NBC újoncok (12) – Hannibal

 
Beküldte: tess 2012 May 14, 1:00-kor a(z) Upfront 2012: NBC témába.

Műfaj: dráma.

Stúdió(k): Gaumont Film Company.

Forgatási helyszín: Ausztrália.

Író: Thomas Harris – könyvírója és Bryan Fuller (Pushing Daisies, Heroes, Wonderfalls, Dead Like Me).

Rendező: David Slade (Awake).

Producerek: Katie O’Connell és Martha De Laurentiis (Hannibal-filmek).

Szereplők: Hugh Dancy (The Big C).

Történet: Dr. Hannibal Lecter-ről, egy pszichiáterről és egy fiatal FBI profilozóról fog szól, aki képes empatizálni a sorozatgyilkosokkal. – Az alapok könyvből származnak, de már meg is filmesítették. A csatorna ennek fényében hamar berendelte sorozatnak.

Berendelve: 13 részre.

Várható vetítés: 2013 tavasza.

Kanyecc szerint: Abszolút a legvárósabb újoncok között tartom számon. Az, hogy tavasszal érkezik, kicsit riasztó, hiszen az NBC nem igazán szokott jól szerepelni ebben az időszakban. Lásd: az Awake is kihullott a sorból. A készítőgárdában Bryan Fuller, aki többszörösen bizonyított. Miatta nemcsak az NBC, de azért mi is bizakodunk a sikerében. Az pedig, hogy még nem tudni, ki fogja alakítani Hannibal Lecter karakterét kicsit aggaszt, mivel ez egy kulcsfontosságú információ. Így, első ránézésre 80%-ot simán megkapja tőlem. Kb. az Alcatraz-ként tartom számon. A könyvírója és a filmek producere is jelen lesz a stábban. Mi kell még?

tess szerint: Bryan Fuller és a Hannibal legendakör, mi más kellhet még egy fanboynak? Az irdatlan hype faktor már most tuti, mint ahogy a teljes évad is. 13 rész tehát tutira a képernyőre kerül belőle, már csak az a kérdés mikor. Tavaly ugye az Awake járt ebben a cipőben, most meg Hannibal. Reméljük a nézők gyomra könnyen beveszi, mert a minőségre tutira nem lesz panasz. Éppen ezért bőven 100% a túlélési esélye.

Kommentáld!

NBC újoncok (11) – Do No Harm

 
Beküldte: tess 2012 May 14, 0:30-kor a(z) Upfront 2012: NBC témába.

Műfaj: Dráma

Stúdió(k): Universal Television, Traugott Company

Forgatási helyszín: Phiadelphia

Író: David Schulner (The Playboy Club, The Event, Trauma, Kings)

Rendező: Michael Mayer (Smash)

Producerek: Peter Traugott (Ringer, Samantha Who?), Rachel Kaplan (Ringer), Cathy M. Frank (GCB, The Event, FlashForward, Runaway)

Szereplők: Alana De La Garza (CSI Miami, LOLA), Mousa Kraish (Blue Bloods), Michael Esper, Phylicia Rashad (Cosby), Steven Pasquale (Up All Night, Rescue Me), Sarah Allen (Being Human), Jason Blicker (King)

Történet: Dr. Jason Cole egy nagyra becsült és tisztelt idegsebész, akit karrier és megbecsülés övez az életben. Azonban van egy mély és sötét titka, amiről senki sem tud. Jelesül van egy titkolt énje Ian Prince, aki rendszeresen előtör belőle és veszélyezteti mindazt a szépet és jót, amit elért eddig az életben.

Berendelve: 13 részre

Várható vetítés: Mid-seasonben vasárnap esténként 22 órától.

