The CW újoncok (5): Cult

 
Beküldte: Kanyecc 2012 May 17, 20:45-kor a(z) Upfront 2012: The CW témába.

 

Műfaj: dráma.

Stúdió(k): Fake Empire · Warner Bros. Television.

Író: Rockne S. O’Bannon (Farscape, V).

Rendező: Jason Ensler (Franklin & Bash, Hart of Dixie).

Producerek: Josh Schwartz (Chuck, Gossip Girl), Stephanie Savage (Hart of Dixie, Gossip Girl) és Len Goldstein (Hart of Dixie).

Szereplők: Andrew Leeds (Dirt), Matt Davis (The Vampire Diaries), Jessica Lucas (Melrose Place, Cloverfield), Alona Tal (Supernatural, The Killing) és Robert Knepper (Prison Break, Shameless).

Történet: az ötlet nem mai, mivel 2005-ben álltak elő vele elsőkörben, de akkor két testvér állt a középpontban. Az új koncepcióban: egy tévés asszisztensnőről szól, aki pár sztár eltűnése után összeáll egy bloggerrel, hogy aztán nyomozásba kezdjenek.

Berendelve: 13 részre.

Várható premier: 2013 tavasza | Mid-season.

Kanyecc szerint: Nyugodt szívvel kihangsúlyozhatjuk, hogy a The CW is kezd nyitni a nyomozós sorozatok felé. Az, hogy 2005-ben fogant meg az ötlet, és csak most sikerült sorozattá érni kicsit riogató. Ezzel szemben megy az a tény, hogy a szereplőgárdában helyet kapott: Robert Knepper, akit a Prison Break-ben megszerettünk. A premierje távoli, ezért nehéz bármit mondani/írni róla. Nem lesz könnyű sorsa, ezért is adok neki csak 30% esélyt a túlélésre.

tess szerint: Mivel mid-season és csökkentett epizódszám, így esélyes az életben maradásra, már csak Robert Knepper miatt is. Azonban valahogy nem látom benne azt a fene nagy potenciált, sőt valójában a helyét sem tudnám belőni, annyira műfajidegen szerintem a csatornán. Óvatos 40% a túlélési esélye.

1 Hozzászólás

The CW újoncok (4): The Carrie Diaries

 
Beküldte: Kanyecc 2012 May 17, 20:30-kor a(z) Upfront 2012: The CW témába.

Műfaj: dráma.

Stúdió(k): Fake Empire · Warner Bros. Television.

Írók: Amy B. Harris (Sex and the City, Gossip Girl) és Candace Bushnell (BOOK/EP)

Rendező: Miguel Arteta (Englightened, Cedar Rapids).

Producerek: Josh Schwartz (Hart of Dixie, Gossip Girl), Stephanie Savage (Hart of Dixie, Gossip Girl) és Len Goldstein (Hart of Dixie).

Szereplők: AnnaSophia Robb (Soul Surfer), Austin Butler (Switched at Birth, Life Unexpected), Ellen Wong (Scott Pilgrim vs. the World, Combat Hospital); Katie Findlay (The Killing, SGU Stargate Universe), Stefania Owen (Running Wilde, The Lovely Bones), Brendan Dooling (An Elf’s Story: The Elf on the Shelf), Chloe Bridges (90210), Freema Agyeman (Doctor Who, Law & Order: UK) és Matt Letscher (Brothers & Sisters, Entourage).

Történet: alapját Candace Bushnell azonos című regénye adja. A sztorit a Sex & the City előzménysorozataként is emlegetik, mivel a sorozat Caddie Bradshaw-nak a középiskolás, manhattan-i éveiről fog szólni.

Berendelve: 13 rész.

Várható premier: 2013 januárja, hétfőnként: 21:00-ás kezésssel | Mid-season.

Kanyecc szerint: Hétfő estére pakolták be a The Carrie Diaries-t, ami a számára a legjobb hely. Ezzel a The CW már szerzett tőlem egy jó pontot. Aztán ott van az erősnek mondható szereplőgárda, illetve a rengeteg ex-CW sorozatos színész és színésznő. Mellesleg könyv alapokon nyugszik az egész. Ha ezt elb*szák, akkor csak gratulálni tudok hozzá. Nem várós annyira részemről, viszont a legnagyobb eséllyel indulhat a 2013/14-es berendeléséért. 90% körül a túlélési esélye.

tess szerint: A Gossip Girl alkotói jegyzik, akik meg mint ismeretes értenek a tinik nyelvén, szóval nagy probléma nem lehet. A time slot is korrekt, az alapot meg mondhatni egy popkultúrális ikon adja, ezek után 90% a túlélési esélye.

