FOX újoncok (5): The Mindy Project (aka. It’s Messy)

 
Beküldte: Kanyecc 2012 May 14, 18:08-kor a(z) Upfront 2012: Fox témába.

Előző címe: It’s Messy.

Műfaj: Egykamerás sitcom.

Stúdió(k): Universal Television.

Forgatási helyszín: Los Angeles.

Író: Mindy Kaling (The Office).

Rendező: Charles McDougall (The Office).

Producerek: Howard Klein (The Office, Parks & Recreation, The Starter Wife).

Szereplők: Anna Camp (True Blood, Mad Men, The Good wife), Bill Hader (Saturday Night Live), Chris Messina (Damages), Dana DeLorenzo, Ed Helms (The Office), Ed Weeks (Olivia Lee: Dirty Sexy Funny), Mindy Kaling (The Office), Richard Schiff (House of Lies, Past Life, The Cape, West Wing) és Zoe Jarman (Huge).

Történet: egy fiatal Bridget Jones-stílusú nőről szól (Mindy Kaling), aki mellékesen egy doktor. Az életébe nyerhetünk bepillantást, ami eléggé kacifántos, így néha összejönnek neki a dolgok, legyen az pozitív vagy negatív értelemben.

Berendelve: 13 résszel.

Várható vetítés: 2012 ősze; keddenként 21:30-tól – New Girl felvezetéssel.

Kanyecc szerint: A Fox újra belevág, hátha most sikerül összehoznia keddre egy (komplett) szitkom napot. Tavalyelőtt a Running Wilde, idén a Breaking In bizonyult kevésnek. Csak sikerülni fog. Az alapkoncepció megint csak összeillik a felvezetőjével, hiszen legfőképp a csajokat akarják leültetni. Mindy Kaling kedvenc a The Office-ből, így biztosan ott leszek min. 3 részig. Túlélési esélye viszont roppant kevés: 20%-nál többet nem igazán tudok adni, hiába kedvenc Mindy.

tess szerint: Kései slot, csajos sitcom, nem kéne működnie de úgyis fog. Van egy olyan érzésem, hogy a FOX-nál nem véltelül történtek a párosítások, így szerintem a Mindy akár a szezon nagy meglepetése is lehet. Félreértés ne essék a kasza ott lóg a feje felett, cseppet sem tűnik olyan kommersznek, mint a Ben and Kate, de talán pont emiatt lesz sikeres. Ha New Girl-nek bejött, akkor ennek is bejöhet. 85% a túlélési esélye, de a teljes évadra nem tenném a fejem, pedig érzem, hogy meglesz.

Tovább…

Kommentáld!

FOX újoncok (4): The Goodwin Games

 
Beküldte: Kanyecc 2012 May 14, 17:27-kor a(z) Upfront 2012: Fox témába.

Műfaj: Egykamerás sitcom.

Stúdió(k): 20th Century Fox Television.

Forgatási helyszín: Los Angeles.

Író: Carter Bays (David Letterman-show, How I Met Your Mother), Chris Harris (Stacked, How I Met Your Mother) és Craig Thomas (David Letterman-show, How I Met Your Mother).

Rendező: Peyton Reed (New Girl).

Szereplők: Becki Newton (Ugly Betty, Love bites, How I Met Your Mother), Felisha Terrell (Days of Our Lives), Jake Lacy (Betty with You), Melissa Tang és Scott Foley (Grey’s Anatomy, The Unit, Scrubs, Cougar Town).

Történet: egy nagycsaládos famíliáról szól, ahol az apa úgy dönt, hogy három gyermekére hagyja minden vagyonát (mivel mellesleg gazdagok) akkor, ha minden általa megszabott feltételt teljesítenek. Nem lesz egyszerű!

Berendelve: 13 rész.

Várható vetítés: Mid-season; elvileg: keddre jön!

Kanyecc szerint: Egyedül a sztori miatt fogok beköszönni. A szereplőgárda vásott féle, azaz két nevet – Becki-t és Scott-ot – tudnám kiemelni teljesítményük miatt; a többiek, mint pl.: Melissa Tang csak terjengtek az éterben egy-két vendégszereppel. A készítők sorában viszont három humorban kiemelkedő egyén, így simán kijelenthetjük, hogy családi szitkom ide vagy oda, azért nincs eltemetve a sorozat, még ha a midseason-i időpont eléggé távoli, és tudjuk mik lesznek az odakerült produkcióknak a végeredményei. Túlélési esélye: 40%.

tess szerint: Nocsak, Reilly úgy tűnik idén a New Girl-ön edzett kollektívában látja csak a sitcomos mentsvárat. A készítők közt akad pár, a műfajban edzett szakember, de valahogy számomra mégsem klappol az egész. Synopsis alapján nem győztek meg, ráadásul mid-season, szóval cirka 35-40% a túlélési esélye.

Tovább…

Kommentáld!

FOX újoncok (3): Ben & Kate (aka. Ned Fox is My Manny)

 
Beküldte: Kanyecc 2012 May 14, 17:07-kor a(z) Upfront 2012: Fox témába.

Előző címei: Ned Fox is My Manny, az előtt pedig: Ben Fox is My Manny.

Műfaj: Egykamerás szitkom.

Stúdió(k): 20th Century Fox Television · Chernin Entertainment.

Forgatási helyszín: Los Angeles.

Író: Dana Fox (New Girl).

Rendező: Jake Kasdan (New Girl, Freaks & Geeks).

Producerek: Katherine Pope (Terra Nova, Breakout Kings, New Girl, Touch) és Peter Chernin (Terra Nova, Breakout Kings, New Girl, Touch).

Szereplők: Abby Elliott (Saturday Night Live), Austin Stowell (The Secret Life of American Teenager), Dakota Johnson, Echo Kellum, Lucy Punch (Vexed, The Class), Maggie Jones és Nat Faxon (Allen Gregory, The Cleveland Show, Happy Hour, Reno 911!).

Történet: egy aggodalmaskodó, egyedülálló anyukáról (Dakota Johnson) szól, akihez odaköltözik céltalan testvére (Nat Faxon), hogy segítsen a nő lányát felnevelni.

Berendelve: 13 részre.

Várható vetítés: 2012 ősze; kedd: 20:30-ra – Raising Hope felvezetésével.

Kanyecc szerint: Teljesen jó párosítás lesz a Raising Hope-pal, ami szintén gyermek felnevelésre fókuszál. Így felvezetőjének nézőit át tudja örököltetni, ha ügyesek. A producerek sorában inkább drámákkal foglalkozók, míg a keménymag (az író és a rendező) csak a vígjátékosok? – Elég merész lesz ez így, főleg, hogy alig akad népszerű(bb) színész. Nat Faxon-nak is olyan feje van, hogy megértjük, miért csak szinkronhangként tűnt fel az elmúlt években a Reno 911! után. Beszavazok neki 60%-ot, csak a felvezetés miatt.

tess szerint: Istenem csak add, hogy nem Raising Hope utód legyen! A készítőkben még látok is némi potenciált, ellenben a casting lehetne jobb is. Minden azon áll vagy bukik, hogy milyen lesz a pilot megítélése. Ha a felvezetés rajongói ott maradnak, akkor no para. Részemről óvatos 70% a túlélési esélye meg talán egy “back nine” bekérés.

Tovább…

Kommentáld!

FOX újoncok (2): The Mob Doctor

 
Beküldte: tess 2012 May 14, 16:42-kor a(z) Upfront 2012: Fox témába.

Műfaj: Dráma

Stúdió(k): Sony Pictures Television

Forgatási helyszín: Chicago

Író: Josh Berman (CSI, Bones, Vanished, Drop Dead Diva), Rob Wright (Drop Dead Diva, Knight Rider, Las Vegas, Crossing Jordan, Charmed)

Rendező: Michael Dinner (The Beast , Sons of Anarchy , Kidnapped, North Shore , The $treet és Bionic Woman pilot)

Producerek: Josh Berman (CSI, Bones, Vanished, Drop Dead Diva), Michael Dinner (The Beast , Sons of Anarchy , Kidnapped, North Shore , The $treet és Bionic Woman pilot), Jim Sodini (Justified, Californication, Prison Break, Tru Calling), Rob Wright (Drop Dead Diva, Knight Rider, Las Vegas, Crossing Jordan, Charmed)

Szereplők: Jordana Spiro (Harry’s Law, My Boys), Zach Gilford (Off The Map, Friday Night Lights), William Forsythe (Boardwalk Empire), James Carpinello (The Good Wife, Felicity), Jesse Lee Soffer (Two of a Kind), Jamie Lee Kirchner (Necessary Roughness, Mercy, Just Legal), Floriana Lima (Glory Daze), Zeljko Ivanek (Damages, The Evening, True Blood, Heroes), Wendy Makkena (Judging Amy, The Job)

Történet: Egy fiatal és tehetséges sebész próbál boldogulni a Chicago-i élet sűrűjében, csakhogy ez nem megy olyan könnyedén a számára, lévén a családi kötelékei miatt szoros kapcsolat fűzi a maffiához. Ennek következtében pedig időnként szívességet is kell tennie betegellátás téren.

