Guys with Kids – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2012 September 30, 16:26-kor a(z) Guys with Kids,Pilot témába.

Az NBC harmadik őszi szitkomja. Egy többkamerás, azaz élőközönség előtt vették fel. Segítenek, hogy mikor kell röhögni, mint egy Two and a Half Men-nél. Első nekifutásnak ezzel a ténnyel kell megbarátkoznunk, amit az epizódkezdésekor ki is hangsúlyoznak. Nehogy véletlenül megfeledkezzünk róla. A kritikai visszajelzésekre alapozva a Guys with Kids-et jósolom a leghamarabbi kaszák közé, mert nem a szereplőgárdával van a probléma, hanem az írókkal és amit elénk tálalnak.

Tess összefoglalta a történetét, így nem futnék felesleges kört. Főszerepben: három apuka, és három családi életforma. A pilotnál már csak a folytatás volt kiszámíthatóbb. Annyi klisével dolgoztak Jimmy Fallon-ék, hogy egyszerűen fogalmam sincs, hogyan sikerült berendeltetniük. Totál gáz. Messziről ordítanak a poénok, amin másodjára még talán-talán jót mosolygok, de így sokadára csak fintorgok. Volt egyáltalán eredeti ötletük az elmúlt 44 percben? – Míg ezen agyaltam, rádöbbentem, hogy leginkább a klasszikus szitkomokat másolták össze egy újszerűbe, mert ezekkel kb. 10 évvel ezelőtt gyártott produkcióban találkoztam. Szó szerint, leírom ismételten, a klasszikusokban!

A legborzasztóbb, hogy a karaktereket butának állítják be, ami a kezdésben még tetszett, de aztán úgy félóra után már inkább kacsintgattam a bezárás gombbal. Mondok példát: elvállt főhősünkhöz mindig betoppan az ex-felesége, akinek van kulcsa. Ez még renden. Mi a teendő? Bezárom az ajtót és bennhagyom a kulcsot. Tessék, már be se tud jönni, így pedig a probléma valamilyen szinten orvosolva. Igen, csak ez túl bonyolult. Nincs piti konfliktus, nincs piti poén?!

2 rész is sok volt belőle, nem hát még 6-9 darab. Minden tiszteletem Anthony Anderson-é és Erinnn Hayes-é, akik jobbá próbálják tenni, de ez a hajó kifutott, nincs másik. A nagycsaládos, illetve a spórolós feka poénok is az ujjunkon jönnek ki ­(ugye Everybody Hates Chris?), de inkább mosolygok egy századikat rajtuk, mint a többiekre írtakon. Jaj, erre még azt se lehet mondani, hogy azért nézem, mert a szarsága már jóváteszi. Még az se segít! A hetei fokozottan meg vannak számolva. Tippemre az 5. hetét se éli meg, nézettségtől függetlenül. Csak kaszálni lehet, lelkiismeret-furdalás nélkül. Bátran, bár biztos lesznek perverzek, akik kitartanak mellette, nekik csak józanságot és erőt kívánok, mert ilyen emberek kellenének mindenhova.

Hogyan tovább? Mindenképp változtatni kell, új ötletekkel előállni, nem pedig remake módra poén átdolgozni. Az nem működik. Fut egy-két szitkom, amik több évad után se cáfoltatták meg a berendelésük döntését. Létezik ilyen, ezért nézek értetlenül magam elé, mégis mi volt az inspiráció, amikor rábólintottak. Biztosan az olcsósága. Esetleg eredeti cameo-zásokkal lehetne feldobni, bár szerintem már mindennel elkéstek.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Guys with Kids – Pilot

 
Beküldte: tess 2012 September 21, 18:51-kor a(z) Guys with Kids,Pilot témába.

Miért van az, hogy amit Jimmy Fallon csinál az általában telitalálat, ellenben amihez csak asszisztál még a legjobb esetben is csak középszernek nevezhető? Pedig aztán a Fallon-Grandy páros ízléses humorral van megáldva, csak sajnos a képernyő kész produktum már koránt sem ennyire impozáns. Pedig a szokatlanul hangulatos főcímnél még hajlamos voltam feltételezni akármit is!

A sorozat 3 gyerekes apáról és az ő „ügyes-bajos” életükről szól. És nem, itt valójában nem a gyerekekre van kihegyezve a dolog, mint amire egyébként a cím is utalna. Sokkal inkább a jelenlegi trendnek megfelelően megint csak egy párkapcsolati sitcom-mal van dolgunk viszonylag életképesebb romkom elemekkel megspékelve. Éppen ezért hiába a záporozó egysorosok, hiába a karakterek közti remek összhang, ha végtére is az összes poén előre sejthető. Mondhatni egymásnak adják a kulcsot, miközben a már ezerszer látott, rutinnak vehető papírmasé karakterek árasztanak el minket. Hol van itt a Fallon féle kreatív erő kérem szépen?

A sorozat mozgatórugója, így gondolom, nem lepek meg senkit, ha azt mondom, hogy a 3 apuka, akik még többé-kevésbé életképesek is. Közülük is Jesse Bradford-ot (Outlaw) tudnám kiemelni, aki viszonylag korrektül hozta a papucs ex-férj szerepkört. Istenem, és mégis képes volt kihagyni a szezon eddigi legjobb hipster lábait! Zack Cregger-nél viszont már sokkal inkább csak azt a bizonyos Titanic paródiát tudnám kiemelni, igaz ha mindezt Fallon játszotta volna el végig fetrengtem volna a földön. Anthony Anderson (Law & Order, K-Ville, The Shield) viszont borzalmas, tipikus feka-buddy, se több-se kevesebb. A mellékszereplők viszont jelenleg értékelhetetlenek.

Összességében tehát a Guys with Kids a legjobb esetben is csak középszernek nevezhető. Fallon habitusa egyértelműen értődik a scripten, a szereplők közti összhang is adott, de a végeredmény mégis csak felemás. Persze idővel megeshet, hogy guilty pleasure lesz belőle, de ahhoz ez a szint még igencsak kevés.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

free web stats