Kommentáld!

The CW újoncok (3): Emily Owens, M.D. (aka. First Cut)

 
Beküldte: Kanyecc 2012 May 17, 20:15-kor a(z) Upfront 2012: The CW témába.

Előző címe: First Cut

Műfaj: dráma.

Stúdió(k): CBS Television Studios.

Író: Jennie Snyder Urman (90210, Lipstick Jungle).

Rendező: Bharat Nalluri (Tsunami).

Producerek: Dan Jinks (Pushing Daisies, Milk).

Szereplők: Aja Naomi King, Jack Coleman (The Office, The Vampire Dairies, Heroes), Justin Hartley (Smallville), Kelly McCreary (White Collar), Mamie Gummer (Off the Map), Michael Rady (Melrose Place, Swingtown) és Necar Zadegan (24, The Event).

Történet: egy fiatal orvos áll a középpontjában, aki azt tapasztalja, hogy valójában a kórház, ahol dolgozik olyan, mint egy középiskola. (Eléggé komikus, néha fejetlen.)

Berendelve: 13 részre.

Várható premier: 2012 ősze; 21 órakor – A Hart of Dixie felvezetésével.

Kanyecc szerint: A The CW második olyan próbálkozása, amiből bármi lehet, hiszen mindenhol kiemelték az Emily Owens, MD előnyei között, hogy tartalmazni fog komikus elemeket, és mivel egy darab szitkomjuk sincs, így valahol ez lehet egy tesztféleség is, ha bejön, akkor akár be is rendelhetnek – hosszú idő után újra – egyet vagy kettőt. A Hart of Dixie-vel való párosítás tagadhatatlanul jó ötlet, a történet snassznak fest, de azok szoktak leginkább meglepni. Hát erre kíváncsi leszek, de csak 40%-nyi túlélési esélyt kap részemről.

tess szerint: Az igazat megvallva nem tudom hova tenni a produkciót, valahogy nem illeszkedik bele a CW profiljába, de aztán persze kitudja. Mindenesetre a majdnem “tematikus” este akár még életképesnek is bizonyulhat, egy éve a Hart of Dixie-ben sem feltétlenül bíztam, éppen ezért óvatos 60% a túlélési esélye.

Kommentáld!

The CW újoncok (2): Arrow

 
Beküldte: Kanyecc 2012 May 17, 20:00-kor a(z) Upfront 2012: The CW témába.

Műfaj: dráma.

Stúdió(k): Berlanti Television · DC Comics · Warner Bros. Television.

Írók: Greg Berlanti (Green Lantern, Brothers & Sisters), Marc Guggenheim (FlashForward, Eli Stone) és Andrew Kreisberg (Warehouse 13, The Vampire Diaries).

Rendező: David Nutter (Smallville, Supernatural, Game of Thrones).

Producerek: Melissa Kellner Berman (Eli Stone, Dirty Sexy Money).

Szereplők: Colin Donnell (Pan Am), Colin Salmon (Hex, Strick Back, Single Ladies), David Ramsey (Blue Bloods, Outlaw, Dexter, Wildfire), Jamey Sheridan (Homeland, Trauma), Katie Cassidy (Gossip Girl, Harper’s Island, Supernatural, Melrose Place), Paul Blackthorne (Big Shots, Lipstick Jungle, The Gates, The River), Stephen Amell (Hung, Private Practice, Heartland), Susanna Thompson (The Book of Daniel, Kings) és Willa Holland (The OC, Gossip Girl).

Történet: A népszerű DC-képregény adja az alapötletet a The CW legújabb pilotötletének, amelynek főhőse a Zöld Íjász lesz, illetve annak normál életbeli alteregója lesz. Egyelőre csak ennyi lehet róla tudni, illetve hogy nem a Smallville-es Íjász lesz az alap.

Berendelve: 13 rész.

Várható premier: 2012 ősze; szerdánként: 20:00-tól.

Kanyecc szerint: A CW felhagyott a szerdai blokkjával? Elpakolta péntekre az America’s Next Top Model-t, hogy helyet adjon az Arrow-nak (és a Supernatural-nak). Ez most vagy bejön nekik, vagy nagyot buknak. Az elgondolás egyébként adja magát. Ott lesz a legvártabb CW-s újoncok között, mert nemcsak a szereplőgárda a kemény, hanem a stúdiók is. Warner és a DC Comics találkozása mindig jót sejtet. Részemről 80%-os várós faktorja.

tess szerint: Berlanti és Guggenheim írja, míg Nutter rendezi és természetesen képregény adaptáció, naná hogy 100% a túlélési esélye. Sőt, tutira az elsők közt lesz a “back nine” berendelésben is.

1 Hozzászólás

The CW újoncok (1): Beauty and the Beast

 
Beküldte: Kanyecc 2012 May 17, 19:45-kor a(z) Upfront 2012: The CW témába.

Műfaj: dráma.

Stúdió(k): CBS Television Studios · Ostar Productions · Witt-Thomas Productions.

Írók: Sherri Cooper (Brothers & Sisters, Everwood) és Jennifer Levin (Brothers & Sisters, Without a Trace, Felicity).

Rendező: Gary Fleder (Life Unexpected, October Road).

Producerek: Bill Haber (Nightmares & Dreamscapes, Rizzoli & Isles), C. Anthony Thomas, Paul Junger Witt és Ron Koslow (Beauty & the Beast ’87, Moonlight).

Szereplők: Austin Basis (Life Unexpected, Ghostfacers), Brian White (Men of a Certain Age, 9ine, The Shield), Jay Ryan (Go Girls, Offspring, Sea Patrol, Neighbours), Kristin Kreuk (Smallville), Max Brown (The Tudors, MI-5), Nicole Gale Anderson (JONAS, Make It or Break It) és Nina Lisandrello.

Történet: A CW feldolgozta a CBS-es klasszikus Beauty and the Beast című sorozatot, ami 1980-as években volt terítéken. Az egésznek magyarán adtak egy modern kori kivitelezést. Azaz jön a klasszikus Szépség és a Szörnyetek remake. Kell ezt ragozni?

Berendelve: 13 rész.

Várható premier: 2012 ősze; csütörtökönként: 21 órától – A The Vampire Diaries fogja felvezetni.

Kanyecc szerint: A Once Upon a Time óta úgy vagyok ezzel a műfajjal, hogy jöhet. A készítők sorában csupa Brothers & Sisters alkotó. Ha pályamunkájukat vesszük alapul, akkor jó esélyekkel indul. Másrészről, megkapta a The Vampire Diaries felvezetését, ami a csatorna jelenlegi legnézettebb sorozata, még az ANTM-t is maga mögött tudja. Annyi biztos, hogy a misztikus csütörtök este továbbra is marad. 60%-nál többet nem adok neki, mivel a The Secret Circle is elvérzett, holott igazán kaphatott volna egy 2. évados esélyt.

tess szerint: Alapból azt mondanám, hogy D.O.A., de tutira nem az lesz, már csak azért sem, mert elvégre a csatorna legerősebb sorozatát kapta felvezetés gyanánt. Arról nem is beszélve, hogy a CW azért kevés dologhoz ért, de a modern tálaláshoz azért elég rendesen. Mivel sok választási alternatívája nincs a csatornának, így 80% a túlélési esélye, magyarán 22 részes sorozat már biztosan lesz belőle.

2 Hozzászólás

Upfronts 2012 – CW

 
Beküldte: tess 2012 May 17, 19:28-kor a(z) Upfront 2012: The CW témába.

Elérkeztünk hát a záró akkordhoz, az NBC, a FOX, az ABC és a CBS után ma a legkisebb országos csatornán a CW-n volt a sor, hogy bemutassa őszi programkínálatát. Mark Pedowitz csatornafőnök ahogy várható volt darabjaira szedte a Dawn Ostroff éra hagyatékát, de ehhez hasonló kockázati tényezőre szerintem senki sem számított.

Berendelések tekintetében a csatorna továbbra is a tutira utazik, bár sokkal bátrabban is álltak a dologhoz ebben az évben. A sitcom műfaj már egy ideje hiányzik a palettáról (már akinek), amit most úgy tűnik a reality is követni fog. A csatorna fennállása óta ugyanis ez lesz az első szezon, amire nem kértek be reality programot. Ezen mondjuk nincs is mit csodálkozni, az utóbbi években az összes berendelésük egytől-egyig elvérzett. Így a csatorna végre eljutott arra a szintre, amit már évek óta javasolok, csak drámát rendelt be. Míg tavaly 3, addig ősztől már 5 újonc drámával lehet majd számolni.

És akkor jöjjön a nagy rizikófaktor, Pedowitz olyannyira átalakította a kiosztást, hogy egyedül csak a The Vampire Diaries maradt a helyén, ami az újonc Beauty and the Beast-et fogja majd felvezetni. Hétfőn párba perült végre a két tini-soap, a 9O21O és a Gossip Girl. Utóbbi a fall seasonben búcsúzik majd, így januártól a helyére a The Carries Diaries kerül majd. Keddre került a Rachel Bilson nevével jegyzett Hart of Dixie, ami az újonc Emily Ownes M.D.-t fogja majd felvezetni.

A csatorna legfontosabb napja minden szempontból a szerda lett. A Supernatural kikerült a pénteki halálsávból, szóval ha korrekten teljesít, akkor még egy ideig biztos helye van. Párba pedig azt az Arrow-t kapta, ami a tervek szerint majd a Smallville örökébe fog lépni. És ha már fontos lépések, akkor a pénteki napot is érdemes megemlíteni, elvégre a Nikita mellé lett száműzve az ANTM is, enyhe célzás értékkel. Nincs mese, Tyra Banks pénzes malacának ássák a sírt elég keményen, tegyük hozzá teljesen jogosan.

Amint látható Mark Pedowitz hatalmasat kockáztatot, bár hozzátenném, hogy más alternatívája nem nagyon volt. Bízom benne, sőt bízzunk benne, hogy bejöjjenek a számításai.

  • Újonc sorozatok:

5 dráma: The Carrie Diaries, Emily Ownes M.D., Arrow, Beauty and the Beast, Cult

  • Visszatérő sorozatok:

90210, America’s Next Top Model, Gossip Girl, Hart of Dixie, Nikita, Supernatural, The Vampire Diaries

  • Törölt sorozatok:

RingerSarah Michelle Gellar visszatérő sorozata ígéretesen kezdett (2,72M), de a folytatás már cseppet sem volt ennyire derűs. A nézettség mellett a kritikai elégedettség is igen keményen zuhanni kezdett, előbbi nemritkán éppen csak a bűvös 1M-s határ fölött tudott csak megállni. (2.72, 1.96, 2.01, 1.49, 1.72, 1.79, 1.80, 1.69, 1.85, 1.57, 1.38, 1.15, 1.07, 1.41, 1.11, 1.24, 1.10, 1.16, 1.10, 1.01, 1.22, 1.16)

The Secret Circle – A szezon legígéretesebb sorozatának indult, a CW is irdatlan mennyiségű pénzt költött a marketingre, de a nézettségi mutatók csak nem a vártnak megfelelően alakultak. (3.05, 2.05, 2.10, 1.96, 1.84, 2.11, 2.33, 2.27, 2.16, 2.06, 2.06, 1.66, 1.75, 1.77, 1.76, 1.62, 1.74, 1.34, 1.11, 1.19, 1.23, 1.24)

One Tree Hill – A csatorna nagy túlélője, amit a vezetés nem egyszer elkaszált már, aztán persze kényszerből mindig visszakozniuk kellett. Hihetetlen, hogy anno ha jól emlékszem együtt indult a The O.C.-vel és még csak most ért véget. Mellesleg átlagban 1,45M nézőt azért még mindig le tudott ültetni.

Re-Modeled – Úgy lett kasza a reality, hogy be sem sikerült mutatni.

H8R – A szezon egyik első kaszája, döbbenetes leszerepelése volt ez a csatornának megint. (1.42, 1.09, 1.43, 1.15)

The Frame – Már a premier előtt szintén megkapta az ukázt.

  • Műsorrend

HÉTFŐ
20.00-21:00 – 90210
21.00-22:00 – Gossip Girl
21.00-22:00 – The Carrie Diaries  (januártól)

KEDD
20.00-21:00 – Hart of Dixie
21.00-22:00 – Emily Owens, MD

SZERDA
20.00-21:00 – Arrow
21.00-22:00 – Supernatural

CSÜTÖRTÖK
20.00-21:00 – The Vampire Diaries
21.00-22:00 – Beauty and The Beast

PÉNTEK
20.00-21:00 – America’s Next Top Model
21.00-22:00 – Nikita

Kommentáld!

free web stats