem Areas (HBO) – 2. évad
Gold Rush: Dave Turin’s Lost Mine (Discovery) – 1. évad
Quicksand (Netflix) – 1. évad
Warrior (Cinemax) – 1. évad
Unspeakable (SundanceTV) – 1. évad

Április 6. (Szombat):
Sickboy (2019) (Fuse)
My Killer Client (Lifetime)Tévéfilm
Native Son (2019)Tévéfilm
My Little Pony: Friendship Is Magic (Disney Family Channel) – 9. évad

Április 7. (Vasárnap):
Murder for Hire (Oxygen) – 1. évad
54th Academy of Country Music Awards (CBS)
Killing Eve (BBC America) – 2. évad
’80s in the Sand (AXS TV) – 1. évad
The Chi (Showtime) – 2. évad
Last Week Tonight With John Oliver (HBO) – 6B. évad
The Durrells (ITV) – 1. évad
Unforgotten (PBS) – 2. évad

Április 8. (Hétfő):
Queens of Mystery (Acorn TV) – 1. évad
Lazor Wulf (Adult Swim) – 1. évad
Diesel Brothers (Discovery) – 5. évad

Április 9. (Kedd):
Trolls: The Beat Goes On! (Netflix) – 6. évad
The Bold Type (Freeform) – 3. évad
The Code (CBS) – 1. évad
Fosse/Verdon (FX) – Minisorozat
You Me Her (Audience) – 4. évad
Deadliest Catch (Discovery) – 15. évad
Reconstruciton: America After the Civil War (PBS) – 1. évad

Április 10. (Szerda):
You vs. Wild (Netflix) – 1. évad
Dark Side of the Ring (VICELAND) – 1. évad
Expedition Unknown (Discovery) – 7. évad
The Last 24 (ID) – 2. évad
Mummies Unwrapped (Discovery) – 1. évad

Április 11. (Csütörtök):
Black Summer (2019) (Netflix) – 1. évad
Double Shot At Love With Dj Pauly D & Vinny (MTV) – 1. évad
The Untold Story (A&E) – 1. évad

Április 12. (Péntek):
Bug Diaries (Amazon) – 1. évad
Diablo Guardian (Amazon) – 2. évad
Huge in France (Netflix) – 1. évad
Mighty Little Bheem (Netflix) – 1. évad
Special (Netflix) – 1. évad

Április 13. (Szombat):
The Resurgence: DeMarcus Cousins (Showtime) – 1. évad
Nate & Jeremiah By Design (TLC) – 3. évad

Április 14. (Vasárnap):
Game of Thrones (HBO) – 8. évad
Egypt’s Unexplained Files (Science) – 1. évad
Murder in the Heartland (ID) – 2. évad

Április 15. (Hétfő):
No Good Nick (Netflix) – 1. évad
The Code (CBS) – 1. évad
Duff Takes the Cake (Food Network) – 1. évad

Április 16. (Kedd):
Super Monsters Furever Friends (Netflix) – Különkiadás
The Big Interview (AXS TV) – 7. évad
Bless This Mess (ABC) – 1. évad

Április 17. (Szerda):
Breakthrough: The Ideas that Changed the World (PBS) – 1. évad

Április 18. (Csütörtök):
My First First Love (Netflix) – 1. évad
Life in Pieces (CBS) – 4. évad

Április 19. (Péntek):
Ramy (Hulu) – 1. évad
Bosch (Amazon Prime Video) – 5. évad
Cuckoo (Netflix) – 5. évad
Rilakkuma and Kaoru (Netflix) – 1. évad
Samantha! (Netflix) – 2. évad
The New Negroes With Baron Vaughn and Open Mike Eagle (Comedy Central and BET) – 1. évad
Ryan’s Mystery Playdate (Nickelodeon) – 1. évad
Ninjago (Cartoon Network) – 10. évad

Április 20. (Szombat):
Murdoch Mysteries (Ovation) – 12. évad
Restaurant (Food Network) – 14. évad

Április 21. (Vasárnap):
Rome’s Chariot Superstar (Smithsonian Channel) – 1. évad

Április 22. (Hétfő):
Pinky Malinky (Netflix) – 2. évad
Selection Day (Netflix) – 2. évad
Gentleman Jack (HBO) – 1. évad
The Brigade: Race to the Hudson (Outdoor Channel) – ?. évad

