Dead Like Me 1.03 – Reapercussions

 
Beküldte: tess 2006 July 23, 22:24-kor a(z) Dead Like Me témába.

dead_like_me_1031.jpg
Reggie és Joy kapcsolata egyre feszültebbé kezd vállni hála a lány beteges viselkedésének. Rube nagyon mérges lesz George-ra, hisz a lány tévedése miatt rengetegen halnak meg. Georgenak így ismét problémái adódnak a kaszásokkal, de a munkahelyén sincs minden rendben. Főnöke egyre több felelőséget ruház rá, míg eggyik kolleganője kegyetlenül betesz neki állandóan.

Megjegyzés:
Na a morbid humor most visszatért, de persze koránt sem mértékben mint a Pilot részben. A történet továbbra is nyomott, egyszerűen nem mutat semmit csak az időt húzza. Mondhatni jellegtelen, de ez így a sorozat elején még kemény lenne.

Értékelés:

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Dead Like Me 1.02 – Curious George

 
Beküldte: tess 2006 July 23, 20:17-kor a(z) Dead Like Me témába.

dead_like_me_102.jpg
George továbbra sem tud megbírkozni a Kaszás léttel és hátrahagyott életével. Így állandóan hazajárkál, ami persze nem tetszik Rube-nak. Közben egymás után kapja a bolondabbnál bolondobb haláleseteket hála egy medvének, így nem csoda hogy kissé összezavarodik. Nincs ez másként Reggie-nél sem George halála óta. Hála a halálnak a két testvér elkezd érdeklődni egymás iránt.

Megjegyzés:
Nem volt valami jó rész! Hiányzott belőle a morbid humor és drámaiság is, egyszóval ha kihagytam volna se lenne semmi baj.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Dead Like Me 1.01 – Dead Girl Walking

 
Beküldte: tess 2006 July 21, 11:21-kor a(z) Dead Like Me,Pilot témába.

dead_like_me_101.jpg
George pénzügyi problémákkal küszköd, valamint még mindig nem sikerült megbarátkoznia a Kaszás léttel. Mivel dolgai nem a vártnak megfelelően alakulnak nem teljesít egy megbízást, ami persze nagy hiba. Rube bűntetésként mégis megcsináltatja vele az elmaradt munkát. Rube segít a lánynak megérteni a Kaszás létet, vagyis ha szeretsz valamit, akkor az élők közt akarsz maradni, így Kaszás leszel. George végül belátja, hogy még kevés dolgot élt meg és elmegy az eredeti munkahelyére, de most egy másik arcot vesz fel.

Értékelés: 3/5
Elég közepesre, sőt néhol unalmasra sikeredett. Meg sem közelíti a Pilot szintjét. Viszont két csodás dolog történt a részben.
1. Megcsodálhattuk a beteg főcímet.
2. A drámaiság kezd egyre jobban kibontakozni, de ez sajna a morbid humor rovására megy.

5 Hozzászólás

Dead Like Me 1.00 – Pilot

 
Beküldte: tess 2006 July 20, 10:07-kor a(z) Dead Like Me,Pilot témába.

dead_like_me_100.jpg
George élete egyenlő a nullával és az igazat megvalva, nem is nagyon akar változtatnii rajta. Helyette a Halál változtat rajta és a MIR egy klotyó darabja megöli. Ahogy lenni szokott az igazi élet még csak most kezdődik. Rube a Kaszás bevonja őt is a válalkozásba és egy gyorstalpaló tanfolyamon megtanítja neki az alapokat. És ahogy az lenni szokott elérkezik a vizsga ideje. George megkapja az első lelkét, aki nem más mint egy kislány. Persze megmenti a vonatbalesettől, de ezzel kárhozatra is ítéli a lelkét, így végül mégis meg kell ölnie.

Értékelés: 4/5
Csak a Showtime tud ilyen betegséget kitalálni. Egyszerűen zseniális! A történet nem nagy eresztés, de ami körülveszi az annál durvább. A világ legmorbidabb témájával foglalkozik a sorozat és tele van beteg humor részletekkel. Egyszerűen zseniális. Csak úgy mint a George-ot alakító Ellen Muth. Ilyen életúnt fejjel én is feltűnő lennék a Halálnak. Ja és a legfontosabb, van a sorozatnak egy sajátos drámai kicsengése, ami olyan emberközelivé teszi az egészet. Már már drámai, de ekkor jön egy beteg poénés minden kezdődik előről.

Mellesleg a hivaalosan nem tartozik bele a sorozatba, ugyanis 1.00-ás a titulusa, vagyis és mint tudjuk a Pilot-ok 1.01-esek. Ez pont olyan mint a BSG mini sorozata. Ha nem látom, akkor is értem a sorozat 1. részét.

Kommentáld!

free web stats