Kanyecc szerint: Ha a promókép alapján kellene döntenem, azt mondanám rá, hogy ide vele! Nagyon eltalálták. Bejövős. Ha tovább pásztázom a szereplőgárdán és a készítőgárdán, akkor nézek, de igazából nem áll össze a kép. A történet viszont kihozza belőle a várós faktor túlnyomó részét, mivel egy Jekyll & Hyde-féle orvosos drámát kapunk, amivel még nem találkoztam. Egye fene, 80%-ot megszavazom neki, mert újítást kapunk.

tess szerint: A sokadik Jekyll és Hyde produkció újfent egy bejáratott NBC-s creatortól. Egyre inkább úgy tűnik, hogy Greenblatt tutira ment a mid-seasont illetően és legalább fél évados sorozatokat rendelt be.  A projekt jelenleg bőven felemás megítélésű nálam, van benne potenciál, kérdés a készítők melyik irányba viszik el. Az utóbbi években volt mindkettőre már példa, így óvatos 60% túlélési esélyt jósolok neki.

Kommentáld!

NBC újoncok (10) – Infamous (a.k.a. Notorious)

 
Beküldte: tess 2012 May 14, 0:19-kor a(z) Upfront 2012: NBC témába.

Műfaj: Dráma

Stúdió(k): Universal Television · BermanBraun.

Forgatási helyszín: ???

Író: Liz Heldens (Prime Suspect US, Love Bites, Mercy, Friday Night Lights).

Rendező:  Peter Horton.

Producerek: Gail Berman (Alphas, The Cape, Mercy, Angel), Lloyd Braun (Alphas, The Cape, Mercy), Devin Rich (Parenthood, The West Wing), Gene Stein (Alphas, The Protector, The Cape).

Szereplők: Meagan Good (Californication), Tate Donovan (Damages, The O.C.), Victor Garber (Charlie’s Angels, Web Therapy, Eli Stone, Alias, Justice), Neil Jackson (Make I tor Break It, Upstairs Downstairs, FlashForward, Blade The Series), Katherine LaNasa (Two and a Half Men, Big Love, Love Monkey), Laz Alonso (Breakout Kings, Eyes, Southland), Ella Rae Peck (Gossip Girl).

Történet: Vivien Bowers-t,  a notórius parti cicát holtan találják, de ez látszólag nem lep meg senkit. Azonban egy FBI ügynök másként látja az estet és beszervezi a lány egyik legjobb barátnőjét, hogy az inkognitóban térjen vissza a családhoz, ahol nevelkedett és derítse ki az igazságot.

Berendelve: 13 rész.

Várható vetítés: Mid-season.

Kanyecc szerint: nekem tetszenek a szappanos sorozatok. Hozzák a berántós faktort, végtére a Revenge-nél és a Dirty Sexy Money-nál is működött. Kíváncsi leszek-e rá? Igen! Pilot alapján döntesz? Igen. Várós? Abszolút nem, ezért adok neki 40%-ot.

tess szerint: Hiába a remek casting és hiába az NBC bejáratott projektgyárosa Liz Heldens, ha ebből a sorozatból sem lesz semmi. Heldens eddig csak 1 évados sorozatokat szállított, szóval a csatorna mid-seasont illetően is tutira próbált menni. Hogy ez mire lesz elég majd kiderül, mindenesetre a sztorit itt is más csatornák sikersorozataiból ollózták össze. Ennek fényében aztán 50% a túlélési esélye, “back nine”-ról és hasonlókról meg ne is álmodjon senki.

Kommentáld!

NBC újoncok (9) – Next Caller (aka. Next Caller Please)

 
Beküldte: tess 2012 May 14, 0:01-kor a(z) Upfront 2012: NBC témába.

Műfaj: Egykamerás sitcom

Stúdió(k): The Lionsgate · Universal TV.

Forgatási helyszín: Los Angeles.

Író: Stephen Falk (Weeds)

Rendező: Marc Buckland (Grimm, Love Bites, My Name is Earl, Ed, Medical Investigation)

Producerek: Stephen Falk (Weeds), Marc Buckland (Grimm, Love Bites, My Name is Earl, Ed, Medical Investigation)

Szereplők: Dane Cook (Louie), Collette Wolfe (100 Question, Cougar Town), Joy Osmanski (Allen Gregory, Grey’s Anatomy),  Ryan Devlin (Brothers & Sisters, Cougar Town, Big Shots, Veronica Mars), Jeffrey Tambor (Bent, Archer)

Történet: Egy szókimondó, iszákos rádiós DJ-ről szól, aki egy feminista műsorvezető társat kap maga mellé.