Április 23. (Kedd):
Tales (BET) – 2. évad

Április 24. (Szerda):
A Life Among Monkeys (Smithsonian Channel) – ?. évad
Cobra Kai (Youtube) – 2. évad

Április 25. (Csütörtök):
Top Gear (BBC America) – 26. évad
Life in Pieces (CBS) – 4. évad

Április 26. (Péntek):
Chambers (Netflix) – 1. évad
Street Food (Netflix) – ?. évad
The Protector (Netflix) – 2. évad
She-Ra and the Princesses of Power (Netflix) – 2. évad
Yankee (Netflix) – 1. évad
Jamestown (Sky One) – 3. évad
Portals to Hell (Travel) – 1. évad

Április 27. (Szombat):
Pregnant and Deadly (Lifetime) – Tévéfilm
Love Takes Flight (Hallmark) – Tévéfilm
The Son (AMC) – 2. évad

Április 28. (Vasárnap):
The Red Line (CBS) – 1. évad
90 Day Fiance: Happily Ever After? (TLC) – 4. évad
Deep State (Epix) – 2. évad
Inside Mighty Machines (Smithsonian Channel) – 1. évad
Aerial Britain (Smithsonian Channel) – 1. évad

Április 29. (Hétfő):
Ms. Fisher’s Modern Murder Mysteries (Acorn TV) – 1. évad
Nature: American Spring (PBS)

Április 30. (Kedd):
Baki (Netflix) – 2. évad
Ingress: The Animation (Netflix) – 1. évad
The 100 (The CW) – 6. évad

Kommentáld!

2018/19-es idényt búcsúztató dátumok: Fox

 
Beküldte: Kanyecc 2019 March 28, 14:01-kor a(z) Hírek,Heti adag témába.

Körkép: ABC | CBS | Fox | NBC | The CW

Kicsit írónikus, hogy a Fox a következő tévécsatorna, ami közzétette az idényzáró menetrendjét, ugyanis a napokban az ABC néhány áprilisi finálistájáról hullott le a lepel. Részükről még nincs teljes körkép, így csak hírmorzsáink között kerültek megemlítésre, ellenben a Fox-szal, ami hivatalossá tette. A folytatásban velük foglalkoznánk, ahol egy sorozatfináléról mindenképp meg kell emlékezi, ugyanis búcsúzik az élők sorából a Gotham.

Április 25-dike a nap, amikor James Gordon-ék története befejezést kap. Épp folyik a zárófelvonás, melyben Bane teremti meg az alaphangvételt, hogy fájjon kicsit jobban a végső nyughelyre vonulás – csak hogy nyakatekerten fogalmazzak. Ugyanezen a napon finálézik a The Orville 2. évadja, s ezáltal májussal fel is szabadulnak a keddi timeslot-jai.

Hétfői és keddi kínálatát leszámítva a szerdait, a péntekit és a vasárnapit egységes napon búcsúztatja a 2018/19-es idénytől – nem vágja kéthetes lefolyásúra. Legkésőbbi finálézó között a MasterChef Junior 7. évadja lesz. További érdekesség, hogy a május 13-diki Upfronts-ra szinte minden ősszel és midseasonben indított sorozatától búcsúzunk, ergo, a nyári időszámítás innentől lép életbe.

Így alakul a Fox 2018/19-es idény búcsúztatója:

Április 25. (Csütörtök):
20:00-21:00 – Gotham (5. évad)
21:00-22:00 – The Orville (2. évad)

Május 6. (Hétfő):
20:00-21:00 – The Resident (2. évad)

Május 8. (Szerda):
20:00-21:00 – Empire (5. évad)
21:00-22:00 – Star (3. évad)

Május 10. (Péntek):
20:00-20:30 – Last Man Standing (7. évad)
20:30-21:00 – The Cool Kids (1. évad)
21:00-22:00 – Provent Innocent (1. évad)

Május 12. (Vasárnap):
20:00-20:30 – The Simpsons (30. évad)
20:30-21:00 – Bob’s Burgers (9. évad)
21:00-21:30 – Family Guy (17. évad)

Május 13. (Hétfő):
20:00-21:00 – 9-1-1 (2. évad)

Május 21. (Kedd):
21:00-22:00 – Mental Samurai (1. évad)

Június 4. (Kedd):
20:00-22:00 – MasterChef Junior (7. évad, dupla)

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats