CSI: Miami – Horatio 9. alkalommal… de minek

 
Beküldte: tess 2010 October 12, 22:30-kor a(z) CSI: Miami témába.

Számomra a krimi hanyatlása a CSI szériával érkezett el, amikor is a procedural vonult egyszerűen kiszorított mindent maga mellől és csak instant esetek látványos tömkelegét kaptuk hétről hétre. Némileg ezen Zuiker és népes kompániája változtatott, amikor is a CSI érába bekerült némi átívelő szál és persze egy agyafúrt sorozatgyilkos, akit rendszerint egy évadon átívelő cliffhanger után mindig bekaszniznak. Ez történt most is, de talán még nevetségesebben, mint azt már megszokhattuk.

Számomra mindig is rejtély volt, hogy a nép mi a fenét eszik a CSI Miami-n, elvégre a klasszikus formulát mégis csak a CSI adja, az újgenerációt meg a CSI:NY. A Miami spin-off meg egy nevetséges csökevény, valahol a kettő közt, amit csak a high-vallue kivitelezés, az oda meg vissza szűrőzött és effektezett kép, valamint David Caruso karaktere Horatio tud eladni. Bár sokak szerint Horatio igazi bad-ass kult arc, de most komolyan nem más, mint egy agyonjátszott és túlspilázott öltönyös, aki fiatal cool guy szeretne lenni. Ennyit a formátum szapulásáról, jöjjenek a nyers tények!

csi-miami-season9-premier

A készítők random mezsgye ide vagy oda, klasszikus procedural elemek leszarva alapon gondolt egyet és úgy titulálta az összes nézőt, hogy bizony ők csak is a CSI Miami-ra gerjednek otthon, így nagy ívben le is szarták az alapozást. Nekem speciel ki is maradt pár évad, így cseppet sem voltam képben, de ez szemlátomást senkit sem érdekelt. Jött a kusza, de persze látványos nyomozás, no meg a Horatio túltengés. Semmi előző évados demonstráció, semmi karakterábrázolás, vagy legalább egy kósza rajz, hogy melyik szerencsétlen mivel foglalkozik. Csak a masszív tények, már ha ezt annak lehet nevezni!

Ellenben azt hittem legalább az átívelő szállal sikerül valamit kezdeni, hisz a hiper inteligens bad-ass még Byron versekben is tudott üzenni némi hieroglifa átiratban. Egy darabig meg is volt a „nagyobb terv” effektus, de aztán a szökés után túlontúl hosszúra és kínosra nyúlt csavargatásokból tiszta sor volt, hogy bizony itt pontot tesznek az ügy végére. Bár ne tették volna, ugyanis megint sikerült egy olyan gagyi, már-már óvodás levezetést gyártani, ami mára tipikusan a CSI franchise jelképe lett. Tessék átmenni a Criminal Minds-os fiúk írószobájába és gyors talpalni egy kicsit! Ja, a finálé ömlengéséről és Horatio ultra gagyi kosaras megmozdulásától most eltekintenék.

Ez a rész tehát egy kellemes indok volt arra, miért is nem nézem már évek óta a szériát. Ennyire unalmas, felületes és vontatott fércmunkát nagyon ritkán látni, főleg ilyen minőségi tálalásban. Ettől függetlenül persze nagy duzzogva, ha nincs más alapon majd csak elkopik ez az évad is lefekvés közben, bár igaz az első 5-10 percben úgy is elaszom, nem mintha amúgy többet érdemelne.

This entry has a rating of 1

Kommentáld!

CSI: Miami – 5.04 – If Looks Could Kill

 
Beküldte: Kanyecc 2008 February 23, 18:11-kor a(z) CSI: Miami témába.

csimiami_504.jpg
Premier:
2006/10/09
Írta: Barry O’Brien, Ildy Modrovich
Rendezte: Scott Lautanen

Egy modellt a kikötőben holtan találnak. Natalia-ék kapják meg a bűnterület feltérképezését, akik egyből levágják, hogy gyilkosság áll a háttéren. Az indító okokat, viszont hol máshol, ha nem a munkahelyen keressék. Időközben, azonban egy másik modell is meghal, valamint feltűnik Natalia ex-férje, aki ismételten gyilkosságiaknál bűnügyihelyszín-takarító…

Megjegyzés: Sorra halmozódnak a meglepetések. Tudni kell róla, hogy általában nézni szoktam részközben: még mennyi idő van hátra a sorozatból. Most, viszont elfelejtettem ez beállítani, így volt egy kis időcsúszás, de a rész is rafinált volt. Az első bűncselekmény megoldásakor már azt hittem ennyi volt a rész, viszont koránt sem. Jött a második, ami már más emberekre terelte a szót. Ezt követően tovább folytatódtak az események, jött a harmadik, jött a negyedik gyilkosság. Hát mondom ilyen nincs. Nem hittem volna, hogy ilyen csavaros történetet dobnak össze. Több mint jó volt.

Ezt még tovább tetőzte Natalia ex-férjének feltűnése. Kiszabadult a sitről, jó magaviselet indokával. Szegény lány teljesen megrémül, mikor meglátja. A másik nagy csavar ezen a szálon, hogy saját fegyverét fordítja ellene, azaz a távolt tartási papírt. Mekkora volt már. No meg, az egyik barátot „beolvasztja” köreibe. (Nagyon átvitt értelembe, de a szerződés akkor is  meg lett kötve a segítségével.)

Tracklist:
Fabolous and Black Buddafly – Bad Girl

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

CSI: Miami – 5.03 – Death Pool 100

 
Beküldte: Kanyecc 2008 February 18, 12:11-kor a(z) CSI: Miami témába.

csimiami_503.jpg
Premier:
2006/10/02
Írta: Ann Donahue, Elizabeth Devine
Rendezte: Sam Hill

Horatio-ékat egy nagy, milliomos banzájra hajtják ki, ahol egy rablást követően két gyilkosság is történik, azonban nyomozóink szerint: nem függ a kettő össze. Az egyik lehetséges elkövetőt, hamar beazonosítják fegyvergolyója alapján. Ez a nyom, azonban csak félig rossz, mivel fegyverét ellopták, azonban a meggyilkolt hírességre egy Haláltotólista keretein belül fogadás történt…

Megjegyzés: Erősebb, mint hittem volna. Az eleje, amolyan McG-sre sikeredett. Faya, nigger-fehér buli, ahol a gyémánt nem utolsó dolog. És persze jönnek a gyémánt tolvajok, akik nem kímélnek senkit és semmit. Várható, bár azt csodáltam, hogy egy ilyen bulit ketten könnyedén kirabolnak, valamint senkinél sincs fegyver. Felettébb érdekesnek véltem, és ahogy történtek a fejlemények, a végére beigazolódott, mivel állunk szemben.

Ebben a részben Horatio-ék két legyet ütöttek egy csapásra. Elsőként leleplezték a gyémántcsalókat, akik csak erős üveggel próbálták kicsalni a gazdagabb vendégek értékes drágaköveit, valamint kiiktattak egy offshore céget, akinél a különböző sztárok halálozására is lehetett fogadni. Így első hallásra utóbbi elég morbidnak tűnik, pedig ha jobban bele gondolunk: eléggé hétköznapi dologról van szó. Pl.: ott van egy sztár tudjuk, hogy rákja van és meg fog halni. Tudta nélkül fogadhatunk halálára, mivel nem hozzánk való, lehet utáljuk is, így lelkiismeret furdalás nélkül gazdagodhatunk meg.

Horatio egy érdekes fazon. Nekem nagyon nem tetszik, sőt annál jobban, mert csak gondolkodásával erősíti a csapatot, ami kissé beképzelté teszi szemem világában. Se baj, az eleje kiváló lett. Mr. Iceman karaktere bejött, bár nagyon kiszámítható ez a rész.

Tracklist:
Chingy – Dem Jeans
Transatlanticism – Death Cab for Cutie

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

CSI: Miami – 5.02 – Going Under

 
Beküldte: Kanyecc 2008 February 11, 13:56-kor a(z) CSI: Miami témába.

csimiami_502_21.jpg
Premier:
2006/09/25
Írta: John Haynes, Marc Dube
Rendezte: Matt Earl Beesley

Calleigh egy bűntény helyszínéről tart a laborba, amikor leszorítják az útról egy csatornába. Nem kell sokat gondolkodnia, hogy rájöjjön: A tettesnek a bizonyíték eltűntetése volt a fő célja. A szálak egy kriptakirályok nevezetű motoros bandához vezetnek, akik valami nagyon nagy biznisz elé néznek, újdonsült találmányuk révén…

Megjegyzés: Nem adom fel. Bár már egyszer megtettem az első évad hajnalán. Most feltenném a kérdést: Mi tetszett nekem, akkoriban ebben a sorozatban annyira, hogy 5/5-re értékeljem? Hát jó kérdés, még máig nem tudom. Annyi szent, hogy a színvilága nagyon bejön. Ezek a felturbózott, vakítóan tiszta színek, tájak, nekem nagyon bejönnek, de a nyomozás sajna nem igazán. Spinoff, de akkor sem lehet hasonlítgatni az eredetihez, mely szerintem még mindig sokkal jobb.

A történet számomra túl snassz volt. Hallottam már ilyen fegyverekről, de hogy ezt alkalmazni utcai szinten (…) hááát az már nekem kicsit betett. Calleigh-ről annyit, hogy elő jönnek a gimis kori dolgok, melyeket jobb fel nem tépni. Elgondolkodtató még Horatio jelenléte. Szerintem, ehhez a részhez nem sok köze van. A másik meg a tipikus: „fiam” beszólása, amitől már a falra mászom. Eddig két részt láttam frissibe, mindkettőben ellőtte. (Falra mászom tőle :D)

Nem sokat beszéltem a vágástechnikáról, mert talán nem tűnt eddig fel, ám a mostani részben igen csak szembetűnt, milyen gagyi, szar, fostalicska. Már bocsánat. Gondolok itt azokra a részekre, amikor bejön a képmegosztás. Hát azt nem tudom, honnan szalasztották, de igen gázosak. Továbbá, amikor a fiúk neki állják megvizsgálni az olajt. Nos, akkor is megbombáznak egy elég durvával bennünket.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

CSI: Miami – 5.01 – Rio

 
Beküldte: Kanyecc 2008 February 8, 12:28-kor a(z) CSI: Miami témába.

csimiami_501_1.jpg
Premier:
2006/09/18
Írta: Sunil Nayar
Rendezte: Joe Chappelle

Horatio és Eric, Rio de Janeiroba mennek, hogy végképp hűvösre tegyék Antonio Riazt, ami első ránézésre nem bizonyul könnyű menetnek, mivel a brazilok nem éppen segítőkészek. Mind ezalatt, Horatioék összetalálkozik Yelinával, aki arra kéri őket: találja meg Raymond-ot, mivel rossz utakra tévedett…

Megjegyzés: A történések nagyon elszaladtak. Elengedik Riazt, aki egyből élvezi a szabadság ízét, de meg kell tanulniuk, hogy Brazilia nem Amerika. Ott minden másképp megy. Hiába az összeszedettség, a bűnüldözés sokkal fejletlenebb, ezért nem csoda, hogy pont a gyerekekre szállnak rá a bandák, akiket jobb élet hitében drogcsempészésre vesznek rá. Raymond is egy ilyenbe keveredik bele. Apja halála után már semmi sem érdekli, nem nagy meglepetés számomra. Érdekes, hogy mennyi különbség van a családban. Míg Horatio a bűnt üldözi, addig unokatestvére bűnözők között keresi „boldogságát”.

csimiami_501_2.jpg
Nem részt láttam a sorozatból, de valahogy az első évadhoz képest – amiből 10-16 részt láthattam – sok változást véltem felfedezni. Ez nem véletlen. Öt évad alatt sokat finomodott a rendszer. Egy rész alatt, azonban még nem jött le igazán mi lenne ez, ezért felkarolom a sorozatot és viszem! Ti is tegyétek ezt.

Tracklist:
“Auto Rock” by Mogwai
“We’re No Here” by Mogwai
“Window” by Richard Buckner

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

CSI: Miami 1.01 – Golden Parachute

 
Beküldte: Kanyecc 2006 July 22, 18:57-kor a(z) CSI: Miami,Pilot témába.

csimiami_101.jpg
Evergates-be egy repülőgép zuhan le! A Miami helyszínelők érnek először a géphez! Horatio, a csapat főnöke, veszi kézbe az ügyet! Több holtestet őrzi a zuhanás nyomait! Azonban egy női holtest, a könyvelő, sok kérdést hagy maga mögött, mivel a géptől jóval messzebb találták meg! Nem sokkal később találnak egy túlélőt is, aki valójában egy biztosító résztulajdonosa volt! A sok hiányos láncszemet az ajtó köti össze, ahol megtalálták a mindkét fél kéz- és ujj lenyomatait! A fekete dobozok segítségével fény derül a gyilkosságra valamint arra is, hogy a könyvelő le akarta leplezni fekete dolgait! Ezért kilökte a gépből, ami túlnyomást idézett elő, így a gép irányíthatatlan lett…

Megjegyzés: Nekem bejött az első rész és folytatom!

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

free web stats