Berendelve: 6 részre

Várható vetítés: Mid-season.

Kanyecc szerint: Miért van az, hogy az epizód berendelést minimalizálják a midseason-ös szitkomoknál? A szereplőgárda eléggé sokszínű, ezért se tudom kinézni belőle, hogy ki tudnák harcolni a 13 részes berendelést, nemhogy a 2. évadost. Kb. olyan 10%-ot adok neki!

tess szerint: Sok reményt nem fűznék hozzá, lévén mid-season és még az epizód bekérést is visszavették. Amolyan töltsük ki a helyet olcsón móka. Falk-tól mondjuk többet várnánk, de majd meglátjuk. Mindenesetre szerintem D.O.A. vagyis 0% a túlélési esélye.

Tovább…

Kommentáld!

NBC újoncok (8) – Guys with Kids

 
Beküldte: Kanyecc 2012 May 13, 23:45-kor a(z) Upfront 2012: NBC témába.

Műfaj: Többkamerás szitkom.

Stúdió(k): Holiday Road · Universal Television.

Forgatási helyszín: Los Angeles.

Író: Charlie Grandy (Saturday Night Live, Daily Show).

Rendező: Scott Ellis (Weeds, 2 Broke Girls, Running Wilde).

Producerek: Kenny Schwartz (Two Guys, a Girl and a Pizza Place; Do Over; American Dad), Amy Ozols (Late Night with Jimmy Fallon, Who Wants to Be a Millionaire) és Jimmy Fallon (Late Night with Jimmy Fallon).

Szereplők: Anthony Anderson (The Shield, K-Ville, Law & Order), Courtney Henggeler (orignal – Working Class), Jamie-Lynn Sigler (Entourage, The Sopranoss), Jesse Bradford (Outlaw), Sara Rue (Less Than Perfect, Eastwick), Tempestt Bledsoe (The Replacements) és Zach Cregger (Friends with Benefits).

Történet: három, a harmincas éveikben járó férfiról szól, akik úgy nevelik saját gyermeküket, hogy közben még ők maguk is néha azok.

Berendelve: 13 részre

Várható vetítés: Ősztől szerda esténként 20:30-től

Kanyecc szerint: Raising Hope-klón a láthatáron. Le se tagadhatnák, hogy egy „valami hasonlót” akarnak letenni az asztalra. A gyerekek általában megfogják a nézőket. Elvileg a CBS szitkomblokkja ellen fog menni, bár az ABC-s ellen se lenne könnyebb felállásban. Jimmy Fallon miatt bizakodom, viszont Kenny Schwartz-tól sokat várok. Kíváncsivá tettek, hisz a szereplőgárda se rossz, bár sok a Friends with Benefits-es tag. Akik maradtak a csatornánál, azok itt vannak (?). Várós faktorja: 30%, túlélési esélyeire pedig: 40%-ot adnék.

tess szerint: Kissé megfáradt koncepció, láthatóan az NBC más csatornák babérjaira szeretne törni. Nagy kérdés, hogy az Animal Practice mennyire tudja majd felvezetni, de én nem fűznék hozzá túl sok reményt. Ellenben ha egy Up All Night sikeres tudott lenni, akkor ebben is akad kb. annyi potenciát. Részemről 40% a túlélési esélye, vagy még kevesebb, elvégre az NBC szépen bezsákolt sitcom utánpótlásból.

Tovább…

Kommentáld!

NBC újoncok (7) – Chicago Fire

 
Beküldte: Kanyecc 2012 May 13, 23:30-kor a(z) Upfront 2012: NBC témába.

Műfaj: Dráma.

Stúdió(k): Universal Television · Wolf Films.

Forgatási helyszín: Chicago.