Berendelve: 13 részre

Várható vetítés: 2012 ősze; hétfőnként 21:00-tól – A Bones vezeti fel.

Kanyecc szerint: Kell a Fox-nak egy új kórházas sorozat. Feltűnt, hogy ha nem rendelt volna be, akkor az ABC uralta volna ezt a közeget, hiszen a Grey’s Anatomy vette át a House veteráni pozícióját, amit előzőleg az NBC-s ER uralt. Kell az utánpótlás. Még látok is benne potenciát. Elég csak rápillantani a készítőkre, majd a színészekre. További kommentár nélkül kiadok neki: 80%-os túlélési esélyt.

tess mondja: Kevin Reilly nagyon bízik a sorozatban, meg is kapta a fall seasonben a Bones felvezetését, de érzésem szerint ez egy kicsit súlytalan lesz. Evidens húzás volt, hogy a House helyét nem szokványos kórház sorozattal pótolják, de egyszerűen nem látom még mindig benne a potenciált. Egyedül Dinner rendezői zsenijében bízhatunk, ami meg mint ismeretes igen csak felemás mérleggel bír. Mindenesetre egy jó nyitány sokat nyomhat rajta, meg a szükség is ugye, így jobbára 75% a túlélési esélye.

Kommentáld!

FOX újoncok (1): The Following (a.k.a. Mastermind)

 
Beküldte: tess 2012 May 14, 16:05-kor a(z) Upfront 2012: Fox témába.

Előző címe: Mastermind.

Műfaj: Dráma

Stúdió(k): Warner Bros. Television, Outerbanks Entertainment

Forgatási helyszín: Atlanta

Író: Kevin Williamson (The Vampire Diaries, Hidden Palms, Dawson’s Creek)

Rendező: Marcos Siega (The Vampire Diaries, Dexter, Charlie’s Angel, Fastlane)

Producerek: Kevin Williamson (The Vampire Diaries, Hidden Palms, Dawson’s Creek), Marcos Siega (The Vampire Diaries, Dexter, Charlie’s Angel, Fastlane), Hilton Smith (The River, Hung, Terminator: TSCC, John from Cincinnati)

Szereplők: Kevin Bacon (Bored to Death), Maggie Grace (Lost), James Purefoy (Rome, The Philanthropist, Camelot, Revenge), Shawn Ashmore (X-Men filmek, Smallville), Natalie Zea (Eyes, The Shields, Dirty Sexy Money, Hung, Justified), Valorie Curry (Veronica Mars), Jeananne Goossen (Alcatraz, Falcon Beach), Nico Tortorella (Make It or Break It, The Beautiful Life: TBL), Adan Canto, Billy Brown (Dexter, Lights Out), Melissa Ponzio (Teen Wolf, Army Wives)

Történet: Egy FBI ügynök elkeseredett nyomozást folytat egy sorozatgyilkos ellen, aki cseppet sem kispályás. A megszervezéstől egészen a lebonyolításig mindent a technológia segítségével végez, így majdhogynem lehetetlen a nyomára akadni. Ráadásul képes az USA területén ténykedő csaknem 300 másik sorozatgyilkossal is kapcsolatba lépni, sőt vezetni is őket.

Berendelve: 15 részre

Várható vetítés: Mid-season, elvileg: hétfő!

Kanyecc szerint: Nagyon jól mutat összességében minden! Abszolút 100%-on a várós faktorja, viszont ne feledkezzünk el arról a tényről, hogy a Fox-ról beszélünk. Arról a tévécsatornáról, ami elkaszálta a Terra Novát és az Alcatraz-t, szóval így már csak a túlélési esélye: 60%.

tess mondja: Az alapkoncepció ígéretes, a casting pazar, a készítők meg félistenek és mégis csak mid-season. Ez így nagyon nem lesz jó. Valami itt vagy nagyon sántít Reilly döntésében vagy ennyire gyenge lett a pilot. A FOX mid-season tervei ugye rendre nagyot szoktak ütni és kapnak egy 2. évados berendelést vagy hatalmasat zakóznak. Reméljük nem az utóbbiról lesz szó jelen esetben. Részemről 100% a túlélési esélye, mondjuk sok más alternatívája nincs is a FOX-nak, minthogy a 13 rész adásba kerüljön. Ha meg annyira jól hoz a The Mob Doctor még mindig visszaminősíthetik 6-8 részre a bekérést, bár ez nem az ő asztaluk.

Tovább…

Kommentáld!

Upfronts 2012 – Fox

 
Beküldte: Kanyecc 2012 May 14, 15:30-kor a(z) Hírek,Upfront 2012: Fox témába.

A tegnapi NBC-s Upfronts menetelést ma a FOX folytatja. Szemlátomást a csatorna vezetősége is biztosra ment, ugyanis csupán csak 5 sorozatot rendeltek be a tavalyi 7 helyett. Igazán nagy meglepetésekre ne tessék számolni, a berendelt formátumoknak működniük kell és pont.

A műsortervet elnézve egyből felfigyelhetünk rá, hogy hosszú évek után a House eltűnt a palettáról, ezzel pedig egy erős hétfői sorozatot vesztettek. A Bones ugyan maradt, de kérdés meddig, elvégre egyszer mindennek véget kell érnie. Mindenesetre, amíg van szufla, addig nyomni kell az újoncokat, így a csatorna legerősebb dráma sorozata a The Mob Doctor került közvetlenül a Bones után. A sorozaton így igen csak nagy a teher, elvégre úgy kell hoznia a nézettségi mutatókat, hogy közben a hasonszőrű konkurensekkel is meg kell küzdenie és nem vérez el, lévén nincs pótolnivaló.

A keddi sitcom blokk szokás szerint maradt a helyén, okosan megspékelve két újonc sorozattal. Kérdés, hogy az igen csak harmatosan szereplő Raising Hope milyen felvezetése lesz a Ben and Kate-nek. Ebből a szempontból a The Mindy Project járt jó, elvégre itt a New Girl lesz a felvezető.

A szerdai nap ugye papírforma volt/maradt is. Énekes tehetségkutatót a népnek, ezt legalább még nézik, kérdés meddig tart majd ki az American Idol ereje.

Csütörtököt ugyancsak a kockázatmentesség jellemzi, a Glee cefet jó felvezetést kapott, a zenés eredményhirdető showk mögött, szóval hoznia kell a szintet. Ellenben ha nem, mind tudjuk mi lesz a vége jövő ilyenkor.

Az igazi nagy változás a Touch összepárosítása a Fringe-vel a pénteki napon. Sutherland-en hatalmas a teher, életben kell maradni az őszi mészárszéken. Ha viszont életben marad, akkor nagy bajban lesz a csatorna, elvégre a mid-seasonben a Fringe-t a Hell’s Kitchen váltja, amik meg finoman szólva sem egy kategóriába sorolhatóak.

A vasárnapi animációs blokk maradt, ez nem is volt kérdéses, ellenben meglepetésre a csatorna nem kért be egyetlen plusz sorozatot sem pedig lassan kezd kiöregedni/megfáradni ez a szegmens is.

Ha úgy vesszük tehát a Kevin Reilly csatornavezető kockázatvállalása igen csak alább hagyott, rendre a biztosra ment minden nap. Igaz, ha az egyik elem is borul, akkor cefet nagy pácban lesznek.

Újonc sorozatok:
2 dráma: The Mob Doctor, The Following
3 sitcom: Ben and Kate, The Mindy Project, The Goodwin Games

Visszatérő sorozatok:
American Dad, American Idol, Bob’s Burgers, Bones, The Cleveland Show, Cops, Family Guy, Fringe, Glee, Kitchen Nightmares, New Girl, Raising Hope, The Simpsons, Touch, The X Factor.

Kaszált sorozatok:

AlcatrazMidseason-ben kaptuk meg, nem volt könnyű élete, de a kezdés abszolút berántott, aztán ellaposodott, leült az egész, a Fox pedig búcsúzott tőle. Azért kíváncsi lett volna, hogy pénteken mire ment volna a Fringe társaságában. Évadátlagban: 6.74 millión zárt, valamint 2.2-es demóval. (Az alábbiképpen produkált 1×01 és 1×13 között teljes lakosságban: 10.05M-9.03M-8.44M-6.91M-6.24M-6.00M-5.82M-5.47M-5.07M-5.04M-4.78M-4.75M; míg 18-49-ben: 3.3-3.0-2.8-2.3-1.9-1.8-1.9-1.8-1.6-1.6-1.6-1.5.)

Allen Gregory – Kommentár nélkül! Évadátlaga: 4.16 millió, célközönség mutatója: 1.97. (Teljesítménye 1×01 és 1×07 között teljes lakosságban: 4.7M, 4.32M, 4.24M, 3.94M, 3.1M, 5.26M, 3.38M; míg 18-49-ben: 2.4, 2.1, 2.0, 1.9, 1.5, 2.4, 1.5.)

Breaking In – Valahogy tavaly túlélt. Idén viszont újra körmére járt a kaszás, és ahogy fest, most örökre elragadta a mélységben. RIP. A 2×01-05 alatti teljesítménye: 3.6M, 3.38M, 2.84M, 2.70M, 2.55M; míg 18-49-ben: 1.7, 1.5, 1.3, 1.4, 1.3. – Nyáron jönnek a le nem adott részei.

I Hate My Teenage Daughter – Szintén egy olyan szitkom, amit néztem volna. Lekerült a képernyőről, nyáron kapunk friss részeket. 1×01-07 közötti teljesítménye teljes lakosságban: 6.8M, 5.38M, 5.06M, 5.78M, 3.74M, 3.57M, 2.92M; míg 18-49-ben:2.8, 2.1, 1.8, 2.0, 1.6, 1.4, 1.2.

The Finder – Spinoff-ot is elkaszált a Fox. Hiába teljesít jól a Bones, ha a kistestvér nem. Talán az őszi kezdés kedvezőbb lett volna. Sose tudjuk meg. Az első évad teljesítménye (1×01-13) a teljes lakosság körében: 5.50M, 6.58M, 8.44M, 6.87M, 6.22M, 6.18M, 7.08M, 4.03M, 3.45M, 4.31M, 3.97M, 4.00M, 4.2M; míg a célközönségben: 1.7, 2.2, 2.8, 2.4, 2.2, 2.0, 2.3, 1.1, 0.9, 1.2, 1.1, 1.0, 1.1.

Terra Nova – Sokan bíznak benne, hogy majd a Netflix lesz a sorozat megmentője, mi már letettünk róla. Mind a minőség, mind a nézettség megalapozta a kései kaszát. Évadteljesítménye: 7.52 millión stagnált, valamint 2.5-ös célközönség mutatón. Mondom a számait! Teljesben 1×01, től 1×13, ig: 9.22M, 9.06M, 8.54M, 8.31M, 6.59M, 7.75M, 7.01M, 6.50M, 7.2M, 6.88M, 7.18M, 7.18M; illetve 18, 49-ben a demói: 3.1, 3.1, 2.5, 2.8, 2.1, 2.6, 2.3, 2.1, 2.2, 2.1, 2.2, 2.2.

Befejezett sorozatok:

House – Szép életpályát élt meg. Nem lehet panaszunk rá!

Menetrend

Hétfő
20:00-21:00 – Bones
21:00-22:00 – THE MOB DOCTOR (ősz)
THE FOLLOWING (midseason)

Kedd:
20:00-20:30 – Raising Hope
20:30-21:00 – BEN & KATE
21:00-21:30 – New Girl
21:30-22:00 – THE MINDY PROJECT (ősz)
THE GOODWIN GAMES (midseason).

Szerda:
20:00-22:00 – The X Factor (ősz) / American Idol (midseason)

Csütörtök:
20:00-21:00 – The X Factor: Results (ősz) / American Idol: Results (midseason)
21:00-22:00 – Glee

Péntek:
20:00-21:00 – Touch
21:00-22:00 – Fringe (ősz) / Hell’s Kichen (midseason)

Szombat:
19:10-22:30 – FOX Sports Saturday (ősz)
Cops (midseason)

Vasárnap:
19:00-19:30 – NFL Game (ősz) / Animációs ismétlések
19:30-20:00 – The OT (ősz) / The Cleveland Show
20:00-20:30 – The Simpsons
20:30-21:00 – Bob’s Burgers
21:00-21:30 – Family Guy
21:30-22:00 – American Dad

Kommentáld!

free web stats