Író: Michael Brandt és Derek Haas.

Rendező: Jeffrey Nachmanoff (Homeland).

Producerek: Danielle Gelber, Dick Wolf (Law & Order-franchise, Deadline, Conviction, Dragnet) és Peter Jankowski (Law & Order-franchise).

Szereplők: Charlie Barnett (Miami Vice), David Eigenberg (Sex & the City), Eamonn Walker (Oz, King, The Whole Truth, Justice), Jesse Spencer (Neighbours, House), Lauren German (Happy Town, Hawaii Five-0), Merle Dandridge (Sons of Anarchy), Monica Raymund (Lie to Me, The Good Wife), Taylor Kinney (Trauma, Vampire Diaries, Fashion House) és Teri Reeves (Three Rivers, Battleground).

Történet: tűzoltós koncepció lesz, Dick Wolf tollából. A célkeresztje alatt Chicago lánglovagjai, melyek között nem csak férfiak kapnak helyet.

Berendelve: 13 részre.

Várható vetítés: Ősztől szerda esténként 22 órától

Kanyecc szerint: Dick Wolf levakarhatatlan a képernyőről. A Law & Order-franchise eléggé megfogyatkozott, ezért az NBC úgy döntött, ad neki még egy másik melót is egy tűzoltós drámának a kivitelezésében. Na, ez azért is hangzik jól, mert hiányzik a Rescue Me az életünkből. Ugye az F/X-ről búcsúzott tavaly. Másrészről, nem azok a műfaji alkategóriákat erőltetik, amik amúgy se mennek, mint pl.: a kórházas. A főszereplők között is akadnak olyan arcok, akik ígéretesek, mint Monica Raymund vagy Jesse Spencer. Meglátjuk. Várós faktorja: 80% felett, túlélési esélyeWolf hanyatlása maitt mindössze – 50% körül.

tess szerint: Dick Wolf koncepciót váltott, kérdés mire lesz mindez elég. Mondjuk azért az már alapból nem semmi, hogy egy régi sorozata vezeti fel majd az újoncot, így relatíve a közönséggel nem lehet gond. Kérdés a sztori mennyire követi a klasszikus iskolát vagy esetlegesen mennyire megy el a modern látvány orientált képi világ felé. Én mindenesetre borítékolom a túlélését, minimum 2 “back nine” dráma kell a csatornának és az egyik tuti ez lesz, így 100% a túlélési esélye.

Tovább…

Kommentáld!

NBC újoncok (6) – 1600 Penn

 
Beküldte: tess 2012 May 13, 23:15-kor a(z) Upfront 2012: NBC témába.

Műfaj: Egykamerás sitcom

Stúdiók: 20th Century Fox

Forgatási helyszín: Los Angeles

Író: Jon Lovett, Josh Gad (Good Vibes, Woke Up Dead, Back to You)

Rendező: Jason Winer (Modern Family, New Girl)

Producerek: Jon Lovett, Josh Gad (Good Vibes, Woke Up Dead, Back to You)

Szereplők: Amara Miller (The Descendants), Andre Holland (Sex with Benefits), Benjamin Stockham (Sons of Tucson), Bill Pullman (Torchwood: Miracle Day), Brittany Snow, Jenna Elfman (Courting Alex, Accidentally on Purpose), Josh Gad (Back to You), Martha MacIsaac (Magi-Nation)

Történet: családi sitcom a Fehér Házban az USA elnökével, a First Lady-vel és a cseppet sem normális gyerekekkel.

Berendelve: 13 részre.

Várható vetítés: Mid-season

Kanyecc szerint: berakják a csütörtöki blokkba és érik a felvirágzás, de az NBC helyében még bepróbálnék egy új timeslot felépítését is vele, annyira erősnek bizonyul. Maga az alapötlet az, amivel szerintem sokunkat megvesznek. Egykamerás kivitelezésben pedig még hogy! Bill Pullman-nel simán megszavazom neki a 80%-ot, a várós faktorja viszont cirka 99,9%-on áll.

tess szerint: Az alapötlet pazar, bár nem is olyan rég láttunk rá példát, szóval… Mindenesetre a szereplőkre nem lehet panasz, Pullman neve alapból garancia a minőségre, így aztán már tényleg minden az írókon múlik. Azt mondjuk nem értem, miért a mid-seasonben indul, igaz ott tuti befutó lehet. 75% a túlélési esélye, ha csak nem jön be valami kardinális hiba.

Tovább…

1 Hozzászólás

NBC újoncok (5) – Animal Practice

 
Beküldte: tess 2012 May 13, 23:00-kor a(z) Upfront 2012: NBC témába.

Műfaj: Egykamerás sitcom

Stúdiók: American Work · Universal Television.

Forgatási helyszín: Los Angeles.

Író: Alessandro Tanaka, Brian Gatewood

Rendező: Anthony Russo (Happy Endings, Community), Joe Russo (Carpoolers, Up All Night, Community)

Producerek: Ravi Nandan (Best Friends Forever), Scot Armstrong (Best Friends Forever, Hangover 2)

Szereplők: Amy Huberman (Threesome), Bobby Lee (MADtv), Justin Kirk (Weeds), Kym Whitley (The Life & Times of Tim), Tyler Labine (Reaper, Mad Love, Sons of Tucson)

Történet: egy House-hoz hasonló habitusú állatorvos áll a középpontban, aki odavan az állatokért, ellenben a gazdikat már ki nem állhatja.

Berendelve: 13 részre

Várható vetítés: N/a

Kanyecc szerint: Az NBC bízik azért a Best Friends Forever atyjaiban, még ha az idei évben félre is siklott a mutatvány. A szereplőgárda jónak tűnik. Az pedig, hogy orvosos szitkom érkezik network-re, szerintem forradalom. Az ötlet eléggé eredeti, mert így hirtelen fel se tudnék egy hasonlót se sorolni az elmúlt 10 évben – bár volt egyáltalán? Várós faktorja minimum az átlag felett van, így megadom neki a 60%-ot. Hogy mennyire lesz esélye túlélni, ahhoz kellene egy műsorrend is, mert így eléggé nehéz belőni, talán 40%-ot mondok.

tess szerint: A készítők és az alapkoncepció nem győzött meg, ellenben a casting hibátlannak tűnik. Kirk és Labine már önmagában garancia a humorra, amit Whitley csak tovább erősít. Ha az írók életképes scriptet harácsoltak össze, akkor nem lehet probléma, bár a re-cast némi aggodalomra adhat okot. Részemről 65% a túlélési esélye, mindenesetre nagy szégyen lenne, ha nem érné meg az 1. évadot ilyen nevek mellett.

Tovább…

1 Hozzászólás

NBC újoncok (4) – Revolution

 
Beküldte: Kanyecc 2012 May 13, 22:45-kor a(z) Upfront 2012: NBC témába.

Műfaj: Akció-dráma.

Stúdiók: Bad Robot Productions · Warner Bros. Television.

Forgatási helyszín: Atlanta.

Író: Eric Kripke (Tarzan, Ghostfacers, Supernatural).

Rendező: Jon Favreau (Friends, Ironman).

Producerek: Bryan Burk (Alias, What About Brian, Six Degrees, Alcatraz, Fringe, Undercovers, Person of Interest) és J.J. Abrams (Alias, Lost, Fringe, Alcatraz).

Szereplők: Billy Burke (Wonderland, 24), David Lyons (ER, Sea Patrol The Cape), Giancarlo Esposito (Breaking Bad, Once Upon a Time), Tracy Spiradakos (Being Human), Graham Rogers, Anna Lise Phillips, Tim Guinee (The Good Wife), Andrea Roth (Blue Bloods, Rescue Me, Ringer), JD Pardo (Hidden Palms, Drive) és Zak Orth (NYC 22).

Történet: egy olyan világot tár elénk, ahol az energia megszűnt létezni. Ezáltal se telefon, se kocsi, se számítógép, sőt lámpa sincsen. Ergo, a sötét középkor ránk köszönt! Az emberek egy csoportja próbál túlélni, valamint kideríteni azt, hogy mi történt egyik napról a másikra, – s emellett megtalálni szeretteiket a világban.

Berendelve: 13 részre.

Várható vetítés: Ősztől hétfő esténként 22 órától a The Voice után.

Kanyecc szerint: Nem hinném, hogy túl kell ragoznom. Amiben a Bad Robot Productions-nek benn a keze, az már simán megér egy csekkolást. Ezen kívül a producerek között: Bryan Bulk és J.J. Abrams, akik megannyi sorozattal bizonyítottak. A premiernél ott leszek. Abszolút várós kategória, azaz 100%-ot meg lehet adni simán úgy, hogy rá se pillantottam a szereplőgárdára. A problémát maximum a hype okozhatja számára, de azért egy 75%-os túlélési esélyt simán bemerek tippelni neki. Jó lesz ez, várjuk az első előzetesét.

tess szerint: A high-concept ugye mostanság igen csak haldoklik, Abrams is befürdött vele, szóval csak óvatosan kell kezelni a műfajt. Ettől függetlenül viszont a készítők neve, a durva hype faktor és a nagy kérdések tuti eladják. 100% a túlélési esélye, sőt szerintem az elsők közt zsebeli be a back nine-t is. Csalódnék, ha a The Voice felvezetéssel minimum ennyire nem futná a készítőktől.

Tovább…

1 Hozzászólás

NBC újoncok (3) – Save Me

 
Beküldte: Kanyecc 2012 May 13, 22:30-kor a(z) Upfront 2012: NBC témába.

Műfaj: Egykamerás szitkom

Stúdiók: Original Film · Sony Pictures Television.

Forgatási helyszín: Los Angeles.

Írók: John Scott Shepherd (The Days).

Rendezők: Scott Winant (The Insiders, thirtysomething, My So-Called Life, Cupid, Huff, Californication).

Producerek: Neal H. Moritz (Big C, Point Pleasant, Prison Break, True Calling) és Vivian Cannon (The Big C).

Szereplők: Heather Burns (Twenty Good Years, Bored to Death, The Unisuals), Alexandra Breckenridge (Dirt, Life Unexpected, True Bloods, American Horror Story, The Ex-List, Family Guy), Michael Landes (Special Unit 2, The Wedding Bells, The Ex-List, Upstairs Downstairs), Anne Heche (Men in Trees, Hung, Blackout), Madison Davenport (Shameless USA) és Lamman Rucker (Meet the Browns).

Történet: egy elvált nő áll a középpontjában, aki próbál új életet kezdeni – miután még autóbalesete is volt –, egy olyant, amilyenre régóta vágyott, de sose kapta meg. Remélhetőleg most jön el számára ez az életciklus.

Berendelve: 13 részre.

Várható vetítés: Mid-seasonben jön

Kanyecc szerint: Első blikkre jónak tűnik, hiszen kiköpött csajos szitkomot akarnak elénk tálalni. Ehhez pedig minden adott. A producerek között két The Big C-s kapott helyet, akik értik a dolgukat. A szereplőgárdára se lehet panaszunk. Anne Heche visszatér a képernyőre. A Men is Trees-ben imádtam. Nem lesz probléma vele. Lesz benne minden, azaz ex-férj, annak szeretője, és a lányuk, valamint megannyi humor. Kicsit várósabb, mint a Go On. Olyan 70%-ot adok neki, na meg túlélésben olyan 60%-ot.

tess szerint: Csajos sitcom és Anne Heche, hmm… az NBC tényleg komolyan gondolja ezt a nyitást a női közönség felé. Én simán vevő lennék rá, de sajnos csak mid-season, ami ugye nagyban rontja a túlélési esélyeit. Mindenesetre egy 60%-os túlélési esély jár neki, de csak Heche miatt.

Tovább…

1 Hozzászólás
Következő oldal »

free web stats